Stiri pe scurt 25 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 25 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  25 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 25 noiembrie. In anul 1972, a încetat din viaţă Henri Coandă, inventator, inginer, membru al Academiei Române. În 1907 a expus, pentru prima oară în lume, la Berlin, macheta unui avion fără elice, viitorul avion cu reacţie. Numele său rămâne legat de fenomenul aerodinamic cunoscut sub numele de „efectul Coandă”, brevetat în 1934 (n. 7 iunie 1886).

Inspecţia Sanitară de Stat a finalizat controlul la Spitalul Sf. Maria din Bucureşti, raportul indicând o creştere a infecţiilor nosocomiale cu 50% faţă de anul trecut, lipsa unui medic infecţionist şi a unui laborator de analize medicale, printre alte nereguli. În ceea ce priveşte respectarea condiţiilor igienico-sanitare, inspectorii au constat că blocul operator al spitalului dispune doar parţial de circuite corespunzătoare, iar punctele pentru igiena mâinilor din unitatea medicală sunt insuficiente. La Spitalul Sf. Maria, comparativ cu anul trecut, numărul infecţiilor nosocomiale depistate şi raportate este cu 50% mai mare.

Reprezentanţii ministerului transmit că după ce Primăria Generală a Municipiului Bucureşti îşi va da acordul şi va nominaliza un reprezentant al instituţiei în echipa de control, Corpului de control al ministrului Sănătăţii va începe verificările, care vor viza, printre altele, achiziţiile publice efectuate de spital. Comisia internaţională de experţi solicitată de Ministerul Sănătăţii va însoţi echipa Corpului de control în datele de 8 şi 9 decembrie 2016.

Şoferul unui microbuz şcolar este cercetat penal după ce a fost prins în trafic în timp ce transporta persoane care participaseră la un miting electoral în Arad. Poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că din parcarea Sălii Polivalente din municipiul Arad mai multe persoane care au participat la mitingul organizat de o formaţiune politică urmează să fie transportate cu trei microbuze şcolare în localităţile de domiciliu. Pentru că, în urma verificărilor efectuate la faţa locului, nu s-a constatat existenţa vreunui incident electoral, poliţiştii au extins cercetările pe raza întregului judeţ. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Nemulţumirile mocnesc în PNL la jumătatea campaniei electorale, tot mai multe voci contestând modul în care aceasta este organizată – materiale greşite, lipsa afişajului, dar şi strategia PNL, aşteptând încă de pe acum analizele care se vor face după 11 decembrie pentru a vedea cine este „vinovat”. La Bucureşti o parte din materialele electorale nu numai că au fost primite târziu, dar au fost şi greşit concepute. Candidaţii nu s-au regăsit în materialele electorale în aceeaşi ordine de pe listă şi apariţia preşedintelui PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, pe unul dintre materiale i-a nemulţumit pe câţiva liberali care şi-au exprimat nemulţumirea, reamintind că „Buşoi, nu candidează” la alegerile din 11 decembrie.

Dan Voiculescu intră în comisia de eliberări condiţionate a Penitenciarului Rahova, comisia urmând a se întruni şi a analiza solicitarea afaceristului, care va fi de asemenea chemat, pe parcursul zilei, să-şi susţină punctul de vedere. Propunerea va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare la instanţa competentă teritorial, în acest caz Judecătoria Sectorului 5, magistraţii de aici urmând să pronunţe o decizie în primă instanţă în cazul eliberării condiţionate. Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Aproximativ 300 de oameni aşteaptă din nou, la cozi la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera, coada întinzându-se pe o distanţă de 30-40 de metri. Cei mai mulţi au declarat că vin încă de noaptea, având în vedere că programul la ghişee începe la ora 08.00, iar ei trebuie să ajungă la muncă la ora 09.00. Totodată, oamenii se plâng că sunt puţini angajaţi la ghişee. Odată ajunşi înăuntru, oamenii au început să se certe în faţa ghişeelor pe listele cu nume pe care le-au pregătit dinainte, ca să se asigure că prind un loc la ghişeu.

Jumătate dintre programatorii din România sunt în Bucureşti, în timp ce aproape 40% sunt răspândiţi în Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi, Ilfov, Sibiu şi Dolj, ceea ce înseamnă că doar 10% acoperă cele 33 de judeţe rămase. Analiza PIAROM cuprinde forţa de muncă principală în sectorul IT, adică programatori şi asimilaţi, fără cei care lucrează în call center-uri.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, că i-a chemat, la sediul Ministerului de Interne, la discuţii pe prefectul de Bucureşti, Paul Nicolae Petrovan, şi pe cel de Ilfov, Adrian Petcu, dar şi pe cei din conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), pentru o şedinţă astfel încât să fie găsite soluţii imediate pentru situaţia de la direcţie. Şi cozile de joi s-au întins pe sute de metri.

Black Friday, 24 de ore în care românii încing calculatoarele şi serverele retailerilor online. La propriu. În fiecare an din ce în ce mai mult. Iar graba şi dorinţa de a prinde primul ofertele bat tehnologia. Serverele eMAG au picat când s-a dat startul cumpărăturilor, însă, la finalul zilei, retailerul a bifat un nou record de vânzări, peste 300 de milioane de lei, cu 50% mai mult decât anul trecut. În medie, un român îşi face un buget de 1.000 de lei pentru cumpărăturile de Black Friday, spune CEO eMAG, Iulian Stanciu, într-un interviu acordat Gândul. Spre deosebire de vecinii din Ungaria, românii sunt mai impulsivi când vine vorba de cumpărături, neavând nevoie decât de 8 minute pentru a se hotărî ce cumpără, în vreme ce maghiarii cântăresc vreo 10-12 minute.

Cel puţin 17 persoane au fost rănite, după ce două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit la Piteşti, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat, că cel puţin 17 persoane au fost rănite şi o persoană încarcerată, după ce două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit, pe Strada Smeurei, în Piteşti. Din primele date a reieşit că autobuzele circulau în aceeaşi direcţie, dinspre cartierul Trivale, iar unul dintre şoferi nu a păstrat distanţa în trafic şi a lovit autobuzul din faţa sa.

Şapte curse aeriene interne şi internaţionale, operate pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, înregistreză întârzieri, au fost anulate sau redirecţionate la Sibiu din cauza ceţii. Reprezentanţii Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj au declarat, că sunt afectate zboruri spre şi dinspre Bucureşti, Londra – Luton, Charleroi, Sheffield şi Munchen – Memmingen. Judeţul Cluj se află sub cod galben de ceaţă, după ce şi în cursul zilei de joi ceaţa a perturbat traficul pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu”, cursele fiind întârziate, anulate sau redirecţionate spre Sibiu.

Costurile Uniunii Europene generate de violenţa împotriva femeilor sunt estimate la 226 de miliarde de dolari de către Institutul European pentru Egalitate de Gen, reprezentând, printre altele, producţia economică pierdută la muncă din cauza zilelor în care femeile au lipsit. Liderul PNL Alina Gorghiu declară, de Ziua Internaţională Împotriva Violenţei Domestice, că este nevoie de dublarea pedepselor în cazul violenţelor în familie. Costurile estimate la 226 de miliarde de dolari reprezintă, pe lângă producţia economică pierdută la muncă din cauza zilelor în care femeile au lipsit, costurile serviciilor de sănătate, de asistenţă socială şi de justiţie.

Pe 25 noiembrie, de ziua internaţională a eliminării violenţei împotriva femeilor, Comisia Europeană (CE) îşi propune ca anul 2017 să implice acţiuni care se vor concentra pe stoparea violenţei împotriva femeilor şi a fetelor. CE a făcut disponibile patru milioane de euro pentru ţările din Uniunea Europeană (UE) care vor să implementeze şi să dezvolte practici naţionale de informare, de creştere a gradului de conştientizare şi activităţi educaţionale. Banii ar putea fi destinaţi, spre exemplu, poliţiei sau ministerelor care promovează programele de dezvoltare pentru copii. Propunerile vor fi selectate pe 10 decembrie.

La nivelul Raiffeisen Leasing comunicarea este una simpa si sincera. Ne dorim ca fiecare client sa inteleaga ce inseamna finantarea in leasing si cand le este utila, cu accent pe transparenta si claraitatea costurilor si a tuturor caracteristicilor specifice acestui produs. A fost o provocare pentru noi sa ne gandim cum putem vorbi despre transparenta si cum o putem sustine fara a ne inscrie intr-un stereotip, in care doar sa peroram acest principiu fara a-l puteademonstraprin fapte concrete. Am realizat o serie de trei filmulete sub forma unui experiment, prin care am dorit sa evidentiem faptul ca esenta leasingului este simpla si daca este explicata correct si sincer poate fi inteleasa si de un copil de 5 ani.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, arhitectul şef al CJ şi administratorul unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată după ce ar fi favorizat atribuirea unor lucrări unei societăţi comerciale. Procurorii susţin că, în perioada iulie 2007 – aprilie 2013, Constantinescu şi Cenuşă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziţie publică „Documentaţie cadastrală şi înscriere în cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere”. Constantinescu şi Cenuşă au coordonat acţiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferenţial, lucrările de cadastrare a drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Constanţa către o societate controlată de omul de afaceri Ichim Ioan, precum şi cu fraudarea bugetului judeţului Constanţa.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, că la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera se va lucra, începând de luni, în două schimburi, programul fiind 07-21, tot de luni fiind urmând a fi implementată şi programarea online. Aproximativ 300 de oameni au aşteptat din nou, vineri dimineaţă, la cozi la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera, coada întinzându-se pe o distanţă de 30-40 de metri. Cei mai mulţi au declarat că vin încă de noaptea, având în vedere că programul la ghişee începe la ora 08.00, iar ei trebuie să ajungă la muncă la ora 09.00. Totodată, oamenii se plâng că sunt puţini angajaţi la ghişee.

O fetiţă în vârstă de 13 ani din oraşul Tismana, judeţul Gorj, a fost găsită spânzurată într-o cameră a locuinţei sale, iar primele verificări arată că s-ar fi sinucis din cauza neînţelegerilor cu părinţii. Ea a fost găsită, de către mama ei, care a sunat la 112. Echipa de cercetare s-a deplasat la locuinţa indicată. Minora a fost găsită spânzurată într-o cameră a locuinţei, de o grindă. Din verificări a rezultat faptul că între minoră şi părinţii acesteia au avut loc discuţii contradictorii, existând în familie o stare de tensiune. Nu au fost identificate urme vizibile de violenţă pe corpul fetei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. Fetiţa era elevă în clasa a VII-a la Şcoala Celei, din cadrul Liceului Tehnologic Tismana, iar joi a mers la cursuri. Profesorii nu au sesizat că eleva ar trece printr-o depresie.

Militarii au făcut, la terenul de instrucţie Ghencea, repetiţii pentru parada militară ce va avea loc de 1 Decembrie, alte repetiţii, de data aceasta organizate la Arcul de Triumf, urmând să aibă loc duminică, începând cu ora 08.00. Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti,

Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania şi Statele Unite ale Americii. Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de parade militare, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament şi retrageri cu torţe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Mai multe utilaje pentru deszăpezirea drumurilor naţionale sunt redistribuite din judeţele din vestul ţării în judeţul Arad, după ce Aradul este singurul judeţ din subordinea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara în care licitaţia pentru deszăpezire nu s-a încheiat nici acum. În cazul judeţului Arad s-a ajuns ca licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale să fie blocată după ce una dintre firmele participante la licitaţie, care a fost eliminată din competiţie pentru că nu ar fi îndeplinit condiţiile, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dispus continuarea analizării tuturor ofertelor, inclusiv a companiei eliminitate.

In doar 4 ore, poliţiştii au depistat 24 de şoferi cărora le-au reţinut permisele de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, unul dintre aceştia fiind prins de radar cu o viteză de 183km/h în localitate. Poliţiştii au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Bucureşti, care conducea pe D.N. 2, în localitatea Poşta Câlnău, judeţul Buzău, cu viteza de 183 km/h, în localitate.Şoferul a fost amendat cu 1.125 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. Un alt bărbat, de 39 de ani, din Râmnicu Sărat, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe DN 2, în localitatea Poşta Câlnău din judeţul Buzău, cu viteza de 110 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.125 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Construcţia Muzeului de la Craiova dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi bate pasul pe loc, iar CJ Dolj, beneficiarul lucrării, dă vina pe constructor, pe care vrea să îl acţioneze în instanţă. În plus, autoritatea judeţeană vrea să organizeze o nouă licitaţie pentru atribuirea lucrărilor. Doar 6 la sută din totalul lucrării de construcţie a Centrului Turistic Interactiv „Constantin Brâncuşi”, din curtea Muzeului de Artă Craiova, a realizat consorţiul de firme care a câştigat licitaţia pentru acest proiect.

În aceste condiţii, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, beneficiarul lucrării, a decis să nu mai continue contractul cu firma constructoare, contract care, de altfel, a încetat de drept pe 7 noiembrie, şi să organizeze o nouă licitaţie. Totodată, actualul constructor va fi acţionat în instanţă şi i se vor cere daune. Ileana Măjină, directoarea Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, a declarat că stadiul proiectului integral este de 30%, iar lucrările care trebuiau executate au fost realizate numai în proporţie de 6,7%.

Legendarul actorul Warren Beatty revine pe marile ecrane după cincisprezece ani de absenţă, cu filmul „Rules Don’t Apply”, un proiect cinematografic personal al starului, despre excentricul miliardar Howard Hughes. Acţiunea filmului „”Rules Don’t Apply” se petrece la Hollywood, în anul 1958, şi se concentrează pe idila dintre tânărul şofer al lui Howard Hughes (interpretat de Alden Ehrenreich) şi o tânără actriţă naivă, jucată de Lily Collins, care semnează un contract cu studio-ul cinematografic deţinut de magnat.

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea preliminară de 7,2 grade s-a produs joi în Oceanul Pacific, în apropierea coastelor statelor Nicaragua, afectat în acelaşi timp de Uraganul Otto, şi El Salvador. Cutremurul a avut loc în Oceanul Pacific, la adâncimea de doar 10 kilometri. Magnitudinea cutremurului a fost revizuită de USGS la 7,0 grade pe scara Richter. În acelaşi timp, Uraganul Otto, de categoria 2, a afectat statul Nicaragua. Guvernul din El Salvador a avertizat că există risc de tsunami în urma seismului.

Mai multe ţări europene, printre care şi România, s-au alăturat unei iniţiative a ministrului german de externe, Frank-Walter Steinmeier, în se care prevede negocierea unui nou acord privind controlul armamentului cu Rusia, pentru a preveni o cursă a înarmării în Europa. Steinmeier a vorbit prima oară în luna august despre necesitatea unui nou acord privind controlul armamentului cu Rusia, pentru a evita escaladarea tensiunilor în Europa. Grupul de state are în plan să dea publicităţii o declaraţie comună, iar o nouă discuţie pe această temă va avea loc în timpul reuniunii ministeriale a OSCE din perioada 8-9 decembrie, care va fi găzduită de Germania, ce deţine preşedinţia prin rotaţie a OSCE.

Ministrul german de Externe a condamnat anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea şi sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei, spunând că astfel de acţiuni subminează încrederea între state şi ar putea provoca o nouă cursă a înarmării. Totodată, Steinmeier a cerut şi altor state să se alăture iniţiativei comune privind controlul armamentului. Pe de altă parte, oficialii americani sunt sceptici în privinţa acestei iniţiative, citând încălcările de către Rusia a tratatelor şi acordurilor existente.

Mai multe persoane au murit şi altele au fost rănite, numărul acestora nefiind încă cunoscut, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit în provincia Semnan din Iran. Numărul exact al celor care au decedat sau sunt răniţi nu este încă cunoscut. Poliţia investighează cauza accidentului, echipele de salvare fiind desfăşurate la faţa locului. Coliziunea a avut loc în oraşul Shahroud, aflat la aproximativ 400 km de capitala Teheran.

Milioane de localnici dintr-o regiune autonomă Xianjiang din nord-vestul Chinei au fost obligaţi să predea paşapoartele Poliţiei locale. Ordinul a venit din partea Biroului de Imigrare din regiunea chineză Xianjiang, ca în urma verificării anuale a paşapoartelor acestea să fie confiscate. Xinjiang, marea regiune din nord-vestul Chinei, este afectată în mod repetat de revolte, uigurii turcofoni reclamând discriminarea în favoarea etniei chineze han care domină economia şi instituţiile. Autorităţile din privincia Xianjiang nu au prezentat nici un motiv pentru aplicarea acestei politici. Conform organizaţiilor pentru drepturile omului, această acţiune intenţionează restricţionarea minorităţii uigurilor turcofoni.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat că a purtat o conversaţie telefonică cu Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, în care acesta l-a invitat la Casa Albă. Trump a fost clar în timpul conversaţiei că are o părere foarte bună despre Ungaria. ”Poziţia noastră s-a îmbunătăţit. Am avut impresia că a înţeles că ungarii sunt oameni curajoşi care au luptat pentru libertate şi ale căror realizări economice au fost extraordinare în ultimii şase ani”, a spus premierul Ungariei.

SPORT

Lucian Bute a scăpat de ”marota dopajului” şi este liber să urce din nou în ring. Comisia districtului Columbia (SUA), care a judecat cazul, a acceptat explicaţiile boxerului român şi ale avocaţilor săi şi a dictat o suspendare de numai şase luni, exact perioada care trecuse de la meciul de titlu cu Badou Jack. Bute a fost de acord să încheie afacerea printr-un astfel de verdict şi a donat în plus 50.000 de dolari în contul versiunii WBC, pentru lupta împotriva dopajului. Bute va boxa din nou în 2017, declaraţia sa fiind că încă nu a renunţat la ideea de a deveni campion mondial.

Marius Şumudică declara ieri dimineaţă, că înaintea partidei cu Austria Viena, din etapa a 5-a a grupelor Europa League, le va ţine elevilor săi un discurs asemănător cu cel propus înaintea meciului cu Steaua, din sezonul trecut, decisiv pentru Astra în drumul spre titlu. Antrenorul giurgiuvenilor s-a ţinut de cuvânt, iar discursul său le-a ridicat nivelul de energie şi de încredere campionilor. Iată discursul construit de Şumudică.

Marius Şumudică a obţinut o victorie uriaşă în deplasarea de la Viena, succes ce îi oferă Astrei o şansă uriaşă de a se califica în primavară europeană. Chiar şi după acest rezultat important, antrenorul giurgiuvenilor este extrem de supărat. Şumudică a dezvăluit că a făcut un scandal monstru cu o zi înainte de meciul cu Austria Viena, de faţă cu oamenii din conducere, extrem de deranjat de faptul că situaţia financiară a echipei este una precară. Întrebat dacă va mai continua din iarnă la Giurgiu, Şumudică nu a oferit un răspuns clar în acest sens.

Steaua a reuşit să câştige meciul cu Osmanlispor, scor 2-1, chiar dacă turcii au condus la pauză cu 1-0. Reghecampf a reuşit să întoarcă rezultatul în actul secund după ce a făcut două schimbări la pauză. Mijlocaşul Stelei, Adrian Popa, a comentat la final evoluţia colegului său, Gabi Tamaş, care pe final de meci s-a poziţionat perfect, la 8 metri de poarta turcilor, şi a deviat cu capul mingea în plasa lui Zydrunas Karcemarskas. „Toţi se rezumă la glume cu băutura, dar puţini apreciază ce face Tamaş pe teren şi faptul că ne ajută foarte mult”. A fost prima victorie a Stelei în grupele competiţiilor europene, după o pauză de mai bine de doi ani. Precedentul succes data din 23 octombrie 2014, acasă, 2-1 cu Rio Ave. Steaua va juca ultimul meci din grupă, decisiv, cu Villarreal, în deplasare, pe 8 decembrie, unde este obligată să câştige.

Chiar dacă are lotul decimat de suspendări şi accidentări, antrenorul Iaşiului, Eugen Neagoe, este optimist că echipa sa poate obţine victoria în meciul din această seară cu CSU Craiova. Tehnicianul aşteaptă de la elevii săi o răbufnire de orgoliu şi aşteaptă prima victorie pe banca formaţiei din Copou după cinci partide în care nu a obţinut decât un punct.

Tehnicianul are mari probleme de efectiv, nu mai puţin de 9 jucători fiind suspendaţi sau accidentaţi. Cristea, Voicu şi Boiciuc sunt suspendaţi, în timp ce Caparco, Târşa, Martin, Chelaru, Mitic şi Ştefănescu sunt accidentaţi. Titular în ultimele meciuri, portarul Caparco s-a accidentat la un antrenament şi este suspect de ruptură musculară. În lotul de 18 al Iaşiului au fost cooptaţi şi doi jucători de 17 ani, mijlocaşul central Robert Dodan şi atacantul Vlad Danale, ambii de la Centrul de Copii şi Juniori, cei doi fiind legitimaţi în urmă cu două zile.

Steaua s-a impus în returul cu Osmanlispor, scor 2-1, la capătul unui meci început extrem de slab, dar pe care vicecampioana l-a „întors” în repriza secundă. Astra a revenit şi ea spectaculos în disputa cu Austria Viena şi e mare favorită la calificarea în primăvara Europa League de pe locul 2 al grupei E, având însă nevoie de o victorie în partida cu deja calificata AS Roma. În meciul Stelei, oaspeţii au deschis scorul în minutul 30, prin Ndiaye, iar calificarea părea deja pierdută pentru Steaua, în condiţiile în care şi Villarreal conducea în Elveţia, prin golul lui Bruno. Nici după ce Momcilovic a restabilit egalitatea situaţia nu părea mult mai bună pentru Steaua, însă situaţia s-a schimbat radical pe finalul celor două meciuri din Grupa L.

Scrima din România s-a reunit într-o gală, care a avut loc la Palatul Elisabeta, unde au fost premiaţi pentru performanţele sportive toţi scrimerii români printre care: fetele de aur de la Rio, antrenorii, cadeţii şi juniorii. Evenimentul a fost găzduit la invitaţia Alteţei Sale Regale Principele Radu, care a deschis gala printr-un discurs prin care a subliniat aportul scrimei la imaginea şi identitatea României. De la gala scrimei nu putea lipsi Mihai Covaliu, recent instalat în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Acesta s-a declarat mândru că a fost în fruntea Federaţiei Române de Scrimă şi a făcut o promisiune către lumea sportului românesc din fruntea COSR.

Fosta atletă Monica Iagăr, în vârstă de 43 de ani, va ocupa, de vineri, funcţia de preşedinte interimar al Clubului Sportiv Dinamo. George Cosac şi-a încheiat joi mandatul, după ce i-a expirat împuternicirea primită în 2015. În noiembrie 2015, fostul jucător de tenis George Cosac a fost împuternicit de ministrul Afacerilor Interne să ocupe funcţia de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, după ce Elisabeta Lipă a preluat conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Născută la Sighetu Marmaţiei, la 2 aprilie 1973, Monica Iagăr şi-a făcut debutul internaţional în 1995, iar în un an mai târziu a fost suspendată şase luni pentru dopaj. În 2008, a devenit campioană europeană la săritura în înălţime, atât în sală, cât şi în aer liber. La Jocurile Olimpice din 2004, a încheiat pe locul 8 în finala din proba de săritură în înălţime. Recordul personal a fost de 2.02 metri. Alegerea noului preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo va avea loc pe 14 decembrie.

Atacantul echipei Astra Giurgiu, Daniel Florea, a ţinut să mulţumească persoanelor dragi după ce a marcat un gol şi a obţinut un penalty în meciul câştigat de formaţia sa, scor 2-1 pe terenul Austriei Viena, în grupele Europa League. În urma acestui rezultat, Astra a acumulat şapte puncte şi a urcat pe locul 2 în clasamentul grupei E, la patru puncte în spatele liderului AS Roma. Austria Viena ocupă locul 3, cu cinci puncte, iar Viktoria Plzen are trei puncte şi se află pe ultimul loc, fără şanse de calificare în runda următoare. În ultima etapă, Astra Giurgiu va juca pe teren propriu împotriva formaţiei AS Roma, iar Austria Viena se va deplasa în Cehia, pentru confruntarea cu Viktoria Plzen.

Zenit Sankt Petersburg, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a obţinut joi seara al cincilea succes din tot atâtea posibile în faza grupelor din Europa League, scor 2-0 pe teren propriu cu Maccabi Tel Aviv. Antrenorul în vârstă de 71 de ani îşi îndreaptă atenţia către campionatul Rusiei, acolo unde Zenit se află pe locul 2, la trei puncte în spatele liderului Spartak Moscova. Calificată deja în primăvara europeană, Zenit Sankt Petersburg va evolua în următoarea etapă din campionatul Rusiei pe terenul formaţiei FC Krasnodar, duminică, de la 18:00.

Austria Viena – Astra Giurgiu 1-2. Astra urcă pe locul 2 în Grupa E graţie revenirii spectaculoase din Austria, însă mai are nevoie de o victorie în ultima etapă, cu AS Roma, pentru a fi sigură de calificare (aici ai toate calculele pentru calficare). Tehncianul Marius Şumudică a vorbit la superlativ despre elevii săi după meciul de la Viena, precizând totuşi că echipa sa trebuie să fie extrem de atentă şi la partida cu AS Roma. Fair-play, Şumudică a ţinut să o felicite şi pe Steaua pentru revenirea din partida cu Osmanlispor, câştigată cu acelaşi scor, 2-1.

Campioana României a reuşit, cea mai importantă victorie din acest sezon european. Astra a câştigat pe terenul Austriei Viena, scor 2-1, a ajuns la şapte puncte şi e mare favorită la o calificare nesperată în primăvara europeană. Şters în prima parte a jocului, Constantin Budescu s-a evidenţiat după pauză. Mai întâi a lovit bara în minutul 73, apoi a marcat, din penalty, golul unei victorii fabuloase. La finalul partidei, playmaker-ul giurgiuvenilor a recunoscut că meciul s-ar fi îndreptat spre un rezultat de egalitate dacă austriecii nu ar fi deschis scorul şi a vorbit despre situaţia sa, dezvăluind că echipa de care aparţine, Dalian Yifang, îl doreşte înapoi din iarnă.

FC Steaua, Astra Giurgiu, Anderlecht, Şahtior Doneţk, Zenit Sankt Petersburg, AS Roma, Hapoel Beer Sheva, Manchester United şi PAOK Salonic sunt doar câteva dintre echipele care au obţinut victorii, joi, 25 octombrie, în etapa a 5-a din grupele Europa League, sezonul 2016/2017. FC Steaua a câştigat, scor 2-1, pe teren propriu, cu Osmanlispor, în timp ce Astra Giurgiu a învins în deplasarea de la Viena, cu acelaşi scor, iar ambele echipe româneşti păstrează şanse de calificare în faza următoare a competiţiei. Anderlecht, echipa românilor Stanciu şI Chipciu, a câştigat, scor 3-1, în deplasare cu Gabala, iar Zenit Sankt Petersburg a câştigat, 2-0, meciul cu Maccabi Tel Aviv. Hapoel Beer Sheva, cu Ovidiu Hoban în teren, a câştigat, scor 3-2, pe teren propriu, cu Internazionale Milano.

PROGNOZA METEO
25 Noiembrie 2016

Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme caldã la munte, dar parțial și în regiunile intracarpatice și în dealurile sudice, în timp ce în celelalte zone vor fi apropiate de mediile multianuale ale datei. Cerul va avea înnorãri, cu precãdere în prima parte a zilei și noaptea, în sudul și estul țãrii și va fi temporar noros în restul teritoriului. În zonele joase, local va fi ceațã, posibil asociatã cu burnițã, iar în regiunile din extremitatea de nord și nord-est, trecãtor și izolat, va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade în Dealurile de Vest.

Bucuresti

Cerul va avea înnorãri, cu precãdere la începutul zilei și noaptea, iar în orele dimineții vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *