Stiri pe scurt 28 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 28 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  28 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 noiembrie. In anul 1943, Cel de al Doilea Război Mondial: Începe Conferinţa de la Teheran, unde liderii aliaţilor – preşedintele american F.D.Roosevelt, premierul britanic Winston Churchill şi liderul sovietic I.V. Stalin – stabilesc strategia de luptă, deschiderea unui al doilea front în Europa.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Institutul Cultural Român organizează, în perioada 27 noiembrie – 4 decembrie 2016, cu prilejul Zilei Naţionale a României, o serie evenimente dedicate comunităţilor de români din Spania, Israel şi Italia. Seria de manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României a începtu duminică, 27 noiembrie 2016, în comunitatea românească din Salamanca, cu un concert de muzică populară găzduit de Auditoriul Calatrava – Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Salamanca. Au urcat pe scenă interpreţii Ilie Caraş, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Ştefania Rareş şi Dinu Iancu Sălăjanu.

În zilele de 1 şi 2 decembrie 2016, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în Israel prin spectacolul „România, Dragostea Mea”, Vor fi organizate două spectacole de muzică românească, în Kiriat Haim şi la Tel Aviv, susţinute de soliştii Corina Chiriac, Silviu Biriş, Elisabeta Turcu, Ştefania Rareş şi Ilie Caraş. Momentele muzicale vor fi intercalate cu momente artistice interpretate de actriţa Alexandra Velniciuc.

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României continuă, în perioada 2-4 decembrie 2016, în Italia. La Teatrul Astra din San Dona` di Piave, la Teatrul Istoric din Asolo şi la Villa Burri din Verona vor avea loc trei spectacole de muzică populară şi divertisment, susţinute de Viorica Macovei, Vatentina Fătu, Vasile Muraru, alături de Nicolae Botgros, Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii” din Chişinău şi grupul coral „Colindătorii” al Asociaţiei Socio-Culturală Română „Decebal – Traian”. Accesul la toate evenimentele este liber.

Ileana Şerbănescu, responsabilă a Depozitului Legal al Bibliotecii Naţionale, a interzis accesul public la tezele de doctorat din propria instituţie. Motivul fiind că Legea Depozitului Legal 111/1995 impune ca doctoratele să fie clasificate în depozitul legal intangibil. Sigura soluţie propusă este digitalizarea lucrării dar acest lucru se face în limitele resurselor. Acuzaţi de plagiat sunt, printre alţii, fostul premier Victor Ponta, fostul vicepremier Gabriel Oprea, primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Toba, primarul orasului Voluntari Florentin Pandele si procurorul general adjunct al Parchetului Bogdan Licu, procurorul-şef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Traficul pe DN2 Urziceni – Buzău este întrerupt pe ambele sensuri la km 69+700 de metri, în zona localităţii buzoiene Glodeanu Sărat, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Mai multe persoane au fost rănite, dintre care, potrivit primelor date, două grav, iar cauza probabilă a accidentului ar fi adormirea la volan a unui conducător auto, a declarat Adrian Creangă de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

OPEC încearcă o ultimă întâlnire diplomatică pentru a stabili reducerea producţiei de petrol, în contextul în care ministrul Energiei din Arabia Saudită a sugerat pentru prima dată că nu este nevoie ca producţia să fie încetinită, aceasta putându-se baza pe cerere. Declaraţiile ministrului saudit au venit la doar două zile după ce Arabia Saudită a decis să nu participe la întâlnirea de luni a producătorilor care nu fac parte din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), din cauza diviziunilor din cadrul grupului. Întâlnirea a fost, însă, anulată, iar oficialii OPEC se vor întâlni, miercuri, la Viena.

Fostul primar PSD din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a murit, după ce i s-au aplicat mai multe lovituri de cuţit în abdomen, torace şi gât, care i-au cauzat o hemoragie puternică. Marius Ungureanu a adăugat că decesul a venit la puţin timp după cauzarea leziunilor. Fostul primar al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, lângă maşina personală. Trupul neînsufleţit al bărbatului ar fi fost găsit în jurul orei 4.00 dimineaţa, în apropierea dispensarului, pe o stradă cu ieşire într-un câmp, la marginea localităţii.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că Ioan Rusu a plecat de acasă, pentru a-i duce unei cunoştinţe o sumă de bani, dar nu a mai apucat să se vadă cu persoana respectivă. Soţia fostului edil a fost cea care a anunţat poliţia, bărbatul a fost găsit de către poliţişti fără suflare lângă maşina sa. Acesta ar fi fost ucis cu 8 lovituri de cuţit, iar poliţia ar fi găsit asupra lui suma de 1.000 de lei.

Preşedintele CA al TVR Irina Radu va fi audiată, în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, a declarat preşedintele comisiei, Gigel Ştirbu, solicitarea fiind făcută în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş. Radu Carp, membru al CA TVR propus de PNL, i-a adresat duminică o scrisoare directorului Irina Radu, cerând ca motivele pentru care televiziunea publică a decis să nu difuzeze emisiunea la care a participat premierul Dacian Cioloş să fie lămurite de Comisia de Etica a TVR.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a cerut luni Executivului explicaţii cu privire la modul în care a fost pregătită şi desfăşurată campania de achiziţie a sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului. Dragnea a adresat guvernului zece întrebări legate de această problemă, la care aşteaptă ” răspunsuri complete, nu atacuri politice specifice unei campanii negative” şi consideră că răspunsurile fac parte din „datoria” guvernului de a informa publicul. Un demers similar a făcut şi fostul ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu (PSD).

Un seism cu magnitudinea 3,5 pe scara Richter a fost înregistrat, în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la ora locală 1:25 şi a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri. Pe 22 noiembrie, un alt seism cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs în judeţul Vrancea, la o adâncime de 75 de kilometri. Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

Cu un număr record de locuinţe finalizate şi o creştere a tranzacţiilor, anul 2016 va fi cel mai bun an pentru piaţa rezidenţială locală, susţine un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker. Aproximativ 30.000 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în proiecte rezidenţiale din România, un record pentru segmentul de profil. La nivel naţional s-au înregistrat cu circa 9% mai multe tranzacţii imobiliare în primele nouă luni ale acestui an, gradul de absorbţie estimat al locuinţelor finalizate în acest an de către dezvoltatori fiind unul ridicat, de peste 70% în Bucureşti şi de peste 90% în Cluj – Napoca.

Numărul livrărilor de locuinţe în Bucureşti şi împrejurimi va atinge un nou record în acest an, fiind estimat la aproximativ 13.000, în creştere cu 20% faţă de anul anterior. Cea mai mare pondere a acestora, de aproximativ 53%, este încadrată pe segmentul mass market, anul 2016 marcând şi o majorare semnificativă numărului de proiecte care ţintesc clasa de mijloc, la un procent de aproape 40%. Adoptarea legii dării în plată şi epuizare primului plafon disponibil pentru finanţări prin Prima Casă a dus la o scădere a vânzărilor de locuinţe noi, scădere care a fost recuperată apoi după suplimentările fondurilor Prima Casă dar şi după ce majoritatea instituţiilor finanţatoare au revenit la avansuri de 15% – 20% pentru un credit ipotecar.

Cele mai mari pieţe rezidenţiale regionale din ţară au fost în 2016 Cluj – Napoca, Constanţa şi Sibiu, cu peste 2.000 de unităţi estimate spre livrare în fiecare din aceste zone, urmate îndeaproape de Braşov, Iaşi şi Timişoara. Cele mai mari grade de absorbţie a noii oferte, de peste 90%, s-au înregistrat în Cluj – Napoca şi Braşov potrivit studiului Residential Market 2016 Overview, procentul achiziţiilor realizate prin finanţare bancară fiind unul foarte redus, comparativ cu alte regiuni, precum Bucureşti.

Piloţii de la Lufthansa au avertizat că vor intra în grevă din nou, marţi şi miercuri, după ce negocierile pe tema salariilor din weekend au eşuat. Sindicatul piloţilor, Vereinigung Cockpit, a susţinut că iniţiativa lor ar urma să afecteze, marţi, zborurile pe distanţe scurte, în timp ce miercuri vor fi afectate şi cursele pe distanţe lungi. Este a 15-a grevă din aprilie, cu 2.800 de zboruri anulate săptămâna trecută din cauza grevei de patru zile a piloţilor. Reprezentanţii Lufthansa sperau ca sindicatul să îşi schimbe poziţia.

Sindicatul cere încă din 2012 o creştere a salariilor de 3,7% pentru 5.400 de piloţi. Vineri, Lufthansa a oferit o creştere a salariilor de 2,4% în 2016, cu o creştere adiţională de 2% în 2017. Anterior, compania a propus o creştere a salariilor de 2,5%, dar reprezentanţii sindicatului au respins oferta. Peste 350.000 de pasageri au fost afectaţi de greva de săptămâna trecută. Reprezentanţii companiei aeriene au estimat că acţiunea piloţilor costă compania aproape zece milioane de euro pe zi. Carsten Spohr, directorul executiv de la Lufthansa, a spus că viitorul companiei ar fi ameninţat dacă s-ar îndeplini cererile piloţilor, urmând ca unele rute să devină neprofitabile.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a fost, în inspecţie la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) şi a declarat, întrebat de programul angajaţilor de la Finanţe care începe la 8, că va exista o discuţie cu aceştia pentru a avea acelaşi program. Începând de luni, 28 noiembrie, oamenii vor putea să-şi aleagă ziua şi ora la care să depună documentele pentru înmatriculării/transcrierii vehiculelor şi a preschimbării permiselor de conducere, prin rezervare on-line.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase cetăţeni irakieni, patru adulţi şi doi copii, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania. În urma verificărilor a rezultat faptul că cetăţenii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 39 ani, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos. Cei patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 26 şi 30 ani, au declarat că urmau să-i ajute pe cetăţenii irakieni să ajungă în Germania. In cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.

Circulaţia rutieră este blocată pe DN 7, pe Valea Oltului, în zona localităţii Dăeşti, judeţul Vâlcea, după ce un autoturism a lovit frontal un TIR, două persoane fiind transportate în stare gravă la spital. Reprezentanţii IPJ Vâlcea au declarat, că autoturismul care se deplasa pe direcţia Sibiu-Râmnicu Vâlcea, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un TIR. În urma impactului, cele două persoane care se aflau în autoturism au fost grav rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea.

Ultimul film al regizorului Martin Scorsese, intitulat „Silence”, va avea premiera marţi, în Vatican,unde cineastul va fi întâmpinat de un sobor de 400 de preoţi, care vor participa la proiecţia lungmetrajului ce prezintă martirajul iezuiţilor în Japonia secolului al XVII-lea. Papa Francisc nu este aşteptat la proiecţia în premieră a filmului „Silence”, în regia lui Martin Scorsese, însă cineastul are invitaţi 400 de preoţi care vor viziona filmul cu o durată de 159 de minute, transmite The Guardian. Informaţiile din presă sugerează că Martin Scorsese ar putea avea cu Papa Francisc o întredevedere privată.

Teatrul Excelsior din Bucureşti prezintă premiera spectacolului „Cea mai frumoasă floare din lume”, în regia lui Chris Simion-Mercurian, după o idee de Leon Magdan. Spectacolul spune povestea unui rege înţelept care îi provoacă pe cei mai experimentaţi consilieri ai săi să decidă felul în care va fi ales urmaşul său la tron. Câştigătorul regatului va fi cel pentru care adevărul şi dreptatea sunt valori de căpătâi. Distribuţia: Oliver Toderiţă, Ştefania Dumitru, Cosmina Dobrotă, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel şi Cristina Văduva. Scenografia: Adina Mastalier; coregrafia: Ioana Marchidan; muzica: Mandela Gajol.

Lady Gaga şi Madonna au făcut o vizită la Ali Forney Center din Brooklyn, New York, pentru tinerii LGBTQ, care au fost respinşi de familii şi nu au adăpost. Lady Gaga, faimoasă pentru activismul său pentru drepturile comunităţii LGBTQ, a stat de vorbă cu zeci de tineri adunaţi la centru să o întâlnească. Mulţi dintre ei au fost respinşi de familiile lor, dar au găsit o comunitate primitoare în Ali Forney Center, după ce au rămas fără adăpost. Locuitorii din centru au fost vizitaţi înainte cu o zi şi de Madonna. Centrul este numit după un copil, Ali Forney, care a fugit de acasă la vârsta de 13 şi a fost ucis pe străzile din New York, la vârsta de 22 de ani.

Sistemul de transport public din San Francisco a fost ţinta unui atac cibernetic, clienţii putând să călătorească gratis. Hackerii au cerut o răscumpărare care se ridică la aproximativ 70.000 $ (£ 56,000; € 66,000). Ca o măsură de precauţie, personalul a oprit toate maşinile de emitere a biletelor, astfel că cei care au călătorit cu transportul în comun nu au plătit nimic. Calculatoarele din reţeaua de transport public a oraşului, inclusiv cele din staţii, au fost dezactivate, după ce pe ecrane a apărut un mesaj de la atacatori: „Sunteţi sub un atac cibernetic, toate datele de contact sunt criptate. Contact: Key (cryptom27@yandex.com) ID:. 681, Enter”.

Trenurile în sine nu au fost afectate, iar oficialii oraşului au declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare. Agenţia de transport public, cunoscută sub numele de Muni, este responsabilă de trenurile, tramvaiele şi autobuzele din jurul oraşului. Maşinile de emitere a biletelor şi-au revenit la normal, însă nu este clar dacă atactul cibernetic a luat sfârşit. Un oficial al site-ului de ştiri Hoodline al oraşului San Francisco a declarat că hackerii au oferit o listă a aparatelor infectate, mai mult de 2.000 în total. Hacker-ul a declarat, pentru Hoodline, că Muni mai are o zi pentru a ajunge la o înţelegere.

O bombă artizanală, descoperită într-o pubelă în apropierea Ambasadei Statelor Unite la Manila, a fost detonată într-un mod controlat de poliţie, în urma incidentului nu a fost nimeni rănit. În cursul operaţiunii de detonare controlată s-au auzit două explozii. Oscar Albayalde, şeful Poliţiei metropolitane din Manila, declarând că a fost vorba de o bombă artizanală. Un angajat la serviciului de salubritate a anunţat poliţia după ce a descoperit bomba într-o pubelă aflată la aproximativ 20 de metri de ambasadă. Traficul rutier a fost închis în zonă în timp ce poliţia a distrus bomba. Un oficial din cadrul departamentului de informaţii al poliţiei, care a cerut să rămână anonim, a declarat că bomba artizanală era similară cu cele folosite de militanţii islamişti din sudul Filipinelor.

Tavanul unui club de noapte din Ucraina a luat foc după numărul unui artist care scotea flăcări pe gură, iar în urma incidentului 22 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza arsurilor sau intoxicării cu fum. Incendiul a avut loc în clubul din oraşul urainean Liov, elementele de decor ale acestuia şi echipamentul fiind complet distruse. În momentul în care a avut loc incendiul, în club se aflau 250 de persoane. Dintre cele 22 de persoane care au primit îngrijiri medicale, 14 au fost transportate la spital, două fiind în stare critică. Animatorul a scos flăcări pe gură care au ajuns la căptuşeala tavanului. Flăcările s-au extins rapid după ce bucăţi de material care ardeau au căzut pe scenă.

Hatice Kamer, jurnalistă a postului BBC în limba turcă, a fost eliberată, după ce a fost reţinută timp de o zi de autorităţile turce, în timp ce relata despre un accident minier petrecut în regiunea Siirt din sud-estul Turciei, zonă majoritar kurdă. În urma accidentului minier, care a avut loc în regiunea Siirt, au murit 11 persoane, iar cinci sunt în continuare dispărute. Hatice Kamer ar fi încercat să contacteze rudele minerilor decedaţi în accidentul din mină. Postul Westdeutscher Rundfunk (WDR), pentru care Kamer de asemenea lucra, a comunicat că a primit informaţia că jurnalista ar fi „acuzată de sprijinirea organizaţiei teroriste PKK prin relatările sale”.

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat, printr-o postare pe o reţea de socializare, că el a câştigat votul popular în alegerile din 8 noiembrie, „dacă deduci milioanele de oameni care au votat ilegal”. Cu toate acestea, Trump, care a câştigat votul electorilor în cele mai importante state din SUA, nu a oferit nicio dovadă care să-i susţină afirmaţia. Declaraţia lui Donald Trump vine ca reacţie după ce echipa de campanie a lui Hillary Clinton a anunţat că susţine renumărarea voturilor din Wisconsin, iniţiată de candidatul Partidului Verde. De asemenea, Clinton l-a depăşit pe Trump în ceea ce priveşte votul popular cu două milioane de voturi, şi este de aşteptat ca diferenţa să treacă de 2,5 milioane de voturi, în timp ce buletinele de vot continuă să fie numărate.

Persoane neidentificate au aruncat un cocktail Molotov spre zidul unui centru de primire a refugiaţilor din apropiere de Viena, dar în urma incidentului nu a fost nimeni rănit. Un purtător de cuvânt al Poliţiei austriece a declarat că o sticlă de bere umplută cu un lichid inflamabil a fost aruncată spre zid, lăsând urme superficiale de arsură. Incidentul este anchetat de poliţia regională şi autorităţile care se ocupă cu presupuse infracţiuni motivate de ură. Duminica viitoare, în Austria va avea loc reluarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în cadrul cărora se înfruntă moderatul Alexander Van der Bellen şi Norbert Hofer, candidatul extremei drepte, care şi-a bazat campania pe combaterea imigraţiei. În cursul acestui an, mai multe persoane au incendiat un centru nelocuit de primire a refugiaţilor aflat la Altenfelden, în apropierea frontierei Austriei cu Germania şi Cehia.

Francois Fillon, candidatul partidului conservator Republicanii, ar câştiga categoric alegerile prezidenţiale din Franţa, chiar şi în cazul în care în al doilea tur de scrutin s-ar confrunta cu Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă – dreapta Frontul Naţional. Fillon ar obţine 67% din voturile exprimate în al doilea tur de scrutin, în timp ce Le Pen ar obţine 33%, arată datele sondajului realizat de Harris Interactive. În primul tur, preşedintele Francois Hollande ar câştiga doar 9% din voturi, iar actualul premier, Manuel Valls, ar obţine un scor similar. Fostul ministru de Economie, Emmanuel Macron, ar obţine 13-14% din sufragii, în timp ce fostul socialist Jean-Luc Melenchon ar lua între 13 şi 15%. Sondajul a fost realizat duminică, pe un eşantion de 6.093 de persoane intervievate online

Trupele guvernamentale siriene şi forţele aliate au capturat o zonă strategică controlată de rebeli în estul oraşului Alep, inclusiv un cartier major şi altele mai mici. Televizunea siriană de stat a anunţat că 3.000 de persoane, dintre care jumătate copii, au părăsit zonele rebele în ultimele zile, refugiindu-se în părţile din oraş controlate de forţele guvernamentale şi kurde. Într-un comunicat dat publicităţii de Ministerul rus al Apărării se afirmă că în trupele siriene au ocupat zece cartiere şi peste 3.000 de clădiri, iar mai mult de 100 de rebeli au depus armele şi au părăsit oraşul. Rami Abdurrahman, coordonatorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, a a relatat că aproape 30% din zone controlate de rebeli în oraş au fost cucerite de forţele guvernamentale în urma ofensivei din ultimele zile.

SPORT

În faţa unei audienţe foarte scăzute, circa 1.500 de oameni, Steaua a ratat duminică ocazia să se distanţeze la 6 puncte în fruntea clasamentului, după 0-0 cu FC Botoşani în etapa a 17-a din Liga 1, şi îşi continuă parcursul slab în meciurile de pe teren propriu. Steaua nu mai reuşeşte să inspire teamă în meciurile de pe teren propriu în acest sezon, iar avansul de 4 puncte pe care-l are în clasament este iluzoriu, pentru că, dacă nu ar fi existat depunctările din cauze financiare, CFR Cluj ar fi fost, la această oră, în postura de a prelua şefia cu o victorie luni, în faţa echipei Pandurii.

Din cele nouă meciuri disputate de formaţia lui Laurenţiu Reghecampf „acasă” până acum, în actualul sezon al Ligii 1, vicecampioana a reuşit patru victorii, trei egaluri şi a pierdut două partide. Mai exact, Steaua a cedat nu mai puţin de 12 puncte în meciurile disputate pe Arena Naţională, care de cele mai multe ori a rămas aproape goală, lucru ce pare că este resimţit din plin de jucători. Obişnuiţi cu atmosfera din anii trecuţi, când suporterii umpleau sectoarele Arenei Naţionale şi la meciurile considerate mai slabe, jucătorii Stelei s-au trezit dintr-o dată părăsiţi de spectatori.

Florin Lovin a fost schimbat de Marius Şumudică în minutul 35 al meciului cu ACS Poli Timişoară, partidă pierdută de Astra cu scorul de 0-2. Antrenorul giurgiuvenilor şi-a motivat decizia lăsând să se înţeleagă că jucătorul ar fi fost răcit şi l-a înlocuit pentru că transpirase. Lovin a reacţionat nervos în momentul modificării şi spune că nu a avut nicio problemă de sănătate. Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani a precizat că s-a simţit umilit şi că din acest moment relaţia sa cu antrenorul s-a deteriorat serios.

Demisia lui Edward Iordănescu de la ŢSKA Sofia pare să fie doar prima dintr-o serie de mişcări care anunţă dificultăţi importante pentru unul dintre cele mai mari cluburi din Bulgaria. Antrenorul român a renunţat la post în urma situaţiei dificile de la club, însă a întâmpinat rezistenţă din partea patronului. Grisha Ganchev, omul care a preluat ŢSKA Sofia prin fuziunea cu Litex Loveci, a mărturisit public faptul că nu a fost de acord cu plecarea lui Iordănescu junior şi a plusat ameninţând cu retragerea sprijinului financiar de la club.

Ousmane N’Doye pare că se simte din ce în ce mai bine la Cetate Deva, club la care a ajuns la insistenţele preşedintelui clubului, Cristi Bobar, iar senegalezul, la cei 38 de ani ai săi, face spectacol atât pe terenul de fotbal cât şi în afara lui. Clubul Cetate Deva a făcut fericiţi circa 150 de copii de la centrele de juniori ale clubului, într-o acţiune la care au participat Ousmane N’Doye, Cristi Bobar şi staff-ul echipei din Liga 3. Cei prezenţi au dorit să imortalizeze momentul, iar senegalezul alături de preşedintele clubului au fost surprinşi împreună cu micii fotbalişti ai celor de la Cetate Deva şi de Moş Crăciun.

N’Doye a ratat startul sezonului în Liga 3 din cauza problemelor cu viza, transferul acestuia oficializându-se cu două luni întârziere, dar în cele din urmă senegalezul a debutat cu gol în tricoul noii sale echipe, împotriva celor de la Millenium Giarmata. De la începutul lunii noiembrie până acum, fostul mijlocaş al lui Dinamo a marcat în fiecare dintre cele patru meciuri în care a evoluat: un gol cu Millenium, o dublă cu Gloria Lunca Teuz Cermei, şi două triple cu Unirea Alba Iulia şi Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la Botoşani, nu este de acord cu o schimbare radicală la nivelul conducerii Federaţiei Române de Fotbal. În opinia omului care conduce clubul moldovean o colaborare între actualii şefi ai FRF şi o parte a jucătorilor exponenţiali din „Generaţia de Aur” ar reuşi să repună fotbalul românesc pe linia de plutire. Iftime nu crede că foştii jucători ai „Generaţiei de Aur” ar avea capacitatea de a conduce destinele fotbalului românesc. Gică Hagi ar trebui să facă echipă cu Răzvan Burleanu şi împreună să lucreze pentru un plan de salvare.

Dan Alexa, antrenorul echipei ASA Tg. Mureş, vorbeşte despre marile probleme cu care se confruntă fotbaliştii din România. El afirmă că s-a ajuns în situaţia catastrofală de azi din cauza managementului prost din ultimii an, a salariilor mari date fără acoperire şi din cauza Legei insolvenţei, care a fost un subterfugiu pentru cluburi şi total în defavoarea jucătorilor. Tehnicianul echipei mureşene vorbeşte şi despre problemele foarte grave de la actualul său club.

Nicolae Stanciu a reuşit să înscrie din nou şi a ajuns la cota 3 pentru Anderlecht. Fostul mijlocaş al Stelei a marcat golul de 4-0 în meciul cu Mouscron. Este primul gol pe care Stanciu l-a reuşit în campionatul Belgiei. Cristi Manea a fost rezervă la Mouscron. Stanciu a fost schimbat în minutul 74 şi Anderlecht s-a impus până la urmă cu 7-0. Jucătorul român consideră că prin această reuşită le-a închis gura criticilor şi a precizat încă o dată că obiectivul său nu este acela de a marca meci de meci ci de a ajuta echipa să câştige meciurile.

Barcelona a terminat la egalitate, scor 1-1, duminică seară, meciul din deplasare cu Real Sociedad, în etapa a 13-a din campionatul Spaniei şi a rămas la şase puncte de liderul Real Madrid, înaintea de la El Clasico, de pe 3 decembrie. Barcelona rămâne fără victorie din 2007 pe Anoeta şi după meciul de duminică. Real Sociedad a deschis scorul în minutul 53, prin Willian Jose, însă Lionel Messi a restabilit egalitatea, după doar şase minute, cu un şut puternic din interiorul careului. Barcelona a acumulat 27 de puncte şi se află la şase puncte de liderul Real Madrid, înaintea marelui meci de pe Nou Camp, de pe 3 decembrie. Fundaşul Gerard Pique speră să fie pe teren în El Clasico.

Antonio Jakolis, fotbalistul transferat de Steaua de la CFR, în această vară, în schimbul a 350.000 de euro, nu vrea să plece de le echipa roş-albastră, deşi nu este unul dintre favoriţii lui Reghe pe postul de „aripă” dreapta. Deciziile lui Reghecampf de a-i prefera pe postul lui Jakolis pe Adi Popa şi Gabi Enache au fost confirmate într-o conferinţă de presă premergătoare meciului cu FC Botoşani chiar de antrenorul Stelei. Deşi în ultimele zile s-a vorbit despre un posibil transfer, la pachet, pentru Jakolis şi Bourceanu la CSKA Sofia, fotbalistul ajuns de la CFR în această vară pare să infirme aceste informaţii apărute. Mai mult, se declară fericit şi îşi aşteaptă locul în primul „11” al lui Reghe.

Bulgăroaica Kristalina Stefanova nu a impresionat doar în Campionatul Naţional de Drift din România în acest sezon, ci şi sâmbătă la Palatul Parlamentului, acolo unde Federaţia Română de Automobilism Sportiv a organizat Gala Campionilor, unde cei mai buni piloţi din acest sezon au fost premiaţi în mod oficial pentru rezultatele remarcabile. Aceasta a fost remarcata tuturor pe covorul roşu, fiind aplaudată la scenă deschisă şi pentru performanţa la prima ei participare într-un campionat.

La numai 16 ani, împliniţi în octombrie, Stefanova a terminat pe locul 2 în clasamentul general dedicat diviziei debutanţi din driftul românesc, în timp ce pe prima poziţie s-a clasat Cătălin Olteanu, un tânăr student la drept. Cei doi au luptat până în ultima etapă pentru prima poziţie, Cătălin devenind campion datorită clasării în runda de pe Aeroportul Iaşi.

Atât Kristalina, cât şi Cătălin, fac parte din familii unde driftul a devenit o adevărată religie. Tatăl Kristalinei, Krasimir, a terminat pe locul doi la Divizia Pro în Campionatul României, în timp ce mama sa este cea care se ocupă ca toate lucrurile să meargă bine atunci când cei doi sunt pe circuit. În cazul lui Cătălin, tatăl său Valentin a fost cel care l-a iniţiat, iar acum, toţi cei cinci membri ai familiei Olteanu sunt prezenţi etapă de etapă. Campionii driftului nu au primit doar trofee, ci şi câte un cadou personalizat din partea Cramei Gîrboiu.

Divizia Pro din acest an a fost câştigată de bulgarul Stefan Stefanov, fără nicio legătură de rudenie cu Kristalina, în timp ce Iulian Jumuga a fost cel mai bine clasat pilot român în clasamentul general, terminând pe 3. Romanian Drift Community a anunţat totodată că sezonul viitor al Campionatului Naţional va programa cinci etape şi nu va mai beneficia doar de o prezenţă masivă a piloţilor bulgari, ci vor fi organizate şi două etape comune cu ungurii, prima la Mariapocs, care va şi deschide anul, iar ultima şi totodată marea finală, la Bucureşti.

Nike, cea mai puternică firmă de echipament sportiv care s-a implicat în ultimii ani în tenis, nu vrea să piardă teren în faţa rivalelor. Sponsorul american se gândeşte să-i facă o ofertă de nerefuzat lui Novak Djokovic, omul care a dominat sportul alb în ultimii trei ani. În condiţile în care actualii ambasadori Roger Federer şi Rafael Nadal nu mai au mult de jucat, Nike consideră că imaginea sârbului în vârstă de 29 de ani poate fi valorificată cel ma bine pe termen lung. În prezent, Novak Djokovic, deţinător a 12 titluri de Grand Slam, reprezintă compania japoneză de echipament sportiv Uniqlo, dar contractul respectiv va expira în vara anului 2017.

Nike ar fi pregătit deja o ofertă fabuloasă pentru numărul 2 mondial. În prezent, acesta încasează 6 milioane de dolari pe sezon de la sponsorul tehnic Uniqlo, al cărui echipament mai este îmbrăcat în circuitul ATP şi de Kei Nishikori (Japonia). În mod surprinzător, Nishikori are un contract mult mai consistent decât Djokovic, fiind recompensat cu 12 miloane de dolari pe an. Reprezentanţii Nike şi-au mai manifestat interesul pentru Novak în 2012, atunci când sportivul a încheiat înţelegerea cu compania Sergio Tacchini. Dar Uniqlo s-a mişcat mai repede, lucru care va fi greu de realizat şi în sezonul viitor. Americanii sunt hotărâţi să încheie un parteneriat istoric, incluzându-l pe „Nole” într-o galerie selectă de ambasadori tenismeni, alături de Federer şi Nadal.

Formaţiile din Premier League au pornit o iniţiativă extrem de interesantă în acestă etapă. Căpitanii echipelor au purtat banderole în culorile curcubeului, iar ceilalţi jucători şi-au înlocuit şireturile clasice cu şireturi colorate în acelaşi mod. Pe reţelele de socializare echipele şi-au modificat fotografiile de profil, utilizând un fundal ROGVAIV în spatele emblemelor. Jucătorii din Premier League protestează astfel contra homofobiei, şi trag un semnal de alarmă asupra discriminărilor la care sunt supuşi sportivii ce au o altă orientare sexuală.

Iniţiativa a plecat după ce o echipă de amatori, FC Stonewall, a cerut federaţiei să nu mai existe discriminări din cauza orientării sexuale. Echipa din Londra este cunoscută ca fiind primul club gay din lume, deoarece toţi jucătorii şi-au recunoscut orientarea sexuală. Jucătorii de rugby din prima ligă engleză au anunţat că vor purta şi ei banderole în culorile comunităţii gay, în semn de sprijin pentru acţiunea jucătorilor din Premier League.

Valeriu Iftime, finanţatorul clubului FC Botoşani, a declarat după rezultatul de egalitate, scor 0-0, cu Steaua, de pe Arena Naţională, că formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf va câştiga titlul în acest sezon, Craiova şi Gaz Metan Mediaş fiind adversari facili pentru vicecampioana României. În urma remizei de pe Arena Naţională, Steaua se află pe prima poziţie în clasament, cu 34 de puncte, iar FC Botoşani ocupă locul 7, cu 24 de puncte. Echipa antrenată de Leo Grozavu va juca miercuri, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş.

Ricardo Kaká, în vârstă de 34 de ani, a anunţat că va părăsi Major League Soccer (MLS) în decembrie 2017, la finalul contractului pe care îl are cu Orlando City. Câştigător al Balonului de Aur în 2007, veteranul a declarat într-un interviu acordat celor de la Fox Sports că nu va semna o nouă înţelegere cu gruparea americană, iar dacă va mai juca la vreo echipă aceea va fi São Paulo, formaţia la care şi-a început cariera.

Brazilianul a câştigat Serie A alături de AC Milan în 2004, şi La Liga cu Real Madrid în 2012. Transferul lui Kaká de pe San Siro pe Santiago Bernabéu, realizat în vara anului 2009, i-a costat pe madrileni 65 de milioane de euro, iar în acest moment este al şaptelea cel mai scump transfer din istorie.O altă performanţă este clasarea pe locul 15 în topul all-time al partidelor disputate pentru naţionala Braziliei, cu 92 de apariţii, la fel de multe precum Dida şi Rivellino. Pe prima poziţie cu 141 de jocuri se află Cafu.

PROGNOZA METEO
28 Noiembrie 2016

Vremea se va rãci, fațã de intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, ușor mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va avea înnorãri temporare și local vor cãdea precipitații, predominant sub formã de ninsoare în nordul și centrul țãrii, iar în celelalte zone acestea vor fi mixte în cursul zilei și mai ales ninsori, noaptea. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, unde pe creste va viscoli sau spulbera zãpada, dar izolat și trecãtor și în restul teritoriului.

Bucuresti

Cerul va avea înnorãri și, mai ales spre searã și în cursul nopții, vor fi precipitații, la început sub formã de ploaie, apoi mai ales lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minima de 0…1 grad.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *