Stiri pe scurt 3 Octombrie 2016

Stiri pe scurt 3 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  3 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 3 octombrie. În 1938, a încetat din viaţă Alexandru Averescu, mareşal şi om politic. A participat la Războiul de independenţă (1877-1878), la cel de-al doilea război balcanic (1913), la Războiul de reîntregire naţională (a condus bătălia de la Mărăşti din 1916), a fost prim-ministru (ianuarie – martie 1918) şi ministru în mai multe rânduri între anii 1919 şi 1938, membru de onoare al Academiei Române (n. 9 martie1859, la Ismail, azi Ucraina).

La instituţiile de învăţământ superior au loc festivităţile de deschidere a noului an universitar, printre schimbările aduse pentru 2016-2017 aflându-se introducerea de noi specializări pentru licenţă şi programe de master, dar şi autorizarea provizorie a şcolilor doctorale. Pentru 2016-2017, marile universităţi de stat au pus la dispoziţie 39.105 locuri la studiile universitare de licenţă, dintre acestea 14.334 fiind la cea mai mare universitate din ţară, “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca. Printre schimbările pe care le aduce noul an universitar sunt 35 de noi specializări şi programe de studii universitare de licenţă în universităţile de stat, precum şi 64 de programe de studii universitare de master, introduse prin hotărâre de Guvern.

Prin actul normativ adoptat de Guvern, pentru noul an universitar, au fost introduse în Nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare: chimie farmaceutică, echipamente şi sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviaţie, media digitală, managementul sistemelor de supraveghere aeriană, leadership militar şi pedagogie socială. Începând cu acest an universitar studenţii din România au o paletă mai largă de opţiuni şi pentru programele de master. În cazul a 31 de universităţi din sistemul naţional de învăţământ superior au fost introduse 64 de programe de master noi. Numărul de studenţi s-a redus în perioada 1990/1991 – 2013/2014 cu 1,4 milioane de elevi, ceea ce reprezintă aproape 30% din populaţia şcolară din anul 1990/1991. Principalii factori care au determinat această reducere sunt scăderea natalităţii, emigraţia şi abandonul şcolar.

Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru pentru ca noul an universitar să înceapă în condiţii de linişte şi siguranţă. Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ. Astfel, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea centrelor universitare, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

Todată, unităţile de învăţământ sunt incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar datele de contact ale poliţistului de proximitate sunt afişate la universităţi, pentru o mai bună comunicare Pentru prevenirea furturilor şi a tâlhăriilor poliţiştii le recomandă studentilor care stau la camine să nu lase bagajele nesupravegheate pe holuri sau în faţa unităţilor de cazare şi să asigure uşile şi geamurile camerelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la deschiderea anului universitar, că acuzaţiile de plagiat trebuie să se trateze cu celeritate iar verdictul să se dea în timp util, „să nu dureze cât elaborarea tezei”, aşa cum a fost în cazul primului verdict care a durat 3-4 ani (V.Ponta n.r). El s-a adresat ministrului Educaţiei, prezent la tribună alături de el, şi i-a spus că analizarea lucrărilor de doctorat este o temă publică importantă şi ţine de el să clarifice acest subiect.

Şcolile doctorale „care produc ştiinţă” şi cele care produc „diplome de doctorat pe bandă rulantă” trebuie separate, declară premierul Dacian Cioloş, potrivit căruia problema plagiatelor riscă să afecteze imaginea sistemului de învăţământ doctoral din România. Potrivit acestuia, formarea doctorală este una de elită şi nu una curentă. La deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”, Dacian Cioloş a primit medalia „Iuliu Haţieganu” a Universităţii. Totodată, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” a oferit flori studenţilor din anul întâi care au obţinut cele mai mari note la concursul de admitere.

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a anunţat că a transmis către instituţiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete în cazul Codruţei Kovesi, ONG-ul susţinând că în urma analizei tezei s-au descoperit 11 situaţii de plagiat. Reprezentanţii asociaţiei cer ca în cazul în care „circumstanţele neconformităţilor sesizate se vor dovedi în întregime sau în mod parţial veridice”, să se dispună retragerea titlului de doctor.

Lira sterlină a scăzut cel mai mult din ultimele două săptămâni după ce premierul britanic Theresa May a promis că va demara procedurile de ieşire din Uniunea Europeană până în martie. Lira sterlină a scăzut până la o cotaţie de 1,2857 în raport cu dolarul. Lira a scăzut în raport cu toate valutele principale, în timp acţiunile britanice au crescut. Indicele MSCI All Country a urcat cu 0,1%, în condiţiile în care acţiunile s-au stabilizat în Europa şi au crescut în Asia, unde acţiunile companiilor din financiar-bancar au crescut pentru prima oară pe fondul rapoartelor că Deutsche ar putea primi o amendă mai mică decât cea iniţială. AFP a raportat că Deutsche Bank ar fi ajuns la o înţelegere cu Departamentul de Justiţie din SUA pentru 5,4 miliarde de dolari.

Procurorii au început audierile în dosarul de moarte suspectă deschis după decesul actorului Ioan Gyuri Pascu, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind citate mai multe cadre medicale, care au intervenit sau ar fi urmat să intervină în cazul artistului. Anchetatorii au ridicat documente şi alte probe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov în legătură cu modalitatea în care s-a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a anunţat că în cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112, precizările fiind făcute vineri după ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că numărul unic de urgenţă a fost apelat de trei ori. Conducerea Serviciului de Ambulanţă analizează documentele de intervenţie pentru a se stabili de ce al doilea echipaj nu a ajuns la caz, deşi a fost alertată mai devreme decât ambulanţele SMURD.

Aproximativ o sută de angajaţi ai Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin protestează, în faţa unităţii, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistemul de apărare şi ordine publică şi cerând demisia ministrului Justiţiei. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi pentru că sunt nevoiţi să lucreze suplimentar, nefiind suficient personal în sistem, dar şi de condiţiile de muncă. Protestatarii cer şi demisia Ralucăi Prună din funcţia de ministru al Justiţiei.

Pe piaţa din Iaşi există exemple de români din Canada, care au peste 45 – 50 de ani şi un copil adolescent, şi care se întorc în România, păstrându-şi jobul bine plătit în compania-mamă, spune Dan Zaharia, senior consultant la Extind, care se ocupă de închirierea clădirilor de birouri. Preţul mediu al chiriei într-o clădire de birouri din Iaşi este de 12-15 euro şi poate coborî în cazul în care chiriaşul îşi asumă o parte din amenajări, de aceea există şi chirii de 8-9 euro. Dimensiunea clădirilor de birouri care urmează să fie construite în Iaşi variază între 2.000 şi 5.000 de metri pătraţi, din cauza faptului că în oraşele de provincie majoritatea dezvoltatorilor apelează la credite de câteva milioane de euro sau la fonduri europene pentru a le construi.

Procurorii anticorupţie au cerut pedepse mai mari în dosarul Microsoft pentru cei patru inculpaţi, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru; magistraţii instanţei supreme judecă luni ultimul termen, urmând să anunţe o decizie definitivă. DNA cere confiscarea sumei de nouă milioane de euro de la Dorin Cocoş. Avocatul lui Gabriel Sandu a cerut instanţei achitarea sau condamnarea la închisoare cu suspendare a acestuia. Apărătorul lui Dorin Cocoş le-a solicitat judecătorilor dispunerea unei pedepse de opt luni de închisoare cu suspendare.

Apărătorul lui Nicolae Dumitru susţine că omul de afaceri a pus la dispoziţia statului întreaga suma considerată a fi prejudiciu, având o atitudine de recunoaştere a faptei şi de colaborare, considerând astfel că pedeapsa cu suspendare este justificată. În cazul lui Gheorghe Ştefan, avocatul acestuia a lăsat la aprecierea instanţei decizia. Gabriel Sandu, a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste două milioane de euro. În cazul lui Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, magistraţii ÎCCJ au dat o sentinţă de trei de ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a peste trei milioane de euro.

Două persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite, într-un accident produs pe DN19, la ieşirea din localitatea bihoreană Diosig, în care au fost implicate o maşină şi un TIR. La locul accidentului s-a deplasat o autospecială cu modul de descarcerare din cadrul Staţiei de Pompieri Săcueni, un echipaj de paramedici, un echipaj de terapie intensivă al SMURD Oradea, dar şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor. În urma impactului dintre maşină şi TIR, două persoane au murit, una fiind găsită deja decedată în momentul sosirii echipajelelor de urgenţă, iar la cea de-a doua s-ai încercat resuscitarea, însă fără succes. Totodată, trei două persoane au fost grav rănite, având, potrivit căpitan Camelia Roşca, cod galben.

Susan Schneider Williams, văduva lui Robin Williams, a scris un eseu cutremurător despre lupta soţului ei cu demenţa cu corpi Lewy, o boală ce debilitează creierul, asemănând-o cu un „război chimic”. În eseul său, văduva lui Robin Williams numeşte boala „teroristul din creierul soţului meu”. Susan scrie că doctorii ar fi descoperit mai târziu că actorul a fost depistat cu unul dintre cele mai grave cazuri de demenţă pe care medicii din State le-au descoperit vreodată.

Demenţa cu corpi Lewy este o formă incurabilă de boală neurodegenerativă. Este a doua cea mai comună formă de demenţă, după Alzheimer, deşi are multe simptome similare, şi poate fi diagnosticată greşit drept boala Parkinson. Demenţa cu corpi Lewy este o pierdere progresivă a funcţiilor mentale caracterizată de apariţia corpilor Lewy la nivelul celulelor nervoase. Aceşti corpi se formează în întreg creierul. Pacienţii alternează între starea de alertă şi cea de somnolenţă, pot avea halucinaţii şi tulburări motorii asemănătoare celor din boala Parkinson.

George Barris, fotograful care a realizat imagini iconice ale actriţei Marilyn Monroe pe o plajă din Santa Monica,California,cu câteva săptămâni înainte de moartea acesteia,a murit la vârsta de 94 de ani,la casa sa din Thousand Oaks. Fotojurnalistul George Barris a pozat-o pe actriţă pe 13 iulie, 1962, cu trei săptămâni înainte ca aceasta să fie găsită moartă în urma unei supradoze de medicamente, la vârsta de 36 de ani. Ulterior, acesta s-a mutat în Franţa după decesul lui Monroe şi a trăit acolo timp de 20 de ani.

Britney Spears a declarat că a auzit imitaţii mai bune ale vocii sale, decât cea realizată de Ariana Grande. Cine nu a ascultat până acum fragmentul din emisiunea lui Jimmy Fallon, „The Tonight Show”, din septembrie 2015? Clipul, cu peste 71 de milioane de vizualizări pe YouTube, a circulat intens, a stârnit zâmbete, dar şi admiraţie pentru tânăra cântăreaţa. Câţi dintre noi nu s-au întrebat: „În România de ce nu există divertisment de calitate de nivelul ăsta?” (…poate că nu avem cântăreţi la nivelul ăsta).

Femeile din Polonia protestează faţă de proiectul de lege care ar urma să interzică avortul în ţara predominant catolică, de 38 de milioane de locuitori. Aproximativ 100.000 de femei plănuiesc să nu se ducă la muncă în urma unui apel al actriţei Krystyna Janda. Ea a spus că a pus capăt la două sarcini care îi ameninţau viaţa, şi a declarat pentru Radio Zet săptămâna aceasta că „femeile din Polonia sunt lăsate total pe dinafară” în această dezbatere legată de ce pot şi ce nu pot face cu corpurile lor.

Femeile reprezintă aproximativ 45% din forţa de muncă a Poloniei, o economie de 475 de miliarde de dolari pe an. Femeile protestează purtând haine negre şi trimiţând umeraşe de sârmă premierului Beata Szydlo, care susţine legea propusă. Guvernul ei, stabilit de 10 luni, promite să readucă Polonia la rădăcinile tradiţionale catolice şi vede Uniunea Europeană ca parte dintr-o contra-revoluţie culturală.

Uraganul Matthew ar trebui să ajungă luni în Haiti şi Jamaica, înainte de a se îndrepta spre Cuba. Jamaica şi coasta de sud a statului Haiti sunt în stare de alertă de uragan, la fel ca şi provinciile orientale din Cuba. Sunt aşteptate rafale de vânt puternice şi precipitaţii abundente. Uraganul se afla la o distanţă de 435 de kilometri sud-sud-est de Kingston, capitala statului insular Jamaica. Rafalele de vânt atingeau o viteză de până la 230 de kilometri pe oră. Uraganul se deplasează foarte încet, cu o viteză de doar 7 kilometri pe oră spre Jamaica şi Haiti, unde ar trebui să ajungă la jumătatea zilei.

Columbienii au respins, la limită, în cadrul unui referendum, un acord de pace între Guvern şi gruparea FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) care a fost negociat timp de circa patru ani şi care ar fi pus capăt la peste 50 de ani de conflict. Rezultatul final pe care puţini îl anticipau a arătat că 50,22 la sută dintre participanţii la vot au respins acordul, ceea ce a reprezentat o lovitură pentru preşedintele Juan Manuel Santos. Gruparea FARC şi-a exprimat dezamăgirea în urma rezultatelor votului. Sondajele de opinie preziceau susţinerea acordului.

Premierul ungar Viktor Orban a catalogat drept „remarcabil” rezultatul referendumului din ţara sa, adăugând că numărul de voturi pentru respingerea cotelor de imigranţi l-a depăşit pe cel pentru aderarea Ungariei la UE, în 2004. La referendumul privind apartenenţa Ungariei la UE, 3.056.000 de persoane au votat pentru alăturarea la Blocul comunitar, iar acum 3.204.000 de persoane au votat „nu”, fără a lua în considerare voturile etnicilor ungari din afara graniţelor, a spus Orban. El a mai spus că rata de participare la referendum a fost cu 15 la sută mai mare decât la ultimele alegeri europarlamentare din 2014. „Arma va fi destul de puternică la Bruxelles”, a spus oficialul ungar, comentând rezultatul referendumului.

SPORT

Steaua a câştigat derby-ul cu Craiova, scor 2-1, dar după meci s-a discutat mult pe seama arbitrajului. Şi nu a fost adusă în discuţie doar prestaţia lui Radu Petrescu de la acest meci, ci o întreagă serie de greşeli de arbitraj pe care unii oameni de fotbal le catologhează drept „pro Steaua”. Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, recunoaşte că nu trebuia să se dicteze penalty la henţul lui Acka, dar reaminteşte că în sezonul precedent roş-albaştrii au fost cei care au avut de pătimit de pe urma erorilor de arbitraj.

Marcel Popescu, preşedintele lui CS U Craiova, susţine că Laurenţiu Reghecampf a sărit la bătaie după finalul meciului. Steaua – CS U Craiova s-a terminat 2-1, cu un penalty controversat acordat gazdelor. Tensiunea din timpul meciului Steaua – CS U Craiova s-a descărcat la finalul meciului. Marcel Popescu susţine că Laurenţiu Reghecampf l-a înjurat şi a sărit la bătaie. Totul s-a întâmplat în zona vestiarelor, sub privirile observatorului Viorel Ilinca. Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a intrat în direct la Sport.ro în cadrul unei emisiuni în care era invitat şi Marcel Popescu şi a negat categoric incidentul relatat de oficialul clubului oltean.

Steaua a renunţat la Denis Alibec. Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a precizat că a discutat cu cei de Astra şi că aceştia şi-au schimbat pretenţiile. Oferta iniţială a Stelei pentru Alibec a fost de 1,5 milioane de euro, sumă cu care giurgiuvenii păreau să fie de acord. Preşedintele Dani Coman a anunţat duminică, înaintea meciului cu Viitorul, că situaţia financiară a clubului s-a stabilizat ceea ce înseamnă că Astra nu mai este forţată să vândă jucători pentru a se putea susţine.

Florin Andone nu a reuşit deocamdată să spargă gheaţa la Deportivo. Românul a fost adus în vară de Deportivo pentru patru milioane de euro, una dintre cele mai costisitoare mutări ale clubului din ultima perioadă, dar după şapte meciuri atacantul naţionalei nu a izbutit să înscrie. Gâlcă a declarat că şi cei de la Espanyol au fost în discuţii cu Cordoba pentru transferul lui Andone, însă fosta sa echipă nu a dorit la acel moment să achite cele 4 milioane de euro. Ulterior, Espanyol a scos din conturi această sumă pentru un alt fotbalist. Atacantul român a venit în România pentru a se prezenta la lotul naţional în perspectiva meciurilor cu Armenia şi Kazahstan. Andone a fost titular în meciul din week-end cu Sporting Gijon, partidă câştigată de Deportivo cu 2-1.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se menţine pe locul 5 în clasamentul WTA, dat publicităţii luni. Sorana Cîrstea a urcat o poziţie, în timp ce Irina Begu şi Monica Niculescu au coborât câte una, respectiv trei locuri în ierarhia mondială. Irina Begu şi Monica Niculescu au coborât câte o poziţie, respectiv trei, în ierarhia mondială, de pe locul 26 pe 27, respectiv de pe 49 pe 52. Sorana Cîrstea a urcat de pe 85 pe locul 84.

În top 10 WTA s-au produs câteva schimbari, dar tot nemţoaica Angelique Kerber rămâne lider mondial, Serena Williams este în continuare a doua jucătoare a lumii. Agnieszka Radwanska şi Garbine Muguruza au făcut schimb de locuri şi se află în faţa Simonei Halep. Svetlana Kuzneţova a urcat de pe locul 10 WTA până pe 7, în timp ce Dominika Cibulkova a urcat de pe locul 12 până pe 8. Carla Suarez Navarro a căzut de pe locul 8 până pe locul 10 WTA.

Veşnica problemă, arbitrajul este principalul subiect de discuţie în handbalul românesc, după ultimele jocuri desfăşurate atât în Liga Naţională de handbal masculin, cât şi feminin. Partidele Adrian Petrea Reşiţa – Dinamo (33-33), HC Odorhei – Potaissa Turda (scor 31-31), la masculin şi HC Zalău – CSM Roman (24-24) şi Danubius Galaţi – Dunărea Brăila (24-25),la feminin s-au încheiat cu mari discuţii în privinţa arbitrajelor, dar şi a observatorului delegat, cum este cazul ultimului joc. Imediat după partida de la Reşiţa, clubul Dinamo a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj dur la adresa arbitrajului, prezentând şi modul cum au decurs ostilităâile în ultimele secunde ale jocului.

Într-o discuţie cu ProSport, oficialii clubului Dinamo au insistat pe ideea că arbitrii Gorina şi Melencu nu aveau ce să caute cu o zi înainte în Reşiţa: ”Arbitrii au plecat de sâmbătă, la Reşiţa şi nu aveau de ce. Ca practică generală în handbalul românesc, arbitrii care au de condus jocuri după-amiaza sau seara şi nu au distanţe luni de parcurs efectuează deplasarea în ziua meciurilor. Eventual, seara după partidă rămân în localitatea în care a avut loc evenimentul şi se odihnesc. Vasile Pavel susţine că deplasarea arbitrilor la jocuri în ziua acestora sau cu o seară înainte ”depinde de distanţa care trebuie efectuată. Oricum, arbitrii au inclus în barem 70 de lei pentru cazare şi 50 de lei pentru masă. Unii se duc mai devreme, alţii în ziua jocurilor. Nu le putem impune arbitrilor să se ducă înainte de meci, fiecare ştie cum îşi simte organismul după o deplasare”.

Revenind la arbitrii Claudiu Gorina şi Florin Melencu, aceşti sunt la al treilea joc cu scandal în care este implicată gruparea din Ştefan cel Mare în ultimul an şi jumătate, după Minaur – Dinamo (semifinala campionatului în 2015) şi Dunărea Călăraşi – Dinamo. Oameni din handbal susţin că cei doi arbitri sunt promovaţi insistent la meciuri de prim-plan, deşi valoarea lor nu-i recomandă încă pentru aşa ceva. În sezonul trecut, ei au şi fost suspendaţi după meciul Steaua – Poli Timişoara, pe care l-au scăpat de sub control. Partida desfăşurată la Miercurea Ciuc, între Odorhei şi Turda, s-a încheiat tot cu nemulţumiri importante la adresa arbitrilor Claudiu Belean şi Valentin Călina, arbitri delegaţi frecvent la jocurile formaţiei Potaissa în ultimii ani. În cele trei deplasări din acest sezon ale Turdei, cei doi au fost delegaţi la două partide. La fel de adevărat, Belean şi Călina au arbitrat pentru a doua oară Odorhei în jocurile de pe teren propriu, tot din trei posibile.

La partida Danubius Galaţi – Dunărea Brăila, câştigată în ultima secundă de formaţia oaspete, gazdele au acuzat vehement atitudinea observatorului de joc Vlad Ionescu, căruia i-au reproşat că a permis echipei brăilene ca, timp de 13 secunde, să aibă pe teren o jucătoare în plus, neregulamentar, în ultimul minut al partidei. Cei de la CSU Danubius susţin că handbalista Andreea Lipara, de la Dunărea Brăila, care fusese eliminată pentru două minute, trebuia să intre în teren în min. 59 şi 47 de secunde, dar a revenit în joc mai devreme. De asemenea, gălăţenii spun că i-au semnalat neregula chiar în momentul producerii observatorului FRH, dar acesta a permis ca jocul să continue.

Roberto Di Matteo a fost demis de Aston Villa. Clubul englez a făcut anunţul prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial. Aston Villa ocupă poziţia a 19-a în clasamentul ligii a doua engleze, cu doar o victorie înregistrată în primele 11 etape. Villa a acumulat 10 puncte şi se află la numai 2 puncte de zona retrogradabilă. Di Matteo, în vârstă de 46 de ani, şi-a început cariera la MK Dons, a trecut apoi pe la WBA, Chelsea şi Schalke. Ca antrenor al lui Chelsea a câştigat Cupa Angliei şi UEFA Champions League în sezonul 2011-2012 după o finală cu Bayern Munchen decisă la penalty-uri.

Perechea Monica Niculescu/Vania King a câştigat, luni, scor 7-5, 6-2, meciul disputat împotriva dublului chinez format din Saisai Zheng şi Yi-Fan Xu şi au obţinut calificarea în optimile de finală ale turneului de la Beijing, dotat cu premii totale în valoare de 5,424,394 de dolari. Partida a durat o oră şi 25 de minute. Debutul primului set a fost echilibrat, până la scorul de 2-1 în favoarea perechii româno-american, când acestea au reuşit să facă primul break. Sportivele din China au revenit imediat şi au egalat situaţia trei. În game-ul următor Saisai Zheng şi Yi-Fan Xu şi-au pierdut din nou serviciul, iar scorul devenea 4-3. În final, Monica Niculescu şi Vania King au câştigat primul set, scor 7-5, după alte două break-uri.

Internaţionalul român Claudiu Keşeru, în vârstă de 29 de ani, a marcat un gol în victoria echipei sale, Ludogoreţ Razgrad, obţinută duminică pe teren propriu, scor 3-1, împotriva celor de la Neftochimic Burgas. În afara lui Keşeru, brazilienii Sasha şi Wanderson, în minutele 13 şi 56, respectiv Nikolaj Dyulgerov, în minutul 47, au marcat golurile partidei. Cu acest gol, atacantul român a ajuns la patru reuşite în acest sezon din campionatul Bulgariei.

În urma acestui rezultat, Ludogoreţ Razgrad a acumulat 19 puncte şi a urcat pe locul doi al clasamentului, la patru puncte şi cu o partidă mai puţin disputată decât liderul Levski Sofia. Dacă Claudiu Keşeru a fost, după o perioadă bună de timp, integralist într-o partidă a formaţiei din Bulgaria, antrenorul Georgi Dermendzhiev l-a ţinut pe banca de rezerve tot meciul pe celălalt internaţional român legitimat la Ludogoreţ, Cosmin Moţi, care de obicei era titular.

Fotbalistul român Paul Anton, în vârstă de 25 de ani, a jucat 19 minute în egalul formaţiei sale, Getafe, scor 0-0, cu Tenerife, în etapa a opta din Liga a doua spaniolă. În urma acestui rezultat, Getafe ocupă locul 20 în liga secundă din Spania, cu şapte puncte acumulate după opt meciuri disputate şi a ajuns la trei partide consecutive fără victorie. Mijlocaşul defensiv ajuns în Spania la începutul noului sezon a început meciul de pe banca de rezerve, însă a fost introdus în teren de către antrenorul Jose Bordalas Jimenez în minutul 71, în locul lui Dani Pacheco.

Rigobert Song, fostul mare internaţional camerunez, se află în stare critică după ce a suferit un accident vascular cerebral. Song, în vârstă de 40 de ani, a suferit accidentul vascular în cursul zilei de duminică şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Yaounde. Rigobert Song a strâns 137 de selecţii pentru naţionala cameruneză în perioada 1993-2010. Song a jucat la Liverpool, West Ham, Lens, Galatasaray şi Trabzonspor.

PROGNOZA METEO
3 Octombrie 2016

În regiunile din vestul, centrul și nordul țãrii, vremea va fi în general instabilã și se va rãci, devenind normalã termic pentru aceastã perioadã din an; cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse vor fi ploi cu caracter temporar ce pot fi însoțite de descãrcãri electrice, iar cantitãțile de apã vor depãși izolat 20…25 l/mp, cu precãdere în nord-vest și la munte. În restul teritoriului, valorile termice, deși în scãdere ușoarã, se vor situa în continuare peste mediile climatologic specifice datei; dimineața vor fi zone cu nebulozitate joasã și ceațã, apoi cerul va avea înnorãri temporare și pe spații restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 7 și 17 grade.

Bucuresti

În orele dimineții va fi nebulozitate joasã și ceațã, apoi vor fi înnorãri temporare și condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura aerului va avea valori ușor peste cele normale la aceastã datã, cu o maximã de 22…23 de grade, și o minimã de 12…13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *