Stiri pe scurt 27 Februarie 2016

Stiri pe scurt  27  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   27  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 27 februarie. In anul 1872,s-a născut Alexandru Vaida-Voievod, om politic, preşedinte al delegaţiei române la Conferinţa de la Paris şi şef al primului guvern parlamentar al României Mari, fondator şi preşedinte al organizaţiei politice Frontul Românesc (m. 19 martie 1950).

Alţi trei copii din Argeş au fost aduşi aseară la Spitalul Matei Bals din Capitală. Copiii se simt rău, însă nu sunt în stare gravă şi nici nu evoluează către sindromul hemolitic uremic, dau asigurări medicii. Speriaţi de scandalul izbucnit în ultimele zile însă, părinţii au solicitat transferul lor de urgenţă. După ce acum două zile directorul spitalului din Piteşti anunţa că nu va demisiona, medicii se declară depăşiţi de situaţie. Ei recunosc că nu au teste specifice pentru Ecoli şi că aceste analize trebuie făcute la spitalele pentru boli infecţioase. Intre timp, ancheta făcută de Corpul de Control al Premierului arată că la spitalul din Piteşti sunt probleme de ordin administrativ.

Oamenii fără adăpost care-şi fac veacul în jurul Gării de Nord primesc ajutor din partea unui orfan. În fiecare vineri seară, Tiberiu Antipa şi voluntarii săi oferă o masă caldă. Campania a început în ianuarie şi până în aprilie, Tiberiu şi-a propus să ducă mâncare în zona Gării. Tânărul ştie ce înseamnă greul pentru că la rândul său provine dintr-un centru de plasament. A fost abandonat în spital şi singura casă pe care a cunoscut-o a fost centrul de plasament.

Andreas Treichl, CEO Erste, ce deţine cea mai mare bancă din România, BCR, spune că legea dării în plată nu va avea un impact semnificativ asupra contului de profit şi pierderi al BCR, ci îi va afecta pe cei tineri, care vor să îşi ia o casă. Dacă legea dării în plată va fi aprobată de Parlament, băncile vor înaspri condiţiile de creditare pe piaţa imobiliară, în primul rând prin creşterea avansului şi garanţii mai mari. El spune că în aceste condiţii numai cei cu venituri mari vor putea să îşi cumpere o casă.

Cel mai mare impact al Pământului cu un meteorit de la incidentul din Celyabinsk stârneşte atenţia, în ciuda faptului că s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămânI. Meteoritul a fost anunţat de astronomul NASA, Ron Baalke, într-o postare pe Twitter şi apoi analizat de către Bad Astronomer Phil Plait. După cum a fost subliniat, energia eliberată de explozie a fost de echivalentă cu detonarea aproximativ a 13.000 de tone de TNT. Recentul meteorit căzut în Brazilia a ars 30 de kilometri deasupra Oceanului Atlantic şi 1.000 de kilometri în largul coastelor Braziliei.

Conform unei opinii generale, industria şi, în special, China generează cele mai multe emisii de carbon, dar nu e chiar aşa. Unul dintre principalele motive pentru care întregul mapamond trebuie să suporte probleme grave cu smogul şi poluanţii din aer sunt uzinele chinezeşti. Conform unui nou studiu, adevăratul impact asupra planetei este dincolo de factorii primari evidenţi, şi anume în industrie şi agricultură. Din această perspectivă, consumătorii casnici au cel mai mare impact asupra mediului, susţin cercetătorii.

Copiii de până la 3 ani ar putea fi excluşi din numărul persoanelor care plătesc cheltuielile cu apa, căldura sau gazul în cadrul asociaţiilor de proprietari. Liberalul propune extinderea termenului de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30. Includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică, consideră iniţiatorul. Consumul realizat de aceştia se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinţei per ansamblu.

Un tânăr din Constanţa a a fost la un pas să fie călcat de o cisternă după ce a primit un jet de spray paralizant în ochi. Totul s-a întâmplat după ce omul, aflat în stare avansată de ebrietate s-a luat de angajata unui bar, iar de aici şi până la scandal nu a mai fost decât un pas. Agenţii de pază l-au tras afară pe tânăr şi i-au dat cu spray în ochi. Tânărul a vrut să se apere şi a ajuns pe şosea, în faţa unei cisterne care l-a acroşat. Martorii spun că agenţii de pază ar fi intervenit brutal, fără să fie cazul.

Actorul american Tony Burton, care a jucat în şase filme „Rocky” alături de Sylvester Stallone, a decedat, la vârsta de 78 de ani, din cauza unor complicaţii generate de pneumonie. Tony Burton a decedat într-un spital din California, a declarat soţia actorului, Aurelian Burton, explicând că soţul ei fusese internat de mai multe ori în ultimele luni, din cauza unei infecţii a vezicii urinare şi pneumonie. Tony Burton a interpretat rolul lui Tony „Duke” Evers, antrenorul de box al lui Rocky Balboa, jucat de Sylvester Stallone, şi Apollo Creed, interpretat de Carl Weathers, în şase filme din seria „Rocky”, în perioada 1976 – 2006. Burton a interpretat iniţial rolul de antrenor de box al lui Apollo, adversarul lui Rocky Balboa, după care l-a antrenat pe Balboa.

Guvernul va răspunde plângerii PNL pe tema votului în două tururi cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat,că partidul a depus la Secretariatul General al Guvernului (SGG) plângerea prealabilă pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin, procedură necesară pentru a se putea depune acţiunea în contencios administrativ.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va prefaţa momentul artistic al cântăreţei Lady Gaga în cadrul galei premiilor Oscar din Los Angeles, de pe 28 februarie, pentru a promova o campanie împotriva agresiunilor sexuale petrecute în campusurile universităţilor americane. Lady Gaga va face spectacol pe 28 februarie, în cadrul ceremoniei premiilor Oscar, unde va cânta melodia ”Til It Happens To You”, cântec legat de campania Casei Albe ‘It’s On Us’ care se adresează conştientizării agresiunilor sexuale petrecute în campusurile din SUA. Vicepreşedintele Joe Biden va călători în acest weekend la Hollywood pentru a o prezenta oficial pe Lady Gaga la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, potrivit L.A.Times.

Punerea în aplicare a legii dării în plată în forma sa actuală poate genera un risc sistemic pentru sectorul bancar, prezintă un risc major pentru evoluţia macroeconomică şi ar putea avea un impact negativ asupra cererii interne, precum şi asupra încrederii consumatorilor şi a investitorilor. Documentul nu constituie poziţia oficială a Comisiei şi nu aduce atingere unei astfel de poziţii. Raportul notează că aplicarea retroactivă a legii privind darea în plată pentru stocul existent de împrumuturi, astfel cum se prevede în forma actuală a legiI, poate constitui o provocare pentru mai multe instituţii de credit şi poate antrena, în viitor, o activitate de creditare mai redusă. Totodată, ridică motive serioase de îngrijorare privind securitatea juridică şi stabilitatea sectorului financiar.

Corpul de control al premierului a constatat ”probleme de ordin administrativ, cel puţin la Spitalul de Pediatrie Piteşti’, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut şi pană în februarie, că nu există infecţii nosocomiale în spital, deşi nu s-a efectuat nicio analiză. Potrivit Corpului de control al premierului, în perioada 24.02.2016 – 25.02.2016 au mai fost internaţi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie” un număr de 4 copii, cu vârste între 4 luni şi 1 an şi 4 luni, cu afecţiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 şi 2, rezultatul fiind pozitiv.

Doi adulţi şi un copil de opt ani au rămas înzăpeziţi, pe Drumul Naţional 67C, cunoscut şi sub denumirea de „Transalpina”, drumul fiind închis circulaţiei până în primăvară, iar patru jandarmi montani au fost mobilizaţi pentru scoaterea maşinii turiştilor de sub nămeţi. Cei doi adulţi şi copilul de 8 ani au rămas înzăpeziţi, în condiţiile în care în zonă stratul de zăpadă este de circa 40 de centimetri, ninge viscolit şi se înregistrează minus 3 grade Celsius. Pentru scoaterea maşinii de sub nămeţi intervin patru jandarmi montani din Şugag.

Descinderi de amploare într-un centru comercial din Capitală, din Sectorul 2. La acțiune participă peste 100 de polițiști. Până în acest moment au fost identificați mai mulți agenți comerciali care aveau spre vânzare marfă care nu avea documente de proveninență. În acest moment se fac investigații, marfa fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Deşi ne despart mai bine de două luni până la startul campaniei electorale pentru alegerile locale, Capitala s-a umplut de afişe şi bannere cu cei care îşi doresc un post de primar. Bătălia din precampanie este una dură şi se dă mai ales între candidaţii aceluiaşi partid. Fiecare în parte încearcă să câştige notorietate, fie pe stradă, fie pe Facebook. Cristian Petrescu, cel care în 2012 i-a urmat Elenei Udrea la şefia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, vrea acum să fie primar la Sectorului 3. A găsit şi un mod inedit de a-şi face campanie, folosindu-se de un videoclip devenit viral.

Tot în online încearcă să câştige notorietate şi candidatul cu cele mai multe şanse ale Partidului Naţional Liberal pentru Sectorul 5, Ovidiu Raeţchi. Acesta şi-a propus să devanghelizeze sectorul şi încearcă asta prin postări haioase. În acelaşi sector îşi doreşte un fotoliu de primar şi social democratul Cristian Rizea, care dincolo de problemele pe care le are în interiorul partidului, îşi continuă campania în mediul online şi offline.

La Sectorul 1, se duce o luptă aprigă în PNL între Diana Tuşa şi Alexandru Nazare. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, Diana Tuşa avea banere în toate intersecţiile importante din sector, acestea au dispărut, locul lor fiind luat de afişele cu Nazare. Tuşa a rămas însă activă pe reţelele de socializare. Unii candidaţi au mers însă mai departe şi au încercat să îşi crească notorietatea în spaţiile publice. Este cazul lui Marius Rogin, cel care a intrat în cursa internă din PNL pentru desemnarea candidatului la sectorul 4. Acesta a fost luat la rost de poliţia locală, pentru că îşi făcea campanie în pieţele din sector.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a omagiat pe artistul Ray Charles, în spectacolul „In Performance at The White House”, ultimul eveniment de acest gen găzduit la Casa Albă în timpul mandatului său, la care au cântat Usher, Demi Lovato şi alţi artişti. În pofida faptului că a asigurat că nu va cânta la eveniment, preşedintele Obama a fost cooptat de mai mulţi artişti de prin rang în spectacolul omagial de la Casa Albă dedicat regretatului muzician Ray Charles.

O rachetă a căzut, într-o bază din provincia afgană Kandahar în care sunt staţionaţi militari români, dar incidentul nu s-a soldat cu victime sau daune materiale. România are dislocaţi în Afganistan aproximativ 600 de militari. Provincia Kandahar este un fief al insurgenţilor talibani afgani, aflaţi în conflict cu Administraţia prooccidentală de la Kabul.

Cel puţin cinci persoane au murit în două atacuri care au vizat oraşe din vestul Siriei, la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului, printre care şi militanţi ai grupărilor rebele care acuză forţele regimului Assad de comiterea atacurilor. Trei militanţi din gruparea rebelă A doua Divizie Costală, care aparţine coaliţiei Armata Siriană Liberă, au murit într-un atac în provincia Latakia, din nord-vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Turcia. Atacul a avut loc doar câteva ore de la intrarea în vigoare a acordului convenit de Rusia şi SUA privind încetarea temporară a conflictului armat din Siria.

Acordul de încetare a focului în Siria, rezultatul negocierilor dintre SUA şi Rusia, a intrat în vigoare, teoretic, sâmbătă la ora 0.00 (0.00, ora României), aplicându-se confruntărilor dintre forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate Administraţiei Bashar al-Assad. Armistiţiul nu include organizaţiile teroriste Stat Islamic şi Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida. Atât coaliţia internaţională coordonată de SUA, cât şi Rusia au anunţat că vor continua operaţiunile militare contra „grupurilor teroriste”.

SPORT

Worldsoccer.com a întocmit un top al celor mai influenţi şi buni jucători din lume. Sursa citată a realizat clasamentul având un eşantion de 500 de fotbalişti, iar România este una dintre cele mai puţin reprezentate ţări de pe mapamond. Ţara noastră oferă doar trei jucători în acest top, toţi trei jucând peste hotare. Constantin Budescu (Dalian Yifang), Vlad Chiricheş (Napoli) şi Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina) sunt fotbaliştii aleşi de worldsoccer.com. În ediţia de anul trecut a topului s-au regăsit doi jucători: Alexandru Chipciu şi Cristian Manea.

Laurenţiu Reghecampf e forţat să schimbe, după ce etapa trecută a pierdut surprinzător, 1-3 în Ştefan cel Mare cu FC Voluntari. Jocul slab al Stelei l-a făcut pe patronul Gigi Becali să-l critice public pe Momcilovic şi să-l recheme pe la echipă pe Tade, iar Hamroun a spus adio măririi salariale care-i fusese propusă. În afara modificărilor de ordin tactic, antrenorul campioanei va fi nevoit să schimbe şi din cauza suspendărilor sau a accidentărilor de ultim moment.

Conflictul dintre echipa patronată de Gigi Becali şi CSA a trecut într-o nouă etapă după ce brandul Steaua a fost evaluat la 57 de milioane de euro. Laurenţiu Roşu, fost jucător al roş-albaştrilor în perioada 1993-2000, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care este tratată echipa acum şi spune că suferă alături de suporteri. Roşu a câştigat cinci titluri, trei Cupe şi trei Supercupe ale României alături de Steaua. În 2004 a plecat în Spania unde a jucat pentru Numancia, Recreativo Huelva şi Cadiz.

România are trei jucătoare calificate în careul de aşi la turneul ITF de la Sao Paulo, dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari. Într-o competiţie cu parfum de „ligă inferioară” a sportului alb, Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu îşi intră în ritm, adună încredere pentru o revenire în straturile superioare ale tenisului. Ana Bogdan completează asaltul tricolor.

Andreea Mitu (107 WTA), principala favorită a competiţiei, a reuşit a treia victorie consecutivă pe zgura braziliană cu set câştigat la zero. Sportiva pregătită de Adrian Marcu a învins-o cu 6-3, 6-0 pe Myrtille Georges (Franţa, 195 WTA), după o oră şi şapte minute de joc. Andreea a avut un start mai dificil de meci: a reuşit primul break în game-ul al cincilea, însă Georges a replicat imediat la retur, cu un break propriu. Reacţia principalei favorite a fost promptă: a câştigat următoarele nouă game-uri, fără să îi mai lase vreo şansă pe propriul serviciu franţuzoaicei.

Barcelona vrea să-l readucă pe Camp Nou pe Hector Bellerin. Cotidianul catalan Sport notează că la finalul meciului dintre Arsenal şi Barcelona din UEFA Champions League, meci câştigat de gruparea blaugrana cu 2-0, Iniesta şi Pique l-au întrebat pe fundaşul dreapta care este situaţia lui contractuală la „tunari”.

Luis Enrique îl vede pe Bellerin drept înlocuitorul perfect pentru Dani Alves, jucător ajuns la 32 de ani. Dacă mutarea se va realiza, Bellerin îşi va trece şi el numele pe o listă impresionată de fotbalişti transferaţi de la Barcelona de la Arsenal în ultimii 10 ani. Fabregas, Thuerry Henry, Alex Song, Thomas Vermaelen sau Alexander Hleb au plecat de la Londra la Barcelona.

Giani Infantino (45 de ani) a devenit noul preşedinte FIFA, după ce s-a impus în turul doi de vot în faţa celor trei contracandidaţi rămaşi în cursă (Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Ali Bin Al Hussein şi Jerome Champagne), după retragerea lui Tokyo Sexwale. Infantino a obţinut 115 voturi în turul doi cu 11 mai multe decât ar fi avut nevoie pentru a câştiga scrutinul. Fostul secretar general al UEFA a fost urmat de Şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, cu 88 de voturi.

Salih Dursun, fotbalistul lui Trabzonspor care săptămâna tecută i-a arătat cartonaşul roşu arbitrului meciului cu Galatasaray, şi-a aflat pedeapsa. Fotbalistul a fost suspendat pentru următoarele trei meciuri şi amendat cu 4.000 de euro, Comisia de Disciplină a federaţiei turce considerând că a încălcat dreptul arbitrului, după ce în minutul 86 al meciului cu Galatasaray i-a luat cartonaşul arbitrului Deniz Ates Bitnel şi i l-a arătat, sugerând că oficialul ar trebui să părăsească terenul.

Pentru CSU Craiova, o remiză e echivalentă cu un eşec în meciul de sâmbătă, cu CFR Cluj, programat la ora 14 pe arena “Extensiv”, aşa încât directorul tehnic Daniel Mogoşanu afirmă că va utiliza o strategie ofensivă. Cu o remiză sau un eşec contra CFR-ului, oltenii ar porni în play-out cu 16 puncte, în timp ce un succes le-ar aduce un punct în plus.

Revenit în lotul Universităţii, după ce a fost suspendat în meciul de la Severin, cu Pandurii, mijlocaşul Nicuşor Bancu a declarat: „Suntem dezamăgiţi că nu am prins play-off-ul, dar asta nu înseamnă că vom fi mai puţin motivaţi. Dacă suntem pe locul 8, înseamnă că atât merităm în acest moment, dar vom lupta să terminăm pe poziţia a şaptea. Nu vreau să mai vorbesc despre preconizatul transfer la Steaua, eu îmi doresc să joc cu Universitatea Craiova în competiţiile europene, pentru că eu de mic ţin cu Universitatea, ca şi tatăl meu, aşa cum este şi cazul lui Andrei Ivan“.

John Terry are o cameră specială pentru trofee şi amintiri preţioase din fotbalul în casa sa din Oxshott, iar starul lui Chelsea a publicat pe Instagram o imagine cu „averea” sa. Cu 18 ani de carieră petrecuţi la cel mai înalt nivel, căpitanul lui Chelsea are cu siguranţă ce să expună, iar printre tricourile puse pe unul dintre pereţi se numără inclusiv unul purtat de Diego Armando Maradona. Terry a păstrat inclusiv şampaniile primite cadou la finalul meciurilor în care a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren, în timp ce tricoul purtat în finala Cupei Angliei din 2007 stă la loc de cinste.

Mircea Sandu a comentat numirea lui Gianni Infantino în funcţia de preşedinte al FIFA, după ce fostul secretar general al UEFA a câştigat alegerile ţinute la Zurich, cu 115 voturi din totalul de 207 (55,5%). Infantino a fost candidatul susţinut şi de Federaţia Română de Fotbal, iar preşedintele Răzvan Burleanu a reacţionat imediat pe site-ul oficial al forului naţional precizând că FRF „intră într-o nouă etapă a relaţiei cu FIFA”.

Mircea Sandu îi transmite însă indirect lui Burleanu că votul acordat lui Gianni Infantino nu se traduce în mod direct într-o posibil ajutor primit de FRF din partea FIFA în viitor. Deşi consideră că niciunul dintre cei cinci candidaţi nu a avut anvergura lui Sepp Blatter, Mircea Sandu lasă să se înţeleagă că Infantino are experienţa necesară pentru a conduce FIFA, în condiţiile în care prin rolul îndeplinit până acum, secretar general al UEFA, el conducea forul european din punct de vedere executiv.

Manchester United s-a calificat în optimile Europa League după ce a trecut cu 5-1 de danezii de la Midtjylland pe Old Trafford (în tur Midtjylland câştigase cu 2-1). Dincolo de calificare, fanii lui United, dar şi tehnicianul Louis van Gaal au motive de bucurie pentru olandezul Memphis Depay, care a reuşit unul dintre cele mai bune meciuri la United, după transferul din vara lui 2015, de la PSV.

Depay a fost titularizat de Van Gaal şi a profitat din plin de şansa primită. Olandezul a marcat un gol, dar a reuşit multe alte faze spectaculoase şi şi-a ridiculizat adversarul direct, pe Andre Romer. Fundaşul de 22 de ani al formaţiei daneze a fost depăşit în repretate rânduri de Depay, iar în cele din urmă a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene. La final, Romer a recunoscut că nu s-a simţit niciodată mai umilit şi că a fost la un pas să izbucnească în plâns după confruntarea cu Depay.

Mircea Rednic spune că şi-ar fi dorit ca meciurile Dinamo – Steaua, din semifinalele Cupei României, să se poată disputa pe Naţional Arena, pentru ca fanii ambelor echipe să aibă condiţii demne de anul 2016 pentru un meci de fotbal cu o asemenea încărcătură. Tehnicianul s-a arătat dezamăgit de modul în care autorităţile tratează problema celui mai mare stadion al ţării şi îi acuză de incompetenţă pe cei de care depinde redeschiderea arenei pentru organizarea de partide.

PROGNOZA METEO
27 Februarie 2016

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale la aceastã datã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în nordul Moldovei și 13 grade în sud-vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua slab, în centrul și sud-estul țãrii și pe arii restrânse în celelalte regiuni. La munte și cu totul izolat în extremitatea nordicã a țãrii, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, noaptea, în sudul Banatului și pe crestele montane. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceațã.

Bucuresti

Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în prima parte a zilei, când trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 9 grade, iar cea minimã de 4…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *