Stiri pe scurt 29 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scur 29 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  29  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 29 aprilie. In anul 1854, s-a născut savantul şi matematicianul francez Henri Jules Poincaré. A fost primul care a studiat principiul relativităţii. În matematică şi fizică este folosit Grupul Poincare după savantul francez. (m. 17 iulie 1912).

Bisericile din judeţul Vaslui sunt obligate de Episcopia Huşilor să vândă 40.000 de lumânări în perioada Sărbătorilor Pascale, la preţuri mai mari decât în magazine. Înalt Prea Sfinţitul Corneliu Bârlădeanu, Episcopul Huşilor, a trimis o adresă la toate protopopiatele din judeţul Vaslui, prin care obligă preoţii să vândă lumânări trimise de Episcopie. Preţurile sunt cuprinse între 3 şi 6 lei şi sunt mult mai mari decât în magazinele obişnuite, unde o lumânăre costă doar 0,70 bani. Protopopiatele au împărţit deja lumânările preoţilor, spre vânzare.

Potrivit unui sondaj de opinie IRES, realizat în aprilie, 68% dintre români cred că Paştele ar trebui sărbătorit la aceeaşi dată atât de credincioşii ortodocşi, cât şi de cei catolici. Opţiunea pentru sărbătorirea la o dată unică a Paştelui este mai frecventă în rândul respondenţilor peste 65 de ani, a celor din mediul urban şi a celor care locuiesc în Transilvania şi Banat, zonă în care locuiesc mai multe familii mixte de creştini ortodoxi şi catolici.

Din eşantionul total al studiului, procentul celor care sărbătoresc Paştele ortodox este ridicat, 94%. 83% din rândul celor care sărbătoresc Paştele ortodox declară că au obiceiul de a participa la slujba de Înviere, iar 87% dintre cei care practică acest obicei susţin că vor merge şi anul acesta la biserică, cu acest prilej. 61% afirmă că obişnuiesc să participe şi la slujba religioasă din Duminica Paştelui, iar 77% declară că vor merge să ia pasca de la biserică anul acesta.

Un kilogram de carne de miel costă, în pieţele din ţară, între 7 şi 25 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge şi la 30 de lei. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu 10 lei kilogramul. În unele cazuri, preţurile la carnea de miel sunt similare sau chiar mai mici decât cele de anul trecut, în Bistriţa-Năsăud, de exemplu, preţurile fiind mai reduse faţă de anul 2015. Aici, pentru un miel viu crescătorii cerând în pieţe 9 – 10 lei/kilogram, în timp ce în magazine preţurile pentru un kilogram de carne de miel pornesc de la 18 lei. La Constanţa a fost relansat programul „Preţul corect la carnea de miel” în două pieţe, astfel că producătorii înscrişi în program pot să scadă din preţul stabilit la 23 de lei/ kilogramul de carne, dar nu îl pot majora.

Nouă spitale din Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de Paşti. În ceea ce priveşte Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, acesta va avea program normal de lucru în această perioadă şi va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală.

Solicitările populaţiei vor fi preluate la numărul de telefon 112. In Capitală, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de următoarele spitale: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă Copii M.S. Curie .

În weekendul Luminat, prelungit până pe 2 mai, în Bucureşti vor fi sumedenie de întâmplări. În tihnă,după un ou ciocnit şi revărsare de lumină îndumnezeită, puteţi merge să vizitaţi expoziţia de Artă Religioasă sau Bricabrac-ul Dada. Cărtureştii au târg de Paşte online.Luni, rulează animaţii la Mall.

EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) a anunţat vineri pe Facebook faptul că nicio televiziune din România nu va putea difuza show-ul Eurovision 2016, deoarece nicio altă televiziune, în afară de TVR, nu este membru EBU. EBU a explicat că oferta Pro TV nu a putut fi luată în considerare din cauza faptului că televiziunea nu este membru EBU, iar Concursul muzical Eurovision este o competiţie între membri şi asociaţi. De asemenea, într-un comentariu publicat la postarea iniţială, EBU a precizat că „România nu va participa la ESC (Eurovision Song Contest, n.r.) în acest an şi nici un radiodifuzor nu va transmite show-ul în România”.

Zeci de contestaţii privind candidaturile la Primăria Capitalei şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt judecate, de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti. Pe rolul Tribunalului Bucureşti au fost înregistrate zeci de contestaţii privind candidaţii la Primăria Capitalei şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cel puţin 20 dintre acestea fiind judecate, la ora transmiterii ştirii, de către magistraţi. Printre candidaţii contestaţi sunt şi principalii competitori: Cătălin Predoiu, Robert Turcescu, Gabriela Firea şi Nicușor Dan.

Un angajat într-un departament de call-center are un venit mediu între 500 şi 700 de euro net pe lună. Salariul angajatului însă poate varia în funcţie de limba străină pe care o cunoaşte, sarcinile pe care trebuie să le defăşoare şi competenţele sale, a spus Daniel Mereuţă, director general în cadrul furnizorului local de servicii de outsourcing Optima. Vorbitorii de limbi străine exotice precum daneză, olandeză sau norvegiană sunt la mare căutare de către companiile din sectorul serviciilor de externalizare, de asemenea angajatorii din piaţă adaugă sporuri la salariul fix candidaţilor care cunosc mai multe limbi străine.

O mare parte dintre candidaţii care se bat pentru poziţiile deschise în call-centere sunt tinerii studenţi şi proaspăt absolvenţii cu studii superioare. În companiile cu activităţi de call-center lucrau peste 14.000 de angajaţi în 2014, de trei ori mai mult faţă de 2008, sectorul fiind astfel printre cele mai eferves­cente de pe piaţa muncii. Preferinţele tinerilor care sunt în cău­tarea unui loc de muncă sunt cele legate de partea salarială, urmată de zona de training şi dezvoltare.

A fost deschisă o anchetă pentru a se cunoaşte dacă tratamentul pe bază de derivate de morfină (medicamente împotriva durerii, procurate legal din farmacii, doar pe bază de prescripţie medicală) ar fi, de fapt, cauza morţii lui Prince, la vârsta de 57 de ani. Opiaceele, la fel ca metadona sau morfina sunt substanţe derivate din opium, prescrise drept medicamente împotriva durerii, în mod justificat, dacă medicul apreciază acest lucru. Aceste medicamente, care se găsesc în farmacii, pot antrena o puternică dependenţă. La o săptămâna după decesul lui Prince, anchetatorii încep să desluşească cauzele morţii sale. Prince avea asupra sa, dar şi în casă, medicamente opiacee (derivate din opium), găsite în ziua când a fost descoperit fără viaţă, după cum precizează mai multe surse din presa americană.

Aflate în Suedia în timpul sfintelor sărbători de Paşti, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu, vor fi oaspeţii Episcopiei Ortodoxe Române de la Stockholm şi ai comunităţii româneşti. Principele Radu va participa la slujba din Noaptea Învierii, oficiată de Preasfinţia Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord, iar Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor lua parte la slujba din a doua zi de Paşti şi se vor întâlni cu membrii comunităţii româneşti. Vizita, este prilejuită de evenimentele dedicate zilei de naştere a Regelui Suediei, acesta împlinind 70 de ani. Principesa Margareta va vizita Crucea Roşie suedeză, unde se va întâlni cu preşedintele organizaţiei naţionale.

Un sistem video integrat de supraveghere a tuturor lăcaşurilor de cult din Gorj, menit să oprească furturile din biserici, va fi implementat, în acest an, din banii enoriaşilor. Decizia implementării sistemului video integrat de supraveghere a lăcaşurilor de cult a fost luată de teama hoţilor. Preoţii din Gorj au decis, astfel, să instaleze camere video şi un sistem de alarmă împotriva efracţiei, astfel încât senzorii să se activeze la orice mişcare în interior, în timpul nopţii.

Traficul în zona punctelor de trecere a frontierei a crescut cu aproape 60 la sută în aceste zile, cele mai aglomerate vămi fiind cele din zona de vest a ţării. Românii plecaţi peste hotare se întorc în număr mare în ţară, zilele acestea. Doar în ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei au fost înregistrate 168.900 de persoane şi 52.500 de mijloace de transport. Potrivit oficialilor din IGPF valorile de trafic au crescut cu aproape 60 la sută faţa de perioada anterioară. În aceste zile, pentru intrarea în ţară, cele mai tranzitate puncte de trecere sunt cele de la frontiera cu Ungaria, Republica Moldova şi Serbia.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât definitiv intratea în faliment a companiei de asigurări Astra, după aproape opt luni de la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Acest lucru înseamnă că păgubiţii Astra Asigurări vor începe să primească plăţile în contul daunelor suferite. Astra se număra printre cei mai mari asigurtori locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an. Portofoliul asigurătorului era format în principal din poliţe auto obligatorii (RCA), care cumula circa 40% din poliţele, echivalentul a circa 881.000 de contracte.

Luptători de la trupele speciale ale Poliţiei Capitalei fac, până pe data de 2 mai, misiuni de patruale, cu arme semiautomate în dotare, în cinci zone aglomerate din Bucureşti, acţiunea fiind o măsură sporită pentru asigurarea ordinii publice în zilele de sărbătoare. astfel de acţiuni au avut loc şi de Crăciun şi „sunt măsuri curente de menţinere a ordinii publice, unde şi cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au atribuţii. Astfel de acţiuni au avut loc şi de Crăciun şi „sunt măsuri curente de menţinere a ordinii publice, unde şi cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au atribuţii.”

AB InBev s-a oferit să vândă brandurile SAB Miller din Europa Centrală şi de Est, inclusiv Pilsner Urquell, înainte de decizia Comisiei Europene de a aproba tranzacţia evaluată la peste 100 miliarde de dolari. Potenţiala vânzare anunţată astăzi include şi brandurile poloneze Tyskie şi Lech, berea Dreher din Ungaria sau brandul românesc Ursus. Estul Europei nu a fost niciodată un focus major pentru AB InBev, iar posibila vânzare este menită să aducă circumstanţe atenuante îngrijorărilor pe care le-ar putea avea Comisia Europeană privind tranzacţia care aşteaptă ultimele aprobări.

Începând din 28 aprilie 2016, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale primeşte cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014–2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016.Una din modificările importante pentru simplificarea accesării finanţării nerambursabile europene de către solicitanţi o constituie eliminarea termenului de valabilitate de minim 10 ani pentru contractele de arendă a terenurilor agricole.

Doar în cazul exploataţiilor care presupun înfiinţarea şi/sau reconversia plantaţiilor pomicole, contractele care conferă dreptul de folosinţă (arendă, concesiune) asupra terenurilor agricole trebuie să aibă o valabilitate de minimum 15 ani (excepţie: plantaţiile de viţă de vie, pepinierele, culturile de căpşun, zmeur, mur, coacăz şi agriş unde perioada minimă este de 10 ani), începând cu anul depunerii Cererii de Finanţare. Pentru celelalte tipuri de culturi nu este necesară prezentarea documentelor pentru terenul agricol, verificarea făcându-se de către experţii evaluatori, exclusiv în sistemul IACS

MAE aminteşte românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi în cazul pierderii actelor şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale. În cazul în care nu este folosită aplicaţia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro, unde se postează anunţuri de călătorie în timp real.

Un astfel de anunţ, care poate fi primit prin aplicaţie sau poate fi citit pe pagina web, este adresat turiştilor români aflaţi în Austria. Potrivit unui comunicat MAE, în contextul demersurilor împotriva traficanţilor şi a migraţiei ilegale, Poliţia austriacă a reluat controalele temporare ale vehiculelor la frontiera cu Ungaria, care vor fi efectuate prin sondaj, în special pentru districtele Neusiedl am See, Eisenstadt, Mattersburg şi Oberpullendorf.

Managerii estimează creşterea activităţii în toate sectoarele economiei, în perioada aprilie-iunie, şi o tendinţă de majorare moderată a numărului de salariaţi în construcşii, comerţul cu amănuntul şi servicii. De asemenea, previziunile pe următoarele trei luni indică un avans al preţurilor în comerţul cu amănuntul.Pe zona de industrie prelucrătoare, în cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2016, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea volumului producţiei.

Pentru activitatea de fabricare a substanţelor şi produselor chimice se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +42%), în timp ce pentru fabricarea tutunului tendinţa va fi de scădere accentuată (sold conjunctural -43%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%), la fel ca lşi în cazul numărului de salariaţi.

Festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest (BDF) a dat startul înscrierilor de producţii de film documentar românesc pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului, care se va desfăşura în perioada 27 septembrie – 2 octombrie. Regizorii şi producătorii îşi pot înscrie creaţiile cinematografice până la data de 30 iunie, în cadrul uneia dintre cele 3 secţiuni competiţionale: studenţească, principală sau cea dedicată documentarului de televiziune, segment introdus în ediţia precedentă a festivalului.

Producţiile înscrise intră în etapa de preselecţie şi urmează să fie analizate de o comisie cu ochi critic pentru film. Şi în acest an festivalul doreşte să prezinte cea mai recentă radiografie a documentarului românesc şi să întregească lista celor peste 100 de documentare proiectate şi a celor peste 75 de sesiuni de întrebări şi răspunsuri (Q&A-uri) adunate în ediţiile precedente.

Violenţele din estul Ucrainei au atins din nou cote îngrijorătoare. Şeful misiunii de monitorizare în Ucraina a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare a raportat că numărul încălcărilor armistiţiului în estul Ucrainei a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele luni. La o conferinţă pe teme de securitate organizată la Moscova, pe 28 aprilie, secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, s-a pronunţat împotriva propunerii de a înarma observatorii desfăşuraţi în estul Ucrainei. Zannier a adăugat că este crucial ca părţile implicate în conflict să respecte armistiţiul, parte a Acordului de la Minsk, din februarie 2015.

Guvernul de la Damasc a denunţat intrarea trupelor americane în Siria, caracterizând această acţiune drept o agresiune şi o încălcare gravă a suveranităţii siriene. Potrivit unui comunicat publicat joi de Ministerul sirian de Externe, militari americani au ajuns în oraşul Rmeilan, în provincia Hassakeh din nordul Siriei. Intrarea trupelor americane constituie „o intervenţie nedorită şi ilegitimă care a fost înfăptuită fără consimţământul guvernului sirian,” se mai afirmă în comunicat. Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat, săptămâna aceasta, trimiterea a încă 250 de militari americani în Siria, pentru a ajuta la campania împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs în Arhipelagul Vanuatu, fiind urmat de o alertă de tsunami. Valuri tsunami periculoase se pot produce pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului pe coasta Vanuantu. Intensitatea cutremurului, care s-a produs, la ora locală 6.30 ( joi, 22.30, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, a fost iniţial măsurată la 7,3 grade pe scara Richter de către NTWC. Acest arhipelag, format din 80 de insule, este unul dintre cele mai sărace state ale planetei, fiind situat pe centura de foc a Oceanului Pacific, unde coliziunea plăcilor tectonice cauzează sesime frecvente şi o activitate vulcanică intensă.

Un elicopter s-a prăbuşit lângă oraşul norvegian Bergen, la bordul aeronavei aflându-se 14 oameni. Din primele informaţii reiese că mai mulţi oameni plutesc pe mare. Echipajele de urgenţă au declarat pentru presa locală că elicopterul a fost „distrus în întregime”. Ziarul norvegian Aftonbladet relatează că aeronava se deplasa din Bergen către Brage.

Un acord pentru introducerea „unui regim de linişte” în capitala Damasc şi în provincia Latakia din Siria, agreat de SUA şi Rusia, va intra în vigoare de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. „Regimul de linişte” va fi în vigoare timp de 24 de ore pentru zona din jurul Damascului şi 72 de ore în cazul provinciei Latakia. Anunţul vine la o săptămână după lupte intense în oraşul Alep (la nord de Latakia), unde forţele administraţiei Bashar al-Assad au declanşat o amplă ofensivă pentru a recupera părţi din oraş aflate sub controlul rebelilor, confruntări în care au murit peste 200 de persoane.

China a adoptat un nou pachet de legi prin care este reglementată activitatea organizaţiilor non-guvernamentale străine, în pofida criticilor internaţionale. La ora actuală, în China activează peste 7.000 de organizaţii non-guvernamentale străine. Noua lege a cauzat anxietate în rândul organizaţiilor non-guvernamentale străine, dar şi locale, care prezintă temeri că noua lege este de fapt un pretext pentru a le restricţiona şi a le controla activitatea. Mai mult state, inclusiv Statele Unite, au cerut Chinei să anuleze sau să schimbe în mod drastic legea propusă.

Ungaria respinge cotele obligatorii de imigranţi stabilite de Uniunea Europeană, dar va „contribui la solidaritatea europeană” prin protejarea graniţelor externe ale Blocului comunitar şi „prin alte metode”. În ceea ce priveşte legăturile cu Germania, Balog a spus că acestea sunt de o importanţă capitală pentru Ungaria şi că poziţiile diferite ale celor două state privind migraţia nu trebuie să conducă la o slăbire a relaţiilor. Istvan Hiller, vicepreşedintele Parlamentului şi membru al delegaţiei ungare la Berlin, a spus că diferenţele de opinie privind migraţia au cauzat „probleme substanţiale” în relaţiile politice cu Germania, dar că în pofida acestui fapt, „ambele părţi urmăresc stabilizarea completă a legăturilor”.

Peste 150 de persoane au fost arestate în Franţa, după ce confruntări violente au izbucnit între manifestanţi şi forţele de ordine, în cadrul protestelor la care au participat 50.000 de oameni pentru a denunţa proiectul legii muncii. Prefectul poliţiei din Paris, Michel Cadot, a declarat că în spatele violenţelor de joi se află grupuri foarte bine organizate şi metodice, în condiţiile în care numărul forţelor de ordine a fost suplimentat pe fondul decretării stării de urgenţă în urma atacurilor teroriste de la Paris din noiembrie.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, şi-a exprimat, îngrijorarea în privinţa posibilei creşteri a numărului de imigranţi care folosesc ruta maritimă Libia-Italia pentru a ajunge în Europa, adăugând că ruta balcanică trebuie să rămână închisă. Imigranţii s-au reorientat spre Italia şi pe fondul închiderii rutei Grecia-Turcia pe Marea Egee, prin care au pătruns cei mai mulţi extracomunitari în cursul anului trecut.

Germania intenţionează să limiteze drastic accesul la indemnizaţiile sociale pentru imigranţii din Uniunea Europeană, prin urmarea exemplului Marii Britanii, măsura vizându-i în special pe cei din ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România şi Bulgaria. Textul, criticat puternic de opoziţie, prevede ca imigranţii intraeuropeni fără un loc de muncă să nu poată avea acces la ajutoarele publice decât după cinci ani de şedere în Germania.

Un grup de analiză din Washington a analizat mai multe documente interne ale ISIS, realizând un raport ce arată problemele cu care se confruntă gruparea teroristă. Cele mai mari dificultăţi par a proveni din lipsa de fonduri, banii fiind necesari pentru a cumpăra sclavi sexuale. Măsurile luate par a fi extreme: unii lideri au cerut ca militanţii să reducă consumul de electricitate şi să nu mai conducă maşini oficiale în scop personal. Pe de altă parte, luptătorii par a fi deprimaţi, autorii raportului prezentând exemple de jihadişti care au au adus scutiri medicale pentru a nu mai fi trimişi pe front.

SPORT

Fotbalul românesc se confruntă cu o nouă situaţie absurdă, după ce Comisa de Recurs a FRF a decis, joi, anularea suspendării de o etapă şi a amenzii de 40.000 de lei primite de tehnicianul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu. Federaţia Română de Fotbal a anunţat astăzi că decizia luată de propriul for „legitimează încălcarea normelor FRF şi chiar eludarea sancţiunilor disciplinare” şi recomandă Ligii Profesioniste de Fotbal să atace la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) hotărârea luată de Comisia de Recurs. În comunicatul postat pe site-ul oficial, forul condus de Răzvan Burleanu anunţă ca va depune recurs la această decizie luată de Comisia de Recurs a FRF, dacă LPF nu va proceda astfel.

Gigi Becali are un nou plan pentru viitorul sezon şi spune că e gata să investească o sumă importantă pentru a deschide o academie de fotbal pe modelul implementat de Gheorghe Hagi la Viitorul. Patronul Stelei spune însă că proiectul va fi demarat doar dacă echipa se va califica în grupele Europa League şi îşi va asigura astfel venituri suficiente pentru a se autofinanţa. În caz contrar, Becali anunţă că va renunţa să mai investească în fotbal şi e dispus să cedeze echipa Clublui Sportiv al Armatei.

Considerat cel mai bun jucător din Liga 1 în prima parte sezonului, Constantin Budescu (27 de ani) a decis să se transfere în liga secundă din China la începutul acestui ani, într-o mutare neînţeleasă de mulţi, în condiţiile în care în momentul plecării vârful părea sigur de prezenţa în lotul României pentru Euro 2016. Vârful care a marcat 12 goluri pentru Astra până în decembrie a recunscut că a pus partea financiară pe primul plan, însă spera că va rămâne în vederile naţionalei, ţinând cont de perioada scurtă dintre momentul transferului (începutul lui februarie) şi startul Euro 2016 (10 iunie).

Fundaşul austriac Christian Fuchs e căsătorit cu Raluca, o româncă stabilită în SUA, pe care a cunoscut-o în 2012, în timp ce se afla peste Ocean cu Schalke 04, pentru mai multe partide amicale. Leicester City mai are nevoie de trei puncte în ultimele trei etape pentru a deveni cea mai surprinzătoare campioană din istoria Premier League, iar povestea micuţei echipe condusă de italianul Claudio Ranieri a atras inclusiv atenţia americanilor. Washington Post scrie astăzi despre liderul Angliei şi îl prezintă cititorilor pe Christian Fuchs, unul din oamenii-cheie ai „vulpilor” în acest sezon. În vârstă de 30 de ani, fundaşul austriac a fost transferat în vară de Leicester, de la Schalke 04, şi a devenit titular incontestabil în flancul stâng al defensivei.

Fostul jucător de tenis Slobodan Živojinović a vorbit în presa din Serbia despre o presupusă relaţie cu Prinţesa Diana. În vârstă acum de 52 de ani, sârbul a declarat că s-a apropiat de Prinţesa Diana la finalul anilor ’80, la un meci de tenis disputat la Wimbledon. Ulterior, cei doi ar fi început să se vadă, în timp ce Prinţesa de Wales încă era căsătorită cu Prinţul Charles.

Oficialii clubului Steaua Bucureşti au anunţat, vineri, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a clubului, că au fost puse în vânzare biletele pentru partida cu Pandurii Târgu Jiu de duminică, 1 mai, dar tichetele se vând doar la tribune, cele două peluze fiind închise. Steaua întâlneşti Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 9-a din play-off-ul Ligii 1, duminică, 1 mai, de la ora 20:30. În clasament, cele două echipe sunt despărţite de patru puncte, roş-albaştri având 39 de puncte, în timp ce Pandurii au acumulat 35.

Dacă gorjenii vor pleca neînvinşi de pe Arena Naţională, Astra va fi desemnată, matematic, campioană. Oficialii Stelei au scos la vânzare bilete doar la cele două tribune ale stadionului. Astfel, un tichet la tribuna 1 va costa 25 de lei, în timp ce la tribuna a 2-a, biletul va costa doar 15 lei. Programul caselor de bilete va fi următorul: sâmbătă, orele 12:00 – 19:00, respectiv duminică, orele 13:00 – 20:30.

Jucătoarea americană de tenis, Serena Williams, numărul unu mondial în clasamentul WTA, s-a retras de la turneul de la Madrid, din cauza unei stări febrile. Deciza de a se retrage a Serenei Williams face ca Simona Halep, locul 7 WTA să devină a 5-a favorită a turneului. La Madrid, Halep va juca primul meci împotriva japonezei Misaki Doi, locul 45 WTA. Retragerea americancei, câştigătoare în 2012 şi 2013 a turneului din capitala Spaniei, o propulsează în postura de principală favorită pe poloneza Agnieszka Radwanska.

Vlad Chiricheş, fundaşul clublui italian Napoli, a acordat, vineri, un interviu site-ului eusunt12.ro, în care a dezvăluit care este atuul României la Campionatul European, rezultatul cărui meci l-ar schimba dacă ar fi posibil şi pe cine ar lua cu el în Italia. Chiricheş este convins că fanii vor avea un aport extrem de important la meciurile de la turneul final al Campionatului European din Franţa.

Membrii Grobari, una dintre facţiunile de suporteri a clubului sârb Partizan Belgrad, l-au agresat, vineri, în parcarea stadionului, pe Milos Vazura, directorul general al echipei, din cauza rezultatelor slabe obţinute în acest sezon, anunţă site-ul Sportske. (Vezi imaginile în clipul de mai jos, de la secunda 35). Sezonul dezastruos al fostei adversare a Stelei din preliminariile Ligii Campionilor, care a încheiat sezonul regular la aproape 30 de puncte distanţă de rivala Steaua Roşie Belgrad, şi care acum, în play-off, a ajuns pe locul 3 al clasamentului, n-a rămas netaxat de către fanii clubului.

Şefii lui Manchester United nu par încă decişi în ceea ce priveşte antrenorul echipei pentru viitorul sezon, însă pregătesc deja un nou transfer spectaculos. Daily Mail anunţă că trupa de pe Old Trafford s-a înţeles în mare măsură cu Benfica pentru aducerea mijlocaşului Renato Sanches, într-o afacere ce poate ajunge la 60 de milioane de euro. 40 de milioane de euro e suma iniţială pe care United urmează să o plătească pentru mijlocaşul de doar 18 ani, însă bonusurile stipulate în înţelegere pot duce suma totală la 60 de milioane de euro.

Mathieu Valbuena, mijlocaşul echipei Olympique Lyon, în vârstă de 31 de ani, a fost implicat într-o altercaţie cu un fan pe aeroportul Blagnac, din Toulouse, după ce suporterul i-a reproşat că el este motivul pentru care Benzema va rata Campionatul European. Potrivit relatărilor, suporterul se afla în aeroport împreună cu fiul său şi filma sosirea echipei cu telefonul mobil, iar când Valbuena a apărut, fanul i-a transmis fiului său că „acesta este Valbuena, motivul pentru care Karim Benzemna nu va fi convocat la Campionatul European din Franţa”. La auzul acestor cuvinte, mijlocaşul de la Lyon i-a luat telefonul fanului şi l-a trânit de pământ, moment în care a izbucnit conflictul dintre cei doi, iar ofiţerii firmei de securitate au fost nevoiţi să intervină pentru a calma spiritele.

Comisia de Recurs a respins, recursul formulat de către oficialii clubului Atletico Madrid, la suspendarea de trei etape pe care a primit-o antrenorul Diego Simeone la meciul cu Malaga, după ce, de pe banca echipei sale a fost trimisă în teren o minge, care a oprit atacul oaspeţilor. Diego Simeone, cel care a împlinit vârsta de 46 de ani pe 28 aprilie, a fost sancţionat de către Comisia de Disciplină a federaţiei spaniole cu trei etape de suspendare, după ce a pus pe cineva de banca să arunce o minge în teren la meciul cu Malaga, când adversarii plecaseră pe un contraatac periculos.

Clubul Italian de fotbal Inter Milano ar putea fi preluat de o companie din China. Suning Commerce Group Co Ltd, un retailer specializat pe vânzarea produselor de îngrijire pentru bebeluşi, cosmetice sau cărţi este interesat să preia pachetul majoritar al acţiunilor clubului. O delegaţie de 12 persoane a grupului chinez, condusă de preşedintele Suning Commerce, Zhang Jindong a negociat la finalul săptămânii trecute preluarea clubului de la actualii acţionari. Conform purtătorului de cuvânt al echipei din Milano, scopul vizitei a fost discutarea “unui parteneriat strategic” care să include atât investiţii în club cât şi crearea unor academii de fotbal pe tot teritoriul Chinei.

PROGNOZA METEO
29 Aprilie 2016

Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadã a lunii aprilie. Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua în majoritatea regiunilor, exceptând pe cele sud-estice, unde ploile se vor semnala doar izolat. Vor fi și averse, însoțite de descãrcãri electrice, iar izolat, cu precãdere în zonele montane și submontane, cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. În timpul nopții, pe crestele montane, trecãtor vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea unele intensificãri în timpul ploilor, iar în cursul zilei și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 11 grade.

Bucuresti

Valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorãri mai ales spre searã și noaptea, când temporar va ploua și sunt posibile descãrcãrile electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *