Stiri pe scurt 27 Februarie 2017

loading...

Stiri pe scurt 27 Februarie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  27 Februarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 27 februarie. In anul 1872, s-a născut Alexandru Vaida-Voievod, om politic, preşedinte al delegaţiei române la Conferinţa de la Paris şi şef al primului guvern parlamentar al României Mari, fondator şi preşedinte al organizaţiei politice Frontul Românesc (m. 19 martie 1950).

La Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara departajarea copiilor înscrişi în clasa pregătitoare se va face pe baza unor criterii specifice, printre care şi locul de muncă al părinţilor sau al bunicilor să fie în proximitatea şcolii, urmând ca distanţa să fie calculată cu aplicaţia Google Maps. Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, că Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara nu are circumscripţie şcolară, ceea ce înseamnă că nu are nicio stradă arondată unităţii de învăţământ.

În ultimii ani, însă, tot mai mulţi părinţi şi-au făcut viză de flotant şi astfel au reuşit să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare la Liceul Pedagogic din Timişoara, numărul de clase fiind suplimentat. Pentru că unitatea de învăţământ nu are suficient spaţiu, o parte dintre elevi au fost mutaţi la cursuri după-amiaza. În acest an, reprezentanţii unităţii de învăţământ au propus şase criterii specifice de departajare a micuţilor care vor fi înscrişi, Inspectoratul Şcolar Timiş aprobând 75 de locuri, în trei clase.

Cea de-a 89-a ediţie a galei Premiilor Oscar a debutat la Dolby Theatre din Los Angeles, marcând o serie de premiere, fiind primul an în care actorii de culoare au fost nominalizaţi la toate categoriile de premii acordate pentru actorie. Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. Filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, a primit Oscarul pentru regie, dar şi alte cinci premii. Moment jenant la Premiile Oscar 2017 după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, a fost adus cu mandat, luni, la sediul DNA Ploieşti, unde este audiat în calitate de suspect într-un dosar nou. El a refuzat să facă orice declaraţie şi să răspundă la întrebările jurnaliştilor. Cristian Anastasescu a fost adus cu mandat la DNA Ploieşti şi are calitatea de suspect într-un dosar nou.

Comisia PSD de monitorizare a Guvernului a emis, un prim raport din care rezultă că Executivul Grindeanu are un procent de realizare a promisiunilor asumate în campania electorală şi în programul de guvernare de 70% pentru primul trimestru al anului 2017.Adrian Dobre a arătat că acest rezultat arată că Guvernul a reuşit să ţină pasul cu calendarul propus, deşi au fost trei obstacole care au obstrucţionat actul de guvernarea: întârzierea numirii premierului, tergiversarea adoptării bugetului şi presiunile exercitate asupra Guevrnului în urma OUG 13, care au reclamat bună parte din timpul premierului.

Dobre a spus că Guvernul a reuşit în această perioadă să majoreze nivelul de venturi la aproape toate categoriile sociale care erau în risc de sărăcie, fiind bifate creşterea salariului minim la 1450 de lei, creşterea salariilor din sănătate şi educaţie, eliminarea CASS la veniturile suplimentare, eliminarea plăţii CASS pentru pensionari, creşterea pensiei minime – care ar trebuie să intre în vigoare la 1 martie – dublarea fondului de burse studenţeşti, gratuităţile pentru studenţi la călătoriile CFR.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi exprimă dezacordul faţă de decizia Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a înfiinţa un dispecerat comun pentru taximetrie, gestionat de primărie, arătând că angajaţii dispeceratelor private vor fi concediaţi. În opinia COTAR, aceasta ar fi o formă de naţionalizare a afacerilor private care funcţionează legal. Circa cei peste 1200 de angajaţi ai celor 37 de dispecerate private din Bucureşti ar deveni şomeri, iar transportul ilegal ar funcţiona în continuare.

Premile Academiei sunt o ocazie ideală pentru a purta cele mai spectaculoase şi mai extravagante rochii şi costume. În fiecare an o parte din artişti reuşesc să se ridice la aşteptările criticilor, în timp ce alţii nu reuşesc să mulţumească pe nimeni. Emma Stone nu a câştigat doar Oscarul petru cea mai bună actriţă într-un rol principal, ci şi un loc pe lista celor mai bine îmbrăcate vedete de la Gala Premilor Academiei. Alături de ea se află şi actriţa Ruth Negga, modelul Karlie Kloss sau actriţa Taraji P. Henson.

Ca în fiecare an decernarea premiilor Oscar a fost un eveniment mult aşteptat de milioane de oameni. Cea de-a 89-a gală a premiilor Oscar, prezentată de Jimmy Kimmel, a fost transmisă în direct de postul american ABC şi difuzată în peste 225 de ţări din întreaga lume. Ediţia din 2017 a fost marcată de uriaşa gafă făcută de Warren Beatty care a atribuit Oscarul pentru „Cel mai bun film” peliculei „La La Land”. Gafa a fost dreasă, iar după mai multe momente de confuzie penibilă Oscarul a ajuns în cele din urmă la adevăratul câştigător: „Moonlight”, în regia lui Barry Jenkin. Pe de altă parte, gala a fost presărată cu nenumărare ironii, mai mult sau mai puţin explicite, la adresa lui Donald Trump, cu trimitere mai ales spre ordinului liderului de la Casa Alba privind interdicţia imigranţilor.

Emma Stone a declarat că a avut la ea în permanenţă cartonaşul care o desemna câştigătoare şi nu ştie cum a ajuns la Warren Beatty, care a înmânat greşit trofeul. Cel mai important premiu al galei, premiul pentru Cel mai bun film, a fost înmânat, printr-o inexplicabilă eroare a prezentatorului, actorul Warren Beatty, peliculei „La La Land” (regia Damien Chazelle). Peste câteva minute, eroarea a fost corectată şi trofeul a fost atribuit adevăratului câştigător: filmul „Moonlight”, în regia lui Barry Jenkins. Astfel, echipa La La Land a fost nevoită să coboare de pe scenă şi să înmâneze statueta echipei de la Moonlight care a primit premiul în stare de şoc.

DNA a dispus declinarea dosarului privind OUG 13 la Parchetul General în legătură cu o parte din acuzaţii. Procurorii au clasat cauza în ceea ce priveşte infracţiunea de folosirea influenţei de lider al unui partid politic. Disjungerea declinată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) vizează infracţiuni de favorizarea infractorului, prezentare cu rea-credinţă, de date inexacte, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri şi fals intelectual.

Dosarul s-a format după o plângere depusă de o persoană fizică, vizând infracţiunile de favorizarea infractorului, rezentare cu rea-credinţă, de date inexacte, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui ministe şi pentru folosirea autorităţii de persoane ce deţin funcţii de conducere într-un partid politic. DNA a extins ancheta pe măsura desfăşurării cercetărilor pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri şi fals intelectual. Lipsa spaţiilor şi condiţiile proaste stau la baza tuturor proceselor pierdute de România în faţa deţinuţilor. Cu toate acestea, ultimul penitenciar a fost construit începând cu 1994 iar singurul proiect de închisoare public-privată, anunţat acum şase ani, nu s-a materializat niciodată.

Gradul de ocupare în închisori este de 145%, banii alocaţi nu rezolvă problema supraaglomerării nici în 2017. În faţa condamnărilor de la CEDO, care au obligat România la plata a 1,6 milioane de euro în 2016, statul pare inert. Anual se anunţă proiecte, dar în realitate, în spaţiile de detenţie existente, oamenii sunt înghesuiţi zi de zi, ajungându-se la un grad de ocupare de 145%. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că anul acesta se vor aloca bani pentru noi spaţii de detenţie, dar chiar şi aşa directorul instituţiei recunoaşte că aceste investiţii nu vor rezolva problema decât în sudul ţării.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Dolj, Secţia 1 de Poliţie Craiova a fost sesizată de reprezentanţi ai Spitalului Municipal „Filantropia”cu privire la faptul că doi pacienţi ai unităţii medicale au murit, în condiţii suspecte. Este vorba despre o femeie în vârstă de 81 ani, internată la Secţia de Hematologie, şi un bărbat în vârsta de 67 ani, din Secţia ATI. Între timp, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a făcut verificări la Spitalul Municipal, stabilind că în Secţia de Hematologie au fost făcute, 12 transfuzii sanguine, în urma cărora şase pacienţi au avut reacţii adverse. Ulterior, doi dintre ei au decedat.

Actorul de comedie şi realizatorul de talk-show Jimmy Kimmel, care a prezidat ceremonia premiilor Oscar 2017, l-a ironizat în mai multe rânduri pe Donald Trump. De altfel, din cauza ordinului privind interdicţia imigranţilor, „glumiţele” pe această temă erau previzibile, iar Casa Albă a transmis că actualul preşedinte american va găzdui Balul Guvernatorilor, în seara Galei. Jimmy Kimmel a distrat publicul prezent în sala Dolby Theatre scriindu-i două mesaje pe Twitter preşedintelui Donald Trump, întrebându-l dacă este treaz şi spunându-i că Meryl Streep (despre care Trump a declarat în trecut că este„o actriţă supraevaluată”) îi transmite salutări.

Campaniile de donaţii de la casele de marcat din magazinele Lidl din anul 2016 au dus la strângerea unui total de 810.000 de lei, suma pe care compania a suplimentat-o cu 410.000 de lei. Din dorinţa de a continua sprijinul acordat organizaţiilor care dezvoltă proiecte în scopuri umanitare, Lidl a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi. Iniţiativa este activă până la finalul lunii martie şi susţine programul educaţional IMPACT.

În perioada ianuarie-decembrie 2016, clienţii şi angajaţii Lidl au putut dona în magazinele din toată ţara pentru a susţine cauzele asociaţiilor precum Ajungem MARI, MagiCAMP sau fundaţiei World Vision România. Astfel, începând cu luna ianuarie şi până în luna mai, în magazinele Lidl s-a desfăşurat campania de donaţii pentru a ajuta la dezvoltarea programului „Ajungem MARI”, care oferă grupurilor de persoane vulnerabile accesul la domenii cheie ale societăţii, precum educaţia şi drepturile omului.

Lidl a continuat seria campaniilor de donaţii la casele de marcat, susţinând în decursul verii lui 2016 asociaţia MagiCAMP, care le oferă copiilor cu afecţiuni oncologice şansa de a se bucura de copilărie după o grea luptă cu boala. Spre finalul anului, clienţii şi angajaţii companiei au putut dona în magazinele Lidl pentru a sprijini organizaţia World Vision România în demersul lor de a oferi „Pâine şi Mâine” copiilor din mediile defavorizate.

Cătălin Cosmin Olteanu a fost numit de premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice. Anterior, acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, din 2014 până în prezent. Conform CV postat pe site-ul Ministerului Economiei, Cătălin Cosmin Olteanu s-a născut pe 20 ianuarie 1974. În 1997 a absolvit Facultatea Istorie – Geografie din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte şi, în acelaşi an, a absolvit şi Facultatea de Drept (Universitatea Titu Maiorescu).

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) actualizează modelele unor formulare utilizate în domeniul colectării creanţelor fiscale, emise şi tipărite prin intermediul Unităţii de imprimare rapidă. Totodată, prin acest proiect de act normativ au fost prevăzute două noi modele de formulare, respectiv „Decizie referitoare la obligaţiile fiscale accesorii reprezentând penalităţi de nedeclarare” şi „Notificare privind obligaţiile fiscale restante”, care vor fi tipărite şi transmise debitorilor prin Unitatea de imprimare rapidă.

Documentele supuse dezbaterii publice prin acest act normativ sunt: titlu executoriu, somaţie, decizie referitoare la obligaţiile fiscale accesorii reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, decizie referitoare la obligaţiile fiscale accesorii reprezentând penalităţi de nedeclarare, înştiinţare privind stingerea obligaţiilor fiscale, adresă de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti, adresă de înştiinţare privind înfiinţarea popririi, decizie de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităţilor băneşti şi notificare privind obligaţiile fiscale restante.

Nokia a lansat oficial noul 3310, varianta îmbunătăţită şi modernizată a unuia dintre cele mai iubite şi mai apreciate telefoane din istorie. Noul modele are în plus faţă de predecesor o cameră foto de 2MP, cu blitz cu LED, radio FM şi o baterie detaşabilă Li-Ion de 1200 de mAh. Telefonul de asemenea vine cu un display TFT de 2,4 inci, color, spre deosebire de fostul model. De asemenea, sunetele de alertă sunt Mp3 polifonice, spre deosebire de tonurile ”iconice” ale primului 3310. Telefonul vine în patru variante de culoare: Roşu Cald, Albastru închis, Galben şi Gri. Telefonul, lansat original în 2000, şi în multe feluri fiind unul dintre pionierii erei telefoanelor mobile, va fi vândut drept o modalitate de a avea baterie extrem de bună, într-o carcasă aproape indistructibilă.

Două focare de gripă aviară au fost confirmate în două gospodării din comuna argeşeană Mihăeşti, în care 43 de păsări au fost găsite moarte. In cele două gospodării din comuna Mihăeşti au fost găsite în total 43 de păsări moarte, astfel că, la finele săptămânii trecute, a fost convocată şedinţa Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş. Conform buletinelor de analiză emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, gripa aviară a fost confirmată în cele două gospodării. De asemenea, autorităţile au dispus efectuarea unei anchete epidemiologice, precum şi delimitarea unei zone de protecţie pe o rază de minim trei kilometri şi a unei zone de supraveghere de zece kilometri.

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, aşteaptă raportul despre cazul de la Spitalul „Filantropia” din Craiova, unde doi pacienţi au murit, se pare, în urma unor transfuzii sanguine. Potrivit acestuia, există suspiciunea că cele două persoane au murit din cauza transfuziilor, „dar nu se poate spune acest lucru, mai ales că este şi o anchetă a Poliţiei”.

Washingtonul a cerut Moscovei să respecte „de urgenţă” armistiţiul din Ucraina, după ce rebeli proruşi au agresat, membrii unei echipe de observatori OSCE, în apropiere de Doneţ. Washingtonul a condamnat şi un incident petrecut în cursul zilei de vineri, când mai mulţi observatori OSCE au fost înconjuraţi şi agresaţi de rebeli proruşi, care au confiscat şi o dronă folosită de observatori.

Theresa May ar urma să anunţe în luna martie că Marea Britanie nu va mai garanta libera circulaţie a imigranţilor din state UE care sosesc după iniţierea procedurii Brexit, în contextul temerilor că „jumătate din România şi Bulgaria” ar putea emigra în Regatul Unit. Prim-ministrul britanic ar urma să anunţe că Londra va garanta dreptul de şedere permanentă pentru imigranţii originari din state membre UE care sosesc înainte de activarea Articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, prin care se declanşează în mod formal procedura de scoatere a Marii Britanii din Blocul comunitar.

Cinci cetăţeni români au fost răniţi în urma incidentului rutier de la Londra şi transportaţi la spital, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, precizând că unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat. Ministerul Afacerilor Externe mai anunţă că ambasadorul României la Londra se va deplasa, în cursul zilei de luni, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i vizita pe cetăţenii români. Autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Neilson Rizzuto, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost pus sub acuzare pentru neglijenţă la volan şi fugă de la locul accidentului, după ce a intrat cu o camionetă în mulţimea care asista la o paradă în oraşul New Orleans, rănind 28 de persoane. Pe numele bărbatului au fost formulate două capete de acuzare de neglijenţă la volan de gradul I soldată cu vătămarea mai multor persoane, un cap de acuzare de conducere imprudentă şi un altul pentru fugă de la locul accidentului. Martorii oculari au declarat că vehiculul a venit cu viteză şi s-a ciocnit de mai multe maşini înainte de a intra în mulţimea care asista la paradă. Michael Harrison, şeful Departamentul de Poliţie din New Orleans, a declarat că nu există niciun indiciu că ar fi fost vorba de un act cu carcater terorist.

Asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a fost organizată de către Ministerul Securităţii Statului şi Ministerul de Externe de la Phenian, potrivit unor parlamentari sud-coreeni care au citat informaţii oferite de agenţia de servicii secrete a ţării lor. Printre cei opt suspecţi nord-coreeni se numără patru oficiali din cadrul Ministerului Securităţii Statului şi doi oficiali din cadrul Minsiterului de Externe, au spus parlamentarii sud-coreeni. Oficiali sud-coreeni şi americani au spus că Kim Jong-nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-un, a fost ucis de agenţi nord-coreeni pe un aeroport din capitala malaysiană pe data de 13 februarie. Coreea de Nord nu a recunoscut moartea acestuia.

Philip Bilden, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru postul de secretar al Forţelor Navale, şi-a retras candidatura, citând un posibil conflict de interese, fiind pentru a doua oară când o persoană nominalizată de Trump se retrage din acest motiv. Bilden, fost ofiţer în cadrul serviciilor de informaţii militare şi actualmente şeful unei firme de investiţii, a fost nominalizat luna trecută de Trump să preia conducerea Forţelor Navale. Abandonul lui Philip Bilden vine după ce Vincent Viola, candidat pentru postul de secretar al Armatei, a luat o decizie similară.

Talibanii afgani au confirmat, luni, moartea mollahului Abdul Salam Akhund, liderul militar al grupării în provincia Kunduz, eliminat în acest weekend cu ajutorul unei drone în nordul Afganistanului. Statul Major al forţelor americane a indicat, la rândul său, că forţele aeriene ale Statelor Unite au efectuat un raid duminică în provincia Kunduz, însă a adăugat că „nu are o confirmare a rezultatului”. Potrivit unui agent al Poliţiei locale, raidul s-a soldat cu decesul altor opt talibani. Moartea lui Akhund a fost deja anunţată de mai multe ori.

Preşedintele în exerciţiu a refuzat să aprobe cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a anchetei deschise împotriva preşedintelui suspendat din funcţie, Park Geun-hye, în urma unor grave acuzaţii de corupţie, a anunţat Biroul şefului de stat în exerciţiu. Procurorul care se ocupă de acest caz urmează să prezinte concluziile anchetei după finalizarea acesteia, care este programată să se încheie marţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Procurorului special, Lee Kyu-chul. O decizie a Curţii Consituţionale cu privire la destituirea lui Park Geun-hye ar urma să fie anunţă în cursul lunii martie. Procurorii au încercat să obţină audierea în persoană a preşedintelui Park, însă această cerere s-a lovit de refuzul Administraţiei prezidenţiale de a permite înregistrarea audierilor.

În cursul anului 2016, în Germania au avut loc peste 3.500 de atacuri asupra imigranţilor, adică aproape zece astfel de acţiuni pe zi, şi care s-au soldat cu 560 de răniţi, inclusiv 43 de copii. În plus, au fost înregistrate 988 de cazuri în care locuinţe în care erau cazaţi refugiaţi sau azilanţi au fost atacate, inclusiv incendieri intenţionate. Nivelul înregistrat anul trecut fost uşor sub cel din 2015, atunci când au fost consemnate puţin peste 1.000 de acţiuni infracţionale care au vizat locuinţe unde erau cazaţi refugiaţi.

Mii de ruşi au participat la demonstraţiile care au avut loc în mai multe oraşe din Rusia pentru a comemora doi ani de la asasinarea liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov. Nemţov, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai regimului Putin, a fost asasinat pe 27 februarie 2015, la mică distanţă de Kremlin. Tribunalul Militar din Moscova a început în octombrie 2016 procesul împotriva a cinci bărbaţi de naţionalitate cecenă acuzaţi că au comis crima, însă familia şi apropiaţii lui Nemţov afirmă că asasinarea sa a fost motivată politcă şi ar fi fost comandată de oficiali de rang înalt din Cecenia.

Cea mai amplă manifestaţie a avut loc la Moscova, organizatorii marşului care s-a desfăşurat pe străzile capitalei ruse estimând numărul participanţilor la peste 15.000, în timp ce poliţia, despre care există indicii că subevaluează în mod frecvent prezenţa la manifestaţiile politice, a estimat că doar aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la acest evenimentul comemorativ. Demonstranţii au fluturat steagul Rusiei, simboluri ale partidelor de opoziţie şi pancarte pe care erau scrise citate ale lui Nemţov, printre care: „Singura şansă rămasă este strada” şi „Dacă este Putin, atunci Rusia nu mai există”. Manifestaţia a decus în general în mod paşnic, însă s-au înregistrat şi unele incidente minore, iar poliţia a arestat câteva persoane.

SPORT

Şefii de la CS U Craiova se gândesc să-l înlocuiască pe antrenorul Gigi Mulţescu în cazul în care acesta va rata accesul în play-off. Oficialii din Craiova au o listă generoasă de posibili tehnicieni, însă în capul listei stă Edward Iordănescu, antrenor dorit de formaţia din Bănie şi în luna mai a anului trecut. Liber de contract după despărţirea de ŢSKA Sofia, fiul Generalului a avut contacte cu mai multe formaţii din Liga 1 şi se află şi pe lista lui George Becali pentru o posibilă înlocuire a actualului antrenor, Laurenţiu Reghecampf. Craiova însă a început să-i facă marcaj strict fostului junior din Ghencea, mai ales că unii jucători ai oltenilor şi-au exprimat dezamăgirea faţă de metodele de antrenament din ultima perioadă.

Ratarea calificării în primăvara Europa League nu a fost o surpriză pentru cei de la FCSB. Dacă suporterii au sperat până în ultima clipă a meciului cu Villarreal că vicecampioana poate bate pronosticurile şi poate învinge echipa de pe locul 5 la acel moment în Primera Division, oamenii din interiorul clubului au avut aşteptările coborâte de situaţia gravă de la nivelul staff-ului tehnic şi administrativ. Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica sunt văzuţi drept vinovaţi principali pentru campania europeană eşuată, totul după un episod petrecut la Zurich, acolo unde FCSB a terminat la egalitate, 0-0, cu echipa din liga a doua a Elveţiei. Cei doi sunt protagoniştii unui episod nepermis pentru un club de fotbal profesionist.

Marius Copil (124 ATP) a reuşit o performanţă excelentă, învingându-l pe Andreas Seppi (Italia, 73 WTA) în ultimul tur al calificărilor de la Dubai, scor 7-5, 7-6(2). Marius a acces pe tabloul principal al turneului ATP 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), graţie celei mai importante victorii din acest sezon! Copil a trecut fără prbleme de Seppi, un jucător valoros care a ajuns în optimile de la Australian Open în 2017! Italianul i-a eliminat pe Kyrgios şi Darcis la Melborune, însă n-a putut contracara tenisul agresiv jucat de Marius la Dubai.

Marius Copil intră pentru a doua oară în două săptămâni pe tabloul principal al unui turneu ATP 500, după ce a mai trecut de calificări şi la Rotterdam (Olanda). Românul în vârstă de 26 de ani va fi recompensat cu 17.980 de dolari pentru performanţa din Dubai, competiţie la care vor mai evolua Andy Murray, liderul mondial din circuitul masculin, Rogerr Federer (10 ATP) şi Stan Wawrinka, numărul 3 ATP. Următorul adversar al lui Marius este neamţul Jan-Lennard Struff (59 ATP), cel pe care românul l-a învins chiar săptămâna trecută, în faza finală a calificărilor de la Rotterdam, scor 6-3, 6-4.

Managerul general de la FC Dinamo, Adrian Mutu, consideră că Hanca nu ar trebui să rateze prezenţa în naţionala lui Christoph Daum pentru meciul cu Danemarca, din preliminariile CM 2018, programat la Cluj-Napoca, pe 26 martie. Într-o interevenţie la sport.ro, fostul căpitan al primei reprezentative a comentat şi ultima poreclă atribuită în lumea fotbalului prietenului său, antrenorul „câinilor”, Cosmin Contra.

La 4 ani a început pregătirea în gimnastica artistică, la 9 ani a participat la primul turneu internaţional, la 17 ani a devenit dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena, iar la 30 de ani, încă neîmpliniţi, este una dintre cele mai frumoase prezentatoare de televiziune din România. Monica Roşu s-a transformat din micuţa gimnastă ce scria istorie pentru sportul românesc într-o femeie de succes, ce îşi împarte viaţa între cariera în televiziune, şedinţe foto, proiecte de afaceri şi viaţa de cuplu. În luna mai, Monica se pregăteşte să schimbe prefixul vârstei sale, deşi nimeni nu îi dă mai mult de 25 de ani.

CSM Politehnica Iaşi şi CFR Cluj joacă, pe Emil Alexandrescu, de la ora 20:30, ultimul meci al etapei a 25-a din Liga 1. Înaintea partidei, formaţia din Copou ocupă locul 10 în clasament, cu 26 de puncte, în timp ce clujenii sunt pe locul 6, cu 37 de puncte, dar cu un meci în plus disputat faţă de Astra, principala urmăritoare a echipei din Gruia pentru un loc în play-off-ul campionatului. În cazul în care vor învinge, elevii lui Vasile Miriuţă vor acumula 40 de puncte şi vor egala pe CS U Craiova, echipa de pe locul 3 din clasament.

De partea cealaltă, CSM Poli Iaşi poate avea un rol important în stabilirea ultimei echipe calificate în play-off. Echipa pregătită de Eugen Neagoe va juca, după meciul cu CFR, tot pe teren propriu cu Astra Giurgiu, pe 2 martie. În tur, CFR Cluj a câştigat, pe „Dr. Constantin Rădulescu”, scor 1-0. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în Cupa României, pe 13 decembrie 2016, într-un meci în care tot clujenii s-au impus, scor 2-0, pe teren propriu. În ultimele 10 confruntări directe, CFR Cluj a câştigat de 7 ori, două meciuri s-au încheiat la egalitate, în timp ce CSM Poli Iaşi s-a impus o singură dată. Eugen Neagoe, antrenorul Iaşiului, a câştigat doar o singură partida din cele 8 disputate contra CFR-ului ca antrenor, şi a înregistrat 7 înfrângeri. De partea cealaltă, Miriuţă a câştigat 4 partide din 5 contra Iaşiului şi a pierdut una singură.

Concordia Chiajna şi Astra Giurgiu, campioana României, se întâlnesc în penultimul meci al etapei a 25-a din Liga 1. Înaintea partidei directe, Astra ocupă locul 7 în clasament, cu 35 de puncte, dar are două meciuri mai puţin disputate, în timp ce Concordia se află pe locul 11, cu 24 de puncte. Pentru echipa lui Marius Şumudică, meciul cu ilfovenii antrenaţi de Dan Alexa reprezintă una dintre ultimele şanse de care mai poate profita campioana pentru a accede în play -off. Pe locul 7 în clasament, giurviuvenii sunt la două puncte distanţă de CFR Cluj, echipă care joacă tot astăzi, de la ora 20:30, cu CSM Politehnica Iaşi, pe stadionul Emil Alexandescu. Astra are cinci victorii consecutive în campionat, printre care una cu liderul FC Viitorul (1-0), dar vine după eliminarea din Europa League, ca urmare a înfrângerii suferite la Genk (0-1).

De cealaltă parte, ilfovenii vin după victoria împotriva Pandurilor Târgu Jiu, 1-0, la Severin. În tur, cele două echipe au remizat, scor 1-1, pe Marin Anastasovici. În ultimele 10 confruntări directe, Astra a obţinut 5 victorii, 3 meciuri s-au încheiat la egalitate, iar Concordia Chiajna a înregistrat două victorii. Antrenorul Dan Alexa a pierdut, până în prezent, toate meciurile pe care le-a disputat contra Astrei, la toate echipele pe care le-a antrenat, în timp ce Şumudică are 1 victorie, 2 egaluri şi 1 înfrângere în meciurile cu Concordia Chiajna.

Simona Halep se află pe poziţia a patra în noua ierarhie întocmită de Asociaţia Tenisului Feminin (WTA), iar clasarea româncei este una excelentă, ţinând cont că s-a retras de la ultimele două turnee importante. În schimb, Irina Begu şi Monica Niculescu pierd teren din cauza rezultatelor slabe înregistrate în circuit. Halep este în continuare numărul 4 mondial, având 5.172 de puncte în visterie. În clasamentul oferit publicităţii luni, eleva lui Darren Cahill este devansată doar de Serena Williams (1 WTA), cu 7.780 de puncte, Angelique Kerber (2 WTA), cu 7.405 puncte, şi Karolina Pliskova (3 WTA) – 5.640 de puncte. În mod surprinzător, Simona se află pe acelaşi loc pe care a început sezonul, deşi nu a convins în ultimele două luni. Halep a ratat participarea la turneele de la Doha (Qatar) şi Dubai (Emiratele Arabe Unite), din cauza unei probleme la genunchi, dar şansa constănţencei a fost că nu a avut puncte de apărat.

Florin Andone a rămas fără antrenor. Gaizka Garitano Aguirre, în vârstă de 41 de ani, a fost demis se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Gaizka Garitano a fost numit în funcţia de antrenor la Deportivo La Coruna pe 10 iunie 2016. Anterior, Garitano antrenase la Eibar şi Eibar B, şi la Valladolid. Garitano o lasă pe Deportivo pe locul 17 în clasamentul primei ligi din Spania. Cu 19 puncte acumulate după 23 de meciuri, echipa lui Florin Andone se află la doar două puncte de primul loc retrogradabil ocupat de Sporting Gijon.

Rafa Benitez, antrenorul celor de la Newcastle, ar putea părăsi formaţia engleză şi să ajungă în China, în schimbul unui salariu ce îl va face cel mai bine plătit antrenor din lume. Dacă ar accepta oferta, Rafa Benitez ar încasa nu mai puţin de 35 de milioane de euro de pe sezon, informează Mirror. Antrenorul spaniol mai are contract cu Newcastle până în vara anului 2019. Totuşi, fanii formaţiei Newcastle nu vor ca Rafa Benitez să părăsească clubul, mai ales acum când echipa are un parcurs foarte bun şi poate promova în Premier League. Tehnicianul de 57 de ani a mai antrenat formaţii mari ale Europei precum Inter Milano, Liverpool, Valencia, Osasuna sau Real Valladolid.

China este deja renumită pentru transferurile importante din ultima perioadă. Carlos Tevez a semnat un contract pe doi ani cu formaţia Shanghai Shenhua, din prima ligă a Chinei, care a plătit pentru el 10.5 milioane de euro. Acesta a devenit cel mai bine plătit jucător din lume şi câştigă 38 de milioane de euro pe an. Oscar, brazilianul care a jucat la Chelsea, a înregistrat cel mai scump transfer din fotbalul din Asia, 60 de milioane de euro.

Voleibaliştii Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” şi cei ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti vor participa luni, 27 februarie, ora 16:00, la un meci demonstrativ pentru un scop nobil: strângerea de fonduri pentru educaţia copiilor defavorizaţi. Evenimentul din Sala „Mihai Viteazul” din Bucureşti va strânge la un loc voleibaliştii echipei noastre şi pe cei ai ASE-ului, fanii celor două formaţii, studenţi, copii şi oameni cu suflet mare care vor să ajute la construirea viitorului elevilor mai puţin norocoşi. Evenimentul va include, pe lângă meciul de volei, o serie de activităţi de interacţiune cu publicul. La eveniment sunt invitaţi 50 de copii susţinuţi de Asociaţia Hermes Bucureşti.

Federaţia Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, continuă acţiunile de dotare cu câte un defibrilator extern automat pentru fiecare club afiliat. Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi, FRF a organizat şi cursuri de prim ajutor şi management al situaţilor de urgenţă apărute la sportivi. Cursul durează 7 ore şi este susţinut de doctorul Ovidiu Cismaru, medic primar Medicină de Urgenţă. Cursurile, care au debutat în decembrie 2016 la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, au continuat în perioada 20-23 februarie 2017 cu trei acţiuni la Iaşi, Craiova şi Galaţi. În cele trei locaţii au participat cadrele medicale a 75 de membri afiliaţi. Acest proiect a fost susţinut şi finanţat de către UEFA în totalitate şi este primul de o asemenea amploare în sportul românesc.

Jucătoarea de tenis Simona Halep se menţine pe locul 4, cu 5.172, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA). Irina Begu a coborât trei poziţii în clasamentul WTA, faţă de săptămână trecută, când a fost pe locul 28, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat pe locul 66, în timp ce Monica Niculescu a ajuns pe locul 43, în coborâre de patru poziţii. Patricia Ţig a urcat şi ea până pe locul 101, în timp ce Ana Bogdan se află 20 de poziţii mai jos.

În Top 10, americanca Serena Williams pe primul loc, urmată pe podium de germanca Angelique Kerber şi de sportiva cehă Karolina Pliskova. Sportiva din Marea Britanie, Johanna Konta, a părăsit Top 10, în locul acesteia urcând Elina Svitolina, câştigătoarea turneului de la Dubai. La dublu, Monica Niculescu a ajuns pe locul 20, în timp ce Raluca Olaru a urcat pe locul 62, iar Andreea Mitu rămâne pe poziţia 88.

Echipa României, în compenenţa Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi Mădălin Bucur, a câştigat, etapa de Cupă Mondială de la Varşovia, proba de sabie seniori masculin. Echipa României a trecut în faza optimilor de reprezentativa Franţei, cu scorul de 45-40. Tiberiu Dolniceanu a reuşit să aducă ultimele cinci tuşe pentru România, după ce a intrat pe planşă împotriva lui Vincent Anstett la scorul de 40-33 în favoarea României. În sferturile de finală, sabrerii tricolori a trecut, tot cu o diferenţă de cinci tuşe, de echipa Rusiei, scor 45-40. Pentru un loc în marea finală, România a avut parte de un duel foarte aprig, împotriva Ungariei. Totul s-a decis în disputa dintre Aron Szilagyi şi Tiberiu Dolniceanu. Românul a intrat pe planşă la scorul de 40-39 în favoarea maghiarilor şi a reuşit şase tuşe faţă de numai patru ale adversarului său.

Astfel, România s-a impus cu 45-44. În marea finală, tricolorii antrenaţi de Florin Zalomir au înfruntat Italia. Câştigătoarea s-a decis tot la tuşa decisivă. Dolniceanu l-a învins pe Luca Curatoli, iar echipa României a câştigat cu 45-44 şi totodată, etapa de Cupă Mondială, disputată în Polonia, la Varşovia. Pe locul trei s-a clasat Coreea de Sud, care a trecut în finala mică de Ungaria, scor 45-43. În concursul individual, sabrerii români s-au clasat pe următoarele poziţii: Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – locul 20, Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) – locul 34, Mădălin Bucur (CS Dinamo) – locul 53, Alin Badea (CSA Steaua) – locul 55, Dragoş Sîrbu (CS Dinamo) – locul 94, Sorin Eftimie (CS Dinamo) – locul 137, George Iancu (CSA Steaua) – locul 143. Au participat 175 de sportivi.

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao, campionul mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, a anunţat, pe pagina sa de Twitter, că îl va înfrunta pe britanicul Amir Khan, într-un meci programat pe 23 aprilie. Adversarul lui Pacquiao a fost stabilit fanii săi, prin intermediul unui sondaj organizat pe o reţea de socializare. Pe 12 februarie, pugilistul filipinez le-a cerut urmăritorilor de pe Twitter să aleagă numele viitorului său adversar, iar britanicul Amir Khan a fost câştigătorul sondajului respectiv, cu 48 la sută din voturi. Celelalte opţiuni au fost britanicul Kell Brook, australianul Jeff Horn şi americanul Terence Crawford.

Pacquiao, în vârstă de 38 de ani, nu a făcut precizări în privinţa locului în care îl va întâlni pe Amir Khan (30 de ani), deşi la începutul lunii februarie anunţase că următoarea sa partidă va avea loc în Emiratele Arabe Unite. Khan, care a confirmat disputarea meciului, a boxat ultima oară în mai 2016, când a fost învins prin knockout de mexicanul Saul Alvarez. Dintre cele 35 de meciuri la profesionişti, britanicul a câştigat 31, dintre care 19 prin knockout, şi a pierdut patru. Manny Pacquiao, campion mondial la opt categorii diferite, şi-a anunţat retragerea din activitate în aprilie 2016, după care a revenit asupra deciziei, iar în noiembrie acelaşi an l-a învins pe americanul Jessie Vargas, în confruntarea care i-a adus titlul mondial WBO la categoria semimijlocie.

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, în vârstă de 35 de ani, a mărturisit că a fost tentat să se retragă din activitate, după câştigarea celui de-al 18-lea titlu de Grand Slam, la începutul anului, însă reacţiile apropiaţiilor şi dragostea pentru tenis l-au determinat să continue. Roger Federer, aflat în prezent pe locul 9 ATP, a cucerit, la sfârşitul lunii ianuarie, al cincilea titlu al său la Australian Open, după cele câştigate în 2004, 2006, 2007 şi 2010, şi al 18-lea în total la turneele de Grand Slam.

PROGNOZA METEO
27 Februarie 2017

Valorile termice vor crește, iar vremea va fi mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și ceațã, dimineața, izolat, iar noaptea local. În a doua parte a intervalului, pe arii restrânse, în regiunile nord-vestice, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei și 9 grade în sudul Banatului.

Bucuresti

Vremea va fi mai caldã decât în mod normal pentru sfârșitul lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și ceațã dimineața, dar mai ales noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *