Stiri pe scurt 29 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 29 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  29 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 29 noiembrie. In anul 2011, a încetat din viaţă regizorul Alexandru Tocilescu, a montat piese ca „O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu”, „Elizaveta Bam”, „Comedie roşie”, „Casa Zoicăi”, „Eduard al III-lea”, „Sfârşit de partidă”, „Comedie roşie”; printre filmele regizate se numără „Bani de dus, bani de-ntors” (2005), „Ultima haltă în Paradis” (2002) şi „Tristeţea vânzătorului de sticle goale” (1981); a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale şi premiul pentru cea mai bună regie cu piesa „O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu”, în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO (n. 27 iulie 1946).

În zilele de miercuri, 30 noiembrie, şi joi, 1 decembrie, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise. Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora zilele de 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei – şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României – sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Vineri, 2 decembrie, toate subunităţile poştale vor avea program de lucru aferent zilei de sâmbătă, iar sâmbătă, 3 decembrie, programul va fi unul normal, pentru o zi de sâmbătă.

Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ilfov face cercetări faţă de primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, pentru loviri sau alte violenţe, acesta urmând să fie audiat de procurorii din Buftea. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a anunţat că se fac cercetări faţă de primarul oraşului Voluntari, după ce imagini în care ar apărea acesta au fost postate de un bărbat pe Facebook. În înregistrări apar doi bărbaţi vorbind, lângă un autoturism, la un moment dat unul dintre ei lovindu-şi interlocutorul. În timpul discuţiei, victima este lovită de mai multe ori. Până la momentul transmiterii ştirii, Florentin Pandele nu a putut fi contactat.

Managerul Spitalului Sfânta Maria din Capitală, Narcis Copcă, a declarat, că unitatea medicală funcţionează legal, precizând că datele obţinute de inspecţia sanitară au fost interpretate eronat, menţionând că îi va cere daune ministrului. Acesta susţine că tematica controlului dispus de ministrul Sănătăţii conţinea trei puncte: infecţii generale, nosocomiale şi legalitatea procedurilor de transplant, precizând că rezultatele controlului au fost interpretate eronat.

Managerul Spitalului Sf. Maria din Capitală, doctorul Narcis Copcă a depus, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, pe care îl acuză că a refuzat să plătească un transplant, iar pacientul a murit. Vlad Voiculescu a precizat că îşi reafirmă îndoielile că unitatea medicală a fost acreditată în mod judicios, că spitalul nu a mai făcut un transplant hepatic din primăvară şi că nu există un contract cu un doctor specialist.

Guvernul a cerut TVR, potrivit unui comunicat de presă, să nu mai difuzeze interviul „acordat cu bună credinţă” de prim-ministrul Dacian Cioloş pentru emisiunea „Viaţa Satului” şi nici să difuzeze fragmente în emisiunile electorale. In cadrul interviului acordat, premierul a menţionat o serie de informaţii de interes pentru fermieri şi a punctat rezultate la zi, raportate până la momentul înregistrării interviului., iar transmiterea cu aproximativ trei săptămâni mai târziu a interviului ar necesita actualizarea unor informaţii cuprinse în respectiva înregistrare.

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” din Otopeni ameninţă că se vor retrage din zona aerogării, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care îi încurajează pe călători să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER. În replică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă, tot prin intermediul unui comunicat de presă, că autoturismele UBER nu au acces în zona de preluare a pasagerilor, rezervată exclusiv taxiurilor autorizate, şi că accesul taxiurilor autorizate la aeroportul Henri Coandă, pentru preluarea pasagerilor, este gratuit. UBER este o companie americană care a dezvoltat o aplicaţie pentru tablete şi smartphone-uri ce le oferă posibilitatea clienţilor să comande limuzine cu şofer sau taxiuri.

Activitatea UBER a declanşat proteste pe scară largă, în diferite ţări, care au condus la blocarea oraşelor şi la intervenţia autorităţilor care s-au văzut nevoite să modifice legislaţia în domeniu.Taximetriştii profesionişti şi autorităţile susţin că aplicaţia generează concurenţă neloială, întrucât şoferii UBER nu sunt obligaţi să se conformeze legilor de profil, nu trebuie să plătească taxe specifice taximetriei şi nici nu li se cere vreo licenţă. În ultimii ani, activitatea UBER a fost limitată sau interzisă în diferite oraşe şi ţări europene, dar şi în Vancouver, Canada, din diferite motive. În Belgia, aplicaţia UBER Pop a fost înlocuită cu UBER X, apelându-se la şoferi profesionişti şi fiind practicate tarife mai mari.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la cheltuieli ilegale pe care acesta le-ar fi făcut. DNA a deschis o anchetă, procurorii ridicând documente. Şi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va solicita acordul Primăriei Capitalei pentru efectuarea unui control la unitatea medicală. Tolo.ro a publicat înregistrări audio în care ar apărea managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, în timp ce îşi jigneşte subordonaţii dar şi declaraţii ale unor angajaţi a căror identitate nu a fost făcută publică, aceştia precizând că din spital ar fi ieşit bani ilegal, pe baza unor facturi fabricate în unitatea medicală. Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a dezvăluirilor, ridicând documente de la spital.

Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că „mulţi dintre managerii de spitale care sunt acum în funcţie trebuie să plece”, precizând că şi în cazul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) ar putea fi nevoie de schimbări de oameni. Discuţiile Sanitas cu Ministerul Sănătăţii vor fi reluate luni. Federaţia a pichetat ministerul, cerând începerea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă al angajaţilor din sistemul sanitare. Ministrul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că verificările Corpului de Control la Agenţia Naţională de Transplant au fost finalizate, fiind descoperite nereguli „grave”, echipa de control constatând că procedurile şi criteriile de transplant nu există.

Fostul manager al Spitalului Floreasca, Radu Macovei, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorpuţie în dosarul privind nefuncţionalitatea Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca, urmând ca la sediul DNA să ajungă alţi doi medici. Dosarul a fost deschis iniţiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde procurorii au început în luna mai urmărirea penală in rem pentru fapte de abuz în serviciu, ca urmare a sesizării Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, în urma neregulilor găsite la Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. În cadrul anchetei, procurorii au descoperit indicii potrivit cărora faptele ar fi de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie astfel că dosarul a fost declinat.

Preşedintele Klaus Iohanis a dat aviz cererii DNA de urmărire penală a foştilor miniştri ai Comunicaţiilor, Dan Nica şi Adriana Ţicău, şi Educaţiei, Alexandru Athanasiu, pentru abuz în serviciu în dosarul „Microsoft”. DNA îl acuză pe Dan Nica că, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a iniţiat şi a susţinut proiectele Hotărârilor de Guvern prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft. Totodată, procurorii DNA spun că, în calitate de secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, respectiv de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Adriana Ţicău a determinat încheierea contractului cadru de licenţiere Microsoft în condiţii defavorabile pentru Guvernul României, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens GmbH Austria.

În calitate de ministru al educaţiei şi cercetării, Athanasiu Alexandru cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. În această modalitate Athanasiu Alexandru ar fi cauzat, pe de o parte – un prejudiciu în valoare totală de 19.370.500 USD în dauna statului, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Intrarea în oraşul Dumbrăveni, jud. Sibiu, a fost blocată, timp de 40 de minute, după ce un mecanic de locomotivă a oprit voluntar trenul, motivând că i-au expirat timpii de lucru, traficul rutier fiind deviat. Welter a precizat că traficul nu a fost serios afectat, pentru că există rute ocolitoare, autovehiculele fiind deviate prin alte localităţi din jur. Reprezentanţii Poliţiei TF, care au preluat cazul, spun că la mijloc ar fi o neînţelegere şi că mecanicul trenului a oprit la semnalul dat de operator, care, se pare, nu ştia că în staţia CFR din Dumbrăveni nu a fost, încă, finalizat pasajul peste calea ferată.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) anunţă că va efectua în intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie o acţiune operativă de control la nivel naţional. Controalele au fost programate astfel „ca urmare a intensificării anumitor activităţi economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce priveşte manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale şi vamale, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”.

Inspectorii Antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziţii intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscrişi în documentele de transport, de provenienţă şi în documentele vamale. De asemenea, în programarea acţiunilor s-a ţinut cont de constatările obţinute în operaţiunile „Cristal” şi „Helios.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania PC Garage este preluată Dante Internaţional, cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de de aceasta, printre care cesionarea a patru magazine online. Dante s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pentru o perioadă de cel puţin 10 ani. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activităţii curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună . Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători. Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la potenţialii cumpărători şi de a obţine acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

Trei persoane au murit, iar altele patru, între care şi un copil, au fost rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit violent pe DN2A, în judeţul Constanţa, la ieşirea din oraşul Hârşova. Două autoturisme s-ar fi lovit frontal la pe DN2A, la ieşirea din Hârşova către comuna Ghindăreşti, în zona cunoscută drept Valea lui Ene, iar în urma impactului trei persoane ar fi decedat. De asemenea, alte patru persoane, între care şi un copil de 8 ani, au fost rănite grav, minorul fiind în comă. Mai multe ambulanţe SMURD şi poliţiştii Serviciului Rutier au fost trimise în zonă ca să intervină în ajutorul victimelor. De asemenea, la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de la descarcerare, după ce mai multe persoane au rămas prinse în epavele maşinilor.

Aproximativ 171.000 de persoane au sosit în Italia cu ajutorul ambarcaţiunilor de la începutul anului 2016 şi până în prezent, stabilindu-se un nou record al solicitanţilor de azil care au venit din nordul Africii în Italia. Recordul anterior fusese de 170.000 de solicitări de azil, în anul 2014, potrivit unor statistici efectuate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) şi Guvernul italian.

Fluxul migraţiei din estul Mării Mediterane, din Turcia şi Grecia, s-a redus semnificativ în urma unui acord privind limitarea migraţiei între UE şi Turcia, precum şi din cauza închiderii coridorului folosit de imigranţi pentru a ajunge din Grecia în Germania. Strategia de intimidare a Blocului european a eşuat în privinţa reducerii migraţiei din Libia în Italia, ruta italiană devenind încă o dată poarta principală a migraţiei în Europa.

Marina europeană, inclusiv cea a Marii Britanii, s-a concentrat asupra unui răspuns în stil militar, trimiţând fregate pentru a aresta contrabandiştii ce trafichează imigranţi în apele internaţionale. Războiul civil din Libia a destabilizat agenţiile de securitate ale statului libian, unele dintre acestea fiind chiar implicate în traficul de persoane, lăsând Guvernele europene fără un partener viabil în lupta lor împotriva imigraţiei.

Un avion de vânătoare de tipul CF-18 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament în zona Cold Lake, Alberta, pilotul decedând în urma accidentului. Departamentul Naţional de Apărare al Canadei a comunicat că o anchetă a fost iniţiată pentru a determina cauzele prăbuşirii avionului. Totodată, a precizat că pilotul a fost singura victimă a incidentului. Avionul s-a prăbuşit nu departe de oraşul Cold Lake, în apropiere de care se află baza aeriană 4 Wing Cold Lake şi o zonă de antrenament aerian.

Autorul atacului comis într-un campus universitar din Columbus, care a fost ucis în cursul atacului, era de origine somaleză şi studia la Universitatea de Stat din Ohio. Oficiali din cadrul agenţiilor de securitate au declarat pentru NBC că Artan a părăsit Somalia în anul 2007 şi s-a stabilit împreună cu familia lui în Pakistan. În anul 2014, tânărul a emigrat în Statele Unite, unde a obţinut drept de şedere permanentă. Craig Stone, şeful Poliţiei Universtităţii de Stat Ohio, a anunţat că probele video confirmă faptul că un singur suspect a fost implicat în atac. Abdul Razak Ali Artan, în vârstă de 18 ani, era student universităţii unde a comis atacul. Potrivit presei americane, acesta era refugiat şi avea drept de şedere permanentă în Statele Unite.

Donald Trump l-a nominalizat pentru funcţia de secretar al Sănătăţii pe congresmanul republican Tom Price, un critic vehement al reformei sistemului medical făcute de Administraţia Obama. Pe lângă Price, preşedintele ales ar urma să o nominalizeze pe Seema Verma la conducerea Centrului pentru Serviciile Medicare şi Medicaid, agenţia care se ocupă cu gestionarea asigurărilor şi programelor guvernamentale din domeniul sănătăţii. După instalarea noii administraţii de la Casa Albă, cei doi oficiali ar urma să se ocupe cu înlocuirea pachetului legislativ din domeniul sănătăţii cunoscut drept Obamacare, pe care Trump a promis ca îl va abroga. Preşedintele ales a explicat că va înlocui Obamacare cu un pachet legislativ care să ofere statelor mai mult control asupra planurilor de sănătate pentru persoanele sărace şi care să permită asiguratorilor să vândă poliţe de sănătate în toată ţara.

Şapte membri ai echipei de securitate a preşedintelui Rodrigo Duterte au fost răniţi în urma unui atentat cu bombă care a avut loc în sudul Filipinelor, cu o zi înainte de vizita lui Duterte în această zonă, ce este scena unor confruntări violente între militanţii islamişti şi forţele guvernamentale. Duterte a declarat că tot va ajunge miercuri în oraşul Butig, pentru a vizita militarii răniţi, în pofida recomandărilor consilierilor săi.

Guvernul turc are un plan secret de a permite unui număr de până la 3.000 de refugiaţi să se îndrepte zilnic spre Grecia. Analiştii greci pretind că mii de şalupe şi bărci au fost acostate de-a lungul coastei din Turcia, în măsura în care acordul în privinţa refugiaţilor dintre Ankara şi Bruxelles pare să se destrame. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat că Turcia ar putea permite imigranţilor să călătorească spre Europa, după ce Parlamentul European a votat o rezoluţie cu caracter neobligatoriu ce prevede îngheţarea negocierilor cu Ankara pentru aderarea la UE.

Peste 1,3 milioane de persoane au ajuns anul trecut în Europa, provocând dispute între statele membre ale UE în legătură cu modul în care ar trebui gestionată această situaţie. Uniunea Europeană a semnat un acord cu Turcia privind limitarea imigraţiei în Europa, care a dus la o scădere semnificativă a numărului de imigranţi care ajung în statele UE, via Turcia. Este puţin probabil ca statele UE să ţină cont de rezoluţia votată în Parlamentul european, având în vedere că Germania, Franţa şi cele mai multe state din Blocul comunitar susţin continuarea negocierilor de aderare cu Turcia.

Bruno Kahl, şeful Serviciului Federal de Informaţii din Germania, avertizează asupra posibilităţii unor atacuri cibernetice care au drept scop destabilizarea politică a ţării în contextul alegerilor legislative de anul viitor. Kahl a declarat pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung că agenţia pe care o conduce are informaţii despre „atacuri cibernetice care nu au alt scop decât să cauzeze insecuritate în plan politic”. Oficialul german a adăugat că „Europa este ţinta unor tentative de destabilizare, în mod particular Germania”.

Autorităţile americane au concluzionat că Rusia este responsabilă pentru accesarea ilegală a emailurilor Comitetului Naţional al Partidului Democrat, lucru negat vehement de Moscova. Kahl a declarat că are „elemente care indică că atacul a venit din această parte”. Oficialul german a adăugat că este greu de atribuit responsabilitatea, însă „unele lucruri indică că (atacul) a fost cel puţin tolerat sau dorit de către stat”.

Un avion de pasageri cu aproximativ 81 de persoane la bord, inclusiv membrii unei echipe braziliene de fotbal, s-a prăbuşit în zona Medellin. Autorităţile din Columbia au confirmat moartea a 76 de persoane în urma accidentului aviatic. Unul din cei şase supravieţuitori a murit la spital în urma rănilor. Avionul avea 81 de persoane la bord, dintre care 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului. Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.

Până în acest moment sunt 25 de morţi şi 6 supravieţuitori. Cel puţin şase supravieţuitori au fost salvaţi de serviciile de intervenţie, a declarat un oficial columbian. Primul rănit adus la Spitalul de la Ceja este fotbalistul Alan Ruschel de la echipa Chapecoense, a comunicat postul 360 Radio Colombia, care a anunţat că între şase şi zece supravieţuitori au fost salvaţi până acum. Într-un comunicat al aeroportului din Medellin se afirmă că „toate ajutoarele posibile au fost mobilizate. Autorităţile aviatice au informat că avionul de tipul British Aerospace 146 aparţine companiei aeriene boliviene Lamia. Cu două ore înainte de prăbuşire, echipajul a anunţat că are probleme tehnice, din cauza unor defecţiuni electrice.

SPORT

Lumea fotbalului este în stare de şoc, după ce un avion de pasageri în care se aflau componenţii echipei braziliene Chapecoense s-a prăbuşit în Columbia, în zona Medellin. 76 de persoane şi-au pierdut viaţa şi doar 5 au supravieţuit, printre victime numărându-se 19 jucători ai grupării Chapecoense şi staff-ul echipei. Doar 3 fotbalişti au supravieţuit. Chapecoense urma să dispute în această miercuri manşa tur a finalei Copa Sudamerica, la Medellin, în compania columbienilor de la Atlético Nacional. Chapeconese se cafificase în finală în urmă cu doar 5 zile, după returul partidei cu argentinieii de la San Lorenzo, scor 0-0, disputat pe teren propriu (în tur fusese 1-1). Calificarea a declanşat o veritabilă petrecere în vestiarul brazilienilor, acolo unde s-au strâns acum jucătorii care au supravieţuit tragediei datorită faptului că nu au fost incluşi în lotul pentru finală.

Primul supravieţuitor care a ajuns la spital după teribilul accident petrecut în Columbia a fost Alan Ruschel, fundaşul echipei Chapecoense. Potrivit presei columbiene, Ruschel era conştient în momentul în care a fost adus la spital. Jucătorul în vârstă de 27 de ani suferise o serie de fracturi şi traumă craniană. În momentul în care a intrat pe mâna medicilor, Ruschel nu a fost interesat de situaţia sa, ci s-a interesat de situaţia familiei sale. Mai mult, el le-a cerut medicilor să aibă grijă de verigheta sa. Poliţia columbiană anunţă un bilanţ tragic: 5 supravieţuitori şi 76 de victime în urma accidentului aviatic.

Unul dintre răniţi a decedat pentru că echipele de salvare nu au putut ajunge în timp util la spital. CONMEBOL, for echivalent UEFA pentru America de Sud, a emis un comunicat ca urmare a accidentului aviatic din Columbia anunţând că toate competiţiile vor fi suspendate. Cei de la Chapecoense se deplasau în Columbia pentru a juca prima manşă a finalei Copa Sudamericană în compania echipei Atletico Nacional. Dintre cei opt supravieţuitori anunţaţi oficial, trei sunt fotbalişti: Jakson Follmann, Danilo şi Alan Ruschel. O patra persoană salvată este Ximena Suarez, membră a echipajului. Oficialii clubului Chapecoense nu vor să facă niciun comentariu până nu vor primi informări oficiale din partea autorităţilor din Columbia.

Dinamo – Steaua îşi va disputa un nou episod, miercuri cu începere de la ora 20:30. Ioan Andone este încrezător că echipa sa se va impune în derby deşi recunoaşte că rivalii roş-albaştri reprezintă un adversar redutabil. Tehnicianul „câinilor” a spus că nu este deranjat de declaraţiile făcute de finanţatorul Stelei înaintea meciului direct. Gigi Becali a declarat că îl doreşte pe Gnohere şi, mai nou, că va plăti 350.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale lui Rotariu. Andone a fost însă extrem de supărat pe reacţia fanilor dinamovişti care i-au apostrofat pe jucătorii tineri din lotul lui Dinamo chiar înainte de încălzire. Andone îşi doreşte ca suporterii să vină în număr cât mai mare la derby şi să susţină echipa necondiţionat.

Viorel Moldovan a făcut parte din staff-ul echipei naţionale la Campionatul European şi a părăsit echipa de la FRF imediat după încheiera turneului final. Moldovan a comparat jocul primei reprezentative din perioada în care el făcea parte din staff-ul lui Iordănescu şi ce se petrece acum sub comanda lui Daum şi a identificat o problemă: disciplina şi organizarea tactică nu sunt la acelaşi nivel. Întrebat despre modul în care este remunerat Christoph Daum de către FRF, Moldovan l-a felicitat pe tehnicianul german pentru că a ştiut să negocieze.

Acţiunea pornită în instanţă de Florin Prunea, care contestă mai multe decizii luate de Comitetul Executiv al FRF, printre ele numărându-se şi numirea lui Daum ca selecţioner, a generat o reacţie verbală violentă din partea lui Răzvan Burleanu, preşedintele federaţiei. Invitat în studioul Radio France International, Burleanu l-a desfiinţat pe fostul portar al Generaţiei de Aur, azi preşedinte la CSMS Iaşi şi membru în Comitetul Executiv al FRF. Burleanu a evitat să răspundă ce se poate întâmpla dacă instanţa declară nulă validarea contractului lui Daum.

Conform informaţiilor ProSport, pledoaria avocatului care-l reprezintă pe Prunea în faţa instanţei s-a bazat pe faptul că în Comitetul Executiv este prezent Auraş Braşoveanu. Acestuia, care are o condamnare penală definitivă cu interzicerea unor drepturi, nu i-ar fi permis să facă parte din Comitetul Executiv, cu atât mai mult cu cât la Dacia Brăila ar fi încadrat ca voluntar, şi nu ca preşedinte retribuit. Şedinţa Comitetului Executiv al FRF la care face referire Burleanu a fost cu scandal. Sursele ProSport afirmă că, dacă nu s-ar fi aprobat în acel moment contractul cu Daum, federaţia ar fi fost obligată să-i plătească germanului o despăgubire de 500.000 de euro, conform precontractului semnat cu acesta.

Ionel Dănciulescu, un fost jucător cu multe derby-uri la activ, nu a dorit să comenteze prea mult pe seama noului episod ce va avea loc miercuri pe Arena Naţională precizând că fotbaliştii trebuie să demonstreze pe teren la o asemenea confruntare. Oficialul dinamovist a declarat că până în acest moment s-au vândut aproximativ 20.000 de bilete. În ceea ce priveşte interesul manifestat de Steaua pentru jucătorii lui Dinamo chiar înainte de partida directă, Dănciulescu a declarat că şi-ar dori ca Gnohere să nu se „mute” din iarnă la marea rivală. Transferul lui Rotariu la Steaua este total exclus, jucătorul urmând a schimba echipa doar atunci când va avea o ofertă din străinătate.

Al doilea meci al etapei a-18-a se va disputa la Ovidiu, unde Viitorul şi CSM Poli Iaşi se înfruntă cu un moral excelent de ambele părţi, de aceea ne aşteptăm să vedem un meci spectaculos, deschis oricărui rezultat. Echipa lui Hagi este la doar patru puncte de prima poziţie a clasamentului, acolo unde este Steaua, cu 34 de puncte, iar o victorie azi ar aduce Viitorul în coasta Stelei. Momentan, trei echipe ocupă locurile 2, 3 şi 4 din Liga 1 cu acelaşi număr de puncte – 30 (Gaz Metan, CS U Craiova şi Viitorul).

Mannequin Challenge, noul trend apărut pe internet, în care protagonişti sunt filmaţi în timp ce stau „îngheţaţi”, a fost pus în practică şi de Simona Halep, Sandra Izbaşa sau Bogdan Stelea. Cei trei campioni ai României au acceptat provocarea la Stejarii Country Club, într-o sală de forţă, fiind surprinşi în videoclip în timp ce executau diferite mişcări specifice sportului care i-a consacrat pe fiecare. Halep exersează o lovitură de backhand, specialitatea ei pe terenul de tenis, Stelea plonjează şi prinde cu dinţii mingea expediată de Simona, iar Izbaşa se afla în poziţie de şpagat.

Iniţiativa le-a aparţinut oamenilor care administrează complexul deţinut de Ion Ţiriac, iar pentru Sandra şi Bogdan, retraşi din activitate, a fost doar o modalitate de distracţie. Simona, însă, a îmbinat utilul cu plăcutul, pentru că în aceste zile se antrenează intens alături de Darren Cahill, pregătindu-se pentru noul sezon în care va debuta la Shenzhen (China, 2-8 ianuarie).

Grigoraş nu se poate bucura cu adevărat de această victorie. Succesul de pe terenul ardelenilor reprezintă o adevărată surpriză dată fiind situaţia gorjenilor. Tehnicianul celor de la Pandurii a declarat că există posibilitatea ca echipa să nu mai existe din iarnă. O parte dintre jucători au plecat deja de la club, iar cei rămaşi ar putea pleca şi ei dacă situaţia financiară a echipei nu se va îmbunătăţi din iarnă.

Germanul Christoph Daum câştigă, în funcţia de selecţioner al naţionalei României, suma netă de 60.000 de euro pe lună – în total, 720.000 de euro pe an, bani la care se adaugă taxele aferente către stat, susţin, pentru ProSport, surse din interiorul FRF. Pentru antrenorul în vârstă de 61 de ani, contractul cu federaţia lui Răzvan Burleanu pare să fi fost o ocazie de-a dreptul de nerefuzat, mai ales că acesta se mulţumea cu mai puţin de jumătate din sumă.

Croaţii n-au vrut să-i dea, în 2015, mai mult de 15.000 de euro pe lună. Daum cerea 25.000, deşi stătea deja pe tuşă din martie 2014. Informaţiile obţinute sunt foarte interesante. În septembrie 2015, cu exact un an înainte să fie căutat în Germania de emisarii FRF, Christoph Daum fusese vizitat de Davor Suker, celebrul fost atacant acum preşedinte al Federaţiei Croate de Fotbal. Suker i-a pus pe masă lui Daum o propunere de a prelua naţionala „pătrăţelelor“ cu un salariu de 15.000 de euro pe lună. Negocierile au căzut pentru că antrenorul german a ţinut la preţul său: 25.000 de euro pe lună.

FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş se vor întâlni mâine după amiază, începând cu ora 17.30, pe Municipal. Medieşenii sunt echipa momentului în Liga I, sunt pe locul secund în clasament dar Leo Grozavu este convins că elevii săi pot obţine cele trei puncte în acest joc. Leo Grozavu şi Cristi Pustai nu vor avea mari probleme în ceea ce priveşte pregătirea acestui meci. În sezonul trecut, Pustai a antrenat pe FC Botoşani iar Grozavu pe Gaz Metan, având o contribuţie important la promovarea medieşenilor.

Usain Bolt nu renunţă la visul său de a juca pentru Manchester United. Sprinterul jamaican a anunţat că se va retrage după Campionatele Mondiale din vara viitoare de la Londra şi a primit deja acceptul celor de la Borussia Dortmund pentru a se antrena alăturii de elevii lui Tuchel. Cea mai arzătoare dorinţă a lui Bolt este să îmbrace măcar pentru un meci tricoul lui United, club al cărui suporter declarat este. Prezent la premiera filmului „I am Bolt”, jamaicanul a glumit pe această temă şi a precizat că aşteaptă un telefon din partea lui Jose Mourinho.

Costin Negraru, directorul Departamentului de Integritate din cadrul FRF, a dezvăluit faptul că pe masa Comisiei de Disciplină se află un nou dosar cu meciuri aranjate pentru pariuri. Costin Negraru a definitivat în 2016 şi Dosarul Gloria Buzău, în urma căruia 19 persoane au fost suspendate pentru implicarea în meciuri aranjate pentru pariuri. În total, 21 de oameni din fotbal au primit pedepse şi amenzi în valoare totală de 250.000 de euro în acest an pentru implicare în activităţi ilegale de pariere, de altfel primele sancţiuni dictate în România.

Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost integralist în înfrângerea Fiorentinei din deplasare cu Inter Milano, scor 2-3, în etapa a 14-a din campionatul Italiei. Inter a condus cu 3-0 după reuşitele lui Brozovic (3′), Candreva (9′) şi Icardi (19′). Primul şi al treilea gol au fost execuţii imparabile, dar portarul român a greşit la golul al doilea. Tătăruşanu a respins în faţă şutul lui Perisic din banda stângă, iar Candreva a împins mingea în poartă din 6 metri.

Kalinic a redus din handicap pentru Fiorentina în minutul 37, iar Gonzalo Rodriguez a fost eliminat de la oaspeţi înainte de pauză. Tot formaţia „Viola” a înscris în repriza a doua, prin Ilicic (62′). Ultimul gol al milanezilor a fost înscris de Mauro Icardi, în prelungiri, în minutul 90+1. În urma acestui rezultat, Inter se află pe poziţia a opta în Serie A, cu 21 de puncte, iar Fiorentina ocupă locul nouă în clasament, cu 20 de puncte.

Mijlocaşul brazilian al echipei Liverpool, Philippe Coutinho, va lipsi aproximativ şase săptămâni din cauza accidentării suferite la gleznă, astfel că nu va mai evolua în acest an. Coutinho s-a accidentat la gleznă în prima repriză a meciului câştigat sâmbătă de Liverpool, scor 2-0, pe teren propriu cu Sunderland, după un duel cu Didier N’Dong. Mijlocaşul de 24 de ani a fost supus luni după-amiază unor investigaţii medicale, din care a reieşit că va lipsi între cinci şi şase săptămâni. În acest an, Liverpool va mai juca şapte meciuri – unul în Cupa Ligii Angliei cu Leeds, miercuri, de la 21:45, şi alte şase în campionat cu Bournemouth, West Ham, Middlesbrough, Everton, Stoke City şi Manchester City.

PROGNOZA METEO
29 Noiembrie 2016

Valorile termice vor continua sã scadã și vor determina o vreme mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -9 și -1 grad, mai scãzute în depresiuni spre -12 grade. În sudul țãrii, ziua, cerul va fi mai mult noros și va ninge în Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia, dar posibil și în sudul Dobrogei, pentru ca treptat, din cursul serii, nebulozitatea sã diminueze. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare seara și noaptea, când la munte, local în nord, nord-est și izolat în centru va ninge. Vântul va avea intensificãri în regiunile estice, sud-estice și centrale, dar și la munte, unde mai ales în zona înaltã va sufla tare și va viscoli sau va spulbera zãpada.

Bucuresti

Vremea va continua sã se rãceascã, devenind mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -5…-3 grade. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, apoi va deveni variabil. Trecãtor, în primele ore ale intervalului, vor mai fi condiții de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *