Stiri pe scurt 3 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 3 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  3 Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 3 mai. In anul 1868, prin “Pronunciamentul de la Blaj”, adoptat în cadrul Conferinţei de la Blaj, românii din Transilvania au protestat împotriva alipirii Transilvaniei la Ungaria. În cadrul aceleiaşi conferinţe a fost revendicată autonomia Transilvaniei pe baza “Diplomei leopoldine” şi a “Pragmaticei sancţiuni”.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, la o iniţiativă venită în cadrul Conferinţei Generală UNESCO din 1991. UNESCO sărbătoreşte în acest an „2016 World Press Freedom Day” la Helsinki (Finlanda), între 2 şi 4 mai. Data de 3 mai comemorează Declaraţia de la Windhoek, adoptată la 3 mai 1991, în cadrul Seminarului pentru promovarea unei prese africane independente şi pluraliste, organizat de UNESCO şi ONU la Windhoek, Namibia.

Criza economică a adus modificări drastice pe piaţa imobiliară, jumătate din cererile de apartamente vizând locuinţe de până în 60.000 euro, în timp ce în 2008 circa 70% dintre cumpărători erau interesaţi de proprietăţi mai scumpe de 100.000 de euro. În ultimii 5-6 ani, ponderea cumpărătorilor cu bugete de peste 100.000 de euro a scăzut semnificativ, până la 18% din total. În prezent, în intervalul de preţ 60.000-80.000 euro s-ar încadra 21% dintre clienţi, iar 13% şi-ar permite o casă de 80.000-100.000 de euro.

Lucrurile stăteau cu totul altfel în 2008, când majoritatea cumpărătorilor căutau locuinţe scumpe, în condiţiile în care la vremea aceea apartamentele cu trei şi, în Capitală, chiar două camere se situau, de regulă, peste pragul de 100.000 euro, atât pe piaţa veche, cât şi pe cea nouă. De asemenea, 9% dintre clienţi aveau un buget cuprins între 80.000 şi 100.000 de euro, 10% s-ar fi încadrat între 60.000 şi 80.000 de euro, iar 11% ar fi plătit până la 60.000 de euro pentru o locuinţă.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, va fi revocat din funcţie, nominalizarea premierului Dacian Cioloş pentru această funcţie fiind Corina Şuteu. Nominalizarea este ”un semn clar” de continuitate a unor reforme ”care sunt ale Guvernului, nu ale unei persoane”. Corina Şuteu, fost director al Institutului Cultural Român New York, este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat că nu îşi va da demisia pentru că îşi doreşte să rămână în fruntea ministerului ”în acest moment în care reforma este periclitată”.

Limitarea vitezei sub 50 de kilometri pe oră pentru autovehicule pe întreg parcursul localităţilor ar putea fi interzisă. Iniţiatorul argumentează că legislaţia actuală este ”plină de ambiguităţi şi lacune” din cauza cărora există ”limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile”.

Deputatul UDMR subliniază că prin interzicerea limitei excepţionale de 30 de kilometri pe oră pentru autovehicule la întreaga localitate se evită ”aglomeraţia creată pe drumurile naţionale şi judeţene care străbat localităţile respective, unde astfel de restricţionări pot avea lungimi de câţiva kilometri fără ca specificul drumului să necesite astfel de limitări pe întreg traseul” şi se vor elimina ”eventualele abuzuri ale celor îndrituiţi să aplice legea în ceea ce priveşte interpretarea limitărilor de viteză”.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii verifică cum au fost încheiate contractele de achiziţie între Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor care poate avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor. Rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General. De asemenea, ministrul Sănătăţii are în vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare şi achiziţii şi la alte unităţi spitaliceşti.

Astronautul britanic Tim Peake a publicat pe reţelele de socializare o fotografie din spaţiu ce înfăţişează oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Fotografia a fost făcută la 400 de kilometri de Terra, de pe Staţia Spaţială Internaţională, unde locuieşte Tim Peake, chiar pe 1 mai, în ziua de Paşte. Astronautul britanic Tim Peake se află pe Staţia Spaţială Internaţională de 6 luni.

În 1669 era încarcerat în închisoarea Bastilia prizonierul numit Eustache Dauger, cel care avea să fie cunoscut ulterior sub numele de „Omul cu Masca de Fier”, dar adevărata sa identitate nu a fost cunoscută niciodată. Mai mulţi istorici, autori şi filosofi au încercat să elucideze această enigmă, devenită în timp subiectul a numeroase opere literare şi cinematografice, Voltaire fiind unul dintre autorii care au prezentat povestea Omului cu Masca de Fier.

În 1771, el susţinea, în a doua ediţie a volumului „Questions sur l’Encyclopedie”, că prizonierul misterios era, de fapt, fratele bastard al regelui Ludovic al XIV-lea. La sfârşitul anilor 1840, Alexandre Dumas-tatăl menţiona în opera „Cei Trei Muschetari” faptul că, în timpul detenţiei, prizonierul a fost forţat să poarte o mască de fier, deşi era fratele geamăn al Regelui-Soare.

Irina Socol, fostul preşedinte Siveco România, a fost condamnată, de Curtea de Apel Bucureşti, definitiv, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi executorie, urmând ca Irina Socol să fie încarcerată.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

Fotografia unui urs de la Grădina Zoologică din Berlin care se relaxa într-o dimineaţă însorită într-o ipostază surprinzător de senină, a devenit sursa de inspiraţie a mai multor utilizatori Reddit care au folosit imaginea animalului într-o serie de fotografii amuzante prelucrate în Photoshop. Unii urşi chiar ştiu ce înseamnă viaţa.

Un biciclist a fost rănit şi a ajuns la spital, în Capitală, după ce şoferul unui autoturism, poliţist la Serviciul Omoruri, a dechis portiera fără să se asigure şi l-a lovit. Soferul, poliţist în cadrul Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei, care se afla cu autoturismul staţionat, a deschis portiera fără să se asigure, iar un biciclist a intrat direct în ea. În urma impactului, biciclistul, un bărbat, a suferit mai multe contuzii, fiind preluat de ambulanţă cu suspiciune de fractură de claviculă. Poliţistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero, au mai susţinut sursele citate. Poliţiştii au deschis un dosar în care fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Ordonanţa de Urgenţă prin care universităţile ar putea acorda sau retrage titlurile de doctor, a fost mult modificată faţă de proiectul iniţial lansat de Ministerul Educaţiei, actul normativ va intra, la vot în plenul Senatului. Bogdan Murgescu, directorul Consiliului de Studii Doctorale de la Universitatea din Bucureşti şi consilier pe învăţământ superior la Ministerul Educaţiei, a explicat exact în ce constau aceste modificări. În primul rând este vorba de „eliminarea controlului CNATDCU la acordarea titlului de doctor şi faptul că unicul control de calitate se face la nivelul universităţii, iar calitatea de conducător de doctorat se acordă numai la nivelul universităţii fără un control de calitate şi fără un control al procesului la nivel naţional”.

Omul de afaceri australian Craig Wright a recunoscut public că el este creatorul Bitcoin, punând astfel capăt unei lungi speculaţii despre cine a stat la baza acestui sistem de plată digital. Craig Wright a furnizat dovezi tehnice că el este creatorul Bitcoin folosind monede care i-ar fi aparţinut presupusului creator Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Membrii marcanţi ai comunităţii Bitcoin şi ai echipei sale de dezvoltare au confirmat de asemenea spusele lui Wright. La întâlnirea cu BBC, Craig Wright a semnat mesaje folosindu-se de chei criptografice create în primele zile ale dezvoltării sistemului digital de plată. Aceste chei sunt legate de blocuri de Bitcoins cunoscute ca fiind create de către Satoshi Nakamoto.

Euro s-a apreciat în această dimineaţă în raport cu leul înaintea cursului oficial anunţat de BNR. Cotaţiile pentru moneda europeană sunt în creştere cu 0,12%, la o cotaţie de 4,4914 lei/euro. Dolarul s-a depreciat puternic, cu o scădere de peste 1,09%, în linie cu scăderea din pieţele externe, ajungând la un curs de 3,8749 lei/dolar. Pe pieţele externe, dolarul pierde teren pe toate fronturile. Euro s-a apreciat cu 0,66% în raport cu dolarul, care a pierdut 0,61% şi în raport cu lira sterlină şi 0,75% în raport cu yen-ul.

În minivacanţa de Paşte, 634.500 de persoane au tranzitat frontiera României, un număr cu 50% mai mare faţă de valorile înregistrate în acelaşi interval într-o perioadă normală. În cele patru zile, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la graniţa cu Ungaria, unde au trecut graniţa peste 251.000 de persoane şi de la graniţa cu Bulgaria, unde au trecut 100.000 de persoane, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară.

Fosta şefă a Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, medicul Ana Boală, şi alţi doi foşti subalterni au fost trimişi în judecată, marţi, de procurorii DNA, acuzaţi de zeci de fapte de luare de mită, dosarul fiind înaintat Tribunalului Brăila. Procurorii susţin că între aprilie şi iunie 2015 s-ar fi cerut şi primit bani şi produse alimentare pentru avizarea unor dosare de pensii de handicap. Procurorii susţin că unul dintre medicii trimişi acum în judecată a primit chiar şi 10 lei mită.

Unele dintre cele mai valoroase manuscrise şi cărţi din lume, de la primele ediţii ale operelor lui Shakespeare şi o copie a bibliei printate de Gutenberg, până la manuscrise medievale din secolul VIII, pot fi admirate la Biblioteca Wren de la Universitatea Cambridge. Accesul în bibliotecă pentru vizitatorii care doresc să vadă unele dintre cele mai valoroase volume este, însă, destul de limitat. Bibioteca poate fi vizitată timp de două ore pe zi, iar fotografierea manuscriselor este interzisă. De altfel, manuscrisele şi cărţile rare sunt expuse în spatele unor vitrine de sticlă acoperite special pentru a le proteja de lumină.

În Oudekerksplein sau Piaţa Bisericii Vechi, în inima cartierului roşu De Wallen din Amsterdam, se află o statuie de bronz a unei femei, numită Belle, care este primul şi unicul monument din lume dedicat lucrătorilor din industria sexuală. În Amsterdam, De Wallen este cel mai mare şi cel mai cunoscut cartier cu „felinare roşii”. Zona conţine aproximativ trei sute de cabine disponibile pentru închirieri de prostituate care îşi oferă serviciile sexuale din spatele unei ferestre sau uşi de sticlă, de obicei, iluminate cu lumini de culoare roşie.

Peste 150 de persoane au fost evacuate, după o clădire de apartamente a fost cuprinsă de flăcări într-o localitate din sudul Suediei, incendiul răspândindu-se pe o suprafaţă de 60 de metri lungime. Incendiul s-a produs în oraşul Huskvarna din sudul Suediei, într-un bloc de cinci etaje şi a fost stins de pompieri abia luni dimineaţă. Nimeni nu a fost rănit în timpul incendiului, dar trei persoane au fost spitalizate după ce au inhalat o cantitate mică de fum.Autorităţile investighează cauza incendiului.

Danemarca prelungeşte controalele temporare de la frontiera cu Germania cu încă 30 de zile până pe 2 iunie. Controalele au fost implementate de pe 4 ianuarie ca reacţie faţă de măsuri similare impuse de Suedia la graniţa cu Danemarca în încercarea de a reduce numărul de imigranţi care sosesc în ţară. Guvernul danez consideră că sunt necesare în continuare controalele la frontiera celor două state pentru a preveni intrarea unui val de imigranţi clandestini în ţară. Guvernul de la Copenhaga a anunţat pe 1 aprilie prelungirea cu 30 de zile a măsurilor de control până pe 3 mai.

Autorităţile elveţiene monitorizează activitatea de pe reţele de socializare a circa 400 de presupuşi militanţi islamişti din ţară care ar putea reprezenta ameninţări la adresa securităţii naţionale. Raportul dezvăluie o fotografie în care apare un paşaport elveţian lângă o centură explozivă, fotografie care ar fi fost postată online de un presupus militant de origine elveţiană care ar fi călătorit în Orientul Mijlociu. De asemenea, apare şi o înregistrare video aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic în care este înfăţişat steagul Elveţiei alături de alte 60 de state, posibile ţinte ale militanţilor terorişti.

Poliţia spaniolă a arestat, la periferia Madridului, patru persoane suspectate de promovarea islamismului extremist pe reţele de socializare. Trei dintre reţinuţi sunt de naţionalitate marocană, iar cel de-al patrulea de origine spaniolă. În total, 23 de persoane au fost arestate în Spania, de la începutul anului, suspectate de legături cu mişcări teroriste şi extremiste.

Norvegia trimite 60 de militari pentru a antrena rebeli sirieni care luptă împotriva grupărilor teroriste din ţară, în calitate de membru al coaliţiei internaţionale conduse de SUA care efectuează raiduri în Siria şi Irak. Numele grupărilor care urmează a fi antrenate de militarii norvegieni nu au fost precizate, dar vor fi selectate printr-un proces „sistematic şi aprofundat”. Militarii aleşi din cadrul forţelor speciale vor fi trimişi în Iordania, unde vor antrena rebelii sirieni. Norvegia este deja prezentă în zonele în care coaliţia luptă contra SI, în special în Erbil, Irak, unde militarii antrenează forţele peshmerga pentru a lupta împotriva militanţilor terorişti.

Cel puţin nouă haitieni au murit după ce vasul de mici dimensiuni în care se aflau s-a răsturnat în regiunea nordică de coastă a insulei Haiti, pe fondul intemperiilor din ultimele zile. Albert Guillaum-Meleon, a precizat, că au fost descoperite corpurile a patru bărbaţi, a patru femei şi al unui copil. El a declarat că nu se ştie câte persoane se aflau la bordul vasului, avertizând asupra posibilităţii ca bilanţul victimelor să crească. Vasul transporta pasageri şi alimente din oraşul Bombardopolis, din nordul insulei, către oraşul de coastă Gonaives, când marea a început să fie agitată.

Cel puţin şapte persoane au murit, după ce militanţi ai grupării radicale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au atacat o bază militară din sud-estul Turciei. Atacul a avut loc în districtul Semdinli din provincia Hakkari, de la frontiera cu Irak şi Iran.Militanţii kurzi au lansat rachete asupra bazei militare, iar în confruntări au murit doi militari turci şi cinci militanţi kurzi.

În sud-estul ţării, unde se află majoritatea populaţiei kurde, autorităţile turce au lansat la finalul anului trecut o ofensivă de amploare împotriva militanţilor kurzi, care au comis mai multe atacuri teroriste comise în ţară, după ce un acord de încetare a conflictului armat între cele două părţi a ieşit din vigoare în luna iulie a anului trecut.

Un avion turc cu 151 de persoane la bord a derapat pe pista de aterizare a aeroportului din Kosovo, determinând închiderea temporară a aeroportului. Un avion care venea din Bruxelles a fost redirecţionat spre Tirana, capitala Albaniei. Autorităţile investighează cauza incidentului.

Cetăţenii ciprioţi nu vor mai avea nevoie de vize pentru a intra în Turcia, potrivit unei decizii a cabinetului turc în baza acordului cu UE privind imigranţii, fiind una dintre cele 72 de condiţii impuse de UE pentru liberalizarea sistemului de vize pentru Europa în cazul cetăţenilor turci. Turcia ar trebui să îndeplinească până miercuri 72 de condiţii pentru liberalizarea sistemului de vize, iar un oficial UE a declarat pe 21 aprilie că Ankara a îndeplinit mai puţin de jumătate dintre ele.

Barack Obama a afirmat, că acordul comercial regional promovat de China face cu atât mai urgentă aprobarea Parteneriatul Transpacific (TPP), care ar crea o vastă zonă de liber schimb între 12 state riverane Pacificului. Într-un comentariu publicat pe site-ul publicaţiei Washington Post, Obama a afirmat că înţelege scepticismul alegătorilor, însă „ridicarea de ziduri care să ne izoleze de economia globală” se va întoarce împotriva economiei americane. Obama a făcut referire şi la un amplu acord comercial regional promovat de China, despre care spus că va afecta negativ locurile de muncă, afacerile şi bunurile americane.

SPORT

Simona Halep (România, 7 WTA) a învins-o pe Karin Knapp (Italia, 75 WTA) şi s-a calificat în optimile turneului Premier Mandatory de la Madrid. Halep se va duela pentru un loc în sferturi cu câştigătoarea meciului Ekaterina Makarova (Rusia, 30 WTA) – Timea Bacsinszky (Elveţia, 15 WTA). Victorie clară pentru Simona Halep, care merge în optimile turneului dotat cu 4,7 milioane de dolari: 6-1, 6-1 cu Karin Knapp! Meciul a durat fix o oră de joc, iar Simona a făcut spectacol în faţa unei jucătoare care s-a sufocat în faţa presiunii exervitate de româncă.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va juca în preliminariile Ligii Campionilor, în urma rezultatului din meciul Astra Giurgiu-Dinamo, partidă încheiată cu victoria campioanei României, scor 4-2. Cu o etapă înainte de final, Steaua are patru puncte avans faţă de Pandurii Tg. Jiu. Steaua va juca în preliminariile Ligii Campionilor după rezultatul din partida Astra Giurgiu-Dinamo, scor 4-2. Cu o etapă înainte de final, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf are 40 de puncte, urmată de Pandurii Tg. Jiu, cu 36 de puncte şi de Dinamo Bucureşti, cu 35 de puncte.

Leicester City a devenit aseară campioana Angliei, după ce Tottenham a remizat cu Chelsea, scor 2-2, şi a rămas astfel la şapte puncte în urma liderului, cu două etape rămase de disputat. Meciul de pe Stamford Bridge a fost unul extrem de disputat, în care nervii jucătorilor au cedat în mai multe rânduri. 12 cartonaşe galbene au fost arătate în meciul Tottenham – Chelsea, existând mai multe momente în care cele două echipe au fost aproape de bătăi generale. „Noaptea care a ruşinat fotbalul!”, titrează Daily Mail, prezentând un moment ratat de camerele de luat vederi, petrecut la finalul meciului.

Tehnicianul Guus Hiddink a fost aruncat pe scările băncii de rezerve într-un moment în care a încercat să intervină într-un nou meleu format la scurt timp după ultimul fluier al arbitrului. Olandezul ce va fi înlocuit cu Antonio Conte din sezonul următor încerca să-l „escorteze” pe Cesc Fabregas în afara terenului, când cele două grupuri de jucători s-au ciocnit din nou, lângă tunelul ce ducea spre vestiare.

Astra a cucerit primul titlu de campioană din istorie, iar Marius Şumudică şi jucătorii au declanşat petrecerea imediat după remiza Stelei cu Pandurii, scor 1-1. Deşi au petrecut până în zori, jucătorii Astrei au fost la înălţime şi în partida cu Dinamo, pe care au câştigat-o cu 4-2, după ce la pauză oaspeţii conduceau cu 2-1. Sărbătoarea Astrei a continuat şi după meciul cu Dinamo, iar Şumudică s-a descătuşat în vestiarul echipei, unde apărut cu fularul Rapidului la gât. Într-un moment de euforie, Şumudică a început să strige spre camerele TV şi a ţinut să „explice” în ce condiţii au reuşit Alibec şi Compania să o învingă pe Dinamo.

Din lista cu antrenorii italieni care au triumfat în campionatele externe fac parte Walter Zenga şi Andrea Mandorlini, campioni în România cu Steaua şi cu CFR Cluj. Giovanni Trapattoni şi Marcello Lippi au cucerit câte trei titluri în campionatele din afara Italiei. Claudio Ranieri a demonstrat din nou supremaţia şcolii italiene de antrenori. După succesul istoric din Premier League, Ranieri a devenit al 14-lea antrenor italian care a câştigat titlul într-un campionat străin.

Şefii lui Bournemouth vor fi nevoiţi să plătească 7,6 milioane de lire sterline, aproximativ 9,7 milioane de euro, pentru încălcarea regulilor Fair-Play-ului Financiar, după ce în sezonul trecut au acumulat datorii uriaşe în tentativa lor de a ajunge în Premier League. Forurile din Anglia nu au confirmat mărimea penalităţii, dar au ieşit la iveală pierderile acumulate de Bournemouth în sezonul 2014-2015, în perioada în care echipa evolua în Championship: 38,3 milioane de lire sterline, aproximativ 50 de milioane de euro.

17 aprilie 2016. Leicester făcea doar egal cu West Ham, scor 2-2, pe teren propriu, iar Tottenham avea şansa (şi reuşea ulterior) să se apropie la doar 5 puncte de lider, cu patru etape înainte de final. Golgheterul lui Spurs şi al Premier League, Harry Kane, postează pe contul de Instagram o imagine sugestivă, cu o haită de lei (Tottenham) aflaţă în căutarea prăzii (Leicester). Londonezii păreau descătuşaţi după ce tocmai o zdrobiseră pe Manchester United, scor 3-0, şi se aşteptau ca micuţa Leicester să se sufoce.

Astra a cucerit primul titlu din istorie, iar jucătorii lui Marius Şumudică au declanşat o a doua petrecere (după cea de duminică seară), la finalul partidei cu Dinamo, câştigată cu 4-2. Unul dintre cei mai „activi” jucători ai campioanei în momentele de la final a fost mijlocaşul Florin Lovin, care acum a cucerit al treilea titlu din carieră, după ce o mai făcuse cu Steaua, în 2005 şi 2006. Trecutul „roş-albastru” nu l-a împiedicat însă pe Lovin să dea tonul la scandări prin care să răsucească cuţitul în „rana” fostei sale echipe. „Steaua vino-ncoa’, să vezi campioană-Astra!”, a început să strige Florin Lovin, fiind urmat de Alibec şi Compania.

Performanţa campioanei Angliei, Leicester City, face parte dintr-un şir de succese şi victorii neaşteptate în sportul mondial, precum cele înregistrate de naţionalele de fotbal ale Danemarcei şi Greciei sau triumful lui Boris Becker la Wimbledon, la vârsta de 17 ani şi 110 zile. In 1984, ciclistul francez, Eric Caritoux, a câştigat Turul Spaniei după ce i-a surclasat pe favoriţii Alberto Fernández, Reimund Dietzen şi Pedro Delgado. La acel moment, nimeni nu credea că Eric Caritoux poate obţine o asemenea performanţă. Până la acel succes, cea mai bună clasare a lui Caritoux fusese un loc 22 în Turul Franţei, poziţie obţinută cu cinci ani înaintea triumfului din La Vuleta.

Bayern Munchen o întâlneşte pe Altetico Madrid, în această seară, de la 21:45, iar oamenii lui Guardiola trebuie să întoarcă rezultatul din tur (0-1) pentru a se califica în finala Champions League. O misiune aparent uşoară pentru o echipă a Bayernului care are o medie de 2,8 goluri marcate pe meci în acest sezon, însă în faţa lui Lewandowski, Muller sau Ribery va sta cea mai bună defensivă din competiţie. Atletico Madrid a fost depăşită în doar 3 partide din acest sezon al Ligii (5 goluri primite în 10 meciuri), iar în acest moment are o serie de şase partide fără gol primit, indiferent de competiţie.

Irina Begu (locul 34 în clasamentul WTA) a câştigat, luni seară, meciul cu spaniola Garbine Muguruza (4 WTA), scor 5-7, 7-6 (4), 6-3, în turul doi al turneului WTA de categorie Premier de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Meciul a durat două ore şi 43 de minute, iar românca a jucat foarte bine şi a avut şansa să termine meciul mult mai devreme. Irina a condus cu 5-2 atât în primul set, cât şi în cel de-al doilea. Begu şi-a pierdut de 6 ori serviciu, dar a izbutit 7 game-uri pe serviciul adversarei. Meciul a fost extrem de echilibrat, fapt dovedit şi de statistica punctelor totale câştigate. Begu a strâns 108, în timp ce Muguruza 107.

PROGNOZA METEO
3 Mai 2016

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și îndeosebi în regiunile din jumãtatea sudicã a țãrii vor fi averse și descãrcãri electrice. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și vor fi cãderi de grindinã. În zona montanã înaltã, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și trecãtor, ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime, în scãdere în majoritatea zonelor, se vor încadra între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade.

Bucuresti

Vremea va fi instabilã și se va rãci. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *