Stiri pe scurt 31 Mai 2016

loading...

Stiri pe scurt 31 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  31  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 31 mai. In anul 1919, in cadrul Conferinţei de pace de la Paris, I. I. C. Brătianu a pledat pentru principiul egalităţii suverane a statelor şi al neintervenţiei în chestiunile de ordin intern, afirmând că România nu poate subscrie la prevederi care i-ar putea leza suveranitatea.

Salariul brut al unui profesor grad I creşte de la 4.946 la 5.153, respectiv cu 207 lei iar cel al unui învăţător grad I de la 3.080 la 3.234, cu 154 lei, prevede ordonanţa de urgenţă referitoare la corecţiile salariile din sectorul bugetar, care a fost respinsă de liderii sindicatelor din educaţie. Potrivit unui document, ordonanţa de urgenţă privind salariile din sectorul bugetar, respinsă de liderii sindicatelor din educaţie, prevede o creştere salarială de 207 lei pentru un profesor gradul I, vârsta 25-30 de ani, cu studii superioare.

Potrivit documentului, în varianta propusă de Guvern se pleacă de la un salariu de bază de 3.156 lei, care conţine salariul de încadrare şi sporul de vechime. La salariul de bază se adaugă gradaţia de merit, 789 lei, îndemnizaţie diriginte, 395 lei, compensaţii tranzitorii rural, 241 lei, şi se ajunge la un salariu brut de 5.153 lei, respectiv 207 lei mai mult decât are în prezent un profesor de gradul I. În ceea ce priveşte învăţătorul gradul I, cu vârsta 22-25 de ani şi studii medii, salariul de încadrare actual este de 1.792 (conţine majorările succesive anterioare). La acesta se adaugă gradaţia de merit, 448 lei, indemnizaţia de diriginte, 224 lei şi sporul de vechime- 616 lei şi se ajunge la un salariu de bază de 3.080 lei.

Trei copii de la grădiniţe din judeţul Argeş, suspecţi de scarlatină, se află, internaţi în spital, după ce doi elevi de la şcoli din judeţ au fost şi ei spitalizaţi săptămâna trecută din acelaşi motiv. Potrivit directorului DSP vor fi prelevate probe de exudat nazofaringian de la colegii copiilor precum şi de la cadrele didactice care au intrat în contact cu aceştia, pentru a vedea dacă sunt purtători ai streptococului betahemolitic grupa A, care provoacă scarlatina. De asemenea, clasele unde învaţă copiii vor fi dezinfectate.

Parchetul General a anunţat,că probele ADN confirmă că şoferul care a decedat în accidentul care a avut loc la data de 22 mai, în Corbeanca, este Dan Condrea, procurorii precizând că maşina patronului Hexi Pharma a făcut 13 deplasări pe acelaşi traseu în seara respectivă. Percheziţiile informatice sunt în desfăşurare, urmând să se efectueze mai multe expertize privind modalitatea în care s-a produs accidentul.

Pe un alt palier, Parchetul General face cercetări referitoare la infracţiuni privind punerea pe piaţa a produsele Hexi Pharma, care în urma testelor s-au dovedit a fi neconforme, infracţiunile investigate fiind de zădărnicirea a combaterii bolilor şi înşelăciune. La acest moment, procurorii nu fac cercetări legate de modul în care Hexi Pharma a câştigat contractele cu spitalele de stat, verificările pe partea de achiziţii publice fiind făcute de Corpul de Control al premierului, au explicat surse judiciare.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că declaraţiile recente din partea Rusiei referitoare scutul de la Deveselu nu pot să intimideze şi arată că abordarea României de întărire a securităţii NATO este cea corectă. Preşedintele a declarat că situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre nu a evoluat într-un sens pozitiv şi că provocările curente au un spectru mai larg „cu un complex de ameninţări pe care nu le puteam anticipa cu câţiva ani în urmă şi care fac mediul de securitate imprevizibil”.

Doar 9 zile au rămas până la ICEEfest 2016. Organizatorii au publicat AGENDA, cu explicaţii pentru fiecare scenă, si au anunţat că au mai adăugat o scenă principală, deci noi bilete last-minute cu discounturi importante, menite să deschidă festivalul pentru un public mai larg (există bilete pornind de la doar 30 de euro pentru afacerile aflate la început, precum si 50% discount pentru studenti si elevi).

Preşedintele UNPR, deputatul Valeriu Steriu, a depus în Parlament un proiect de lege privind acordarea de tichete valorice de către angajatori pentru a încuraja folosirea bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu. Angajatorii ar putea acorda angajaţilor subvenţii sub forma unor tichete de bicicletă (tichete valorice pentru achiziţionarea bicicletelor), o dată la trei ani, valoarea maximă a subvenţiei fiind de 1.500 lei. Aceste tichete vor putea fi utilizate atât pentru achiziţionarea de biciclete, dar şi pentru accesorii, piese de schimb, unelte şi produse de întreţinere sau echipamentul pe care îl poartă ciclistul.

Excepţia de neconstituţionalitate a vizat termenul în care poate fi formulată contestaţia la raportul lunar întocmit de administratorul judiciar. Excepţia de neconstituţionalitate este aplicabilă în multe cauze aflate pe rolul instanţelor de judecată, respectiv în proceduri de insolvenţă deschise anterior intrării în vigoare a Legii 85/2014. Concret, un creditor sau o persoană interesată să conteste o măsură dispusă prin raportul lunar nu avea cum să cunoască efectiv momentul depunerii raportului la dosarul cauzei decât ca urmare a unor eforturi nerezonabile de a face verificări în mod constant la grefa instanţei în vederea studierii dosarului, pentru a afla dacă raportul de activitate a fost depus şi dacă acesta conţine măsuri ce pot sau trebuie să fie contestate.

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au prezentat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, conectat la sistemul MAI, tentativele de fraudă urmând a fi anchetate de poliţişti. Concret, unui alegător îi va fi scanat Codul Numeric Personal, operaţiune care va fi înregistrată în sistem şi care va semnala celor din secţia de votare, dar şi poliţiştilor dacă alegătorul încearcă să voteze de mai multe ori.

Lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului intră în etapa finală, traficul în zonă urmând să fie deviat de la 1 iunie. Gradul de realizare al lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului la 1 iunie 2016 este de 80%, proiectul fiind în grafic pentru termenul limită de finalizare, stabilit la 30 iunie.

Centrul pentru Inovaţie în Medicină (InoMed) şi compania specializată în studii de piaţă IMAS au realizat prima cercetare sociologică reprezentativă la nivel naţional care şi-a propus să evalueze relaţia dintre români şi cancer.Rezultatele studiului indică faptul că un român din 4 are o experienţă cu cancerul, iar 5,2% afirmă că au fost diagnosticaţi cu o formă de cancer, ceea ce corespunde unui număr total de aproximativ 840.000 de persoane. 21,1% au/au avut un membru al familiei (soţul/soţia, fiul/fiica, mama/tata) diagnosticat cu cancer la un moment dat, ceea ce corespunde unui număr total de 3,34 milioane de români. În ceea ce priveşte percepţia asupra bolii, 45% dintre cei care au răspuns consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces.

Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat într-o vizită privată în România, a înnoptat luni la conacul său din satul Valea Zălanului din judeţul Covasna. Prinţul Charles s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis şi apoi cu premierul Dacian Cioloş, la Palatul Victoria. Alteţa Sa Regală a ajuns în satul Valea Zălanului şi a înnoptat la conacul său, una dintre proprietăţile pe care le deţine acolo. Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. Alteţa Sa Regală va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească,‘The Prince of Wales’s Training Centre’, cu ocazia primei aniversări a fundaţiei sale – Fundaţia Prinţului de Wales.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis Ministerului Justiţiei cererea de urmărire penală pe numele a patru foşti miniştri: MihaiTănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea „pentru a se proceda conform legii”. Preşedinţia a înştiinţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la formularea acestor cereri. Cererile DIICOT de avizare a începerii urmăririi penale pentru patru foşti miniştri au ajuns la Administraţia Prezidenţială.

Procurorii DIICOT Timişoara efectuează, potrivit unor surse judiciare,percheziţii în Vama Stamora-Moraviţa, în cauză fiind vizaţi 80 de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă, luare şi dare de mită. Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de punct, Gabriel Ionuţ Furcea, şi a şefilor de ture, s-au constituit şi acţionau în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, pentru a obţine diferite beneficii materiale. Beneficiile materiale, potrivit sursei citate, erau împărţite apoi între membrii grupării infracţionale.

Un adolescent a murit, iar alţi patru tineri au fost răniţi grav, într-un accident rutier petrecut între două autoturisme pe un bulevard circulat din municipiul Constanţa, şoferul vinovat neavând permis de conducere. După producerea accidentului, şoferul autoturismului Mazda, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a plecat de la locul producerii accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Ajuns la domiciliu, pentru că şi el era rănit grav, a chemat un echipaj de ambulanţă.

Johnny Depp a fost fotografiat de paparazzi, înainte de concertul din Germania,alături de Hollywood Vampires,supergrupul din care fac parte Alice Cooper şi Joe Perry,după o săptămână dramatică,în care actorul şi-a pierdut mama şi s-a despărţit de Amber Heard. Actriţa îl acuză de violenţă domestică. Actorul american a avut o săptămână dramatică. Despărţirea de Amber Heard a generat scandal în presă, după acuzaţiile de violenţă domestică ale actriţei. Pe de altă parte, mama lui Johnny Depp a murit pe 20 mai. Dar actorul pare să-şi continue cariera de succes. Johnny Depp a avut concert cu Hollywood Vampires pe 27 mai, duminică a cântat la Frankfurt, iar pe 6 iunie vine în România, unde va urca pe scenă, la Romexpo.

Procurorii DNA Ploieşti fac, percheziţii la biroul coordonatorului Poliţiei Locale Sector 1, Emanoil Bocean, într-un dosar în care există suspiciuni de luare de mită. Este vorba despre un dosar nou, în care există suspiciuni de luare de mită. După ce se vor finaliza percheziţiile, Emanoil Bocean va fi audiat la sediul DNA Ploieşti.

O coroană de aur, veche de peste 2.000 de ani, a fost descoperită sub un pat dintr-o casă din Somerset, Regatul Unit. Obiectul, despre care se presupune că a fost produs în Grecia, în jurul anului 300 î.Hr., a fost găsit într-o cutie de carton, de un bătrân care a dorit să rămână anonim. Evaluatorii au fost foarte surprinşi să vadă că un obiect atât de preţios se putea afla în acel loc.

Coroanele de aur asemănătoare cu cea descoperită în Somerset au fost realizate cu scopul de a imita coroanele din frunze purtate în cadrul ceremoniilor religioase sau care erau oferite ca premii sportivilor şi artiştilor victorioşi în competiţii. Decoraţiile erau realizate, de obicei, din ramuri şi frunze de dafin, mirt, stejar sau măslin – simboluri ale înţelepciunii, triumfului, fertilităţii, păcii şi virtuţii. Din cauza naturii lor fragile, coroanele erau purtate numai la ocazii foarte speciale. Bunicul proprietarului actual a fost un colecţionar fascinat de lumea antică. Cu toate că familia lui nu ştie cum a intrat acesta în posesia obiectului, se presupune că el a cumpărat-o în anii ’40, în timpul unei călătorii.

De mult timp, oamenii de ştiinţă au presupus că ARN-ul (acidul ribonucleic) ar fi stat la baza apariţiei vieţii pe Pământ, iar acum ei au obţinut dovezi cu ajutorul cărora pot susţine această teorie, cel puţin parţial. Demonstraţia este legată de modul în care se formează două dintre cele mai importante blocuri ale compusului organic. ADN-ul este substanţa chimică care conţine codul genetic ce determină caracteristicile fizice. Pe de altă parte, ARN-ul acţionează ca un fel de mesager pentru acidul dezoxiribonucleic, transmiţând ,,instrucţiunile” pe care le primeşte de la acesta. Mai mult decât atât, ARN-ul are capacitatea de a stoca informaţie genetică. Din acest acest motiv, cred cercetătorii, acidul ribonucleic s-ar fi putut afla la originea existenţei vieţii.

Asocierea cu firme mari, în special din UE, care ştiu să facă proiecte în colaborare va creşte foarte mult productivitatea muncii, crede Constantin Popeci, administrator al producătorului de utilaje şi subansamble Popeci Utilaj Greu din Dolj. Antreprenorul spune că se gândeşte să vândă o parte din companie în 5-10 ani astfel încât să dezvolte businessul.În ultimii ani, mai mulţi antreprenori români au luat decizia de a vinde pachete majoritare de acţiuni unor companii străine.

Exemple sunt Cristian Amza, care a vândut 92% din companie către fondul de investiţii Oresa Ventures, Ioan Istrate, care a atras compania letoniană Food Union în businessul pe care l-a creat, sau Ioan Tecar, care a „predat“ o parte din grupul Pehart Tec fondului de investiţii Abris Capital Partners. De asemenea, şi familia Korponay a vândut 50% din acţiunile companiei veterinare Maravet către gigantul american Henry Schein.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) îndeamnă utilizatorii Facebook, prin intermediul unui anunţ sponsorizat al paginii „Agenţia secretă” şi prin propriul site, să-şi testeze „abilităţile de spion” prin intermediul unui joc, ca parte a campaniei de recrutare al cărei public-ţintă sunt tinerii. Testul accesibil prin site-ul SIE, dar şi prin apăsarea butonului „Play Game” de pe pagina de Facebook „Agenţia secretă” , trimite utilizatorul pe un microsite interactiv. Aici, prin alegerea unui dintre cele trei „personaje”, utilizatorul alege de fapt tipul de test, cel situaţional fiind cel mai inedit (indicii pentru aplicanţi: fiţi atenţi la absolut toate detaliile, de la denumiri la cifre!) şi care trimite aplicantul într-o misiune externă.

Peste 20 de percheziţii sunt făcute, la cabinete medicale din ţară într-un dosar în care sunt vizate 31 de unităţi spitaliceşti, existând suspiciuni, printre altele, că au fost falsificate consimţămintele unor presupuşi voluntari la testarea de medicamente. Poliţişti fac percheziţii la cabinete medicale din Capitală şi din alte patru judeţe, într-un dosar penal în care mai mulţi medici sunt vizaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale, fiind ridicate şi documente de la 31 de spitale din 16 judeţe. Poliţiştii au suspiciuni că, printre altele, medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimţămintelor presupuşilor voluntari.

Un incendiu a izbucnit, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, iar trei deţinuţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un deţinut încarcerat în Penitenciarul din Craiova a dat foc mai multor lucruri care se aflau în celula sa, focul extinzându-se şi la celula învecinată. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” Dolj au intervenit pentru stingerea incendiului. Trei deţinuţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind transportat la spital, după ce s-a intoxicat cu fum.

Prima TV, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, invită copiii cu vârste de până la 18 ani să viziteze gratuit muzeul, în întâmpinarea acestora fiind şi vedetele televiziunii. O lume magică deschisă tuturor copiilor este cadoul pe care Prima TV îl doreşte să îl facă face celor mici de 1 iunie, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. De ziua lor, cei care nu au împlinit încă vârsta majoratului vor avea acces gratuit în expoziţia permanentă. Muzeul îşi va deschide miercuri porţile la ora 10:00, iar până la ora 20:00 (ultimii vizitatori vor putea intra la ora 19:00) cei mici se vor putea distra, dar vor şi învăţa o mulţime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume.

Un individ care are legături cu organizaţii teroriste islamiste a încercat să pătrundă în Republica Moldova, fiind depistat şi oprit de autorităţi la frontiera cu Ucraina. Este vorba de un individ cunoscut la nivel internaţional pentru infracţiuni deosebit de grave. Bărbatul are legături cu organizaţii teroriste internaţionale, iar asupra sa au fost găsite materiale de propagandă islamistă. Din raţiuni de securitate, militantul islamist a fost oprit să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

Trei membri ai familiei regale din Kuweit au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare fiecare pentru insulte aduse unor judecători de rang înalt, pe care ar fi încercat să-i intimideze publicând înregistrări video false în care îi acuzau de luare de mită. Pe lângă cei trei membri ai familiei regale, au mai fost condamnaţi patru susţinători ai acestora. Ei au fost acuzaţi iniţial de insultarea şeicului Jaber Al Ahmad Al Sabah şi că au realizat înregistrări false prin care incriminau judecători de rang înalt. Printre cei condamnaţi se află şeful Agenţiei Naţionale de Securitate, Athbi al-Fahad Al Sabah, nepotul monarhului.

Coreea de Nord a efectuat, un nou test balistic, care însă se pare că a eşuat. Testul a avut loc de pe coasta de est a ţării, în apropiere de oraşul Wonson. Phenianul a încercat să lanseze o rachetă de tip Musudan, însă racheta ar fi explodat la scurt timp după decolarea de pe lansatorul mobil. În luna aprilie, Coreea de Nord a efectuat trei teste cu rachetele de tip Musudan, însă potrivit oficialilor americani şi sud-coreeni, toate au fost un eşec.

Ungaria a luat măsuri de consolidare a gardului metalic construit la frontiera cu Serbia, pe fondul creşterii numărului extracomunitarilor care încearcă să ajungă în spaţiul Uniunii Europene. În contextul valului de imigranţi extracomunitari, Ungaria a construit garduri metalice la frontierele cu Serbia şi cu Croaţia, semnalând de mai multe ori că ar putea lua măsuri similare pe segmente ale graniţei cu România.

SPORT

Simona Halep (România, 6 WTA) o întâlneşte pe Samantha Stosur (Australia, 24 WTA) în optimi, într-un meci care trebuia să aibă loc duminică, dar care a fost amânat pentru marţi, din cauza condiţiilor meteo nefavor abile. Meciul se suspendă din nou, la scorul de 7-6, 3-2 cu break pentru Samantha Stosur. Ploaia a revenit la Paris şi ar fi bine ca întreruperea să o ajute de această dată pe Simona Halep. S-a întâmplat invers după amânarea meciului început duminică seară, Stosur revenind incredibil marţi, de la 3-5 în prima manşă.

Australianca se simte mult mai bine în noile condiţii de joc, pe o zgură grea, iar Simona se află la numai trei game-uri de eliminarea din turneu! Iată ce s-a întâmplat şi pe celelalte arene, unde favoriţii Radwanska şi Djokovic au pierdut set după amânările cauzate de ploaie: premiul I merge la Radwanska, cea care a cedat setul doi cu Pironkova, de la 3-0, scor 3-6!

Lotul va fi anunţat diseară, după ce Vlad Chiricheş va fi supus unor investigaţii medicale. Dacă analizele vor arăta că fundaşul lui Napoli e apt pentru EURO, sursele ProSport spun că Alexandru Maxim este al cincilea nume de pe lista lui Iordănescu. Pe lângă mijlocaşul lui VfB Stuttgart, de la EURO vor mai lipsi Toşca, Ivan, Ropotan şi Hora.Anghel Iordănescu va comunica numele fotbaliştilor care nu vor face parte din lotul pentru EURO.

Cantonamentul din Italia l-a ajutat pe Anghel Iordănescu să ia decizia finală cu privire la cei cinci fotbalişti care nu vor merge la EURO 2016. Deşi anunţa, într-un interviu exclusiv pentru ProSport, că pe lista celor excluşi vor exista şi nume surpriză, fotbaliştii care vor rămâne acasă sunt cei anticipaţi de majoritatea microbiştilor. Sursele noastre indică faptul că ultimul adăugat pe listă este Alexandru Maxim, fotbalist al lui VfB Stuttgart, cel care a pierdut lupta pentru EURO cu Alexandru Chipciu. În cazul în care nu apar evenimente neprevăzute, Maxim va merge în Franţa doar ca spectator.

Junioara Miriam Bulgaru a făcut senzaţie pe terenurile de la Viva Tenis Club, deşi în urmă cu două săptămâni nici nu exista în clasamentul mondial, pentru că nu mai jucase deloc în turnee ITF. Turneele de tenis din circuitul ITF Pro desfăşurate la Galaţi, de categorie Futures (premii de câte 10.000 de dolari), şi-au dovedit încă o dată utilitatea pentru jucătoarele românce aflate în prima parte a carierei în circuitul internaţional de senioare.

După ce în 2014 gălăţeanca Patricia Ţig aduna puncte importante pentru ascensiunea în ierarhia WTA prin câştigarea a două turnee, care i-au netezit drumul pentru a pătrunde recent între primele o sută de jucătoare din lume, acum pe terenurile de la baza sportivă Viva Tenis Club s-a lansat de o manieră impresionantă o altă jucătoare care arată că deţine calităţi pentru a-i călca pe urme Patriciei. Turneele de tenis din circuitul ITF Pro desfăşurate la Galaţi, de categorie Futures (premii de câte 10.000 de dolari), şi-au dovedit încă o dată utilitatea pentru jucătoarele românce aflate în prima parte a carierei în circuitul internaţional de senioare.

După ce în 2014 gălăţeanca Patricia Ţig aduna puncte importante pentru ascensiunea în ierarhia WTA prin câştigarea a două turnee, care i-au netezit drumul pentru a pătrunde recent între primele o sută de jucătoare din lume, acum pe terenurile de la baza sportivă Viva Tenis Club s-a lansat de o manieră impresionantă o altă jucătoare care arată că deţine calităţi pentru a-i călca pe urme Patriciei. Este vorba de Miriam Bulgaru, în vârstă de 17 ani, care până la Galaţi jucase doar la turnee de juniori, deloc în circuitul ITF/WTA. Însă, lipsa de experienţă la acest nivel, unul mult mai ridicat faţă de al turneelor în care evoluase înainte, nu a împiedicat-o să aibă un start fulminant în circuit, ajungând la debut până în finală, repetând performanţă o săptămână mai târziu, de data aceasta cu triumf total, câştigarea turneului.

Marco Reus a primit cea mai proastă veste chiar în ziua în care împlineşte 27 de ani. Jucătorul Borussiei Dortmund a fost lăsat în afara lotului de selecţionerul Joachim Low pentru Campionatul European din Franţa. Reus a ratat şi prezenţa la Campionatul Mondial din 2014 tot din pricina unei accidentări.

Lotul Germaniei pentru EURO:

Portari: Manuel Neuer (Bayern Munich), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Fundaşi: Jerome Boateng (Bayern Munich), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Cologne), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rudiger (Roma)

Mijlocaşi: Julian Draxler (Wolfsburg), Mario Gotze (Bayern Munich), Sami Khedira (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Leroy Sane (Schalke), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Atacanţi: Mario Gomez (Besiktas), Thomas Muller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Galatasaray), Andre Schurrle (Wolfsburg)

Fost jucător la Rapid în perioada 2007-2013, Ovidiu Herea se bucură de revenirea echipei din Giuleşti în Liga 1 şi nu exclude o întoarcere în Grant. Herea a mai precizat că a pierdut 200.000 de euro atunci când s-a despărţit de club, dar nu poartă resentimente. Herea a jucat la FC Sion în intervalul 2013-2015 şi spune că naţionala Elveţiei este formată din jucători cu experienţă, care joacă de mult timp împreună astfel că România va avea un meci foarte dificil la EURO.

Naţionala feminină de handbal susţine în această săptămână ultimele două teste oficiale înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august). România va înfrunta Lituania (miercuri, ora 19:00, Kaunas) şi Belarus (sâmbătă, P. Neamţ) în grupa preliminară 1 a Campionatului European din Suedia (decembrie 2016). Cu un succes al tricolorelor în partida de la Kaunas, coroborat cu cel puţin un rezultat de egalitate al Norvegiei în Belarus, echipa pregătită de Tomas Ryde şi Costică Buceschi se califică matematic la turneul final.

Lionel Messi, starul echipei FC Barcelona şi al naţionalei Argentinei, este acuzat că nu şi-a plătit taxele către stat în perioada 2007-2009. Lionel Messi va fi judecat în absenţă la procesul care a început marţi şi se va termina vineri. Lionel Messi este în cantonamentul naţionalei Argentinei, echipă care se pregăteşte pentru startul Copa America, turneu care se va desfăşura în Statele Unite ale Americii. Argentina va juca primul meci la Copa America pe 7 iunie, cu naţionala statului Chile.

Liga Naţională de handbal masculin s-a încheiat luni seara cu succesul echipei Dinamo Bucureşti, care a redevenit campioană după o pauză de 11 ani. Trupa din Ştefan Cel Mare a câştigat o finală pasionantă cu CSM Bucureşti, 2-1 în serie. Echipa susţinută de Primăria Capitalei se consolează însă cu al doilea trofeu intern, Cupa României. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Poli Timişoara, echipă care paradoxal trece prin clipe foarte dificile. Pentru al treilea an consecutiv, Potaissa Turda încheie în Top 4, fiind sigura echipă din România care s-a menţinut la acest nivel în această perioadă de timp. Printr-o conjunctură, HC Odorhei – locul 5, prinde din nou Challenge Cup.

După foarte mulţi ani, Dinamo Bucureşti revine în grupele Ligii Campionilor. În 2005, „câinii” jucau într-o grupă fantastică, cu Ciudad Real şi Veszprem. Acum vor intra, probabil, în grupa a doua valorică a Ligii Campionilor, dar cu ambiţii de a ajunge în Top 16. Deocamdată, Dinamo îşi savurează titlul. În cursul dimineţii, jucătorii au prezentat trofeul ministrului „Internelor”, Petre Tobă, ei primind în schimb asigurări că vor fi susţinuţi la un nivel corespunzător pentru a face faţă Ligii Campionilor. După ce euforia se va mai „consuma”, Dinamo va trece probabil la lucruri şi mai serioase, cum ar fi întărirea lotului şi… atragerea unor noi sponsori.

CSMS Iaşi a încheiat sezonul pe locul 7, primul din play-out şi va juca în luna iulie pentru prima dată în istoria fotbalului ieşean în cupele europene. O performanţă la care puţini visau la începutul sezonului, mai cu seamă că în campionatul trecut Iaşiul a luptat pentru evitarea retrogradării până spre final, salvându-se după un retur fabulos. Deşi obiectivul echipei era clasarea în primele 9 locuri, la începutul campionatului căpitanul Ionuţ Voicu a fost unul dintre jucătorii care vorbeau despre şanse la play-off şi despre o posibilă participare în cupele europene. Fundaşul dreapta ieşean spune că a crezut în acest obiectiv şi a punctat câteva dintre atu-urile echipei lui Nicolo Napoli în acest sezon.

Vineri, 3 iunie, naţionala României va juca ultima partidă amicală înainte de Campionatul European în compania reprezentativei Georgiei, dar partida va avea şi o altă însemnătate. Partida cu Georgia va reprezenta şi meciul de retragere al lui Adrian Mutu de la echipa naţională. FRF a decis ca la această confruntare să organizeze şi evenimentul retragerii oficiale de la naţională a „Briliantului”. Înaintea meciului, Adrian Mutu va primi un trofeu special din partea Federaţiei, iar pe cubul video de pe Arena Naţională vor rula imagini reprezentative din cariera fotbalistului.

Mircea Lucescu a semnat săptămâna trecută cu Zenit Sankt-Petersburg, iar tehnicianul român începe să pregătească sezonul următor. Presa din Rusia susţine că a aflat trei dintre numele ce vor reprezenta primele transferuri ale lui „Il Luce” la Zenit. Agenţia de ştiri NevaNews notează că primele ţinte ale lui Lucescu sunt Marlos şi Taison, jucători pe care i-a antrenat la Şahtior. Cel de-al treilea fotbalist de pe lista tehnicianului în vârstă de 70 de ani ar fi Denis Alibec, campion în România cu Astra. Astra a refuzat până în acest moment o ofertă de 2,5 milioane de euro pentru EURO, clubul giurgiuvean aşteptând prestaţia jucătorului de la Campionatul European înainte de a-i stabili suma de transfer.

Selecţionerul naţionalei Albaniei, Giovanni De Biasi a spus, într-un interviu acordat publicaţiei World Soccer, că, în cazul în care şi-ar începe o carieră în politică, ar ajunge peste noapte premierul Albaniei. Giovanni De Biasi spune că cea mai mare problemă cu care s-a confruntat de la venirea la Tirana a fost legată de cerinţele mari pe care le au fanii, în contrast cu posibilităţile fotbaliştilor din naţională. Antrenorul italian a preluat selecţionata Albaniei în decembrie 2011 şi a câştigat 38 din cele 106 meciuri disputate. De Biasi a calificat în premieră Albania la un turneu final şi va debuta la Euro pe 11 iunie, de la ora 16.00, într-un meci cu Elveţia.

Fotbaliştii şi staff-ul tehnic de la Real Madrid vor primi în total 22.000.000 euro pentru câştigarea trofeului Ligii Campionilor. Real Madrid a învins în finala competiţiei formaţia Atletico Madrid cu scorul de 6-4, după un meci cu prelungiri şi lovituri de departajare. Fiecare fotbalist al echipei Real Madrid va încasa 800.000 de euro pentru câştigarea trofeului Ligii Campionilor. Premiul pentru câştigarea Ligii Campionilor era de 600.000 de euro, însă jucătorii au mai încasat câte 200.000 de euro şi un automobil din partea sponsorului în urma performanţei din manşa retur a sferturilor de finală, când Real Madrid a învins echipa Wolfsburg cu 3-0, după eşecul cu 0-2 din Germania.

Într-o intervenţie ciudată la TV, directorul sportiv al Stelei, Mihai Stoica, a avut un discurs curios la adresa lui Lucian Sânmărtean, unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din istoria recentă a clubului. Aflat în închisoare în perioada în care Sânmărtean a jucat pentru Steaua, Mihai Stoica a ţinut totuşi să îl desfiinţeze pe mijlocaş atunci când a fost întrebat dacă ia în calcul readucerea lui.

Zlatan Ibrahimovic pare dispus să ignore ofertele de zeci de milioane de euro venite de la Manchester United sau de la cluburi din China pentru a reveni la primul său club. Fostul jucător al lui PSG a declarat pentru presa suedeză, la reunirea lotului Suediei înainte de Campionatul European, că îşi doreşte să joace din nou pentru Malmo, echipa care l-a lansat. Zlatan Ibrahimovic a fost junior la Malmo şi a jucat în perioada 1999-2001 la echipa de seniori. A plecat apoi la Ajax şi au urmat Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan şi PSG.

Franţa, prima adversară a României la turneul final al Campionatului European de Fotbal, a învins Camerun cu 3-2, într-un meci amical disputat pe Arena La Beaujoire din Nantes. Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Patrick Ekeng, fostul fotbalist al echipei Dinamo. Selecţionerul Didier Deschamps a început meciul în următoarea formulă: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Diarra, Matuidi – Coman, Giroud, Payet, iar pe parcursul jocului au mai fost folosiţi Cabaye, Kante, Sissoko şi Gignac.

Măgura Cisnădie şi Unirea Slobozia şi-au păstrat locurile în Liga Naţională de handbal feminin, după ce au câştigat grupele din care au făcut parte la turneul de baraj de la Piteşti. În Grupa 1, Unirea Slobozia a câştigat cu 27-18 partida cu Ştiinţa Bucureşti şi a acumulat maximum de puncte, la fel ca şi Măgura Cisnădie, în Grupa 2, după ce s-a impus cu 31-21 în partida cu CSM Slatina. Prin succesul la o diferenţă de 9 goluri, Unirea Slobozia a ajutat indirect şi CSM Cetate Deva, care marţi va juca un meci pentru locul 3 cu CS HM Buzău. Partida are o miză extraordinară pentru ambele formaţii. Cine câştigă, va lua foarte probabil locul echipei HCM Baia Mare în Liga Naţională. Vicecampioana României se va retrage, foarte probabil, din campionat, iar Baia Mare o va lua de la capăt cu un alt proiect, din Divizia A.

PROGNOZA METEO
31 Mai 2016

Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, dar și în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza și seara, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Muntenia, Dobrogea și doar pe arii restrânse în celelalte regiuni. Cantitãțile de apã vor depãși izolat 20…25 l/mp și se mențin condițiile de grindinã. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri mai ales în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 19 grade.

Bucuresti

Vremea va fi caldã, dar și ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei și la începutul nopții când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *