Stiri pe scurt 28 Mai 2017

loading...

Stiri pe scurt 28 Mai 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt 28  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 aprilie. In anul 1930, România a semnat, la Paris, patru acorduri prin care erau reglementate complet şi definitiv obligaţiile financiare ce îi reveneau Ungariei potrivit prevederilor Tratatului de la Trianon şi armistiţiului din data de 3 noiembrie 1918.

Incendiul izbucnit de mai bine de 40 de ore la un depozit cu arhive din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, nu a fost lichidat nici la această oră, existând în continuare focare mocnite, astfel că incendiul nu a fost declarat practic lichidat. La faţa locului sunt în continuare cinci autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj SMURD. După ce incendiul va fi declarat stins, se va constitui o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu, care va fi compus din pompieri care au participat la intervenţie alături de inspectori de prevenire de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Peste 1.000 de metri pătraţi, respectiv 80% din suprafaţa clădirii, au fost cuprinşi de flăcări. Intrega arhiva care se pare să fi aparţinut unei instituţii bancare „s-a făcut scrum”.

Rezultatul avertizărilor şi tentativelor de a găsi soluţii pentru dotarea cu ambulanţe a SMURD-ului s-a limitat doar la nivel de declaraţii ale ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, care însă ”nu reprezintă soluţii reale, ci doar întârzieri suplimentare”. Secretarul de stat a precizat că săptămâna trecută i-a trimis ministrului Sănătăţii o scrisoare în care a explicat situaţia dificilă în care se regăseşte SMURD, în ceea ce priveşte dotarea serviciilor de ambulanţă, şi în care a spus despre „modul în care am fost sabotaţi, în mod deosebit la nivelul Ministerului Sănătăţii, şi mă refer aici la funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii care au sabotat procesul de dotare al serviciilor de ambulanţă şi SMURD în mod continuu”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, precizând că cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este ”să se pună în slujba lor”. Şeful statului a făcut referire şi la progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte domeniul serviciilor consulare, dar şi programele de susţinere a antreprenoriatului, pentru românii care doresc să revină în ţară. Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni, preşedintele Klaus Iohannis va participa luni la la vernisajul ”Aici – Acolo”, care va avea loc luni, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Ocna Sibiului, staţiune căutată înainte de revoluţie de cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi nu numai, a decăzut după 1990, până când o investiţie în turism a făcut să renască „Litoralul Ardealului”. Acum nu există şomaj, iar în weekendurile călduroase de vară populaţia creşte de patru ori. De la o staţiune aproape uitată, Ocna Sibiului s-a transformat în una din cele mai căutate locuri din România. În perioada weekendurilor de vară, când mii de oameni vin să facă baie în lacurile sărate naturale din judeţul Sibiu, populaţia oraşului oraşului creşte semnificativ, pentru că numărul turiştilor veniţi aici la sfârşit de săptămână poate ajunge şi la 16.000.

Viorel Cataramă, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL, a criticat partidul, despre care a spus că se află într-o confuzie ideologică şi se comportă ca un partid socialist, riscul fiind ca, în 2019, PSD devină partidul-stat. Întrebat, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă cum comentează declaraţiile lui Ludovic Orban, care susţinuse că are prima şansă la câştigarea şefiei PNL, Viorel Cataramă a spus că astfel de mesaje arată nesiguranţă şi slăbiciune, fiind o greşeală tactic majoră.

Discursul său se bazează pe evitarea pericolului ca preşedintele Klaus Iohannis să fie demis şi înlocuit cu un reprezentant al PSD. Acesta a adăugat că se bazează la Congresul PNL din 17 iunie pe voturile simplilor delegaţi, nu pe cele ale liderilor de filiale, şi a promis că dacă va ajunge preşedinte, va duce PNL la 47%. La funcţia de preşedinte al PNL s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.

Problema refuzului vaccinării copiilor nu este una cu care se confruntă doar România. Autorităţile germane au propus un proiect de lege prin care obligă grădiniţele să raporteze cazurile in care părinţii refuză să-şi vaccineze copiii, iar Guvernul german plănuieşte să-i amendeze pe părinţi cu sume care pot ajunge până la 2.500 de euro, dacă încalcă regulile. Noua lege va obliga reprezentanţii grădiniţelor să raporteze autorităţilor cazurile în care părinţii refuză să îşi vaccineze copiii. Ministrul german al Sănătăţii, Hermann Gröhe a explicat că măsurile se impun pentru creşterea ratei de vaccinare şi stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara sa.

Potrivit noilor reglementări, părinţii care nu vor dovedi prin intermediul unei adeverinţe semnată de medic vaccinarea copiilor, riscă excluderea acestora din urmă din centrele de îngrijire zilnice pentru copii de pe tot teritoriul Germaniei. Regulile privind vaccinarea sunt înăsprite în toată Europa, după ce OMS a avertizat că nicio ţară nu este scutită de riscul de a dezvolta o epidemie, având în vedere că, oricând, o persoană bolnavă poate ajunge pe teritoriul ei.

Cele mai multe cazuri de rujeolă sunt înregistrate în România, unde de la începutul anului 2016 au fost raportate 3.400 de cazuri de rujeolă şi 27 de decese cauzate de această boală. Ţara noastră se confruntă şi cu o lipsă de vaccinuri dintre cele incluse în schema obligatorie, cum ar fi antihepatiticul B sau ROR-ul, criză pe care autorităţile întârzie să o rezolve.

Gregory LeNoir „Gregg” Allman, pionier al rockului sudist, cântăreţ, clăpar şi cofondator al trupei The Allman Brothers Band, a murit la vârsta de 69 de ani, în Savannah, Georgia. Moartea sa a fost anunţată într-un mesaj postat pe site-ul său sâmbătă. Allman „s-a stins paşnic în casa sa din Savannah, Georgia”, conform anunţului după „ce s-a luptat cu multiple probleme de sănătate de-a lungul ultimilor ani”. Trupa The Allman Brothers Band a luat naştere în 1969. Cu sediul in Macon, Georgia, formaţia era alcătuită din Gregg şi Duane Allman, chitaristul Dickey Betts, toboşarii Jai Johanny “Jaimoe” Johanson şi Butch Trucks şi bassistul Berry Oakley. Toţi petreceau excesiv în timp ce reuşeau totodată să definească un stil care încântă şi în prezent milioane de fani.

O tânără de 24 de ani a fost găsită de salvamontişti, în stare gravă, inconştientă, după ce a căzut într-o prăpastie pe traseul Jepii Mici, din Munţii Bucegi, iar sprijin a fost chemat elicopterul SMURD. Turista în vârstă de 24 de ani care a căzut, în prăpastie, pe traseul Jepii Mici, din Munţii Bucegi, a murit, aceasta suferind multiple traumatisme şi fracturi. Medicii au declarat decesul după mai bine de o oră în care tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Turista a suferit politramatisme care au fost incompatibile cu viaţa. Jandarmeria Montană a precizat că turista a căzut de la o înălţime de 50 de metri, în zona Valea Spumoasă.

Românii ţin cont mai întâi de preţ, de proximitatea faţă de obiectivele de interes şi de frumuseţea împrejurimilor atunci când aleg cazare pentru vacanţă, conform studiului internaţional despre călătorii iniţiat de specialiştii momondo în 2017 în rândul călătorilor din ţara noastră. Review-urile, recomandările prietenilor sau familiei şi calitatea serviciilor oferite de către personal sunt mai puţin importante. Majoritatea românilor preferă hotelul ca formă de cazare, opţiune aleasă de mai mult de jumătate dintre respondenţi (62%), cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani.

Conform studiului momondo, mai mult de jumătate dintre români (54%) se uită mai întâi la preţ atunci când aleg hotelul în care doresc să se cazeze pe timpul vacanţei, indiferent de categoria de vârstă. Acest factor este la fel de important pentru toţi respondenţii din celelalte ţări participante la studiu, cu excepţia celor din China, a căror prioritate este alegerea unui hotel cât mai aproape de obiectivele pe care sunt interesaţi să le viziteze. Odată găsit hotelul convenabil din punct de vedere al costurilor, românii ţin cont de cât de aproape se află acesta faţă de obiectivele turistice de interes pentru ei. 41% dintre respondenţi caută o amplasare cât mai centrală a hotelului, un al doilea criteriu-cheie întâlnit deopotrivă în cazul spaniolilor (50%), francezilor (41%) şi italienilor (40%).

Pentru aproximativ un sfert dintre români este de preferat ca hotelul ales pentru vacanţă să fie inclus într-un pachet turistic de tip all-inclusive sau în excursii organizate. Calitatea serviciilor oferite de către personalul hotelului este importantă, însă, pentru doar 19% dintre români, în principal pentru cei cu vârsta cuprinsă între 36 şi 55 de ani. Cu toate acestea, compartativ cu priorităţile menţionate de ceilalţi respondenţi la nivel internaţional, românii fac parte din călătorii care sunt cei mai atenţi la calitatea serviciilor oferite de hotelul la care se cazează, alături de respondenţii din China (28%), Turcia (27%) şi Rusia (23%).

Calliope (un magazin cu bunuri pentru casă), And&And (o sală de evenimente) şi Sub Rosa (studioul de design şi marketing al lui Michael) îşi au sediul în aceeaşi clădire. Pentru cuplul de antreprenori Michael şi Caroline Ventura, ideea de a lucra de acasă înseamnă mult mai mult decât postarea de mesaje pe social media. Cei doi tineri conduc mai multe afaceri dintr-o clădire de trei etaje construită în secolul XIX în West Village, New York. Construcţia era iniţial împărţită în trei apartamente, dar acum a fost închiriată cu totul de soţii Ventura. Programul de lucru începe la 8 şi se termină la 6, iar momentele libere au devenit o raritate. În cadrul Sub Rosa lucrează 50 de oameni, iar printre cei mai cunoscuţi clienţi se află Pepsi, Nike sau L.L.Bean. Chiar dacă nu pierd timp în drumul spre muncă, cei doi încearcă să găsească echilibrul perfect între job şi viaţa personală: în acest moment, ei ştiu mai bine decât oricine că a lucra cu o persoană apropiată este total diferit de a lucra cu alţi angajaţi.

Persoana bănuită că l-a împuşcat pe tânărul 28 de ani, din Brăila, pe o stradă din oraş, a fost prins, după aproximativ 30 de ore de căutări, în comuna Surdila Greci, din judeţul Brăila. Acesta se ascundea împreună cu un alt tânăr, iar anchetatorii urmează să stabilească vinovăţia lor. Martorii spun că bărbatul ar fi tras cu o armă Glock de 9 milimetri şase gloanţe, dintre care trei spre fostul său camarad şi trei spre maşina în care acesta se afla. Ulterior, bărbatul a fugit cu o altă maşină, cel mai probabil împreună cu cel cu care a fost găsit după aproximativ 30 de ore de căutări. Anchetatorii spun că vehiculul cu care au fugit a fost abandonat în comuna Deduleşti, din judeţ.

Bărbatul a fost dus la spital cu răni în zona toracelui şi antebraţului drept, produse prin împuşcare cu armă letală. Altercaţia a avut loc în cartierul Islaz, din Brăila. Atacatorul a folosit o armă letală lângă o şcoală din municipiu. Apropiaţii victimei au declarat că agresorul, cunoscut sub numele de “Pekenia”, era prietenul din copilărie al tânărului de 28 de ani, însă de câteva luni deveniseră rivali din cauza unor afaceri în străinătate.

Camera inferioară a Parlamentului din Polonia a aprobat un proiect de lege prin care se va limita accesul la contracepţia de urgenţă, cum ar fi aşa-numitele „pastile de a doua zi”. Guvernul conservator susţine că vânzarea pilulei contraceptive de urgenţă numai pe bază de reţetă va fi în beneficiul femeilor, pentru că medicii vor avea ocazia să verifice sănătatea femeilor înainte de a prescrie medicamentul. Pe de altă parte, organizaţiile pentru apărarea drepturilor femeilor subliniază că metodele de contracepţie de urgenţă sunt sigure – sunt disponibile fără reţetă în majoritatea statelor membre UE – şi că proiectul de lege poloneză vizează să restricţioneze opţiunile femeilor în cazul unei sarcini nedorite.

Anul trecut, în Polonia au avut loc proteste masive după ce Guvernul a promovat un proiect de lege privind interzicerea totală a avortului. Actul normativ a fost retras în cele din urmă. Polonia incriminează deja avorturile, cu excepţia situaţiilor de viol, incest, a malformaţiilor grave sau a celor în care viaţa mamei este pusă în pericol. În practică, însă, unii medici refuză să opereze chiar şi avorturile considerate legale, astfel că poloneze care vor să facă întrerupere de sarcină ajung să meargă chiar şi până în Germania sau alte ţări învecinate sau să-şi comande din străinătate pastile pentru avort medicamentos.

Rodrigo Duterte, preşedintele Filipinei, a susţinut un discurs controversat în faţa soldaţilor, în care declara că dacă aceştia vor viola trei femei, el va lua vina asupra sa. Nu este pentru prima dată când liderul filipinez gafează. El l-a făcut „idiot” pe fostul preşedinte american Barack Obama, care şi-a anulat întâlnirea pe care o avea cu acesta.

Preşedintele american, Donald Trump, le-ar fi mărturisit ”confidenţilor” săi, inclusiv lui Scot Pruitt, preşedintele Agenţiei pentru Protecţia Mediului, că plănuieşte să retragă SUA din Acordul climatic de la Paris. Preşedintele american, Donald Trump, a scris pe Twitter că va lua o decizie în legătură cu Acordul climatic de la Paris săptămâna următoare. Administraţia de la Casa Albă nu a putut fi contactată pentru a răspunde înrebărilor reporterilor cu privire la acest subiect.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade Richter a avut loc în oraşul Izmir din provincia de est Manisa, nefiind raportate victime sau pagube semnificative. Cutremurul a lovit cartierul Saruhanli din Manisa la o adâncime de 10 km, efectele fiind simţite de oraşele şi satele din vecinătatea acestuia. Kerem Kinik, preşedintele organizaţiei umanitare Semiluna Roşie, a scris pe Twitter că centrul de coordonare pentru dezastre efectuează un inventar. Conform preşedintelui unui centru de gestionare a situaţiilor de urgenţă, cutremurul a avut loc în jurul orei locale 16:53.

Mormântul generalului Charles de Gaulle, liderul rezistenţei franceze în timpul ocupaţiei naziste pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial şi fondatorul celei de-a Cincea Republici, a fost vandalizat. Până în prezent nu a fost întreprinsă nicio arestare. Vandalii ar fi păşit pe mormântului lui de Gaulle şi ar fi deteriorat crucea mormântului acestuia. Primarul comunei Colombey, Pascal Babouot, a declarat că nu consideră că în spatele acestei acţiuni se află un motiv politic. De Gaulle a pus capăt războiului colonialist din Algeria în 1962. El a fost preşedinte al Franţei până în anul 1969, murind în 1970, după ce a stabilit un set distinctiv de valori al politicii externe, respingând conceptele SUA şi ale Uniunii Sovietice de dominare a lumii, oferind în acelaşi timp Franţei o voce independentă pe scena mondială.

Reprezentanţii companiei British Airways au declarat că intenţionează să intre într-un program „aproape normal” la Gatwick şi să reia „majoritatea serviciilor” la Heathrow, după ce după prăbuşirea sistemului informatic a creat haos. Probleme serioase în ceea ce priveşte sistemele British Airways au condus la anularea zborurilor a mii de pasageri care intrau într-o mini vacanţă în această perioadă. Pasagerii au descris scenele de pe aeroporturi drept „haotice”, unii criticând compania pentru lipsa de informaţii. Compania aeriană şi-a cerut scuze şi a spus că va restitui banii clienţilor.

British Airways a sfătuit clienţii să continue să verifice starea zborului lor pe site înainte de a călători la aeroport. Compania aeriană a declarat că nu există dovezi că problemele de pe computer au fost rezultatul unui atac cibernetic. Alex Cruz, directorul executiv al companiei, a spus că probbail, „cauza principală a fost o problemă de alimentare cu energie electrică”. Alte companii aeriene care zboară în şi din cele două aeroporturi nu au fost afectate. Eroarea IT a afectat sistemele de check-in şi operare, inclusiv liniile telefonice pentru servicii cu clienţii. Compania British Airways a anunţat că, deşi unele dintre sistemele sale IT şi-au revenit, „vor exista unele întreruperi ale programului, deoarece aeronavele şi echipajele nu sunt în poziţiile corecte în întreaga lume”.

SPORT

Victoria obţinută de FC Voluntari, la Ploieşti, 5-3 la lovituri de departajare (1-1 după 120 de minute de joc) cu Astra, în finala Cupei României, poate însemna o dublă lovitură pentru giurgiuveni, care după ce au pierdut trofeul ar putea rata şi participarea în Europa League. Jucătorii de la Astra au intrat pe teren, ferm convinşi că, indiferent de rezultat, echipa lor va intra în preliminariile Europa League din sezonul viitor. Asta, deoarece FC Voluntari nu depusese până în luna martie dosarul pentru licenţa UEFA, care ar fi dat dreptul echipei să participe în cupele europene. La momentul respectiv, nimeni de la gruparea ilfoveană nu-şi imagina că FC Voluntari va câştiga Cupa şi dreptul de a participa în Europa League.

Finala Cupei României, pierdută de Astra în faţa celor de la Voluntari după executarea loviturilor de departajare (1-1, 3-5), a reprezentat ultimul meci pentru mijlocaşul Florin Lovin. În vârstă de 35 de ani, Lovin şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist, însă nu va sta departe de fenomen. Mijlocaşul va începe din această vară meseria de agent de jucători şi a anunţat în direct că are deja contracte de reprezentare cu patru dintre cei mai buni jucători din Liga 1. Constantin Budescu ar putea reprezenta prima mutare de marcă realizată de Lovin, în condiţiile în care decarul Astrei este dorit atât de FCSB, cât şi de mai multe formaţii din străinătate.

FC Voluntari a reuşit marea surpriză în finala Cupei României şi a trecut de Astra, după executarea loviturilor de departajare. Surpriza pare să-i fi luat prin surprindere şi pe oficialii FRF, care au premiat învingătoarea cu un trofeu pe care era deja trecut numele Astrei, drept câştigătoare a ediţiei 2016-2017 a Cupei României. Jucătorii Voluntarului au sărbătorit cu trofeul inscripţionat greşit, iar problema a fost reparată de reprezentanţii FRF abia la miezul nopţii, când plăcuţa cu adevărata câştigătoare a fost instalată la baza trofeului.

Claudiu Niculescu a reuşit prima performanţă notabilă a carierei. Antrenorul lui FC Voluntari a reuşit o surpriză uriaşă şi a câştigat Cupa României, după ce s-a impus în faţa Astrei, în urma loviturilor de departajare. Niculescu spune că este o mare surpriză şi pentru el. FC Voluntari a dat peste cap toate calculele şi a reuşit să câştige Cupa României, primul trofeu din istoria clubului. Cel mai important rol în acest parcurs l-a avut Claudiu Niculesc. Instalat pe finalul sezonului, fostul atacant al lui Dinamo a reuşit să salveze echipa de la retrogradare şi a adus primul trofeu din istoria clubului.

Marele turneu de la Roland Garros ia startul astăzi, iar noi avem emoţii încă din prima zi. Marius Copil joacă primul meci al carierei pe tabloul principal al Grand Slam-ului desfăşurat pe zgură, întâlnind un jucător redutabil pe această suprafaţă. Arădeanul se duelează cu Albert Ramos din Spania, cap de serie numărul 19. Copil are avantajul de a se fi acomodat deja cu atmosfera de la Paris, pentru că vine din calificările în care a obţinut trei victorii frumoase: 6-0, 4-6, 6-2 cu Shapovalov, 6-2, 6-2 în faţa lui Ivashka şi 6-4, 6-7, 7-6 cu Gojowczyk. De partea cealaltă, Ramos, favoritul cert al întâlnirii, a reuşit rezultate mari pe zgură în 2017: semifinală la Rio de Janeiro, finală la Sao Paulo şi finală la Monte Carlo.

Pe tabloul feminin, nu evoluează niciuna dintre cele 6 reprezentante ale României, însă sunt programate meciuri interesante, cum ar fi: Angelique Kerber – Ekaterina Makarova, Venus Williams – Qiang Wang sau Svetlana Kuzneţova – Cristina McHale. În concursul băieţilor sunt de urmărit partidele: Dominic Thiem – Bernard Tomic, Ivo Karlovic – Stefano Tsitsipas sau Grigor Dimitrov – Stephane Robert. Premiile de la Roland Garros, turneu transmis live de Eurosport, totalizează 36 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai mult decât la ediţia precedentă, iar tenismenii încasează cecuri consistente doar pentru simpla prezenţă pe tabloul principal. Astfel, reprezentanţii noştri vor primi câte 35.000 de euro pentru că au jucat în primul tur, iar o calificare în manşa secundă le-ar aduce 25.000 de euro în plus.

FC Voluntari nu a cerut iniţial licenţă UEFA, deşi era calificată în semifinalele Cupei României. Victoria din finala cu Astra îi pune pe ilfoveni într-o situaţie inedită şi nu e încă sigur dacă aceştia vor primi în cele din urmă dreptul de a juca în preliminariile Europa League. Viitorul, FCSB, Dinamo, FC Voluntari şi CS U Craiova ne vor reprezenta în următorul sezon al cupelor europene. Însă rămâne de văzut dacă FC Voluntari va primi licenţa pentru cupele europene. Dacă da, atunci Astra nu va juca în cupele europene. Vă prezentam toate detaliile despre tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor şi Europa League, datele la care sunt programate meciurile şi posibilii adversari ai echipelor noastre.

Anul acesta va fi ultimul în care vom trimite două echipe în preliminariile Champions League. Peste doi ani, România va avea doar o echipă în preliminariile Ligii şi trei în Europa League, deoarece am picat pe locul 17 în clasamentul coeficienţilor. Suntem obligaţi să adunăm cât mai multe puncte, în speranţa că vom reuşi din nou să trimitem două echipe în preliminariile Champions League. Însă, în acest an, nu avem niciun cap de serie în preliminariile cupelor europene. Ceea ce înseamnă că ne aşteaptă adversari foarte dificili. Nici măcar FCSB nu mai este cap de serie, din cauza rezultatelor slabe din ultimii doi ani. În plus, echipa lui Gigi Becali a avut şi ghinion, deoarece Viktoria Plzen a pierdut titlul în Cehia, lucru care a aruncat-o pe FCSB în urna echipelor care nu sunt capi de serie.

Presa din Belgia scrie despre interesul lui Anderlecht pentru un alt internaţional român, după ce în vara trecută forbaţia din Bruxelles i-a achiziţionat pe Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu. Anderlecht va rămâne cu postul de portar descoperit, după ce spaniolul Ruben Martinez va reveni, foarte probabil, la Deportivo la Coruna, de unde a fost împrumutat, iar noua campioană a Belgiei s-ar putea reorienta spre Costel Pantilimon. Rezervă la Watford, Panti îşi doreşte cu siguranţă un post de titular şi faptul că Anderlecht va juca în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor ar putea reprezenta o tentaţie în plus pentru fostul portar de la Manchester City sau Sunderland.

Fotbalistul argentinian Javier Mascherano, în vârstă de 32 de ani, a suferit o tăietură la cap, care a avut nevoie de cusături, o contuzie şi o accidentare la genunchiul drept, care necesită teste suplimentare. În minutul 11, după un duel pentru balon, la cap, cu Marcos Llorente, Javier Mascherano a căzut pe gazon, cu o plagă deschisă la cap, sângerând. Argentinianul a fost schimbat cu Andre Gomes. Mijlocaşul transformat în fundaş central la Barcelona abia revenise după o accidentare suferită la încălzirea meciului cu Las Palmas (4-1), când a suferit o leziune la gambă.

Lionel Messi a arătat din nou de ce este considerat de mulţi cel mai bun fotbalist al Planetei, cu o prestaţie de zile mari în finala Cupei Spaniei, câştigată de Barcelona în faţa celor de la Deportivo Alaves, scor 3-1. Aflat la meciul 700 din carieră, la nivel de club şi de echipă naţională, Messi a deschis scorul în minutul 30, după un 1-2 de efect cu Neymar, finalizat cu un şut plasat, de la marginea careului. Alaves a egalat imediat, prin Theo Hernandez, însă minunea nu a ţinut prea mult. Barcelona a făcut 2-1 prin Neymar, în minutul 45, dar catalanii au mai avut timp de un gol până la pauză.

În al treliea minut al prelungirilor primei reprize, Messi a luat o acţiune pe cont propriu, din flancul drept şi şi-a arătat geniul cu o acţiune în care a înşirat patru adversari, după care l-a lăsat singur cu portarul pe Paco Alcacer. Acesta nu a ratat ţinta şi a stabilit scorul final al partidei: 3-1 (45+3). Iar Messi a cules toate laudele după meciul care i-a adus Barcelonei a 29-a Cupă a Regelui, record pentru fotbalul spaniol. Messi a încheiat astfel sezonul cu 54 de goluri şi 17 pase decisive, contribuind deci la 71 de reuşite în cele 52 de meciuri jucate.

Cristiano Ronaldo este gata de finala Ligii Campionilor, ce urmează să se dispute sâmbătă, 3 iunie, la Cardiff, unde Real Madrid va încerca să cucerească un nou trofeu în faţa lui Juventus. Galacticii speră să-şi apere trofeul câştigat anul trecut în faţa lui Atletico, însă misiunea lor se anunţă una extrem de dificilă în condiţiile în care Juventus încearcă să răzbune înfrângerile din ultimele patru finale jucate (1997, 1998, 2003, 2015). Până atunci, CR7 îşi ţine fanii aproape şi rămâne activ pe reţelele de socializare, unde a postat o imagine în care musculatura picioarelor e pusă în evidenţă, cu mesajul „Fresh!”, semn că este pregătit să-şi arate cea mai bună formă în meciul de peste o săptămână.

Marius Şumudică a apărut foarte supărat la interviul pe care l-a acordat la finalul ultimului act al Cupei României, pierdut de Astra în faţa lui FC Voluntari, şi a dezvăluit că fotbaliştii săi nu au respectat ordinea indicată de el la executarea loviturilor de la 11 metri. La ultimul meci pe banca fostei campioane, Şumi nu a reuşit să-şi mai treacă în CV încă un trofeu pe plan intern, dar la finalul partidei a avut tăria de a-i felicita pe adversari, apoi le-a urat baftă fotbaliştilor care vor continua în tricoul Astrei.

Petra Kvitova (locul 16 WTA) a revenit cu victorie în circuitul WTA şi s-a impus în prima manşă a turneului de la Roland Garros împotriva americancei Julia Boserup (locul 86 WTA), scor 6-3, 6-4. După momentele grele prin care a trecut în decembrie anul trecut, când a fost jefuită în propria locuinţă şi rănită la mâna stângă, cehoaica a revenit încrezătoare şi cu zâmbetul pe buze, dornică să reintre în rutina turneelor, care i-a lipsit atât de mult.

PROGNOZA METEO
28 Mai 2017

Vremea va deveni în general frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, însã în special dupã-amiaza și în primele ore ale serii vor fi înnorãri temporare în sud-vest și în extremitatea de sud a țãrii, precum și la munte, dar numai izolat se vor semnala ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, trecãtor cu unele intensificãri ziua, în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 27 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea va deveni în general frumoasã și se va încãlzi fațã de zilele anterioare. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *