Stiri pe scurt 27 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 27 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  27  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 27 martie. In anul 2006, a încetat din viata renumitul scriitor polonez Stanislaw Lem, cunoscut mai ales ca autor a numeroase carti stiintifico-fantastice, între care ”Solaris” si ”Omul de pe Marte”. Cea mai buna lucrare a sa, „Solaris”, a fost ecranizata de doua ori, în 1972 si în 2002. (n. 1921)

Sute de credinciosi romano-catolici de etnie maghiara din Cluj-Napoca au participat, sâmbata seara, la slujba de sfintire a focului care a avut loc în fata Bisericii „Sf. Mihail” din centrul municipiului, de unde au luat lumina. Acestia s-au adunat, sâmbata seara, în jurul orei 20, în fata lacasului de cult, unde mai multi preoti au aprins un foc, de la care s-a împartit lumina, dupa care toti cei prezenti au intrat în biserica, pentru a asista la slujba de Înviere oficiata de preotul paroh Kovacs Sandor. La finalul slujbei, credinciosii au iesit cu lumânari aprinse în mâini si au înconjurat, o singura data, într-o procesiune, biserica.

Presedintele Klaus Iohannis transmite, cu ocazia Pastelui, un mesaj de solidaritate cu ”victimele violentei si intolerantei ori de cei pentru care «pâinea cea de toate zilele» este departe de a fi o metafora”. Presedintele Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, sarbatoreste duminica Pastele, aflându-se la Sibiu.

Doi copii, diagnosticati cu enterocolita, au fost transferati, în ultimele 24 de ore, de la spitalul de Pediatrie din Pitesti la Bucuresti, iar în spitalele din judetul Arges mai sunt internati, în total 25 de copii cu probleme digestive. Numarul copiilor cu probleme digestive internati în spitalele din Arges a ajuns, duminica, la 25, iar doi bebelusi, unul în vârsta de 10 luni si celalalt de un an si sase luni au fost transferati la un spital din Capitala.

Federatia Româna de Fotbal a lansat, la Cluj-Napoca, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele României si Spaniei, un manual auxiliar de matematica pentru clasele primare, parte a unui program prin care FRF sustine educatia si prin care îsi propune combaterea abandonului scolar. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, într-o conferinta de presa ca, prin acest proiect, copiii vor învata notiunile de baza ale fotbalului si vor avea oportunitatea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a anuntat pentru data de 12.04.2016 o noua decizie în 70 de cauze, având ca reclamanti urmasi ai eroilor martiri din Dosarul Revolutiei, se arata într-un comunicat al Asociatiei „21 Decembrie 1989”. Urmasi ai eroilor martiri din Decembrie 1989, parinti, soti si copii – „ei însisi eroi, prin demnitatea cu care si-au dus durerea timp de 26 de ani, vaduviti de Statul Român de dreptul de a li se face dreptate”, au depus în anul 2013 actiuni la Curtea de la Strasbourg.

Sectia de arsi a spitalului de urgenta Floreasca a fost finalizata, dar nu au fost suficienti medici din cauza nivelului de salarizare si a responsabilitatilor, a afirmat premierul Dacian Ciolos, anuntând ca în zilele urmatoare vor veni medici care acum se afla la specializare în strainatate. El a mai precizat ca una dintre problemele pe care le-a sesizat în ceea ce priveste guvernarea este aceea ca se fac investitii, dar de cele mai multe ori acestea nu sunt integrate într-un concept general.

Parlamentul trebuie sa spuna Guvernului de unde trebuie „sa taie” daca doreste cresterea indemnizatiilor pentru mame, considera premierul Dacian Ciolos, precizând totodata ca bugetul pe acest an este angajat, iar cel de anul viitor poate depasi un deficit de 3% pentru ca sunt angajamente luate. Seful Executivului a reiterat ideea ca bani pentru cresterea nivelului îndemnizatiilor nu vor fi daca Parlamentul nu spune Guvernului de unde trebuie „sa taiem”.

Congresul Extraordinar al Partidului Miscarea Populara se reuneste,la Palatul Parlamentului pentru a-si alege din nou conducerea, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de înscriere a formatiunii Miscarea Populara în Registrul Partidelor, invalidând astfel actualii lideri. Traian Basescu a declarat, la Colegiul National al PMP, ca în urma deciziei justitiei, partidul va trebui sa îsi realeaga conducerea si sa modifice programul politic pentru a introduce obiectivul de tara, unirea României cu Republica Moldova.

Premierul Dacian Ciolos a declarat ca lansarea subscriptiei publice pentru cumpararea Cuminteniei Pamântului reprezinta un parteneriat între stat si societate, iar daca nu se vor strânge cele 6 milioane de euro necesare înseamna ca statul si poporul renunta la aceasta opera. El a raspuns si acuzatiilor potrivit carora românii sunt chemati sa cotizeze la achizitionarea de opere, dar statul nu recupereaza banii de la cei condamnati pentru fapte de coruptie, cum este cazul Microsoft.

În an electoral, parlamentarii cer alocarea anuala a 1 miliard de lei pentru constructia de noi spitale sau instituirea unei taxe de solidaritate de 1% din profitul agentilor economici, care sa fie folosita pentru marirea pensiilor care sunt mai mici decât salariul minim pe economie. Liberalii cer ca Ministerul Sanatatii si Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sa aloce sumele necesare construirii de noi spitale conform unui plan de investitii aprobat la nivel national.

”Pentru investitiile prevazute la articolele 193 si 198 Ministerul Sanatatii si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice vor aloca un buget anual de 1 miliard de lei, astfel, încât în fiecare an sa se poata demara constructia unui nou spital, în baza unei liste care va fi aprobata prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice”, se arata într-o propunere legislativa privind completarea articolului 198 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, semnata de peste 20 de liberali.

Un reprezentant al Google a vizitat recent o casa de amanet din California pentru a recupera o versiune a ochelarilor inteligenti Google Glass, care nu a fost înca anuntata. Nu se stie cum a ajuns dispozitivul pe mâna celor de la firma Redwood City. Cert este ca, în weekend, ochelarii au aparut pe eBay, iar cineva oferise pentru ei 20.000 de dolari. Frank Romero, care detine casa de amanet, a declarat ca a fost contactat de Google pentru a returna ochelarii. El nu a oferit alte detalii asa ca nu se stie daca Google a platit pentru acestia sau i-a recuperat amenintând cu masuri legale.

Dezvoltatorii complexului Therme din Bucuresti au început mai devreme cu sase luni lucrarile de extindere, în conditiile în care aproape 200.000 de persoane au vizitat piscinele în primele doua luni de la deschidere, un ritm mai rapid decât cel asteptat. Zona dedicata familiei si distractiei, Galaxy, va beneficia de o serie de extinderi ce vor fi date în folosinta începând cu luna martie si pâna la finele lunii iunie.

Economia Statelor Unite a crescut cu 1,4% în trimestrul patru al anului trecut, peste estimari, fiind sustinuta de consumul intern ridicat, care a compensat încetinirea economica la nivel global. Cresterea economica a SUA a fost revizuita la 1,4% comparativ cu estimarile precedente al Departamentului de Comert, de 1%. În T2 economia SUA a crescut cu 2%. Profiturile corporate au scazut în 2015 cel mai mult din ultimii sapte ani.

Duminica, 27 martie 2016, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la tragerile loto de joi s-au înregistrat 11.568 de câstiguri în valoare totala de 869.985 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistreaza un report în valoare de peste 5,87 milioane lei (peste 1,3 milioane euro) iar la Noroc reportul cumulat este în valoare de peste 2,1 milioane lei (peste 470.000 de euro).

La jocul Joker, reportul la categoria I este de peste 7,9 milioane lei (peste 1,7 milioane euro). La Noroc Plus, la aceeasi categorie, se înregistreaza un report în valoare de peste 118.637 lei (peste 26.500 de euro). Report se înregistreaza si la categoria a II-a a jocului Loto 5/40, peste 16.300 lei, iar la Super Noroc, atât la categoria I, cât si la categoria a II-a se înregistreaza report: câte 10.453.32 lei.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale, va oferi decoratii în numele Regelui Mihai I unor personalitati însemnate din România, printre care se numara scriitorul Mircea Cartarescu si Ministrul Educatiei Adrian Curaj,in Holul de Onoare de la Castelul Peles. Potrivit unui comunicat al Casei Regale, va fi investit cu „Ordinul Coroana României în Grad de Comandor” ÎPS Mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei. Decoratia regala „Nihil Sine Deo” va fi conferinta lui Mircea Cartarescu, ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, lui Vasile Moldoveanu si Societatii Nationale de Cruce Rosie din România (cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la fondare).

J.K. Rowling a exprimat vineri ca destinul unui romancier de renume nu este tocmai previzibil sau fara obstacole, dupa ce a publicat pe Twitter scrisori prin care editurile respingeau manuscrisele cartilor sale, printre care si „Harry Potter”, considerându-le nedemne de publicare. Cartile respinse de edituri erau semnate cu pseudonimul Robert Galbraith. „Desi nu voiam sa ma las înfrânta, ma temeam ca toate editurile îmi vor respinge manuscrisele”, a adaugat J.K. Rowling, înainte de a expune pe Twitter doua dintre scrisorile de respingere adresate lui Robert Galbraith.

Monica Lewinsky a devenit cunoscuta în întreaga lume în anul 1998, odata cu declansarea celui mai mare scandal sexual din istorie. Scandalul a izbucnit în ianuarie 1998, iar pe 26 ianuarie, într-o conferinta de presa organizata la Casa Alba, Bill Clinton declara: „Nu am întretinut relatii sexuale cu aceasta femeie”. Dupa escaladarea scandalului, în august 1998, odata cu audierea sa în fata unui juriu, Bill Clinton a fost nevoit sa recunoasca faptul ca relatia sa cu Monica Lewinsky a fost „nepotrivita”. Mai târziu, presedintele de atunci al Statelor Unite a recunoscut ca a „pacatuit”, precizând ca regreta „profund”.

Procurorii belgieni au inculpat un al doilea suspect retinut în Bruxelles în cadrul anchetei privind atentatul de amploare dejucat joi în Franta. Abderamane A. a fost arestat vineri în cadrul operatiunilor politiei belgiene. Sâmbata, autoritatile belgiene au decis ca barbatul sa ramâna în arest pentru înca 24 de ore. El este inculpat pentru „participare la activitatile unei grupari teroriste”. Parchetul federal belgian a anuntat inculparea unui prim suspect, Rabah N., în cazul atentatului dejucat joi în Franta.

Controale drastice au fost instituite pe aeroportul Charleroi din Bruxelles în acest weekend în care este celebrat Pastele de catolici, în conditiile în care aeroportul se confrunta cu un val suplimentar de pasageri pe fondul închiderii celui din Zaventem, din cauza atentatelor. În conditiile în care aeroportul Zaventem este închis pâna martea viitoare în urma atentatelor din aceasta saptamâna, toate zborurile au fost redirectionate catre aeroportul Charleroi si catre cel din Liege, aeroporturi care nu sunt obisnuite cu un val mare de pasageri.

Coreea de Nord a lansat, un film de patru minute cu titlul amenintator „Last Chance”, ce înfatiseaza un proiectil propulsat de pe un submarin devastând Washingtonul si se încheie cu imaginea steagului Statelor Unite cuprins de flacari. Filmul, ilustrat cu un fond sonor militar amenintator, contine o scurta istorie vizuala a relatiilor dintre Statele Unite si Coreea de Nord si se încheie cu o scena manipulata digital în care o racheta fileaza cerul, deviaza înapoi spre pamânt si aterizeaza în fata Monumentului presedintelui Lincoln din Washington. Cladirea sediului guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii explodeaza în urma impactului si, în final, un mesaj apare pe ecran: „Daca imperialistii din Statele Unite se apropie chiar si cu un inch de noi, îi vom ataca fulgerator cu arme nucleare.”

Papa Francisc a facut apel la speranta în Slujba de Înviere de sâmbata noapte sustinuta la Bazilica Sfântul Petru din Vatican, în contextul atentatelor teroriste din Bruxelles, declarând ca deznadejdea si frica nu trebuie sa domine populatia si sa o subjuge prin pesimism. Suvernul Pontin a declarat ca bucuria pe care o aduce Pastele este o lectie pentru crestinii credinciosi care trebuie sa se distanteze de atitudini pesimiste care îi pot „încarcera” pe oameni în ei însisi.

Bernie Sanders a câstigat, alegerile din statele americane Alaska si Washington, destabilizând pozitia contracandidatului Hillary Clinton, care ramâne înca în fruntea clasamentului în tabara democrata pentru alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie. Hillary Clinton: „Avem un drum catre victorie”
Sanders ar fi înregistrat peste 50% din voturi în Alaska si Washington, dar mai are nevoie de voturi pentru a o coborî pe Clinton din fruntea clasamentului în tabara democratilor. Ulterior, s-a anuntat ca Sanders ar conduce cu 40 de puncte înaintea lui Clinton în alegerile din Hawaii, dupa numararea a 90% dintre voturi.

Patru persoane, inclusiv un pacient care fusese preluat dintr-un accident rutier, au murit sâmbata, dupa ce elicopterul medical în care se aflau s-a prabusit în statul Alabama, sudul Statelor Unite. Elicopterul companiei Life Flight, la bordul caruia se aflau patru pasageri, s-a prabusit într-o zona împadurita din comitatul Coffee, sudul statului Alabama. Pe lânga pacient, la bordul elicopterului se mai aflau un medic, o asistenta si pilotul aeronavei. Oficialii din cadrul Autoritatii Nationale pentru Siguranta Tranportului au deschis o ancheta în acest caz pentru a investiga cauza prabusirii elicopterului.

Politia italiana a arestat un algerian cautat în Belgia pentru ca ar fi furnizat acte de identitate false pentru trei teroristi implicati în atentatele din Bruxelles si din Paris, printre care Salah Abdeslam si Najim Laachroui. Barbatul, identificat drept Djamal Eddine Ouali, în vârsta de 40 de ani, a fost retinut, în timpul unui raid al fortelor antiteroriste în Bellizzi, o comuna din provincia Salerno, din sudul Italiei.

Barbatul i-ar fi facut rost de astfel de documente si lui Mohamed Belkaid, un algerian suspectat de implicare în atentatele din Paris, care a murit într-un raid al politiei saptamâna trecuta în cartierul Forest de la periferia Bruxellesului, în cadrul operatiunii în care a fost arestat Abdeslam. Aceste documente false au permis revenirea ilegala în Belgia a doi barbati în septembrie 2015.

Fortele siriene au redobândit, orasul Pamira, aflat sub controlul retelei teroriste Stat Islamic din mai 2015, dupa ce au declansat o ampla ofensiva, sustinuta de raiduri aeriene ale fortelor ruse. Organizatia umanitara Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) sustine ca înca mai aveau loc schimburi de focuri în partea estica a orasului duminica dimineata, dar centrul de comanda al retelei Stat Islamic (SI) s-a retras spre est, parasind Palmira, reaflata sub controlul administratiei Bashar al-Assad.

SPORT

Nationala României a scapat de grija privind calitatea gazonului de pe Cluj Arena, în dimineata partidei cu Spania. Jucatorii reprezentativei au testat astazi suprafata de joc pe care au menajat-o ieri prin schimbarea antrenamentului oficial. Claudiu Keseru a glumit pe aceasta tema, spunând ca un gazon perfect ar fi avantajat Spania. Oficialii iberici au declarat ca vor dona banii primiti pentru amicalul cu România, aproximativ 500.000 de euro. Jocul cu Spania costa FRF mai putin de jumatate din suma platita în 2014 când Federatia condusa atunci de Mircea Sandu a achitat 1,2 milioane de euro pentru partida cu echipa lui Messi. Razvan Burleanu s-a ferit sa spuna suma achitata Federatiei Spaniole.

În urma cu cinci ani Otelul Galati reusea sa câstige campionatul în Liga 1 si sa mearga în UEFA Champions League. Între timp, echipa a ajuns în liga secunda si se zbate pentru a putea supravietui si pentru a nu intra în faliment. Primaria Galati vrea sa dea o mâna de ajutor si sa cumpere un stadion echipei. Este vorba chiar de stadionul pe care Otelul reusea o performanta incredibila în 2011. Anul trecut, Otelul a fost evacuata de pe stadionul central din Galati.

Varela va rata meciul Stelei cu Pandurii, partida ce urmeaza a se disputa pe 30 martie în cadrul etapei a patru din playy-of. Motivul este reprezentat de meciurile internationale. Fundasul în vârsta de 28 de ani se afla în cantonamentul reprezentativei Insulelor Capului Verde, nationala ce disputa meciuri de calificare la Cupa Africii. Varela a jucat titular în partida pe care nationala sa a disputat-o pe teren propriu sâmbata seara cu Maroc, scor 0-1, si va trebui sa joace si returul pe 29 martie.

Scene înspaimântatoare s-au petrecut sâmbata dimineata, la partida AS Toni Dobos – FC Initial, disputata pe terenul primei echipe, în cartierul Drumul Taberei din Bucuresti. Meciul s-a întrerupt cu 20 de minute înaintea finalului si nu s-a mai reluat, dupa ce între parintii copiilor din cele doua echipe a izbucnit, în tribune, o bataie generala. Întreaga poveste a fost descoperita si relatata de ilfovsport.ro, apoi dezbatuta seara, la Sport Total FM. Conform celor povestite de martorii oculari, nu mai putin de 20 de parinti au fost implicati în acesta bataie îngrozitoare, în timpul careia acestia au rupt gardurile, s-au umplut de sânge si n-au putut fi opriti de nimeni.

Espanyol a câstigat trei dintre ultimele cinci partide din Primera si dupa 30 de etape se afla pe locul 12 în clasament, la sapte puncte de locurile retrogradabile. Dupa 15 saptamâni de la numirea pe banca, Costel Gâlca este multumit ca în sfarsit rezultatele încep sa se vada si ca echipa se afla pe un trend ascendent din punct de vedere al formei sportive. Totusi, antrenorul român îsi avertizeaza jucatorii spunând ca deocamdata Espanyol nu este scapata definitiv de griji.

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de Miami dupa ce a trecut de Julia Goerges în doua seturi, scor 6-4, 6-1. Pentru Halep urmeaza confruntarea cu Heather Watson (Marea Britanie, 69 WTA). Watson a trecut de Yanina Wickmayer (Belgia, 47 WTA) în turul trei, scor 3-6, 7-5, 6-3. Halep si Watson s-au mai întâlnit în doua rânduri, ambele confruntari fiind câstigate de Simona.

În ziua meciului cu Spania, FRF a lansat initiativa prin care se alatura celor care încearca sa reduca abandonul scolar. Din toamna vor fi lansate cele mai inedite manuale alternative de matematica, pentru clasa a 4-a. Acestea contin probleme care îi au ca subiecti pe jucatorii echipei nationale, pentru a capta mai mult interesul copiilor. Claudiu Keseru, prezentat drept fost olimpic la matematica, va aparea si el în problemele pe care pustii vor trebui sa le rezolve.

Nacho si Koke au fost spaniolii care au prefatat partida cu România, dar ambii au avut probleme când li s-a cerut sa spuna jucatorii din selectionata lui Iordanescu pe care îi cunosc. “Indiferent cu ce selectionata jucam, este o onoare sa îmbracam tricoul Spaniei. România este o echipa valoroasa, chiar daca nu mai au jucatorii de dinainte. Chiar daca nu pot sa va spun nume, i-am vazut pe jucatorii români si sunt jucatori foarte buni”, a spus fundasul lui Real Madrid. Koke l-a enumerat pe Torje, pe care l-a avut adversar în campionatul Spaniei. “Îl cunosc pe Torje si am mai vazut la televizor ceilalti jucatori. Va fi un meci greu pentru ca nationala României nu este un adversar usor de învins”, a spus Koke, mijlocasul lui Atletioc Madrid.

Spaniolul Rafael Nadal, numarul 5 mondial a fost nevoit sa abandoneze în partida cu bosniacul Damir Dzumhur, din turul trei al turneului de la Miami, din cauza unor probleme medicale. Si al patrulea favorit pe lista capilor de serie, elvetianul Stan Wawrinka a parasit competitia din Florida. Caldura de 32 grade Celsius si umiditatea crescuta, l-au facut pe Rafael Nadal sa abandoneze în setul al treilea din confruntarea cu Damir Dzumhur, la scorul de 2-6, 6-4, 3-0 în favoarea jucatorului din Bosnia. Spaniolul Nadal, numarul 5 mondial, a avut probleme cu tensiunea dupa finalul primului set si, în cele din urma, a fost nevoita sa termine mai repede meciul. Spaniolul a solicitat, de mai multe ori, prezenta medicului, care i-a luat si tensiunea pentru a vedea starea în care se afla spaniolul.

Toate detaliile conteaza, cel putin asta spun marii antrenori înaintea meciurilor importante. Sigur, România – Spania este un amical, însa importanta partidei ce se va disputa diseara la Cluj este data de faptul ca pentru selectionata tarii noastre meciul cu rezervele lui Vicente del Bosque va fi cea mai puternica patida de verificare înaintea Campionatului European. Prima disputa în acest duel al detaliilor a fost câstigata autoritar de Spania, nationala care a calatorit cu stil la Cluj. Sau, ca sa nu fim duri, a calatorit cu mai mult stil decât cea a lui Iordanescu.

Dunarea Calarasi, echipa antrenata de selectionerul Aihan Omer, a prins ultimul loc de play-off în Liga Nationala masculina de handbal, în ciuda înfrângerii, în deplasare, scor 30-37, cu HC Vaslui, în ultima etapa a sezonului regulat. Campioana României din sezonul trecut, Minaur Baia Mare a ratat locul 8 si implicit, calificarea în play-off-ul Ligii Nationale masculine de handbal, dupa remiza, pe teren propriu, 25-25, cu HC Adrian Petrea Resita. Formatia oaspete a condus la pauza cu 12-11, chiar daca Minaur a început mai bine meciul si avea doua goluri în minutul 20. Chiar daca jocul nu avea nicio miza pentru resiteni, handbalistii antrenati de Adrian Petrea nu au depus armele în repriza secunda. S-a terminat 25-25, iar Minaur Baia Mare, formatie care se confrunta cu mari dificultati financiare, a încheiat sezonul regulat pe locul 9 si va evolua în play-out.

Jucatorul echipei Pandurii Tg. Jiu, Ioan Hora, a declarat, sâmbata, ca îsi doreste sa joace, duminica, în meciul contra echipei Spaniei, spunând ca daca ar reusi sa si marcheze un gol, acest lucru ar fi un vis pentru el. Golgheterul campionatului din Liga 1 a sustinut în conferinta de presa dinaintea antrenamentului oficial al nationalei României ca se bucura ca si-a facut debutul oficial în echipa. La rândul sau, jucatorul Adi Popa a spus ca meciurile internationale jucate pâna acum l-au ajutat sa capete experienta, sperând ca la meciul cu Spania, nationala României sa scoata un rezultat pozitiv.

Marcus Rashford este noul star propus fotbalului mondial de cei de la Manchester United. Atacantul englez în vârsta de 18 ani a impresionat înca de la debutul sau în echipa de seniori a clubului de pe Old Trafford si a reusit sa marcheze cinci goluri în cele opt aparitii pentru United în toate competitiile. Rashford a înscris 3 goluri în 4 meciuri de Premier League, incluzând aici goluri marcate în poarta lui Arsenal si Manchester City. De asemenea, Rashford a doborât recodul lui George Best în meciul de Europa League cu Midtjylland devenind cel mai tânar marcator din istoria lui Manchester în cupele europene.

Gianluigi Donnarumma a reusit sa-si câstige locul de titular în poarta lui AC Milan desi are doar 17 ani. Tânarul goalkeeper italian a evoluat în 22 de partide de la debutul din 25 octombrie 2015, iar evolutiile sale au atras atentia altor cluburi importante din Europa. Tuttosport noteaza ca Real Madrid, Barcelona, Manchester United si Manchester City au pus ochii pe portarul lui Milan si vor sa-l achizitioneze. Granzii din Spania si Anglia încearca sa profite de situatia lui AC Milan (locul 6 în Serie A); daca Milan va rata calificarea în sezonul urmator de Liga Campionilor, bugetul echipei ar fi afectat astfel ca o suma consistenta în schimbul lui Donnarumma nu poate fi ignorata.

Echipa naţională a Angliei a reuşit să învingă, în deplasare, campioana mondială Germania cu scorul de 3-2. Jucătorul echipei Tottenham Hotspur, Eric Dier, a fost omul decisiv pentru britanici în partida desfăşurată la Berlin.Germania a controlat prima parte a jocului, în care a avut şi un gol anulat eronat, la Mario Gomez, pe motiv de offside. Până la urmă, campioana mondială a deschis scorul înainte de pauză. Mijlocaşul echipei Real Madrid, Toni Kross a fructificat pasa ideală primită de la Mesut Ozil. Fotbalistul Mario Gomez şi-a luat revanşa după golul anulat în prima repriză şi a mai marcat o dată în poarta englezilor, de data aceasta, reuşita a fost valabilă şi, din minutul 57, Germania conducea cu 2-0.

PROGNOZA METEO
27 Martie 2016

Valorile de temperaturã se vor menține ușor mai mici decât cele obișnuite pentru data calendaristicã, astfel cã cele maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -8 și 4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare la munte unde local se vor semnala precipitații mixte, dar și în Transilvania și zona deluroasã a Munteniei și a Olteniei unde pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului ploile vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumã local în Moldova și în Transilvania și izolat în celelalte zone, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține ușor mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 2…3 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *