Stiri pe scurt 3 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  3  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   3  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 3 februarie. In anul 2009,Curtea de la Haga a dat câştig de cauză României în procesul cu Ucraina privind platoul continental din Marea Neagră şi Insula Şerpilor. Curtea a acordat României 9700 de kilometri pătraţi de zonă economică exclusivă şi platou continental, reprezentând 79,34% din totalul suprafeţei în dispută. Zona conţine circa 70 de miliarde de metri cubi de gaze şi 12 milioane de tone de petrol.

Aproape jumătate dintre reclamaţiile primite în 2015 de ANCOM au vizat aspecte referitoare la serviciile de telefonie mobilă, în creştere cu 5% faţă de 2014, principala nemulţumire fiind relaţia contractuală cu furnizorii de servicii de comunicaţii electronice. ANCOM a primit şi a soluţionat anul trecut peste 2.000 de reclamaţii de la utilizatorii de comunicaţii din România, cu 19% mai mult faţă de anul 2014. Cele mai multe reclamaţii formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicaţii electronice furnizate de RCS&RDS (15%), Telekom Romania Mobile Communications (12%), Vodafone România (11%), Orange România (10%) şi Telekom Romania Communications (10%).

Deputaţii au adoptat, o lege prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii şi cea de 19 noiembrie, Ziua Bărbaţilor, aleşii susţinând că „sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţii relaţiile dintre sexe” şi de a promova „modele masculine pozitive”, nu doar vedete. Legea a fost adoptată cu 204 „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 abţineri şi va fi trimisă preşedintelui KlKlaus Iohannispre promulgare.

Potrivit propunerii legislative iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL, autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

Balerina amerindiană Yvonne Chouteau, fostă dansatoare principală a Ballet Russe de Monte Carlo, a murit, la vârsta de 86 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace congestive. Yvonne Chouteau a murit, pe 24 ianuarie, în casa sa din Oklahoma. A început să practice dansul la vârsta de doi ani în Oklahoma, înainte de a se înscrie la School of American Ballet din New York. A fost acceptată în compania Ballet Russe din Monte Carlo pe vremea când era adolescentă şi a debutat ca prim-balerină în „Coppelia”, în anul 1945. A fost apoi cap de afiş în spectacolele „Raymonda”, „Paquita”, „Spărgătorul de nuci” şi „Pas de Quatre”. In 1963, împreună cu ultimul ei soţ, Miguel Terekhov, balerin la Ballet Russe, a fondat School of Dance la Universitatea din Oklahoma.

Perspectivele economice ale consumatorilor români au scăzut în decembrie 2015, iar veniturile românilor ajung în continuare doar în oarecare măsură pentru acoperirea necesităţilor zilnice, deşi economia României a crescut considerabil anul trecut. Perspectivele economice în scădere au avut o influenţă negativă asupra aşteptărilor consumatorilor privind veniturile. Indicatorul a scăzut faţă de trimestrul anterior cu 6,4 puncte, ajungând la 14,9 puncte şi atingând astfel din nou valoarea anului anterior.

ANRP trebuie să plătească o despăgubire supraevaluată de peste 70 milioane de euro nepotului lui George Becali, Vasile Geambazi, pentru un teren de 28,5 hectare din localitatea Voluntari, deşi valoare reală ar fi de trei ori mai mică. Evaluarea terenului de către evaluatorul Emil Nuţiu s-a făcut pe baza unor oferte de vânzare a unor terenuri „comparabile”, din care una aparţinea lui George Becali şi nu printr-o documentare temeinică, respectiv fără a solicita date cu privire la tranzacţii concrete cu terenuri similare celui evaluat, de la bănci, notari publici sau birouri de carte funciară, date care ar fi oferit informaţii cu privire la preţul real al pieţei imobiliare.

Decizia Raiffeisen Bank de a majora avansul la credite imobiliare a fost luată din cauza impactului estimat al aplicării legii dării în plată asupra riscului băncii, iar dacă lucrurile nu se clarifică, banca renunţă şi la „Prima Casă”. Şeful Raiffeisen a criticat dur proiectul legii dării în plată, spunând că schimbă radical regulile ce guvernează sistemul bancar şi că situaţia este cu atât mai gravă cu cât se discută aplicarea lui retroactivă, la împru­muturi deja în derulare. În plus, în forma actuală, legea nu clarifică situaţia programului „Prima Casă” şi dacă garanţia acordată de stat se va menţine, în caz contrar ridi­cându-se întrebări legate de constitu­ţio­nalitatea acestui act legislativ.

Acordul între PSD şi UNPR a cărui semnare a fost amânată miercuri dimineaţa conţine prevederi legate de colaborarea între cele două partide doar la alegerile locale, însă, potrivit unor surse, UNPR a cerut şi locuri eligibile pe liste comune, la alegerile parlamentare. Potrivit documentului, conducerea celor două formaţiuni vor lasa la latitudinea organizaţiilor din teritoriu decizia de a face sau nu alianţe. De asemenea, UNPR se obligă să nu îşi dea votul pentru o eventuală prevedere care ar modifica Legea alegerilor locale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Termenul de transpunere în legislaţia naţională a Directivei 2014/40/UE privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016. Directiva europeană privind privind apropierea actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce priveşte fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de abrogare a Directivei 2001/37/CE trebuie pusă în acord cu legislaţia din România până pe 20 mai a.c.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri. Seismul, care a avut loc în judeţul Buzău, s-a produs la o adâncime de 134 de km. Ultimul cutremur a avut loc în data de 31 ianuarie şi a fost resimţit în judeţul Buzău. Acesta a avut o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter.

Senatorii au aprobat, solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului UNPR, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat de abuz în serviciu, decizia fiind luată cu 102 voturi „pentru”, 30 voturi „împotrivă” şi un vot a fost anulat. Votul a fost secret, cu bile, potrivit regulamentului. Rezultatul oficial al votului urmează să fie anunţat în plenul Senatului.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor auto, a crescut anul trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, cu 8,9% ca serie brută, susţinută de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, precum şi de cele de carburanţi şi produse nealimentare. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au avansat cu 19,1%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 5,8% şi vânzările de produse nealimentare cu 2,8%.

Ford Motor intenţionează să elimine sute de locuri de muncă şi să oprească producţia mai multor modele la divizia din Europa, parte a unei strategii de a menţine pe profit operaţiunile europene, care au cauzat probleme de-a lungul timpului companiei auto americane. Ford Europa intenţionează să propună angajaţilor europeni pachete financiare pentru plecarea voluntară şi se aşteaptă ca mai multe sute de persoane, din cei aproximativ 10.000 de angajaţi, să accepte. Ford obţine aproximativ 19% din venituri în Europa, iar anul trecut a înregistrat în regiune un profit înainte de taxe de 259 milioane de dolari. În 2012-2014, producătorul auto a pierdut în regiune peste 3 miliarde de dolari.

O adolescentă din localitatea arădeană Mănăştur a născut singură, în toaleta locuinţei în care se afla, însă bebeluşul, un băieţel de 2,7 kilograme,nu a supravieţuit, iar poliţiştii au început o anchetă în acest caz. Adolescenta se afla în vizită la o verişoară şi a născut în toaleta casei acesteia. Părinţii fetei au fost anunţaţi, iar aceştia au sunat la 112 după ajutor.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România inaugurează primele doua Centre comunitare de zi pentru copii şi tinerii defavorizaţi în judeţele Dolj, Botoşani şi Hunedoara. 500 de copii şi tineri vulnerabili din Hunedoara, Botoşani şi Dolj, cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, precum şi familiile acestora vor beneficia de activităţi care au ca scop prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor personale şi sociale.

O tânără din Singapore şi mama ei, care dispăruseră de 10 zile după ce au plecat, luna trecută, într-o călătorie spre România pentru a întâlni un bărbat cunoscut pe internet, au fost găsite. Lui Cheryl Yap Lay Leng în vârstă de 25 de ani, care ocupa un post de funcţionar administrativ, şi mamei sale, Foo Li Kheng, de 61 de ani, le-a fost anunţată dispariţia de tatăl fetei, după ce femeile au plecat spre Bucureşti pe data de 22 ianuarie. Tatăl tinerei era îngrijorat că femeile ar putea fi victimele unei escrocherii.

Într-un interviu acordat pentru postul român de televiziune Pro TV, tânăra a spus că ea şi mama sa locuiesc acum împreună cu iubitul ei Alexandru Donea şi părinţii acestuia în comuna Vultureşti din judeţul Olt. Când a fost întrebată de ce a venit în România, ea a spus că dorea să îl întâlnească pe iubitul ei, pe care l-a cunoscut pe internet în urmă cu doi ani, „pentru a lucra împreună pe Youtube”. Pro TV a anunţat că fata şi iubitul ei au o pasiune pentru desenele manga, acesta luând decizia de a-l vizita pentru a-l cunoaşte „în realitate”.

Doi pescari din localitatea tulceană Pardina au fost salvaţi, marţi, de poliţiştii de frontieră după ce, aflaţi într-o lotcă pe braţul Chilia al Dunării, barca lor s-a avariat, fiind lovită de un buştean. Poliţiştii de frontieră din Pardina, în misiune pe braţul Chilia al Dunării, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 79, o lotcă, în care se aflau două persoane care cereau ajutor, barca lor fiind avariată în urma coliziunii cu un buştean aflat în apă. Poliţiştii au intervenit cu o ambarcaţiune, care a remorcat lotca până la mal. Pescarii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mezinii unei familii din India, Anjali Kumari (7 ani) şi Keshav Kumar (1 an şi 6 luni) suferă de o formă rară de Progeria, numită Cutis Laxa care îi îmbătrâneşte prematur. Aceştia au fizicul unor persoane în vârstă, iar pe lângă aspect, le este afectată şi sănătatea. Această boală rară constă în accelerarea procesului de îmbătrânire, simptomele manifestându-se atât la exteriorul corpului, cât şi în interiorul organismului. Afecţiunea atinge aproximativ unul din 4 milioane de nou născuţi, efectele acesteia fiind vizibile de la vârsta de 4 ani. Rareori, copiii suferinzi ajung la vârsta de 14 ani. Progeria poate afecta şi adulţii, îmbătrânirea accelerată începând în timpul maturităţii, având aceeaşi rată de progres ca şi la copii.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe general-locotenentul Igor Korobov la conducerea serviciului militar rus de informaţii (GRU), după moartea fostului director al agenţiei, la începutul lui ianuarie. Un purtător de cuvânt de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a anunţat marţi că adjunctul GRU Korobov a fost promovat prin decret prezidenţial la conducerea serviciului secret.

Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite au ajuns marţi la un „acord politic” menit să pună capăt insecurităţii juridice în care se află de mai multe luni companii care transferă date personale din Europa către Statele Unite. Într-o hotărâre răsunătoare cu privire la reţeaua socială Facebook, dar cu aplicare generală, Curtea de Justiţie a UE a cerut garanţii mai bune cu privire la confidenţialitatea datelor europenilor pe tertoriul american.

O abandonare a acordurilor Schengen şi o restabilire a controalelor la frontiere va costa economia franceză unul-două miliarde de euro pe termen scurt şi îi va reduce creşterea cu circa o jumătate de procent din PIB, adică peste zece miliarde de euro pe termen mai lung. Organismul de reflecţie şi expertiză arondat premierului evocă inclusiv un impact global de aproape 0,8 puncte din PIB – adică 110 miliarde de euro – pentru ansamblul ţărilor din spaţiul Schengen, care depun eforturi să oprească un aflux de refugiaţi. Reintroducerea generalizată a controalelor la frontierele fiecărui stat european ar afecta turismul, muncitorii din zona de frontieră şi transportul mărfurilor.

China se înfruntă cu una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani. Ninsoarea abundentă a cauzat întârzierea mai multor trenuri, blocând mii de pasageri care încercau să ajungă acasă. Ninsoarea abundentă a coincis cu perioada premergătoare Noului An Chinezesc, timp în care milioane de oameni călătoresc acasă pentru a-şi vedea familiile. Mai multe trenuri din centrul şi nordul Chinei au avut întârzieri din cauza zăpezii, pasagerii neavând o altă posibilitate de a călători spre destinaţii şi au rămas astfel blocaţi în staţia Guangzhou.

O grevă generală este prevăzută pentru joi în Grecia, în semn de protest faţă de reforma privind sistemul de pensionare, vizată de cea de-a treia serie de măsuri de austeritate în Grecia. Sindicatele au solicitat o grevă generală programată pentru joi, de 24 de ore, care va afecta şcolile publice şi instituţiile de stat, în timp ce spitalele de stat vor funcţiona doar în regim de urgenţă. Transportul public, inclusiv şi cursele aeriene interne, vor înregistra perturbări.

Riscul unui război deschis între Ucraina şi Rusia este mai mare decât acum un an, afirmă preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, catalogând recentele declaraţii atribuite omologului său rus, Vladimir Putin,care ar fi spus că „frontierele nu sunt importante”, un avertisment adresat Europei. Întrebat, într-un interviu acordat Bild, cât de mare este riscul unui război deschis, Poroşenko a răspuns: „Este mult mai mare decât anul trecut. Rusia nu a implementat nici măcar un punct al Acordului Minsk. În schimb, circa 8.000 de militari ruşi, inclusiv comandanţi, sunt pe teritoriul Ucrainei, au fost acumulate noi capacităţi militare lângă frontieră şi există frecvent exerciţii militare”.

Un prim caz de infectare cu virusul Zika a fost înregistrat în Chile, la un bărbat revenit recent din Columbia. Chile şi Canada erau, potrivit experţilor, singurele ţări de pe continentul american în care virusul Zika nu se transmitea. Însă, conform unor surse medicale citate de presa locală, în Chile se înregistrează un caz de infectare cu virusul Zika, la un bărbat revenit din Columbia, unde epidemia continuă să se extindă. Virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă.

Tabăra Petite Ceinture de la Paris era în curs de evacuare, de către poliţie, după ce aproximativ 300 de persoane, inclusiv numeroşi copii, s-au instalat în iunie în zona dintre Portes des Poissonniers şi Clignancourt, în arondimentul al XVIII-lea. Primele persoane evacuate au urcat într-un autobuz, cu lucrurile adunate în pungi de cumpărături şi valize pe role. Aproximativ zece autobuze aşteptau pe bulevardul Ney. Romii şi românii din tabără ştiau că evacuarea era iminentă şi şi-au pregătit lucrurile de marţi seara.

Planurile Coreei de Nord de a lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune, cu un satelit la bord, constituie o „provocare gravă”, a reacţionat premierul japonez Shinzo Abe, după mobilizarea unui sistem de apărare antiaeriană. Coreea de Nord a confirmat marţi că preconizează o lansare iminentă a unui satelit, în urma unor zvonuri, în ultimele zile, cu privire la faptul că Phenianul pregăteşte un test al unei rachete balistice.

Curtea de Casaţie din Egipt a anulat, condamnările la moarte pentru 149 de persoane acuzate de asasinarea a 13 poliţişti în confruntările din 2013 declanşate de demiterea fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi de către armată. După destituirea lui Morsi de către armata egipteană, pe 3 iulie 2013, tribunalele egiptene au condamnat la moarte, în primă instanţă, sute de islamişti printre care chiar şi pe fostul preşedinte egiptean. Confruntările cu forţele de ordine egiptene au izbucnit după ce mai mulţi islamişti au protestat faţă de demiterea lui Morsi de către armata egipteană.

SPORT

Simona Halep (3 WTA) a luat o decizie importantă, hotărând să îşi apere titlul de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), turneu de categorie Premier programat în perioada 15-20 februarie. Nu este clar dacă Simona va participa şi la Doha (21-27 februarie), competiţie Premier 5 pe care şi-o fixase în programul pentru 2016, însă jurnaliştii de la TVR Cluj susţin că sportiva a fost consultată de medici în această săptămână, având acordul acestora de a juca la Dubai. Halep ar fi solicitat atât sfatul unui specialist ortoped, cât şi a unui orl-ist, ambii prezentându-i un diagnostic îmbucurător pentru inflamaţia de la gleznă, respectiv problema respiratorie.

Hotărârea constănţencei vine după ce îşi anunţase iniţial absenţa de la meciul de Fed Cup cu Cehia, disputat pe 6-7 februarie în sferturile Grupei Mondiale, dar şi de la turneele care urmau în calendar, spunând că trebuie să se opereze urgent de deviaţie de sept. Era pusă sub semnul întrebării şi prezenţa Simonei la turneul de la Indian Wells, Premier Mandatory desfăşurat în luna martie la care are un alt titlu de apărat, dar acum se ia în discuţie posibilitatea ca jucătoarea să forţeze cu probleme fizice până în iulie, atunci când sportivele din WTA au o vacanţă de o lună şi jumătate.

Sportivii olimpici din Marea Britanie consideră „îngrijorătoare” răspândirea rapidă a virusului Zika în Brazilia, cu numai 6 luni înainte de startul Jocurilor Olimpice. Samantha Murray va participa la pentatlon, la Rio de Janeiro. „Este înfricoşător şi tulburător”, a declarat britanica pentru BBC, în ciuda faptului că autorităţile din Brazilia au asigurat că nu va exista niciun risc pentru sportivi şi spectatori, exceptându-le pe femeile însărcinate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) a anunţat că virusul Zika reprezintă o „urgenţă globală de sănătate publică”.

Decizia de la Laussane atrage după sine încă o sancţionare cu 3 puncte, iar CFR va relua sezonul la doar 6 puncte distanţă de locurile retrogradabile. Comisia de Disciplină a amânat în decembrie suspendarea pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

Grupul Renault, producător cu 40 de ani de experienţă în Formula 1, şi-a lansat oficial, miercuri, la Paris, monopostul RS16 şi piloţii pentru sezonul competiţional 2016, care marchează revenirea francezilor cu echipă proprie în Marele Circ. Campioana din 2005 şi 2006 va reveni cu echipă proprie în 2016, iar danezul Kevin Magnussen (23 ani) şi britanicul Jolyon Palmer (25 ani) vor fi piloţi titulari. Echipa se va numi Renault Sport Formula One. Francezul Esteban Ocon (19 ani), campion în competiţia suport a Formulei 1, GP3, va fi pilotul de rezervă al echipei franceze.

Constantin Budescu a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Dalian Yifang. Patronului clubului, Wang Jianlin, i-a înmânat internaţionalului român tricoul cu numărul 10. Budescu a semnat cu formaţia chineză din liga a doua un contract valabil până în decembrie 2018, valoarea acestuia ridicându-se la 3 milioane euro. „Dalian este un oraş frumos, îmi place aici. Începând de astăzi, o să-mi arăt valoarea pe teren. Sper să avem rezultate bune”, a declarat internaţionalul român în vârstă de 26 de ani.

Gianni Infantino, candidatul susţinut de România la alegerile pentru preşedinţia FIFA, a declarat într-un interviu acordat postului CNN că nu este „păpuşa” lui Michel Platini. În timpul interviului, reporterul Amanda Davies i-a povestit secretarului general UEFA: „Am vorbit săptămâna trecută cu un oficial important de la FIFA care îmi spunea că nu-i place niciunul dintre candidaţi. Fiecăruia i-a făcut o caracterizare scurtă, iar despre dumneavoastră a spus că sunteţi pupuşa lui Platini. El e păpuşarul şi dumneavoastră sunteţi păpuşa”.

Poliţia britanică a arestat un tânăr în vârstă de 15 ani, acuzat de „comportament rasist” la adresa jucătorilor prezenţi pe teren în meciul de Cupa Angliei, Carlisle – Everton 0-3, disputat duminica trecută. La scurt timp după ce atacantul de culoare Arouna Kone a deschis scorul în minutul 2, arbitrul Lee Mason a fost văzut consultându-se cu managerii celor două echipe, Roberto Martinez şi Keith Curle. Imediat, crainicul stadionului Brunton Park a făcut un anunţ potrivit căruia abuzurile rasiste nu vor fi tolerate. Ambele cluburi au fost contactate de Federaţia engleză (F.A.), iar poliţia din Cumbria a arestat un tânăr care ulterior a fost eliberat pe cauţiune, în timp ce investigaţia continuă.

Clubul CSMS Iaşi a oficializat astăzi transferul albanezului Azdren Llullaku. Sosit încă de săptămâna trecută în cantonamentul din Antalya, mijlocaşul albanez a semnat astăzi un contract până în vară cu gruparea din Copou, cu opţiune de prelungire pe încă un an. În vârstă de 27 de ani, Llullaku, fost component al divizionarei secunde Gaz Metan Mediaş, a fost foarte aproape de un transfer la Iaşi şi în anul 2012, când a dat probe în Copou. Atunci, Llullaku a marcat în primul amical pe care l-a jucat sub culorile Iaşiului, antrenorul Ionuţ Popa l-a vrut în lot, dar cele două părţi nu s-au înţeles în privinţa contractului.

Mircea Rednic a dat un adevărat recital la întâlnirea cu jurnaliştii de după prima victorie a lui Dinamo în cantonamentul din Cipru, 1-0 cu polonezii de la Ruch Chorzow. Antrenorul „câinilor” l-a lăudat pe Kaj Leo Bartalsstovu, ultima achiziţie a lui Dinamo, fotbalist pe care l-a remarcat în meciul dintre Insulele Feroe şi România, din preliminariile EURO 2016, unul în care mijlocaşul de bandă dreaptă i-a pus multe probleme lui Raţ. Rednic chiar a glumit pe seama căpitanului echipei naţionale.

Ronaldinho a ajuns la 35 de ani, dar rămâne în continuare unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti. Starul brazilian a primit în această iarnă o ofertă din partea celor de la Leicester, liderul surpriză din Premier League. Ranieri a încercat să-l aducă în Anglia pe fostul jucător al Barcelonei pentru a fi sigur că echipa sa se va putea lupta până la final cu şanse reale de câştiga titlul, însă Ronaldinho a declinat oferta.

Sidney Crosby a înscris un hat-trick în meciul câştigat de Pittsburgh Penguins, cu 6-5, împotriva echipei Ottawa Senators. Hocheistul nu mai marcase trei goluri într-un meci de doi ani, însă reuşitele sale au întors rezultatul partidei disputate miercuri dimineaţă. Ottawa conducea cu 4-3 în repriza a doua când Crosby a marcat pentru prima oară, iar celelalte două reuşite ale „centrului” au dus scorul la 6-4 pentru Penguins.

Neymar şi tatăl său s-au prezentat marţi la Tribunalul din Madrid, într-o nouă înfăţişare în cazul de escrocherie în care este anchetat transferul brazilianului de la Santos la FC Barcelona. Tatăl lui Neymar care este şi impresarul jucătorului, a declarat în faţa judecătorilor că fotbalistul în vârstă de 23 de ani a primit o ofertă imensă din partea conducerii clubului catalan şi este hotorât să o accepte punând astfel capăt tuturor speculaţiilor pe seama unei eventuale plecări de pe Camp Nou. Presa din Anglia a speculat, imediat după anunţul oficial al celor de la Manchester City, că Pep Guardiola ar dori să-l transfere din vară.

Pe locul 12 în Liga 1 cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat, Concordia Chiajna se pregăteşte intens pentru partea a doua a campionatului, iar în acest sens a adus un fotbalist cu un CV şi o poveste de viaţă impresionante. Nigerianul Christian Obodo (31 de ani) a semnat cu echipa ilfoveană şi vine în România cu o carieră importantă în spate. Timp de 11 ani, mijlocaşul a jucat în Italia, pentru Fiorentina, Udinese, AC Torino, Perugia şi Lecce, adunând 196 de meciuri şi 9 goluri în Serie A. Ultima dată la Skoda Xanthi, unde a fost antrenat de Răzvan Lucescu, africanul a fost, în 2012, protagonistul unui episod care putea deveni dramatic.

Los Angeles Lakers a învins-o pe Minnesota Timberwolves cu 119-115 şi a evitat a 11-a înfrângere consecutivă în NBA. Cu şapte aruncări de la 3 puncte reuşite, Kobe Bryant a înscris un total de 38 de puncte, o cifră atinsă în 167 de meciuri din cariera sa. Rezultatul de marţi noapte a ajutat-o pe Los Angeles să evite cea mai lungă serie de înfrângeri din istoria clubului. Ultima oară când Lakers a pierdut 10 partide la rând a fost în 1994.

Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României, va participa, la Turul Valenciei, competiţie la care s-au înscris şi opt echipe din World Pro Tour. Novak, primul sportiv cu dizabilităţi din lume care va concura împotriva unor sportivi din elita ciclismului, va fi însoţit, în cursă, de şapte colegi de la Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală (al treilea eşalon valoric pe plan mondial) din România.

PROGNOZA METEO
3 Februarie 2016

Vremea se va menține cu mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime se vor situa între 0 și 8 grade, ușor mai scãzute în estul Transilvaniei. Nebulozitatea se va accentua treptat în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumãtatea de nord a Moldovei, unde mai ales seara și noaptea vor cãdea precipitații. Vor fi ploi, care în a doua parte a nopții, local, se vor transforma în lapovițã sau ninsoare. La munte, ziua, local, vor predomina ploile, iar noaptea precipitațiile vor fi mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare în Carpații Occidentali și în jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali și mixte în celelalte masive. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi condiții de ploaie, spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste, unde va spulbera zãpada, iar noaptea și în regiunile vestice și nord-estice, dar la cote mai reduse. Cu totul izolat, vor fi condiții de polei, iar în zonele joase de relief, de ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *