Stiri pe scurt 29 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  29  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   29  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 29 februarie. Ziua de 29 februarie este una neobişnuită, o zi rară, care vine o dată la patru ani. Anul bisect are semnificaţii aparte în tradiţia populară şi nu este lipsit de superstiţii. În timp ce unii astrologi spun că trebuie să fim mai precauţi, alţii, dimpotrivă, cred că poate fi un an plin de reuşite. Potrivit astrologilor, cei născuţi pe 29 februarie emană un aer tineresc şi sunt mai neobişnuiţi. Conform statisticilor, în lume există aproximativ patru milioane de aniversaţi pe 29 februarie. În ţară, sărbătorim aproximativ 13.000 de români, iar în Statele Unite, sunt celebrate 200.000 de persoane, informează NewsIn. Oamenii de ştiinţă au calculat care sunt şansele să te naşti pe 29 februarie: una la 1.461. Şi tot ei spun că cei născuţi pe această dată, teoretic, ajung să-şi sărbătorească majoratul abia la 64 de ani. Introducerea zilei de 29 februarie a fost singura soluţie pentru a repune în ordine anotimpurile naturale, care nu mai corespundeau cu cele din calendar.

Părinţii îşi pot înscrie copiii la clasa pregătitoare în două etape, prin completarea unei cereri de înscriere la şcoală. Începând de luni, 29 februarie, cererea-tip de înscriere în clasa pregătitoare se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererii-tip de înscriere este obligatorie şi se face la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa lui şi a cel puţin unui membru din comisia de înscriere, conform programării realizate de către unitatea de învăţământ.

Validarea cererii-tip de înscriere constă în compararea datelor introduse în aplicaţia informatică cu documentele depuse de către părinte, tipărirea, verificarea şi semnarea de către părinte a fişei tipărite. Şcolile vor asigura şi posibilitatea de programare telefonică a părinţilor pentru completarea şi validarea cererilor-tip de înscriere. Numărul de telefon la care părinţii pot apela este afişat la avizierul unităţii de învăţământ şi pe site-ul acesteia, dacă există, cât şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Peste 12.600 de persoane îşi sărbătoresc ziua de naştere o dată la patru ani, cei mai mulţi locuind în Bucureşti. Aceştia s-au născut într-un an bisect, în acest an luna februarie având 29 de zile. Dintre cei 12.622 de români, 6.412 sunt persoane de sex feminin şi 6.210 sunt persoane de sex masculin.

La patru luni de la incendiul din Colectiv, în spitalele din România şi din străinătate mai sunt internate 13 victime, cei mai mulţi pacienţi fiind în spitalele din Belgia. Astăzi, la patru luni de la incendiul din Clubul Colectiv, bucureştenii vor organiza un eveniment de comemorare pentru cei care au murit în clubul din Sectorul 4 al Capitalei. Oamenii se vor aduna în faţa Clubului Colectiv cu flori, lumânări şi mărţişoare, aducând un omagiu celor 63 de victime din incendiu care şi-au pierdut viaţa.

Primarul Robert Negoiţă a declarat că intenţionează să monteze parapeţi de protecţie pe cursul Dâmboviţei în zona Sectorului 3 şi în acest sens va solicita, luni, acceptul Primăriei Generale a Capitalei, edilul adăugând totodată că investiţia necesită „relativ” puţini bani. Primarul Sectorului 3 a precizat că montarea parapeţilor de protecţie nu necesită mulţi bani. O maşină în care se aflau patru persoane a căzut sâmbătă în râul Dâmboviţa, în urma accidentului o persoană decedând şi alte trei fiind transportate la spital. În autoturism se afla şi un copil. La faţa locului, s-au deplasat două echipaje ale SMURD, care au scos victimele din autoturism şi le-au aplicat manevre de resuscitare.

Biroul Politic Naţional al PNL l-a validat,cu unanimitate de voturi, pe Ludovic Orban drept candidat al partidului pentru Primăria Capitalei. Ludovic Orban a declarat, în urma validării candidaturii sale de către BPN PNL, că are „onoarea” de a fi în fruntea echipei liberalilor, afirmând că este timpul ca România să aibă „capitala pe care o merită”.

Fotomodelul din Brazilia care a stat trei nopţi în Aeroportul Henri Coandă, săptămâna trecută, pentru că nu avea acetele necesare intrării în România, a trecut, din nou, printr-o situaţie asemănătoare. De data aceasta, tânără spune că a obţinut o viză de scurtă şedere, însă nu a verificat data de la care intra în vigoare. Astfel, a fost nevoită să aştepte alte două nopţi în aeroport până când a intrat în vigoare viza.

Deputatul Remus Cernea a anunţat, înaintea unei dezbateri despre drepturile comunităţii LGBT, că va forma un cuplu oficializat cu prietena sa, Ioana Stăniloiu, după ce va fi adoptată legea parteneriatului civil. De asemenea, Remus Cernea a precizat că în România trăiesc în jur de 800.000 de persoane în uniuni civile nerecunscute.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, este audiată, de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor în legătură cu stadiul absorbţiei fondurilor. În cadrul audierii vor fi discutate şi situaţia alocărilor pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, stadiul proiectelor fazate, precum şi a celor prefinanţate. Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall, a precizat că aşteaptă ca ministrul să ofere „răspunsuri mult mai punctuale şi exacte decât răspunsurile trimise în scris la întrebările adresate de Comisia pentru afaceri europene” cu privire la strategia vizată de Ministerul Fondurilor Europene, precum şi în ceea ce priveşte alocările prin care decalajele dintre regiuni să fie eliminate.

Educatoarea grădiniţei din satul Iohanisfeld, judeţul Timiş, înregistrată în timp ce striga la copii şi îi jignea, numindu-i „ciobani” şi „analfabeţi”, şi-a dat demisia, luni, iar în aceste condiţii cercetarea disciplinară va fi suspendată. „Dacă se confirmă faptul că dumneaei a demisionat, în mod evident comisia de cercetare disciplinară prealabilă îşi va înceta activitatea, nemaiavând un obiect al cercetării prealabile, în cauză nemaiavând calitatea de cadru didactic. Este posibil ca doamna educatoare să fi fost extrem de conştientă de ceea ce s-a întâmplat în cursul săptămânii trecute, de actul dumneaei în relaţia dintre cadrul didactic şi elev şi să fi ajuns la concluzia că este un bine pentru toată lumea”, a spus Danielescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că anunţul ministrului Justiţiei, Raluca Prună, prin care o susţine pentru reînvestire pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA reprezintă o încălcare a procedurilor şi i-a cerut premierului Dacian Cioloş să o avertizeze pe Raluca Prună. Tăriceanu mai susţine că ministrul Justiţiei a dat un semnal prost în sistem, pentru că procurorii au văzut cum anumite poziţii „sunt rezervate din start”.

România are nevoie de un fond suveran care să activeze fie în domeniul energiei, fie în sectorul imobiliar, a declarat Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Ursache spune că nu poate acum să dea sfaturi, soluţii, însă ar putea să fie „consultat” în ipoteza în care va demara un astfel de proiect, având în vedere că el iniţia încă din 2009 proiecte privind înfiinţarea unui fond suveran. Franţa, Italia, Norvegia, China sunt câteva dintre ţările care au dat undă verde fondurilor suverane de investiţii.

Leonardo DiCaprio, care a primit, primul premiu Oscar din carieră, la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, a „câştigat” şi o replică a trofeului Oscar de la fanii săi din Rusia. Fanii actorului din Rusia, ţara natală a mamei acestuia, au creat o versiune care imită statueta Oscar pentru Leonardo DiCaprio, înainte de gala premiilor Academiei americane de film. Aceştia au dorit ca actorul hollywoodian să fie recompensat cu un premiu, indiferent dacă primeşte sau nu Oscarul. Peste 150 de fani din regiunea Yakutia, Rusia, ar fi donat 1,5 kilograme de argint şi 4 grame de aur pentru realizarea replicii trofeului Oscar.

Leonardo DiCaprio a primit trofeul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea sa din lungmetrajul „The Revenant”, duminică, la cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Academiei americane de film. Aceasta a fost cea de-a şasea nominalizare la premiile Oscar pentru Leonardo DiCaprio şi este pentru prima dată când artistul câştigă râvnitul trofeu. La categoria „cel mai bun actor într-un rol principal, au mai fost nominalizaţi actorii Bryan Cranston („Trumbo”), Matt Damon („The Martian”), Michael Fassbender („Steve Jobs”) şi Eddie Redmayne („The Danish Girl”).

Un bărbat a murit după ce a căzut de la aproximativ 20 de metri în puţul unui lift aflat într-un bloc din zona Splaiul Independenţei. Din primele informaţii se pare că este vorba despre un accident de muncă, bărbatul fiind un muncitor care lucra în blocul în care s-a produs accidentul. Victima avea în jur de 55 de ani şi a căzut de la o înălţime de 20 de metri în puţul liftului. Autorităţile au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs accidentul. Totodată, se va stabili şi dacă au fost respectate condiţiile de securitate în muncă.

Statul român a plătit 4 milioane de euro pentru elaborarea celor patru coduri civile şi penale, ale căror articole pică unele după altele când sunt contestate la Curtea Constituţională. Judecătorul CSM Horaţius Dumbravă este cel care a cerut primul în România explicaţii oficiale dacă există ofiţeri acoperiţi în justiţie. După mai bine de un an şi jumătate a venit şi răspunsul CSAT că nu există, dar şi declaraţia imediată a consilierului prezidenţial Dan Mihalache că CSAT nu poate face verificări în acest sens.

Alţi şase copii cu probleme digestive au fost internaţi în ultimele 24 de ore în spitalele din judeţul Argeş, numărul micuţilor spitalizaţi ajungând,la 51. Astfel, dacă duminică erau 45 de copii cu probleme digestive internaţi în spitalele din Argeş, luni numărul acestora a ajuns la 51. Din cei 51 de copii internaţi 43 au sub doi ani. Cei mai mulţi,42,sunt internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, trei copii sunt internaţi la Spitalul Municipal Câmpulung, alţi trei primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, secţia boli infecţioase, iar trei sunt internaţi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) susţine că a achitat integral suma pe care o datora oamenilor de afaceri Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Food, însă trebuie să recupereze de la aceştia şi un grup de firme ale celor doi fraţi circa 380 de milioane lei, la cererea Comsiei Europene. România va suporta costurile procedurii, dar nu şi cheltuielile de reprezentare juridică a părţilor şi alte cheltuieli efectuate de acestea în legătură cu dosarul arbitral. În acelaşi timp, ministerul trebuie să pună în aplicare decizia Comisiei Europene de recuperare a sumei, se arată în punctul de vedere transmis de Finanţe.

O eventuală ieşire a Marii Britanii din UE ar putea perturba semnificativ remiterile din partea muncitorilor români care lucrează în statul britanic, dar ar putea afecta şi exporturile României către Regatul Unit. Problemele economice care ar putea urma pentru Marea Britanie după o ieşire din UE ar putea fi resimţite şi în România, pentru care statul britanic este un partener comercial important.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) poate deschide dosare de daună pentru poliţele emise de Astra Asigurări doar pentru evenimentele produse până vineri, 4 martie, urmând ca lichidatorul judiciar, KPMG Restructuring SPRL, să se ocupe după această dată de îndrumarea solicitanţilor. Ulteiror, Fondul va putea primi cereri de deschidere a dosarelor de daună doar pentru evenimente asigurate produse între data închiderii procedurii de redresare financiară a societăţii Astra şi data de 3 martie 2016, inclusiv, termen la care se împlinesc 90 de zile de la data pronunţării hotărârii instanţei de judecată privind deschiderea procedurii falimentului.

Prezentatoarea TV britanică Rebecca Lowe a semnat un contract pe 6 ani cu gigantul american NBC pentru a găzdui emisiunile dedicate campionatului englez de fotbal difuzate în Statele Unite. NBC a prelungit recent înţelegerea cu Premier League pentru încă două cicluri de câte trei sezoane, după ce Wall Street Journal a dezvăluit că audienţele pentru meciurile din prima ligă engleză au crescut, în medie, cu 150 la sută faţă de acum trei ani, când drepturile erau deţinute de Fox Sports şi ESPN.

Managerii companiilor din România estimează, pentru perioada februarie-aprilie, o creştere a activităţii în comerţul cu amănuntul şi una moderată în industrie, construcţii şi servicii, precum şi a numărului de salariaţi în comerţul cu amănuntul, dar şi o stabilitate a preţurilor. Totodată, aceptia estimează o relativă stabilitate a preţurilor la produsele industriale în următoarele trei luni (sold conjunctural -1%), dar şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%).

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a început, o anchetă, după ce zeci de eprubete cu un lichid roşu despre care se presupune a fi sânge au fost descoprite, în noaptea de duminică spre luni, de un trecător, pe Drumul Naţional 14, urmând să fie anunţată şi Poliţia. Au fost recoltate probe în recipiente adecvate pentu deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Locală Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării.

Brian May, chitaristul trupei Queen, va concerta anul acesta pentru prima dată în România. Primul spectacol al artistului va avea loc peste două săptămâni, pe 14 martie, la Sala Palatului din Bucureşti, fiind vorba despre un proiect muzical personal al artistului, inclus în turneul european intitulat „One Voice”, pe care acesta îl susţine alături de solista britanică Kerry Ellis. Brian May, le transmite fanilor români să se pregătească să vibreze pe ritmul muzicii rock.

Aproximativ 70.000 de migranţi şi refugiaţi ar putea rămâne blocaţi pe teritoriul Greciei în săptămânile viitoare, din cauza consolidării controalelor impuse la frontiere de către ţări din Balcani şi Europa Centrală, avertizează ministrul grec al Migraţiei. Aproximativ 22.000 de migranţi şi refugiaţi se află în prezent pe teritoriul grec. Un jurnalist Reuters a văzut câteva zeci de persoane, inclusiv familii, mergând către localitatea Idomeni, la frontiera cu Macedonia, unde 6.000-7.000 de migranţi locuiesc deja în tabere improvizate.

Moderaţii iranieni au aplicat o nouă lovitură liniei dure conservatoare, obţinând majoritatea mandatelor în Adunarea Experţilor, organismul însărcinat cu alegerea liderului suprem iranian, în urma scrutinului de vineri. Preşedintele Hassan Rohani şi fostul preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani,ambii lideri moderaţi,au fost aleşi în Adunare, alături de alţi 50 de aliaţi. Alegerea celor 88 de membri ai Adunării Experţilor a avut loc vineri, odată cu scrutinul parlamentar, ale cărui rezultate finale urmează să fie anunţate luni.

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat luni zece elevi, în sudul Chinei, rănind grav doi copii, după care s-a sinucis, în ultimul dintr-o serie de atacuri la şcoli în această ţară. Atacatorul a înjunghiat şase băieţi şi patru fete în faţa porţii unei şcoli primare din oraşul Haikou, pe insula provincie Hainan. Copiii au fost transportaţi la spital, iar doi primeau îngrijiri în urma unor răni grave, dar care nu le pun viaţa în pericol. Poliţia a declanşat o anchetă în legătură cu ceea ce a prezentat drept „un caz penal violent provocat de acţiuni extreme.

O femeie care a proferat ameninţări specifice terorismului islamic a decapitat un copil şi a adus craniul pe o stradă din Moscova, înainte de a fi arestată preventiv. Femeia se pare că a decapitat un copil pentru care fusese angajată să aibă grijă, după care a dat foc apartamentului familiei. Îmbrăcată în haine specific islamice, femeia a luat craniul copilului şi a ieşit pe străzi, în Moscova. fost observată în faţa unei staţii de metrou din nord-vestul capitalei Rusiei, ameninţând că se va arunca în aer şi strigând „Mare este Allah”, o sintagmă utilizată de teroriştii islamişti. A fost arestată preventiv de forţele de ordine, care nu cred că incidentul are caracter terorist.

Uniunea Europeană nu poate lăsa Grecia „să plonjeze în haos” în faţa afluxului de migranţi, a subliniat cancelarul german Angela Merkel, în contextul în care mii de migranţi sunt blocaţi pe teritoriul grec după închiderea frontierelor în Balcani. Grecia a avertizat că numărul migranţilor blocaţi pe teritoriul său riscă să se tripleze, în martie, şi să atingă 70.000, din cauza cotelor impuse de către ţările din Balcani migranţilor care vor să se stabilească în Europa Occidentală.

Forţe guvernamentale siriene au reuşit să preia controlul asupra unui drum către Alep folosit de către amată, după ce au câştigat teren în faţa jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI). Confruntări armate între membri ai forţelor guvernamentale şi luptători din cadrul grupării jihadiste continuau să aibă loc în sud-vestul provinciei Alep. Potrivit televiziunii siriene de stat, militari deminau acest drum, care traversează localitatea Khanaser. Armata a fost nevoită să folosească această rută pentru a ajunge la Alep, deoarece insurgenţi controlează autostrada care traversează oraşul, situată mai la vest.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a susţinut, în faţa diplomaţilor, că România duce o „campanie politică” împotriva liderilor minorităţii maghiare de pe teritoriul său, „sub pretextul constituţionalităţii, legalităţii şi luptei împotriva corupţiei”. Orban a spus că Ungaria va „trebui să ridice această problemă într-un mod corespunzător”. Săptămâna trecută, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul LLaszlo Tokes judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional „Steaua României”.

Candidatul în alegerile primare republicane Donald Trump a refuzat să se distanţeze de fostul lider al Ku Klux Klan (KKK) David Duke, care a anunţat că-l susţine, miliardarul atrăgându-şi astfel un val de critici. Întrebat despre susţinerea pe care şi-a exprimat-o acest reprezentant al extremismului din Statele Unite faţă de el, Donald Trump a dat asigurări că nu ştie nimic despre David Duke. Îndemnat să condamne Ku Klux Klan şi mişcările care susţin extremismul, Donald Trump a declarat că mai întâi trebuie să se „informeze” cu privire la aceste grupări.

Aproximativ 300 de irakieni şi sirieni au încercat, să rupă gardul de la frontiera dintre Grecia şi Macedonia, pentru a protesta împotriva reducerii numărului de imigranţi cărora le este permis să ajungă pe teritoriul macedonean pentru a-şi continua călătoria spre nordul Europei. Circa 5.500 de imigranţi sunt blocaţi la graniţa greco-macedoneană, după ce Macedonia a restricţionat accesul acestora pe teritoriul ţării, iar mai mulţi au început să protesteze sâmbătă dimineaţă, solicitând permisiunea de a trece frontiera. Macedonia a restricţionat accesul imigranţilor la frontiera cu Grecia joi noapte, când a permis trecerea a 50 de imigranţi

SPORT

Problemele cu care se confruntă Arena Naţională a iscat un adevărat scandal între Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a dat un ultimatum lui Răzavan Sava, primarul interimar din Bucureşti. Burleanu spune că aşteaptă până marţi la ora prânzului un răspuns din partea Primăriei Capitalei în perspectiva asumării răspunderii pentru redeschiderea stadionului, în caz contrar meciul cu Spania (programat pentru 26 martie) urmând a se juca la Cluj.

Impresarul lui Nicandro Breeveld susţine că fotbalistul pe care îl reprezintă este supărat pe situaţia sa actuală, însă îşi va respecta contractul cu Steaua care expiră în iunie 2016. Duminică, media de sport din România a anunţat că mijlocaşul olandez va fi reprimit începând cu 29 februarie la baza de la Domneşti, unde se antrenează şi prima echipă. Marijo Knez, agentul lui Breeveld, a declarat că această schimbare de statut s-a petrecut la jumătatea lunii februarie.

Marius Şumudică susţine că a fost lovit în cap cu două monede de 50 de bani, în minutul 43 al partidei Astra – Dinamo 1-1. Pe imaginile surprinse de DigiSport, antrenorul de la Astra este lovit în umărul stâng cu o brichetă aruncată de fanii dinamovişti din spatele băncii de rezerve, după care se întoarce şi acuză o lovitură la cap.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal va da verdictul în cazul Şumudică-parior. Sentinţa a rămas în pronunţare de săptămâna trecută. Antrenorul Astrei a fost prins pariind cu ajutorul unui cont online pe partide din Liga 1, Liga Campionilor, Europa League şi meciurile ale naţionalelor U-17 şi U-19 ale României.

Biletele scoase la vânzare pentru barajul România – Germania din Fed Cup (16-17 aprilie) au fost epuizate în aproximativ 4 ore, record primit cu căldură de şefii FR de Tenis, dar şi de către conducerea reţelei Eventim. Fanii din Cluj nu au fost însă la fel de entuziasmaţi, cei mai mulţi dintre cei care doreau să-şi achiziţioneze bilete rămânând cu buza umflată. Asta pentru că bişniţarii au profitat din plin de permisivitatea cu care s-au comercializat cele 10.000 de bilete (5.000 pentru ziua de sâmbătă şi 5.000 pentru duminică).

Simona Halep a coborât, oficial, de luni dimineaţă, pe locul 5 în clasamentul WTA. Jucătoarea din România se află la a treia cădere consecutivă din 2016.După eliminarea de la Qatar Open de săptămâna trecută, Simona Halep a pierdut şi locul 4 în clasamentul WTA, fiind depăşită de Garbine Muguruza. Românca are 4745 de puncte şi este depăşită în clasamentul mondial de Serena Williams (9.245 de puncte), Angelique Kerber (5.700), Agnieszka Radwanska (5450) şi Garbine Muguruza (4831). Mai mult, Halep, a coborât două poziţii şi în clasamentul Road to Singapore, de pe 68 pe 70. Ultima cădere vine la 18 luni după ce Halep a ajuns pe cea mai importantă poziţie din cariera sa: locul 2, atins pe 11 august 2014.

Cu 1380 de puncte, Monica Niculescu este a doua cea mai bine clasată jucătoare din România şi a urcat trei poziţii, pe locul 34, după ce a atins optimile turneului de la Doha. Cu 1345 de puncte Irina Begu se menţine pe poziţia 36, iar Alexandra Dulgheru a coborât de pe locul 57 pe 67. Celelalte 4 românce din top 200 au căzut şi ele câteva poziţii. Andreea Mitu a picat de pe 107 pe 110, cu 616 puncte, Patricia Ţig de pe 124 pe 126, cu 448 puncte, Sorana Cîrstea, de pe 153 pe 155, cu 364 de puncte, iar Ana Bogdan, de pe 156 pe 162, 344 puncte. Doar două sportive din România au mai ajuns în top 10 WTA: Irina Spârlea, locul 7 în 1997 şi Virginia Ruzici, locul 8 în 1979.

Alex Fasolo (23), jucătorul echipei Collingwood Football Club (club de fotbal australian), este erou negativ în aceste zile în Australia. Sportivul a fost surprins de o cameră în timp ce se urina într-un pahar, în timpul unui joc aflat în plină desfăşurare. AFL (Australian Football League) a deschis deja o anchetă în privinţa acestui incident bizar. maginile arată că Fasolo s-a urinat într-un pahar de hârtie pe banca de rezerve, în timpul partidei Collingwood – Geelong. Sportivul s-a acoperit în momentul respectiv cu un prosop în zona inghinală, dar „acţiunea” a dus-o la îndeplinire după ce a întors capul în stânga şi în dreapta pentru a se asigura că totul este OK. La final, Fasolo a părut un om „luminat”!

După acel incident, colegul de echipă, Jamie Elliott,accidentat, a încărcat un video pe Twitter, însoţit de ceea ce părea a fi propriul râs răguşit, după cum relatează presa australiană. La scurt timp, filmuleţul a fost şters, însă acesta este disponibil la scară largă în mediul online. Incidentul cu Alex Fasolo are însă şi un precedent. În 2008, Mark Williams a fost sancţionat cu 500 de dolari australiani amendă (în jur de 325 de euro) după ce a urinat pe teren înainte de a începe un meci.

Anghel Iordănescu nu vrea să joace amicalul din 27 martie, cu Spania, pe Cluj Arena. Selecţionerul se teme de starea gazonului şi le cere oficialilor FRF şi celor ai Primăria Capitalei să aducă meciul pe Arena Naţională. Iordănescu le-a cerut celor de la Primăria Capitalei să rezolve cât mai repede problemele de la Arena Naţională.

Naţionala României are programate două meciuri amicale în luna martie: pe 23 martie cu Lituania şi 4 zile mai târziu contra Spaniei. Cum Arena Naţională nu are încă avizul ISU, şefii Federaţiei Române de Fotbal au ales să mute cele două meciuri pe Cluj Arena. Pe lângă cele două meciuri de la finalul lunii martie, Iordănescu a mai cerut 3 jocuri amicale în cantonamentul din Austria, iar ultimul test pentru tricolori va fi în iunie, la Bucureşti, contra Georgiei.

Barcelona a învins-o pe Sevilla, scor 2-1, într-o partidă contând pentru etapa a 26-a din Primera Division. Andaluzii au fost primii care au modificat tabela prin Vitolo, în minutul 20, dar Messi (min. 31) şi Pique (min. 48) au întors rezultatul şi a adus victoria catalanilor. După acest meci, Neymar a ieşit cel mai şifonat. Imediat după încheierea partidei, starul brazilian a postat pe reţelele de socializare o fotografie în care avea umărul stâng prins într-un bandaj cu gheaţă. Neymar a suferit o căzătură destul de urâtă în timpul confruntării cu Sevilla şi şi-a prins mâna sub corp.

Mike Freeman, un alergător britanic în vârstă de 55 de ani, a murit duminică, după ce s-a prăbuşit la numai 45 de metri de linia de sosire a unui semimaraton. Freeman, membru al unui club de alergători amatori din Essex (Anglia) venit în Malta pentru a participa la un semimaraton, a colapsat când îl mai despărţeau doar câteva secunde de finiş. „Anul viitor…“, i-a spus sportivul soţiei sosite într-un suflet, înainte de a fi urcat în Ambulanţă. La foarte puţin timp după aceea, Mike Freeman a murit. Cu două săptămâni în urmă, sportivul se plânsese de dureri în piept. Medicul i-a dat însă undă verde să concureze.

Fostul preşedinte executiv al FC Dinamo Cristian Borcea este audiat luni de procurorii DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA. Cristian Borcea a fost adus la sediul DIICOT din penitenciar, acolo unde execută o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare din dosarul „Transferurilor”. În acelaşi dosar au fost audiaţi alţi oameni de fotbal, respectiv Dumitru Dragomir, Patriţiu Abrudan, Iuliu Mureşan şi Cornel Şfaiţer.

CSMS Iaşi se poate considera cea mai văduvită echipă din play-out. Formaţia ieşeană a suferit un singur eşec în returul sezonului regulat, 1-2 acasă cu Chiajna, în octombrie, este neînvinsă în ultimele 11 etape de campionat, iar acest parcurs excelent a făcut ca echipa lui Nicolo Napoli să încheie prima parte a sezonului cu un avans de şase puncte faţă urmăritoarele sale. Prin înjumătăţirea punctelor, sistem ce avantajează echipele mai slab clasate în sezonul regulat, ecartul dintre CSMS şi celelalte formaţii s-a micşorat considerabil, iar acum orice pas greşit poate cântări enorm.

Sergio Llull, componentul echipei de baschet Real Madrid, a avut „execuţia” sfârşitului de săptămână în sportul european! Jucătorul „galacticilor” a reuşit un coş de 3 puncte chiar în ultima secundă a partidei Valencia – Real Madrid (scor 94-95), derby-ul etapei a 21-a din campionatul Spaniei. A fost şi coşul cu care Real Madrid a oferit Barcelonei poziţia de lider în întrecerea iberică. Cu mai puţin de 4 secunde înainte de final, scorul era egal, 92-92. Valencia a reuşit un coş de 2 puncte când timpul de joc rămas de disputat „cobora” sub 2 secunde.

Real Madrid a repus mingea cu 1.3 secunde înainte de final, a fost de fapt o pasă scurtă până la Sergio Llull, care a reuşit să introducă mingea în coşul advers din zona propriului semicerc. Sergio Llull este unul dintre cei mai redutabili jucători din baschetul european la aruncările de la distanţă, fiind şi component al naţionalei Spaniei care a câştigat Campionatul European în 2015. După 21 de etape în Spania, FC Barcelona este în frunte cu 19 victorii, acelaşi număr fiind acumulat şi de Valencia. Real Madrid ocupă locul 3 cu 17 victorii din 21 de partide jucate.

Majda Mehmedovic (25 ani) a fost confirmată oficial de CSM Bucureşti pentru sezonul 2016-2017. Extrema stângă vine în capitala României din postura de handbalistă liberă de contract şi a semnat până în vara anului 2018. Mehmedovic este primul transfer anunţat de campioana României, după ce zilele trecute a prelungit angajamentele cu Oana Manea, Jelena Grubisic, Linnea Torstensson, Isabelle Gullden şi Carmen Martin.

După ce a transferat patru campioane mondiale (Pessoa, Cavaleiro, Da Silva şi Rodrigues) în vara anului 2014 şi a achiziţionat două MVP-uri de Campionate Europene, Linnea Torstesson şi Isabelle Gullden, CSM Bucureşti şi-a asigurat şi serviciile unei duble câştigătoare de Liga Campionilor, Majda Mehmedovic. Handbalista a câştigat trofeul cu Buducnost în 2012 şi 2015. Formaţia din Capitală şi-a propus să fie una dintre cele mai bune echipe din Europa în handbalul feminin, de ce nu să atace şi câştigarea Ligii Campionilor, astfel că a mai adăugat o vedete la colecţie.

Un suporter al echipei franceze de fotbal Olympique Lyonnais a decedat pe stadion, la partida câştigată de favoriţii săi, 2-1, în faţa liderului Paris Saint Germain. Ştirea tragică a fost anunţată de site-ul oficial al clubului din Lyon într-un comunicat. Clubul Lyon a trimis condoleanţe familiei şi a anunţat că va solicita Ligii franceze aprobarea pentru a păstra un moment de reculegere la meciul cu Guingamp, programat duminica viitoare. Meciul în sine a reprezentat un succes pentru Olympique Lyonnais care a oprit la 36 de partide seria de invincibilitate a liderului Paris Saint Germain.

Lorenzo Insigne (24 de ani), mijlocaşul ofensiv al lui Napoli, a trecut, prin momente pe care ar dori să le uite cât mai repede. Colegul lui Chiricheş a fost ameninţat cu pistolul şi jefuit chiar în oraşul natal, în momentul în care se afla alături de soţia sa. Întâmplarea nefericită pentru Insigne, născut chiar în Napoli, a avut loc în cartierul Vomero, aflat foarte aproape de centrul oraşului, în momentul în care starul de pe San Paolo se afla în maşină alături de soţia sa. Presa intaliană scrie că jefuitorii l-au urmărit şi ameninţat cu pistolul pe fotbalist, lăsându-l fără o sumă de bani şi alte obiecte de valoare.

Uli Hoeness, fostul preşedinte al clubului Bayern Munchen, a fost eliberat, din închisoare după ce a ispăşit jumătate din condamnarea de trei ani şi jumătate pronunţată în martie 2014. Hoeness (64 de ani) beneficia de la începutul lui 2015 de un regim de semi-libertate care îi permitea să nu petreacă decât nopţile în interiorul închisorii Landsberg. Ziua, fostul preşedinte al clubului bavarez se ocupa de echipele de tineret de la Bayern Munchen.

Formaţia lui Luis Enrique a egalat recordul de meciuri consecutive fără înfrângere. Messi şi Pique au întors soarta partidei, iar Barcelona a ajuns la 34 de meciuri fără înfrângere, egalând astfel un record deţin de marea rivală, Real Madrid. Golurile au fost marcate de Vitolo, în minutul 20, pentru Sevilla, respectiv Leo Messi în minutul 31, dintr-o lovitură liberă executată perfect. Pique a adus-o pe Barcelona în avantaj prin golul marcat în minutul 48.

PROGNOZA METEO
29 Februarie 2016

Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în sud-vestul teritoriului și în zonele de munte. Noaptea, înnorãrile se vor accentua în toate regiunile, va ploua în jumãtatea de vest a teritoriului, unde izolat cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp, iar în rest ploile se vor semnala local și vor fi în general slabe cantitativ. Vor fi mai ales averse, iar trecãtor se vor semnala și descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri susținute la munte și în sudul Banatului, unde viteza la rafalã va depãși 65…70 km/h, dar mai ales în a doua parte a intervalului, temporar și în celelalte regiuni. Dimineața, în sud și în est, pe arii restrânse va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi semnificativ, devenind cu mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în primele ore ale zilei, când vor mai fi condiții de ceațã. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat, iar spre sfârșitul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi ridicatã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 16…18 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *