Stiri pe scurt 26 Aprilie 2016

Stiri pe scurt 26 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  26  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 aprilie. In anul 1922, s-a născut poetul Ştefan Augustin Doinaş, membru al Academiei Române, preşedinte de onoare al Uniunii Scriitorilor. Este cunoscut pentru scrierilr „Omul cu compasul”, „Alter ego”, „Anotimpul discret”, „Lamentaţii” – volume de poezii; „Lampa lui Diogene”, „Orfeu şi tentaţia realului”, „Măştile adevărului poetic” (m. 25 mai 2002).

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, că de când se află la conducerea DNA „nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informaţii Externe”, precizând „că este ilegal să deţii informaţii referitoare la posibile infracţiuni şi să nu sesizezi Direcţia Naţională Anticorupţie”. Totodată, Kovesi a declarat că uneori a aflat informaţii din investigaţii jurnalistice. Aceasta a vorbit şi despre colaborarea cu alte servicii secrete, Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, şi Serviciul de Informaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Mitsubishi Motor a testat fraudulos emisiile pentru maşini în ultimii 25 de ani, adâncind o criză care deja i-a şters aproape jumătate din valoarea de piaţă. Testele frauduloase care falsificau consumul real de combustibil, şi datele despre eficienţă, au început să fie manipulate încă din 1991. Compania a anunţat că nu a reuşit să atingă standardele japoneze de testare încă din 2002. Descoperirile au dat naştere unor noi îngrijorări cu privire la viabilitatea Mitsubishi Motors, iar acţiunile s-au prăbuşit pentru a cincea zi consecutiv, scăzând valoarea companiei cu 3,85 miliarde de dolari.

Google a lansat, în România, „Atelierul Digital”, o platformă online, dedicată studenţilor şi antreprenorilor, ce oferă cursuri gratuite pentru creşterea competenţelor digitale şi în urma cărora se poate obţine o certificare din partea Google şi Interactive Advertising Bureau-IAB Europe. Nevoia de competenţe digitale este una dintre cele mai mari provocări ale Uniunii Europene şi ale Europei Centrale şi de Est în particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostinţe digitale. Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Liderul grupului senatorial PSD, Mihai Fifor, a cerut, retrimiterea la comisii a legii privind pensiile aleşilor locali, plenul Senatului stabilind termen de două săptămâni pentru rediscutarea actului normativ. Actul normativ a primit raport de adoptare cu amendamente la Comisia de constituţionalitate, preşedintele Comisiei anunţând că textul este identic cu cel adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor. Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local. Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.

Ca angajat, Dragoş Pavăl nu a avut şefi care să ştie să-l aprecieze. Acum, la mai bine de 20 de ani după ce a fondat propria firmă, de numele său se leagă o întreagă serie de superlative. Nu este doar apreciat, ci şi cel mai admirat manager din mediul privat de afaceri, în 2015, este cel mai important retailer român, dar şi cel mai putenic antreprenor. Pavăl, care spune franc că nu-i place să vorbească despre el, povesteşte cum a ajuns aici şi ce planuri mai are pentru afacerea pe care o vede păstrată în familie, generaţie după generaţie.

Întâlnirea săptămânală între premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis au fost reprogramată pentru miercuri, premierul Dacian Cioloş refuzând să comenteze declaraţiile şefului statului potrivit cărora este nemulţumit de Guvern. Întrebat dacă a stabilit o întâlnire cu preşedintele care şi-a exprimat unele nemulţumiri faţă de Guvern, Cioloş a spus : „Am stabilit mâine (miercuri-nr.r) o întâlnire. Dânsul vă poate da răspunsul la acest lucru, nu eu”. Preşedintele, Klaus Iohannis, a declarat într-un discurs ţinut la Timişoara că sunt unele lucruri care îl nemuţumesc la actualul Guvern, însă acest Guvern nu este al lui, iar ”vremea în care preşedintele lua locul premierului a trecut”.

Parchetul General s-a autosesizat în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, după ancheta jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor despre soluţiile folosite în spitale la dezinfecţie, soluţii care ar fi diluate. Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu a declarat, înainte de şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că Parchetul General s-a autosesizat cu privire la unele informaţiile făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan. Potrivit anchetei realizată de Gazeta Sporturilor, firma Hexi Pharma, care alimentează spitalele din România cu dezinfectanţi, livrează diluanţi cu o cocentraţie mult mai mică decât ar trebui să fie.

O aplicaţie de telefon pentru alertarea în cazul situaţiilor de urgenţă şi pentru educarea populaţiei despre modul în care să se comporte în caz de cutremur, inundaţii, viscol sau alte dezastre, a fost lansată, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Această aplicaţie este o premieră pentru România. A fost dezvoltată cu scopul de a pregăti populaţia să facă faţă unei situaţii de urgenţă, mai ales că în cazul în care apare un dezastru major, trebuie să ştim cum să acţionăm până la intervenţia serviciilor profesioniste. Este esenţială alertarea timpurie, o componentă importantă a aplicaţiei “DSU”. Astfel, anumite gesturi, acţiuni pe care le găsim în lecţiile aplicaţiei “DSU” sunt salvatoare de vieţi. Prin modulul de raportare, populaţia poate veni în sprijinul serviciilor de urgenţă, prin trimiterea de imagini de la faţa locului, chiar înainte ca forţele de intervenţie să ajungă acolo.

Şase responsabili ai unei companii româneşti, care au plasat în mod fraudulos aproximativ 250 de lucrători temporari români şi bulgari în întreprinderi din sectorul agroalimentar din regiunea franceză Bretania, au fost reţinuţi şi anchetaţi. Arestările sunt rezultatul unei investigaţii îndelungate, iniţiate în urma controalelor efectuate în companii din sectorul agroalimentar la sfârşitul anului 2013 şi în aprilie 2014.

PNL le cere preşedintelui PE, Martin Schulz, şi preşedintelui PES, Sergei Stanishev, să se delimiteze de liderul PSD Liviu Dragnea, ca urmare a deciziei acestuia de a rămâne la şefia PSD, în pofida condamnării sale pentru fraudă electorală,practică ce pune sub semnul întrebării exerciţiul democratic. PNL susţine că indiferent de viziunile diferite pe care Partidul Socialiştilor Europeni şi Partidul Popular European le au asupra modului în care trebuie gestionate intereselor celor pe care îi reprezintă, ambele familii politice ştiu că „respectarea legilor se constituie în pilonul pe care s-a construit Uniunea Europeană”.

Procurorii Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de Ministerul Justiţiei (MJ) pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Potrivit unui comunicat, „Ministrul justiţiei a transmis, Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru o perioadă de 3 ani a domnilor procurori Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor”. Pentru desemnarea celor două propuneri „ministrul justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate”.

Legea privind pensiile aleşilor locali va fi dezbătută în plenul Senatului, după ce a primit raport de adoptare cu amendamente la Comisia de constituţionalitate, preşedintele Comisiei anunţând că textul este identic cu cel adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor. Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.

Roma se află şi în 2016, comparativ cu anul precedent, pe primul loc în topul destinaţiilor preferate de români pentru călătoriile de Paşte, iar locul trei pe podium este ocupat de Bruxelles atât în ce priveşte alegerile din 2016, cât şi din 2015. Singura modificare a topului se remarcă la ocupanta locului secund în preferinţele românilor pentru aceste scurte vacanţe – şi care anul acesta a fost Berlin, spre dosebire de Belgrad în 2015.

83% dintre rezervările făcute de către utilizatori, au fost efectuate de pe un dispozitiv de tip desktop şi au fost finalizate cu o medie de 79 zile înainte de data plecării – cu mult mai atent planificate decât cele din 2015, când rezervările au fost efectuate cu o medie de numai 17 zile în avans. Valoarea medie a unui bilet, rezervat pentru perioada sărbătorilor de Paşte, este de 263,46 euro. Cel mai ieftin bilet rezervat de români pentru o călătorie pascală a costat 38,48 euro şi are ca destinaţie oraşul italian Milano, iar cel mai scump a costat 602,45 euro şi are ca destinaţie capitala cehă Praga.

Anul trecut, numărul românilor care declarau că vor să lucreze s-a ridicat la 361.000, în scădere cu 4,9% faţă de anul anterior. Ponderea persoanelor subocupate în totalul populaţiei active a fost în 2015 de 2,9%, cu 0,3 puncte procentuale mai mare decât în anul precedent. Din rândul populaţiei inactive în vârstă de 15-74 ani (6.066.000 persoane), 361.000 persoane făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională, în scădere cu 19.000 faţă de anul precedent. Dintre acestea, 357.000 erau disponibile să înceapă lucrul, dar nu căutau un loc de muncă.

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street, vrea să câştige cotă de piaţă şi în segmentul de venituri maii scăzute, cu oferte de conturi de economii online pentru numai 1 dolar. Pentru aproape 150 de ani, Goldman Sachs a fost banca celor bogaţi şi puternici. În prezent, gigantul de pe Wall Street vrea să îşi deschidă porţile ”maselor” prin oferte de conturi de economii care pornesc de la numai 1 dolar per depozit.

Un tren de marfă, care circula pe relaţia Calafat – Craiova, a deraiat, în apropiere de Gara Craiova, două vagoane răsturnându-se în urma incidentului. Garnitura, care aparţine unui operator privat, era încărcată cu cereale şi urma să ajungă la Constanţa. În apropiere de Gara Craiova, trenul a deraiat, iar două vagoane s-au răsturnat. Incidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale. La fata locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA şi Autorităţii Feroviare Române precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei Căi Ferate Craiova.

Mircea Nedelciu (1950-1999) a fost unul dintre cei mai originali prozatori ai generaţiei „optzeciste”. Nedelciu este un scriitor cu o operă care, deşi neîncheiată, datorită dispariţiei premature a autorului, a marcat şi marchează încă literatura română contemporană. De-a lungul a două decenii de carieră literară, Mircea Nedelciu a publicat patru volume de proză scurtă, trei romane de autor şi încă unul în colaborare cu alţi doi colegi de generaţie. Într-un frumos şi necesar gest recuperator, editura Paralela 45 şi-a propus să reediteze scrierile lui Mircea Nedelciu, reunindu-le într-un ciclu de „Opere”.

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu i-a răspuns, pe pagina sa de Facebook actorului Ion Caramitru şi membrilor Senatului UNITER care îl somaseră, luni, să-şi dea demisia din funcţie venind cu argumente de ordin administrativ, organizatoric şi instituţional şi invitându-i la dialog. Ministrul Culturii a argumentat că: „Ruptura gravă existentă între inerţia şi cadrul monolitic al reglementarilor şi efervescenţă scenei vii a artelor m-au determinat să încerc să angajez un proces de reconsolidare mult mai adaptat realităţii actuale a acestor reglementări, dar să o fac în câteva etape”.

În noua serie din Game of Thrones, Jon Snow pare, ca s-o spunem pe limba serialului, destul de mort. După ce rezolvă din start această problemă, episodul face ce face orice cap de serie, adică pune în mişcare un număr de fire narative. Fără spoilere, atâta cât putem spune, întâmplările care urmează o să aibă consecinţe grele în episoadele următoare.

Televiziunea publică a Republicii Moldova (Moldova 1) a lansat, o invitaţie de colaborare între reprezentanta lor la Eurovision, Lidia Isac, şi Ovidiu Anton, cel care trebuia să reprezinte România, acesta refuzând colaborarea, gest pe care l-a considerat „extraordinar, unic şi nobil”. Ovidiu Anton a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj de mulţumire faţă de iniţiativa de solidaritate a Republicii Moldova, spunând că nu va uita niciodată „acest gest deosebit”, dar că nu doreşte să afecteze prestaţia reprezentantei din Moldova. De asemenea, acesta a adăugat că dorinţa sa este de a cânta pe scena de la Stockholm melodia cu care s-a pregătit pentru concurs, „Moment of Silence”.

Michael Douglas îi încurajează pe aspiranţii la preşedinţia Americii să se oprească din „ciondăneală” şi să se ocupe de problema armelor nucleare, după ce actorul a abordat problema într-un nou film la care lucrează. Actorul american în vârstă de 71 de ani lucrează la un documentar despre o familie din California, care trăieşte în apropierea unei fabrici Boeing, unde are loc un accident nuclear în anii 1950.

Comisia pentru învăţământ a Senatului a modificat OUG privind tezele de doctorat, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea tilului de doctor, iniţiativa fiind dezbătută marţi şi în plenul Senatului, însă votul a fost amânat pentru o săptămână. Senatorii din comisie au abrogat articolul care prevedea că „certificatele şi diplomele de licenţă, de master şi/sau de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a acestora”.

Fukushima era considerat, al doilea cel mai grav incident nuclear după Cernobîl, un incident de gradul şase din şapte posibile. O a treia explozie a avut loc la reactorul Doi, după deflagraţiile de la reactoarele Unu şi Trei şi un incendiu la reactorul numărul patru. Un incident de gradul şase este unul serios, care a permis eliberarea în atmosfera a unor cantităţi semnificative de materiale radioactive. Nivelul şapte este un accident major, cu eliberare de materiale radioactive care afectează mediul şi sănătatea oamenilor.

Serviciul suedez de securitate Sapo anchetează posibile ameninţări teroriste care ar viza capitala Suediei, Stockholm, după ce ar fi primit informaţii în acest sens de la autorităţile irakiene.Irakul a informat autorităţile suedeze de faptul că şapte sau opt militanţi ai organizaţiei extremiste Stat Islamic au plecat spre Suedia, cu intenţia de a comite atacuri teroriste în această ţară. Un purtător de cuvânt al agenţiei suedeze de securitate nu a confirmat informaţia vehiculată de presă, însă a declarat că nu poate fi „ignorată”.

Ucraina marchează treizeci de ani de la cel mai mare accident nuclear din istorie, explozia unui reactor al centralei de la Cernobîl, soldat cu moartea a 31 de persoane, numărul total al victimelor putând fi însă între câteva sute de mii şi milioane. Reactorul numărul 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl a explodat pe 26 aprilie 1986. Accidentul nuclear, cel mai grav din istorie, a provocat pe loc moartea a 31 de persoane, dar numărul total al victimelor ar putea fi între câteva sute de mii şi milioane, notează experţi citaţi de presa internaţională.

Preşedintele american Barack Obama spune că face tot ce poate pentru a încheia controversatul tratat de comerţ cu Uniunea Europeană în ultimele sale opt luni de mandat, dar a avertizat că timpul este scurt. Obama vrea să încheie două tratate înainte de expirarea mandatului său pe 20 ianuarie – cu ţările din Pacific şi cu Uniunea Europeană. Problema este că se luptă cu îngrijorări populiste legate de joburi, consum, protecţionism şi impactul asupra mediului în cazul în care tratatele vor fi semnate.

Departamentul de Stat american a aprobat un plan de vânzare a unor rachete aer-aer în Australia, în cadrul unui contract în valoare de 1,22 de miliarde de dolari, anunţă Agenţia SUA pentru cooperarea militară. Guvernul Australiei a solicitat Statelor Unite 450 de sisteme de rachete aer-aer AIM-120D, fabricate de compania Raytheon. Sistemele ar urma să fie instalate pe avioane de tip F/A-18, E/A-18G şi F-35 ale Forţelor Aeriene Regale australiene. Contractul pentru vânzarea de armament se ridică la 1,22 miliarde de dolari.

Expansiunea maritimă chineză, împreună cu creşterea rapidă a cheltuielilor militare, provoacă îngrijorare în rândul statelor din zona Asia-Pacific, dar şi în rândul comunităţii internaţionale. Relaţiile sino-nipone sunt marcate de dispute teritoriale, rivalităţi regionale şi numeroase neînţelegeri privind agresiunea japoneză în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. China şi Japonia îşi dispută suveranitatea asupra unui grup de insuliţe nelocuite din Marea Chinei de Est, în timp ce în Marea Chinei de Sud, Beijingul construieşte insule pe recifuri artificiale, departe de apele teritoriale chineze.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a estimat că omologul său rus, Vladimir Putin, nu este pe deplin convins de ideea unei Europe unite, într-un intreviu acordat postului de televiziune CBS. „Domnul Putin vede NATO, Uniunea Europeană şi unitatea transatlantică drept o ameninţare la adresa puterii ruse”, a declarat Obama. „Ei bine, cred că el greseşte aici. I-am spus că de fapt, o Europă puternică şi unită care colaborează cu o Rusie puternică şi deschisă către exterior este soluţia cea bună”, a continuat preşedintele american. „În acest moment, el nu este pe deplin convins”, a adăugat Obama.

SPORT

Vlad Dragomir visează frumos. Luni, la o zi după ce a împlinit 17 ani, puştiul născut la Timişoara a semnat un contract profesionist cu una dintre cele mai frumoase echipe din lume, Arsenal Londra. Mai devreme nu s-a putut, pentru că aşa spun regulile în Regat, fără contracte profi înainte de 17 ani. Arsenal l-a luat anul trecut, de la ACS Timişoara, pentru 100.000 de euro, şi el a trecut cu brio peste perioada de monitorizare, timp în care a jucat regulat pentru echipa U18 a londonezilor.

Bine consiliat de un agent care preferă ”să muncească acum şi să vorbească mai târziu”, Cătălin Sărmăşan, tânărul timişorean are la dispoziţie doi ani pentru a-i convinge pe ”Tunari” că merită un loc în echipa lui Wenger. Vlad Dragomir poate fi răspunsul pentru cei care îşi pun semne de întrebare referitoare la naţionala României de peste 6-7 ani. El şi ceilalţi puşti crescuţi acum în campionate puternice, şi nu sunt puţini, pot coagula în jurul lor o generaţie care să scoată din nou românii în stradă. Şi, de ce nu, liderul acestei naţionale poate fi chiar Vlad, ”decarul” ce creşte lângă Ozil sau Cazorla. Primul român din istoria lui Arsenal.

Marica a negociat şi cu Getafe în perioada de transferuri din iarnă, dar atacantul a ales să revină în campionatul românesc în detrimentul fostei sale echipe. Vârful în vârstă de 30 de ani a venit la Steaua cu gândul că va juca meci de meci şi va putea prinde astfel lotul României pentru Campionatul European din Franţa, dar planul său a fost dat peste cap de accidentări. Forma fizică a fost de altfel motivul pentru care Marica a renunţat la Getafe.

Veste excelentă pentru fanii tenisului din România: după ce a lipsit la ediţia de anul trecut, Simona Halep (7 WTA) se gândeşte serios să participe la Bucharest Open 2016, turneu desfăşurat în perioada 11-17 iulie. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani este campioana din 2014 a competiţiei de categorie International (6-1, 6-3 în finală cu Roberta Vinci), an în care prezenţa sa la Arenele BNR a generat un interes fantastic.Simona a căzut 5 locuri în clasamentul WTA de la începutul sezonului şi până acum, astfel că cele 280 de puncte puse în joc la Bucureşti ar reprezenta o miză importantă pentru ea. Probabil că decizia finală va fi luată după turneele de Grand Slam de la Roland Garros (22 mai – 5 iunie) şi Wimbledon (27 iunie – 10 iulie), însă Simona analizează de pe acum înscrierea la BRD Bucharest Open.

ASA Târgu Mureş a clacat lamentabil, pe teren propriu, scor 1-4, cu Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a opta a play-off-ului, iar echipa lui Marius Şumudică mai are nevoie doar de un punct pentru a deveni matematic campioană. Ivan Gonzalez, unul dintre jucătorii cu o evoluţie slabă la ASA, s-a înţeles cu Alcorcon, grupare spaniolă din Segunda Division

Costel Gâlcă nu va mai continua la Espanyol din sezonul următor. Cotidianul spaniol Marca anunţă că şefii echipei au luat deja decizia de a renunţa la serviciile antrenorului român. Conducerea lui Espanyol nu va efectua nicio schimbare până pe 15 mai, dată la care se încheie campionatul în Spania. Astfel, Gâlcă va antrena echipa în ultimele trei etape ale sezonului, însă nu va mai continua şi din stagiunea următoare. Marca notează că şefii lui Espanyol au luat această decizie pentru a nu destabiliza complet echipa printr-o schimbare la nivelul băncii tehnice cu doar trei etape înainte de final.

Lupta teribilă dusă de Sorana Cîrstea (131 WTA) pentru a reveni în prim-planul tenisului mondial a fost apreciată de Ion Ţiriac, patronul turneului Premier Mandatory de la Madrid. Omul de afaceri i-a oferit un cadou special jucătoarei ce în prezent munceşte pentru puncte în competiţiile de mâna a doua: Sorana va juca pe tabloul principal săptămâna viitoare, la Madrid WTA, graţie unui wild card. Cîrstea se află într-o ascensiune remarcabilă, ajungând pe locul 131 WTA după ce a început anul pe 244 WTA. Cu siguranţă că experienţa de la Madrid va contribui la saltul Soranei, având în vedere că sportivele participante în primul tur sunt recompensate cu 10 puncte WTA şi un cec de 15.000 de euro.

Ionel Ganea a fost demis de la FC Voluntari după trei înfrângeri consecutive, dar Dumitru Dragomir nu a fost de acord cu această decizie. Preşedintele de onoare al clubului din Ilfov a precizat că a fost decizia conducerii şi că antrenor pentru ultimele partide va fi Dinu Todoran, supervizat de Mircea Rădulescu. Dragomir a comentat şi meciul dintre ASA şi Astra, partidă ce a dus echipa lui Şumudică mai aproape cu un pas de titlul de campioană.

Federaţia Română de Tenis a anunţat că a fost stabilit oraşul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas dintre România şi Spania, din turul 2 al Grupei I, zona Euro/Africană, din 15-17 iulie 2016. Decizia ca meciul să se dispute în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost luată după consultări cu componenţii echipei României dar şi cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, s-a decis ca meciul să se joace. Suprafaţa de joc va fi anunţată ulterior.

Mircea Lucescu a ratat câştigarea titlului cu Şahtior în acest sezon care ar putea fi ultimul al românului pe banca echipei din Ucraina. Presa turcă a scris încă de la începutul anului că „Il Luce” este dorit în Turcia, Galatasaray, Fenerbahce şi Trabzonspor fiind cluburile interesate de serviciile tehnicianului în vârstă de 70 de ani.

Roselyne Bachelot, fost ministru al Sănătăţii şi Sportului, a declarat, în luna martie, că jucătorul de tenis, Rafael Nadal, a stat 7 luni departe de terenul de tenis din cauză că ar fi fost depistat pozitiv la un test antidoping. Nadal a anunţat că a acţionat-o în judecată pe Roselyne Bachelot. De 9 ori câştigător la Roland Garros, spaniolul Rafael Nadal, a anunţat oficial că a acţionat-o în judecată pe Roselyn Bachelot, fost ministru al Sănătăţii şi Sportului în guvernul francez în perioada 2007-2010.

Bogdan Stancu este în mare formă, cu o lună şi jumătate înainte de startul turneului final al Campionatului European din Franţa, atacantul echipei Genclerbirligi a marcat al 10-lea său gol din acest sezon, în victoria, scor 3-1, cu Gaziantespor. Internaţionalul român Bogdan Stancu a fost titular la Genclerbirligi, în deplasarea cu Gaziantespor. Oaspeţii au deschis scorul prin Moestafa El Kabir, iar mijlocaşul la închidere Selcuk Sahin a dublat avantajul. Gazdele au redus din diferenţă prin Anton Putsila.

După remiza echipei Tottenham, 1-1 pe teren propriu cu West Bromwich Albion, în etapa a 35-a a campionatului Angliei, Leicester mai are nevoie de doar trei puncte în ultimele 3 etape, pentru a-şi asigura primul titlu de campioană din istoria clubului. Tottenham a câştigat un punct în meciul cu West Bromwich Albion fără ca vreun jucător al echipei lui Mauricio Pochettino să înscrie vreun gol. Tottenham a condus cu 1-0 după autogolul lui Craig Dawson, însă în minutul 73, tot fotbalistul lui West Bromwich Albion a fost cel care a restabilit egalitatea. La finalul jocului tehnicianul londonezilor a spus că nu a renunţat încă la ideea de a câştiga titlul.

Conducătorii lui Manchester United se tem că dacă echipa va fi preluată de Jose Mourinho, antrenorul portughez îl va da afară pe Ryan Giggs, una dintre legendele grupării de pe Arena Old Trafford. Francezul Laurent Blanc este şi el favorit să o antreneze pe Manchester United. Oficialii echipei Manchester United vor să-l aducă antrenor pe francezul Laurent Blanc. Chiar dacă Jose Mourinho este favorit să preia din sezonul următor gruparea de pe Old Trafford, englezii se tem că antrenorul portughez ar da afară una dintre legendele clubului, pe Ryan Giggs.

Fostul mare fotbalist, Diego Armando Maradona, a declarat că Juventus a câştigat meritat titlul în Serie A, dar acuză că echipa torineză este ajutată în continuare de arbitri. Juventus Torino a cucerit cinci titluri consecutive, performanţă pe care a mai obţinut-o doar echipa din anii ’30. Idol la Napoli în anii ’80, Diego Armando Maradona nu a uitat-o pe rivala Juventus Torino. Fostul mare star argentinian a declarat că Juventus merită titlul de campioană a Italiei, însă a afirmat că fotbaliştii antrenaţi de Massimiliano Allegri au avut şi foarte mult noroc.

Înfrângerea cu CS U Craiova, scor 0-2, a fost ultimul meci pentru Ionel Ganea pe banca celor de la FC Voluntari. Conducerea clubului a decis să-l demită pe tehnicianul în vârstă de 42 de ani după cel de-al treilea eşec consecutiv înregistrat de ilfoveni. Echipa va fi pregătită de cuplul Dinu Todoran/Yuksel Yesilova în ultime etape din play-out.

PROGNOZA METEO
26 Aprilie 2016

În cursul zilei, cerul va fi variabil în extremitatea vesticã și de sud-vest, iar în celelalte regiuni înnorãrile vor persista. Va ploua în jumãtatea de est a țãrii și izolat în nord-vest și centru. În sud-est se vor mai putea depãși, pe arii restrânse, cantitãți de apã de 15…20 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare. Noaptea, ploile se vor restânge ca arie, iar cerul se va degaja în cea mai mare parte a teritoriului. Din punct de vedere termic, vremea va fi rece pentru aceastã perioadã. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei și 8 grade pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri în Moldova, Dobrogea și la munte. Spre sfârșitul intervalului se va forma brumã, local în nord, centru și în zona submontanã și izolat în rest.

Bucuresti

Vremea va fi cu mult mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Astfel, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 4…5 grade în centrul orașului și de 1…2 grade la periferie. Cerul va fi noros în cursul zilei, când va ploua, apoi va deveni treptat, variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *