Stiri pe scurt 27 Ianuarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  27  Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  27  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 27 ianuarie. In anul 2006,a încetat din viaţă Prinţul Carol Mircea (85 de ani), fratele fostului rege Mihai, fiul, din prima căsătorie, al regelui Carol al II lea şi a Ioanei Valentina Lambrino. Această căsătorie a fost anulată, însă originea regală a lui Carol Mircea a fost recunoscută în urma a două procese, în Franţa şi Portugalia. Prinţul a trăit în exil, în Franţa şi Anglia. El avea doi copii: Paul (care locuieşte în România) şi Alexandru (care locuieşte în SUA).

Stela Popescu, Medeea Marinescu, Florina Cercel, Alexandru Arşinel, Mircea Albulescu şi Mihai Bendeac îl celebrează pe Florin Piersic, care a împlinit, 80 de ani, transmiţându-i acestuia „La mulţi ani!” şi sănătate, pentru a-i putea bucura în continuare pe români. Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiţi artişti români, fiind apreciat atât de public, cât şi de colegii săi. Deşi nu a dorit ca împlinirea vârstei de 80 de ani să fie marcată într-un mod spectaculos, artiştii îi sunt aproape şi îi transmit „toată dragostea” lor.

Actriţa Medeea Marinescu, care joacă alături de Florin Piersic în spectacolul „Străini în noapte”, spune că întâlnirea cu acesta a onorat-o în cel mai adevărat şi sincer mod cu putinţă. „Îi transmit sănătate şi sper ca talentul şi personalitatea lui să lase un semn în sufletul spectatorilor. Florin Piersic mi-a întărit ideea că iubirea faţă de public este motorul care ne dă energie în profesia de actor”.

Totodată, actorul Mihai Bendeac îi transmite lui Florin Piersic „toată dragostea” sa. „Florin Piersic este omul care a ridicat-o în picioare pe mama mea la Sala Palatului ca să fie aplaudată de 4.000 de oameni. Este omul care m-a rugat să-l parodiez şi după ce dânsul nu va mai fi printre noi, ca să «trăiască» în continuare. Este omul care s-a tăvălit cu mine pe jos într-un sutdio de televiziune de dragul improvizaţiei şi al publicului. Este omul de la care am învăţat cât de important este marketingul pentru un actor. Este omul care aduce cu el, mereu, speranţă şi optimism. Îi transmit toată dragostea de care sunt capabil”.

Un elev de 15 ani a ajuns în stare gravă la spital, cu un traumatism sever la cap, după ce a fost lovit de către o colegă cu bila metalică de două kilograme a unui ciocan de aruncare în timpul unui antrenament ce se desfăşura pe terenul Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui. Incidentul s-a petrecut în timpul antrenamentului desfăşurat, pe un teren special amenajat pentru aruncarea ciocanului, situat în apropierea bazarului din municipiul Vaslui. Băiatul de 15 ani a fost lovit în zona occipitală cu bila metalică de două kilograme în momentul în care o colegă de-a sa a aruncat ciocanul. Elevul a căzut inconştient la pământ, reprezentanţi ai clubului solicitând de urgenţă o ambulanţă la faţa locului.

Peste 75 de percheziţii au loc, în 20 judeţe, cele mai multe în Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală, iar anchetatorii susţin că în acest caz, cu un prejudiciu de 24 de milioane de lei, este vizat şi prefectul Miu Nicolae Ciobanu. Procurorii, alături de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate, urmăresc o grupare care a prejudiciat statul prin evaziune fiscală cu suma de aproximativ 25 de milioane de lei.

Biroul Permanent al Senatului a trimis solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea Comisiei juridice, care se va întruni în şedinţă marţea viitoare. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat şi că ALDE va lua o decizie privind votul după ce dosarul va fi studiat. Întrebat cum va vota ALDE în cazul Oprea, preşedintele Senatului a evitat să dea un răspuns, menţionând că partidul va decide după ce Comisia juridică va întocmi raportul. Intreabat cât de des a folosit coloana oficială anului trecut, Tăriceanu a spus că nu ştie, dar că nu o foloseşte în general.

Legea antifumat este constituţională, au decis judecătorii CCR în unanimitate, respingând sesizarea formulată de 33 de senatori, care au susţinut că, prin definirea spaţiului public închis, acest act normativ introduce o formă de discriminare. Judecătorii CCR au respins cu unanimitate de voturi sesizarea de neconstituţionalitate depusă pe 21 decembrie.

Cei 33 de senatori care au semnat contestarea au susţinut că raţiunea sesizării Curţii Constituţionale „nu vizează interzicerea fumatului în spaţiile publice, ci vizează definiţia «spaţiului public închis»”. În documentul înaintat Curţii Constituţionale se precizează că prin definirea spaţiului public închis ca orice spaţiu destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate, legea introduce o formă de discriminare.

O femeie a murit, iar doi bărbaţi au fost răniţi, după ce un incendiu a cuprins apartamentul unuia dintre ei, în noaptea de marţi spre miercuri, cel mai probabil de la o lumânare lăsată aprinsă. La faţa locului, s-au deplasat mai multe autospeciale ale pompierilor care i-au evacuat pe locatarii din apartamentele învecinate. Fumul degajat de incendiu s-a acumulat însă în apartamentul de deasupra, intoxicându-i pe cei doi bătrâni care îl ocupau. Când au ajuns în locuinţă, pompierii l-au scos pe bărbat afară, dar pe soţia acestuia au găsit-o prăbuşită în baie, fără cunoştinţă. Medicii de la Ambulanţă au încercat să o resusciteze, însă fără succes, fiind declarat decesul.

Procurorii DNA Ploieşti fac, Procurorii DNA Ploieşti fac, percheziţii la locuinţele a trei foşti ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii, descinderile având loc în dosarul în care fostul şef de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti EmanuelSaghel este cercetat pentru corupţie. Printre cei la locuinţele cărora se desfăşoară percheziţii se numără, conform surselor citate, colonelul în rezervă Florin Gulianu şi maiorul în rezervă Daniel Florea.

Vânzările de iPhone-uri ale Apple au înregistrat în primul trimestru fiscal încheiat în decembrie cea mai slabă creştere de la lansarea pe piaţă, în 2007, compania anticipând că veniturile din actualul trimestru vor scădea cel mai mult din ultimii 15 ani. Pentru actualul trimestru, care se va încheia în martie, Apple anticipează venituri de 50-53 de miliarde de dolari, care ar marca primul declin din ultimii 13 ani, faţă de veniturile de 58 de miliarde de dolari în urmă cu un an, şi cu mult sub veniturile de 55,47 de miliarde de dolari estimate de analişti intervievaţi de Reuters.

BCR, cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de active, vrea să deschidă câte 10 unităţi pe an în următorii ani, astfel încât să extindă reţeaua de la cele 511 agenţii existente, incluzând şi unităţi cu concept digital, prima dintre acestea fiind inaugurată miercuri în Bucureşti. Ca număr de unităţi la nivel naţional, instituţia intenţionează să ajungă la „500 si ceva”, de la 511 locaţii actuale.

Oltchim a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 167 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, în timp ce profitul operaţional din activitatea curentă (EBITDA) s-a situat la 9,6 milioane de euro, după rezultate anuale negative în 2010-2014. Din activitatea instalaţiilor care funcţionează, Oltchim a obţinut un profit total brut de 3 milioane de euro, dar a contabilizat şi o pierdere de 11,2 milioane de euro determinată de cheltuielile de
conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe platformele de la Bradu şi de la Vâlcea, plus cheltuielile cu plăţile compensatorii aferente disponibilizării de personal finalizate în luna decembrie precum şi alte costuri financiar bancare calculate până la data aprobării planului de reorganizare.

Toyota Motors a rămas lider pe piaţa auto mondială, pentru al patrulea an consecutiv, fiind singurul producător care a livrat peste 10 milioane de vehicule în 2015, principalul concurent, grupul german Volkswagen, fiind afectat de scandalul emisiilor. Vânzările globale ale Toyota, care includ diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au scăzut anul trecut cu 0,8%, la 10,15 milioane de vehicule. Volkswagen a raportat la începutul lunii un declin de 2% al livrărilor în 2015, la 9,9 milioane de vehicule, în timp ce vânzările grupului american General Motors au urcat cu 0,2%, la 9,8 milioane de unităţi.

Autoritatea Navală Română (ANR) a decis să restricţioneze traficul naval în mai multe porturi de pe Dunăre, aflate în judeţul Constanţa, precum şi pe căile navigabile ale Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari, din cauza acumulărilor mari de gheaţă. Din cauza acumulărilor mari de gheaţă generate de temperaturile foarte scăzute înregistrate în ultima perioadă, în anumite zone ale căilor navigabile naţionale s-au format poduri de gheaţă. Reprezentanţii ANR mai precizeză că până în prezent nu s-au înregistrat evenimente de navigaţie provocate de această situaţie.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, cu privire la legea antifumat, că orice decizie a CCR intră în vigoare în 45 de zile, precizând că se va lăsa de fumat în spaţiile publice atunci când actul normativ pe această temă intră în vigoare. Întrebat dacă apartamentul poate fi considerat spaţiu public, preşedintele CCR a afirmat că fumatul nu este trecut în Constituţie. Întrebat dacă este discriminatorie legea antifumat pentru că permite permite celor din aeroporturi sau penitenciare să fumeze, el a precizat că se pune problema discriminării atunci când oamenii fac parte din aceeaşi categorie.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, le solicită senatorilor să voteze pentru aprobarea solicitării DNA în ceea ce îl priveşte, prin intermediul unei scrisori deschise adresate preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintelui Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc. El reiterează faptul că se consideră nevinovat. Dacă Oprea nu demisionează din Senat, el poate fi ”salvat” prin votul colegilor săi. Singurul partid care a declarat public că va vota în favoarea cererii DNA este PNL.

Discovery Networks lucrează în România la realizarea unui documentar despre tragedia din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, provocând moartea a 63 de persoane şi rănirea gravă a altor câteva zeci. Documentarul va avea premiera în România pe Discovery Channel în această primăvară, iar difuzarea mesajelor comerciale va fi întreruptă pe toată durata difuzării. Mai multe detalii despre această producţie vor fi disponibile în perioada următoare.

România ocupă locul 58 între statele lumii în Indicele de Percepţie a Corupţiei, fiind pe aceeaşi poziţie cu Grecia şi în urma unor ţări ca Rwanda, Namibia, Arabia Saudită, Malaysia, Cuba şi Ghana. Transparency International a lansat, cea de-a douăzecea ediţie a Indicelui de Percepţie a Corupţiei (IPC),un indice global agregat incluzând până la 12 surse diferite, care captează percepţia oamenilor de afaceri şi a experţilor de ţară cu privire la nivelul de corupţie din sectorul public. Punctajele acordate ţărilor reflectă gradul perceput de corupţie: 100 de puncte înseamnă deloc corupt, iar 0 puncte foarte corupt.

Filmul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”, în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu şi cu actorul Leonardo DiCaprio în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.136.572 de lei şi 57.071 de spectatori. În „The Revenant”, care este distribuit în România de Odeon Cineplex, Leonardo DiCaprio joacă rolul unui vânător însetat de răzbunare, după ce este abandonat de prietenii săi în vestul american, în condiţii ostile, acţiunea fiind plasată în anul 1823. Pentru acest rol, DiCaprio a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor într-un rol principal” a premiilor Oscar din acest an.

Actriţa britanică Emily Blunt, care este căsătorită cu cineastul american John Krasinski din anul 2010, a anunţat că este însărcinată, acesta fiind cel de-al doilea copil al cuplului. Emily Blunt, în vârstă de 32 de ani, şi actorul John Krasinski, în vârstă de 36 de ani, s-au căsătorit în Italia, în 2010. Emily Blunt şi John Krasinski mai au împreună o fetiţă, Hazel, care s-a născut în februarie 2014.

Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, reprezintă, pe termen lung, o ameninţare mai mare decât organizaţia teroristă Stat Islamic pentru Statele Unite, conform unui raport elaborat de experţi americani. Specialiştii americani au criticat strategia Administraţiei Barack Obama de a se concentra, în Siria, doar pe combaterea reţelei teroriste Stat Islamic.

Ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, a acuzat Turcia că achiziţionează petrol de la gruparea Stat Islamic şi, în acest fel, finanţează activităţile jihadiştilor. Ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, a acuzat Turcia că achiziţionează petrol de la gruparea Stat Islamic şi, în acest fel, finanţează activităţile jihadiştilor. Ministrul israelian a afirmat de asemenea că Turcia a „permis jihadiştilor să călătorească din Europa spre Siria şi Irak şi înapoi”.

Doi soţi români care locuiesc în Belfast, capitala Irlandei de Nord, au spus că nu se mai simt în siguranţă în casa lor, după ce maşina le-a fost arsă în întregime într-un atac rasist. Maşina a fost grav avariată, iar poliţia investighează acestă incendiere premeditată drept infracţiune motivată de ură. In ultimele săptămâni au mai avut loc acte de intimidare rasială în zonă. Daniel Cîrpaci, în vârstă de 25 de ani, locuieşte împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii pe strada Elbor din Belfast. Acesta a declarat pentru Belfast Telegraph că s-a întors de la serviciu şi şi-a găsit maşina în flăcări.

Cîrpaci a precizat că acesta este primul atac de indimidare cu care s-a confruntat după doi ani petrecuţi în Irlanda de Nord. Acesta a adăugat că părinţii lui aveau programată o vizită acolo, însă el nu mai doreşte să locuiască în zonă şi se teme pentru siguranţa familiei lui. Acesta este cel de-al doilea atac de pe strada Elbor care are loc în ultimele două săptămâni. O femeie de origine chineză şi copilul ei au plecat din zonă, după ce, pe data de 12 ianuarie, locuinţa ei a fost atacată cu sticle incendiare.

SPORT

Simona Halep va face parte din echipa României la meciul cu Cehia, din sferturile de finală ale FED Cup. Întâlnirea va avea loc la Cluj, în weekend-ul 6-7 februarie. Deşi iniţial anunţase că nu va putea participa la disputa cu deţinătoarea trofeului, urmând să fie supusă unei intervenţii chirurgicale, Halep s-a răzgândit şi se pare că va amâna intervenţia până după confruntarea de la Cluj.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a confirmat componenţa echipei tricolore pentru meciul cu Cehia, cu Simona Halep printre cele patru jucătoare. Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (31 WTA), Monica Niculescu (40 WTA) şi Andreea Mitu (96 WTA) sunt cele patru jucătoare care vor reprezenta România. S-a renunţat astfel la Alexandra Dulgheru, care se confrunta oricum şi ea cu probleme medicale. Cel mai probabil, Simona Halep şi Irina Begu vor juca în confruntările de simplu, în timp ce în proba de dublu vom fi reprezentaţi de Irina Begu şi Monica Niculescu.

Transferul lui Andrei Ivan la Steaua a intrat în impas, după ce jucătorul a anunţat că nu are de gând să plece de la Craiova la o altă echipă din Liga 1, ţinta sa fiind o mutare în străinătate. Steaua şi CSU Craiova se înţeleseseră în privinţa transferului, Becali urmând să plătească 2 milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer (procent ce putea fi răscumpărat de Steaua cu 700.000 de euro), dar mutarea are şanse infime să se realizeze.

Prezent în Antalya cu echipa naţională a României, Cristian Săpunaru (31 de ani) a vorbit într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF despre modul în care vede fotbalul, despre trecutul său, dar şi despre EURO 2016. Cu un sezon excelent la Pandurii, unde a fost folosit mijlocaş defensiv fiind unul dintre cei mai buni jucători din campionat pe acest post, Săpunaru simte că poate da cel mai bun randament ca fundaş dreapta, un post deficitar până acum la echipa naţională. Fostul jucător al lui Porto spune însă că e dispus să joace oriunde va fi nevoie de el. Revenit la lotul naţional cu ocazia partidei amicale cu Italia, scor 2-2, Săpunaru speră acum să-l convingă pe Iordănescu că merită să fie şi în lotul de 23 de jucători pentru EURO.

Deşi Gigi Becali s-a înţeles cu CSU Craiova pentru aducerea lui Andrei Ivan, transferul are acum şanse minime de realizare. Steaua urma să plătească două milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer sau 700.000 de euro pentru Andrei Ivan, dar se loveşte de refuzul jucătorului de a evolua la o altă echipă din Liga 1. Ivan a declarat că aşteaptă o ofertă din străinătate, fiind dorit de Espanyol Barcelona. Gigi Beclai lasă să se înţeleagă că nu va mai insita pentru mutare, dar îl avertizează pe atacantul de 19 ani că transferul în străinătate i-ar putea bloca ascensiunea. „Va pleca talent şi va muri speranţă”, spune Becali.

Cristian Chivu, fostul căpitan al naţionalei României, a declarat că disputa dintre Steaua şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) putea fi evitată dacă oficialii FRF s-ar fi consultat cu reprezentanţii echipelor din Liga 1, în legătură cu stagiul de pregătire din Turcia al selecţionatei. Fostul căpitan al naţionalei, în vârstă de 35 de ani, crede că Adrian Mutu şi Ciprian Marica pot face parte din lotul naţionalei pentru Campionatul European din această vară, din Franţa.

Adrian Mutu, atacantul formaţiei ASA Târgu Mureş, a precizat, pe contul său de Facebook, faptul că el nu este acuzat de evaziune fiscală în dosarul deschis de procurorii italieni în 2012. Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport informează că trecerea lui Adrian Mutu de la Juventus la Fiorentina, din urmă cu zece ani, este unul dintre transferurile anchetate în dosarul „Offside”. Persoanele vizate în cazul acestei mutări sunt finanţatorul clubului Fiorentina, Andrea della Valle, directorul sportiv din acea vreme, Pantaleo Corvino, şi Adrian Mutu.

Corvino era unul dintre apropiaţii fraţilor Ioan şi Victor Becali, agenţii lui Adrian Mutu din acea perioadă. Cazul numit „Offside” a început la Napoli în 2012, unde patru procurori au detectat o reţea în care sunt angrenate 35 de cluburi din Serie A şi B, precum şi peste 100 de persoane. Mecanismul fraudulos priva Statul italian de încasarea taxelor provenite din tranzacţiile comerciale privind transferurile de jucători.

Aflat în cantonamentul din Cipru, cu Astra Giurgiu, antrenorul Marius Şumudică i-a transmis un mesaj de încurajare fostului său coleg de la clubul Rapid, Dănuţ Lupu. Lupu este internat la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, unde a ajuns, sâmbătă seară, în stare gravă. Fostul internaţional român suferă de o dublă pneumonie. Dănuţ Lupu şi Marius Şumudică au fost colegi la clubul Rapid între 1997 şi 1999, perioadă în care echipa antrenată de Mircea Lucescu a câştigat un titlu de campioană a României.

Săptămâna trecută, o imagine cu un copil purtând o pungă alb-albastră pe post de tricou al Argentinei cu numele şi numărul lui Messi făcea furori pe reşelele de socializare, microbişti din lumea întreagă dorind să afle identitatea puştiului. S-a spus iniţial că este vorba de un copil aflat într-o zonă de conflict din Irak şi de soarta lui s-a interesat inclusiv echipa de marketing a lui Lionel Messi. BBC anunţă astăzi că puştiul a fost descoperit. Murtaza Ahmadi are cinci ani şi locuieşte într-o zonă rurală din Afganistan, iar astăzi au apărut mai multe imagini cu el purtând aceeaşi pungă care l-a făcut celebru.

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Şahtior Doneţk, a declarat că Alex Teixeira, jucător dorit în campionatul Angliei, valorează 50 de milioane de euro. Alex Teixeira (26 de ani), mijlocaşul brazilian al echipei Şahtior Doneţk, a marcat 22 de goluri în 15 meciuri, în acest sezon, şi este dorit în Premier League, de Liverpool şi Chelsea. Tehnicianul român nu vrea să-l forţeze pe Teixeira să rămână la Şahtior, împotriva voinţei jucătorului brazilian. „Preşedintele clubului ştie când este momentul ca Teixeira să plece. Jucătorul vrea să evolueze într-un campionat mai mare”, a mai adăugat Lucescu. Şahtior Doneţk se află într-un turneu de pregătire în Statele Unite ale Americii.

Fundaşul Andrei Cordoş încearcă să-şi găsească echipă după despărţirea de FC Botoşani, iar în aceste zile fundaşul central de 27 de ani se află în Scoţia, unde susţine probe de joc la Dundee United. Cordoş a fost folosit de Dundee într-un meci-şoală disputat marţi, reuşind să marcheze şi un gol. Dundee United este pe ultimul loc în prima ligă din Scoţia, cu doar 13 puncte după 23 de etape, la 11 puncte în spatele următoarei echipe din clasament, Kilmarnock.

CSU Craiova are o medie de 23 de driblinguri/meci şi este pe primul în clasamentul fentelor reuşite din Liga 1, după 23 de etape. CSU Craiova are cea mai bună medie de driblinguri reuşite pe meci, în etapele disputate până acum în ediţia actuală a Ligii 1: 23 (dintr-un total de 39 de driblinguri încercate/meci). Gruparea din Bănie le-a depăşit în lupta pentru primul loc din acest clasament pe Steaua şi Pandurii Târgu Jiu, ambele cu câte 21 de driblinguri/meci (fiecare cu o medie de 36 driblinguri încercate/meci).

Herold Goulon, fost internaţional francez de tineret, a semnat un contract pe un an şi jumătate cu Viitorul. Goulon, în vârstă de 27 de ani, poate juca atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş central. Goulon a jucat la Middlesbrough, Le Mans, Blackburn Rovers, Doncaster, iar ultima dată a evoluat la Omonia Nicosia. Jucătorul a evoluat pentru naţionala de tineret a Franţei, bifând 3 selecţii. Goulon va pleca alături de Viitorul în stagiul de pregătire din Antalya, cantonament programat pentru perioada 27 ianuarie – 5 februarie.

Horia Tecău (31 ani) a analizat înfrângerea din sferturile de finală ale probei de dublu şi a identificat returul ca principal punct vulnerabil în duelul cedat în set decisiv, cu 4-6, în faţa unui cuplu din afara listei capilor de serie. Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, cotaţi cu prima şansă la trofeu în proba de dublu de la Australian Open, au fost eliminaţi marţi dimineaţă în faza sferturilor de finală, de perechea franceză formată din Adrian Mannarino şi Lucas Pouille, scor 6-7(5), 7-6(2), 4-6.

Aymen Tahar a semnat un contract cu clubul portughez Boavista până la finalul acestui sezon. Venit de la Steaua sub formă de împrumut, algerianul în vârstă de 26 de ani a fost prezentat oficial la al doilea club din Porto. După ce clubul Steaua l-a transferat pe Tha’er Bawab, şansele lui Tahar de a juca regulat au devenit limitate. Cumpărat în vara lui 2015 de la Gaz Metan Mediaş, Tahar a jucat de 24 de ori pentru Steaua şi a marcat două goluri. Boavista ocupă locul 17, penultimul, în clasamentul din Portugalia.

Gigi Becali, finanţatorul Stelei, declara că a ajuns la un acord cu CS U Craiova în privinţa transferului lui Andrei Ivan, însă la scurte momente după acest anunţ jucătorul declara că nu se pune problema să vină sub comanda lui Reghecampf. Atacantul în vârstă de 19 ani este dorit şi de Costel Gâlcă la Espanyol. Marcel Popescu, impresar FIFA, îl vede pe Ivan drept următorul Adrian Ilie şi spune că nu contează alături de ce antrenor va lucra, importantă fiind valoarea campionatului şi capacitatea de adaptare a jucătorului la un nou mediu.

Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei după un meci dramatic cu Stoke City, 0-1 (6-5 după lovituri de departajare), marţi, în returul semifinalelor. După o victorie cu 1-0 în manşa tur, echipa antrenată de Jurgen Klopp a fost învinsă cu acelaşi scor pe propriul teren, prin golul marcat de Arnautovic (45+2) dintr-o poziţie clară de ofsaid. Liverpool s-a calificat la loviturile de departajare, unde portarul Simon Mignolet a apărat penalty-urile executate de Crouch şi Muniesa. Emre Can, de la Liverpool, a ratat şi el.

Horia Tecău şi Coco Vandeweghe (SUA) vor întâlni perechea Treat Huey (Filipine) – Andreja Klepac (Slovenia), în semifinalele probei de dublu mixt de la Australian Open, informează site-ul oficial al competiţiei. Coco Vandeweghe (SUA) şi Horia Tecău au trecut de americanii Bethanie Mattek-Sands şi Bob Bryan, favoriţi 2, în trei seturi, cu scorul 6-3, 6-7 (5), 10-6, după o oră şi 31 de minute. Vandeweghe şi Tecău se vor confrunta pentru un loc în finală cu Andreja Klepac (Slovenia) şi Treat Huey (Filipine). Klepac şi Huey au câştigat în două seturi, cu 6-2, 7-5, întâlnirea cu Yung-Jan Chan (Taiwan) şi Rohan Bopanna (India), favoriţi 3, într-o oră de joc.

PSG nu a renunţat la ideea de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo. Şeicii care patronează gruparea franceză vor şi un „bonus”: Neymar. Potrivit presei din Hexagon toată „afacerea” ar costa 200 de milioane de euro. Jurnaliştii de la le10sport.com notează că în perioada de transferuri din vară, PSG va declanşa o adevărată revoluţie pe piaţa europeană cu Ronaldo şi Neymar în cap de listă. Cei de la L’Equipe scriu că starul Realului este totuşi ţinta principală şi dacă se mai poate, va fi adus şi Neymar. Proiectul celor de la PSG pare deocamdată irealizabil. Luis Enrique a declarat că cel mai probabil Neymar îşi va prelungi contractul cu Barcelona, în timp ce Florentino Perez a precizat că francezii aleargă după o „fata morgana” în cazul lui Cristiano Ronaldo.

PROGNOZA METEO
27 Ianuarie 2016

Vremea va continua sã se încãlzeascã, mai ales în zonele de deal și de munte, și în majoritatea regiunilor va deveni ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi temporar noros și vor cãdea precipitații mixte, pe arii restrânse la munte și în Maramureș, și cu totul izolat, ploi, în rest. Vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, local, va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul intervalului când vor fi condiții reduse de ninsoare slabã și din nou noaptea când este posibil sã se formeze ceațã. Vântul va sufla slab și moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *