Stiri pe scurt 28 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 28 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  28  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 28 martie. In anul 1937, s-a nascut jucatorul si antrenorul de fotbal român Emerich Jenei, care a condus echipa Steaua Bucuresti la cîstigarea pentru România a singurului titlu de campioana a Europei în 1986. În 1974, Marea Adunare Nationala (parlamentul RSR) instituie functia de presedinte al României comuniste si-l alege în aceasta functie pe secretarul general al PCR, Nicolae Ceausescu.

Potrivit unor legende, insula Poveglia ar fi fost bântuita de fantomele a mii de oameni, care ar fi murit aici, când insula a servit drept colonie de carantina pentru victimele ciumei, pe vremea lui Napoleon, iar mai târziu ca un azil pentru bolnavii mintal. Medicul psihiatru care a condus spitalul era un psihopat care si-a torturat si macelarit pacientii, iar mai târziu si-a pus capat vietii aruncându-se de pe clopotnita insulei. Dupa ce spitalul a fost închis, insula a ramas abandonata timp de aproape 50 de ani. Pescarii au evitat zona din cauza fricii de multiplele oase umane. Acum, un nou proiect spera sa transforme aceasta insula abandonata si temuta într-un campus universitar de vis.

Presedintele Camerei Deputatilor,Valeriu Zgonea, a declarat, ca adoptarea legii care vizeaza cartelele pre-payed este obligatorie pentru sistemul de securitate al României si pentru a nu crea vulnerabilitati în cadrul familiei europene. Valeriu Zgonea a afirmat ca este „mai necesar decât oricând ca sa nu cream noi vulnerabilitati în cadrul familiei europene si sa putem sa avem acele bucati de legislatie care sa le permita structurilor de securitate sa aiba instrumentele necesare”.

România face progrese remarcabile în trimiterea în judecata a persoanelor acuzate de coruptie, dar exista si alte metode pentru a schimba modul în care oamenii abordeaza afacerile. În calitate de vicepresedinte al BRCC, Neil a observat atitudinea negativa fata de România sustinuta de anumite publicatii din Marea Britanie si încearca sa îi convinga pe investitorii internationali ca pot face afaceri sigure si curate în România.

Tarom anuleaza cursa catre si dinspre Bruxelles de pe 28 martie, iar cele de pe 29 si 30 martie vor opera pe ruta Bucuresti – Amsterdam – Bucuresti cu orarul modificat. „Aeroportul Bruxelles Zaventem ramâne, în continuare închis”, astfel ca „zborul RO373 – Bucuresti – Bruxelles, de luni, este anulat, iar pasagerii au fost reprogramati pentru zborul RO371 Bucuresti – Amsterdam din data de 29.03.2016, cu decolare de pe Otopeni la ora 07.20”.

„Zborul RO371/2 Bucuresti – Bruxelles – Bucuresti de marti 29 martie 2016 va opera cu ruta si orar modificat , Bucuresti – Amsterdam – Bucuresti, cu urmatorul orar de zbor: RO 371: Bucuresti 06.20 – Amsterdam 08.15 si RO 372: Amsterdam 09.20 – Bucuresti 13.05”.

Zborul de „miercuri 30 martie 2016: – Zborul RO373/4 Bucuresti – Bruxelles – Bucuresti este anulat iar pasagerii vor fi reprogramati pe zborul RO363/4 cu destinatia Amsterdam, din aceeasi zi, cu urmatorul program de zbor: RO 363: Bucuresti 16.30 – Amsterdam 18.30 si RO 364: Amsterdam19.15 – Bucuresti 23.00″

Ursus Breweries, în parteneriat cu Asociatia Mame pentru Mame, a finalizat editia pilot a campaniei “9 luni cu 0 alcool” (#9cu0), initiativa lansata anul trecut si dezvoltata ca parte a unuia dintre angajamentele de dezvoltare durabila ale companiei, acela de a promova un consum reponsabil de alcool. În data de 23 martie 2016, Ursus Breweries împreuna cu Asociatia Mame pentru Mame si Dana Rogoz, ambasadoarea campaniei si una dintre mamele responsabile din România, în cadrul unui eveniment organizat în Bucuresti, au prezentat rezultatele editiei pilot.

Consumul de alcool în timpul sarcinii este asociat cu o serie de riscuri, ce pot aparea atât la mama (avort spontan, nastere prematura sau întârziata), cât si la fat (Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale si Sindromul Alcoolic Fetal) iar campania de informare “9 luni cu 0 alcool” (#9cu0), implementata sub forma unui program pilot care a presupus si o serie de seminarii în Râmnicu Sarat, Gheraseni, Pogoanele si Nehoiu, din judetul Buzau, a avut rezultate importante.

Procedura de declansare a Planului Rosu în cazul Colectiv a fost respectata” si „neclaritatile si neconcordantele din raport puteau fi evitate”, daca „s-ar fi solicitat un punct de vedere al institutiilor implicate, inclusiv al DSU. În raspunsul dat de DSU se precizeaza ca în Raportul Corpului de Control sunt aspecte „neconforme cu realitatea” si ca neclaritatile si neconcordantele din raport puteau fi evitate”, daca „s-ar fi solicitat un punct de vedere al institutiilor implicate, inclusiv al DSU, pe un proiect al raportului”, înainte ca acesta sa fie prezentat premierului Dacian Ciolos pentru aprobare.

Peste 100 de persoane sunt izolate în Pitesti, din cauza unei alunecari de teren care a facut ca strada Zamfiresti sa devina impracticabila, iar pentru a ajunge în oras localnicii sunt nevoiti sa mearga prin padure, pe un drum neamenajat. Cele circa 40 de familii de pe strada Zamfiresti, din Pitesti, au ramas izolate, dupa ce, sâmbata seara, drumul s-a rupt. Pentru ca pârâul care trece prin zona eroda în permanenta strada, oamenii spun ca au solicitat ajutor autoritatilor înca din 2010. Ei afirma ca au primit promisiuni, dar drumul s-a rupt înainte sa înceapa demersurile pentru consolidarea acestuia.

Statisticile arata ca 20% din populatie este afectata de rinita alergica, 6% are cel putin o alergie alimentara, iar aproape 20% au dermatite atopice la un moment dat. Alergiile reprezinta reactii ale sistemului imunitar al organismului la substante inofensive în mod normal, precum alimente, polenuri sau acarienii din praf. În timp ce pentru majoritatea oamenilor acestea nu reprezinta nici o problema, sistemul imunitar al persoanelor alergice le identifica drept o amenintare.

Pe parcursul antrenamentelor desfasurate în Statele Unite ale Americii, militarii britanici din Batalionul 3 „The Rifles” au folosit un tip de camuflaj, denumit „Vatec”, care nu poate fi reperat nici macar cu ajutorul undelor infrarosii sau de dispozitivele de detectare termica. Materialul, folosit sub forma unei pelerine asemanatoare cu cea care poate fi observata în seria de filme „Harry Potter”, va fi îmbunatatit în asa fel încât sa poata imita modul în care molustele reusesc sa se camufleze si sa se apere de pradatori. Ele au aceasta capacitate, deoarece pielea lor contine cromatofori (celule care contin pigment colorant), care îsi schimba culoarea în momentul în care animalul simte ca ar putea fi atacat.

Managerii se asteapta în perioada martie-mai la cresterea activitatii în toate sectoarele economiei, în paralel cu un avans moderat al numarului de salariati în constructii, comert si servicii si majorarea preturilor în comertul cu amanuntul. În schimb, în industria metalurgica se prognozeaza scaderea activitatii (sold conjunctural -18%). Preturile produselor industriale vor fi relativ stabile, la fel ca si numarul de salariati.

La Târgul Angajatori de Top care s-a desfasurat vineri si sâmbata, la Bucuresti, mii de tineri au batut holurile Salii Palatului, cu CV-urile în brate, în cautarea unui loc de munca. Cele mai multe oportunitati de angajare le-a oferit piata de IT. Mii de persoane au vizitat, vineri si sâmbata, cel mai mare târg de locuri de munca, Angajatori de Top, care a avut loc la Sala Palatului din Bucuresti. Companii de IT ca Microsoft, Bitdefender sau Dell, multinationale precum Accendure sau companii din industria auto ca Renault, dar si companii precum Pizza Hut sau McDonalds au fost prezente la târg.

„Improvizatiile” de la fata locului, în noaptea incendiului din Colectiv, au avut un rol important în limitarea numarului de decedati în prima noapte, se arata în raspunsul secretarului de stat Raed Arafat la Raportul Corpului de Control. Primele echipaje de interventie au ajuns la locul tragediei în 11 minute de la primul apel, timp cu 56% mai mic decât timpul de raspuns maxim.

Sistemul national de interventii de urgenta a reusit mobilizarea unui numar de 61 de ambulante de tip B si C si trei ambulante de transport multiple victime (fiecare cu patru targi) la locul accidentului. DSU mai spune ca „de la primul apel, care s-a înregistrat la ora 22:32, interventia de salvare la locul incendiului a durat 1h si 48 de minute, ea s-a finalizat la ora 00:20, când a fost evacuata ultima victima în viata, care a fost transportata catre spital”.

Comisia româno-rusa pentru studierea problemelor privind istoria relatiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului României depus la Moscova în timpul Primului Razboi Mondial, s-a întâlnit, dupa o pauza de 10 ani, stabilindu-se înfiintarea unor noi grupuri de experti pentru analizarea arhivei. Cele doua parti au continuat schimbul de opinii privind diferite aspecte referitoare la Tezaurul României, inclusiv la valorile Bancii Nationale a României depuse la Moscova în timpul Primului Razboi Mondial, precum si la restituirile din 1935 si din 1956 de catre Uniunea Sovietica a unor parti din valorile românesti.

Cele douazeci si opt de persoane care au murit în atacurile de la Bruxelles (dintr-un bilant anterior de 31 de morti, printre care se afla si cei trei atacatori-kamikaze) au fost oficial identificate, au informat autoritatile belgiene. Echipele au identificat 15 trupuri neînsufletite gasite pe aeroporrul Zaventem si 13 la statia de metrou Maelbeek. Autoritatile belgiene au explicat ca în bilantul anterior de 31 de morti sunt inclusi si cei trei atacatori-kamikaze.

Fortele mexicane de securitate au arestat un barbat pe care l-au prezentat ca fiind „trezorierul” cartelului baronului drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman si despre care afirma ca ar fi „spalat” peste patru miliarde de dolari în decurs zece ani. Forte de elita „din cadrul politiei federale si armatei mexicane l-au arestat pe Manuel Alvarez Inzunza, alias «regele Midas», la Oaxaca”. Acest barbat în vârsta de 34 de ani conducea o retea de societati si de birouri de schimb prin care tranzitau între 300 si 400 de milioane de dolari pe an, în contul cartelului lui „El Chapo”, adica peste patru miliarde de dolari în decurs de un deceniu.

Israelul si-a îndemnat luni cetatenii sa paraseasca Turcia „cât mai rapid posibil”, în actualizarea unui avertisment de calatorie în care evoca posibile noi atentate în urma atacului sinucigas cu bomba de pe 19 martie de la Istanbul, revendicat de Statul Islamic. Trei turisti israelieni (dintre care doi cu cetatenie americana) si unul iranian au fost ucisi în atacul de la Istanbul, care a determinat Biroul premierului Benjamin Netanyahu sa ridice, la vremea respectiva, la „nivelul 3” o alerta de calatorie în Turcia.

Beijingul le-a ordonat militarilor chinezi sa nu mai încheie niciun contract remunerat nou, în afara serviciului militar, în urmatorii trei ani. Aceasta decizie a fost luata în contextul în care Beijingul încearca sa se concentreze asupra crearii unor forte armate mai profesioniste, în parte din cauza unei coruptii adânc înradacinate, pe care un raport o pune pe seama serviciilor platite.

În fata oricarui eveniment nefericit care loveste Europa, guvernele statelor membre si oficialii Uniunii Europene fac apel la o mai buna cooperare între tarile Uniunii pentru a evita, pe viitor, situatiile similare. Raspunsul dat în urma atentatelor de la Bruxelles din 22 martie, nu a fost cu nimic diferit. Imediat dupa producerea atacurilor, guvernele Germaniei, Italiei si Frantei, alaturi de membri ai Comisiei Europene au cerut un raspuns global la amenintarea terorista.

Atacul sinucigas dintr-un parc al orasului pakistanez Lahore, din duminica Pastelui, a fost revendicat de o factiune a talibanilor si a vizat crestini, sustine un reprezentant al gruparii, iar bilantul a ajuns la 69 de morti si peste 300 de raniti, cei mai multi fiind femei si copii. Oficialii pakistanezi sustin ca 69 de persoane au murit si peste 300 au fost ranite în urma exploziei din apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la iesirea din parc si la câtiva metri de locurile de joaca ale copiilor.

Parcul de distractii este un loc popular pentru comunitatea de crestini din orasul Lahore, unde multi dintre acestia au iesit pentru a celebra Pastele împreuna cu copiii lor. Mustansar Feroz, un reprezentat al politiei locale, a precizat ca majoritatea victimelor sunt femei si copii. Gruparea Jamaat-ul-Ahrar, o factiune a miscarii talibanilor, a revendicat atacul sinucigas din parc.

Rusia va depune eforturi în vederea deminarii orasului sirian antic Palmira, recucerit de catre fortele guvernamentale siriene de la jihadisti din cadrul Statului Islamic (SI), i-a spus presedintele rus Vladimir Putin directoarei UNESCO Irina Bokova. Jihadistii au provocat pagube semnificative la Palmira, unde au distrus numeroase monumente, inclusiv Templul lui Baal, un monument elenistic vechi de 2.000 de ani.

Autoritatile japoneze au pus în functiune, în Marea Chinei de Est, o statie radar, cu statutul de post permanent de culegere de informatii, în apropiere de Taiwan si un arhipelag ce face obiectul unei vechi dispute teritoriale cu China, riscând sa irite Beijingul. Noua baza a Fortelor pentru autoaparare (armata japoneza) de pe Insula Yonaguni se afla în vestul extrem al unui grup de insule japoneze din Marea Chinei de Est, situat la aproximativ 150 de kilometri sud de aceste insule disputate pe care japonezii la numesc Senkaku, iar chinezii Diaoyu.

China provoaca îngrijorari vecinilor sai si Occidentului prin revendicarea aproape întregii Mari a Chinei de Sud, în care exista revendicari multiple din partea Filipinelor, Vietnamului, Malaysiei, Taiwanului si sultanatului Brunei. Japonia este implicata de mult timp într-o disputa teritoriqala cu China cu privire la insule din Marea Chinei de Est.

Doisprezece militari au murit si alti doi au fost raniti duminica în Algeria, dupa ce un elicopter al armatei s-a prabusit în sudul tarii din cauza unei defectiuni tehnice. Elicopterul fortelor aeriene algeriene s-a prabusit în timpul unei misiuni de recunoastere efectuate în apropiere de localitatea Reggane din regiunea Adrar, situata la 1.400 kilometri sud de capitala Alger. Vice-ministrul Apararii si seful statului major al armatei, Ahmed Gaid Salah, au ordonat „desemnarea unei comisii de ancheta pentru a determina circumstatele accidentului.

Aproximativ 100 de cartiere prezinta asemanari cu cartierul Molenbeek de la Bruxelles, a declarat Patrick Kanner, ministrul Tineretului si Sporturilor, adaugând ca Guvernul actioneaza în legatura cu aceasta problema. Mai multi membri ai comandoului care a comis atacurile de la 13 noiembrie la Paris si Saint-Denis erau originari din acest cartier din aglomeratia Bruxellesului, în care Salah Abdeslam a fost arestat pe 18 martie (dupa patru luni de fuga) si care este considerat de catre unii o adevarata „pepiniera” de islamisti radicali.

Taiwanul si-a intensificat misiunile de patrulare în zona Insulelor Pratas, în Marea Chinei de Sud, dupa ce a confiscat o ambarcatiune chineza la bordul careia se aflau, între altele, mii de kilograme de corali si trei testoase marine dintr-o specie pe cale de disparitie. Ambarcatiunea chineza de pescuit a fost oprita pe 23 martie, în cadrul unei operatiuni împotriva braconajului, potrivit administratiei Directiei generale pentru misiuni de patrulare maritima. La bord se aflau 15.000 de kilograme de corali recoltati ilegal, 400 de kilograme de fructe de mare, trei testoase marine verzi pe cale de disparitie si 40 de kilograme de substante chimice toxice, folosite pentru uciderea pestilor.

Trei barbati au fost inculpati în Belgia pentru „participare la activitatile unui grup terorist”, în urma unei operatiuni conduse în mai multe orase din tara. Yassine A., Mohamed B. si Aboubaker O. au fost încarcerati, a mai anuntat Parchetul într-un comunicat, evocând o „operatiune judiciara antiterorista”, însa fara a face legaturi cu atentatele de martea trecuta de la Bruxelles. O a patra persoana care era retinuta în acest dosar a fost pusa în libertate fara a fi inculpata.

SPORT

Egalul cu Spania de la Cluj a stabilit un nou record pentru nationala României, care a ajuns la 14 meciuri consecutive fara înfrângere. Ultimul esec al reprezentativei antrenate de Anghel Iordanescu a fost pe 4 iunie 2014, scor 1-2, cu Algeria, într-o partida amicala. Mexic, cu 16 partide fara înfrângere, si Coreea de Sud, cu 15, sunt singurele nationale din lume cu o serie de invincibilitate mai lunga decât a României. Totul a început când pe banca se afla Victor Piturca, în debutul campaniei pentru Campionatul European din Franta si România se impunea cu scorul de 1-0, în fata Greciei, la Atena, prin golul marcat de Ciprian Marica si reprezinta al doilea cel mai lung sir de meciuri fara esec din istoria nationalei. În aceste 14 meciuri, tricolorii au obtinut 7 victorii si tot atâtea remize, printre care au fost si partidele amicale cu Italia, scor 2-2 si Spania, scor 0-0.

Jurnalistii de la cotidianul L’Equipe au scris dupa meciul de la Cluj, dintre România si Spania ca echipa antrenata de Didier Deschamps ar putea avea probleme serioase în meciul de deschidere al Campionatului European ce se va disputa la Paris, pe 10 iunie. Presa franceza lauda prestatia nationalei României, dupa rezultatul de egalitate, 0-0 cu Spania. Jurnalistii francezi îl atentioneaza pe selectionerul Dider Deschamps ca Franta ar putea avea probleme serioase cu echipa antrenata de Anghel Iordanescu, foarte bine organizata tactic si care a stiut sa profite de faptul ca spaniolii au fost mai putin concentrati si cu o echipa departe de cea ideala.

Dumitru Dragomir se declara multumit de ce a vazut la amicalul cu Spania. Nationala României a aratat bine în aceasta partida amicala, fapt ce ne da sperante în perspectiva Campionatului European. Fostul presedinte al LPF spune ca „tricolorii” vor avea o prestatie buna la turneul final si vor obtine cel putin trei puncte. Presedinte de onoare la FC Voluntari, Dragomir anunta ca echipa ilfoveana îsi va inaugura noul stadion. Arena va purta numele selectionerului Anghel Iordanescu si a obtinut toate avizele pentru a fi data în folosinta, astfel ca prima partida care se va disputa pe acest nou stadion va fi confruntarea dintre FC Voluntari – Concordia Chiajna, meci programat pentru 17 aprilie.

Fostul antrenor al echipei spaniole Getafe, Cosmin Contra este sigur ca nationala României se afla pe drumul cel bun si poate produce surpriza la Campionatul European din Franta. Tehnicianul a fost surprins de jocul României din amicalul cu Spania. Tehnicianul care s-a despartit de formatia chineza Guangzhou R&F si-ar dori o revenire în campionatul Spaniei. Cosmin Contra a antrenat-o pe Getafe în sezonul 2014-2015. În prezent, formatia spaniola ocupa locul 18 în La Liga, primul retrogradabil.

Nicusor Stanciu a impresionat la echipa nationala, în meciurile amicale cu Lituania si Spania, iar Adrian Porumboiu îi prevede un viitor maret tânarului fotbalist. Porumboiu, fost patron la Vaslui (n. red. prima echipa importanta din cariera lui Stanciu), dezvaluie si amanunte mai putin cunoscute despre viata jucatorului de Steaua. Stanciu a avut o copilarie plina de lipsuri, dar a reusit în cele din urma sa treaca peste acele momente si sa-si cladeasca o cariera de succes.

Uite ca Iordanescu, pupatorul de icoane si prietenul hulitului general Oprea, a ajuns la al 14-lea meci fara înfrângere. Nu-mi dau seama prea bine ce vrem, de fapt, de la antrenorul nationalei: sa fie tânar si cool?, sa fie înalt?, sa fie genial?, sa fie un maestru al verbului? Pentru ca Iordanescu nu corespunde portretului-robot, dar continua sa pregateasca bine meciurile, sa gaseasca solutiile cele mai bune, sa ne pastreze iluzia ca mai contam în fotbal. Iar duminica, împotriva Spaniei, am contat. Am uitat prea repede de 0-5 cu Serbia si locul 5 în preliminarii cu Lucescu junior si jocul îmbâcsit cu Piturca.

Fara dubiu, marele câstig al acestui amical în care Spania a jucat, poate, la 50% din capacitate este Nicolae Stanciu. Jucatorul este în pragul unui iminent boom valoric. Sigur, nu are clasa lui Hagi, dar România n-a mai avut de mult timp un coordonator decent. E clar ca interimatul lui Sânmartean la pupitrul de dirijor s-a încheiat dupa doar doua jocuri ale lui Stanciu la nationala. Cu Spania, noului decar i s-au deschis unghiurile si orizonturile. Pasele, suturile si chiar încercarile de dribling trebuie urmate acum, obligatoriu, de marea încercare a unui transfer afara. Abia atunci va sti – si vom sti – daca avem iar un lider la nationala.

FC Botosani va întâlni joi dupa amiaza, de la ora 16.00, în deplasare, pe CSU Craiova, o echipa care spera sa joace în urmatoarea editie a Europa League chiar daca nu a prins play-off-ul Ligii I. Oltenii au avut un început bun în play-out si sunt favoriti contra moldovenilor antrenati de ardeleanul Pustai. Cristi Pustai, antrenorul principal al FC Botosani, are mari probleme de lot înaintea meciului cu CSU Craiova, programat sa se dispute joi dupa amiaza, de la ora 16.00. Dimitrov, Vasvari si Roman sunt accidentati iar Matulevicius si Miron au lipsit de la pregatire, ei fiind convocati la loturile nationale.

Jakob Vestergaard a rezistat aproximativ un an de zile pe banca tehnica a nationalei Germaniei. Antrenorul danez si-a reziliat contractucul cu Federatia Germana la începutul acestei saptamâni, desi cele doua parti încheiase un angajament pe o perioada de 3 ani. Vestergaard a ocupat doar locul 13 cu Germania la ultimul Campionat Mondial, astfel ca a ratat prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio, inclusiv participarea la unul din cele 3 turnee preolimpice. Tehnicianul a avut ca principal obiectiv Campionatul Mondial din 2017, care va fi gazduit de Germania, dar si prezenta la Rio a fost un obiectiv intermediar important.

Alexandru Ionita (26 de ani), fosta mare speranta a Rapidului a fost pus pe liber de FC Voluntari si e aproape sa semneze cu Farul Constanta, echipa care spera sa promoveze în Liga 1, la sase ani de la momentul în care FC Koln platea nu mai putin de 2,5 milioane de euro în schimbul sau. Cariera lui Alexandru Ionita atinge punctul cel mai de jos. La începutul lunii februarie, dupa doar trei luni petrecute la FC Voluntari, Ionel Ganea a decis sa renunte la serviciile atacantului, care si-a gasit cu greu echipa. Venirea lui Ilie Stan la Farul Constanta i-a oferit, însa, o oportunitate vârfului care în 2010 lua ochii mai multor echipe din Europa, dupa evolutii foarte bune în tricoul Rapidului. Ionita se antreneaza cu constantenii si, cel mai probabil, va semna zilele urmatoare un contract cu Farul, urmând sa joace în Liga 2 pâna la finalul sezonului.

Florin Andone a fost în premiera titular în echipa României si a avut o evolutie buna în egalul pe care nationala l-a scos contra Spaniei, la Cluj, scor 0-0. La finalul partidei, atacantul Cordobei si-a acordat singur nota 6, a dezvaluit cu ce jucator din nationala Spaniei a facut schimb de tricouri si a explicat cum a ratat cea mai buna ocazie a României, în repriza a doua, când a scapat singur cu Casillas. Andone e încrezator ca vom iesi din grupe la EURO, argumentele sale fiind meciurile bune reusite cu Italia si Spania.

România a remizat cu Spania în partida amicala disputata la Cluj, scor 0-0, iar ibericii nu sunt deloc multumiti de rezultatul campioanei mondiale si europene. Cea mai dura reactie din presa spaniola dupa acest rezultat este cea a lui Julian Ruiz, editorialist la publicatia ElMundo. Jurnalistul iberic îl considera pe DelBosque principalul vinovat despre care spune ca „a distrus” mostenirea lasata de Luis Aragones.

Laurentiu Reghecampf ar fi agresat un baiat de 17 ani într-un club din Bucuresti. Antrenorul Stelei era într-o avansata stare de ebrietate si ar fi intrat în conflict cu câtiva dintre colegii Rebecai, fiica sa vitrega. Totul s-a întâmplat în seara de vineri spre sâmbata, într-un bar de lux din Bucuresti. Reghecampf a fost însotit printe altii, de Marius Ianuli, poreclit Mache si de fiica vitrega a acestuia, Rebeca. Cancan.ro sustine ca Rebeca a mers la masa unor liceeni, la care se afla si fostul ei prieten. La scurt timp, Reghecampf a mers la masa acestora, pentru a-i cere Rebecai sa revina la locul sau.

Vlad Chiriches a vorbit la finalul partidei pe care România a terminat-o la egalitate, scor 0-0, la Cluj, cu Spania, campioana europeana. Fundasul lui Napoli considera ca rezultatul obtinut este unul foarte bun, ca echipa a avut o atitudine buna si ca grupul format în campania de calificare este unul puternic.

Românca Monica Niculescu, ocupanta locului 33 în clasamentul WTA, a câstigat, scor 6-4, 6-1, meciul cu Coco Vandeweghe (SUA, 38 WTA), si s-a calificat în optimile de finala ale turneului de la Miami (Florida), dotat cu premii în valoare de peste sase milioane de dolari. Partida dintre cele doua combatante a durat o ora si 44 de minute. Niculescu a facut un prim set convingator, a condus cu 5-2, dar a mai slabit ritmul pe final si i-a permis americancei sa reintre în set. Actul secund a fost marcat de accidentarea de la debut a lui Vandeweghe, careia i-a fost aplicat foarte strans un bandaj la nivelul piciorului drept, pauza medicala fiind de aproximativ de 10-15 minute.

Gimnasta Catalina Ponor, medaliata cu aur la World Challenge Cup, competitie desfasurata la Doha (Qatar), a postat un mesaj pe pagina sa personala de Facebook în care sustine ca, dupa patru ani de asteptare si multa munca, a reusit primul rezultat satisfacator. Românca de 28 de ani a fost prima în calificarile la bârna si a reusit sa urce pe prima treapta a podiumului competitiei din Qatar, fiind notata cu 14,650. Gimnasta a revenit la pregatiri în urma cu un an, dupa trei ani de la retragere, dar în toamna a suferit o interventie chirurgicala la tendonul lui Ahile, care a tinut-o în afara pregatirilor câteva luni, interval în care a avut loc si Campionatul Mondial de la Glasgow.

PROGNOZA METEO
28 Martie 2016

Valorile termice vor marca o creștere, fațã de cele din intervalul precedent, devenind apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil cu înnorãri temporare în nord-vest, centru și sud-est, unde, pe arii restrânse va ploua slab, iar pe crestele montane, precipitațiile vor fi mixte. Începând de seara, înnorãrile se vor accentua și va ploua în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. În orele dimineții vor fi condiții de ceațã, iar noaptea se va mai produce brumã în zonele depresionare din centru și nord-est.

Bucuresti

În cursul zilei, când vor fi înnorãri temporare, dar condițiile de ploaie, destul de reduse, vremea se va încãlzi, așa încât temperatura maximã va ajunge la o valoare normalã pentru aceastã datã, în jurul a 15 grade. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar temperatura minimã va fi de 2…3 grade. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *