Stiri pe scurt 3 Iunie 2016

Stiri pe scurt 3 Iunie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  3 Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 3 iunie. În 2001, actorul american Anthony Quinn a încetat din viaţă. De două ori premiat cu Oscar, Quinn a rămas în memoria publicului pentru filme ca „Lawrence al Arabiei”, „Zorba Grecul” sau „Tunurile din Navarone”.

Firmele pot testa Declaraţia 394 înainte de 1 august pentru a identifica şi rezolva eventualele probleme tehnice ce ar putea apărea în sistem. Noua Declaraţie 394, aferentă lunii iulie 2016, trebuie depusă începând cu 1 august 2016. Astfel, un grup de 25 de firme, contribuabili mari şi mici, şi-au exprimat dorinţa să testeze noul formular şi să comunice constant cu specialiştii ANAF, pentru a fi identificate şi rezolvate eventuale probleme.

Doi dintre candidaţii la alegerile locale din Olt poartă numele fostului dictator Nicolae Ceauşescu, respectiv al fostului preşedinte Ion Iliescu. Nicolae Ceauşescu din Poboru spune că nu are nicio şansă să câştige, în timp ce Ion Iliescu afirmă că a intrat în politică pentru că altceva nu avea. Dacă Ceauşescu e pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru, Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crâmpoia. În discuţia cu corespondentul MEDIAFAX, problema semnalului la mobil i-a dat de furcă lui Nicolae Ceauşescu, candidat în vârstă de 62 de ani pentru un mandat în Consiliul Local al comunei Poboru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România este situată în proximitatea zonelor care generează două dintre cele mai importante provocări de securitate la nivel european: Federaţia Rusă şi instabilitatea din Orientul Mijlociu. Legat de Federaţia Rusă, Iohannis a declarat că “Este vorba, pe de o parte, de punerea la îndoială, de către Federaţia Rusă, a principiilor şi mecanismelor de asigurare a stabilităţii la nivel european, fie în formule de tip hard security, prin folosirea forţei armate cu încălcarea dreptului internaţional, fie prin formule ale războiului hibrid, inclusiv prin ameninţări directe sau propagandă media, cum am văzut recent”

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că este „foarte probabil” ca autorităţile moldovene să permită autorităţilor române să preia complet controlul anchetei prăbuşirii elicopterului SMURD, şeful Executivului precizând că specialiştii români au ajuns deja la faţa locului. El a precizat că joi a discutat de două ori cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi că este în permanentă legătură cu ministrul de Interne, Petre Tobă, dar şi cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Actorul american Johnny Depp a ajuns în România, alături de membrii trupei din care face parte, The Hollywood Vampires, rockerul Alice Cooper şi chitaristul trupei Aerosmith, Joe Perry. Cele trei staruri au ajuns în România cu un avion privat, iar la coborâre au afişat zâmbete largi, părând încântaţi să calce pe pământ românesc. Membrii trupei The Hollywood Vampires au postat pe o reţea de socializare o fotografie în care îşi anunţau fanii de sosirea lor în România.

Elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova nu era dotat cu un radar meteo, fiind singurul aflat în funcţiune fără un astfel de dispozitiv, un alt aparat de zbor SMURD în aceeaşi situaţie este cel care a ajuns în România pe asigurarea de la accidentul Sutghiol, însă acesta nu zboară încă. Aceleaşi surse precizează că mai este un alt astfel de elicopter fără radar meteo,”cel venit în urmă cu aproape două săptămâni, pe asigurarea de la Sutghiol”, dar că acesta nu a fost dat în funcţiune, fiind „în proceduri de înmatriculare”.

Ministrul de finanţe britanic susţine că sute de mii de joburi ar putea fi pierdute în sectorul serviciilor daca ţara va ieşi din UE, în condiţiile în care cele mai recente sondaje avertizează că numărul susţinătorilor Brexitului este în creştere. Sectorul serviciilor din Marea Birtanie este cel mai mare ca număr de angajaţi, cu peste 25 de milioane de persoane. Peste 400.000 de job-uri ar putea fi tăiate în următorii doi ani, avertizează George Osborne. El îi acuză pe cei care militează pentru Brexit că nu portretizează impactul real pe care această măsură o va avea asupra serviciilor şi asupra pieţei muncii.

Unu din patru români consumă o băutură alcoolică într-o zi obişnuită, potrivit unui studiu GfK care analizează ocaziile de consum pentru băuturi. De-a lungul anului, numărul celor care consumă alcool variază, vârful fiind înregistrat în sezonul cald (aprilie – septembrie). Preferatele românilor sunt berea şi vinul făcut în casă, a căror importanţă în consumul de alcool se schimbă odată cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece.

Trupurile celor patru membri ai echipajului de pe elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova vor fi transportate, de la Chişinău la Iaşi. Autopsiile în cazul celor patru membrii ai echipajului au fost finalizate în noaptea de joi spre vineri, iar pe parcursul zilei de vineri trupurile vor fi transportate la Iaşi, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, prezent la locul prăbuşirii elicopterului SMURD.

Premiiele Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2015 au fost acordate marţi, 31 mai, scriitoriii Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici şi Dan Stanca numărându-se printre laureaţii distinşi cu aceste premii. Juriul pentru Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe 2015, alcătuit din Iulian Boldea, Tudor Cristea, Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Vasile Spiridon, Alex. Ştefănescu (preşedinte) şi Răzvan Voncu, a stabilit, prin vot secret, în şedinţa din 31 mai 2016, câştigătorii premiie Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2015, luând în considerare cărţile nominalizate pentru anul 2015.

Fiica unui prinţ şi mama a doi dintre cei mai puternici dintre guvernatorii Regatului Mijlociu al Egiptului, o aristocrată cunoscută sub numele de Lady Sattjeni, a fost descoperită la 3.800 de ani după moartea ei, într-un mormânt antic din sud-estul Egiptului. Înfăşurată în pânză şi depozitată într-un sicriu de lemn, în interiorul altui sicriu de lemn, rămăşiţele lui Sattjeni s-au păstrat în mod remarcabil. Rămăşiţele au fost găsite alături de o inscripţie de identificare, conform căreia este femeia a cărei familie s-a aşezat direct sub faraonul Amenemhat III, care a condus Egiptul antic în 1800-1775 î.Hr..

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi/sau persoanele juridice plătitoare de TVA care au solicitat sprijin financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc au primit 309.500 de euro ajutor de stat de la Guvern. Decizia a fost luată în şedinţa Eecutivului, joi, iar suma alocată, respectiv 309.500 de euro, se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă şi se prefinanţează din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

Pivotal este un startup de tehnologie iar la ultima evaluare a fost decis că valorează 2.8 miliarde de dolari, dar nu asta este important, ci modul în care a rezolvat o problemă. Programatorii Pivotal, de obicei, nu sunt persoane care se trezesc foarte de dimineaţă şi ajungeau la serviciu la 10-11 dimineaţa, deşi programul începea la 9. Apoi trimiteau câteva mail-uri, mai trecea o oră şi făceau pauză pentru prânz. Acesta a decis că trebuie să facă ceva şi astfel a implementat o şedinţă obligatorie la 9 AM.

La acea şedinţă se oferea un mic dejun cosistent, drept premiu de consolare. Cu toate acestea, angajaţii Pivotal erau îngrijoraţi că întârzie, şosele aglomerate, aşa că Mee a decis să stabilească şedinţa la 9 şi 5 minute. Însă nici aşa nu a mers. Programatorii spuneau că sunt prea puţine cele 5 minute. Aşa că Mee a mai adăugat un minut. Se pare că acest prag psihologic a funcţionat: programatorii vin la timp şi se bucură de un mic dejun consistent.

Bilbor Mineral Water, producătorul apei minerale Bilbor, a intrat în faliment la aproximativ un an după ce şi-a cerut insolvenţa. Acţionarul majoritar al companiei este United Romanian Brewers Bereprod, producătorul berii Tuborg. Bilbor Mineral Water a avut în 2014 o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei şi o pierdere netă de 3 milioane de lei. în 2015, compania a raportat afaceri zero şi pierderi de 6,1 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finante. Intrarea în insolvenţă a companiei s-a produs din cauza unor neînţelegeri dintre URBB şi acţionarul minoritar al Bilbor.

Tarom a introdus o nouă cursă în programul de vară, de la Bucureşti spre Alicante (Spania), cu frecvenţă bisăptămânală, în perioada 4 iunie-27 septembrie. Biletele au fost puse în vânzare din ianuarie 2016, iar preţurile pornesc de la 149 euro. Această rută va fi operată cu o aeronavă Boeing B737, configurată exclusiv cu clasa economic. Zborurile vor avea loc în zilele de luni şi sâmbătă, spre Alicante, cu retur marţi şi duminică.

Preşedintele Iohannis va prezenta la sfârşitul lunii iunie o strategie de dezvoltare economică pentru perioada 2016-2020 care va cuprinde măsuri de accelerare a creşterii economice de la o medie de 3% în prezent la o medie de 5%, care să asigure convergenţa reală cu Europa de Vest. În acest moment, conform unor surse apropiate grupului de lucru care execută această strategie, este gata un document iniţial de 39 de pagini care urmează să fie trimis către alţi participanţi la viaţa economică şi socială din România pentru opinii şi contribuţii.

Aproape 80 de persoane din comunele Helegiu şi Livezi, judeţul Bacău, au fost evacuate, din cauza creşterii debitului râului Tazlău, numărul total al localităţilor afectate de inundaţii fiind de 33, din calea apelor fiind, totodată, salvate 41 de persoane. Zece trenuri au fost anulate din cauza închiderii circulaţiei între Adjud şi Pufeşti, în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente, iar altele circulă pe o rută ocolitoare. Circulaţia trenurilor din Moldova este afectată de ploile abundente din ultimele ore.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a activat, planul roşu de intervenţii, după ce pe un drum naţional un autotren a lovit un microbuz cu pasageri, primele informaţii arătând un bilanţ de cel puţin 10 victime. Nouă persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani au ajuns la două spitale după ce un TIR a intrat frontal, vineri, într-un microbuz de pasageri pe DN 68, în localitatea hunedoreană Zeicani, iar traficul rutier între Haţeg şi Caransebeş se desfăşoară alternativ, pe câte un sens de mers.

Un braşovean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a agresat trei persoane într-o staţie RAT din Braşov, apoi a lovit trei poliţişti care au intervenit să-l calmeze, muşcându-l pe unul dintre aceştia şi rupând cămaşa altuia, după care a distrus un dozator de apă din sediul Poliţiei. Incidentul a avut loc, când bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a început să lovească trei cetăţeni care se aflau într-o staţie RAT de pe strada 13 decembrie din Braşov. Aceştia au sunat la 112 pentru a cere ajutor, iar un echipaj format din doi angenţi de poliţie s-a deplasat la locul indicat.

Procurorii americani nu lucrează în anchetele lor cu serviciile secrete, ci cu poliţia locală a fiecărui stat, punând în aplicare mandatele de interceptare sau de filaj în cadrul acestei cooperări, iar privilegiul relaţiei avocat-client „este sfânt”. Procurorii americani nu lucrează în anchetele lor cu serviciile secrete, ci cu poliţia locală a fiecărui stat, punând în aplicare mandatele de interceptare sau de filaj în cadrul acestei cooperări, iar privilegiul relaţiei avocat-client „este sfânt”, fără ca procurorii să se poată atinge de el decât în cazuri speciale.

Silvia Starinieri, un tânăr tehnician de restaurare a folosit o cameră termografică şi a trecut cu ea de-a lungul pereţilor din ipsos din Biserica Naşterii, locul de naştere al lui Iisus Hristos, iar ulterior a observat o formă interesantă. Un înger a fost ascuns timp de secole, sub straturi de tencuială. Acum, însă, îngerul făcut din mozaic a fost descoperit şi este în curs de restaurare. Starinieri şi colegii săi au început să îndepărteze tencuiala cu migală, de unde a apărut o faţă radiantă, iluminată de sidef. Sub tencuială se ascundea un înger de 2,40 metri înălţime. Considerat pierdut timp de secole, îngerul a fost redescoperit acum şi s-a reunit cu alţi şase îngeri care veghează asupra pelerinilor în una dintre cele mai vechi biserici ale creştinismului.

După mulţi ani de neglijare, la basilica veche de 1.700 de ani au început lucrări de renovare. Lipsa de întreţinere a lăsat mozaicurile preţioase ale bisericii ascunse sub straturi de praf şi funingine sau distruse de apa de ploaie, care s-a scurs de pe acoperişul neetanşat. Cu toate acestea, mozaicurile care au supravieţuit au apărut cu un luciu atât de puternic încât era dificil să se creadă că au fost create în urmă cu aproape 1.000 de ani.

Actriţa italiană Sophia Loren susţine că ar juca într-un film al unui regizor român, nu înainte însă de a se gândi foarte atent la propuneri, apreciind, totodată, filmele româneşti ca fiind „câteodată cele mai bine făcute vreodată”. Intrebată, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre cinematograful românesc şi dacă ar lua în considerare să joace într-un film al unui regizor român, Sophia Loren a declarat că filmele româneşti sunt, câteodată, unele dintre cele mai bune.

Minecraft, un joc dezvoltat în 2009 şi achiziţionat ulterior de Microsoft, a devenit al doilea cel mai vândut joc video din istorie, cu 107 milioane de copii vândute, dintre care patru unor oameni care lucrează în Antarctica. În acest moment sunt vândute 53.000 de copii în fiecare zi.Tetris rămâne cel mai bine vândut joc din istorie, cu vânzări estimate la 500 milioane de copii. Pe locul trei se situează Grand Theft Auto V, cu 65 milioane de copii vândute. Jocul-fenomen Minecraft a fost creat de suedezul Markus „Notch” Persson, care apoi l-a vândut Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari în noiembrie 2014.

În anul 2014, arheologii englezi finalizau cercetările la cel mai mare sit escavat vreodată în Londra, unde au fost găsite nu mai puţin de 405 tăbliţe din lemn, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani, realizate în perioada romană. Una dintre acestea, datată 8 ianuarie 57 d.Hr., este cea mai veche dovadă scrisă găsită până acum pe teritoriul fostei provincii romane Britannia. Alături de aceste artefacte au mai fost descoperite cizme din piele, bijuterii, dar şi note de corespondenţă personale şi documente juridice în care apar numele şi adresele primilor locuitori ai oraşului cunoscut la acea vreme sub numele de ,,Londinium”.

Interactive Central and Eastern Europe Festival – ICEEfest – cel mai amplu eveniment dedicat Internetului si tehnologiei are loc în România săptămâna viitoare (joi si vineri, 9-10 iunie), iar organizatorii anunţă cifrele ediţiei 2016 precum si noi oferte menite să atragă un public cât mai larg. Interactive Central and Eastern Europe Festival – ICEEfest – cel mai amplu eveniment dedicat Internetului si tehnologiei are loc în România săptămâna viitoare (joi si vineri, 9-10 iunie), iar organizatorii anunţă cifrele ediţiei 2016 precum si noi oferte menite să atragă un public cât mai larg.

Trupurile a cel puţin douăzeci şi cinci de imigranţi care s-au înecat în Marea Mediterană au fost împinse de valuri pe coasta libiană, nu departe de graniţa cu Tunisia. Al Khamis Al Bosaifi a precizat că numărul victimelor ar putea creşte. Echipele de căutare continuă operaţiunile. Săptămâna trecută, cel puţin 880 de imigranţi au murit în naufragii care au avut loc în Marea Mediterană, a anunţat marţi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, pe baza mărturiilor supravieţuitorilor, după ce un bilanţ anterior indica peste 700 de decese în decurs de trei zile.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA) a dispus interzicerea zborurilor elicopterelor Super Puma fabricate de Airbus, după un accident produs la sfârşitul lunii aprilie în Norvegia, soldat cu 13 morţi. Măsura luată de AESA vizează toate elicopterele de tip Super Puma H225 LP şi AS332 L2, fabricate de compania Puma Helicopters, şi se aplică în toate ţările Uniunii Europene. Decizia a fost luată după un accident aerian produs din cauza unei defecţiuni tehnice în Norvegia, în aprilie, soldat cu 13 morţi.

Parlamentul Ucrainei a aprobat, o serie de măsuri legislative pentru combaterea corupţiei în sistemul judiciar. Proiectul legislativ, care are rolul reducerii influenţelor politice în numirea judecătorilor, a primit 335 de voturi favorabile, cu 35 mai multe decât pragul necesar. Uniunea Europeană a salutat rezultatul votului din Ucraina.

Preşedintele Nicolae Timofti a decis că vineri va fi zi de doliu naţional în Republica Moldova, după prăbuşirea elicopterului SMURD, accident soldat cu patru morţi. Nicolae Timofti a semnat un decret prin care ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu, după prăbuşirea elicopterului SMURD în localitatea Haragîş, situată în raionul Cantemir. Accidentul aerian s-a soldat cu moartea celor patru membri ai echipajului.

Capitala Franţei şi împrejurimile sunt plasate în stare de alertă, vineri, la mijlocul zilei fiind de aşteptat ca nivelul fluviului Sena să atingă cota maximă.nivelul apei ar putea atinge până la şase metri, depăşind previziunile iniţiale. Organismul de supraveghere a cursului apelor a plasat fluviul Sena sub alertă de cod portocaliu. Douăsprezece departamente franceze se află încă sub alertă de cod portocaliu de ploi şi indundaţii, iar departamentul Seine-et-Marne, sub alertă de cod roşu.

SPORT

Răsturnare de situaţie la CS U Craiova, club care a ratat în ultima etapă a playout-ului posibilitatea de a evolua în următorul sezon al cupelor europene. După ce negocierile între finanţatorul Mihai Rotaru şi antrenorul Edi Iordănescu au ajuns într-un punct în care doar semnătura ultimului mai lipsea pentru oficializare, totul s-a schimbat drastic. Ratarea posibilităţii de a evolua în cupele europene l-a făcut pe Iordănescu să renunţe la a mai semna cu CS U Craiova, oficialii oltenilor fiind informaţi recent că vor trebui să caute alt antrenor pentru sezonul următor.

A mai rămas doar o săptămână până la startul Campionatului European, iar pregătirile pentru turneul final au intrat în linie dreaptă. România va deschide această ediţie a EURO cu meciul împotriva Franţei. Englezii au realizat o scurtă analiză a echipelor participante la EURO, prezentând loturile oficiale ale echipelor şi echipa de start probabilă. În ceea ce priveşte naţionala condusă de Anghel Iordănescu, englezii oferă trei surprize. În viziunea lor, Pantilimon (portarul lui Watford) va fi titularul naţionalei, în atac Florin Andone câştigă duelul cu Denis Alibec, iar atunci când vine vorba de mijlocaşul de creaţie Torje este văzut drept titular în faţa lui Stanciu sau Sânmărtean.

Federaţia Română de Fotbal organizează un moment special dedicat lui Adrian Mutu la amicalul cu Georgia din această seară, moment în care „Briliantul” va fi premiat pentru întreaga sa activitate la echipa naţională. Mutu susţine că nu aşa îşi va lua rămas bun de la suporterii echipei naţionale, ci va organiza un meci special de retragere. La acel eveniment vor participa nume mari ale fotbalului mondial cum ar fi Zlatan Ibrahimovic, Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero, Frank Lampard, Hernan Crespo, Gică Hagi şi Cristi Chivu.

La 37 de ani Adrian Mutu a decis că este timpul să-şi încheie cariera de fotbalist. Mutu a explicat că a luat această decizie după ce şi-a descoperit o nouă pasiune: antrenoratul. Mutu a recunosct deschis că a revenit în România cu gândul de a prinde lotul pentru Campionatul European, dar pe parcurs lucrurile au luat o altă întorsătură. Referitor la cariera de antrenor, Mutu plănuieşte să înceapă în România, din ligile inferioare. Adrian Mutu, în vârstă de 37 de ani, a debutat în 1996 la FC Argeş, a jucat apoi la Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Târgu-Mureş. Mutu a marcat 103 goluri în Serie A, record pentru un jucător român în campionatul italian.

Parcursul senzaţional avut de jucătoarea de tenis Patricia Ţig în urmă cu o lună, la turneul de la Madrid, îi aduce gălăţencei intrarea în premieră pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem, cel de la Wimbledon, care va începe pe 27 iunie. Înainte de Madrid, Patricia Ţig era pe locul 134, iar ajungerea până în sferturile de finală i-a adus un salt iniţial până pe locul 101 (9 mai). Cu punctele acumulate în Spania, două săptămâni mai târziu (23 mai) gălăţeanca intra între primele o sută de jucătoare ale lumii: locul 99 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Ţig nu a beneficiat de acest clasament la Roland Garros, unde lista de intrare pe tabloul principal a fost făcută în funcţie de clasamentul existent înainte de “Madrid”. Astfel, la Openul Franţei, Patricia a jucat din nou în calificări, unde a pierdut la limită în primul tur, în faţa americancei Vania King (locul 166 WTA), scor 6-2, 2-6, 7-5. La fel vor sta lucrurile şi la următorul turneu din calendarul Patriciei, cel de la Mallorca (Spania, 13-19 iunie ), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, unde gălăţeancă va trebui să joace în calificări, la fel ca Sorana Cârstea (locul 97 WTA) şi Ana Bogdan (164 WTA). Pe tabloul principal la acest turneu este o singură româncă, Monica Niculescu.

La fel vor sta lucrurile şi la următorul turneu din calendarul Patriciei, cel de la Mallorca (Spania, 13-19 iunie ), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, unde gălăţeancă va trebui să joace în calificări, la fel ca Sorana Cârstea (locul 97 WTA) şi Ana Bogdan (164 WTA). Pe tabloul principal la acest turneu este o singură româncă, Monica Niculescu.Lucescu a semnat un contract pe doi ani, cu opţiunea de prelungire pe încă un sezon. Prezentarea oficială a avut loc azi, 3 iunie, la hotelul Four Seasons din Sankt Petersburg.

Dan Petrescu ar putea ajunge în prima ligă din Turcia. Antrenorul român este dorit intens de nou-promovata Karabukspor, iar preşedintele clubului încearcă să-l convingă să accepte provocarea. Dan Petrescu a antrenat ultima oară în China la Jiangsu Suning şi mai are oferte şi din Rusia, acolo unde este dorit de Kuban Krasnodar, grupare pe care a mai pregătit-o în perioada 2009-2012. Cei de la Karabukspor au terminat pe locul doi în eşalonul secund al fotbalului din Turcia şi au un bilet direct către prima ligă, alături de Adanaspor, echipa care a câştigat această ediţie a PTT 1. Liga. Sezonul trecut, Ionuţ Neagu, Gabi Iancu şi Marius Alexe au jucat pentru Karabukspor, dar doar fostul atacant al lui Dinamo va rămâne şi din sezonul viitor.

Tenismenul Nick Kyrgios a anunţat, că nu va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro şi a lansat o serie de acuze la adresa Comitetului Olimpic Australian, notează BBC. Kyrgios consideră că a fost victima unui tratament nedrept şi unor atacuri nejustificate. Decizia lui Kyrgios vine după ce conaţionalul Bernard Tomic a decis că nu vrea să participe la Jocurile Olimpice, pe fondul unor critici continue la adresa comportamentului său pe teren şi în afara acestuia. Preşedintele Comitetului Olimpic Australian, Kitty Chiller, precizase că Tomis şi Kyrgios se află sub supraveghere din cauza atitudinii lor nepotrivite.

Laurent Blanc nu este sigur de postul său la PSG, presa internaţională oferind posibile variante de înlocuire. În ultimele zile s-a vorbit intens despre o eventuală venire a lui Diego Simeone la gruparea franceză, însă jurnaliştii din Hexagon prezintă un alt scenariu. Prima opţiune a şeicilor de la PSG a fost Pep Guardiola. Francezii au încercat să-l convingă pe Guardiola să vină la Paris înainte ca acesta să le ofere un răspuns final celor la Manchester City. Guardiola a replicat sec că nu este interesat de campionatul Franţei.

Probleme uriaşe pentru Gianni Infantino. Noul preşedinte al FIFA riscă la rândul său o suspendare de 90 de zile după ce ar fi ordonat ştergerea unei înregistrări video făcute în timpul unei reuniuni a Consiliului FIFA. Publicaţia germană Die Welt notează că totul s-a întâmplat în luna mai, şedinţa FIFA având loc în Mexico City. Într-o scrisoare datată 23 mai, Gianni Infantino a ordonat distrugerea înregistrării cu întreaga şedinţă.

Clubul german de fotbal Schalke 04 a anunţat,că Markus Weinzierl este noul antrenor al echipei, după ce acesta şi-a reziliat contractul cu Augsburg. Tehnicianul Dirk Schuster a fost numit la FC Augsburg în locul lui Weinzierl, notează site-ul oficial al Bundesligii. Weinzierl (41 de ani) a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu Schalke. Christian Heidel, directorul sportiv al formaţiei din Gelsenkirchen, a trebuit să obţină mai întâi acordul oficialilor lui FC Augsburg, cu care Weinzierl mai avea contract până în 2019, dar niciunul dintre cluburi nu a fost publice detaliile unei posibile înţelegeri pentru despăgubire.

Clubul gorjean Pandurii Târgu Jiu a emis, joi, un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de faptul că jucătorii Adrian Ropotan şi Ioan Hora nu au fost păstraţi în lotul de 23 de jucători convocaţi pentru Campionatul European din Franţa. Golgheterul Ligii 1 din acest sezon, Ioan Hora, care a devenit şi golgheter all-time al echipei Pandurii, fiind cel mai bun marcator al echipei din Târgu Jiu într-un sezon din Liga 1, nu a fost cooptat în lotul final pentru Campionatul European din Franţa. Deşi s-au pregătit alături de „tricolori” în cantonamentul din Italia la naţionalei României, nici Ioan Hora şi nici Adrian Ropotan nu vor face parte din echipa care va reprezenta România la Euro.

Maria Şarapova a mers în această săptămână la Paris, dar nu pentru a juca la turneul de la Roland Garros, ci pentru a petrece clipe romantice alături de noul iubit, Andres Velencoso, un model spaniol în vârstă de 38 de ani. Sportiva este suspendată după ce a fost găsită dopată cu meldonium, însă pe plan personal îi merge de minune. Maria şi Andres au fost fotografiaţi de paparazzii revistei spaniole „Hola”, în momentul în care luau masa în centrul Parisului. Cei doi nu s-au ferit să-şi arate afecţiunea în public, ţinându-se de mână şi privindu-se zâmbitori.

Eduardo Cocchino, un suporter al echipei Boca Juniors, a murit pe patul de spital la două săptămâni după ce a fost înjunghiat în timp ce sărbătorea calificarea echipei sale în semifinalele Copei Libertadores. Pe 19 mai, studentul Eduardo Cocchino a intrat într-un bar pentru a sărbători calificarea echipei Boca Juniors în semifinalele Copei Libertadores, după 1-1 şi 4-3 la loviturile de departajare cu Uruguay Nacional. Autorul crimei, un bărbat în vârstă de 52 de ani, l-a înjunghiat pe suporter în inimă şi a fost arestat de poliţie.

Cristiano Ronaldo l-a rugat pe agentul său, Jorge Mendes, să doneze 600.000 de euro în scopuri caritabile. Ronaldo şi colegii de la Real Madrid au primit câte 800.000 de euro pentru câştigarea Ligii Campionilor. Nu este prima dată când Ronaldo donează bani pentru o cauză nobilă. În 2014, starul echipei Real Madrid şi al naţionalei Portugaliei, a plătit 75.000 de euro pentru operaţia unui copil în vârstă de doar 10 luni.

Fotbalistul echipei Real Madrid susţine financiar nu mai puţin de cinci organizaţii caritabile, Aid Still Required, Cahonas Scotland, Save the Children, UNICEF şi World Vision. Anul trecut, Ronaldo s-a clasat al treilea în ierarhia Forbes a celor mai bogaţi sportivi din lume, cu 66 de milioane de euro, bani proveniţi din salariu, bonusuri şi din contractele de sponsorizare.

Serena Williams (SUA, locul 1 WTA) – Kiki Bertens (Olanda, poziţia 58 WTA) şi Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA) – Sam Stosur (Australia, 24 WTA) sunt cele două semifinale feminine ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. Serena Williams a trecut în sferturi de kazaha Yulia Putintseva (21 de ani, locul 60 în clasamentul mondial), scor 5-7, 6-4, 6-1. Americanca a impresionat la capitolul mingi direct câştigătoare, 36, faţă de cele 18 ale adversarei. Pe de altă parte, Serena a comis foarte multe erori neforţate, 43, comparativ cu doar 16 Putintseva. A fost a treia victorie pentru Serena din tot atâtea confruntări cu sportiva din Kazahstan. Williams (34 de ani) este campioana en-titre de la Openul Franţei.

Naţionala feminină de volei a României va debuta la Liga Europeană, competiţie ajunsă la cea de-a 8-a ediţie. Întrecerile se desfăşoară în perioada 3 – 19 iunie 2016, cu 12 federaţii înscrise la start, printre care şi România. Sunt 3 grupe a câte 4 echipe, fiecare grupă urmând să joace câte două turnee cu o singură rundă. În acest an, echipa României, antrenată de Paul Bogdan, face parte din grupa C, iar turneele vor avea loc în Ungaria (3-5 iunie) şi Grecia (9-11 iunie). În afară de Ungaria şi Grecia, din grupa noastră mai face parte Slovenia. Ocupanta primului loc în clasament va participa la Final 4.

Echipa feminină de gimnastică a României va lupta pentru medalii în finala de sâmbătă a Campionatului European de la Berna (Elveţia). În componenţa Cătălina Ponor, Anda Butuc, Ana Holbură, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, echipa tricoloră a încheiat calificările pe locul 4, cu un total de 164.870. Primele trei poziţii au fost ocupate de Marea Britanie 173.363, Rusia 173.261 şi Elveţia 166.128. Ca de fiecare dată în ultimii ani, aparatul care a tras echipa înapoi a fost paralelul, unde totalul a fost de 39.032 (al nouălea la general). Cătălina Ponor a concurat la trei aparate şi s-a calificat în finalele de la bârnă (14.433) şi sol (14.566), cu a treia notă dintre cele opt finaliste. Cătălina a mai concurat şi la sărituri, dar a cu o singură încercare.

PROGNOZA METEO
3 Iunie 2016

Vremea va fi, în continuare, în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în estul și sud-estul țãrii, la deal și la munte și local în restul teritoriului. Izolat vor fi cãderi de grindinã, iar în jumãtatea de est a țãrii, cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat 50 l/mp. Temperaturile maxime, apropiate de mediile climatologice specifice perioadei în vest și sud și sub cele normale în rest, se vor încadra între 16 și 26 de grade. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 9 și 15 grade.

Bucuresti

Vremea va fi în general instabilã. Temporar, mai ales dupã amiazã și în prima parte a nopții, vor fi înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi 24…25 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *