Stiri pe scurt 28 Septembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 28 Septembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  28  Septembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 septembrie. In anul 1737, Ioan Inochentie Micu Klein a prezentat Dietei ungare un memoriu, în numele „naţiunii române” din Transilvania, faţă de refuzul episcopului de a înlocui termenul „naţiune” cu acela de „români” sau de „plebea românească”. Dieta ungară nu a permis citirea documentului.

Numărul cererilor depuse de studenţi pentru un loc de cazare în căminele Universităţii „Ovidius” din Constanţa îl depăşeşte cu circa 250 pe cel al locurilor disponibile, dar reprezentanţii instituţiei spun că în fiecare an reuşesc să răspundă tuturor solicitărilor în a doua etapă de repartizare. Aproximativ 1.200 de studenţi s-au înscris pentru a beneficia de cazare în căminele Universităţii „Ovidius” din Constanţa în anul universitar 2016 – 2017. Cu toate acestea, reprezentanţii universităţii spun că în fiecare an reuşesc să răspundă tuturor solicitărilor în cea de-a doua etapă de repartizare. Au fost făcute lucrări de renovare acolo unde a fost necesar, s-au făcut deratizări pe parcursul verii, au fost zugrăvite camerele mai murdare, s-a reparat sau schimbat mobilierul deteriorat şi au fost înlocuite instalaţiile sanitare defecte, astfel că studenţii se vor putea caza în camere în condiţii bune.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa dispune de 1.327 de locuri de cazare, în patru cămine, două pe Aleea Studenţilor nr.1 şi două în incinta complexului universitar din B-dul Mamaia nr. 124. Camerele destinate studenţilor în cele patru cămine sunt în sistem garsonieră, cu bucătărie la capătul culoarului, în fiecare cameră putând locui până la patru persoane. Tarifele sunt la fel ca cele din anii trecuţi, respectiv de 280 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ cu taxă şi 165 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ fără taxă.

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat, la sediul DNA Ploieşti, într-un dosar de corupţie. Vasile Blaga a ieşit din sediul DNA Ploieşti după circa două ore de audieri şi a declarat că a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Întrebat dacă îşi va da demisia, copreşedintele PNL a răspuns: „Vă rog să reţineţi că sunt garantul respectării statutului şi a tuturor deciziilor partidului. Voi acţiona în consecinţă, nu vă faceţi probleme”. Totodată, întrebat cum a răspuns acuzaţiilor legate de presupusul trafic de influenţă, Vasile Blaga a răspuns că poate să îşi dovedească nevinovăţia. Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), ONG din Cluj-Napoca, transmite că lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este considerată de ei un plagiat, concluzia venind în urma unor verificări făcute de ei. În cadrul comunicatului sunt menţionate trei opere din care ar fi fost preluate paragrafe fără citare. Reprezentanţii ONG-ului susţin că solicită retragerea titlului de doctor în drept acordat Laurei Codruţa Kovesi. Reacţia acestora a venit, la câteva ore după ce deputatul Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Apple cam plimbă ursul cu maşina proprie şi Cam (designer turc) s-a gândit să intervină cu o soluţie. Măcar de design până când s-o implementa treaba. Ali Cam vede însă mult în viitor, în 2076, cînd e foarte posibil ca nici unul din noi să nu mai fie pe Terra ca să-i confirme minunea asta de prototip. E adevărat că e un studiu de design cu minime posibilităţi de concretizare. Plafonul se trasnformă în display, înăuntru sunt gadget-uri peste tot, maşina este conectată total la internet si cu device-urile Apple. Panoul care comandă maşina şi toate utilităţile va fi o hologramă sensibilă la atingere.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, referitor la acuzaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, că teza de doctorat este o lucrare care îi aparţine în totalitate, menţionând că nu a plagiat. Procurorul-şef DNA aminteşte că instituţia pe care o conduce a sesizat, în acest an, atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cât şi Consiliul Superior al Magistraturii referitor la luările de poziţie anterioare ale lui Sebastian Ghiţă, în care acesta a făcut alegaţii cu privire la investigaţiile penale desfăşurate de procurori.

Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie picheteză, Ministerul Muncii, peste o sută de salariaţi din Administraţia Publică Locală fiind prezenţi la protest, aceştia exprimându-şi nemulţumirea faţă de salarizare; sindicaliştii discută cu reprezentanţii ministerului. Sindicaliştii au fost chemaţi la discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Aceştia au anunţat că, daca nu ajung la o inţelegere cu ministerului, vor protesta.

Patru migranţi, doi cetăţeni din Kosovo, un albanez şi un sirian, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România au fost opriţi de poliţiştii de frontieră de la Oraviţa şi Jimbolia. Aceştia au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, unde s-a stabilit că doi sunt din Kosovo, iar al treilea este albanez, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani. Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din Jimbolia au depistat în localitatea Cărpiniş, judeţul Timiş, un adolescent în vârstă de 16 ani din Siria, care a solicitat azil în România. Acesta urmează să fie predat Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, ai Direcţia de Investigaţii Criminale si Directiei Operatiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează două percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la punctele de lucru (birouri şi spaţii comerciale) ale unor societăţi comerciale. În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de rambursări ilegale de TVA şi de evaziune fiscală, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul construcţiei de ansambluri rezidenţiale şi hoteluri. Prejudiciul este estimat la peste 5.000.000 de euro.

YouTube Go este o aplicaţie menită să facă mai accesibil conţinutul celebrului serviciu de video sharing, permiţând vizionarea clipurilor YouTube chiar şi în lipsa unei conexiuni active la internet. Creată în special pentru publicul din India, aplicaţia este recomandată pentru folosirea în zone unde accesul la internet nu este posibil în mod permanent, sau vitezele de transfer lasă mult de dorit. Momentan, disponibilă pentru testare doar în această ţară, YouTube Go permite descărcarea clipurilor video pentru vizionare offline, utilizatorii putând alege între economisirea conexiunii la internet şi a memoriei interne a dispozitivului, respectiv obţinerea unui nivel superior de calitate prin selectarea unei rezoluţii mai înalte.

YouTube Go permite vizionarea clipurilor preferate şi împreună cu prietenii, folosind reţeaua WiFi pentru a transmite clipul salvat altor dispozitive din apropiere. Anunţată împreună cu alte produse Google adresate pieţei din India, în cadrul unui eveniment găzduit în oraşul Delhi, aplicaţia YouTube Go ar putea fi oferită şi în afara acestei ţări după încheierea etapei iniţiale de testare.

Şase turişti germani au fost transportaţi la spital, au vârste cuprinse 26 şi 48 de ani şi au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară. Cei şase turişti au fost transportaţi la spital de la un hotel de cinci stele din Sibiu cu două ambulanţe SMURD. Turiştii le-au declarat medicilor că pe parcursul zilei de marţi au servit doar micul dejun la restaurantul hotelului. Reprezentanţii hotelului nu au dorit să comenteze incidentul.

Compania americană Walt Disney lucrează împreună cu un consilier financiar pentru a evalua o posibilă ofertă pentru Twitter. După interesul pe care l-a generat, Twitter a demarat un proces pentru a evalua o potenţială vânzare. Salesforce.com de asemenea ia în considerare o ofertă şi lucrează împreună cu Bank of America pentru a evalua implicaţiile. Reprezentanţi ai Twitter şi Dinsey nu au comentat încă afirmaţiile surselor din piaţă. Speculaţiile că Twitter va fi vândut au început să capete contur în ultimele luni, culminând cu vestea de săptămâna trecută că Salesforce ar fi interesată.

Un incendiu a izbucnit, într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc din oraşul Pâncota, judeţul Arad, un bărbat în vârstă de 57 de ani cu probleme psihice care se afla în locuinţă fiind evacuat de către pompieri şi transportat la spital. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, a declarat, că în momentul în care au ajuns echipele de intervenţie incendiul se manifesta în două camere ale apartamentului, iar proprietarul se afla în locuinţă.

Potrivit acestuia, proprietarul aparatamentului, o persoană cunoscută cu probleme pshihice, a fost preluat de către echipajul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a afirmat că cel mai probabil incendiu a izbucnit din cauza unei ţigări nestinse, proprietarul adormind în timp ce fuma. Oamenii din bloc au declarat, însă, că sunt terorizaţi de faptul că bărbatul a ameninţat de mai multe ori că va da foc apartamentului.

Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce maşina în care se aflau a lovit, la Timişoara, o ambulanţă care se îndrepta către un bolnav. Soferul autoturismului nu a acordat prioritate ambulanţei, aceasta având semnalele luminoase pornite. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” au declarat că persoana care se afla pe bancheta din spate a autoturismului a avut nevoie de descarcerare. Aceasta a fost transportată la spital inconştientă, în timp ce şoferul şi pasagerul aflat pe scaunul din dreapta au fost răniţi uşor. În ambulanţa SMURD se afla echipajul medical format din cinci persoane, care se îndrepra spre un bolnav, şi niciuna nu a fost rănită. În total, trei ambulanţe au intervenit la accident, fiind trimisă şi o autospecială de descarcerare.

Rachel Warwick suferă de o boală foarte rară care o face alergică la apă. A face baie este o agonie, chiar şi propriile lacrimi îi ard pielea. Pentru ea, o baie relaxantă sau o sesiune de snorkelling în Marea Mediterană sunt un coşmar, chiar şi un pahar de apă băut nu este o experienţă plăcută. De fapt, orice contact cu apa este dureros. Chiar şi propriile lacrimi sau transpiraţia îi fac rău şi în urma lor rămâne o iritaţie timp de mai multe ore.

Arenele Romane vor găzdui lansarea proiectului vizual cu caracter caritabil „Angels”, creat de fotograful Alex Csiki, pe 1 octombrie, începând cu ora 20:00. Încasările obţinute în urma vânzării lucrărilor vor fi direcţionate integral către Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incediului din Colectiv. La 6 ani de la ultima sa lansare de proiect, Alex Csiki a reuşit să dea naştere, cu sprijinul Nikonisti, unui nou proiect plin de substanţă şi cu un puternic impact emoţional. Pentru „Angels”, artistul s-a lăsat inspirat de Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a infernului serii de 30 Octombrie 2015 din clubul Colectiv, incendiu ce a răpit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieţi.

Numele proiectului nu este intâmplător. Tedy este cel mai bun exemplu de luptătoare autentică, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viaţă normală din nou. La Arene vor fi expuse 24 de lucrări semnate de Alex Csiki, fotografii printate in format mare. Toate lucrările vor fi însoţite de certificat de unicitate, fiecare lucrare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de catre artist. Un album în format mic cu toate lucrările va fi de asemenea pus în vanzare pentru spectatori.

Un islamist implicat în distrugerea monumentelor arheologice din Timbuktu (Mali) a fost condamnat la nouă ani de închisoare de Curtea Penală Internaţională (ICC). Ahmad Al Faqi Al Mahdi, fost profesor, a pledat vinovat şi a exprimat regrete pentru participarea la distrugerea a nouă mausolee din zona Timbuktu în iunie-iulie 2012. Procesul, început pe 22 august, reprezintă un moment important pentru Curtea Penală Internaţională, fiind prima condamnare pentru distrugerea unor obiective istorice şi culturale.

Mii de cetăţeni saudiţi au semnat o petiţie online în care se cere renunţarea la sistemul patriarhal al tutelei femeilor, sub care persoane de sex feminin necesită permisiunea unei rude de sex masculin pentru a putea exercita acţiuni fundamentale. În Arabia Saudită femeile necesită permisiunea unui tutore de sex masculin pentru a putea călători, a se căsători, a ieşi din închisoare, pentru a lucra sau a putea beneficia de un tratament medical. Clerici proeminenţi au semnat petiţia pentru a indica convingerea că acest sistem nu îşi are originea în legea islamică.

Tutore este de obicei tatăl sau soţul unei femei, o văduvă va fi obligată să ceară permisiunea fiului său dacă în familie nu există alte persoane în vârstă de sex masculin. În ultimii ani a existat o creştere a numărului persoanelor care încearcă să pună capăt sistemului de tutelă al femeilor. În urmă cu cinci ani o serie de activişti au început a efectua studii cu privire la validitatea religioasă a sistemului tutelei persoanelor de sex feminin. Petiţia a fost semnată de cel puţin 14.682 de persoane, iar aproximativ 2.500 de femei au trimis telegrame biroului regelui Arabiei Saudite pentru a-i solicita acestuia eliminarea sistemului de tutelă.

Autorităţile indoneziene au trimis mai multe echipaje de salvare pentru a evacua turiştii din regiunea masivului Barujari de pe insula Lombok, după ce un vulcan din zonă a erupt. Erupţia vulcanului Rinjani a perturbat activitatea aeroporturilor aflate pe insulele Lombok şi Bali, după ce coloana de fum, gaze şi cenuşă vulcanică s-a ridicat până la înălţimea de aproximativ 2.000 de meteri. Agenţia indoneziană pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că echipajele de salvare au evacuat deja peste 1.100 de persoane şi se află în căutarea a câtorva sute de turişti. Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că autorităţile „încă caută aproximativ 389 de turişti, în mare parte turişti străini”.

Fostul ministru britanic de finanţe, George Osborne, a spus că economia britanică va suferi dacă Regatul Unit va încerca să aibă un divorţ ”dur” de Uniunea Europeană. În primul interviu televizat de la pierderea poziţiei în guvern după referendumul din iunie, Osborne a spus că premierul Theresa May ar trebui să încerce să obţină cea mai apropiată relaţie financiară şi economică cu blocul comunitar. Osborne a fost concediat de May după o campanie în care a avertizat că susţinerea Brexitului va duce la o recesiune auto-indusă şi la măsuri de austeritate mult mai dure din partea guvernului. Economia până acum a arătat mai bine decât se aştepta, iar May a semnalat că ar putea să încetinească relaxarea fiscală.

Shimon Peres, premier şi ulterior preşedinte al Israelului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat la Tel Aviv, după ce în urmă cu două săptămâni a suferit un accident vascular major. Peres era internat la secţia de terapie intensivă a Centrului Medical Sheba, după ce a suferit un accident vascular major pe data de 13 septembrie. În urma accidentului vascular, pacientul şi-a revenit parţial, însă starea lui de sănătate s-a înrăutăţit brusc. Shimon Peres a fost de două ori premier şi a avut un mandat de preşedinte al Israelului.

Preşedintele Barack Obama l-a desemnat pe Jeffrey DeLaurentis drept primul ambasador american în Cuba după o pauză de 55 de ani, în contextul îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două state, însă este de aşteptat ca această acţiune să fie respinsă de Congres. Preşedintele Barack Obama a declarat că este „un pas înainte către o relaţie normală şi productivă”, adăugând că DeLaurentis este persoana cea mai calificată pentru acest post. Nominalizarea trebuie să fie aprobată de Senatul american, care este controlat de republicani, iar acest lucru pare improbabil, mai ales în condiţiile opoziţiei manifestate de senatorii americani de origine cubaneză, care se opun reluării relaţiilor diplomatice normale cu Havana.

Oficialii români şi americani au discutat despre consolidarea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre şi înfiinţarea brigăzii multinaţionale ce va fi condusă de România, cu ocazia reuniunii grupului de lucru pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic România – SUA. Pe data de 26 septembrie 2016, la Washington, a avut loc cea de-a cincea reuniune a grupului de lucru pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic România – SUA, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Departamentul american de Stat.

În comunicat se mai afirmă că cele două state se angajează să continue eforturile pentru a face „piaţa regională de energie mai transparentă, predictibilă, integrată, diversificată şi competitivă”. Un interes particular este acordat realizării interconexiunilor între reţele de gaze din România, Bulgaria, Ungaria şi Austria, dar şi dintre România şi Republica Moldova, cât şi dezvoltării rezervelor marine din zona pontică.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,0 grade s-a produs în Marea Mediterană, în apropierea coastelor sudice ale Greciei, acesta fiind al doilea cutremur moderat ce se produce în estul Mediteranei în mai puţin de 24 de ore. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 34 de kilometri sud sud-vest de oraşul Kalamata, în extremitatea sudică a Grecei continentale. Până la această oră nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative. Seismul are loc la doar câteva ore după un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade ce s-a produs marţi seară în Marea Mediterană, în apropierea coastelor Greciei şi Turciei.

Nicolas Sarkozy a declarat că, în cazul în care câştigă alegerile prezidenţiale franceze din 2017, este dispus să ofere Marii Britanii şansa de a anula procesul de Brexit prin negocierea unui nou tratat privind UE. Sarkozy a declarat că noul tratat s-ar concentra pe reformarea zonei Schengen, ar restricţiona prerogativele Comisiei Europene şi ar suspenda negocierile de aderare cu Turcia. Candidatul prezidenţial a precizat că, imediat după alegerea sa, ar încerca să obţină sprijinul cancelarului german Angela Merkel în favoarea acestui proiect şi apoi ar zbura la Londra pentru a oferi britanicilor opţiunea de a vota din nou în ceea ce priveşte apartenenţa la UE.

SPORT

Laurenţiu Reghecampf a fost deranjat de afirmaţiile lui Christoph Daum, care a declarat că trebuie să ne rugăm ca Astra şi Steaua să scoată rezultate pozitive cu AS Roma şi Villarreal. Antrenorul Stelei a lansat un nou atac la adresa selecţionerului. Christoph Daum nu este foarte încrezător în şansele Stelei şi Astrei în faţa lui ASA Roma şi Villarreal, în grupele Europa League. Selecţionerul României a spus că Steaua şi Astra au nevoie de ajutor divin pentru a scoate a scoate un rezultat pozitiv. Reghecampf spune că cele două echipe au avut deja realizări în aceste sezon, s-au calificat în grupele EL – şi mai degrabă naţionala are nevoie de ajutor divin, în meciurile cu Armenia şi Khazahstan.

Gigi Becali a oferit detalii din transferul lui Denis Alibec la Steaua. Atacantul a semnat pe cinci ani şi va câştiga 13.500 de euro în primul sezon, apoi va avea un salariu anual de 20.000 de euro. Alibec are şi o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro. Denis Alibec a semnat cu Steaua, într-o tranzacţie în care Astra va primi 1,5 milioane de euro. Atacantul de 25 de ani urmează să îmbrace tricoul Stelei începând cu ianuarie 2017. Becali a oferit detalii despre salariul pe care-l va câştiga Alibec şi clauza de reziliere pe care i-a pus-o în contract.

Mihai Stoica se apără de vocile care acuză că Steaua este favorizată de arbitraje. Managerul sportiv al vicecampioanei dă exemplul accidentării lui Aganovic, care a suferit o fractură de mandibulă la un contact cu Tiago Lopes, însă jucătorul CFR-ului nu a fost sancţionat. Mihai Stoica spune că Steaua nu este avantajată de arbitri, ba dimpotrivă. Oficialul vicecampioanei spune că Steaua s-a confruntat până acum cu mai multe decizii greşite în defavoarea sa. Printre argumente, accidentarea lui Aganovic în meciul cu CFR Cluj, meci pierdut cu 1-0. Mijlocaşul Stelei a ieşit atunci în minutul 20, după un contact dur cu Tiago Lopes.

Denis Alibec susţine că n-a semnat cu Steaua, în ciuda faptului că Gigi Becali a anunţat că jucătorul va îmbrăca tricoul ”roş-albastru” în următorii cinci ani. Atacantul de 25 de ani a amânat răspunsul până după meciul cu AS Roma, din grupele Europa League. Gigi Becali susţine că a reuşit să-l transfere pe Denis Alibec şi Astra urmează să primească 1,5 milioane de euro, lucru confirmat inclusiv de Marius Şumudică. Patronul Stelei a oferit detalii şi din presupusul contract al lui Alibec cu Steaua: durata de 5 ani, cu 13.500 de euro pe lună în primul sezon şi câte 20.000 de euro lunar în următoarele patru.

Un campionat care se anunţa la discreţia CSM Bucureşti, Liga Naţională de handbal feminin, s-a aprins instantaneu, după ce Dunărea Brăila a învins campioana Europei la începutul acestei săptămâni cu 30-27, într-un meci din cadrul etapei a 4-a. CSM Bucureşti trebuie să tragă acum pentru a câştiga un nou titlu de campioană. Cu un bagaj mare de încredere, Dunărea Brăila ar putea să adune victorie după victorie până la partida retur. Iar în acest caz, CSMB ar trebui să câştige în retur la 4 goluri pentru a întoarce situaţia în favoarea ei. Apoi, succesul Dunării Brăila cu siguranţă va oferi încredere şi altor echipe, în sensul că orice este posibil. SCM Craiova, CSM Roman (în special pe teren propriu), Corona Braşov au loturi cu care pot pune probleme şi nu se vor mai considera din start victime sigure.

Clint Demspey (33 de ani), fost fotbalist în Premier League, momentan legitimat la Seattle Sounders, va rata restul sezonului din MLS din cauza unor bătăi neregulate ale inimii. Atacantul american nu a mai jucat din urmă cu o lună, după ce a fost supus unor investigaţii medicale. Dempsey va rata restul sezonului, dar şi meciurile de calificare la Campionatul Mondial cu echipa SUA, din noiembrie din cauza unor bătăi neregulate ale inimii. În cariera sa, Dempsey a jucat pentru: New England Revolution (2004-2006), Fulham (2007-2012), Tottenham (2012-2013) şi Seattle Sounders, cu care a semnat în 2014.

Gabriel Manolache, selecţionerul naţionalei sub 17 ani, a publicat pe site-ul FRF lotul pentru amicalul cu Polonia, ultimul test înaintea turului de elită care se va desfăşura în perioada 25-30 octombrie. Curios, de la Academia Gică Hagi au fost luaţi doar doi jucători, în timp ce de la Dinamo n-a fost selecţionat niciun copil. În schimb, lotul este dominat de jucători de la Centrele de Excelenţă.În ultima vreme, Gică Hagi se plânge tot mai mult că ar exista la FRF un curent îndreptat împotriva sa, care se râsfrânge asupra activităţii de la academia pe care o susţine. Modul în care a fost făcută selecţia la naţionala sub 17 ani îi dă şi mai multe motive de nemulţumire. De la Academia Hagi au fost luaţi doar doi jucători, de la Dinamo – niciunului, însă Centrele de Excelenţă din Târgu Mureş şi Timişoara dau nu mai puţin de nouă jucători, deşi rezultatele acestora sunt destul de slabe.

Atacantul argentinian Carlos Tevez, în vârstă de 32 de ani, care evoluează la Boca Juniors, a anunţat că ia în calcul să se retragă din activitate la finalul acestui an. Carlos Tevez şi-a început cariera la Boca Juniors, în 2001, iar până la revenirea din 2015, a mai evoluat la Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City şi Juventus Torino. Atacantul argentinian şi-a trecut în palamares nouă trofee alături de cele două echipe din Manchester, printre care şi o Ligă a Campionilor alături United. La Juventus a câştigat două titluri de campion în Serie A şi o Cupă a Italiei. La nivel internaţional, Carlos Tevez a marcat 13 goluri în 76 de meciuri la selecţionata Argentinei, pentru care a debutat în 2004.

Gigi Becali a anuţat că va plăti acum pentru transferul lui Denis Alibec, însă jucătorul va veni în iarnă. Patronul Stelei a beneficiat de o situaţie în care Astra este obligată să vândă din cauza datoriilor către jucători. Steaua şi Astra urmează să facă o nouă afacere, în ciuda declaraţiilor făcute de Marius Şumudică, cel care susţinea că niciun jucător nu va pleca spre vicecampioana României. Gigi Becali a anunţat că va plăti acum pentru Denis Alibec, deşi jucătorul urmează să vină din ianuarie, când se redeschide fereastra de transferuri. Suma de transfer este de 1,5 milioane de euro, bani de care Astra are nevoie ca de aer.

Poliţiştii fac în această dimineaţă percheziţii la hotelul RIN, care aparţine primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi fratelui acestuia, Ionuţ Negoiţă, patron la Dinamo. Prejudiciul estimat este de cinci milioane de euro. Probleme pentru fraţii Negoiţă. Poliţiştii desfăşoară la această oră percheziţii la RIN Grand Hotel, într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ cinci milioane de euro.

CSM Oradea şi U-Banca Transilvania Cluj, cele două echipe româneşti care evoluează în Champions League la baschet masculin, au luat marţi seară o opţiune importantă pentru calificarea în turul al doilea preliminar! Orădenii i-au învins pe campionii Slovaciei de la BC Prievizda, în Sala Antonio Alexe, cu scorul de 71-64, în timp ce clujenii au făcut spectacol pe terenul ciprioţilor de la AEK Larnaca, scor 78-50.

CSM Oradea a trecut cu bine de un meci care părea mult mai complicat, ţinând cont că slovacii au condus chiar şi la 6 puncte în sfertul al treilea (43-37). Campionii României au forţat însă pe final de meci, intrând în avantaj cu o serie de 13 puncte la rând. Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Sean Denison, cu 17 puncte, 8 recuperări şi o pasă decisivă. Românii au câştigat cu 71-64 şi vor trebui să-şi apere avantajul joi, în returul din Slovacia. Dacă obţine calificarea, CSM Oradea va întâlni Lukoil Sofia din Bulgaria în turul al doilea preliminar.

Simona Halep, a patra favorită şi numărul 5 WTA, este mulţumită de cum a jucat împotriva Yaroslavei Şvedova (Kazahstan, 41 WTA), pe care a învins-o, scor 6-3, 6-3, într-un meci din optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan (China). Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, a beneficiat de un bye în primul tur al competiţiei de la Wuhan, iar înainte să joace cu Yaroslava Şvedova a trecut de Irina Begu, după abandonul acesteia la scorul de 6-3, 2-0 pentru a patra favorită a competiţiei.

Moment de panică la Palatul Cotroceni, în timpul ceremoniei de premiere a olimpicilor de la Rio de Janeiro. Înainte ca medaliaţii să fie felicitaţi de preşedintele Klaus Iohannis, canotoarei Adelina Cojocariu i s-a făcut rău şi a leşinat. Colegele sale din barca de 8 plus 1, bronz în Brazilia, au încercat să o sprijine şi au scos-o afară din sală pe braţe. Sportiva şi-a revenit însă după câteva minute.

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că Final Four-ul Ligii Campionilor la feminin se va disputa la Budapesta în următorii trei ani, iar ediţia din 2017 va avea loc pe 6 şi 7 mai. Federaţia Europeană de Handbal a decis să prelungească pentru încă tre ani cooperarea, iar contractul dintre cele două părţi va fi semnat în zilele următoare. Ediţia din 2017 va avea loc în Papp László Sportarena din Budapesta, arenă cu 12.000 de locuri., pe 6 şi 7 mai. Prima ediţie a Final Four-ului a avut loc la Budapesta în 2014 şi a fost câştigată de ETO Gyor. În anul următor, s-au impus muntenegrecele de la Buducnost, cu româna Cristina Neagu între componente.

În acest an, trofeul a fost cucerit de CSM Bucureşti, după o finală câştigată la aruncările de la 7 metri, cu Gyor. Chiar dacă a pierdut meciul din etapa a patra din Liga Naţională feminină, scor 27-30, în deplasare, cu Dunărea Brăila, CSM Bucureşti are ca obiectiv repetarea performaţei de la Budapesta. Handbalistele antrenate de Jakob Vestergaard vor începe lupta pentru apărarea trofeului la jumătatea lunii ocotmbrie, când vor întâlni pe teren propriu, campioana Rusiei, Rostov Don. CSM Bucuureşti are o grupă extrem de dificilă, din care mai fac parte Gyor şi Midtiylland. Cu toate acestea, Vestergaard speră să ajungă cu cât mai multe puncte în grupele principale, mai ales după transferurile din această vară: Gnonsiane Niombla, Camille Ayglon sau Majda Mehmedovici.

PROGNOZA METEO
28 Septembrie 2016

Vremea va fi predominant frumoasã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, exceptând îndeosebi primele ore ale zilei când în zonele joase de relief se va semnala nebulozitate joasã și ceațã, local în centrul și estul țãrii și pe arii restrânse în sud și nord-vest. Seara și noaptea, cerul se va înnora treptat în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe în extremitatea de nord a teritoriului și pe spații mici, în zonele joase de relief va fi ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 2 grade în depresiuni și 14 grade pe litoral.

Bucuresti

Vremea va fi frumoasã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru sfârșitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil la senin, dar în orele dimineților și pe parcursul nopții va fi mai ridicatã probabilitatea de apariție a norilor de nivel jos sau a ceții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *