Stiri pe scurt 3 Noiembrie 2016

Stiri pe scurt 3 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  3 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 3 noiembrie. In anul 2009, a murit Francisco Ayala, unul dintre scriitorii, eseiştii şi intelectualii celebri din Spania; a fost propus de mai multe ori la premiul Nobel pentru literatură de Societatea spaniolă a autorilor şi editorilor (n. 1906).

Cea de-a XV-a editie a celui mai mare festival studentesc din Romania, UNIFEST, va avea loc între 4-14 noiembrie în capitală şi în centrele universitare din 12 oraşe din ţară, invitându-i pe studenţi la ateliere, cross-uri, filme, vânătoare de comori, seri de folk, traininguri şi un concert-surpriză. Timp de 11 zile, mai exact perioada 4-14 noiembrie, toată ţara se îmbracă tradiţional conform temei de anul acesta a festivalului şi participă la diferite activităţi culturale, educaţionale, de divertisment sau sportive. Deschiderea oficială a festivalului are loc pe 4 noiembrie la ora 11:30 în sala de festivităţi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă, ca mai apoi să urmeze numeroase activităţi.

Pentru că UNIFEST promovează şi sportul şi în implicit o viaţă sănătoasă, se anunţă multe activităţi ca workshopuri de prim ajutor şi campanii de donare de sânge, un campionat naţional de fotbal, cross studenţesc, fitness şi dans latino. Pentru a onora tema tradiţională a festivalului, organizatorii s-au gândit la seri cu muzică, mâncare şi filme româneşti şi de asemenea, un treasure hunt pentru a redescoperi Bucureştiul. Importanţa educaţiei formale nu este contestată, dar ca o completare a ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată printr-o serie de traininguri de Vorbit în public, Negociere, Leadership, NLP, Comunicare, Motivare şi încredere, Scriere de proiecte, Project, Time şi Conflict Management.

Cu mai puţin de două luni înaintea alegerilor parlamentare, partidele politice aflate în prag de campanie electorală şi-au definitivat listele pentru scrutinul din 11 decembrie. Pentru toate formaţiunile miza este extrem de mare, întrucât constituirea unei majorităţi va stabili cine formează viitorul Guvern, iar promisiunile electorale au început deja să curgă. Partidele se laudă cu oamenii noi de pe liste, dar liderii uită, totuşi, să vorbească despre candidaţii cu probleme penale care au prins locuri eligibile, mulţi dintre ei fiind chiar cap de listă.

De la preşedinţii de partid urmăriţi penal sau condamnaţi, Liviu Dragnea (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Traian Băsescu (PMP), la figuri cu dosare grele, ca edilul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (prima pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor), Victor Ponta (cap de listă în PSD Gorj la Cameră) sau Tudor Pendiuc (fostul primar al Piteştiului care a ajuns pe listele ALDE la Argeş), politicienii nu sunt incomodaţi de „detaliile” penale şi nu se feresc să ceară, din nou, voturile alegătorilor. Între timp, criteriile de integritate au rămas mai degrabă cu rol consultativ şi se aplică „pe alese.

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunţat, joi, noi rute de pe Aeroportul Craiova spre destinaţii din Europa, începând cu luna martie a anului viitor. Începând cu martie 2017, din Craiova se va zbura către Liverpool, Koln şi Madrid, cursele fiind operate de Wizz Air, iar tarifele vor porni de la 99 lei şi 129 lei. În plus, operatorul aerian alocă o nouă aeronavă Airbus A320 bazei de la Craiova. Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, instituţie în subordinea căreia se află aeroportul din Craiova, a declarat că în acest an au fost finalizate lucrările prinvind infrastructura de mişcare, fiind vorba despre un proiect în valoare totală de peste 24 milioane euro. Cursa către Madrid va fi operaţională din 26 martie 2017, iar cele către Liverpool şi Koln din data de 27 martie 2017.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost decorată,la Ambasada Suediei cu Ordinul Steaua Polară, aceasta precizând în discursul susţinut că toate presiunile îndreptate asupra procurorilor anticorupţie nu au succes şi că aceştia îşi vor continua investigaţiile. Procurorul şef al DNA a fost distins cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei pentru ”lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept în România”. Titlul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anneli Lindahl Kenny, la ceremonie fiind prezenţie reprezentanţi ai DNA, ambasadorul SUA la Bucureşti şi ministrul Justiţiei.

Emil Boc, Adriean Videanu şi Ion Artion au fost citaţi la DNA Ploieşti în dosarul în care Vasile Blaga este cercetat pentru trafic de influenţă. Emil Boc a ajuns la DNA Ploieşti,unde a spus că s-a prezentat în calitate de martor „într-un dosar aflat pe rolul DNA Ploieşti”. Emil Boc a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a răspuns întrebărilor cu privire la procedurile de organizare şi funcţionare din partid (n.r. PDL) şi din Guvern, în dosarul în care Vasile Blaga este cercetat pentru trafic de influneţă.

Patronii clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, au ajuns la sediul Parchetului General acolo unde au fost chemaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă rezultatul expertizelor făcute de procurori în dosarul care a rămas la parchet. În aceeaşi cauză urmează să ajungă la parchet şi reprezentanţii firmei care a livrat articifiile care au fost folosite în seara în care a avut loc incendiul. Dosarul Colectiv, partea care priveşte infracţiunile de omor din culpă şi vătămare corporală din culpă, a fost trimis în judecată în luna aprilie.

Din respectiva cauză au fost disjunse şi alte dosare, unul dintre ele în privinţa lui Marian Moise, pirotehnistul rănit în urma incendiului. Acesta era angajat al firmei care a furnizat artificiile, iar în seara de 30 octombrie 2015 s-a ocupat de montarea lor în club. Astfel, alături de Marian Moise, se fac cercetări şi faţă de celelalte persoane trimise în judecată.

Numărul şomerilor a scăzut în septembrie, cu 1,7% lună/lună şi cu 17,5% an/an, la un nivel minim istoric, conform datelor INS. Rata şomajului s-a diminuat la 5,9%, cel mai redus nivel de la începutul anului 2009. Numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani, estimat pentru luna septembrie din anul curent este de 520.000 de persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (529.000 de persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (630.000 de persoane).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi a depăşit-o cu 1,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile fiind 6,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,8% în cazul celor de sex feminin). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,9% pentru luna septembrie 2016 (5,7% în cazul bărbaţilor şi 3,8% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 77,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2016.

Curtea de Apel Bucureşti a decis reducerea pedepsei de la 30 de ani la 24 de ani, două luni şi 20 de zile în cazul lui Adrian Botez, liderul grupării „Academia Infractorilor”, decizia fiind definitivă. Condamnări şi în cazul celorlalţi membri ai grupării. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca pedeapsa lui Adrian Botez, zis “Ţîţă”, să fie redusă la 24 de ani, două luni şi 20 de zile. Pe lângă Adrian Botez, au mai fost condamnate alte opt persoane, una dintre ele cu suspendare.

Alexandra Gheorghiu, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, Florin Pădureanu, a luat trei ani şi 11 luni de închisoare, Florin Diţă, patru ani şi două luni de închisoare, Cătălin Ispas, patru ani şi cinci luni, Constantin Mihai, patru ani şi cinci luni, Petre Munteanu a primit patru ani şi cinci luni de închisoare, Petre Movilă, patru ani şi şapte luni de închisoare iar Cosmin Rusu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. În dosarul „Academia Infractorilor”, pentru alte opt persoane, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să disjungă cauza.

Compania de recrutare în industria aviatică McGinley Aviation a anunţat un nou program de formare a cadeţilor (Cadet Training Program) pentru Ryanair şi organizează la Bucureşti o zi deschisă miercuri, 9 noiembrie, între orele 9:30 şi 14, pe Calea Bucureştilor 283, în Otopeni. În cadrul evenimentului, Andy O’Shea, head o training Ryanair, împreună cu Angelo Currao, pilot recruitment officer, vor prezenta detaliile programului de formare, scrie Business Magazin.

Ryanair trasportă peste 119 milioane de pasageri pe an în mai mult de 1.800 de zboruri zilnice de pe cele 84 de baze. Compania conectează 200 de destinaţii din 33 de ţări cu o flotă de 350 de aeronave noi Boeing 737 şi cu o comandă pentru alte 315 aeronave noi Boeing 737, ce vor aduce Ryanair o creştere a traficului de până la 180 de milioane de pasageri pe an până în anul 2024. În prezent, în cadrul Ryanair lucrează peste 11.500 de angajaţi.

Mercedes-Benz va produce primul model al noului brand EQ în fabrica din Bremen, până în 2020. Modelul de producţie va avea la bază modelul EQ, un autovehicul electric cu aspectul unui SUV Coupé, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016, în septembrie. Cu o autonomie de până la 500 de kilometri, EQ este o parte a strategiei corporate pentru mobilitatea viitorului, exprimată de strategia CASE – Conectat, Autonom, Servicii Integrate şi Electric Drive. Mercedes-Benz Cars îşi propune să aibă în portofoliul său peste zece autovehicule în întregime electrice până în anul 2025. Noile autovehicule electrice pot fi construite în cadrul reţelei globale de producţie existente, cu fabrici pe patru continente.

Peste 800 de cetăţeni români, depistaţi că stăteau ilegal în străinătate, au fost repatriaţi voluntar anul trecut, în special din Germania, Austria şi Belgia, fiind pentru prima dată când ţara noastră apare în top 15 al ţărilor de origine la repatrieri voluntare. În anul 2015, la nivel mondial, peste 69.000 de migranţi au fost sprijiniţi de organizaţiile din domeniu pentru repatriere voluntară, cei mai mulţi alegând să plece din Germania, Austria, Belgia şi Grecia. Anul trecut a fost pentru prima dată când România a apărut în statistica Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), în topul ţărilor de origine în care migranţii au ales să se întoarcă. Mai exact, 800 de cetăţeni români, depistaţi că stăteau ilegal în ţări ca Germania, Austria sau Belgia au fost repatriaţi la cerere.

Potrivit legilor şi programelor în vigoare, migranţii care optează să fie repatriaţi voluntar sunt sprijiniţi financiar, în cele mai multe cazuri cu bani ce provind din fonduri europene. Au parte de asistenţă pentru eliberarea unui document de călătorie, la aeroportul de plecare şi la sosirea în ţara de origine. În România, fiecare migrant ce optează pentru repatrierea voluntară asistată primeşte, potrivit programului, 100 de dolari bani de buzunar şi 5.000 de lei, sau contravaloarea acestei sume în ţara de origine, ca sprijin de reintegrare. Fenomenul migraţiei rămâne unul cu o dinamică deosebită. Datele statistice ale OIM arată că unul din cinci migranţi trăieşte în unul dintre marile oraşe ale lumii. Totodată, a fost înregistrat, în 2015, şi un număr record de remitenţe, peste şase miliarde de dolari- bani trimişi de cei care au luat calea migraţiei, în ţările lor. Germania rămâne ţara din lume cu cel mai mare număr de solicitanţi de azil.

Cancerul de sân reprezintă cel mai des întâlnită formă de cancer la femei, afectând anual aproximativ 8.000 de paciente din România. Depistată în stadii incipiente, boala se poate vindeca printr-un tratament corect care, de multe ori, include şi operaţia de mastectomie. Odată ce au învins acest diagnostic grav, pacientele trebuie să înceapă recuperarea medicală, socială şi emoţională, astfel încât viaţa după cancerul de sân să intre din nou în normalitate, atrag atenţia specialiştii prezenţi la conferinţa organizată de OrtoProfil, cu ocazia Lunii Internaţionale de Luptă împotriva Cancerului de Sân.

Viitoarea Administraţie de la Washington va trebui să colaboreze cu Moscova pentru soluţionarea crizelor internaţionale, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Statele Unite nu pot soluţiona unilateral problemele mondiale. Referindu-se la conflictul din Siria, Lavrov a argumentat că susţinerea oferită de Washington insurgenţilor care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad contribuie la prelungirea războiului.

Marea Britanie se confruntă cu provocări „imense” de ordin legal, constituţional şi birocratic, care ar putea supune unei presiuni structura constituţională a ţării, în contextul în care Guvernul implementează strategia de părăsire a UE, au avertizat experţi într-un raport. Proiectul de lege Marea Reformă Legislativă al premierului Theresa May, prin care aceasta plănuieşte să asimileze legile asociate Uniunii Europene în legislaţia britanică, ar putea produce diferenţe din ce în ce mai mari la nivelul politicilor privind agricultura, pescuitul, mediul şi învăţământul superior între Parlamentul de la Londra şi adunările regionale din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Un nou cutremur s-a produs în Italia, cu magnitudinea de 5, la adâncimea de circa 10 km, cu epicentrul în Macerata. În ultima perioadă, în Italia au avut loc mai multe cutremure, cu magnitudini cuprinse între 5,5 şi 6,1, ele fiind urmate duminică dimineaţă de un seism cu magnitudinea 6,5, cel mai puternic din Italia în ultimii 36 de ani.

Preşedintele Barack Obama a avertizat împotriva ”divulgărilor” FBI-ului şi ”aluziilor calomnioase” în cadrul primelor sale comentarii la adresa deciziei agenţiei de a face publică reluarea anchetei mailurilor lui Hillary Clinton. Barack Obama a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu care a fost dat publicităţii miercuri. Obama a declarat că nu doreşte să se amestece în cadrul procesului de aplicare a alegii, dar a criticat orice acţiune care ar putea permite insinuărilor sau sugestiilor, mai degrabă decât faptelor, să se infiltreze în perspectiva opiniei publice în privinţa subiectului.

Pe 3 noiembrie 1957, URSS a prezentat uciderea deliberată a unei căţeluşe pe care o trimisese în cosmos drept o mare realizare în cursa pentru cucerirea spaţiului. La data de 4 octombrie 1957, Uniunea Sovietică a plasat pe orbită primul satelit artificial al Pământului – Sputnik 1. Tot în 1957, pe 7 noiembrie, urmau să se împlinească 40 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă. În cinstea marii sărbători, Nikita Hrusciov, secretarul general al Partidului Comunist al URSS, a poruncit savanţilor care se ocupau de programul spaţial să facă o ispravă încă şi mai mare: să trimită pe orbită nu doar o tinichea, ci o fiinţă. Termen de „execuţie”: instant.

Un articol dintr-o publicaţie occidentală remarca recent o situaţie interesantă: China se concentrează pe inovaţie, trecând de la faza de copiere a unor produse şi componente la etapa de căutare de noi cunoştinţe, la inovaţie. Guvernul chinez investeşte în aproape 100 de parcuri tehnologice şi ştiinţifice, universităţi şi instituţii de cercetare guvernamentală, care oferă sprijin noilor companii. În 2013, chinezii au investit aproximativ 190 de miliarde de dolari în cercetare-dezvoltare, adică aproape 40% din investiţiile anuale de cercetare-dezvoltare din SUA.

Grupul muzical Eagles of Death Metal a anunţat un nou documentar ce va cuprinde evenimentele petrecute înainte şi după atacul terorist care a avut loc în sala de concerte Bataclan, din Paris, în luna noiembrie a anului trecut. Trupa al cărui solist este Jesse Hughes susţinea un show în sala Bataclan, în noaptea de 13 noiembrie 2015, când teroriştii Statului Islamic au deschis focul asupra spectatorilor. 89 de oameni şi-au pierdut viaţa în acel atac terorist, care era doar unul dintre cele şase atacuri coordonate din capitala Franţei. Atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi. Noul documentar se va numi „Eagles of Death Metal: Prietenii noştri”, fiind realizat de trupă special pentru a povesti desfăşurarea evenimentelor tragice din acea noapte.

După ce a înregistrat un „val fără precedent” în uz, termenul „Brexit” este considerat de lexicografi „cea mai importantă contribuţie politică în limbaj de 40 de ani, după scandalul Watergate”. Brexit a apărut înainte de „Trumpism ” şi urmează să fie numit cuvântul anului de Dicţionarul Collins, dupa ce a înregistrat un „val fără precedent” în uz. Editorul Dicţionarului Collins a declarat că Brexit a fost pentru prima dată folosit în 2013, dar utilizarea termenului a crescut cu un procent de mai mult de 3,400% în acest an, în apropierea referendumului din luna iunie. Ramificaţii semantice ale cuvântului au apărut din momentul referendumului.

Natalia Sharina, directoarea Bibliotecii de Literatură Ucraineană din Moscova, este acţionată în justiţie de către statul rus, fiind acuzată de incitare la ură împotriva cetăţenilor ruşi şi fraudă. Natalia Sharina este acuzată că ar fi răspândit literatură interzisă, fiind învinuită de extremism, în urma percheziţiei Bibliotecii de Literatură Ucraineană din Rusia care a avut loc în anul 2015, încă de atunci, Sharina se află în arest al domiciliu. În cadrul procesului, aceasta a negat acuzaţiile, avocatul său declarând postului BBC că procesul Nataliei Sharina este motivat politic. Directoarea Bibliotecii de Literatură Ucrainează din Moscova este acuzată de asemenea că ar fi delapidat fondurile bibliotecii.

Înalta Curte de Justiţie de la Londra a decis că premierul britanic nu poate invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se iniţiază în mod oficial procesul de ieşire din UE, fără acordul Parlamentului. Anterior, premierul Theresa May a declarat că va invoca articolul 50 în jurul datei de 31 martie, pe baza unei prerogative regale care permite Guvernului de la Londra să se retragă din tratatele internaţionale. Pe de altă parte, judecătorii au stabilit că „prerogativele Coroanei nu permit Guvernului” să iniţieze procesul de ieşire din UE. Guvernul britanic a comunicat că va contesta decizia, afirmând că britanicii au votat să părăsească Blocul comunitar în cadrul unui referendum aprobat printr-un act al Parlamentului „şi Guvernul este hotărât să respecte rezultatul referendumului”. Contestaţia Guvernului urmează să fie analizată de judecătorii de la Curtea Supremă în perioada 5-8 decembrie.

SPORT

Claudiu Keşeru, atacantul echipei Ludogoreţ Razgrad, a fost convocat de selecţionerul Christoph Daum pentru partida cu Polonia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Selecţionerul Christoph Daum l-a convocat astăzi pe Claudiu Keşeru, atacantul celor de la Ludogoreţ Razgrad. Acesta va veni la reunirea tricolorilor, iar luni va participa la primul antrenament din săptămâna premergătoare întâlnirii cu Polonia, partidă ce contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Claudiu Keşeru a reuşit să marcheze un gol pentru Ludogoreţ în meciul cu Arsenal, din grupele Ligii Campionilor, pierdut de echipa sa, pe teren propriu, scor 2-3.

Adrian Porumboiu a făcut o comparaţie între situaţia actuală a fotbalului românesc şi perioada în care şi el era investitor la o echipă de Liga 1. În opinia fostului finanţator al Vasluiului, imaginea generală a campionatului intern s-a deteriorat considerabil în ultimii ani şi propune o soluţie inedită: o primă ligă cu doar şase echipe. Porumboiu nu înţelege de ce anumite echipe, care sunt finanţate de consilii locale sau judeţene, au dreptul de a concura în acelaşi plan cu formaţii susţinute de oameni de afaceri independenţi. Fostul arbitru internaţional consideră că este o luptă inegală, iar acest lucru ar trebui stopat.

Simona Halep s-a menţinut la cel mai înalt nivel al tenisului profesionist pentru al treilea an la rând, câştigându-şi statutul neoficial de cea mai constantă jucătoare din lume! Halep a dovedit că nu este doar o campioană artificială, ba dimpotrivă: constănţeanca e singura tenismenă care reuşit trei performanţe fabuloase în fiecare din ultimele trei sezoane: peste 40 de victorii obţnute într-o stagiune, calificarea la Turneul Campioanelor şi clasarea în Top 5 WTA. Halep a câştigat 40 de meciuri, s-a calificat la Turneul Campioanelor şi a încheiat anul în Top 5 WTA în fiecare din ultimii trei ani.

Nicio altă jucătoare din lume nu a ajuns la consistenţa extraordinară a Simonei, românca atingându-şi toate cele trei obiective în anii 2014, 2015 şi 2016! Deşi nu a triumfat la vreun turneu de Grand Slam, Halep a cucerit în această perioadă titlurile de la Doha 2014, Bucureşti 2014, Shenzhen 2015, Dubai 2015, Indian Wells 2015, Madrid 2016, Bucureşti 2016 şi Montreal 2016. În acelaşi timp, Simona se poate lăuda cu o realizare unică, devenind singura jucătoare care a câştigat peste 40 de meciuri, s-a calificat la Turneul Campioanelor şi a încheiat sezonul în Top 5 WTA în fiecare din ultimii trei ani.

După ce primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că a luat decizia de a reduce salariile în urma unei discuţii cu finanţatorul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, preşedintele Florin Prunea a luat foc. Acesta îl acuză pe omul cu banii de la Botoşani că vrea să fure gratis jucătorii din Copou şi are interes ca Iaşiul să retrogradeze. Reacţia preşedintelui Iaşiului vine după ce primarul Chirica a declarat că s-a consultat cu finanţatorul lui FC Botoşani înainte de a decide reducerea salariilor.

Medaliaţii olimpici de la Rio de Janeiro au primit azi premiile de la partenerul tehnic al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, compania franceză Renault. Câte un model Kadjar a fost primit de fetele de la spadă: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu. Versiunea Olimpic a lui Kadjar pleacă de la preţul de 17.700 euro pentru varianta de motorizare TCe 130. Captur a intrat în posesia lui Florin Mergea şi Horia Tecău, iar Clio pentru posesorii bronzului, fetele de la echipajul de 8 plus 1 şi luptătorul Albert Saritov.. Maşinile fac parte din ediţia limitată Olimpic, de 450 de unităţi. În cazul Captur Olimpic, preţul porneşte de la 12.500 euro pentru varianta de motorizare TCe 90. Versiunea Olimpic a lui Clio pleacă de la preţul de 9.850 euro pentru varianta de motorizare SCe 75.

Unul dintre cei mai creativi mijlocaşi daţi de fotbalul românesc în ultimii ani, Mihai Răduţ, ar putea deveni în curând jucătorul echipei Dinamo. Fanatik anunţă că Răduţ şi-a reziliat contractul cu gruparea din Emiratele Arabe Unite, Hatta Club, iar tehnicianul „câinilor”, Ioan Andone, şi-a exprimat deja interesul. Răduţ ar putea face cuplu în linia mediană cu fostul său coleg de la Pandurii, Dan Nistor.

În ciuda mesajului “tăios” primit dinspre Primărie, care a bulversat atmosfera din vestiar, ieşenii sunt decişi să uite pentru moment de problemele financiare şi să se concentreze la meciul cu Mediaşul. Cel puţin acesta este îndemnul preşedintelui Florin Prunea pentru jucători şi antrenori. Oficialul din Copou le-a transmis elevilor lui Eugen Neagoe să-şi canalizeze toată atenţia asupra partidei cu Gaz Metan, pentru a încerca să iasă cât mai repede din subsolul clasamentului. Antrenorul Eugen Neagoe a evitat să comenteze situaţia salarială înainte de plecarea spre Mediaş, preferând să analizeze meciul cu Gazul.

Mircea Lucescu a efectuat un transfer de viitor la Zenit şi a pus toată presa rusă pe jar. Tehnicianul român a declarat că a adus un fotbalist în vârstă de 17 ani de la Dinamo Kiev, care nu a costat mult, dar nu i-a oferit numele. Jurnaliştii ruşi au înaintat numele lui Daniel Lisovoy, un atacant în vârstă de 17 ani din academia lui Dinamo Kiev, dar atât oficialii lui Zenit, cât şi impresarul implicat în mutare au negat că ar fi vorba despre acest fotbalist.

Astra joacă în această seară, ora 20:00, meciul retur cu Vitkoria Plzen. Partida este extrem de importantă pentru giurgiuveni în condiţiile în care o victorie i-ar aduce cu şanse reale în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Marius Şumudică nu se va putea baza la confruntarea din Europa pe Denis Alibec. însă atacantul ar putea reveni pe teren la meciul de campionat de duminică.

Dani Coman, oficialul celor de la Astra, a declarat că a discutat în această dimineaţă cu medicul echipei care i-a dat asigurări că Alibec va fi apt pentru meciul cu Pandurii şi implicit şi pentru partida României cu Polonia din preliminariile Campionatului Mondial. În ultimele zile s-a pus în discuţie şi eventualitatea ratării transferului la Steaua în condiţiile în care accidentarea lui Alibec ar fi seriosă, însă preşedintele giurgiuvenilor a liniştit pe toată lumea.

Delegaţia României are ca obiectiv cucerirea a 9 medalii de aur (din 13 puse în joc!) la Campionatul Mondial de fotbal tenis seniori (masculin, feminin şi mixt) U21 mixt şi Juniori masculin, care se vor disputa în perioada 13-20 noiembrie, la Nicosia (Cipru), a declarat preşedintele federaţiei române de profil, Frederico Tavares Da Luz. Tenisul cu piciorul e sportul naţional nu doar pentru amatorii din spatele blocului, ci şi la profesionişti. La noi în ţară fotbal-tenisul se practică încă din anul 1970, dar nu sub aceasta titulatură. Din 31. 07. 2002 s-a înfiinţat Federaţia Română de Fotbal-Tenis-Cluburi şi Asociaţii Judetene (F.R.F.T.-C.A.J). Aceasta conduce şi supraveghează întreaga activitate sportiva a fotbal-tenisului românesc.

Gimnastul român Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul patru la cea de-a 33-a ediţie a Memorialului Arturo Gander, desfăşurat la Chiasso, în Elveţia, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică. Localităţii Chiasso i-a revenit în acest an rândul să organizeze cea de a 33-a ediţie a Memorialului Arturo Gander, la care au luat parte, ca de fiecare dată, unii dintre cei mai buni gimnaşti ai momentului, 11 dintre participanţi evoluând şi la ultima ediţie a Olimpiadei braziliene, între aceştia aflându-se şi reprezentantul nostru Marian Drăgulescu.

Succesul la aceasă ediţie a revenit lui Oleg Verniaev (Ucraina), finalist la individual compus şi medaliat cu aur la paralele la Jocurile Olimpice de la Rio, concursul feminin fiind dominat de Angelina Melnikova (Rusia). La rândul său, Marian Drăgulescu s-a situat pe locul 4. Oleg Verniaev, care a realizat cea de a treia veictorie la această competiţie, care sedesfăşoară după un regulament aparte, s-a impus cu un total de 60.800, el nefiind în concurs la sol şi bară, pe locurile următoare plasându-se Bart Derloo (Olanda) 57.700 şi Igor Radivilov (Ucraina) 57.050. Marian Drăgulescu nu a evoluat la sărituri şi bară, încheind cu total de 56.200, ceea ce i-a adus doar poziţia a 4-a. Pe podiumul concursului feminin s-au aflat Angelina Melnikova (Rusia) 42.800, Eytora Thorsdottir (Olanda) 49.950, Jessica Lopez (Venezuela) 40.700.

Houssine Kharja a rămas liber de contract după despărţirea de Steaua şi este în căutarea unui nou angajament. Deşi a ajuns la 33 de ani, mijlocaşul marocan nu consideră că este deocamdată momentul pentru a pune capăt carierei de fotbalist. Fost jucător la Genoa, Fiorentina şi Napoli, Kharja urmăreşte cu interes campionatul italian şi are şi un sfat pentru conducătorii fostei sale echipe. Inter s-a despărţit în urmă cu două zile de Frank De Boer şi îşi caută un nou antrenor, iar Kharja are soluţia. Kharja a jucat la Steaua în sezonul 2015-2016, sub comanda lui Mirel Rădoi. A strâns doar 11 meciuri pentru gruparea roş-albastră.

Mauricio Pochettino, managerul echipei Tottenham, şi-a criticat dur jucătorii după înfrângerea, scor 0-1, pe teren propriu , cu Bayer Leverkusen, în etapa a patra din Liga Campionilor, iar echipa engleză va trebui să învingă la Monaco pentru a mai spera la calificarea în optimi. Mauricio Pochettino a dat vina pe jucători după eşecul cu Tottenham şi, nu pe stadionul Wembley, acolo unde formaţia engleză îşi dispută meciurile din Liga Campionilor. Tottenham a pierdut în acest sezon ambele meciuri pe Wembley, partide considerate pe teren propriu: cu AS Monaco şi Bayer Leverkusen.

După etapa a 8-a a Ligii Naţionale de handbal masculin s-au făcut şi primele schimbări de antrenori din acest sezon. CSM Roman şi U Cluj, echipe situate în a doua a parte a clasamentului au decis să facă modificări la nivelul băncilor tehnice după ultimele rezultate înregistrate. CSM Roman este prima echipă care a ”mutat”, antrenorul macedonian Andon Boskovski fiind înlocuit cu Gheorghe Covaciu. Schimbarea a venit după şase jocuri consecutive fără victorie. Echipa nemţeană a ajuns pe locul 10 în Liga Naţională şi a fost eliminată în turul 2 al Cupei EHF.

A doua schimbare de antrenor este în curs de definitivare la U Cluj. După trei înfrângeri consecutive, printre care cu Danubius Galaţi şi HC Zalău (acasă), în urma cărora a ajuns pe locul 9, formaţia ardeleană a ajuns la un acord cu Carmen Amariei, miercuri seara, pentru rezilierea contractului. Deocamdată, U Cluj nu s-a hotărât în privinţa noului antrenor, având – din surse ProSport – trei opţiuni. Aurelian Roşca, Simona Gogârlă şi Florentin Pera. Interesant este faptul că CSM Roman şi U Cluj se vor întâlni în etapa a 9-a a Ligii Naţionale, într-o partidă programată mâine, de la ora 16:00. Formaţia ardeleană va aborda acest meci, cel mai probabil, fără antrenor principal.

Vlad Dragomir (17 ani), fotbalistul celor de la Arsenal Londra, trece printr-o perioadă excelentă, este titular în echipa de juniori a “tunarilor” şi aşteaptă să prindă minute şi sub comanda lui Arsene Wenger, la prima echipă. Fotbalistul cumpărat de la ACS Poli Timişoara, în 2015, s-a acomodat la Londra, dar recunoaşte că pasul spre prima echipă este mai difícil, deşi a apucat să se antreneze cu Alexis Sanchez&Co. Dragomir a făcut parte din echipa lui Arsenal U19, care s-a deplasat în Bulgaria, pentru meciul din Youth League, împotriva celor de la Ludogorets, scor 1-1, iar mijlocaşul a recunoscut că a rămas impresionat de fanii “tunarilor”.

Zinedine Zidane, antrenorul echipei Real Madrid, a declarat după rezultatul de egalitate, scor 3-3, cu Legia Varşovia, din etapa a patra a grupelor Ligii Campionilor, că se consideră principalul responsabil pentru semieşecul din capitala Poloniei. Într-un meci jucat fără spectatori la Varşovia, Gareth Bale a marcat cel mai rapid gol din Liga Campionilor pentru Real Madrid, în secunda 55. Karim Benzema a dublat avantajul echipei lui Zinedine Zidane, în minutul 35. Gazdele, fără niciun punct după primele trei etape din Liga Campionilor, au reuşit să marcheze de trei ori, prin Odjidja-Ofoe, Radovic şi Moulin. Cu cinci minute înainte de fluierul de final, Real Madrid a restabilit egalitatea, prin Matteo Kovacic.

U-BT Cluj merge ceas în FIBA Europe Cup, formaţia de pe malul Someşului câştigând a treia partidă consecutivă în Grupa G, scor 65-63 în faţa ciprioţilor de la AEK Larnaka! Clujenii acumulează maximum de puncte după trei etape, însă emoţiile au fost teribile în meciul disputat în Sala Sporturilor Horia Demian. În ciuda unui start furtunos al ciprioţilor, care au condus cu 9 puncte în sfertul I, prima jumătate a fost echilibrată per total. U-BT Cluj a ieşit la joc, întorcând scorul până la pauza mare, 32-29. Gazdele au controlat jocul în sfertul al treilea graţie coşurilor reuşte de Filip Adamovic, Kyndall Dykes sau Max Pustovzonov, iar echipa română avea 17 puncte în faţă, cu 10 minute înainte de final. În ultimul sfert, Larnaka şi-a ridicat nivelul şi a redus diferenţa la un singur punct, scor 63-62, iar cei 2.400 de spectatori aveau parte de dramatism.

Simona Halep a mers la o clinică privată de sănătate, acordându-le pacienţilor autografe şi schimbând câteva mingi cu aceştia într-un spaţiu special amenajat! Un alt scop al vizitei a fost reîntâlnirea cu un doctor cu care Simona a colaborat la Singapore şi care lucrează pentru partenerul sportivei din domeniul sănătăţii. Halep a fost la Reţeaua de Sănătate Regina Maria, partenerul care a ales să o suţină pe constănţeancă, oferindu-i acces la clinicile pe care le deţine. La rândul ei, Simona a dorit să le facă o bucurie pacienţilor care aveau programare la spital, a stat de vorbă cu aceştia, dar a jucat şi tenis! Totodată, e posibil ca vizita să aibă legătură şi cu operaţia de deviaţie de sept pe care jucătoarea de 25 de ani se gândeşte să o facă în curând.

PROGNOZA METEO
3 Noiembrie 2016

Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã și se vor apropia de cele normale pentru acestã perioadã. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar minimele între -5 și 8 grade, cele mai scãzute fiind în depresiuni. În jumãtatea sudicã a țãrii cerul va fi mai mult noros, ziua și în prima parte a nopții, când pe arii relativ extinse va ploua slab. Spre dimineațã, cerul va deveni variabil spre parțial noros. În zona de munte, local se vor semnala precipitații mixte. În regiunile nordice, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar temporar și la cote mai reduse și în celelalte zone. Noaptea, în vest, centru și nord, treptat se va forma brumã, iar pe suprafețe mici va fi ceațã.

Bucuresti

Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã și vor fi apropiate de cele normale pentru acestã perioadã a anului. Ziua și în prima parte a nopții cerul va fi înnorat și temporar va ploua slab. Spre dimineațã, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *