Stiri pe scurt 28 Ianuarie 2016

Stiri pe scurt  28  Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  28  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 ianuarie. In anul 1990,in piaţa Victoriei a avut loc un miting al opoziţiei, organizat de PNŢ-CD, PNL, PSDR. În paralel s-a desfăşurat o contramanifestaţie organizată de FSN. La aceasta au participat muncitori şi mineri sosiţi din Valea Jiului. La sfîrşitul zilei au avut loc tratative între reprezentanţii partidelor istorice şi FSN.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a cerut Ministerului Educaţiei adoptarea unei metodologii de finanţare a universităţilor pentru acest an, care să prevadă alocarea de fonduri pentru acest tip de instituţii şi în funcţie de „anumiţi indicatori calitativi de performanţă”.

ANOSR vrea ca universităţile să fie finanţate ţinându-se cont de criterii ca: „numărul de cadre didactice, tineret (de până în 35 de ani), activităţile de cercetare ale studenţilor, numărul de studenţi străini, numărul de studenţi şi de cadre didactice care au participat în programe de mobilităţi, numărul de parteneriate internaţionale, contribuţia universităţii la fondul de burse, numărul de locuri de cazare, capacitatea de a integra şi susţine studenţi proveniţi din medii defavorizate, transparenţa de care dă dovadă universitatea prin calitatea şi conţinutul informaţiilor furnizate prin intermediul propriilorsite-uri”.

În acest context, Ministerul Educaţiei ar trebui „să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi asume o reformă reală a modului de finanţare a universităţilor, implementând o metodologie care să conţină indicatori clari, transparenţi şi care să măsoare performanţa universităţilor”, aceasta fiind ” în favoarea dezvoltării şi progresului sistemului educaţional românesc şi, bineînţeles, în avantajul direct al studenţilor, universităţile fiind stimulate să se preocupe mai mult de calitatea serviciilor pe care le oferă acestora”, consideră Vlad Cherecheş, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Ford România a anunţat joi că discută de câteva luni cu sindicatele de la uzina Craiova despre noul contract colectiv de muncă, fără să se ajungă deocamdată la un acord, cerând „modificări cheie” în contracte care să ducă la creşterea competitivităţii şi eficienţei fabricii auto. Modificările, „corecte şi oneste”, sunt sestinate să plaseze fabrica de la Craiova „într-o poziţie puternică în ceea ce priveşte viitorul său în sistemul global de producţie Ford”.

Aproximativ 5.500 de familii din Alba Iulia au rămas fără gaz,din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare, iar zona afectată este monitorizată de pompieri, în condiţiile în care au fost înregistrate scăpări de gaze. Purtătorul de cuvânt al E.ON Distribuţie, Mihai Predulescu, a declarat, că o vană dintr-un cămin de gaz de pe strada Vasile Goldiş din municipiul Alba Iulia s-a fisurat, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă.

Predulescu a precizat că din motive de siguranţă, în condiţiile în care au fost înregistrate scăpări de gaze, compania a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaz în zona respectivă, fiind afectaţi consumatori de pe bulevardele Transilvaniei, 1 Decembrie 1918 şi Revoluţiei, dar şi de pe mai multe străzi, precum şi din localitatea Miceşti, care aparţine de Alba Iulia.

Acţionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui. Acţionarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi RC2 (Cyprus) Limited. Aceştia s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact. În urma anunţului Albalact, acţiunile companiei au crescut la BVB cu 14,8%, aproape de maximul permis într-o şedinţă, la 0,38 lei pe acţiune.

Veniturile reţelei de socializare Facebook au crescut anul trecut cu 44%, la 17,93 miliarde de dolari, şi au depăşit aşteptările analiştilor, în contextul în care numărul de utilizatori a urcat cu 14%, la 1,59 miliarde, în cea mai mare parte de pe dispozitive mobile. Rezultatele foarte bune ale Facebook contrastează cu cifrele sub aşteptări raportate de Apple şi eBay, companii care au dezamăgit în contextul incertitudinilor privind economia globală şi al aprecierii dolarului, care a afectat raportarea vânzărilor din afara SUA.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi alţi patru acţionari ai Băncii Comerciale Carpatica (BCC), acţionând în mod concertat cu acesta, vând Nextebank 20% din titlurile BCC, urmând ca Nextebank să ajungă la o participaţie majoritară în urma unui proces de subscriere de acţiuni noi. Carpatica a anunţat,că Nextebank va subscrie până la finele săptămânii acţiuni în valoare de 98,66 milioane de lei la capitalul Carpatica, iar ulterior finalizării acestei tranzacţii intenţionează să propună din nou acţionarilor fuziunea prin absorbţie a Nextebank de către BCC.

Un copil de patru ani care suferea de Achalazie,o afecţiune a esofagului,şi nu se putea alimenta a fost operat la Cluj, intervenţia fiind o premieră pentru România şi Europa de Sud-Est, micuţul spunând că este bucuros că va putea mânca şi va putea merge la grădiniţă să se joace cu colegii. Ştefan, copilul operat, este din Buzău şi a spus că se simte bine şi abia aşteaptă să se întoarcă la grădiniţă, unde este în grupa mijlocie.

Intervenţia a fost realizată de o echipă de medici de la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca. Şeful echipei de medici, Marcel Tanţău, a declarat,într-o conferinţă de presă, că operaţia a avut loc luni şi a durat aproximativ 40 de minute, desfăşurându-se fără incidente intra şi post-intervenţional. El a mai afirmat că intervenţia se numeşte miotomie perorală endoscopică şi a constat în secţionarea muşchiului din esofag care nu permitea trecerea alimentelor în stomac, care a mai fost realizată la institutul clujean doar la circa 50 de adulţi, tehnica fiind aplicată prima oară în Japonia în 2008.

Fostul preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor, cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, este audiat, la sediul DNA. În prezent, Mircea Govor, vicepreşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Satu Mare, este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui este acuzat că a furat bani din bagajul unui pacient în timp ce acesta era transportat cu o autosanitară de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la cea de Psihiatrie, în acest caz fiind declanşată o anchetă. Banii ar fi fost sustraşi în momentul în care bătrânul era transferat cu ambulanţa de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui la cea de Psihiatrie, situată într-un pavilion exterior, la aproximativ doi kilometri de clădirea principală a unităţii medicale.

Muzeul Viu de la Tecşeşti, judeţul Alba, urmează să fie finalizat în vara acestui an. Muzeul este situat într-un sat izolat din Munţii Apuseni, Tecşeşti, şi este unic prin faptul că oferă publicului posibilitatea de a trăi într-un spaţiu care reconstituie istoria acestor meleaguri, de la origini până în prezent,de aici şi denumirea de muzeu viu. Locuitorii muzeului vor proveni preponderent din mijlocul comunităţii pasionate de originile poporului român, de legendele dacice, etnografie, antropologie şi folclor, comunitate care şi finanţează acest proiect.

În prezent, muzeul este funcţional în proporţie de 30 la sută. Pentru a fi dus la sfârşit, proiectul mai are nevoie de 6.000 de euro, pe care Groove ON estimează să îi strângă până la sfârşitul lunii februarie a acestui an. Proiectul „La Origini – Muzeul Viu” poate fi susţinut prin platforma de crowdfunding Indiegogo, cu sume care variază de la 15 euro până la 1.000 de euro. Cei care contribuie primesc în schimb acces la diverse evenimente şi ateliere desfăşurate la Tecşeşti sau oportunitatea de a locui o perioadă în Muzeul Viu, respectiv de a se gospodări, îndeletnici şi hrăni ca pe vremuri.

Postul muzical Smart FM, deţinut de jurnalistul Marius Tucă, se va transforma într-un radio cultural, la care vor realiza emisiuni şi Dorina Chiriac, Rodica Mandache şi Marius Manole. Decizia de modificare a formatului Smart FM din muzical într-un post „informativ-social şi cultural” a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea).

Declasarea sau neclasarea unui monument istoric pot fi propuse numai de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, iar ministrul Culturii poate cere motivarea sau reexaminarea deciziei înainte să emită ordinul, măsura fiind necesară „în contextul presiunii imobiliare foarte mari”, a spus Dan Suciu. Ministrul Culturii poate emite ordinul de declasare a unui monument istoric sau poate decide neclasarea lui în această categorie doar în condiţiile în care Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a propus declasarea, respectiv neclasarea.

Opt oficiali ai Muzeului de Antichităţi Egiptene din Cairo vor fi judecaţi pentru rolul pe care l-au avut în timpul restaurării nereuşite a măştii funerare a lui Tutankhamon. Se pare că în timpul procesului de restaurare, specialiştii au distrus zona corespunzând bărbii faraonului. Evenimentul s-a produs în 2014 şi a fost cu atât mai grav cu cât muncitorii au încercat să lipească obiectul pentru a-şi recăpăta forma iniţială.

„Restaurarea” s-a făcut cu ajutorul unei răşini epoxidice, ce a lăsat urme vizibile în zonele unde a fost aplicată. Deşi, iniţial, exista temerea că daunele sunt ireversibile, o echipă de experţi germani au reuşit să îndepărteze răşina şi să restaureze masca din aur folosind ceară de albine, acelaşi adeziv pe care l-au folosit şi meşterii din Egiptul Antic.

Administraţia Barack Obama l-a desemnat pe locotenent generalul John Nicholson Jr., un veteran al războiului din Afganistan, pentru a prelua postul de comandant al trupelor americane şi străine din această ţară. Dacă Nicholson va fi confirmat prin votul Senatului, el îl va înlocui pe generalul John Campbell, care urmează să se retragă. Nicholson este un ofiţer de carieră de la trupele de Infanterie, care a absolvit în 1982 Academia Militară West Point. În prezent, el conduce Comandamentul forţelor terestre aliate ale NATO, cu baza la Izmir, în Turcia.

Ucraina ar putea relua exporturile de electricitate spre Republica Moldova şi Belarus din aprilie, anunţă Guvernul de la Kiev. „Suntem în etapa negocierilor. Din trimestrul al II-lea am putea relua exporturile către Belarus şi Republica Moldova”, a declarat Oleksandr Svetelik. „Când temperaturile vor creşte şi vor fi anulate măsurile de urgenţă din sectorul energetic, sarcinile suplimentare asupra centralelor nucleare ucrainene vor dispărea”, a spus oficialul de la Kiev, explicând că decizia de reluare a exporturilor va depinde de aceşti factori. În prezent, Ucraina exportă electricitate doar de la centrala Burştin.

Hillary Clinton, care candidează la învestitura Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a declarat că l-ar propune pe Barack Obama pentru un post de judecător la Curtea Supremă, dacă ar fi aleasă preşedinte. Clinton a afirmat că următorul preşedinte ar putea numi până la trei judecători la Curtea Supremă şi a revenit la posibilitatea desemnării lui Obama. „Cu siguranţă aş lua asta în considerare”, a spus ea în faţa mulţimii de 450 de persoane. „Este sclipitor şi poate susţine un argument, a fost profesor de drept, aşa că are toate atuurile”.

Tot mai mulţi refugiaţi irakieni, nemulţumiţi de mâncare, adăposturile precare şi de ritmul lent al procesării cererilor de azil, se întorc în ţara lor, dezamăgiţi de viaţa în Germania. Numărul irakienilor care se întorc în ţara lor a început să crească în ultimele luni ale anului 2015. În decembrie, 200 de irakieni s-au întors acasă. Creşterea cererii a determinat compania aeriană Iraqi Airways să introducă trei zboruri pe săptămână, de la Berlin, Dusseldorf şi Frankfurt. Mulţi afirmă că se întorc în Irak cu mai puţin decât aveau când au sosit în Germania. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie le oferă asistenţă financiară celor care nu îşi pot plăti călătoria cu avionul. De asemenea, statul german plăteşte biletul de avion către Erbil, în valoare de 300 de euro.

Guvernul sirian a ignorat în 2015 majoritatea cererilor ONU de a aproba livrarea de ajutor umanitar pentru cele 4,6 milioane de persoane din zone aflate sub asediu şi numai 620.000 au primit ajutor. Stephen O’Brien a informat Consiliul de Securitate că, anul trecut, ONU a transmis 113 solicitări Guvernului sirian de a aproba convoaie umanitare, dar numai 10 la sută dintre acestea au primit permisiunea de a livra ajutoare. Alte 10 la sută au primit acordul în principiu al Guvernului sirian, dar nu au putut continua din cauza lipsei aprobării finale sau lipsei securităţii, în timp ce ONU a amânat alte 3 la sută din cauza lipsei securităţii.

SPORT

Episod ruşinos pentru una dintre echipele care se vor bate la titlu în acest sezon în Liga 1. Dinamo Bucureşti, echipă care se află într-un stagiu de pregătire în Cipru, a folosit în meciul amical contra lui Aris Limassol (1-1) tricourile de acum opt ani, din sezonul 2008/2009 şi 2009/2010. Meciul contra echipei antrenate de Eugen Neagoe a fost început cu echipamente de culoare alb-negru peste care fotbaliştii au îmbrăcat maieuri pentru a nu se confunda cu tricourile adversarilor. Totuşi, în repriza a doua a meciului dinamoviştii au ieşit de la vestiar cu echipamentele în culorile tradiţionale, alb-roşu, însă modelul de acum opt ani.

Explicaţia furnizată de cei din staff-ul bucureştenilor este năucitoare. Tricourile respective au fost luate în cantonament pentru a fi folosite când e cazul, totul spre a proteja echipamentele noi pentru care Dinamo plăteşte peste 15.000 de euro pe an celor de la Nike. Astfel, Hanca, Anton şi Palic au îmbrăcat tricourile cu care erau folosite în perioada în care Dinamo juca turul cu Slovan Liberec în Europa League. Acestea au fost modificate doar prin imprimarea pe spate a unui sponsor din domeniul auto, precum şi printr-un update al logo-ului Orange din zona pieptului.

Adrian Mutu figurează pe lista conducătorilor şi jucătorilor de club din Italia pe ale căror conturi a fost pus sechestru, în urma declanşării investigaţiei „Offside”. Atacantul român (37 de ani), al cărui transfer la Fiorentina este anchetat de procurorii din Napoli, are pus sub sechestru asigurător o sumă de 211.000 de euro.

Lista persoanelor cu cele mai semnficative conturi blocate arată astfel:Hernan Crespo (antrenor la Modena, fost jucător la Parma şi Inter) – două milioane de euro, Alessandro Moggi (fostul impresar al lui Adrian Mutu) – un milion de euro, Diego Milito (fost atacant la Inter Milano) – 720.000 de euro, Antonio Nocerino (AC Milan) – 422.000 de euro, Ezequiel Lavezzi (PSG) – 400.000 de euro, German Denis (Atalanta) – 321.000 de euro, Adrian Mutu (ex-Fiorentina şi Inter) – 211.000 euro, Adrian Galliani (preşedinte Milan) – 240.000 euro.

Marius Şumudică a declarat pentru MEDIAFAX că Budescu, jucătorul dorit în această lună şi de clubul Steaua Bucureşti, urmează să plece în următoarele ore în China. Imediat după victoria cu 1-0 din amicalul cu echipa sârbă Rad Belgrad, antrenorul Astrei Giurgiu a spus: „Nu există nicio problemă cu transferul lui Budescu. Nu a plecat mai devreme pentru că nu avea viză de China. Pleacă joi după ce îşi ia viza”.

Serena Williams, numărul 1 mondial, a învins-o în două seturi, scor 6-0, 6-4, pe Agnieszka Radwanska în semifinalele Australian Open. Sportiva din Statele Unite ale Americii se află astfel la cea de-a şaptea finală la Open-ul australian şi are şansa de a câştiga cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam, performanţă realizată până acum doar de Steffi Graf. În ultimul act de la Australian Open, Serena Williams se va duela cu Angelique Kerber (numărul 4 mondial). Sportiva din Germania a trecut tot în două seturi de Johanna Konta, scor 7-5, 6-2. Kerber se află la prima finală de Grand Slam, nemţoaica reuşind până acum să acceadă doar până în semifinalele US Open şi Wimbledon.

Fostul fotbalist român Marius Mitu a dezvăluit că a fost amendat cu 15.000 de euro de justiţia belgiană în dosarul de corupţie în care este inculpat. Procesul a început în februarie 2014, iar Mitu (39 de ani) este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocaş de la Steaua, Lierse şi Anderlecht a apărut în faţa judecătorilor în urmă cu aproape doi ani, însă de atunci nici Mitu, nici media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz.

Ion Toma, şeful Centrului de Copii şi Juniori al Stelei, candidează la alegerile pentru şefia AMFB, care vor avea loc azi, de la ora 17:00. El le promite cluburilor de juniori care fac parte din Asociaţia municipală o colaborare permanentă cu Academia lui Ajax Amsterdam, acolo unde a făcut mai multe vizite şi unde are relaţii extraordinare. De altfel, anul trecut, şeful Academiei Ajax, Edie van Schaick, l-a vizitat pe Tomiţă la liceul Mircea Eliade, unde acesta este director.

Lionel Messi este unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile şi chiar dacă se află în curtea Barcelonei încă de pe vremea când era doar un copil, numeroase cluburi au încercat să-l convingă să plece de pe Camp Nou. Real Madrid a insistat cel mai mult pentru transferul lui Messi. Cadena Cope notează că „galacticii” au avut trei tentative de a-l transfera pe Messi, evident, toate rămase fără rezultat.

Prima dată, Real a încercat să-l transfere pe Messi în 2011 atunci când se vorbea despre un transfer al lui Cristiano Ronaldo la Manchester City. Peste doi ani, Real şi-a încercat din nou norocul, unul dintre şefii de pe „Santiago Bernabeu” reuşind chiar să obţină o întrevedere cu starul argentinian. Ultimul „asalt” al Realului s-a petrecut chiar anul trecut, însă şi de această dată Messi a refuzat. Presa din Spania notează că în prezent Barcelona se confruntă cu probleme financiare şi va fi nevoită să renunţe fie la Messi, fie la Neymar pentru a-şi echilibra balanţa financiară.

Un jucător din NHL riscă o suspendare drastică după ce l-a doborât pe un arbitru în timpul meciului Calgary Flames – Nashville Predators 1-2 din sezonul regulat. Lovit şi doborât pe gheaţă de un adversar, fundaşul lui Calgary, Dennis Wideman, s-a ridicat şi plecat patinând spre banca de rezerve a echipei sale. În cale i-a ieşit arbitrul asistent Don Henderson pe care jucătorul l-a izbit cu putere, trântindu-l pe burtă. Imaginile arată că jucătorul ridică braţele şi crosa într-o mişcare pe care hocheiştii o fac atunci când intenţionează să blocheze un adversar în mantinelă. Partida a fost întreruptă timp de câteva minute pentru ca arbitrul să-şi revină, iar Wideman şi-a luat locul pe bancă.

Suedezul Zlatan Ibrahimovic a primit o mărire de salariu lunară de 700.000 de euro, anunţă cotidianul Le Parisien. Conform înţelegerii pe care atacantul de 34 de ani o avea cu clubul Paris Saint-Germain, Ibrahimovic aproape că şi-a dublat salariul lunar, de la 800.000 la 1.5 milioane de euro, înainte de taxe, în urma intrării în vigoare a unei clauze de performanţă din contract. Presa franceză nu a precizat care este conţinutul exact al clauzei, însă jucătorul a marcat 127 de goluri în 156 de meciuri disputate pentru PSG de la transferul din 2012.

Mike Gonzalez, un agent de jochei din Statele Unite ale Americii (SUA), a fost arestat, miercuri, şi acuzat de fraudă informatică. Gonzalez este investigat de autorităţile din SUA deoarece a accesat ilegal de 170 de ori sistemul informatic al Asociaţiei Curselor Hipice din New York, din ianuarie 2014 până în aprilie 2015, perioadă în care era agentul jocheului Manny Franco. Gonzalez i-a oferit 100 de dolari/lunar unui angajat al Asociaţiei Curselor Hipice, în schimbul unei parole care îi oferea acces la informaţii confidenţiale: antrenamentele cailor, rapoarte de la medicii veterinari, înscrierile în concursuri.

După marile suprize produse de Germania şi Norvegia, EURO 2016 a continuat cu un „măcel, Croaţia – Polonia 37-23. Gazdele se calificau în semifinale şi cu o înfrângere la 3 goluri. În schimb, croaţii fără prea mari şanse de calificare la începutul zilei aveau nevoie de o victorie a Norvegiei cu Franţa, iar apoi de un succes la minimum 11 goluri cu Polonia. Totul le-a mers la superlativ. Croaţia a câştigat la 14 goluri şi s-a calificat în semifinale de pe locul 2 în grupa principală 1. Spania este a patra semifinalistă, după 25-23 cu Rusia în Grupa 2. Astfel, semifinalele de vineri sunt total neaşteptate: Germania – Norvegia şi Spania – Croaţia.

Campionatul European de handbal masculin din 2016 va rămâne cu siguranţă pentru vreme îndelungată în memoria fanilor. În special a celor din Norvegia şi Germania. Cele două reprezentative care s-au calificat în semifinalele competiţiei, după victorii cu Franţa, respectiv Danemarca, două naţiuni obişnuite cu podiumurile turneelor finale în ultimul deceniu.

PROGNOZA METEO
28 Ianuarie 2016

Vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a țãrii și va fi caldã pentru acestã datã, chiar deosebit de caldã la deal și la munte. Cerul va fi variabil cu înnorãri trecãtoare în regiunile sudice, iar în restul teritoriului va fi temporar noros. Mai ales spre searã și noaptea va ploua slab și izolat în nord, centru și est, iar în Carpații Orientali, pe arii restrânse, se vor semnala preciipitații mixte. În zonele joase, cu precãdere din vestul și centrul țãrii, îndeosebi dimineața și noaptea, se va semnala nebulozitate joasã sau ceațã, izolat persistentã și asociatã cu burnițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar trecãtor și în sud-vestul și nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în zonele cu ceațã persistentã și 17 grade în dealurile subcarpatice din sud, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 și 4 grade.

Bucuresti

Vremea va fi caldã pentru acestã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *