Stiri pe scurt 25 Iunie 2016

loading...

Stiri pe scurt 25 Iunie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  25  Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 25 iunie. La 25 iunie 2009, a încetat din viaţă Michael Jackson. Supranumit Regele muzicii pop, Michael a murit din cauza unui stop cardiac. Născut la 29 august 1958, el a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5. Cele mai importante albume ale lui au fost „Thriller”, „Bad”, „Dangerous”, „HIStory”, „Invincible”.

Alegerile parlamentare din toamnă au ca miză consolidarea parteneriatului cu SUA, NATO şi UE în noul context creat după Brexit, iar românii vor trebui să opteze între PNL, „singurul partid care priveşte spre vest”, şi cei care vor să frâneze lupta împotriva corupţiei,crede liderul PNL Alina Gorghiu. Gorghiu mai spune că britanicii nu ar fi votat la referendum în cunoştinţă de cauză, unii dintre ei realizând abia acum care sunt consecinţele ieşirii din UE şi regretând decizia, iar românii nu-şi permit un astfel de lux.

„În cazul Marii Britanii, o ţară întreagă a fost ţinută în beznă în faţa întrebării „ce câştig vs. ce pierd?” Este ceva extrem de rar în istorie şi niciodată nu s-a terminat bine. Unii îşi regretă azi votul, realizând că au căzut în capcana unor politicieni iresponsabili. Noi, în schimb, nu ne permitem luxul unui astfel de regret. De aceea în toamnă, poate în alţi termeni, despre asta va fi vorba şi în cazul nostru: realităţi paralele vs. luciditate”.

Antropologul Alexandru Bălăşescu ia în discuţie rezultatul votului de joi, 23 iunie, din Marea Britanie, în urma căruia opţiunea cetăţenilor britanici a fost ieşirea din UE, antropologul luând în considerare câţiva dintre factorii care au dus la această decizie: populismul, intoleranţa, rasismul. Antropologia a fost şi continuă să fie despre “Celalalt”. Dar este despre celălalt în urmărirea constantă a înţelegerii de sine. Pentru a ajunge la această înţelegere, primul pas necesar (dar nu suficient) este depărtarea de sine prin reinvatarea de a privi lumea prin ochii, mintea şi trupul celuilalt.

Traficul rutier va fi restricţionat, pe mai multe artere din Capitală, timp de câteva ore, pentru defăşurarea marşului normalităţii, organizat de Asociaţia Noua Dreaptă, şi celui al diversităţii, organizat de Asociaţia Accept. Astfel, participanţii la marşul pentru normalitate organizat de organizat de Asociaţia Noua Dreaptă se vor strânge în Piaţa Victoriei, ulterior mergând pe traseul : Piaţa Victoriei – parcare TNT – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite, stânga Splaiul Independenţei – capătul tramvaielor 32 – Aleea Dealul Mitropoliei. Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

În ceea ce priveşte marşul diversităţii, organizat de Asociaţia Accept, se va face adunarea participanţilor la intrarea pe şoseaua Kiseleff dinspre Piaţa Arcului de Triumf, către Piaţa Victoriei, unde până la ora 17.00 se vor ţine discursuri. Între orele 17:00 – 18:00 participanţii vor defila pe şoseaua Kiseleff. Poliţia Rutieră recomandă şoferilor să circule pe următoarele rute ocolitoare: – Piaţa Arcului de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei; – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – bd. Mărăşti – bd. Mareşal Averescu – bd. Ion Mihalache – Piaţa Victoriei.

Studenţii români care se află în prezent la studii în Marea Britanie şi tinerii care vor să înveţe acolo nu sunt, momentan, în pericol de a pierde împrumutul şi probabil că nici nu vor fi probleme, însă este mult prea devreme să se ştie cu siguranţă. Românii, ca cetăţeni ai Uniunii Europene, beneficiază de un împrumut de la statul britanic, care achită integral taxele de studii, împrumut pe care este aproape imposibil să nu-l obţii în momentul de faţă.

Având în vedere votul cetăţenilor britanici de a părăsi UE, mai mulţi tineri şi părinţi şi-au exprimat îngrijorarea privind posibilitatea de a mai studia la universităţile britanice, care au taxe de 9.000 de lire sterline pe an, bani pe care cei mai mulţi dintre studenţilor nu şi-ar permite să-i achite, motiv pentru care ei aplică pentru un împrumut la guvernul britanic.

Unu din zece români care s-a mutat în Marea Britanie în ultimii ani a ales să devină antreprenor. Birocraţia redusă, interesul crescut al finanţatorilor şi piaţa de desfacere fără graniţe au pus Londra pe prima listă de opţiuni şi pentru afacerile româneşti care vor să se extindă în afara graniţelor. Peste 10.000 de antreprenori români au descoperit un mediu de afaceri în care joacă după alte reguli decât 
cele de acasă.

Peste 100.000 de concetăţeni au decis să-şi încerce norocul în Marea Britanie, unii aflaţi la prima aventură în afara ţării, alţii în căutarea unei soluţii de avarie pentru criza economică profundă din Spania sau din Italia care i-a lăsat fără serviciu. De fapt, datele Institutului Naţional de Statistică arată că Marea Britanie este singura ţară de destinaţie cu valori în creştere ale emigranţilor români.

Indicatorul Robor cu scadenţa la trei luni, în funcţie de nivelul căruia se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a ajuns vineri la 0,85% pe an, în urcare cu 12% faţă de şedinţa precedentă. Astfel costul leilor a ajuns la maximul ultimelor cinci luni, impactat probabil de decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, un eveniment unic pentru Blocul european. Băncile calculează dobânda pentru un credit în lei cu dobândă variabilă în funcţie de nivelul Robor la trei luni la care adaugă o marjă de 2-3 puncte procentuale pentru creditele ipotecare şi de 8-12 puncte procentuale pentru creditele de consum.

Medicul antreprenor Ovidiu Palea a finalizat construcţia unui spital de 2.000 mp în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de aproape 37 de milioane de lei, din care aproape 22 de milioane de lei bani europeni. ProVita, care reuneşte acum două clinici şi un spital care aşteaptă o singură autorizaţie pentru a începe să funcţioneze, a avut anul trecut o cifră de afaceri de două milioane de euro iar în 2016, în funcţie de momentul în care spitalul va începe să funcţioneze, încasările acestui an s-ar putea plasa la 3-4 milioane de euro.

George Soros, unul dintre cei mai mari jucători financiari la bursă cu o avere de 24.9 de miliarde de dolari, a devenit de-a lungul timpului un foarte respectat guru al investiţiilor. Soros s-a născut în Ungaria în anul 1930, iar în 1947 reuşea să migreze în Anglia, supravieţuind astfel celui de-al Doilea Război Mondial. Cât timp a fost student în Anglia, acesta a locuit cu unchiul său, iar după finalizarea studiilor s-a mutat în New York ca să lucreze drept speculant pentru FM Mayer.

Demostraţii de luptă cavalereşti, secvenţe din scenariile istorice ale Bistriţei Medievale şi un joc de lumini laser cu imagini spectaculoase în care se vor regăsi aspecte specifice burgului bistriţean au loc la cea de-a zecea ediţie a Serbărilor Bistriţei Medievale. A zecea ediţie a Serbărilor Bistriţei Medievale se desfăşoară în perioada 24-26 iunie în centrul istoric al Bistriţei, eveniment care îşi propune să reînvie atmosfera medievală şi la care sunt aşteptaţi să participe mii de oameni.

Serbările Bistriţei Medievale îşi propun, pe lângă organizarea diverselor evenimente, de la întreceri cavalereşti, dansuri medievale, târguri, parade şi concerte de muzică medievală, să scoată la lumină şi poveşti uitate din istoria oraşului. Ediţia 2016 s-a deschis cu lasarea celui mai nou album al trupei germane „Farfarellor” – „ZeitZone”. Evenimentul a avut loc vineri la Centrul German (Casa Argintarului), liderii trupei, Mani Neumann (vioară) şi Ulli Brand (chitară) susţinând şi un minirecital, în avanpremiera concertului care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 21.15, pe scena mare a oraşului, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Serbărilor Bistriţei Medievale.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că începând cu data de 1 iulie, în zonele aglomerate din Capitală, vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor, decizia fiind luată în urma unei întâlniri cu directorii din cadrul instituţiei. În cadrul întâlnirii s-a discutat şi problema tânţarilor, precizând că în momentul de faţă nu există un contractor care să acţioneze pe acest palier, întrucât procedura de licitaţie a fost reluată. Edilul a anunţat verificări la ştrandurile, piscinele şi locurile de joacă din Capitală, dar şi începerea toaletării arborilor.

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, după ce a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au făcut percheziţii la 45 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, printre locaţii fiind şi casa lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, reţinându-l pe acesta pentru 24 de ore. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să îl plaseze în arest la domiciliul, hotărârea nefiind definitivă.

Cel mai mare şi mai modern parc de distracţii din Bucureşti va fi inaugurat, în sectorul 2 al capitalei, într-un cadru festiv, unde poveştile copilăriei prind viaţă. Parcul va fi inaugurat de către Primarul Toader Mugur Mihai şi Dan Nicula, Preşedintele Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov. Astfel, noul parc de agrement Tei, va deveni, cu siguranţă, unul din punctele de atracţie ale Capitalei. Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos, Verde Împărat, dar şi pasărea măiastră şi balaurul cu şapte capete, le dau întâlnire tuturor celor care doresc să petreacă o zi special, într-o lume a poveştilor.

Premierul Dacian Cioloş a semnat decizia de eliberare din funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii a lui Mihai Ghyka, după ce acesta şi-a înaintat demisia. Mihai Ghyka, care a fost numit secretar de stat în timpul mandatului fostului ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, trebuia să se ocupe de campania de subscripţie publică pentru opera lui Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”. Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a susţinut, în cadrul audierilor din comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, că Mihai Ghyka ar fi dorit să gestioneze mai multe proiecte, nu doar „Cuminţenia Pământului”.

Fanii „Game Of Thrones” s-au temut că rezultatul votului de la referendumul organizat, în Marea Britanie, va avea un impact negativ asupra serialului filmat în Irlanda de Nord, însă HBO a le-dat asigurări că rezultatul nu va afecta seria fantasy. HBO afirmă că Brexit nu va avea impact asupra filmărilor seriei ‘Game Of Thrones’.‘GOT’ este filmat în Irlanda de Nord şi se credea că este fondat parţial prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Jurnalul lui Vasile Cancicov”, cea mai preţioasă şi consistentă mărturie din Bucureştiul sub ocupaţie,scris de Vasile Th. Cancicov, va fi lansat marţi,5 iulie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu în prezenţa istoricilor Georgeta Filitti, Daniel Cain, Sergiu Iosipescu şi Alina Pavelescu. Editura Humanitas îi aşteaptă pe cititori şi pe pasionaţii de istorie la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pe 5 iulie, pentru o dezbatere despre „Jurnalul lui Vasile Cancicov”, cea mai preţioasă şi consistentă mărturie din Bucureştiul sub ocupaţie.

Cei mai mulţi alegători britanici nu au ştiut ce înseamnă ieşirea din Uniunea Europeană, lucru sugerat de intensificarea căutărilor online despre această temă după referendum. Potrivit datelor furnizate de compania Google, după referendum nu doar că s-au multiplicat căutările online privind efectele ieşirii din UE, dar cei mai mulţi britanici au căutat „Ce este Uniunea Europeană?”, situaţie care demonstrează că nu au ştiut ce votează. Zeci de mii de britanici cer organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la UE, după ce 51,9 la sută dintre cetăţeni au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Liderii Uniunii Europene au exprimat regret şi indignare pentru votul britanic, îndemnând Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană „cât mai curând posibil”. Cetăţenii britanici au fost chemaţi să aleagă între solidaritatea cu popoarele europene şi interesele naţionale, într-un referendum convocat de premierul David Cameron din raţiuni populiste care însă s-a întors împotriva liderului conservator britanic, nevoit să demisioneze.

Euroscepticii din mai multe state europene vor să ceară organizarea de referendumuri pentru ieşirea din Uniunea Europeană, după ce Marea Britanie a votat în favoarea părăsirii blocului comunitar. Euroscepticismul de pe bătrândul continent este la cote alarmante, iar alegătorii din Suedia şi Danemarca care sunt anti-UE ar putea solicita propriul lor referendum. Premierul ceh a avertizat deja că Brexit ar putea declanşa o „Czexit”. În Franţa, partidul de extremă dreapta Frontul Naţional a cerut un vot pentru „Frexit”, subliniind că se impune organizarea unui referendum cu privire la statul de membru UE al Franţei. Marine Le Pen valorifică acum Brexit pentru a câştiga un cât mai mare capital de imagine pentru alegerile din 2017.

În Olanda, politicienii extremişti susţin că olandezii ar trebui să aibă un cuvânt de spus în privinţa rămânerii în blocul comunitar. De altfel, Geert Wilders a cerut răspicat „Nexit”, deşi guvernanţii nu se grăbesc să ia în calcul solicitarea sa. În Italia, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvi a descris Uniunea Europeană ca fiind „o cuşcă de nebuni care omoară locurile de muncă şi demnitatea cetăţenilor”. Potrivit sondajelor publicate de presa britanică, cel mai mare sprijin popular pentru părăsirea spaţiului comunitar l-ar avea Grecia, urmată de Franţa.

Cele 27 de ţări rămase în Uniunea Europeană trebuie să evite să se răzbune pe Marea Britanie, care a decis ieşirea din Blocul comunitar, recomandă oficiali din Germania, cerând cooperare cu Londra în materie de securitate, imigraţie şi pentru stimularea creşterii economice. Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că va fi mult de lucru pentru negocierea condiţiilor ieşirii Marii Britanii din UE. Steinmeier a precizat că miniştrii de Externe ai statelor europene, care se vor reuni în Luxemburg, trebuie să se concentreze pe construirea unei Europe puternice, nu pe amplificarea disensiunilor cu Marea Britanie.

Scoţia ar putea organiza referendum pentru independenţa faţă de Marea Britanie înainte de ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, actuala regiune britanică sperând că se va putea menţine astfel în Blocul comunitar. Membrii Guvernului scoţian se reunesc, într-o şedinţă de urgenţă, pentru a stabili viitorul pas în sensul organizării unui referendum pentru obţinerea independenţei faţă de Marea Britanie. Scoţia, care are cinci milioane de locuitori, speră că va putea rămâne membră UE dacă se va desprinde de Marea Britanie înainte ca această ţară să părăsească Blocul comunitar. Locuitorii Scoţiei au votat într-un raport de 62 la 38% în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE, dar majoritatea cetăţenilor britanici au stabilit ieşirea din comunitatea europeană.

Preşedintele SUA, Barack Obama, menţine avertismentul că Marea Britanie va ajunge „la capătul rândului” în efortul de a semna un acord comercial cu Statele Unite, pentru că Washingtonul va prefera Parteneriatul cu Uniunea Europeană. Înaintea referendumului, Barack Obama avertiza că eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite.

Marea Britanie este supusă presiunilor, pentru stabilirea unui calendar rapid în sensul ieşirii din Uniunea Europeană, după ce majoritatea cetăţenilor britanici au decis acest lucru. Londra crede că ieşirea din UE ar urma să dureze doi ani, iar Boris Johnson, unul dintre liderii grupului care a pledat pentru abandonarea Blocului comunitar, a temperat vineri tonul, spunând că Marea Britanie nu trebuie să se grăbească să părăsească UE. Cameron a sugerat că va rămâne în funcţie până în octombrie, astfel că negocierile vor începe atunci. Succesorul lui David Cameron ar putea fi rivalul său din partidul conservator Boris Johnson, un politician populist eurosceptic care a fost primar al Londrei.

SPORT

Primele trei meciuri din optimile de finală ale EURO 2016:

Elveţia – Polonia, live blog de la 16:00
Ţara Galilor – Irlanda de Nord, live blog de la 19:00
Croaţia – Portugalia, live blog de la 22:00

Elveţia – Polonia, de la 16:00

Faza ”băieţilor mari” la acest Campionat European este deschisă sâmbătă, de la ora 16:00, pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne de partida dintre Elveţia şi Polonia. Fosta adversară a României, selecţionata Elveţiei merge în optimile de finală încrezătoare, însă este cotată cu şanse mici împotriva puternicilor polonezi. Din câte se pare, selecţionerul Elveţiei îl va alege pe puştiul Breel Embolo pentru a-i lua locul în atac lui Seferovic şi există semne de întrebare cu privire la situaţia medicală a lui Mehmedi. Polonia vine cu un moral excelent, dar cu un semn de întrebare asupra prestaţiilor de la EURO ale lui Lewandowski, cel care nu a reuşit să impresioneze.

Ţara Galilor – Irlanda de Nord, de la 19:00

Să fie turneul lui Bale? Văzută drept victimă într-o grupă cu Anglia şi Rusia, naţionala Ţării Galilor a performat de excepţie şi datorită fenomenalului fotbalist al lui Real Madrid. Putea să iasă neînvinsă din grupă dacă Anglia nu reuşea o întoarcere nesperată prin golurile lui Vardy şi Sturridge, însă chiar şi aşa a dat peste un adversar favorabil. Irlanda de Nord s-a calificat dintr-o grupă în care Germania şi Polonia au făcut legea, dar în care Ucraina nu a opus nicio rezistenţă. Statistica ultimelor cinci partide directe arată că Ţara Galilor are un avans, cu 2 victorii, trei meciuri terminându-se la egalitate.

Croaţia – Portugalia, de la 22:00

Dacă EURO 2016 poate avea o câştigătoare surpriză, atunci numele ei cel mai probabil este Croaţia. Cu o prestaţie excelentă în faza grupelor, acolo unde au învins Spania şi Turcia şi au scăpat victoria în mod surprinzător cu Cehia, echipa coordonată de Modric şi de Rakitic întâlneşte Portugalia, o naţională care s-a zbătut în grupa ei. Totuşi, Modric şi Mandzukic au probleme de sănătate şi prezenţa lor în echipă este incertă, aşa cum şi Fernando Santos are dubii în ceea ce îi priveşte pe Gurreiro şi pe Andre Gomes.

Tehnicianul care a revitalizat CFR-ul în sezonul trecut şi a câştigat a patra cupă a României din istoria echipei clujene, a decis astăzi să părăsească clubul ardelean. Toni Conceicao a fost sceptic în privinţa rămânerii, încă de la începutul săptămânii, când s-a întors pentru negocieri cu oficialii echipei. Portughezul a cerut transferuri importante şi rămânerea jucătorilor care au dus greul în sezonul trecut, pentru a se lupta la primele locuri, în Liga I. Oficialii CFR-ului n-au putut să-i satisfacă dorinţele, decât pe jumătate. “Nu sunt bani pentru transferuri”, a fost răspunsul acestora, lusitanul fiind îngrijorat şi de noua depunctare a clujenilor, din sezonul viitor.

Cristian Săpunaru a fost unul dintre jucătorii cu prestaţii constante şi apreciate la Campionatul European, iar acum poate culege roadele. Fundaşul în vârstă de 32 de ani a primit o ofertă din Turcia pe care o analizează atent. Gruparea Goztepe Izmir, echipă ce a terminat pe locul 13 sezonul trecut în liga a doua, îl doreşte pe fotbalistul român. Turcii îi oferă un contract pe două sezoane, cu un salariu de 400.000 de euro în primul an, respectiv 500.000 în cel de-al doilea. Săpunaru a cerut timp de gândire înainte de a da răspunsul final.

Real Madrid este clubul ai cărui jucători au înscris cele mai multe goluri la EURO 2016, 6 la număr, de două ori mai multe decât oricare alt club. Golgheterul Realului la EURO este Gareth Bale, care a marcat 3 goluri până acum. Premier League este campionatul cu cei mai activi jucători la EURO 2016. Wes Hoolahanm, Robbie Brady (ambii la Norwich), Dimitri Payet (West Ham), Romelu Lukaku (Everton), Neil Taylor, Gylfi Sigurdssonn (ambii la Swansea), Aaron Ramsey şi Olivier Giroud (ambii Arsenal) sunt jucătorii din Premier League care au marcat până acum la Campionatul European. De asemenea, Ramsey, Hazard, Ozil, Rosicky şi Fabregas au contribuit cu pase de gol.

Steaua joacă astăzi, cu începere de la ora 18:00, prima partidă amicală a verii. Roş-albaştrii vor întâlni pe NK Turnisce, o formaţie din liga a treia. Acesta este primul meci test ale echipei lui Reghecampf, urmând ca peste trei zile să se dispute partida cu Dinamo Zagreb. Antrenorul Stelei nu se va putea baza pe Chipciu, Popa, Pintilii şi Stanciu, cei patru jucători care au făcut parte din lotul României pentru Campionatul European. De asemenea, Filip şi Ovidiu Popescu au acuzat probleme medicale şi nu vor fi folosiţi. Vlad Achim a ajuns aseară în cantonamentul Stelei şi sunt şanse reduse ca el să joace în primul amical, însă Aganovic şi Golubovic vor fi utilizaţi.

Ligile Naţionale de handbal sunt în vacanţă în acest moment, dar interesul pe plan intern este întreţinut în această perioadă de piaţa transferurilor. Una care este destul de tumultoasă în handbalul feminin, prin ”dezmembrarea” echipei HCM Baia Mare. Campioana României din 2014 nu-şi mai poate continua activitatea, astfel că mai multe cluburi din Liga Naţională s-au străduit să obţină semnătura fetelor care în ultimii 2-3 ani au evoluat în Liga Campionilor. De la HCM Baia Mare a transferat inclusiv CSM Bucureşti. Exceptând campioana naţională en-titre, care ”joacă în altă ligă”, Dunărea Brăila şi SCM Craiova arată cel mai bine în acest moment după transferurile efectuate pentru sezonul 2016-2017.

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, a declarat, vineri, că din cauza regulii impuse de FRF, conform căreia fiecare echipă din Liga 1 va trebui să aibă în teren un jucător sub 21 de ani, cel mai probabil, portarul Florin Niţă va fi cel sacrificat, fiind înlocuit cu Valentin Cojocaru. Steaua a transferat cinci jucători în această pauză de iarnă, dar niciunul nu are sub 21 de ani, ceea ce contravine cu noua regulă pe care cluburile din Liga 1 sunt obligate s-o onoreze din sezonul viitor. FRF le-a impus cluburilor folosirea unui jucător sub 21 de ani în meciurile de campionat, decizie pe care Duckadam o consideră aberantă.

Ibrahimovic a anunţat că se retrage din echipă naţională imediat după ce Suedia a fost eliminată de la Campionatul European, dar Zlatan va continua la nivel de echipe de club. Starul suedez a fost extrem de secretos în ceea ce priveşte viitoarea sa destinaţie, oferind prilejul presei internaţionale să speculeze pe această temă. Englezii au scris în repetate rânduri că Zlatan va ajunge în cele din urmă la Manchester United, dar italienii vin cu o „contra-ofertă”. Jurnaliştii din peninsulă notează că AS Roma i-a propus un contract lui Ibrahimovic şi acum aşteaptă răspunsul acestuia.

Pierluigi Collina, conducătorul Comisiei Arbitrilor de la UEFA, a declarat, sâmbătă, faptul că este mulţumit de prestaţiile celor 18 brigăzi de arbtri ce au condus, până în prezent, meciurile de Campionatul European din Franţa, acestea fiind lipsite de incidente neplăcute. 18 brigăzi de arbitri au fost desemnate să oficieze meciurile de la Campionatul European, printre care şi românul Ovidiu Haţegan, avându-i alături pe Alexandru Tudor, Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac şi Sebastian Colţescu. După faza grupelor, însă, UEFA a decis să renunţe şase dintre acestea.

Presa spaniolă lasă de înţeles că Neymar este pe picior de plecare de la Barcelona. Conflictul cu Messi şi Luis Enrique, precum şi oferta incredibilă a celor de la PSG sunt principalele argumente ale jurnaliştilor din Spania. Cei de OKDario notează că starul brazilian se află în conflict deschis atât cu Messi, cât şi cu antrenorul Luis Enrique motivul fiind reprezentat de atitudinea pe care Neymar o afişează în vestiarul Barcelonei.

Pe de altă parte, Mundo Deportivo informează că şeicii de la PSG sunt dispuşi să facă orice pentru a-l convinge pe Neymar să vină la Paris. Pe lângă salariul fabulos de 50 de milioane de euro pe an, PSG îi oferă lui Neymar şi o „primă” de 40 de milioane de euro. Neymar mai are contract cu Barcelona până în 2018 şi deocamdată ezită să semneze prelungirea înţelegerii. Brazilianul are o clauză de reziliere de 192 de milioane de euro.

CFR Cluj anunţă că renunţă la doi jucători: Vitor Bruno şi Daniel Coelho părăsesc clubul din Gruia. Ardelenii precizează că rezilierea contractelor celor doi fotbalişti s-a produs pe cale amiabilă. Vitor Bruno Ramos Goncalves a jucat pentru CFR Cluj în sezonul 2015-2016, evoluând în 29 de meciuri şi reuşind să marcheze 3 goluri din postura de fundaş stânga. Daniel Filipe Faria Coelho, fundaş dreapta, a jucat sezonul trecut în 16 meciuri şi a înscris un gol.

PROGNOZA METEO
25 Iunie 2016

Vremea se va menține cãlduroasã, izolat canicularã în regiunile vestice și sudice, unde disconfortul termic va mai fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și seara când, pe arii restrânse, mai ales în zonele montane, precum și în centrul și în vestul teritoriului se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, dar de scurtã duratã și în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și în jurul a 35 de grade, izolat în Câmpia de Vest și Câmpia Românã, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *