Stiri pe scurt 30 Ianuarie 2017

loading...

Stiri pe scurt 30 Ianuarie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  30  Ianuarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 30 ianuarie. In anul 2000, digul iazului de decantare a apelor industriale al societăţii “Aurul” s-a rupt pe o porţiune de 25 de metri, iar prin această ruptură s-au scurs 100.000 de metri cubi de ape cu cianuri. Acestea au ajuns întâi în râul Lăpuş, s-au vărsat în Someş şi apoi în Tisa, traversând teritorii din Ungaria şi Iugoslavia, pentru a ajunge în Dunăre şi apoi din nou pe teritoriul României.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări nowcasting de ceaţă şi depunere de polei, valabile pentru 10 judeţe ale ţării. Meteorologii avertizează că în judeţele Maramureş, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna, se semnalează ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri. Totodată, în judeţele Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea, Teleorman, se înregistrează, la momentul transmiterii ştirii, burniţă care depune polei. Pe autostrada A1, pe tronsonul Sibiu – Sălişte, între kilometrii 250 şi 270, vizibilitatea este de aproximativ 150 de metri, din cauza ceţii, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, la începutul dezbaterii pe ordonanţele din justiţie, că de graţiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidiviştii sau cei acuzaţi de fapte de corupţie. Acestuia i s-a cerut demisia de către reprezentanţi ai mai multor asociaţii neguvernamentale în timpul dezbaterii, alţi cetăţeni anunţând că susţin actele normative din cauza condiţiilor inumane din penitenciarele româneşti. Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor, decizia fiind luată cu majoritate de voturi.

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, l-a invitat public, pe ministrul Justiţiei să participe la şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PNL, marţi, la ora 16:00, pentru a prezenta motivele pentru care susţine în continuare proiectele privind graţierea şi modificare Codului Penal. Raluca Turcan a afirmat că astfel parlamentarii PNL vor putea prezenta Ministerul Justiţiei argumentele pentru care trebuie să renunţe la acest demers legislativ, „care depăşeşte cadrul de competenţă al guvernului, atât din punct de vedere al mandatului primit în Parlament pe baza programului de guvernare, cât şi din punct de vedere constituţional”.

Cluburi fără autorizaţie de securitate la incendiu, cu căi de evacuare blocate sau foarte mici, instalaţii defecte sau cu improvizaţii au fost găsite în weekend, în urma unor controale efectuate de ISU Sibiu, valoarea sancţiunilor depăşind 11.000 de lei. ISU Sibiu a controlat în timpul nopţilor din weekend 11 operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate amenzi şi avertismente. Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii au efectuat nouă acţiuni de recunoaştere pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Finanţatorul echipei FC Steaua, George Becali, a anunţat că va propune, la consultarea pe ordonanţele pe justiţie de la Ministerul Justiţiei, ca graţierea să se facă doar pentru condamnările „uşoare”, de 3-4 ani. Omul de afaceri a mai spus că infracţiunile de şantaj sau înşelăciune ar trebui de asemenea graţiate şi că, dacă „tot se face o lege a graţierii, nu să iasă o mie de oameni, să iaşi şase-şapte mii”. George Becali a mai adăugat că, după părerea sa, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, va fi dat afară „cât de curând, pentru că se crede stăpân”.

Cele 22 de taxe nefiscale, care vor fi eliminate de la 1 februarie, erau percepute pentru diferite servicii prestate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne. Printre acestea se numără taxa de cazier judiciar şi taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere. Astfel, se va elimina taxa de 10 de lei pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, documentul urmând a fi eliberat gratuit solicitanţilor. Prevederea este valabilă atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice. Totodată, vor fi eliminate opt taxe, prevăzute de Legea nr.117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, care erau necesare eliberării unor documente la ghişeele Direcţia Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor.

Începând cu 1 martie va fi implementat la nivel naţional sistemul digital de raportare pentru SMURD, unităţi de primiri urgenţe (UPU) şi serviciile judeţene de ambulanţă, astfel încât se va renunţa la completarea fişelor pacienţilor pe hârtie. Datele obţinute vor permite managerierea sistemului conform unor informaţii concrete, ştiinţifice, nu numai după percepţii care nu sunt corecte întotdeauna. Raed Arafat a subliniat că sistemul de raportare digitală este implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) printr-o finanţare europeană. Arafat a precizat că noul sistem nu va consuma mai mult timp, în condiţiile în care raportarea digitală este mult mai uşoară decât completarea unei fişe pe hârtie, deoarece operatorul nu are de scris, ci doar de bifat şi de răspuns la nişte întrebări din fişa electronică.

Marile lanţuri de magazine se aşteaptă la o creştere importantă a vânzărilor în perioada reducerilor de iarnă. Chiar dacă unii retaileri nu vor să avanseze cifre, informaţiile de la Finanţe arată că aceştia au profit de milioane de euro în România, dar înregistrează pierderi în Occident. Lanidor, cel mai mare retailer de haine portughez pentru femei, firmă ce a intrat recent în România prin franciza deţinută de către firma QAZ Fashion Retail, estimează o creştere a vânzărilor în perioada reducerilor de iarnă de cel puţin 30%. Şi retailerul de modă C&A se aşteaptă la încasări mai mari în această perioadă.

În România, afacerile companiei C&A Moda Retail SRL sunt în creştere. Astfel, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2014 firma a înregistrat un profit net de 11,9 milioane de lei (circa 2,7 milioane de euro), compania având la acea dată 213 angajaţi. Un an mai târziu, în 2015, societatea comercială şi-a mărit numărul de salariaţi la 240, iar profitul net aproape s-a dublat, ajungând la 22,5 milioane de lei (peste cinci milioane de euro). În schimb, compania a anunţat că va închide mai multe magazine din Spania şi Portugalia din cauza pierderilor repetate.

C&A este o companie de retail de îmbrăcăminte din Olanda, care face parte din grupul Cofra Holding din Elveţia. C&A reprezintă abrevierea numelor celor doi fondatori ai brandului, fraţii Clemens şi August Brenninkmeyer, care au pus bazele companiei în 1841. În prezent, C&A este unul dintre cei mai mari retaileri de fashion din Europa, cu circa 2.000 de magazine în întrega lume şi afaceri de aproximativ opt miliarde de euro anual. În ceea ce priveşte un alt mare lanţ de magazine, H&M, reprezentanţii companiei din România au refuzat să ofere cifre estimative privind vânzările în perioada reducerilor.

Aproape 39.000 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în 2016, cu 1,2% mai puţin faţă de anul 2015, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov. În anul 2016 s-au eliberat 38.653 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, scăderea remarcându-se în regiunile de dezvoltare Sud-Est (-588 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-525), Sud-Muntenia şi Nord-Est (-434 fiecare). Creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (+736 autorizaţii), Vest (+468), Centru (+315) şi Sud-Vest Oltenia (+3).

În luna decembrie 2016, s-au eliberat 2.519 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 5,7% faţă de luna noiembrie 2016 şi cu 12,3% faţă de luna decembrie 2015. Din totalul autorizaţiilor eliberate pentru luna decembrie 2016 pentru construirea de clădiri rezidenţiale, 64,7% sunt pentru zona rurală. În luna decembrie 2016 faţă de luna noiembrie 2016, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale astfel: Vest (-112 autorizaţii), Sud-Muntenia (-90), Nord-Est (-24), Sud-Vest Oltenia (-18) şi Bucureşti-Ilfov (-1). Creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale s-a înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+45autorizaţii), Nord-Vest (+33) şi Centru (+14).

Aproximativ 50 de grefieri de la Judecătoria Alba Iulia şi Tribunalul Alba protestează, nemulţumiţi de diferenţele salariale existente în sistemul de justiţie. Liderul sindical din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, grefierul Raul Nicolae Ban, a declarat, că la protest participă aproximativ 50 de grefieri, arhivari, şoferi şi aprozi, respectiv corpul personalului auxiliar şi conex din cadrul Judecătoriei Alba Iulia şi Tribunalului Alba, toţi nemulţumiţi de diferenţele salariale existente în sistemul de justiţie. Grefierii şi personalul conex sunt nemulţumiţi şi de creşterea continuă şi alarmantă a volumului de muncă, de inechităţile salariale, de lipsa unor sedii corespunzătoare desfăşurării activităţii profesionale şi a dotărilor necesare în multe dintre instanţe şi parchete.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, condamnat, anul trecut, la peste şase ani de închisoare pentru tâlhărie, a murit, duminică seara, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, aparent ca urmare a unui stop-cardio respirator. Pentru că „nu avea o stare generală bună”, tânărul era transferat de câteva zile pe secţia de infirmerie medicală a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, pentru a fi mai aproape de cabinetul medical, urmând ca luni să fie transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru investigaţii şi controale medicale.Tânărul nu avea în fişele medicale diagnostic pentru probleme cardiace. Conform primelor informaţii, pe corpul bărbatului nu s-au constatat urme de violenţă, cadavrul fiind ridicat pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

Regizorul iranian Asghar Farhadi a afirmat că nu va lua parte la gala de acordare a premiilor Oscar după ordinul anti-imigraţie semnat de Donald Trump. Filmul său „The Salesman” a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” la premiile Oscar. Farhadi a afirmat că ordinul de restricţie a călătoriilor care a fost semnat de Trump i se pare „nedrept”. Taraneh Alidoosti, o actriţă iraniană, a anunţat că va boicota premiile Academiei Americane de Film. Decizia actriţei a venit în urma ordinului de restricţionare a intrării refugiaţilor din Siria în Statele Unite.

Actorul Antonio Banderas a fost transportat de urgenţă la spital săptămâna trecută, în urma unui incident cardiac, după ce a acuzat dureri în zona pieptului. Actorul în vârstă de 56 de ani făcea sport în timp ce a suferit incidentul cardiac, în reşedinţa sa din Cobham, Surrey şi a fost dus de urgenţă la Spitalul St Peter’s din Chertsey de echipele de paramedici. Banderas, care locuieşte alături de prietena sa Nicole Kimpel, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru The Sun că „a suferit un incident cardiac” şi le-a mulţumit medicilor pentru ajutor.

Iris Mittenaere, o studentă la stomatologie din Paris, a fost încoronată Miss Univers, devenind a doua franţuzoaică din istoria concursului de frumuseţe care câştigă titlul, dar şi prima câştigătoare de pe continentul european de peste un deceniu. Iris Mittenaere le-a devansat pe ce 85 aspirante la titlul de Miss Univers, în finala desfăşurată în Manila, Filipine, în cadrul celei de-a 65-a ediţii a galei, care a durat trei ore şi s-a concentrat asupra diversităţii şi abilităţilor femeilor de a depăşi obstacolele în viaţă, în ciuda suferinţelor la care sunt supuse.

Filmul „Hidden Figures” a fost marele câştigător al galei premiile Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild / SAG). Ceremonia a fost dominată de discursurile furioase ale actorilor după ordinul anti-imigraţie al administraţiei Trump. Filmul „Hidden Figures”, care spune povestea adevărată a matematicienilor de sex feminin de culoare din anii 1960, a câştigat premiul pentru „cel mai bun ansamblu de actori”, la ceremonia din Los Angeles. Denzel Washington a fost desemnat „cel mai bun actor” pentru rolul din „Fences”. Mai mulţi laureaţi au atacat interdicţia preşedintelui Trump privind imigraţia din şapte ţări majoritar musulmane.

Ko Ni, avocat proeminent şi membru al partidului conducător din Birmania, actualmente Myanmar, a fost împuşcat mortal într-un taxi în care tocmai se urcase, taximetristul aflat la volan fiind de asemenea ucis, în afara aeroportului internaţional Yangon. Zaw Htay, un purtător de cuvînt al biroului prezideţial, a declarat că avocatul tocmai se întorsese dintr-o delegaţie guvernamentală din Indonezia. În regiunile aflată la frontierele statului Myanmar au loc frecvent insurgenţe ale minorităţilor etnice, în ultimii ani amplificându-se sentimentul anti-musulman, susţinut de naţionaliştii budişti. Ko Ni, consilier legal al partidului conducător, era un susţinător al toleranţei religioase şi pluralismului.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus că Statele Unite vor elibera din nou vize tuturor ţărilor odată ce politicile în materie de securitate vor fi puse în aplicare în următoarele 90 de zile. Ordinul executiv suspendă programul de primire a refugiaţilor, prin care aproximativ 85.000 de refugiaţi din cauza războiului, opresiunii politice şi religioase au fost primiţi anul trecut în Statele Unite. Ordinul a suspendat pe termen nedeterminat primirea de refugiaţi din Siria, unde milioane de persoane au fost nevoite să fugă din cauza violenţelor, şi a impus controale mai dure pentru cetăţenii din alte şapte state majoritar musulmane.

Directorul executiv al Starbucks a promis că va angaja 10.000 de refugiaţi la nivel global în următorii cinci ani, ca răspuns la ordinul semnat de preşedintele Donald Trump, prin care interzice refugiaţilor să intre în Statele Unite. Starbucks operează peste 25.000 de magazine în peste 75 de ţări şi va începe recrutarea în Statele Unite, concentrându-se pe oamenii care au lucrat în armată sau care au sprijinit armata. Într-o scrisoare deschisă adresată echipei, directorul executiv Howard Schultz a spus că ordinul preşedintelui Statelor Unite a generat „confuzie, uimire şi opoziţie”. Directorul Starbucks le-a transmis angajaţilor că „firma nu va sta deoparte şi nu va păstra tăcerea, în contextul în care neîncrederea în legătură cu acţiunile noii administraţii creşte pe zi ce trece”.

Cel puţin 41 de presupuşi militanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida şi 16 civili au decedat în urma unui raid american efectuat în regiunea centrală a Yemenului. Opt femei şi opt copii şi-au pierdut viaţa în urma raidului care a avut loc în districtul Yakla din zona centrală a Yemenului. Raidul a vizat trei lideri tribali despre care se presupune că ar fi avut legături cu Al-Qaida. Un oficial din provincia Baida a declarat că elicoptere de asalt de tip Apache au atacat mai multe clădiri folosite de Al-Qaida, inclusiv o şcoală, o moschee şi o unitate medicală. Autorităţile americane consideră ramura din Yemen a organizaţiei Al-Qaida ca fiind cea mai periculoasă din cadrul reţelei teroriste.

Malaezia a extins căutările a cinci cetăţeni chinezi şi un malaezian ce au fost daţi dispăruţi după ce o barcă cu turişti s-a răsturnat în apropierea coastelor insulei Borneo. În urma acestui naufragiu, trei persoane au decedat. În ambarcaţiunea răsturnată se aflau 28 de turişti chinezi. Nava se deplasa din Kota Kinablu spre o staţiune turistică din Malaezia. Aceasta s-a răsturnat din cauza valurilor puternice. Trei turişti au fost găsiţi morţi, în timp ce alte 22 de persoane, inclusiv căpitanul vasului au fost salvate. O misiune de căutare pe mare şi pe uscat este în curs, o zonă de aproximativ 2700 de km fiind acoperită.

Şase adolescenţi au fost găsiţi morţi după ce organizaseră o petrecere într-o baracă din grădină, a declarat poliţia din Germania, sugerând posibilitatea ca aceştia să se fi intoxicat cu monoxid de carbon. Tinerii, cinci băieţi şi o fată, au fost găsiţi morţi de propietarul barăcii, tatăl a două dintre victime. Tatăl a descoperit cadavrele tinerilor, după ce a vrut să verifice motivul pentru care copii săi nu se întorseseră la domiciliu după o petrecere organizată de aceştia în baracă, cu o noapte înainte. Incidentul a avut loc în oraşul Arnstein din regiunea Bavaria. Tinerii aveau vârste cuprinse între 18 şi 19 ani.

Donald Trump a avut discuţii telefonice cu omologii săi din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, decizia preşedintelui american de a interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din mai multe state majoritar musulmane nefiind însă menţionată de Casa Albă. Conversaţia lui Donald Trump cu regele saudit Salman s-ar fi concentrat pe situaţia din Siria şi Yemen, aceştia căzând de acord asupra cooperării creării ”zonelor sigure” pentru refugiaţii sirieni şi yemeniţi, o idee vehiculată de preşedintele american încă din timpul campaniei electorale, dar care a întâmpinat opoziţia Pentagonului, în momentul în care a fost propusă de Administraţia Barack Obama.

Cei doi lideri au căzut de acord asupra importanţei aplicării programului nuclear iranian şi asigurării că Iranul se va supune angajamentelor sale. Anterior, Trump a promis că va anula acordul cu Iranul după punerea sa în funcţie, însă conversaţia cu regele saudit a sugerat o abordare mai nuanţată a preşedintelui american. Casa Albă a comunicat că cei doi lideri au discutat de asemenea despre importanţa ”adresării activităţilor destabilizatoare ale Iranului în regiune”. În final, aceştia au discutat despre invitaţia regelui Salman adusă lui Trump de a coopera în lupta împotriva terorismului şi creării unui nou viitor.

Zeci de mii de persoane din statele americane au protestat în oraşe şi aeroporturi faţă de decizia preşedintelui Donald Trump de a interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din mai multe state majoritar musulmane. Preşedintele american, Donald Trump,a semnat un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire şi instalare a refugiaţilor timp de patru luni, declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a „teroriştilor islamişti radicali”. Mai mult, ordinul prevede interdicţia de a intra pe teritoriul american timp de trei luni pentru cetăţenii din mai multe state majoritar musulmane, cum ar fi Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan sau Yemen.

Şase persoane au fost ucise după ce trei indivizi au deschis focul în timpul rugăciunii într-o moschee din Quebec, Canadai. Premierul Canadei a catalogat atentatul din moscheea din Quebec drept un atac terorist asupra musulmanilor. Două persoane au fost arestate, nefiind oferite însă alte detalii. niţial, directorul moscheei a afirmat că trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul în interiorul unui Centru Cultural Islamic, unde aproximativ 40 de persoane se adunaseră pentru a efectua rugăciunile de seară. Poliţia a confirmat însă prezenta a doar doi bărbaţi înarmaţi. Cel care a comunicat bilanţul atacului a fost preşedintele Centrului Cultural, care a catalogat cele întâmplate drept ceva „barbar”. Acesta a precizat că nu se afla în mochee în momentul respectiv, însă a primit telefoane disperate din partea celor care se aflau la rugăciune. Persoanele rănite au fost deja transportate la spitalele din Quebec.

SPORT

Florin Prunea, preşedinele echipei CSM Poli Iaşi şi unul dintre cei care şi-au manifestat intenţia de a candida la şefia FRF, a scos în evidenţă, toate problemele cu care se confruntă fotbalul românesc. Fostul component la Generaţiei de Aur a vorbit despre situaţia de la echipa pe care o conduce, despre favorita la titlu, problemele echipelor din prima ligă şi ligile inferioare, dar şi despre stadiul în care se află procesul pentru dezafilierea Universităţii Craiova. Fostul portar susţine că fotbalul românesc se apropie de marginea prăpastiei, iar în cazul în care Mititelu va avea câştig de cauză la proces „s-a terminat”.

O temă des dezbătută în fotbalul românesc: lipsa atacanţilor de careu. Mihai Roman (24 de ani), atacantul olandezilor de la NEC Nijmegen, evoluează sub formă de împrumut în Israel, la Maccabi Petah Tikva, şi aruncă de la depărtare un mesaj către cei care au ochi să vadă. Cele 17 goluri marcate pentru Pandurii Târgu Jiu în sezonul 2014/2015, când a fost al doilea golgheter al Ligii 1, l-au propulsat în Eredivisie şi i-au pus eticheta de speranţă a fotbalului din România. Doar accidentările au făcut să fie împrumutat. Între două antrenamente, fotbalistul originar din Craiova a vorbit despre situaţia sa actuală, despre nivelul fotbalului românesc şi problemele fostei sale echipe din acest moment, a depănat amintiri de la Pandurii, dar şi despre planurile sale de viitor.

Răzvan Marin a fost inclus în echipa etapei a 24-a din Belgia. Mijlocaşul lui Standard s-a evidenţiat în partida cu Anderlecht, scor 0-0, meci în care formaţia din Liege a jucat în 10 oameni încă din minutul 2. De altfel, Marin este însoţit de alţi trei coechipieri, toţi jucători cu profil defensiv. Portarul Gillet, fundaşul central Scholz şi fundaşul dreapta Goreaux sunt ceilalţi trei fotbalişti de la Standard care au prins echipa ideală a etapei după o confruntare în care defensiva lui Janković a fost asediată timp de 90 de minute. În urma rezultatului de egalitate, Standard a acumulat 33 de puncte şi se află pe poziţia a noua a clasamentului, la 6 puncte de locurile de play-off. De partea cealaltă, echipa lui Chipciu şi Stanciu a ratat şansa de a trece pe primul loc şi cu 48 de puncte rămâne la un punct în spatele liderului Club Brugge.

Dinamo este extrem de aproape de a realiza primul transfer al iernii. Victor Obinna, un atacant nigerian în vârstă de 29 de ani, a ajuns în urmă cu două zile în România, iar în această dimineaţă a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional De Medicină Sportivă. Dacă va trece vizita medicală, Obinna este aşteptat să semneze în scurt timp cu echipa lui Ioan Andone. Dănuţ Lupu, unul dintre oamenii din departamentul de scouting al lui Dinamo, a confirmat faptul că Obinna este aproape de o venire la clubul din „Ştefan cel Mare”.

Alin Toşca a debutat la Betis chiar într-un meci cu Barcelona. Fundaşul român s-a descurcat foarte bine ţinând cont că echipa sa a reuşit să obţină un punct din confruntarea cu echipa lui Messi. Toşca a dezvăluit că aflat abia cu oră înainte de meci că urmează să joace şi a avut doar cuvinte de laudă la adresa campionatului spaniol şi a atmosferei create de suporterii lui Betis. Toşca a vorbit şi despre situaţia în care se află echipa patronată de Gigi Becali. În opinia jucătorului în vârstă de 24 de ani schimbarea numelui echipei nu ar trebui să afecteze performanţele sportive deoarece jucătorii sunt aceeaşi şi trebuie să joace în continuare la acelaşi nivel.

Pariurile online sunt la modă în 2017, însă cum piaţa românească de jocuri de noroc dispune de atât de multe opţiuni interesante, pariorii nu ştiu de multe ori ce să aleagă. Să joci la pariuri online este foarte simplu, trebuie doar să ştii care sunt casele de pariuri online legale în România şi care sunt cele recomandate de către pariorii cu experienţă. Interesant este că fondatorul comunităţii PariuriX.com, Cădar Marius, spune că este esenţial să avem conturi la cât mai multe agenţii de pariuri online pentru a realiza profit. Pariurile online sunt mai profitabile decât cele tradiţionale, la agenţiile de cartier, însă pentru a profita la maxim de ce ne oferă piaţa pariurilor online, trebuiesc deschise conturi la cât mai multe agenţii care merită.

Marius Stan, fostul preşedinte de la Oţelul Galaţi, a vorbut pentru Fanatik despre conflictul dintre FCSB, echipa patronată de George Becali, şi CSA Steaua. Stan, fost membru în Comitetul Executiv al FRF, şi-a exprimat punctul de vedere pentru sursa citată şi în privinţa omului pe care l-ar susţine la alegerile FRF. „Nu îmi este frică să îi rostesc numele, cel mai bun şi cel mai indicat este Gică Popescu. El este un foarte bun manager şi cred că dacă o să se rezolve şi cu legea amnistiei sînt sigur că Gică o să candideze. Sunt multe de rezolvat în fotbal”.

Olympique Marseille a oficializat, transferul lui Dimitri Payet de la West Ham United, club la care îl vânduse în vara anului 2015. După două oferte refuzate, „Ciocănarii” au acceptat-o pe a treia, iar repatrierea mijlocaşului de 29 de ani s-a concretizat. Internaţionalul francez a semnat un contract pe valabil patru ani şi jumătate cu gruparea de pe Stade Velodrome. Payet şi-a manifestat dorinţa de a pleca de la West Ham în această iarnă, refuzând chiar să joace pentru formaţia lui Slaven Bilic.

În primă fază, Marseille a oferit 22 de milioane de euro în schimbul serviciilor mijlocaşului francez, apoi a mărit oferta cu doar un milion. Oficialii „Ciocănarilor” au acceptat o a treia ofertă concretă, de aproximativ 30 milioane de euro. Suma oferită acum de cei de la Olympique Marseille este dublă faţă de cea încasată, în vara lui 2015, pentru transferul mijlocaşului francez. Dimitri Payet a jucat 22 de meciuri în acest sezon la West Ham, pentru care a marcat de trei ori şi a oferit 8 pase de gol.

Probleme pe Old Trafford. Un incediu s-a declanşat în această dimineaţă, oamenii din zona stadionului lui Manchester United sesizând o coloană de fum în partea de sud a arenei „Diavolilor”. Pompierii au ajuns în scurt timp la stadion şi au confirmat că a fost vorba despre un incendiu. Conform celor de la Manchester Evening News motorul unui lift din cadrul arenei a fost cauza incendiului. Deocamdată, oficialii lui Manchester United nu au oferit detalii în legătură cu acest incident şi nu se cunoaşte amploarea daunelor. Echipa lui Mourinho a jucat aseară în Cupa Angliei. Manchester United a învins-o, pe teren propriu, cu 4-0 pe Wigan, în 16-imile Cupei Angliei.

Adi Popa a fost cedat în Anglia, la Reading, pentru 600.000 de euro, iar odată cu plecarea sa un ciclu a luat sfârşit pentru echipa patronată de Gigi Becali. Mijlocaşul de 28 de ani era ultima piesă de legătură între actuala formaţie a lui Laurenţiu Reghecampf şi cea care o elimina pe Ajax Amsterdam din Europa League, în 2013.

În prezent, niciunul dintre fotbaliştii din primul 11 al FCSB care o învingea pe Ajax la loviturile de departajare (2-0, 4-2 d.p.) în 2013 nu se mai regăseşte în lotul echipei antrenate şi acum de Laurenţiu Reghecampf. Raul Rusescu şi Vlad Chiricheş, pentru o sumă record, au fost cei care au deschis balul despărţirilor de FCSB. Golgheterul Ligii 1 din acel moment a ajuns la FC Sevilla, pentru 2,2 milioane de euro, în timp ce fundaşul central a ajuns la Tottenham Hotspur, pentru 9,5 milioane de euro. În acel sezon a mai plecat şi Alexandru Bourceanu la Trabzonspor, pentru 1,3 milioane de euro, dar acesta din urmă nu a jucat în meciul cu Ajax, fiind suspendat.

Leandro Tatu a plecat de la FCSB, liber de contract, la începutul lui 2014. În sezonul 2014/2015, FCSB s-a mai despărţit de Ciprian Tătăruşanu, plecat liber de contract la Fiorentina, Florin Gardos, cumpărat de Southampton pentru 6,8 milioane de euro, şi de Mihai Pintilii (între timp revenit la echipă), care ajungea Al Hilal, alături de antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Şi tehnicianul de 41 de ani s-a întors la FCSB. Mihai Pintilii nu a jucat în meciul cu Ajax, la rândul său fiind suspendat. Pe lista plecărilor s-au înscris şi Cristian Tănase, Andrei Prepeliţă şi Iasmin Latovlevici, în sezonul 2015/2016. Mijlocaşul adus de la FC Argeş a ajuns în China, la Tianjin Teda, pentru 1 milion de euro, în timp ce Prepeliţă şi Latovlevici au ajuns, din postura de jucători liberi, la Ludogoreţ, respectiv Genclerbirligi.

Primul 11 din meciul cu Ajax s-a destrămat complet în actualul sezon, când Cornel Râpă, Alexandru Chipciu şi Adrian Popa au părăsit şi ei echipa lui Laurenţiu Reghecampf. Fotbalistul sosit de la FC Braşov a fost vândut la Anderlecht Bruxelles, pentru 3 milioane de euro, în timp mijlocaşul sosit de la Concordia Chiajna a fost cedat în Anglia, la Reading (echipă din liga secundă), pentru 600.000 de euro. Râpă a ajuns, liber de contract, la Pogon Szczecin, în Polonia. FCSB, februarie 2017: Niţă – Bălaşa, Tamaş, Moke, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Jakolis, Alibec, De Amorim – Gnohere

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 59 în clasamentul mondial, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Taipei (Taiwan), după ce s-a retras din disputa cu Risa Ozaki, la scorul de 7-6, 3-2, în favoarea sportivei din Japonia, clasată pe locul 94 în lume. Partida a durat o oră şi 28 de minute. Sorana Cîrstea, eliminată în optimile de finală ale turneului de la Australian Open, de Garbine Muguruza, a reuşit să facă primul break în disputa cu Risa Ozaki, la scorul de 2-1 în favoarea sa. Au urmat îcă trei break-uri, două pentru sportiva din Japonia şi unul singur pentru Sorana Cîrstea. Setul inaugural s-a decis în tiebreak, unde Ozaki a condus cu 6-0, iar românca nu a reuşit să mai revină, pierzând cu 7-3.

Una dintre cele mai bune prietene ale Soranei Cîrstea din circuitul WTA, sârboaica Ana Ivanovic, a reuşit să-l impresioneze pe Donald Trump, însă nu prin performanţele de pe terenul de tenis, ci prin aspectul fizic. Preşedintele SUA o consideră pe Ana Ivanovic „cea mai frumoasă femeie din lume”. Trump şi-a afirmat admiraţia pentru Ana Ivanovic în timpul unei înâlniri din 2014 cu atunci prim-ministrul Serbiei, Ivica Dacic. În vârstă de 29 de ani, Ana Ivanovic s-a retras din tenisul profesionist la sfrâşitul lui 2016, la scurt timp după căsătoria cu fotbalistul german Bastian Schweinsteiger, de la Manchester United. Pe Ana Ivanovic şi Sorana Cîrstea le leagă o prietenie de lungă durată, românca fiind prezentă inclusiv la nunta sârboaicei cu Bastian Schweinsteiger, eveniment organizat la Veneţia, într-un cadru restrâns.

PROGNOZA METEO
30 Ianuarie 2016

În regiunile extracarpatice, vremea va fi în general închisã și rece, pe arii restrânse va fi ceațã cu depunere de chiciurã și trecãtor va burnița sau va fulgui. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ceața se va semnala doar izolat, dimineața și noaptea, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -3 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -17 grade.

Bucuresti

Vremea va fi în general închisã și rece. Vor fi condiții de ceațã și, trecãtor, de fulguialã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de -2…-1 grad, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -7 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *