Stiri pe scurt 3 Ianuarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  3 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  3 Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 3 ianuarie. La data de 3 ianuarie 1993, la Kremlin, George Bush şi Boris Elţîn au semnat Acordul de dezarmare strategică START II care prevedea diminuarea în 10 ani cu două treimi a arsenalelor nucleare strategice ale celor două puteri.

Un marinar român a murit în Bahamas, după ce a acuzat o criză de ficat şi a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la o unitate medicală, însă nu a mai putut fi salvat, el decedând din cauza problemelor medicale.Un alt marinar român a murit la sfârşitul anului trecut, iar altul a fost grav rănit, după ce au fost loviţi de o maşină într-un port din Malaezia.

Michel Delpech, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi francezi, a murit,la vârsta de 69 de ani, din cauza unui cancer.Decesul cântăreţului Michel Delpech a fost anunţat de soţia acestuia, Geneviève Delpech. Michel Delpech, idol hipie al francezilor în anii ’70, a cunoscut succesul foarte repede, în 1965, cu melodia „Chez Laurette”. În cântecele sale, el prezenta Franţa anilor ’70, de la noua concepţie despre familie până la exodul rural. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Les divorcés”, „Le Loir-et-Cher”, „Le chasseur”, „Pour un flirt”, „Wight is Wight” şi „Quand j’étais chanteur”.

O casă din Voroneţ, judeţul Suceava, cu spaţii de cazare, a ars în prima zi a noului an, iar cei 18 tineri care erau cazaţi în această unitate erau afară şi urmăreau un foc de artificii organizat la o pensiune din apropiere. Inspectoratul pentru Situaţii de Uregnţă Suceava a informat că în dimineaţa de 1 ianuarie pompierii militari din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni au intervenit cu cinci autospeciale timp de peste şase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire cu destinaţie de spaţii de cazare din Voroneţ.În locaţia respectivă erau cazaţi 18 tineri, care în momentul izbucnirii incendiului se aflau afară şi urmăreau un foc de artificii din apropiere.

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei ierni în zonele locuite, de minus 20 de grade Celsius, au fost înregistrate, duminică dimineaţă, în judeţul Harghita, la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, iar la staţia meteo Bucin termometrele au arătat o minimă de minus 21 de grade Celsius.”Şi în celelalte localităţi din Transilvania a fost o noapte geroasă şi o dimineaţă cu temperaturi foarte scăzute”, a spus Narcisa Milian, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Un număr de 34 de senatori nu au depus în 2015 nicio interpelare, întrebare sau declaraţie politică, potrivit datelor publicate pe site-ul Senatului, printre aceştia figurând Crin Antonescu, Vasile Blaga, Mircea Geoană sau Ecaterina Andronescu.Interpelările, la adresa miniştrilor şi a premierului,şi întrebările sunt instrumentele juridice uzuale într-un regim parlamentar de control al Parlamentului asupra Executivului. Având în vedere răspunderea politică a Guvernului faţă de Legislativ, întrebările şi interpelările sunt demersuri la îndemâna fiecărui parlamentar, fiind acţiuni individuale, spre deosebire de cazul iniţiativelor legislative, când mai mulţi aleşi îşi pun semnătura pe acelaşi proiect, de multe ori fără a avea nicio contribuţie la elaborarea acestuia.

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu este ”campionul absolut” în anul care a trecut,el are la activ zero declaraţii politice, interpelări, întrebări, nicio luare de cuvânt şi niciun proiect de lege iniţiat sau semnat. La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga figurează, pe site-ul Senatului, cu doar 4 luări de cuvânt anul trecut. Nici el nu a apelat din decembrie 2012 până în prezent la instrumentul interpelărilor şi întrebărilor. El şi-a pus semnătura pe 9 proiecte de lege anul trecut, alături de alţi colegi.

Lipsa unei autostrazi spre munte se simte mai mult ca oricând în aceste zile când românii au luat cu asalt staţiunile de pe Valea Prahovei. Drumul până la munte s-a dovedit un cosmar. La fel şi drumul de întoarcere. Maşinile au stat cu orele bară la bară pe DN 1. Turiştii care au făcut Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei sau din judeţul Braşov au încercat să evite aglomeraţia care se formează de fiecare dată pe DN1 la finalul vacanţelor de sărbători. Unii au plecat cu o zi mai devreme spre casă, în speranţa că nu vor pierde prea mult timp în trafic. Au avut însă ghinion. Distanţa între Braşov şi Predeal s-a parcurs în aproximativ două ore şi jumătate.

La 3 ani de la moartea lui Sergiu Nicolaescu, văduva regizorului şi sora lui au îngropat securea războiului şi trăiesc în bună pace, ba chiar au devenit apropiate, cum nu erau pe vremea cînd trăia Sergiu Nicolaescu. Mai mult, Iolanda Nicolaescu spune că n-ar avea nimic împotrivă ca mai tânăra sa cumnată să îşi refacă viaţa. După uriaşul scandal izbucnit la moartea lui Sergiu Nicolaescu, după incinerarea făcută în grabă şi tensiunile legate de avere, cele două femei din viaţa lui au ajuns să se viziteze şi să îşi facă şi cadouri.

Pentru un cuplu de români, vacanţa petrecută la vecinii bulgari s-a transformat într-un coşmar. Maşina le-a fost furată chiar din parcarea hotelului în care erau cazaţi. Oamenii au mers la poliţie, însă senzaţia cu care au plecat de acolo a fost că nimeni nu se va chinui să le găsească maşina. Nici măcar reprezentanţii ambasadei României în Bulgaria nu au venit cu o soluţie. Oamenii sunt disperaţi acum, pentru că nu mai au cum să se întoarcă acasă.

România a pierdut cinci miliarde de euro din fondurile europene. Ţara noastră a avut la dispoziţie nu mai puţin de 19 miliarde de euro în perioada 2007-2013, iar termenul a fost prelungit până la sfârşitul anului care tocmai s-a incheiat. Chiar şi aşa gradul de absorbţie a fost de 75 la sută. La data de 31 decembrie, autorităţile române au tras linie şi au făcut calcule cu privire la ce sume au atras de la Uniunea Europeană din
fondurile puse la dispoziţie României pentru exerciţiul financiar 2007-2013. În total, către beneficiari s-au făcut plăţi care echivalează cu un procent de absorbţie de 75%. Facturile plătite în ultimele zile ale anului 2015 (de aproximativ 90 de milioane de lei) urmează să fie trimise la Comisia Europeană în vederea rambursării banilor.

Cardul de sănătate ar putea fi folosit şi la urgenţele medicale. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează posibilitatea utilizării cardului şi pentru acest tip de pacienţi. Chiar dacă ajung la spital în regim de urgenţă, oamenii ar putea fi obligaţi să prezinte cardul la externare.

Răzvan Cernăianu a fost unul dintre cei mai notorii hackeri. A spart zeci de site-uri, printre care cele ale Pentagonului, Google, NASA sau pe cel al Marinei Regale Britanice. Pe Internet era cunoscut drept TinKode şi a fost unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume, până la momentul arestării lui, în 2012. După cum povesteşte pe blogul personal, atacurile lui au fost făcute doar în scopuri informative şi nu maliţioase, nevrând să pună în pericol datele confidenţiale ale victimelor. „Am anunţat de fiecare dată problemele găsite printr-un e-mail trimis către administratorii de sistem ale acelor companii. Cu toate acestea, acţiunile mele au fost considerate infracţiuni şi am primit o sentinţă de 2 ani cu suspendare sub supraveghere şi o amendă în valoare de 93.000 euro“, a scris el.

Gerul este pătrunzător la malul marii, dar face un spectacolul de gheaţă pe litoral. În Constanţa, la minus 10 grade celsius, valurile au îmbrăcat stabilopozii în broderii de gheaţă. Cei care au îndurat vântul tăios şi s-au plimbat pe faleza de la Cazinou au putut admira peisajul pentru prima dată în această iarnă, pentru că temperaturile au fost extrem de ridicate până acum câteva zile.

Şi apele din golful Turcului, din staţiunea Eforie Sud, au fost cuprinse de gheaţă. Lebedele însă au sfidat vântul şi gerul şi s-au apropiat de ţărm pentru a ciuguli din pâinea adusă de turişti. magini spectaculoase au putut fi surprinse şi pe lacul Siutghiol, care a îngheţat până spre larg.

Un accident rutier a pus în pericol viaţa a sute de familii din Câmpina după ce o maşină a derapat şi a intrat în ţeava de gaze a unei case. Imediat a izbucnit un incendiu şi flăcările au ajuns până la acoperişul locuinţei. Reprezentanţii locali ai companiei de gaz nu au intervenit la timp, iar pompierii s-au chinuit o oră să stingă încendiul. Sute de familii rămas fără gaze şi curent electric aproape şapte ore.

Totul a fost provocat de un tânăr care îţi luase permisul de puţin timp. La un moment dat, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat într-o conductă de gaze. Accidentul a provocat un incendiu, iar flăcările au cuprins o casă. O echipă din Ploieşti a intervenit pentru a opri pericolul, după mai bine de o oră de la izbucnirea incendiului.Echipele de intervenţie au remediat problema după 7 ore, când afară temperatura scăzuse la minus 12 grade.

Are un nume de sezon și o frumusețe de neegalat. La numai 11 ani, Noelle Vlasov, fiica creatorei de modă Ingrid Vlasov și a fostului manechin Marian Nedelcu, are cont pe Instagram, postează poze în care apare alături de vedete de primă mână și îi face pe fanii ei să exclame că e mai frumoasă decât Antonia.Pare să fi moștenit trăsătirule perfecte ale tatălui său și înclinația către frumos de la mama ei.De altfel, Ingrid Vlasov declara într-un interviu pentru Adevărul că și-a crescut fiica în spiritul frumosului. ”Noelle este înclinată către design, dar nu numai. Către artă în general. Toți trei suntem firi foarte creative. Asta face parte din viața noastră și, implicit, din viața ei.”

Profesorii sunt prost platiti, iar medicii romani ar pleca oricand peste hotare pentru un salariu mai bun. Ministerele din guvernul Romaniei suferă de o subfinanţare cronică, insa de pe urma lor se fac bani buni. Peste un miliard de lei din banii publici au luat drumul firmelor controlate de deputatul de Prahova, Sebastian Ghiţă. Aproape 350 de contracte cu statul. Aceasta este reţeta unei averi uriaşe, acumulate peste noapte. În total, firmele lui Sebastian Ghiţă au încasat de la ministere, servicii, regii şi companii de stat peste un miliard două sute de milioane de lei.

În mai puţin de un an deputaţii au cheltuit peste 2 milioane de lei pentru deplasările în străinătate, cele mai scumpe destinaţii fiind Vietnamul, Canada şi Mexicul. Cea mai scumpă vizită a costat peste 120.000 de lei şi a fost făcută în Vietnam, la Adunarea Uniunii Interparlamentare, unde 5 aleşi de-ai noştri au stat 9 zile.

Cele mai multe deplasări ale parlamentarilor au fost făcute în luna octombrie a anului trecut, 28, iar cele mai puţine,3 la număr,în luna ianuarie, când teoretic deputaţii sunt în vacanţă.În total, aleşii au făcut în 2015 aproximativ 190 de vizite externe plătite din bani publici.

Primul cutremur din acest an s-a înregistrat în acestă noapte în Vrancea. Seismul de 2,3 pe Richter s-a produs la o adâncime de 98 de km, la 36 de kilometri de Covasna. În 2015, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea 4,6 în ianuarie şi in martie, iar ultimul cutremur a fost de 4.5 pe Richer.

Câinii militari sunt uitaţi după ce îşi termină servicul. Statul român nu a găsit nicio soluţie pentru eroii necuvântători, care apără militarii şi poliţiştii. Ei sunt în continuare consideraţi „mijloace fixe” şi ca atare sunt daţi la casare.Unii ajung la hingheri, de unde, dacă nu sunt adoptaţi, sunt eutanasiaţi. După cazul câinelui Max, erou Armatei Române lăsat să moară într-un adăpost, Antena 3 lansează o petiţie online care, prin semnăturile dumneavostră, încearcă să facă dreptate pentru eroii patrupezi.

Directorii mai multor canale ale televiziunii publice din Polonia TVP și-au prezentat demisia, imediat după adoptarea la 31 decembrie de către parlament a unei legi asupra mass-media publice care le supun controlului partidului conservator la putere.Directorii celor două principale canale TVP1 și TVP2, precum și responsabilii canalului cultural TVP Kultura, ai Agenției de informații TAI și biroului de resurse umane al TVP și-au prezentat joi demisiile președintelui grupului care le-a acceptat.

Fără faruri şi cu un geam spart. Astfel şi-a găsit maşina un locuitor al capitalei. Bărbatul şi-a parcat seara BMW-ul în curtea blocului în care locuieşte, situat pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, iar dimineaţa l-a găsit vandalizat.Bărbatul spune că întotdeauna îşi lasă automobilul în curtea blocului pe timp de noapte, dar pentru prima dată a păţit aşa ceva şi nu ştie cine ar fi recurs la acest gest.Proprietarul maşinii spune că va trebui să scoată din buzunar aproximativ 1.200 de euro pentru a-şi acoperi pagubele provocate de hoţi.

Ministerul Sanatatii a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede interzicerea tigarilor mentolate si a celor cu arome, avertismente mai mari pe pachetele produselor din tutun si eliminarea posibilitatii de achizitionare a tigaretelor de pe internet.Proiectul de lege mai prevede limite mult mai stricte si in ceea ce priveste comercializarea tigarilor electronice sau a produselor de fumat din plante. Mai mult decat atat, mentioneaza ca Ministerul Sanatatii poate, ulterior, scoate de pe piata orice produs din tutun, atat timp cat interdictia este „justificata de necesitatea protectiei sanatatii publice”.

Potrivit expunerii de motive, se urmareste aplicarea in tara noastra a Directivei 2014/40/UE.Totodata, potrivit sursei citate, noua lege si-ar propune sa faca tigarile mult mai putin atragatoare in ochii tinerilor, principala populatie fumatoare din Europa, reusind, deopotriva, sa le dea fiori reci gigantilor din industria tutunului.Proiectul de lege al MS vine la scurt timp dupa ce Parlamentul a adoptat o lege antifumat, stabilind ca nu se mai poate fuma in spatiile publice inchise.

Televiziunea BBC Entertainment s-a închis în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, începând cu 1 ianuarie 2016, potrivit unui comunicat al BBC Worldwide Channels, compania prin care British Broadcasting Corporation (BBC) îşi desfăşoară operaţiunile comerciale la nivel internaţional.

„BBC Worldwide a dezvăluit în 2013 o nouă strategie globală concentrată pe trei zone de interes în care compania este recunoscută pentru conţinutul de înaltă calitate: premium drama, factual şi factual entertainment. Acest lucru a dus la lansarea unor branduri globale noi,BBC First, BBC Earth şi BBC Brit,care să se alăture BBC World News”.Compania mulţumeşte totodată telespectatorilor BBC Entertaiment, precizând că atenţia BBC se îndreaptă în prezent pe dezvoltarea BBC First, BBC Earth şi BBC Brit.

Papa Francisc a deschis cea de-a cincea Poartă Sfântă prin care pot trece pelerinii care îi cer lui Dumnezeu iertarea păcatelor. Uşile rămân deschise tot anul acesta, declarat an sfânt extraordinar.Poarta deschisă de suveranul pontif este în bazilica Santa Maria Maggiore, una dintre cele cinci biserici patriarhale din Roma. În primele secole ale creştinismului, fiecare din cele cinci patriarhate clasice – Roma, Constantinopol, Antiohia, Ierusalim şi Alexandria – avea o bazilică pentru ierarhii acestora la Roma, precum şi un altar de la care nu putea predica decât patriarhul. Santa Maria Maggiore era sediul patriarhului din Antiohia şi a fost construită începând cu anul 432. Astăzi, vechile provincii bisericeşti sunt desfiinţate iar fostele bazilici sunt proprietatea Vaticanului.

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a transmis danezilor că guvernul ia în calcul reinstituirea controalelor la frontiera cu Germania. Ipoteza invocată de oficial vine la scurt timp după ce Suedia a luat aceeaşi decizie în luna noiembrie 2015, pentru graniţa cu Danemarca. Măsura a fost anunţată de premier, cu menţiunea că Danemarca nu mai doreşte să vadă refugiaţi pe autostradă şi că este nevoie de linişte şi calm în ţară.

Preşedintele Barack Obama a decretat starea de urgenţă, la nivel federal, în statul Missouri, afectat de inundaţii de o amploare deosebită. Măsura fusese solicitată de guvernatorul statului. În Missouri, apele încep să se retragă, dar revenirea la normal ar fi foarte dificilă fără ajutorul guvernului federal. În statul Illinois, însă, dezastrul ar putea fi abia la început: autorităţile recomandă evacuarea districtelor ameninţate de ape, după ruperea unor diguri. Nouă milioane de americani locuiesc în regiuni unde sunt, încă, în vigoare avertismente de inundaţie, în diferite state federale.

Douăsprezece persoane au fost rănite într-un accident rutier în care au fost implicate 18 autovehicule, pe autostrada A20 dintre Paris şi Toulouse, din cauza condiţiilor meteorologice.Accidentul rutier a avut loc sâmbătă după-amiază, în sensul de circulaţie nord-sud (dinspre Paris spre Toulouse), la 15 kilometri de localitatea Limoges, din departamentul Haute-Vienne, centrul Franţei, pe autostrada A20, unde circulaţia era deja îngreunată de condiţiile meteorologice, a ploilor şi a unui episod cu grindină înainte de producerea accidentului.În total, 30 de persoane au fost implicate în accident, dintre care douăsprezece au suferit răni uşoare, fără ca nicio victimă să necesite intervenţii de urgenţă, a precizat Serviciul de Incendiu şi Securitate din departamentul Haute-Vienne.

Anchetatorii francezi au descoperit conţinut propagandistic islamist pe calculatorul bărbatului care a atacat patru militari în sud-estul Franţei, a anunţat un procuror francez local, după ce anterior declarase eliminarea pistei teroriste în acest caz.Alex Perrin, un procuror local care se ocupă de atacul din oraşul Valence, în care un bărbat a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari în faţa unei moschei, a anunţat, sâmbătă seară, că pe calculatorul atacatorului au fost identificate imagini ale propagandei islamice, la câteva ore după ce exclusese pista teroristă.

SPORT

Alin Petrache a început anul din postura de mediator. Sâmbătă, 2 ianuarie, când încă nu se stinseseră ecourile petrecerii de Revelion, şeful COSR s-a întâlnit, aşa cum a anunţat, cu medaliaţii mondiali din 2015, nemulţumiţi de decizia premierului Dacian Cioloş de a le acorda o bonificaţie substanţială numai handbalistelor tricolore. La invitaţia şefului COSR au venit însă numai trei dintre cei care au urcat pe podiumul mondial, în speţă gimnastul Marian Drăgulescu, sabrerul Tiberiu Dolniceanu şi Corina Căprioriu, vicecampioana mondială de la judo. Alături de ei s-a aflat şi preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, în acelaşi timp şi antrenor al lotului masculin de sabie, Mihai Covaliu. Unii medaliaţi nu au putut ajunge la întâlnire, alţii nu au fost invitaţi.

Remiza reuşită de Costel Gâlcă împotriva Barcelonei a reuşit să surprindă lumea fotbalului spaniol. Crezută a fi victimă sigură, Espanyol a smuls un punct important, într-un derby care i-a consolidat poziţia şi fostului antrenor al Stelei.Cu doar o zi înainte de meciul dintre Espanyol şi Barcelona, Costel Gâlcă se prezenta în faţa jurnaliştilor spanioli cu o atitudine încrezătoare. Urma să joace împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Europa, dar vorbea detaşat despre anihilarea tripletei MSN şi despre cum crede că Espanyol, aflată nu tocmai în partea superioară a campionatului, va face un meci bun şi va reuşi să îşi facă suporterii fericiţi.

Steaua vrea să profite de situaţia dificilă cu care se confruntă CS U Craiova şi să-l transfere pe Andrei Ivan. Gigi Becali a avut o discuţie cu Mihai Rotaru, patronul echipei oltene, în care i-a transmis că este dispus să plătească 1,5 milioane de euro pentru Ivan. La această sumă se adaugă şi un procent important dintr-un eventual transfer al jucătorului.Finanţatorul Stelei a plusat apoi şi s-a arătat interesat şi de la Vătăjelu, Mateiu şi Bancu, oferta totală pentru cei patru jucători fiind de 2,5 milioane de euro.

Văzut iniţial ca un meci de foc, debutul Simonei Halep (2 WTA) la turneul de la Brisbane (Australia), marţi dimineaţă în turul doi, ar putea fi mai uşor decât au preconizat specialiştii după tragerea la sorţi. Asta pentru ca cea mai probabilă adversară, Victoria Azarenka (22 WTA), s-a transformat după vacanţa dintre sezoane, apărând cu multe kilograme în plus în Australia. Bielorusa în vârstă de 26 de ani a început să se îngraşe câte puţin încă de anul trecut, unul în care a revenit după o accidentare gravă, fizicul ei ajungând acum să nu mai semene deloc cu al unei sportive de top.

Înfrângerea cu West Ham, scor 0-2, din runda a 20-a a Premier League i-a confirmat o dată în plus lui Jurgen Klopp că Liverpool are nevoie de întăriri în această iarnă.”Cormoranii” s-au mişcat destul de repede şi se pare că deja au perfectat un prim transfer. Este vorba despre puştiul Marko Grujic, un jucător sârb cu care englezii au negociat intens în ultima perioadă. Deşi iniţial tatăl jucătorului s-a opus unei mutări, fotbalistul în vârstă de 19 ani va ajunge în cele din urmă pe Anfield.

Jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari.Ţig, locul 123 mondial şi favorită 4 în calificări, a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de jucătoarea cehă Tereza Smitkova, locul 125 mondial şi favorită 5, scor 7-6 (2), 3-6, 6-3, după două ore şi 19 minute.La turneul de la Shenzhen evoluează alte trei românce: Irina Begu, Monica Niculescu şi Andreea Mitu.

Liverpool caută un portar de valoare în perioada de transferuri din iarnă, iar Klopp a pus ochii pe Marc-Andre ter Stegen de la Barcelona. The Mirror notează că gruparea engleză s-a arătat interesată de serviciile goalkeeper-ului german, dar mai sunt multe detalii de pus la punct până la o eventuală mutare.În primul rând, suma de transfer pe care Liverpool este dispusă o plătească este mult prea mică. „Cormoranii” vor să plătească doar 12 milioane de lire sterline, ofertă care nu este deloc pe placul catalanilor.

Ter-Stegen are o clauză de reziliere a contractului în valoare de 65 de milioane de lire sterline, însă Barcelona ar accepta să-l cedeze şi pentru 20 de milioane.În al doilea rând, Ter-Stegen vrea asigurări din partea clubului şi a staff-ului tehnic că va primi şanse de a juca. Neamţul nu mai vrea să repete experienţa de la Barcelona, acolo unde a prins meciuri doar în Champions League, Bravo fiind titularul Barcelonei din campionat.

Formaţia Atletico Madrid a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Levante, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a campionatului Spaniei.Unicul gol al meciului a fost marcat de Thomas Partey, în minutul 81. După acest rezultat, Atletico a trecut pe primul loc în clasament, Barcelona remizând cu Espanyol, scor 0-0. E drept, echipa lui Luis Enrique are un meci mai puţin jucat.

Atacantul Wayne Rooney a devenit al doilea marcator din istoria Premier League, depăşindu-l pe Andy Cole, după ce a înscris pentru Manchester United în victoria, scor 2-1, cu Swansea City, din etapa a XX-a a campionatului Angliei.Rooney are acum 188 de goluri şi este devansat doar de Alan Shearer, cu 260 de reuşite.Manchester United a învins Swansea prin golurile lui Martial ’47 şi Rooney ’77, pentru oaspeţi marcând Sigurdsson ’71.

Trei tricolore încearcă în perioada 2 – 9 ianuarie să menţină supremaţia României în China, la turneul de categorie International de la Shenzhen, dotat cu premii totale în valoare de 500.000 de dolari şi câştigat în 2015 de Simona Halep. Irina Begu (31 WTA) şi Monica Niculescu (39 WTA) sunt capi de serie numărul trei şi respectiv patru, iar Andreea Mitu li se alătură pe tabloul mare, acolo unde speră să ajungă şi Patricia Ţig (123 WTA), cea care a debutat cu meci câştigat în 2016, în primul tur al calificărilor, 7-5, 7-6(1) cu bielorusa Lidziya Marozava (618 WTA).

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer joacă primul turneu din postura de pereche numărul unu a lumii la Doha (turneu ATP 250). Campionii de la Wimbledon vor debuta împotriva unei echipe nou-formate, Jonathan Erlich / Colin Fleming, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului dotat cu premii totale de aproape 1,2 milioane de dolari.

In faza sferturilor de finală, Tecău şi Rojer ar putea avea parte de o reîntâlnire cu Rafael Nadal, pe care liderii mondiali l-au învins în turneul de casă al lui Roger Federer, la Basel, chiar în 2015, tot pe tabloul de opt. „Matadorul” este campionul în exerciţiu al probei de dublu de la Doha, alături de argentinianul Juan Monaco. În 2016, Nadal face pereche cu Fernando Verdasco, iar pentru rendez-vous-ul cu Horia şi Juls trebuie să treacă de cuplul format din Teimuraz Gabaşvili şi Albert Ramos-Vinolas.

PROGNOZA METEO
3 Ianuarie 2016

Vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea sudicã a țãrii, iar ninsorile se vor extinde treptat dinspre sud-vestul extrem și vor cuprinde treptat regiunile sudice, unde se va depune strat nou de zãpadã. În Oltenia și vestul Munteniei vântul va avea intensificãri temporare, atingând la rafalã 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zãpada. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, doar izolat va ninge slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 și -1 grad, iar cele minime se vor situa de la valori în jur de -20 de grade în depresiuni, pânã la -5 grade în sudul litoralului.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales seara și noaptea, va ninge slab. Pe tot parcursul intervalului, vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimã va fi de -11…-9 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *