Stiri pe scurt 27 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 27 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  27 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 27 octombrie. In anul 1938, la Târgu-Jiu a fost inaugurat ansamblul monumental conceput de Constantin Brâncuşi în cinstea ostaşilor români căzuţi în bătălia de la Jiu, cuprinzând capodoperele artei moderne: „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului”, „Coloana fără sfârşit”.

Românii vor trece, în data de 30 octombrie, la ora de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, iar CFR Călători anunţă că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 29 / 30 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00. In noaptea de 29 / 30 octombrie 2016, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora Europei Orientale se face tot duminică, 30 octombrie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din mersul de tren în vigoare.

Şeful Secţiei de arşi a Spitalului Floreasca, Adrian Frunză, a declarat, că barocamera de care dispune unitatea sanitară este, în momentul de faţă, într-un proces de reamplasare, nefiind utilizată în prezent. Verificările efectuate de către Corpul de Control al ministrului Sănătăţii, în luna iunie 2016, au arătat că Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca nu era încă pe deplin funcţională. Astfel, comisia de control a constatat că personalul medical angajat nu era prezent în totalitate în interiorul Unităţii de îngrijire a arşilor gravi, unii dintre aceştia fiind angajaţi în activitatea altor secţii (chirurgie plastică, ATI).

S-a mai constatat că nu era prevazută o evacuare în caz de incendiu a Unităţii de îngrijire a arşilor gravi şi că lipseau procedurile de acces al pacientului ars grav în Unitatea de îngrijire a arşilor gravi, precum şi procedurile şi protocoalele de tratament ale pacientului în interiorul unităţii. Deşi sala de operaţie a Unităţii de îngrijire a arşilor gravi era complet dotată şi funcţională, barocamera nu era montată nici atunci, nefiind funcţională, instalaţia de aer condiţionat nu funcţiona corespunzător, neexistând o temperatură ambientală optimă pentru tratarea unui pacient ars grav, iar rezervele de un pat, în număr de şase, erau dotate corespunzător unei bune funcţionări a unităţii, dar nu au fost folosite până la data controlului pentru internarea şi tratarea pacienţilor arşi.

Circulaţia tramvaielor 21, 4, 5 şi 20 este blocată, în zona Pieţei Sf. Vineri din Capitală, de aproximativ 40 de minute, din cauza unui autoturism parcat cu una dintre roţi pe linia de tramvai. Au fost trimişi la faţa locului agenţi de la Poliţia Rutieră, dar şi poliţişti de la Secţia 10 şi s-a luat legătură cu Primăria Capitalei pentru ca în zonă să fie adusă o platforma care să ridice autoturismul. Poliţiştii de la Rutieră au deschis în cauză dosar penal.

Peste jumătate din barurile, restaurantele, sălile de cinema sau mall-urile închise după ce, în urma tragediei din Colectiv, verificările au arătat încălcări grave ale regulilor de securitate de incendiu, au fost redeschise în ultimul an. La puţin timp după tragedia din Colectiv, doi pompieri de prevenire au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu după ce s-a descoperit că ar fi validat ilegalităţile din club, ilegalităţi care au dus la tragedie. Cei doi inspectori PSI ar fi trebuit să se asigure că patronii respectau normele elementare de prevenire şi stingere a incendiilor, de la extinctoare la uşi de acces în caz de evacuare. Incendiul şi ancheta ulterioară au scos la suprafaţă adevăruri dureroase şi nevoia de schimbare în procedurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

După Colectiv, procedurile în astfel de controale au fost schimbate, iar pompierii de la prevenire au primit puteri sporite- printre acestea, posibilitatea de a decide închiderea unui local găsit în ilegalitate. Din 4 noiembrie 2015 şi până în 30 septembrie 2016, la nivel naţional, au fost făcute peste 15.000 de controale de prevenire, îndrumare sau verificare, unele planificate altele inopinante. Data de 4 noiembrie este data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern nr.915/2015, prin care au fost stabilite noile criterii pentru oprirea activităţii în caz de încălcări grave ale securităţii la incendiu. Verificările au vizat mall-uri, săli de cinematograf ori spectacol, cluburi, baruri şi discoteci, fiind făcute în special pe timpul nopţii, a sfârşiturilor de săptămână sau de sărbători legale. Neregulile constatate au fost de ordinul miilor, fiind aplicate peste 11.000 de amenzi.

Dragoş Cristian Dinu este, oficial, noul ministru al fondurilor europene, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul de numire a acestuia în locul lui Cristian Ghinea, iar ceremonia de depunere a jurământul de învestire în funcţie va avea loc la Palatul Cotroceni. Secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Dragoş Cristian Dinu este luat în calcul pentru a prelua conducerea ministerului după demisia lui Cristian Ghinea. Cristian Ghinea şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene pentru a candida pe lista USR la Camera Deputaţilor.

Angelina Jolie ar fi fost interogată de FBI timp de patru ore despre incidentul care a avut loc la bordul avionului privat al familiei, în timpul căruia Brad Pitt l-ar fi abuzat verbal şi fizic pe fiul lor, Maddox, în vârstă de 15 de ani. O sursa a adăugat că Biroul Federal de Investigaţii din America ”cel mai probabil, va mai investiga situaţia pentru câteva săptămâni”. După aceea, ”va prezenta cazul în faţa procurorului, care va evalua dacă este necesară punerea sub acuzare. Ar putea dura câteva luni”.

Vedeta de televiziune Andreea Marin, în vârstă de 41 de ani, a anunţat pe pagina personală de Facebook că divorţează de soţul ei Tuncay Ozturk, care este cu 11 ani mai tânăr decât ea. Înainte de acest mariaj, Andreea a mai fost căsătorită de două ori. Primul ei soţ a fost Cristian Gheorghiţă, iar al doilea Ştefan Bănică Junior. Andreea Marin s-a născut pe 22 decembrie 1974 la Roman. A urmat cursurile Facultăţii de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi cursuri de specializare în jurnalism, relaţii publice şi publicitate – BBC, cursuri de specializare la Thompson Foundation şi University of South Carolina.

Consiliul Concurenţei atrage atenţia că piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) prezintă o serie de trăsături oligopoliste, ceea ce permite unor companii de asigurări să refuze clienţii cu daunalitate mare oferindu-le tarife mult mai mari, în condiţiile în care poliţele RCA sunt obligatorii. În perioada 2005-2016 numărul asigurătorilor RCA s-a înjumătăţit, în prezent doar 9 companii având licenţă de a vinde poliţe auto obligatorii. Primele brute subscrise pe RCA reprezinta peste 55,6% din piaţa asigurărilor generale la jumătatea anului, echivalentul a 2,16 miliarde de lei (485 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Dacă luăm în calcul doar piaţa de asigurări auto, RCA-ul cântăreşte peste 72% din primele totale subscrise în prezent faţă de sub 50% în 2011.

Trafic blocat mai multe ore, pe DN 7, în localitatea argeşeană Bascov, după ce 6 vehicule s-au ciocnit, 12 persoane fiind rănite dintre care 4 au ajuns la spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, patru persoane au ajuns la spital în urma unei coliziuni ce a avut loc în localitatea Bascov, în accident fiind implicate trei autoturisme, două tiruri şi un autocar plin cu pasageri. Din primele informaţii, şoferul TIR-ului nu ar fi păstrat distanţa faţă de un autoturism pe care l-a lovit în spate, iar acesta s-a ciocnit de celelalte doua din faţa lui, pe care le-a proiectat în alt tir. Soferul vinovat a ajuns cu TIR-ul pe contrasens, unde a lovit un autocarul cu pasageri. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, nicio victimă nu are răni care să îi pună viaţa în pericol.

Câteva zeci de angajaţi din schimbul de noapte ai Centrului Regional de Tranzit din cadrul Poştei Române au întrerupt spontan activitate. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care au decurs negocierile purtate la Bucureşti de liderii sindicali cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română. Angajaţii nu au primit majorarea salariilor cu 200 de lei net şi am primit 100 lei brut, în condiţiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei. Alte nemulţumiri se referă la condiţiile de muncă, lucrăm ca acum 30 de ani, sortarea corespondenţei se face manual, şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate. Nu s-a prelucrat nimic toată noaptea. Există posibilitatea ca şi aproximativ 100 de factori poştali de la Oficiul Poştal de Distribuire (OPD) de la Gara Cluj-Napoca să nu iasă în cursă.

Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Marko Attila Gabor, fost secretar de stat la Departamentul Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului. Procurorii de integritate spun că Marko Attila Gabor a beneficiat de programul de formare profesionalã din cadrul proiectelor derulate de Asociaţia Juriştilor Maghiari din România şi finanţate de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul Relaţii Interetnice, participând, în calitate de jurist, la conferinţele organizate de Asociaţia Juriştilor Maghiari din România, încălcând astfel legislaţia privind conflictul de
interese în materie administrativă.

Excepţia de neconstituţionalitate prin care un cuplu gay căsătorit în Belgia cere recunoaşterea acestei căsătorii şi în România este dezbătută pentru a doua oară de Curtea Constituţională (CCR), judecătorii simţind nevoia unei ”aprofundări a discutării subiectului”. Excepţia de neconstituţionalitate a fost dezbătută prima dată pe 20 iulie la Curtea Constituţională, argumentele principale invocate de cei care au ridicat excepţia fiind recunoaşterea dreptului fundamental la viaţa privată. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a pledat atunci în favoarea recunoaşterii căsătoriei.

Autorii excepţiei de neconstituţionalitate au contestat articolul 277, alin. (2) şi alin. (4) din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoaşterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în afara graniţelor, respectiv la libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene. În pledoaria sa din 20 iulie în faţa judecătorilor, avocata cuplului gay, Iustina Ionescu, a adus o serie de argumente din jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care, în opinia sa ”detaliază felul în care dreptul la viaţă privată şi familie şi dreptul de a nu fi discriminat, incluse şi în Constituţia României, ar trebui să fie interpretate şi aplicate de toate statele membre ale Consiliului Europei”.

Iustina Ionescu a mai spus că faptul că statul român nu recunoaşte căsătoria clienţilor săi, încheiată în 2010 în Belgia, e ca şi cum ”relaţia lor de 14 ani nu există” pentru că cei doi ”nu se pot înregistra pe teritoriul României sub nicio formă juridică”. ”Doar şase state din cele 28 ale Uniunii Europene interzic explicit prin Constituţie căsătoriile homosexuale”, a mai adăugat avocata, precizând că ţara noastră nu se numără printre acestea şi că, prin urmare, ”în contextul românesc se încearcă restrângerea abuzivă a căsătoriei”.

Eyefluence, o firmă care a dezvoltat o tehnologie de urmărire a ochilor, a anunţat că a fost cumpărată de Google, niciuna dintre cele două părţi nu a oferit detalii despre suma plătită. Eyefluence a fost fondată în 2013 şi a primit investiţii în valoare de 21,6 milioane de dolari de la Intel Capital, Jazz Venture Partners, Motorola Solutions Venture Capital şi NHN Investment. Cel mai probabil tehnologia dezvoltată de Eyefluence va fi folosită în dispozitivele pentru realitate virtuală şi realitate augmentată, dar şi în posibile viitoare modele de echelari inteligenţi. Tehnologia îi permite unui utilizator să navigheze prin meniuri şi să facă selecţii doar prin mişcarea ochilor. Practic, ochii unei persoane sunt folosiţi pe post de maus.

În urmă cu doar două luni, Uber a cumpărat un start-up, Otto, a cărui activitate era producerea unor camioane care se conduc singure. În această săptămână un camion autonom realizat de Otto a făcut prima livrare: 50.000 de cutii de bere Budweiser. Camionul alb, cu roţi de 18 şi hardware şi software Otto de 30.000 de dolari, a făcut livrarea de 120 de mile în Colorado Springs pe modul autonom de-a lungul Interstate 25.

Camionul a plecat de la fabrica de bere din Fort Collins şi de îndată ce a intrat în Interstate 25, conducătorul auto Walt Martin a apăsat butonul „engage” şi a părăsit scaunul. Camionul s-a condus singur de acolo. Co-fondatorul Otto Lior Ron este încrezător că în viitor camioanele vor putea merge pe oriunde. Versiunea actuală funcţionează strict pe autostradă, acolo unde nu sunt pietoni sau alţi factori care îngreunează deplasarea.

Două cutremure, cu magnitudini de 3,5 şi 2,7 pe scara Richter, au avut loc, în judeţul Buzău. Primul seism a avut o magnitudine de 3,5 pe scara Richter, s-a produs la ora locală 01:07, la o adâncime de 141 de kilometri. Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 03:42, a avut o magnitudine de 2,7, la o adâncime de 142 de kilometri. Ambele seisme au avut loc în judeţul Buzău, oraşele cele mai apropiate de epicentru fiind Sfântu Gheorghe, Braşov, Ploieşti, Focşani şi Oneşti.

Guvernul a prelungit cu încă doi ani posibilitatea Ministerului Sănătăţii de a deconta tratamentul în străinătate pentru pacienţii din Colectiv, ministrul Sănătăţii acuzând ”bariere birocratice” care au dus la folosirea într-o foarte mică măsură a fondurilor alocate în 2016. El a spus că suma la dispoziţie va fi inclusă în bugetul pentru fiecare an. Actul normativ aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragediei din 30 octombrie 2015, care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate. Ministerul Sănătăţii precizează că, la această oră, 27 de pacienţi se află în tratament în unităţi sanitare din ţară şi străinătate, însă numărul acestora se modifică permanent.

Experţii anticipează o posibilă creştere a fluxul imigranţilor din China în Rusia, preconizând că până în anul 2050, chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic de pe teritoriul rus. Motivul pentru care procesul de creştere a fluxului migrării va avea loc după anul 2030 este faptul că majoritatea tinerilor din Asia Centrală au părăsit deja statele natele pentru a munci sau a studia în ţările vecine. Tajikistan şi Uzbekistan sunt principalele state ai căror cetăţeni migrează spre Rusia, ucrainenii, de asemenea.

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de moment de 6,0 grade, s-a produs miercuri seară în centrul Italiei, după seismul de 5,6 care a avut loc în urmă cu câteva ore. Cutremurele s-au soldat cu cel puţin nouă răniţi. Al doilea seism a fost simţit şi în Austria. O persoană a murit în urma unui atac de cord şi mai multe persoane au fost rănite uşor în urma cutremurelor care au avut loc miercuri seară în Italia. Noul cutremur a avut loc la ora 21.18 (22.18, ora României), având magnitudinea iniţială de 6,2 grade, revizuită ulterior de Institutul italian de geofizică şi vulcanologie la 5,9. Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), al doilea seism a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter.

Conform Institutului italian de geofizică şi vulcanologie, seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade, epicentrul fiind în zona Visso / Val Nerina. Cutremurul a fost simţit puternic în oraşele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar şi în Roma şi Florenţa, relatează publicaţia Il Fatto Quotidiano. Cutremurul iniţial a fost urmat de replici cu magnitudini de 3,0 şi 3,4 grade. Ulterior, la ora 21.18, s-a produs un seism de 6,0 grade, care foarte probabil nu a fost o replică, ci o mişcare telurică separată.

În orăşelul Visso s-au prăbuşit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părţi a tavanului locuinţei. De asemenea, o parte a unei biserici s-a prăbuşit în localitatea Norcia. Unele clădiri s-au prăbuşit şi în satele Ussita şi Preci, precum şi în localitatea Amatrice, afectată şi de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morţi şi mii de răniţi. Mii de persoane au ieşit pe străzi la Roma din cauza seismului, semnalându-se scene de panică în cartierele Trastevere, Marconi, Centocelle, Testaccio, Prati şi Salario. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă. Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, şi Palatul regiunii Lazio, aflate în centrul capitalei Italiei, au fost evacuate din raţiuni de precauţie.

Premierul canadian, Justin Trudeau, nu se va deplasa la Bruxelles pentru a participa la summitul la care ar fi urmat să fie semnat acordul de liber-schimb (CETA). Discuţiile ce aveau drept scop să pună capăt blocajului declanşat de Guvernul regiunii Valonia privind semnarea acordulului dintre Canada şi Uniunea Europeană s-au încheiat fără a fi înregistrat vreun un progres, participanţii anunţând că vor relua discuţiile la Bruxelles.

Prinţul Mikasa al Japoniei, cel mai în vârstă membru al unei familii regale din întreaga lume şi unchiul Împăratului Akihito, a decedat la vârsta de 100 de ani. Mikasa a decedat în jurul orei locale 08.34 (02.34, ora României) în timp ce primea îngrijiri la Spitalul Internaţional St. Luke din Tokyo, însă nu sunt deocamdată cunoscute detalii despre cauza morţii sale. Acesta a fost spitalizat de mai multe ori în acest an, inclusiv în luna mai, când a fost tratat de pneumonie. Prinţul Mikasa avea mai multe probleme de sănătate, inclusiv probleme cardiace şi pneumonie. În iunie, i s-a implantat un stimulator cardiac, dar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

Summitul pe tema Acordului comercial UE-Canada, care era programat joi, a fost anulat, întrucât Belgia nu poate semna documentul din cauza opoziţiei exercitate de Guvernul regiunii Wallonia, afirmă surse europene, informează publicaţiile La Libre Belgique şi Le Monde. Guvernul federal al Belgiei nu poate semna acordul de parteneriat comercial UE-Canada din cauza opoziţiei exercitate de liderii regiunii Wallonia. În urmă cu câteva ore, premierul canadian, Justin Trudeau, anunţase că nu se va deplasa la Bruxelles pentru a participa la summit. Regiunea Wallonia nu poate susţine deocamdată Acordul de parteneriat UE-Canada, a anunţat luni premierul Belgiei, Charles Michel, precizând că a notificat Uniunea Europeană în legătură cu această decizie.

SPORT

Simona Halep ratează calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după un final de meci dramatic: 3-6, 6-7(5) cu Dominika Cibulkova. Constănţeanca şi-a ridicat nivelul în setul al doilea şi a luptat formidabil în ciuda accidentării de la genunchi, însă Cibulkova a jucat senzaţional astăzi. Slovaca rămâne în cursa calificării, având nevoie ca Angelique Kerber să treacă cu 2-0 la seturi de Madison Keys.

Foresta Suceava va găzdui meciul din Cupa României, împotriva Stelei, care va avea loc joi, de la ora 21:30, iar gazdele au făcut eforturi uriaşe pentru a organiza meciul, pe teren propriu. Stadionul Areni, de la Suceava, nu dispune de o instalaţie de nocturnă, de accea oficialii moldoveni au recurs la o nocturnă mobilă, care a fost instalată cu o seară înainte de meci. Astfel, oficialii clubului au evitat situaţia de a juca meciul împotriva Stelei pe cel mai apropiat stadion care dispune de un astfel de dispozitiv. Stadionul care va găzdui întâlnirea dintre Foresta şi Steaua a fost inaugurat în 1963 şi a fost modernizat în anul 2002. Dacă în rândul tribunelor se văd investiţiile, la nivelul peluzelor situaţia e alta, acolo unde încă sunt păstrate băncile.

Meciul din Cupa României a stârnit un interes uriaş în rândul fanilor, care au luat cu asalt casele de bilete. În numai trei ore au fost epuizate cele 6000 de tichete puse în vânzare, în timp ce restul de 1000 de bilete vor fi împărţite între fanii oaspeţilor, oficialii Stelei şi reprezentanţi ai FRF-ului. Din păcate, arena nu poate fi folosită la capacitate maximă (12.500 de locuri), deoarece unele zone din stadion prezintă urme de degradare. Laurenţiu Reghecampf anunţa că terenul de joc nu se va prezenta în cele mai bune condiţii, iar antrenorul stelist a anunţat că doreşte ca elevii săi să marcheze cât mai repede, pentru a nu juca sub presiune.

Nemulţumiţi de restanţele financiare, jucătorii echipei Pandurii Târgu Jiu au refuzat să se antreneze în această dimineaţă. Fotbaliştii ameninţă că nu se vor prezenta la meciul cu CS U Craiova din etapa următoare. Tehnicianul Petre Grigoraş a confirmat problemele, precizând că jucătorii au refuzat să se antreneze în ciuda insistenţelor sale. Echipa sa trebuie să joace sâmbătă, de la ora 14:00, meciul cu CSU Craiova, programat pe Stadionul Extensiv.

Deşi a fost angajatul Stelei şi a colaborat cu Gigi Becali în mai multe rânduri, din 2004 până în 2015, în diferite roluri, Massimo Pedrazzini exclude o revenire la gruparea roş-albastră în viitor. Tehnicianul italian spune că ultima sa experienţă la Steaua, în sezonul 2015-2016, când a colaborat cu Mirel Rădoi, i-a lăsat un gust amar şi că relaţia sa cu Gigi Becali e inexistentă, deşi patronul roş-albaştrilor este „naşul copilului său”. Pedrazzini nu ia în calcul să mai lucreze la Steaua, fiind în continuare deranjat de modul în care a fost tratat de Gigi Becali.

Real Madrid a învins-o la scor, 7-1, pe Leonesa (Liga a treia din Spania) în manşa tur a şaisprezecimilor Cupei Spaniei, la capătul unui meci în care Zinedine Zidane şi-a menajat vedetele şi în care au strălucit Marco Asensio sau Alvaro Morata (ambii cu câte o dublă). Golul serii a fost însă reuşit de fundaşul Nacho, care a făcut 6-0 în minutul 6-0, cu o execuţie care le-a amintit multora de golul fantastic marcat de Zinedine Zidane în finala Champions League din 2002, câştigată de Real în faţa lui Bayer Leverkusen, scor 2-1.Spre deosebire de execuţia lui Zidane însă, Nacho s-a desprins de la sol şi a înscris cu o foarfecă laterală. După meci, Zidane a ţinut să-şi laude elevul, precizând că se aşteaptă ca golul să fie ţinut minte peste ani de fanii „blanco”.

Echipa naţională de fotbal a României va juca un meci amical împotriva Rusiei, gazda Campionatului Mondial de peste doi ani, marţi, 15 noiembrie, de la ora locală 19:00, pe stadionul Akhmat-Arena din Groznîi. După ce vor disputa, pe 11 noiembrie, cel de-al patrulea joc din preliminariile Campionatului Mondial 2018, cu Polonia pe Arena Naţională, tricolorii se vor deplasa în Rusia pentru un ultim joc în 2016. România a mai întâlnit Rusia, după destrămarea Uniunii Sovitice, o singură dată: un amical disputat la Bucureşti în martie 2008, câştigat de tricolori cu 3-0. În faţa URSS avem următorul palmares: trei succese, două remize şi patru înfrângeri, golaveraj 10-13. Pentru cele două jocuri din noiembrie, cu Polonia (11 noiembrie, ora 21:45, Arena Naţională) şi Rusia (15 noiembrie, ora locală 19:00, Akhmat-Arena/Groznîi), selecţionerul Christoph Daum a convocat un lot lărgit format din 29 de jucători.

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina, 41/0), Costel Pantilimon (Watford, 23/0), Silviu Lung (Astra, 3/0), Valentin Cojocaru (Crotone, 0/0)

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Astra, 19/0), Romario Benzar (FC Viitorul, 3/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 43/0), Bogdan Ţîru (FC Viitorul, 0/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 10/0), Dragoş Grigore (Al Sailiya, 26/0), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti, 3/0), Steliano Filip (Dinamo, 6/0), Gabriel Enache (FC Steaua Bucureşti, 4/0), Iasmin Latovlevici (Karabükspor, 9/0)

Mijlocaşi: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk, 3/0), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva, 26/1), Dragoş Nedelcu (FC Viitorul, 0/0), Răzvan Marin (FC Viitorul, 2/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 10/5), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart, 27/1), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 25/4), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti, 19/3), Andrei Prepeliţă (FC Rostov, 12/0)

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi, 46/12), Andrei Ivan (CSU Craiova, 3/0), Florin Andone (Deportivo La Coruña, 11/1), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi, 12/3), Denis Alibec (Astra, 6/1), Dorin Rotariu (Dinamo, 1/0)

Dinamo 2 – Dinamo 1-2, în şaisprezecimile Cupei României. Echipa „mare” a clubului din „Ştefan cel Mare” s-a calificat în optimi după 90 de minute în care a fost chinuită serios de echipa secundă. Extrem de motivaţi şi dornici să demonstreze că pot face saltul spre prima echipă, elevii lui Laurenţiu Diniţă au dat o replică puternică trupei lui Ioan Andone şi chiar au fost la un pas să trimită meciul în prelungiri, ratând o ocazie imensă în minutele de final.

Massimo Pedrazzini a vorbit despre modul în care e privit Ianis Hagi în Italia, după transferul la Fiorentina, precizând că simplul fapt că a reuşit să facă pasul spre o formaţie de nivelul grupării viola la doar 18 ani reprezintă o realizare importantă. Pedrazzini a dezvăluit că discuta cu Gheorghe Hagi despre viitorul lui Ianis încă din 2007, când cei doi au colaborat la Steaua, iar actualul jucător al Fiorentinei avea doar 9 ani.

Portarul Ciprian Tătăruşanu a greşit grav la golul primit de Fiorentina în meciul de pe teren propriu cu Crotone, scor 1-1, miercuri, în etapa a zecea din campionatul Italiei. În minutul 24, Rosi a centrat de pe dreapta la semiînălţime, Tătăruşanu a ieşit să prindă mingea, dar a scăpat-o inexplicabil din mâini, deşi nu era jenat de niciun adversar, iar Falcinelli a împins mingea în poarta goală de la 6 metri. Fiorentina a salvat un punct graţie reuşitei fundaşului Astori, în urma unui corner, în minutul 85. Dar gazdele înregistrează un rezultat dezamăgitor cu ultima clasată, care avea un singur punct. Fiorentina se află pe locul 11 în campionat, cu 13 puncte şi o singură victorie în ultimele cinci meciuri.

Recunoscut ca un tip conflictual şi mai degrabă arogant decât umil, Jose Mourinho şi-a arătat şi cealaltă faţă cu ocazia derby-ului cu Manchester City, din Cupa Ligii Angliei, câştigat de United cu 1-0, graţie golului reuşit de Juan Mata. Portughezul şi-a scuze în faţa fanilor lui Manchester United, pentru înfrângerea umilitoare suferită de echipa sa în faţa lui Chelsea, scor 0-4, pe Stamford Bridge, în ultima etapă de campionat.

Tehnicianul s-a îndreptat spre peluza „Stretford End” şi a făcut gesturi ample prin care îşi cerea în mod evident scuze, fiind aplaudat de suporterii „diaviolilor”. După 9 etape, Manchester United ocupă doar locul 7 în Premier League, după un start de sezon cu evoluţii fluctuante. „Diavolii” au câştigat 4 partide, remizând în alte două, în timp ce trei meciuri au fost pierdute (derby-urile cu Manchester City şi Chelsea şi deplasarea cu Watford).

Borussia Dortmund a câştigat în urma loviturilor de departajare meciul de pe teren propriu cu divizionara secundă Union Berlin, miercuri, în şaisprezecimile de finală ale Cupei Germaniei la fotbal. După primele 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar echilibrul s-a păstrat şi după cele două reprize de prelungiri. La penalty-uri, Borussia Dortmund s-a impus cu 3-0.

Pe Signal Iduna Park, gazdele au deschis scorul în minutul 44, în urma autogolului lui Parensen. În minutul 81, oaspeţii au egalat prin Skrzybski. Dortmund a avut de trei ori mai multe ocazii de gol decât Union Berlin, dar partida a ajuns la loviturile de departajare. Meciul s-a încheiat după primele trei serii de execuţii, în condiţiile în care Dembele, Ginter, Gotze au înscris pentru Dortmund, iar Kroos, Furstner şi Hosiner au ratat pentru formaţia din Berlin.

Manchester United s-a calificat în sferturile Cupei Ligii Angliei, după ce a trecut în optimi de rivalii de la Manchester City, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de spaniolul Juan Mata, în mintul 54. Omul gonit de Mourinho de la Chelsea i-a adus astfel tehnicianului portughez o victorie vitală cel puţin în menţinerea unei bune relaţii cu fanii, în condiţiile în care United venea după o înfrângere usturătoare în derby-ul cu Chelsea (0-4) şi alte două remize în campionat (0-0 cu Liverpool şi 1-1 cu Stoke). Victoria reprezintă şi o revanşă a lui Jose Mourinho în faţa lui Pep Guardiola, după ce spaniolul câştigase prima confruntare pe tărâm englez, în campionat, când City se impunea cu 2-1 pe Old Trafford.

Valencia a fost amendată cu 1500 de euro după incidentele de la meciul cu FC Barcelona din weekend. După ce Leo Messi a înscris pentru 3-2 în ultimul minut al meciului, fanii de pe Mestalla au cedat nervos şi au început să arunce cu sticle spre jucătorii catalani. În ultima etapă din campionatul Spaniei, Valencia a fost învinsă acasă cu scorul de 2-3 de către FC Barcelona. Lionel Messi îl învingea pe Diego Alves din lovitură de la 11 metri în min. 94, iar jucătorii antrenaţi de Luis Enrique au celebrat golul în spatele porţii gazdelor.

Însă fanii ”liliecilor” nu au digerat prea bine faptul că echipa lor urma să piardă încă un meci în acest sezon şi au aruncat o sticlă din tribune care i-a lovit pe Neymar şi Suarez, iar cei doi jucători au căzut la pământ. Messi a reacţionat şi el nervos şi i-a înjurat pe fanii gazdelor. Federaţia spaniolă de fotbal a criticat atitudinea jucătorilor Barcei, spunând că a fost o ”reacţie exagerată” faptul că au celebrat golul în faţa suporterilor adverşi, însă spun că ”nimic nu a justificat” reacţia fanilor Valenciei. Suporterul care a aruncat sticla a fost identificat de către Valencia. Echipa de pe Mestalla nu a primit doar o amendă, dar a şi fost avertizată de către federaţie că la următoarea abatere Valencia nu putea juca cu porţile închise.

PROGNOZA METEO
27 Octombrie 2016

Vremea va fi rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în Moldova și 13 grade în Crișana și vestul Transilvaniei, iar cele minime se vor situa între -5 grade în depresiuni și 8 grade în sudul Banatului. Cerul va fi mai mult noros în partea de sud-vest a țãrii, unde mai ales ziua, local va ploua în general slab cantitativ. În restul țãrii, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile izolate. La munte, cu precãdere în Carpații Meridionali se vor semnala precipitații mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, iar în cursul zilei și în partea de sud-est a teritoriului. Pe arii restrânse în nord și centru și izolat în rest se va semnala brumã, iar pe spații mici în zonele joase de relief va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã. Vor fi înnorãri temporare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *