Stiri pe scurt 28 Mai 2016

loading...

Stiri pe scurt 28 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  28  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 mai. In anul 1963, a murit Ion Agârbiceanu, prozator, membru al Academiei Române: „Popa Man”, „Domnişoara Ana”, „File din cartea naturii” (n.12 septembrie 1882).

O femeie, vânzătoare într-un chioşc de ziare din Constanţa, a fost atacată şi înjunghiată, în incinta punctului de lucru, de o persoană necunoscută care apoi a reuşit să dispară, victima murind după câteva ore la spital. Un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa s-a deplasat imediat la locul incidentului şi, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, femeia, rănită foarte grav în zona toracelui şi abdomenului, a fost transportată, în stare critică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Deşi cadrele medicale au încercat timp de mai multe ore să-i salveze viaţa, în cursul dimineţii de sâmbătă victima a decedat. Poliţiştii au deschis un dosar penal, cercetările fiind făcute sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a declarat, după ce a alergat la Semimaratonul Sibiu 2016 pentru a susţine bebeluşii născuţi prematur, că nu a fost o cursă uşoară, dar s-a antrenat pentru ea două luni şi jumătate. Carmen Iohannis a spus, la predarea ştafetei către elevii săi din clasa la care este dirigintă, că a fost o cursă grea, dar că face orice pentru copiii născuţi prematur. Întrebată dacă va mai alerga, Carmen Iohannis a spus: „dacă ajută Domnul şi mă simt bine, voi continua”.

Carmen Iohannis a alergat 5,25 de kilometri. A preluat ştafeta de la elevii săi şi a predat-o altor elevi, în total, în cadrul Semimaratorului participând toţi cei 31 de elevi din clasa unde Carmen Iohannis este dirigintă, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, fie ca alergători, fie ca voluntari. Aceasta este cea de-a cincea ediţie a Semimaratonului şi prima în care startul se dă diferenţiat datorită numărului mare de alergători, dublu faţă de ediţia anterioară. Alergătorii susţin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susţinătorii pot face donaţii directe pe web-site-ul evenimentului. Până acum s-au strâns aproape 300.000 de lei, iar susţinerile continuă până la data de 1 iunie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a calificat drept „ameninţări mincinoase” afirmaţiile lui Vladimir Putin în cazul României, precizând că acesta a coborât la nivelul unui propagandist şi că preşedintele Iohannis, premierul Cioloş şi ministrul de externe Comănescu ar trebui să aibă o reacţie. Fostul şef de stat mai spune că oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea în NATO.

Lansarea trailerului oficial al filmului „#Selfie69” are loc în cadrul East European Comic Con, unde actorii, împreună cu HaHaHa Production, cei care s-au ocupat de soundtrack, vor dezvălui cele mai curajoase scene din această comedie. Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Alina Chivulescu, Răzvan Vasilescu, Vlad Logigan, Alex Călin, Levent Sali, Alex Bogdan, regizoarea Cristina Iacob şi multe alte nume importante din film, vor fi prezenţi sâmbătă la eveniment, unde va fi prezentat un trailer amuzant, despre dragoste şi multe alte vicii, despre prietenia care uneşte generaţiile.

Avocaţii actorului american Johnny Depp au respins acuzaţiile de violenţă domestică şi abuzuri fizice venite din partea soţiei sale, Amber Heard, reprezentanţii acestuia declarând că sunt menite pentru a-l face să îi plătească compensaţii financiare consistente. Depp s-a aflat în Lisabona, Portugalia, pregătindu-se pentru cel mai recent spectacol al trupei sale Hollywood Vampires când Amber Heard s-a prezentat la tribunal cu faţa plină de vânătăi şi fotografii menite să dovedească comportamentul violent al actorului faţă de ea. Aceasta a cerut un ordin de restricţie pe care l-a şi primit. Amber, care a părăsit audierea de la tribunal în lacrimi, a pretins că vedeta din „Piraţii din Caraibe” i-a aruncat un iPhone în faţă în timpul unei dispute aprinse din seara de sâmbătă, 21 mai.

Procurorii îl cercetează sub control judiciar pe chimistul firmei Hexi Pharma pentru participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor şi înşelăciune. Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, va fi dusă, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce a fost reţinută vineri seara pentru 99 de fapte de înşelăciune în formă continuată, 29 de fapte de înşelăciune în formă simplă şi participaţie improprie la zădărnicia combaterii bolilor.

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, spune că liberalul Cătălin Predoiu e „un candidat disperat să ajungă pe locul 2” şi lansează, prin interpuşi, atacuri mincinoase la adresa sa, în replică liberalul transmiţându-i să-şi „ţină nervii” şi să atace PSD şi Firea. PNL ar urma să prezinte luni un nou sondaj de opinie referitor la ierarhia candidaţilor din Capitală. Cătălin Predoiu le ceruse contracandidaţilor săi, Nicuşor Dan (USB) şi Daniel Barbu (ALDE) ca, în baza cercetărilor sociologice, să fie susţinut un singur candidat la dreptei împotriva PSD.

Samsung a anunţat oficial o nouă ediţie de Galaxy S7 Edge, numită Injustice Edition, terminalul având caracteristici tehnice identice cu modelul standard, dar se diferenţează prin inserţii aurii şi logo-ul Batman de pe partea din spate. În pachetul cu care este livrat smartphone-ul sunt incluse un headset Gear VR, credite pentru jocul Injustice şi vouchere pentru conţinut disponibil pentru Oculus VR. Conţinutul pachetului poate diferi în funcţie de ţară şi operatorii telecom prin care este distribuit smartphone-ul.

Cercetătorii care au condus acest studiu finanţat cu fonduri din partea guvernului american, au găsit incidenţe tumorale la şobolanii de laborator expuşi la unde radio de frecvenţă scăzută, reaprinzând discuţii asupra siguranţei utilizării telefoanelor mobile. Încă de când oamenii au început să utilizeze telefoanele mobile, cercetătorii au iniţiat dezbateri aprinse în privinţa siguranţei acestor aparate şi asupra problemelor pe care le-ar putea crea pentru sănătate. În urmă cu mai mult de zece ani, guvernul SUA a iniţiat un studiu pentru a afla un răspuns la această întrebare. Rezultatele preliminare ale studiului au fost făcute publice în această săptămână.

Un lucrător comercial din magazinele Kaufland are la început, în medie, un salariu brut de 1.650 de lei cu tichete de masă, însă poate ajunge la 2.500 de lei brut, suma cuprinzând salariul mediu, sporurile şi bonurile de masă, spun reprezentanţii retailerului. În cadrul companiei există trei grile salariale, astfel că după fiecare an salariul poate creşte şi în funcţie de vechime. Mai mult, se plătesc şi orele lucrate suplimentar. Începând cu luna ianuarie 2016, salariul minim în Kaufland a ajuns la 1.300 lei brut, pentru 12 salarii anuale, la care s-au adăugat aproximativ 197 lei brut bonuri de masă, acordate angajaţilor încă din prima zi de lucru.

Nemţii de la Kaufland şi reţeaua soră Lidl oferă, printre cele mai mari salarii din retail. Discounterul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu aproape 200 de magazine, are peste 4.200 de salariaţi în România, iar cei mai mulţi lucrează în magazine pe poziţii de vânzător sau lucrător comercial. Salariul minim brut al unui vânzător din magazinele Lidl România este de 1.697 de lei (1.234 de lei net), iar cel pentru treapta superioară la care un vânzător poate ajunge este de 2.797 de lei brut (1.969 de lei net), cu tichete de masă incluse, spun reprezentanţii lanţului de magazine Lidl.

Traficul rutier va fi restricţionat în mai multe zone din Capitală în weekend, cu ocazia evenimentelor care se vor desfăşura în această perioadă. Circulaţia se va închide de vineri până duminică pe Strada Mătăsari între Strada Matei Voievod şi Bulevardul Pache Protopopescu şi pe străduţele care acced în Strada Mătăsari pe acest tronson, pentru buna desfăşurare a evenimentului cultural „Proiectul Femei pe Mătăsari”, organizat de Asociaţia Beneva.

Un tânăr de 25 de ani a ajuns, la Spitalul Judeţean Braşov, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce se afla în pădure, în zona Bunloc din localitatea braşoveană Săcele. Tânărul a suferit mai multe plăgi la greznă, abdomen, torace şi gât, însă a reuşit să scape şi să coboare singur din pădure, cerând ajutor. Tânărul se afla singur în pădure când a fost atacat de urs.

Aeroclubul României va organiza o demonstraţie aviatică, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Evenimentul „Clinceni Children’s Day Air Show 2016” este dedicat copiilor şi va avea loc la Aeroclubul Aurel Vlaicu Bucureşti – Aerodromul Clinceni. Vreme de aproximativ 3 ore, formaţiile de acrobaţie cu planoare (White Wings) şi de înaltă acrobaţie (Hawks of Romania) ale Aeroclubului României vor executa numere de acrobaţie solo şi în echipă, în timp ce echipa de paraşutism a Aeroclubului României (Blue Wings) şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism îşi vor demonstra calităţile. Participanţii vor putea asista şi la vânătoarea de baloane cu avioane Zlin a „Vulturilor Tricolori”, dar şi la o demonstraţie de baloane cu aer cald. La eveniment vor participa ca invitaţi şi Forţele Aeriene Române.

Topul celor mai ”scumpe„ acţiuni cotate la Bursă este condus de Transgaz (TGN), Erste Group Bank (EBS), Conpet Ploieşti (COTE), în timp ce în clasamentul celui mai mare randament plătit brut se găsesc Romgaz 11,5%, COTE cu 10,6% şi TGN cu 10,26%. Astfel, un titlu Transgaz „costă” 268 lei, Erste Bank 103,5 lei, iar Conpet 67 de lei. Per total, între primele zece acţiuni cotate sunt cinci companii care activează în energie, iar trei dintre ele plătesc dividende cu randamente chiar şi de două cifre.

Multe firme din energie se găsesc în top 10 cele mai scumpe acţiuni pentru că astfel de companii şi în general cele care nu au avut acţionariat dispersat au realizat consolidarea numărului de acţiuni, pentru a nu lăsat valoarea nominală mult subunitară. Acţiunile Erste Bank Group (EBS), acţionarul BCR, cea mai mare bancă din România, ocupă poziţia secundă în clasamentul celor mai scumpe acţiuni, cu un preţ de 103 lei/unitate. Piaţa principală pentru acţiunile EBS este bursa din Viena, acestea fiind cotate şi pe bursa de la Bucureşti începând din 2008. Topul celor mai scumpe zece acţiuni este continuat de NEPI, Conted Dorohoi, Transilvania Construcţii, Transelectrica, Bursa de Valori Bucureşti, Romgaz şi Soceitatea Energetică Electrica.

În primele cinci luni ale acestui an, 74 de cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României au depus solicitări de repatriere voluntară şi au plecat din ţara noastră în cadrul Programului de repatriere voluntară umanitară, anunţă IGI. Reprezentanţii instituţiei anunţă că această este o alternativă la returnarea forţată şi se aplică pentru străinii a căror şedere este ilegală în ţara noastră. Reprezentanţii Inspectoratului anunţă că programul de repatriere voluntară se aplică şi solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse sau nu au primit încă o decizie definitivă şi aleg să se întoarcă acasă însă nu au mijloace financiare proprii.

Pavilionul României la cea de-a 15-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură-La Biennale di Venezia,desfăşurată între 28 mai-27 noiembrie 2016,găzduieşte „Selfie Automaton”,o expoziţie-spectacol predefinit cu marionete automatizate, scenarii blocate şi un rol liber, rezervat vizitatorului. Proiectul este semnat de Tiberiu Bucşa, Gál Orsolya, Stathis Markopoulos, Adrian Aramă, Oana Matei şi Andrei Durloi şi constă în 7 automate mecanice, formate din 42 de marionete – 38 umane şi 5 animale fantastice.

Trei automate vor fi plasate în Pavilionul României din Gardini della Biennale, trei în Nouă Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, şi un teatru mobil care va promova expoziţia în spaţiul public. Comisarul expoziţiei este: Attila Kim, iar organizatorii: Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România.

Caricaturi umane, animale fantastice, ouă de aur şi cutiuţe muzicale sunt asamblate în scene predefinite care plasează vizitatorul pe scenă, în diferite ipostaze, în maestru păpuşar şi marionetă în acelaşi timp. Autorii propun astfel, un portret generic al relaţiilor sociale, stereotipurilor şi dorinţelor descompus în fragmente pentru a fi reasamblate de imaginaţia utilizatorului, într-un autoportret introspectiv. Marionetele devin personaje principale, dar sunt private de libertăţile din lumea spectacolului, unde pot sfida legile gravitaţiei sau pot deveni „conştiente”. În extremă tragică, îşi pot recunoaşte firele care le leagă şi se pot elibera.

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au lansat o ofensivă în nordul Siriei, au ocupat câteva sate în zonă şi aproape au încercuit un oraş al rebelilor sirieni. Militanţii au ocupat mai multe sate din jurul oraşului Marea, la nord de Alep, care este acum aproape în totalitate încercuit. Această nouă ofensivă aduce Stat Islamic şi mai aproape de oraşul Azaz, aflat la doar 6 kilometri de Turcia. Grupurile rebele din zonă, considerate ca jucând un rol cheie în conflictul împotriva SI, au fost sprijinite cu armament de State Unite.

Echipele de căutare nu au mai interceptat niciun semnal de la cutiile negre ale avionului EgyptAir prăbuşit acum o săptămână în Marea Mediterană. Un semnal radio a fost interceptat în ziua prăbuşirii, venind de la transmiţătorul locator (ELT), permiţându-le autorităţilor să contureze mai bine zona de căutare. Din acea zi, nu a mai fost interceptat niciun semnal.

Ko Yong Suk, mătuşa actualului lider nord-coreean Kim Jong-Un, trăieşte în secret în Statele Unite din anul 1998, fiind în cadrul unui program de protecţie gestionat de Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA). Ko Yong Suk este sora lui Ko Yong Hui, una dintre soţiile fostului lider nord-coreean Kim Jong Il şi mama actualului dictator de la Phenian, Kim Jong Un. Recent, liderul regimului stalinist din Coreea de Nord a ameninţat că ar putea distruge oraşul american New York folosind o bombă cu hidrogen.

Reţeaua teroristă Stat Islamic intenţionează să comită atentate la Campionatul european de fotbal (Euro 2016), turneu care va începe în Franţa pe 10 iunie. Circa 2,5 milioane de spectatori urmează să asiste la cele 51 de meciuri ale Euro 2016. Turneul fotbalistic începe în 10 iunie şi se desfăşoară în Franţa.

Marea Britanie intenţionează să trimită o a doua navă a Marinei Regale în Marea Mediterană pentru a ajuta la combaterea traficanţilor de imigranţi din Libia, care a devenit principala poartă de îmbarcare a extracomunitarilor către Europa. Premierul britanic David Cameron a declarat în cadrul summitului G7 care se desfăşoară în oraşul Shima, Japonia, că Marea Britanie este pregătită să preia un rol activ de conducere în operaţiunile de combatere a traficanţilor de imigranţi din Libia. În zonă, există deja o navă a flotei britanice. Pentru ca Marea Britanie să mai poată trimite o altă navă de război în zonă, UE trebuie să-şi extindă mandatul operaţiunii navale curente (Sofia).

Consiliul Uniunii Europene a decis să extindă sancţiunile impuse Siriei pe fondul continuării represaliilor din ţară cu un an. Decizia a fost publicată în monitorul oficial, precizându-se că sancţiunile impuse Siriei vor rămâne în vigoare „atât timp cât continuă represaliile” din ţară. Sancţiunile includ un embargou asupra petrolului, restricţii asupra investiţiilor, îngheţarea activelor Băncii Centrale Siriene în cadrul UE, un embargo asupra comerţului cu tehnologii cu dublu scop, precum şi restricţiile în exportarea de echipamente si tehnologii pentru monitorizarea sau interceptarea pe internet sau prin comunicaţiile telefonice. Peste 200 de sirieni şi 70 de entităţi din Siria au interdicţie de pătrundere pe teritoriul UE.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o ameninţare la adresa Moscovei. În cursul acestei luni, sistemul antirachetă de la Deveselu a intrat în funcţiune, urmând ca şi în Polonia să aibă loc o operaţiune militară similară. Putin nu a specificat ce măsuri plănuieşte Rusia să ia, dar a insistat că în acest caz nu Rusia va face prima mişcare, ci doar va răspunde acţiunilor Washingtonului.

SPORT

Tribunalul Bucureşti a decis că echipa patronată de Gigi Becali poate folosi numele Fotbal Club Steaua Bucureşti, iar hotărârea judecătorească le dă încredere roş-albaştrilor în „războiul” purtat cu Clubul Sportiv. Mihai Stoica a anunţat că Steaua va reveni la o emblemă care să conţină numele echipei şi va renunţa la cea folosită în actualul sezon pe care apar doar iniţialele FCSB.

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Roland Garros după ce trecut de Naomi Osaka, scor 4-6, 6-2, 6-3, şi speră să reediteze performanţa din 2014, când a disputat finala competiţiei. În optimi, Simona o va întâlni pe australianca Samantha Stosur (24 WTA), iar constănţeanca încearcă să-şi ridice presiunea de pe umeri înaintea pardiei de duminică. „Nu am nimic de pierdut”, îşi spune Halep, care a depăşit deja performanţa din 2015, când s-a oprit în turul 2.

Sportul românesc primeşte lovitură după lovitură. După ce, ieri, WBC a dat publicităţii faptul că Lucian Bute a fost depistat pentru ostarină, astăzi s-a anunţat că toţi componenţii loturilor de seniori de la kaiac canoe au fost descoperiţi pozitiv cu meldonium. Este vorba nu numai de componenţii celor patru bărci care ar fi urmat să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio, ci de toţi componenţii loturilor feminine şi masculine de seniori.

Există o singură excepţie: campionul mondial Victor Mihalachi. Acesta s-a pregătit separat de restul lotului, alături de colegul său, Liviu Alexandru Dumitrescu. De aici pleacă şi unele semne de întrebare vizavi de faptul că acesta din urmă a fost descoperit pozitiv. Şi el, şi Mihalachi au luat aceleaşi susţinătoare de efort. Unul a fost pozitiv la antidoping, celălalt, nu.

Sportivii din loturile de kaiac-canoe au avut parte de un ”tratament” special în luna februarie, cu ocazia unui cantonament desfăşurat în Portugalia. Rămâne de văzut ce decizie va lua COSR vizavi de participarea sportivilor de la kaiac-canoe la Jocurile Olimpice de la Rio. Conform unor surse din interiorul FRKC, nici nu ar mai avea cine să plece la Rio. Pe lângă kaiacişti şi canoişti, a fost depistată pozitiv şi atleta Daniela Stanciu, calificată la JO 2016 la săritura în înălţime.

Samantha Stosur (locul 24 WTA) s-a calificat, în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, unde o va întâlni pe Simona Halep (6 WTA), şi a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vrea să-şi aducă aminte ultimul meci împotriva româncei, pierdut categoric. Precedenta confruntare dintre Simona Halep şi Samantha Stosur s-a petrecut la Madrid, în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Românca a învins în două seturi scurte, scor 6-2, 6-0, pentru a câştiga în cele din urmă competiţia din Spania.

Real Madrid şi Atletico Madrid vor juca în această seară cu trofeul Ligii Campionilor pe masă, de la 21:45, pe stadionul San Siro din Milano. Este reeditarea finalei din 2014, când Realul a cucerit pentru a zecea oară în istorie Liga Campionilor, după 120 de minute dramatice, în care Atletico a fost la câteva secunde de victorie. Atletico a condus aproape o oră, după golul marcat de Godin în minutul 36, însă Sergio Ramos a trimis meciul în prelungiri cu o reuşită venită în ultimele secunde (90+3). În prelungiri, jucătorii lui Simeone s-au prăbuşit, iar Realul a marcat de trei ori prin Bale, Marcelo şi Ronaldo.

Steaua a decis să se despartă în această vară de marocanul Houssine Kharja în această vară, deşi mijlocaşul adus de Rădoi în 2015 a avu câteva prestaţii apreciate în tricoul roş-albaştrilor. Directorul sportiv al Stelei, Mihai Stoica, a explicat hotărârea prin faptul că echipa are nevoie de fotbalişti cu mare foame de performanţă, o caracteristică pe care mijlocaşul de 33 de ani e greu să o mai aibă în acest punct al carierei. MM a dezvăluit că Kharja a câştigat recent un litigiu cu clubul Al Arabi din Qatar, iar FIFA a decis ca internaţionalul marocan să încaseze 3 milioane de euro.

Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur a ajuns la un acord pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu din Liga Campionilor, sezonul 2016-2017, pe stadionul Wembley din Londra, notează BBC. Totodată, clubul de Premier League are opţiunea de a juca toate meciurile de acasă din campionat şi cupă, precum şi orice meci în cupele europene, pe arena Wembley în sezonul 2017-2018. În acest moment, Tottenham construieşte un stadion în valoare de aproximativ 525 de milioane de euro, în apropierea arenei White Hart Lane, pe care londonezii îşi dispută în prezent meciurile de pe teren propriu. Noul stadion, care va avea o capacitate de 61.000 de spectatori, are ca termen de execuţie anul 2018.

Costin, fiul cel mic al fostului fotbalist, antrenor şi conducător rapidist Nicolae Manea, este ezitant. Începutul dialogului este sincopat, bâlbâit, omul parcă duce o luptă cu sine însuşi. Ar vrea să spună şi, în acelaşi timp, s-ar răzgândi. De fapt, primele propoziţii nici măcar nu pare că le rosteşte către ziarist, arată mai degrabă a dialog interior, o discuţie cu sine însuşi. În final, îşi aruncă sieşi pe masă un argument hotărâtor şi îi dă drumul. Are multe de spus, a ţinut capacul peste probleme o lungă perioadă şi acum, când a decis să vorbească, spune tot, repede, parcă de frică să nu se răzgândească iar. O face, tot timpul, cu un sentiment de vinovăţie, încearcă să se disculpe de câteva ori deşi nu îl acuză nimeni, se gândeşte că, prin ceea ce povesteşte acum, va face rău Rapidului.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv pentru ostarină la testul antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, de pe 30 aprilie, disputat la Washington, iar acum aşteaptă şi rezultatul eşantionului B. Pugilistul român a reacţionat şi a negat folosirea vreunei substanţe interzise, declarându-se convins că îşi va demonstra nevinovăţia. Primul antrenorul al lui Lucian Bute, Felix Păun, crede că cel mai probabil vina, dacă se va confirma la testul B, aparţine celor din staff, substanţa să-I fi fost administrată fără ştirea lui.

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat, că îşi doreşte ca echipa sa să încheie campionatul cu un succes pe teren propriu, ca o revanşă în faţa formaţiei CFR Cluj, după înfrângerea cu scorul de 0-6, din turul play-out-ului. Meciul FC Botoşani – CFR Cluj, din ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 (a 14-a), va avea loc duminică, de la ora 17.00. FC Botoşani ocupă locul 4 în clasament, cu 35 de puncte, în timp ce clujenii se află pe prima poziţie, cu 36 de puncte.

Ca să mai ajungă în Europa League, CS Universitatea Craiova trebuie să bată Petrolul, iar Iaşiul să nu câştige la Timişoara, ceea ce este este foarte puţin probabil, din moment ce bănăţenii au retrogradat deja şi au încasat înfrângeri la scor în ultimele etape. Dar oltenilor nu le va fi deloc uşor să învingă Petrolul, chiar dacă nici prahovenii nu mai au vreun obiectiv în acest sezon. Asta pentru că antrenorul Daniel Mogoşanu nu poate folosi mai mulţi jucători de bază în ultima rundă, din diverse motive.

Achim este suspendat după eliminarea de la Cluj. Nuno Rocha stă şi el în ultima etapă, după ce a ajuns la 4 cartonaşe galbene. Dumitraş, Acka şi Madson sunt accidentaţi. Kay este exclus din lot de conducerea clubului, după ce l-a bătut pe Băluţă. Bancu se află la Bucureşti pentru a-şi scoate tija din picior, care i-a fost amplasată după accidentarea de acum un an şi jumătate. În sfârşit, Andrei Ivan este în Italia cu lotul naţional. „Chiar nu ştiu dacă voi strânge jucători de un prim unsprezece în ultima etapă. Nu am ce calcule să fac pentru Europa League, eu îmi fac calcule ce jucători voi strânge pentru a termina campionatul” spune Mogoşanu. Acesta ar putea apela la nu mai puţin de 8 jucători de la echipa a doua a clubului pentru a completa foaia de joc la meciul de duminică.

Anglia şi Ţara Galilor au fost repartizate în aceaaşi grupă la Euro 2016 (B), iar un membru al parlamentului Marii Britanii, laburistul Michael Dugher, cere ca microbiştii din regat să primească jumătate de zi liberă, în ziua în care a fost programată partida. Anglia şi Ţara Galilor se vor întâlni pe 16 iunie, la Lens, într-un meci programat să înceapă la ora 14:00 în Marea Britanie (16:00, ora României), ceea ce ar presupune că majoritatea suporterilor din Anglia şi Ţara Galilor nu o vor putea urmări.

Anonim în februarie, vedetă în mai. Aşa poate fi spusă pe scurt „povestea” tânărului Marcus Rashford, atacantul de 18 ani aflat acum la un singur pas de Euro 2016, după ce la începutul anului juca la echipa de tineret a lui United. Ultimele trei luni i-au schimbat radical viaţa vârfului care nici n-a apucat să joace vreun minut pentru naţionala U21 a Angliei. Selecţionerul Roy Hodgson i-a oferit lui Rashford debutul ca titular în amicalul Anglia – Australia, scor 2-1, iar jucătorul lui United nu l-a dezamăgit şi a deschis scorul cu primul său şut, în minutul 3, stabilind şi un nou record: a devenit cel mai tânăr marcator la meciul de debut pentru Angliam, la 18 ani şi 208 zile.

PROGNOZA METEO
28 Mai 2016

Valorile termice vor continua sã creascã ușor și se vor situa peste cele normale pentru ultima decadã a lunii mai. În nordul, centrul, estul și în sud-estul teritoriului, precum și la munte, dupã-amiaza și seara, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și pe arii relativ restrânse vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest și sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…18 grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Bucuresti

Valorile termice vor continua sã creascã ușor și vor fi mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și seara, cand vor mai fi condiții de ploaie, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneasca.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *