Stiri pe scurt 30 Aprilie 2016

Stiri pe scur 30 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  30  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 30 aprilie. In anul 1975, trupele nord-vietnamze ocupă sediile principalelor instituţii din capitala Vietnamului de Sud, în timp ce ultimii puşcaşi marini părăseau, cu un elicopter, ambasada Statelor Unite din Saigon. Căderea Saigonului a marcat sfârşitul războiului dintre Vietnamul de Nord, sprijinit de China şi URSS şi Vietnamul de Sud, sprijinit de SUA.

În ultima zi a Săptămânii Patimilor, creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a lui Iisus Hristos, se roagă, îşi amintesc de patimile suferite de Mântuitor pentru mântuirea omenirii şi se pregătesc pentru slujba de Înviere. Seara, lumea porneşte spre biserică, la slujba de Înviere. La miezul nopţii, preotul cheamă să se ia lumină, spunând: “Veniţi sa luaţi Lumină!”, iar credincioşii îşi aprind lumânările şi transmit mai departe lumina. La plecarea spre casă, fiecare credincios duce în căminul său lumânarea aprinsă la Înviere.

Oamenii obişnuiesc să meargă şi la cimitir la căpătâiul morţilor familiei şi să se aprindă şi acolo lumânări, ca şi cei trecuţi dincolo să ştie că a venit Învierea Domnului. Sâmbăta Mare este ultima zi de pregătire a Paştilor. În această zi se taie mielul, iar gospodinele vopsesc ouăle, în cazul în care nu au avut timp în Joia Mare, pregătesc drobul şi friptura de miel, cozonacii şi pasca. Din străbuni se obişnuia ca oasele şi resturile adunate după ce se taie mielul se îngroapă la rădăcina unui măr sau păr sănătos, pentru ca toţi membrii familiei să fie sănătoşi întregul an.

La 17 biserici din Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost descoperite zeci de nereguli pe linia de prevenire şi stingere a incendiilor, în preajma slujbelor de Paşte, unele dintre ele rămânând încă neremediate. Potrivit acestora, mai multe dintre nereguli nu au fost încă remediate, spre exemplu, în cazul bisericilor unde uşile se deschis în interior, problema nu a fost soluţionată înaintea sărbătorilor pascale. Patriarhia a informat preoţii din toată ţara că este de preferat ca Sujba de Înviere să se desfăşoare în afara lăcaşurilor de lemn, iar la bisericile acoperite de schele să fie interzise.

Preoţii au primit instrucţiuni speciale pentru a şti cum să procedeze dacă apare focul. Aceştia au fost sfătuiţi să le transmită participanţilor la slujbe că „lumânările se aprind doar în locurile special amenajate, că autoturismele personale trebuie să fie parcate astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor.”

Patriarhia Română a anunţat printr-un comunicat de presă că va organiza un parastas la şase luni de la tragedia din Clubul Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00. La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Clubul Colectiv, menţionează Patriarhia Română.

Turiştii care îşi vor petrece minivacanţa de Paşte la Sibiu vor avea parte de cine festive şi programe culturale, între care vizitarea unei expoziţii semnate Eduardo Diez, iar copiii lor se pot plimba cu trăsuri trase de ponei.La Sinaia sunt aşteptaţi 15.000 de turişti, care însă nu vor putea schia.

La Bâlea Lac, sunt aşteptaţi să urce, la peste 2.000 de metri altitudine, aproximativ o mie de persoane, iar cei care încă nu au rezervat camere mai au la dispoziţie locuri în inima Făgăraşului. Reprezentanţii cabanelor de la Bâlea Lac spun că încă se mai găsesc camere, preţul fiind de 380 de lei de persoană şi include cazarea în perioada 30 aprilie – 2 mai, cu demipensiune şi cina festivă de Paşte.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş vor merge „acasă” de Paşte, miniştrii vor rămâne în Bucureşti sau vor vizita peşteri din Apuseni, Liviu Dragnea va fi şi el în Alexandria, în timp ce Alina Gorghiu spune că va petrece aceste zile cu socrii şi va lăsa politica de-o parte. Anul trecut, şeful statului a plecat în vacanţă de Paşte. Preşedintele şi soţia sa ar fi petrecut Sărbătorile Pascale în Germania, unde se află familia şefului statului, iar de acolo ar fi plecat în Portugalia, în insulele Madeira.

Patriarhia Română anunţă că o delegaţie a instituţiei va aduce, pe Aeroportul Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim, după care va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni de pe Otopeni la Sibiu, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Timişoara, Bacău şi Suceava. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării vor trimite delegaţi la Aeroportul Otopeni (salonul oficial) pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi apoi preoţilor şi credincioşilor. Totodată, de pe Otopeni, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania, Banat, Moldova şi Bucovina cu trei avioane de mici dimensiuni, se mai spune în comunicatul Patriarhiei Române.

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas (CN KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) au bătut vineri palma şi au încheiat un parteneriat în cadrul căruia CEFC va deţine o participaţie de 51% în cadrul KMG International NV (“KMGI”), respectiv 49% pentru CN KMG. Conform înţelegerii dintre KMG – CEFC, compania din China îşi asumă în cadrul KMGI o serie de obligaţii, prin care aceasta va efectua investiţii în dezvoltarea de noi proiecte în Uniunea Europeană şi ţările adiacente.

Stabilită de aproape doi ani cu domiciliul la Miercurea Ciuc, Nicoleta Luciu vine ocazional în Capitală, în general pentru diverse proiecte la care e solicitată. Excepție face însă de sărbătorile pascale, pe care le va face în București. După o săptămână de vacanță la Praid, încheiată pe 30 aprilie, Nicoleta Luciu, soțul și cei patru copii au ajuns la București, unde vor petrece Paștele. Bruneta se poate considera o răsfățată, întrucât mama și soacra ei au gătit anul acesta, iar ea a primit bucatele de-a gata.

Aplicaţiile din magazinul virtual Google Play, care includ orice fel de reclamă, au început să fie marcate cu o etichetă, poziţionată într-un loc vizibil, chiar sub butonul de Install. Google i-a anunţat pe dezvoltatori la sfârşitul anului trecut că, în cazul în care aplicaţiile lor includ reclame, vor trebui să se autentifice în Play Developer Console, astfel încât compania să poată marca aplicaţiile care includ publicitate. De fiecare dată când un dezvoltator lansează o actualizare pentru o aplicaţie, trebuie să se autentifice din nou.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Oxford arată că efectul consumului de fructe proaspete poate fi asemănător cu cel obţinut în urma administrării de statine şi prezintă o diminuare semnificativă a riscului de accident vascular cerebral sau infarct miocardic. În urma cercetătorilor, aceştia au arătat că inclusiv consumul unui singur fruct în fiecare zi a scăzut riscul de a suferi un atac vascular cerebral sau un infarct miocardic cu o treime, pe o perioadă de şapte ani, cât timp s-a desfăşurat studiul, comparativ cu persoanele care nu mâncau fructe niciodată sau foarte rar.

Compania Rolex a fost înfiinţată în 1905 de către Hans Wilsdorf, născut în Bavaria, dar pe care pasiuna pentru călătorii l-a dus către alte ţări. În 1900, s-a mutat în oraşul elveţian La Chaux-de-Fonds, unde a început să lucreze ca traducător în limba engleză şi funcţionar pentru Cuno Karten, care la vremea respectivă era un concern important concentrat pe exporturi de ceasuri de buzunar şi unde a dezvoltat o dorinţă de a crea ceasul perfect. Astăzi, Rolex este unul dintre cele mai recognoscibile branduri din lume, şi deşi compania nu publică rezultate vânzărilor, experţii estimează că se vând în jur de 1 milion de ceasuri pe an.

Oamenii de ştiinţă susţin că aproximativ 60-70% dintre oameni au spasme hipnice în timp ce dorm, iar mulţi dintre aceştia nu ştiu că organismul reacţioneză astfel, deoarece nu se trezesc în timpul somnului exact din acest motiv. Spasmul hipnic este acea contracţie involuntară a muşchilor, ce se produce înainte ca organismul să intre în aşa-numita „stare de veghe” de dinaintea somnului. Unii cercetători susţin că spasmele hipnice sunt stimulate de factori precum stresul, anxietatea, oboseala sau lipsa de somn. Nimeni nu a reuşit, însă, până acum, să demonstreze acest lucru.

O berărie din Ierusalim a produs berea cu acelaşi gust ca al celei de pe vremea lui Iisus.Pentru a produce 20 de litri de „bere biblică”, Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit aceeaşi varietate de grâu ca-n vremurile biblice. Pentru a produce 20 de litri de „bere biblică”, Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit grâu din aceeaşi varietate despre care geneticienii de la Univesitatea din Tel Aviv spun că s-a preparat berea pe Pământul Sfânt, acum două milenii.

Laurenţiu Ion este poet, specialist în Comunicare şi „mecena urban”. A fondat revista online de fotografie şi literatură SUBCAPITOL, ce promovează tinerii artişti. El ne-a vorbit dintr-o cafenea din Piaţa Victoriei despre generaţia lui cool & liberă, născută şi crescută în democraţie. Laurenţiu Ion are 25 ani. Născut şi crescut în democraţie. E exponent al generaţiei cool & libere.

Un cutremur s-a produs, în judeţul Buzău. Seismul a avut magnitudinea 3,9 şi a fost localizat la o adâncime de 146 de kilometri. Un alt cutremur a fost înregistrat în Buzău, în urmă cu două zile. Seismul a avut magnitudinea 2,9 şi a fost înregistrat la o adâncime de 118 kilometri.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că nu vor fi emise procese-verbale de constatare a contravenției pentru șoferii suprinși în trafic fără rovinietă până când defecțiunea apărută la sistemul informatic nu va fi remediată. La aproape opot ore de la apariția blocajului, CNADNR a confirmat că nu se poate achiziționa rovinieta și nu se poate face plata prin SMS a taxei de pod de la Fetești din cauza unor defecțiuni tehnice survenite la sistemul informatic.

Unul dintre cei mai cunoscuți dj de la noi, Sorin Costache alias Dj Rynno a fost prins pe picior greșit de multe ori dar așa niciodată, Partenerul Sylviei, în formulă s-a făcut cunoscut în întreaga țară, Rynno a fost suprins deghizat la un party, cu ruj pe buze și ochii licărind de machiaj sclipicios, îmbrăcat în fustița și sutienul unei dansatoare. Spre amuzamentul audienței, Rynno s-a urcat pe pupitrul rezervat dj-ului, a dansat etalându-și fără inhibiții ținuta sa bizară și, în același timp a pus muzică

Oamenii aşteaptă ore întregi pentru a intra în România. Cozile formate la ieşirea din ţară sunt şi mai mari, fiind zeci de autoturisme la coadă. Cozi interminabile şi nervi întinşi la maximum la Vama Albiţa. Ore întregi de aşteptare la intrarea şi ieşirea din România prin cel mai mare punct de la frontiera de Est i-au adus pe turişti la limita răbdării. S-au format cozi de ambele părţi ale vamei şi controalele care durau în mod normal 5 minute s-au întins chiar şi câte 20 de minute pentru fiecare autoturism.

O nouă schimbare se anunţă pentru şoferi. Autorităţile au anunţat că, de la 1 iulie, toate autovehiculele vor primi cărţi de identitate de tip nou. Din fericire, este vorba doar despre maşinile noi, la prima înmatriculare, dar şi despre cele la mâna a doua, care sunt aduse în ţară pentru înmatriculare. Astfel, Registrul Auto Român actualizează conţinutul, pentru ca proprietarii şi autorităţile să aibă mai multe informaţii privind datele tehnice ale maşinii, unele necesare inclusiv la stabilirea impozitelor.

Un vaccin împotriva Ebola a dat dovadă de eficacitate în primele teste realizate de cercetătorii Universităţii din Kansas, se arată într-un studiu publicat în Jurnalul American al Asociaţiei Medicilor. Este vorba de un vaccin care trebuie făcut în două faze vaccinul în sine şi un adjuvant. Cercetătorii au modificat genetic un virus care cauzează răceală (AD-26) în prima substanţă, adjuvantul conţinând un virus de variolă, şi acesta modificat genetic. Ambele virusuri au primit material genetic al virusului Ebola.

În acest fel, anticorpii care luptă împotriva răcelii şi a variolei ar trebui să se adapteze şi la partea virusului Ebola, dezvoltând astfel o imunitate în corpul pacientului. Testele realizate pe două loturi de câte 87 de persoane nu au dat la iveală nicio reacţie adversă, observându-se însă un răspuns imunologic. Virusul Ebola a ucis, anul trecut, peste 11.000 de persoane în Africa de Vest şi a infectat peste 28.000 de persoane în cea mai mare epidemie înregistrată vreodată.

Un avion rus de vânătoare a interceptat „în mod periculos şi neprofesionist” un avion de recunoaştere al US Air Force deasupra Mării Baltice, a informat Pentagonul. Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în timp ce incidentele de acest fel se succed între armata rusă şi cea americană. Avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanţă de circa 30 de metri.
Serviciul de intrevenţie al Apărării Civile şi Comitetele Locale de Coordonare au anunţat că cel puţin 10 persoane au murit în urma raidurilor aeriene care au vizat zonele controlate de opoziţie, în timp de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat 11 decese. Zeci de morţi şi mai mulţi răniţi în urma violenţelor de vineri în oraşul sirian Alep, relatează agenţia de ştiri Associated Press, citând informaţii publicate de activiştii din Siria şi de televiziunea de stat de la Damasc.

Curtea Supremă a Coreei de Nord a condamnat un bărbat americano-coreean la zece ani de muncă silnică pentru subversiune. Kim Dong Chul a fost arestat în Coreea de Nord în luna octombrie şi a recunosct că a comis acte de „spionaj de neiertat”, furând incusiv secrete militare. Kim a mărturisit că a comis acte de spionaj sub coordonarea guvernului Statelor Unite şi al Coreei de Sud şi şi-a cerut iertare pentru aceste fapte.

Comunitatea internaţională a reacţionat după ce un spital din oraşul Alep, aflat într-o zonă sub controlul rebelilor sirieni, a fost bombardat, în noaptea de miercuri spre joi. Staffan de Mistura, emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria, a declarat că, în opinia sa, spitalul nu a fost lovit din greşeală de atacurile aeriene nocturne. Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german, a declarat că atacul a fost deliberat şi a „ucis un număr mare de civili”, continuând că potrivit informaţiilor disponibile, atacul poate fi atribut trupelor regimului de la Damasc, caracterizând această acţiune ca fiind o „încălcare flagrantă a legilor umanitare”.

Cel puţin şaptesprezece oameni au murit şi alţi peste patruzeci au fost răniţi, într-o suburbie a oraşului irakian Bagdad, în urma unui atentat cu maşină-capcană. Explozia a avut loc în apropiere de un grup de pelerini musulmani şiiţi, într-o piaţă din districtul Nahrawan. Atentatul nu a fost deocamdată revendicat, însă reţeaua Stat Islamic atacă în mod frecvent civili în şi în jurul capitalei irakiene. Surse din cadrul poliţiei au mai spus că numărul de morţi ar putea creşte.

SPORT

CSMS Iaşi şi Petrolul se întâlnesc, astăzi, într-o partidă ce pare să aibă miză doar pentru gazde. Înfrângerea usturătoare suferită etapa trecută, scor 0-4, cu FC Botoşani, a redus spre zero şansele Petrolului să se menţină în Liga 1 şi chiar dacă la nivel declarativ lupii spun că speră încă într-o salvare, ar fi nevoie de un miracol ca acest lucru să se întâmple. De cealaltă parte, gazdele de astăzi ocupă locul 2 în play-out, la egalitate de puncte cu liderul CS U Craiova şi consideră că victoria e singura „opţiune” în partida de astăzi. Pe lângă formaţia din Oltenia, în lupta pentru locul de Europa League a intrat şi FC Botoşani, care s-a apropiat la doar două puncte pe prima poziţie, după două victorii consecutive.

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei FC Steaua Bucureşti, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vor fi transferaţi jucători de la Steaua la Astra Giurgiu, iar fundaşul Paul Papp nu este interesat de o mutare la gruparea giurgiuveană. Fundaşul Paul Papp a fost anunţat de conducerea echipei FC Steaua Bucureşti că îi va fi reziliat contractul la vară, iar fotbalistul este aproape să ajungă la un acord cu Astra Giurgiu.

LUCIAN BUTE – BADOU JACK, într-un meci pentru centura de campion mondial WBC la categoria supermijlocie, duminică dimineaţă, de la 06:30. Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri. Ultima oară, românul a boxat în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de 9 ori. Va fi al 13-lea meci pentru titlu din cariera românului. Suedezul Badou Jack are 32 de ani şi are în palmares 20 de victorii (12 prin KO), o remiză şi o înfrângere.

Steaua – Pandurii, duminică, de la 20:30. Steaua are nevoie de o victorie pentru a-şi asigura matematic locul doi în acest sezon, iar căpitanul Fernando Varela spune că îndeplinirea acestui obiectiv e vitală, în condiţiile în care ar asigura prezenţa în preliminariile Champions League. Căpitanul roş-albaştrilor e conştient că partida va fi una extrem de dificilă şi aminteşte de meciul disputat în turul play-off-ului, când Steaua s-a impus în minutele de final, dintr-un penalty, deşi Pandurii a evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, i-a adresat, un mesaj lui Lucian Bute înainte de meciul cu Badou Jack pentru centura WBC la categoria supermijlocie.’Lucian, duminică ai şansa să scrii din nou istorie pentru boxul românesc. De la meciul cu Berrio din 2007 şi până la nefericitul accident cu Froch, ai fost drapelul României în box. Modelul a mii de copii care vedeau în tine visul românului amărât că într-o zi ar putea fi încoronat peste Ocean <<regele regilor>>.

Zeci de duminici ne-am trezit şi am fost alături de tine, de românul care nu a uitat niciodată de unde a plecat. După meciul cu Froch, mulţi te-au considerat terminat, uitând că un campion se ridică după orice lovitură, indiferent cât de puternică este ea. În celebrul film Rocky, Balboa definea campionul în faţa fiului său: <<Dar nu e vorba despre cât de tare poţi să loveşti, ci despre cât de tare poţi să fii lovit şi să continui să mergi înainte.>>

Portland Trail Blazers s-a calificat, în sferturile de finală ale Ligii nord-americane de baschet masculin (NBA), dupa victoria de pe teren propriu cu Los Angeles Clippers, scor 106-103, în meciul 6 din seria optimilor (4-2 scorul la general). Scorul pe sferturi a fost: 24-24, 26-24, 30-34, 26-21. Crawford (Los Angeles Clippers) a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 32 de puncte. Rivers (21 de puncte, 8 pase decisive şi 6 recuperări) şi Jordan (15 puncte, o pasă decisivă şi 20 de recuperări) s-au mai remarcat de la învinşi. De cealaltă parte, Lillard (foto – 28 de puncte, 7 pase decisive şi 5 recuperări) şi McCollum (20 de puncte, 4 pase decisive şi 2 recuperări) au contribuit decisiv la victoria gazdelor.

Dacă vor fi delegaţi la încă două meciuri în acest final de sezon, Cristi Balaj şi Istvan Kovacs pot ajunge la 110.000 de lei câştigaţi doar din baremuri. Totuşi, din această sumă ei sunt nevoiţi să îşi asigure cheltuielile de transport şi cazare. Cel mai câştigat arbitru român al sezonului va fi Ovidiu Haţegan. Pe lângă banii primiţi pentru activitatea din Liga 1, circa 18.000 de euro, arădeanul are asigurată suma de 20.000 de euro pentru partidele pe care le va conduce la EURO, în faza grupelor.

Problemele de arbitraj care au marcat şi în acest an desfăşurarea campionatului în fazele sale finale au ridicat o nouă problemă. Cluburile din Liga 1 sunt din ce în ce mai nemulţumite cu privire la faptul că banii pe care sunt nevoiţi să îi plătească pentru arbitraje nu se întorc sub forma unor prestaţii corecte din partea ”fluieraşilor”. Daniel Stanciu, cel care a fost la ACS Poli şi ASA Tg. Mureş în acest sezon, mărturisea recent că un club din Liga 1 plăteşte circa 100.000 de euro în fiecare sezon brigăzilor de arbitri, o sumă importantă în special pentru echipele din jumătatea de jos.

Crotone, echipa din Serie B la care evoluează Mihai Bălaşa şi Adrian Stoian (foto – cu numărul 39), a promovat, vineri seară, în prima ligă de fotbalul din Italia, pentru prima oară în istoria clubului, după remiza obţinută pe terenul celor de la Modena, scor 1-1 .Doar Mihai Bălaşa a evoluat pentru Crotone în deplasarea de la Modena, intrat pe teren în minutul 80. Modena, antrenată de Cristiano Bergodi, a deschis scorul în minutul 17, prin Luppi. Oaspeţii au marcat golul promovării în ultimul minut al primei reprize. Autorul său a fost unul dintre jucătorii cu experienţă în Serie A, Raffaele Palladino. Fostul jucător de la Juventus, Genoa şi Parma a transformat un penalty.

Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” organizează marţi, 3 mai, o festivitate prilejuită de marcarea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua Bucureşti, în 1986, la Sevilla. Evenimentul va începe la ora 18.30, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional. Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, îi va premia pe jucătorii, antrenorii şi tehnicienii echipei de fotbal câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni, la Sevilla, pe 7 mai 1986. La eveniment vor fi prezenţi numeroşi invitaţi, personalităţi ale vieţii sportive şi militare din România, conducătorii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ministerului Tineretului şi Sportului, mari campioni ai clubului sportiv Steaua Bucureşti şi ai României.

Cosmin Olăroiu pare decis să plece de la Al Ahli după ce a câştigat un nou titlu de campion în Emiratele Arabe Unite. Este al doilea titlu de campioană adus de tehnicianul român echipei pe care o antrenează din 2013 şi al cincelea trofeu cucerit la Al Ahli, formaţie cu care a jucat şi finala Ligii Campionilor Asiei în sezonul trecut. Imediat după meciul care a transformat-o pe Al Ahli în campioană (2-2, cu Bani Yas), Olăroiu a avut un discurs în care deşi nu a spus-o clar, a lăsat să se înţeleagă că noul sezon nu-l va mai găsi pe banca aceleiaşi echipe.

Evenimente regretabile petrecute, vineri, la partida dintre Comuna Recea şi Luceafărul Oradea, scor 0-1, din Seria 5 a Ligii a III-a. Schimbat în minutul 80 al partidei, atcantul gazdelor Bogdan Bîrle (foto, în alb) a atacat trei suporteri ai propriei echipe şi i-a lovit cu bestialitate pe aceştia. Atacantul a fost enervat de apostrofările propriilor fani, iar în momentul în care a fost schimbat „şi-a luat bluza de trening, a părăsit banca de rezerve şi s-a îndreptat furios spre tribune să-şi facă singur dreptate în faţa celor care îl huiduiseră şi îl criticaseră pe parcursul meciului”.

Steaua Bucureşti şi CSM Oradea au câştigat, şi a doua serie de meciuri din semifinalele Ligii Naţionale, împotriva formaţiilor Sportul Studenţesc, respectiv Dinamo Bucureşti. CSM Oradea a învins pe Dinamo Bucureşti, scor 12-10, în meciul 2 al semifinalelor Superligii Naţionale de polo – ediţia 2015/16. Pe sferturi: 2-1, 2-2, 3-5, 5-2. Vojislav Cupic (CSM Oradea) a fost cel mai bun marcator al meciului, cu patru goluri, Tiberiu Negrean, Dusan Markovic şi Mihnea Gheorghe au punctat de câte două ori pentru gazde, iar Gheorghe Dunca şi Mihnea Chioveanu au marcat câte o dată în acest meci. De cealaltă parte, Szilard Demeter a fost cel mai bun marcator al lui Dinamo, cu trei reuşite. Alexandru Matei, Andrei Georgescu (2), Andrei Prioteasa (2) şi Alexandru Simion (2) şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor.

PROGNOZA METEO
30 Aprilie 2016

Valorile termice se vor încadra în limite normale pentru aceastã datã, exceptând partea de nord și nord-est a teritoriului, unde vor fi ușor mai scãzute. Ziua, gradul de nebulozitate va fi mai ridicat în Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte, unde local va ploua. Cu totul izolat, este posibil sã se înregistreze cantitãți de apã de pânã la 20…25 l/mp, cu precãdere în zona Carpaților Orientali. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile sudice, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtã duratã. Pe parcursul nopții, cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore în regiunile nordice și nord-estice, iar în a doua parte a intervalului în cele sud-vestice, însã numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 11 grade.

Bucuresti

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua când probabilitatea de apariție a ploilor de scurtã duratã va fi ridicatã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *