Stiri pe scurt 28 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scur 28 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  28  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 aprilie. In anul 1930, România a semnat, la Paris, patru acorduri prin care erau reglementate complet şi definitiv obligaţiile financiare ce îi reveneau Ungariei potrivit prevederilor Tratatului de la Trianon şi armistiţiului din data de 3 noiembrie 1918.

În Joia Mare se prăznuieşte spălarea picioarelor ucenicilor de către Hristos, Cina cea de Taină, cea la care s-a instituit Taina Sfintei Împărtăşanii numită şi Euharistia, rugăciunea din gradina Ghetsimani şi vinderea Domnului de către Iuda. În această zi îţi este interzis să faci mai multe lucruri. Joia Mare este ziua dedicată copturilor pascale şi înroşirii ouălor, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti. Străbunii credeau că ouăle înroşite în această zi nu se strică niciodată.

Joia Mare mai este cunoscută drept Joi Mari, Joia Patimilor, Joia Neagră, Joimăriţa. Până la această dată femeile trebuiau să termine de tors cânepa. Se spunea că vine Joimăriţa la femeile leneşe să vadă cât au lucrat, iar dacă le prinde dormind, le face neputincioase tot anul. Câteodată, o femeie bătrână mergea pe la casele în care locuiau fete mari şi dadea foc cânepii netoarse.

Procedurile şi calendarul aferent înscrierilor şi reînscrierilor în învăţământul preşcolar au fost aprobate de Ministerul Educaţiei. Orarul reînscrierilor şi al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, inclusiv pe site-ul acesteia, şi pe site-ul inspectoratelor şcolare. În situaţia în care numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educaţiei) şi criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare grădiniţă în parte).

Ministerul Sănătăţii „recoltează probe şi vor fi trimise la laboratoare pentru a verifica dacă concentraţiile înscrise pe etichetă sunt în concordanţă cu conţinutul” în cazul dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma şi folosiţi în spitalele din România. Controalele se vor derula, în strânsǎ legǎturǎ cu ancheta penalǎ aflatǎ deja pe rolul Parchetului General. Ministrul Sǎnǎtǎţii a dispus Corpului de Control demararea unor controale mixte împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sǎnǎtate Publicǎ din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă a discutat cu ministrul Sănătăţii despre problema dezinfectanţilor din spitale, că este clar că unii nu şi-au făcut datoria, precizând că se va face o analiză şi vor fi trase concluziile care se impun. Parchetul General s-a autosesizat marţi în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, după ancheta jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor despre soluţiile folosite în spitale la dezinfecţie, soluţii care ar fi diluate. Potrivit anchetei realizată de Gazeta Sporturilor, firma Hexi Pharma, care alimentează spitalele din România cu dezinfectanţi, livrează diluanţi cu o cocentraţie mult mai mică decât ar trebui să fie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a promulgat legea dării în plată. Legea dării în plată a fost adoptată, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere. Deputaţii au stabilit astfel că legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi au majorat plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

Actorul canadian care l-a interpretat pe comicul erou Deadpool în filmul omonim produs de Marvel, a donat 5.000 de dolari şefilor unei săli de cinema din Utah, care au încălcat legea difuzând pelicula interzisă minorilor sub 17 ani. Legea interzice deţinătorilor de instituţii, în care este permis consumul de alcool, să difuzeze filme care prezintă acte sexuale sau au un conţinut ridicat de nuditate, iar reprezentanţii Departamentului de Control al Băuturilor Alcoolice, din Utah, au citat managerii sălii de cinema Brewvies în Salt Lake City, după ce ofiţeri de poliţie aflaţi sub acoperire au surprins o ecranizare a blockbuster-ului în luna februarie.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, poate candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 5 iunie chiar dacă a fost arestat preventiv, de Tribunalul Cluj, pentru luare de mită în formă continuată. Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cătălin Cherecheş, după ce acesta fusese reţinut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au anunţat că, începând de la 1 iulie până la sfârşitul anului 2016, două mii de angajaţi vor rămâne fără slujbă, alte trei mii de persoane urmând să fie disponibilizate în perioada 2017-2020. Acest plan de reorganizare presupune ca 2.000 de salariaţi să fie concediaţi în 2016, 2.000 în anul 2017 şi câte 400 anual, până în 2020. Administraţia a propus ca persoanele care vor pleca în acest an din companie să beneficieze de 10 salarii compensatorii.

Deşi a fost destul de ocupat în calitate de jurat al emisiunii The Voice, Adam Levine, solistul grupului muzical Maroon 5, a declarat că lucrează la un material nou alături de membrii formaţiei. Fanii îndrăgitei trupei americane de muzică pop-rock au aşteptat cu nerăbdare o astfel de veste încă de la lansarea piesei Feelings în luna septembrie a anului 2015.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că va avea program special de Sărbătorile Pascale din acest an. Astfel, mai multe autobuze care duc spre Mitropolie, dar şi tramvaiul 41 vor circula în Noaptea de Înviere. În perioada sărbătorilor de Paşte, transportul public de suprafaţă va funcţiona astfel: În prima şi a doua zi de Paşte, duminică (01.05.2016) şi luni (02.05.2016), liniile de transport public de suprafaţă vor funcţiona conform programului de circulaţie al unei zile de duminică.

În noaptea de Înviere, 30 aprilie spre 1 mai 2016, liniile de noapte care converg către Mitropolia Română şi anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum şi linia de tramvai 41, vor circula pe întreg parcursul nopţii pentru preluarea călătorilor care vor participa la slujba specială ocazionată de sărbătorirea Paştelui Ortodox. Restul traseelor de noapte: N101, N103, N113, N118, N120, N122, N123, N124, N125, precum şi celelalte linii de transport RATB, vor funcţiona conform programului regulat.

O analiză a agenţiei de turism online Vola.ro relevă faptul că obiceiurile de consum ale românilor pentru călătoriile de Paşti de anul acesta s-au schimbat comparativ cu anii anteriori. Pentru călătoriile din perioada acestei sărbători s-au vândut cu 500% mai multe bilete de avion cu plecare din afara ţării spre România decât într-o perioadă obişnuită a anului. Pentru perioada Paştelui, preţul mediu al unui bilet din afara ţării către România este cu 18% mai mare decât preţul unui bilet din România spre străinătate. Astfel, românii din diaspora au plătit în medie 275 euro pe biletul de avion care îi aduce în ţară, în timp ce românii care au dorit să plece în străinătate de sărbători au plătit în medie 230 euro pe biletul de avion.

Dintre românii care au ales să petreacă sărbătorile de Paşte în stăinătate, cei mai mulţi au preferat city break-urile în defavoarea vacanţelor mai lungi. Potrivit agenţiei, s-a optat pentru plecări de maximum 4 zile, în diferite intervale în jurul zilei de duminică. În ceea ce priveşte destinaţiile, în top se regăsesc oraşe ca Roma, Milano, Londra, Barcelona, Madrid sau Paris. Preţul mediu pentru un city break în perioada Paştelui a fost de 490 euro, în creştere uşoară faţă de anul trecut, când a fost de 470 euro. La deplasările în perioada Paştelui se observă o creştere a cererii la rezervările de bilete de avion pentru o singură persoană, acestea fiind făcute de românii care pleacă în străinătate sau se întorc în România pentru a-şi vizita familia.

Un studiu publicat recent sugerează că mariajul creşte şansele de recuperare în lupta cu cancerul, menţine sănătatea şi asigură prosperitatea şi satisfacţia pe plan intim. Beneficiul legat de starea de sănătate nu este singurul care se naşte dintr-o relaţie stabilă. Acestea sunt cele mai mari atuuri ale persoanelor care au un partener stabil.

Sumele din raportul Curţii de Conturi referitor la unele programe naţionale de sănătate nu sunt definitive, ci estimate şi vor face obiectul unor controale ale CNAS, pentru a se determina dacă aceste estimări sunt reale. Totodată, unele din concluziile raportului au fost contestate de CNAS în cadrul procedurii de audit, deoarece unele din recomandările Curţii de Conturi sunt practic inaplicabile.

Fostul model Playboy, Devin Devasquez se confesează jurnaliştilor de la People despre relaţia fugitivă, dar pasională pe care a avut-o cu megastarul Prince, în 1985: „Era un tip sexy, fermecător. Îl iubeam la nebunie. În timpul turneului mondial Purple Rain mă lua la toate concertele”. Devin Devasquez şi Prince au fost împreună şase luni în 1985, petreceau nopţi frenetice împreună la petrecerile de după concertele pop star-ului şi leneveau la micul-dejun în hoteluri.

Numărul celor care au venit în România, anul trecut, special pentru a beneficia de servicii stomatologice, s-a dublat, potrivit unui lanţ de clinici din Capitală, a cărui cifră de afaceri provine, în procent de 10% din turismul dentar. Fenomenul turismului dentar a luat amploare odată cu dezvoltarea centrelor de implantologie dedicate acestui segment de clienţi. În ceea ce priveşte profilul pacientului străin, acesta este în general de origine italiană, în jurul vârstei de 50 de ani , cu probleme parodontale grave, tratamente nereuşite în trecut şi cu indicaţie de reabilitare orală completă.

Compania aeriană Pegasus Airlines va opera, începând din 2 iunie, zboruri regulate de pe Aeroportul Internaţional Cluj cu destinaţia Istanbul (Turcia), cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână. De pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj vor fi operate în acest an zboruri regulate de pasageri ale companiilor aeriene Tarom, Lufthansa, Wizz Air , LOT Polish Airlines, Blue Air, Vueling şi Pegasus Airlines.

Zborurile anunţate de Pegasus Airlines pentru destinaţia Istanbul vor fi operate în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, de pe cel de-al doilea aeroport al capitalei Turciei, Aeroportul Internaţional Sabiha Gokcen. Baza de operaţiuni a operatorului aerian turc, Aeroportul Internaţional Sabiha Gokcen, este unul din aeroporturile internaţionale cu cea mai impresionantă dezvoltare recentă, el înregistrând în 2015 peste 28 de milioane de pasageri. Compania aeriană Pegasus Airlines este lider pe piaţa aeriană low-cost din Turcia, cu o reţea totală de 103 destinaţii din 40 de ţări.

O femeie, ce lucra ca vânzătoare într-un magazin din Capitală ce aparţine fostei nurori a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, a fost înjunghiată, de o persoană rămasă încă necunoscută. Poliţiştii care făceau cercetarea la faţa locului, l-au surprins pe bărbat şi au pornit în fugă după el. L-au prins în câteva minute, acesta fiind luat de poliţiştii de la Sectorul 1 şi dus la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri. La faţa locului au venit mai multe persoane, cunoscuţi şi rude ale victimei, tatăl acesteia leşinând, fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la un spital pentru îngrijiri medicale.

O prietena de Alinei Petre, se afla în toaleta magazinului în momentul în care bărbatul a intrat şi a înjunghiat-o. Aceasta a povestit anchetatorilor că a auzit-o pe tânără urlând „salvează-mă că mă omoară” şi că de frică nu a ieşit din baie. Un alt martor, paznicul blocului în care se afla magazinul a povestit că a văzut un bărbat cu o geacă roşie de dimineaţă, înainte ca magazinul să se deschidă , şi că tot pe acelaşi bărbat l-a văzut plecând la puţin timp după incident. Bărbatul, căutat acum pentru uciderea tinerei, era foarte gelos, a povestit chiat proprietara magazinului, Alina Petre.

Rubrica lui Comănescu de Joi: „Firea şi Turcescu candidează la Primărie, două brechin nius în şase cuvinte. Firea e PSD, Turcescu, PMP. Firea e fată, Turcescu băiat. Firea e blondă ca Soarele, Turcescu era poreclit „Ceoane” prin redacţii, ca o gaură neagră”. Iulian Comănescu aminteşte despre istoria intrărilor jurnaliştilor în politică. „Numai după 1990, avem Vadim, Sergiu Andon („Fire-ai al naibii, Majestate!”), AAdriana Săftoiu TTraian Ungureanu DDan Diaconescuşi aşa mai departe.”

Mai multe persoane au fost arestate în cadrul unei vaste operaţiuni contra terorismului în nordul Italiei, suspectate că plănuiau să comită atentate în ţară. Poliţia din Milano a anunţat anterior că a desfăşurat „o vastă operaţiune contra terorismului” în nordul Italiei pentru a împiedica două persoane să părăsească ţara pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic din Siria sau Irak. În cadrul unui interviu la televiziunea Canale 5, Alfano a declarat că suspecţii reţinuţi „aveau intenţii foarte urâte în privinţa ţării noastre”, intenţionâd să comită atentate în Italia.

Sancţiunile impuse Teheranului au fost ridicate doar pe hârtie; Statele Unite sperie investitorii străini interesaţi de Iran, afirmă ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului. Regimul sancţiunilor a fost menţinut pentru a speria investitorii străini interesaţi de Iran, a mai adăugat liderul suprem iranian. Conform acordului nuclear încheiat anul trecut între ţara sa şi marile puteri ale lumii, unele sancţiuni impuse Iranului au fost ridicate, iar în schimb, Teheranul s-a angajat să-şi limiteze programul nuclear.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a cerut statelor care deţin arme nucelare să ratifice Tratatul privind interzicerea totală a testelor atomice. Tratatul privind interzicerea totală a testelor atomice, care a fost introdus în septembrie 1996, interzice în totalitate teste nucleare. Până acum a fost semnat de 183 de state şi ratificat de 164, inclusiv Rusia, Franţa şi Marea Britanie, trei dintre cele nouă state care deţin sau se speculează că deţin armament nuclear.Pentru a intra în vigoare, tratatul trebuie să fie ratificat de toate cele 44 de state care posedă instalaţii nucleare semnificative, însă opt dintre acestea nu au ratificat tratatul.

Cel puţin 20 de civili au murit în Siria, după ce un spital din oraşul Alep a fost bombardat de forţele guvernamentale. Serviciul de intrevenţie al Apărării Civile a anunţat pe pagina de Facebook că bilanţul total este de 30 de morţi. Potrivit unui bilanţ anterior, 14 civili muriseră. Un imobil rezidenţial din apropiere a fost, de asemenea, avariat. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat faptul că raidurile au fost efectuate de „avionale regimului” de la Damasc. Cei mai mulţi pacienţi ai acelui spital sunt în vârstă şi suferă de boli cronice. Clădirea a fost puternic deteriorată.

Lansat recent în Rusia, FindFace, un sistem de recunoaştere a feţelor care găseşte pe reţeaua de socializare Vkontakte conturile persoanelor care apar în imagini, este folosit pentru a demasca femeile care apar în filme pentru adulţi sau practică prostituţia. La începutul lunii aprilie, Egor Tsvetkov, un tânăr artist, a arătat cât de invaziv este serviciul după ce a fotografiat persoane la metroul St. Petersburg şi apoi le-a găsit acestora cu uşurinţă conturile de pe echivalentul rus al Facebook.

Mediatorul ONU Staffan de Mistura a cerut, liderilor Statelor Unite şi Federaţiei Ruse să „salveze” armistiţiul de două luni care abia mai rezistă în Siria şi să revigoreze procesul de pace deteriorat. Statele Unite şi Rusia trebuie să convoace o adunare ministerială a marilor puteri şi a celor regionale care fac parte din Grupul Internaţional de Susţinere a Siriei (ISSG).

O maşină-capcană a explodat, în faţa casei şefului serviciilor de securitate din oraşul yemenit Aden, Shelal Ali Shayy, iar cel puţin două persoane au fost rănite. Gărzile au tras focuri de armă asupra atacatorului, iar maşina pe care acesta o conducea a explodat, au mai spus locuitorii. Acest atac a avut loc după o perioadă relativ calmă în oraş.

Autorităţile turce au arestat douăsprezece persoane în urma atacului sinucigaş comis de o femeie-kamikaze în oraşul Bursa, soldat cu cel puţin treiprezece răniţi. Atacul a avut loc la ora locală 17.26, când femeia şi-a detonat centura explozivă, potrivit autorităţilor turce locale. Atacul nu a fost revendicat momentan. Acesta a fost cel de-al cincilea atentat sinucigaş comis în Turcia de la începutul anului.

Coreea de Nord a efectuat, un test cu o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, însă aceasta s-a prăbuşit la scurt timp după lansare. Un oficial din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat pentru Reuters că racheta pare a fi una de tip Musudan, cu o rază de acţiune de peste 3.000 de kilmetri, acelaşi tip de rachetă ai cărei lansări se presupune că a eşuat la începutul acestei luni.

Donald Trump a promis, în cadrul unui discurs, o politică externă despre care a spus că va pune Statele Unite pe primul loc, la o zi după ce a câştigat alegerile primare republicane în cinci state americane. Înainte de a începe discursul, el a promis că nu va impune o „doctrină Trump” şi că va păstra o anumită flexibilitate în ceea ce priveşte schimbările pe care le va face dacă va fi ales. Cea mai mare parte a discursului său s-a axat pe ceea ce el a numit „slăbiciune, confuzie şi dezordine” în Administraţia Obama. În ceea ce priveşte reţeaua teroristă Stat Islamic, Trump a spus că sub Administraţia sa, „zilele membrilor ei sunt numărate”. „Nu le voi spune când şi cum „.

SPORT

Preşedintele mureşenilor neagă informaţia conform căreia a avut un conflict cu Adrian Mutu şi că acesta a decis să plece de la echipă. Daniel Stanciu spune că atacantul va face deplasarea cu echipă, la meciul de la Constanţa, cu Viitorul. Stanciu a mers la antrenamentele echipei şi i-a transmis atacantului că el este un simplu jucător şi nu are dreptul de a conduce şedinţa tehnică. Evident, Mutu nu a rămas dator, iar între cei doi a urmat un schimb dur de replici.

Lumea olimpică pulsează în ritmul acelor de ceasornic. Numărătoarea inversă până la startul Jocurilor Olimpice de la JO de la Rio de Janeiro a trecut la ”două cifre”. Începând de astăzi, până la festivitatea de deschidere mai sunt 99 de zile. Pentru a marca momentul, Comitetul de organizare a JO a produs un material video, remis tuturor instituţiilor media cu jurnalişti acreditaţi la Rio. ”Va fi o ediţie reuşită”, anunţă atât organizatorii brazilieni, cât şi reprezentanţii CIO, în pofida temerilor venite pe mai multe canale, vizavi de întârzierea lucrărilor la bazele olimpice şi de pericolul virului Zyka. România are până în acest moment 62 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, iar numărul final este estimat a ajunge în jurul a 80-85.

HCM Baia Mare a terminat pe locul 2 în Liga Naţională şi are dreptul de a se înscrie în Cupa EHF în sezonul următor. Minaur Baia Mare este în play-out la masculin, dar cu şanse mari de a se menţine în Liga Naţională. De parcă n-ar fi fost suficient că majoritatea vedetlor şi-au anunţat deja plecarea la alte echipe, iar actualul HCM nu va putea continua în actuala formulă, vicecampioana României a mai primit o lovitură grea. Cătălin Cherecheş a fost arestat, astfel că planurile de transformare ale HCM în Minaur se amână sau chiar vor fi abandonate.

Jucătorii de la ASA Târgu Mureş îşi reconfigurează planurile, după ce evoluţiile din play-off s-au dovedit a fi submediocre. În pofida unui lot valoros, ASA ocupă doar locul 6 după opt etape, iar instabilitatea finaciară i-a determinat pe fotbalişti să cântărească toate ofertele care le bat la uşă. Unii şi-au dat acordul verbal pentru un transfer – cazul lui Ivan Gonzalez la Alcorcon -, iar alţii şi-au manifestat intenţia de a rămâne la Târgu Mureş pentru a asambla o nouă echipă competitivă.

Simona Halep, locul 7 WTA, se bucură din nou de prezenţa lui Darren Cahill în loja sa, la Madrid, după ce antrenorul australian nu a însoţit-o la turneul de la Stuttgart disputat săptămână trecută. Halep a pierdut încă din primul meci în Germania (1-6, 2-6 cu Laura Siegemund), dar românca se bucură acum de condiţii prielnice pentru a performa în cadrul turneului patronat de Ion Ţiriac.

Simona şi-a rezolvat problemele fizice, dar are de câştigat şi din punct de vedere mental, după ce Darren i s-a alăturat înaintea competiţiei de categorie Premier Mandatory. Tandemul „Darremona” s-a reunit cu patru zile înainte de startul turneului din Madrid, efectuând miercuri seară un antrenament pe zgura complexului Caja Magica.

Fără înfrângere în ultimele patru runde, dar veniţi după trei remize albe, fotbaliştii ieşeni speră să câştige meciul cu Petrolul din Sâmbăta Mare pentru a avea parte de sărbători liniştite. Echipa lui Nicolo Napoli întâlneşte sâmbătă, în Copou, “lanterna” Petrolul, echipă conmdamnată deja la retrogradare şi are nevoie de o victorie pentru a se menţine cu şanse mari în lupta pentru câştigarea play-out-ului. Preşedintele executiv al clubului CSMS Iaşi, Florin Prunea, a făcut apel la concentrare şi crede că echipa sa nu poate rata cele trei puncte dacă va trata meciul cu seriozitate.

Lucian Bute poate deveni, sâmbătă noapte, primul dublu campion mondial la profesionişti din istoria boxului românesc. Deja deţinător al unor recorduri greu de doborât – cel mai longeviv campion mondial român, cele mai multe meciuri de titlu – Bute (36 de ani, 32-3, 25KO) a revenit spectaculos dintr-o perioadă în care prea mulţi au considerat că este terminat. Meciul său cu Badou Jack (32 de ani, 20-1, 12KO), deţinătorul centurii WBC la supermijlocie, este programat sâmbătă noapte la Washington (duminică dimineaţa, în jurul orei 6:00, la Bucureşti). Lupta va fi transmisă de Digisport. În aceeaşi gală va avea loc şi meciul pentru tiltul mondial IBF la supermijlocie, între campionul James DeGale şi mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii din cele două meciuri vedetă se vor bate în toamnă într-un meci de unificare.

Bojan Golubovic, atacant în vârstă de 32 de ani, este unul dintre jucătorii trecuţi de Steaua pe lista de achiziţii pentru perioada de mercato din vară. Roş-albaştrii au suferit mult în atac în acest sezon, astfel că Golubovic pare o ţintă perfectă cu atât mai mult cât vârful este la final de contract cu CSMS Iaşi. Florin Prunea, oficialul grupării moldovene, este sigur că a reuşit să-l convingă pe Golubovic să semneze prelungirea înţelegerii, dar nu se va opune dacă jucătorul va dori neapărat să ajungă sub comanda lui Reghecampf.

Situaţia lui Neymar este problematică pentru Barcelona. Contractul brazilianului cu catalanii expiră în 2018, dar formaţia de pe Camp Nou nu doreşte să-i prelungească înţelegerea. O eventuală prelungire ar însemna şi mărirea substanţială a salariului, iar Barcelona nu doreşte să facă o asemenea investiţie. Presa engleză a notat în urmă cu câteva zile că Neymar ar putea ajunge la Manchester United, „diavolii” putând să-i ofere un salariu de 300.000 de lire sterline pe săptămână. El Confidencial informează că brazilianul ar putea rămâne în campionatul din Spania, Real Madrid fiind următoarea destinaţie.

Clubul de fotbal CSU Craiova, a anunţat joi, prin intermediul site-ului oficial al clubului, că a reziliat de comun acord contractul cu fotbalistul Silviu Izvoranu.”Universitatea Craiova anunţă încetarea raporturilor contractuale cu jucătorul Silviu Izvoranu. În tricoul alb-albastru a debutat pe 28 septembrie 2013, în egalul 1-1 de pe terenul celor de la ASA Tg.Mureş. A fost unul dintre artizanii promovării Universităţii pe prima scenă. De altfel, Silviu Izvoranu a marcat inclusiv golul care a dus echipa în A, în deplasarea de la Reşiţa. Universitatea Craiova îi mulţumeşte pentru activitatea desfăşurată, pentru modul cum a apărat culorile clubului şi îi urează mult succes în carieră”.

Jurnaliştii englezi au aflat că şefii lui Arsenal l-au pus pe Ronald Koeman, antrenorul echipei Southampton, primul pe lista posibililor înlocuitori pentru Arsene Wenger, al cărui contract cu Arsenal, expiră la finalul sezonului viitor, iar francezul nu a primit încă o ofertă de prelungire. Olandezul Ronald Koeman a avut nevoie de doar doi ani pe banca echipei Southampton pentru a-i impresiona pe şefii lui Arsenal, care-l văd ca fiind înlocuitorul perfect pentru Arsene Wenger.

Jurgen Klopp are în vedere o serie de fotbalişti de clasă pentru perioada de transferuri din vară, iar una dintre ţintele principale ale tehnicianului lui Liverpool este Thomas Vermaelen. Liverpool a pregătit deja o ofertă de 8 milioane de lire sterline pentru fundaşul belgian pentru a-l „salva” de la Barcelona. Vermaelen a venit la gruparea catalană în 2014 de la Arsenal, dar accidentările l-au împiedicat să devină un titular de drept pe Camp Nou. Oferta celor de la Liverpool este tentantă atât pentru jucător, care îşi doreşte să plece din Spania, cât şi pentru Barcelona.

Atletico Madrid a câştigat meciul tur cu Bayern Munchen din turul semifinalelor UEFA Champions League, scor 1-0, iar finalista se va decide în Germania. La finalul partidei, Guardiola a fost extrem de supărat pe cei de la Atletico spunând că „probabil au uitat să tundă iarba”, dar o gafă a translatorului la conferinţa de presă l-a făcut să zâmbească. Unul dintre jurnaliştii germani a încercat să afle dacă Xabi Alonso are vreo vină la golul lui Saul, însă translatorul a înţeles că este vorba despre Messi.

Portarul lui Leicester, Kasper Schmeichel spune că îşi doreşte să câştige primul său titlul din carieră, duminică, pe Old Trafford, pentru a-i convinge pe englezi că nu este doar fiul lui Peter Schmeichel, portarul care a făcut istorie la Manchester United în anii ’90. Kasper Schmeichel se află în faţa unei perfomanţe uriaşe cu echipa sa de club, Leicester, care poate câştiga primul titul din istorie chiar la sfârşitul aceste săptămâni. Pentru portarul liderului din Anglia, meciul are o însemnătate aparte: poate deveni campion tocmai pe terenul pe care tatăl său, Peter Schmeichel a scris istorie, Old Trafford.

„U” BT Cluj s-a calificat miercuri seara în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce s-a impus cu 80-69 pe terenul echipei CSU Atlassib Sibiu. Echipa pregătită de Marcel Ţenter a trecut în faza următoarea a play-off-ului cu 3-1 la „general” şi s-a alăturat astfel formaţiilor Steaua CSM, CSM CSU Oradea şi BC Mureş Tg. Mureş, care obţinuseră deja prezenţa în semifinale. Steaua CSM – BC Mureş Tg. Mureş şi CSM CSU Oradea – „U” Banca Transilvania Cluj sunt cele două semifinale ale Ligii Naţionale de baschet masculin. Se va juca după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial rezervat probelor care nu sunt incluse în programul Jocurilor Olimpice de la Rio (floretă feminin şi sabie masculin, ambele pe echipe). Competiţia s-a desfăşurat chiar în oraşul brazilian care va găzdui în august cea mai importantă competiţie a anului şi a prilejuit cvartetului tricolor cucerirea unei noi medalii.

Echipa României, în componenţa Tiberiu Dolniceanu (Dinamo), Alin Badea (Steaua), Iulian Teodosiu (Dinamo) şi Ciprian Gălăţanu (Dinamo), a învins în finala pentru bronz echipa Iranului, scor 45-35. Anterior, sabrerii români au recut de China pe tabloul de 16, scor 45-36, apoi de Italia pe tabloul de 8, scor 45-43, pentru ca în semifinale să cedeze în faţa Rusiei, 25-45

PROGNOZA METEO
28 Aprilie 2016

Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor, astfel încât temperaturile maxime, apropiate de cele normale în cea mai mare parte a teritoriului, se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 12 grade în deltã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse și descãrcãri electrice, în cursul zilei local în sud-vestul, centrul și nord-estul țãrii, precum și la munte, dar numai izolat în rest, iar noaptea îndeosebi în Banat și zona Munților Apuseni, unde pe arii restrânse cantitãțile de apã pot depãși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor, dar și în zona montanã înaltã.

Bucuresti

Vremea va fi ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *