Stiri pe scurt 25 Februarie 2017

loading...

Stiri pe scurt 25 Februarie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  25 Februarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 25 februarie. In anul 1935, Al. Vaida-Voievod, fruntaş al Partidului Naţional Ţărănesc din România, a înfiinţat o nouă formaţiune politică, Frontul Românesc, motiv pentru care, la 22 martie, va fi exclus din partid. Noua formaţiune va susţine tendinţele autoritare ale regelui Carol al II-lea. În general, ea va avea un impact scăzut asupra vieţii politice a ţării şi asupra electoratului românesc.

Ca să-şi dea copiii la cele mai bune şcoli, sute de părinţi caută disperaţi pe cineva care să-i ia în spaţiu pentru a obţine viza de flotant. În unele cazuri, se ajunge ca zeci de oameni să aibă viză de flotant pe o garsonieră de 30 mp. Iar cei care oferă viza câştigă şi câteva sute bune de lei. Un reporter s-a dat drept un părinte care caută pe cineva ca să-l ia în spaţiu, pentru a obţine mai uşor o viză de flotant pentru înscrierea copilului la şcoala dorită. „Vă luăm în spaţiu la adresa noastră. Vedeţi în anunţ preţul, trei milioane (300 lei -n.r.), iar buletinul iese în şapte zile şi e valabil 10 ani. Plătiţi suma asta şi atât are valabilitate, 10 ani. Viza de flotant ţine un an, buletinul, 10”, explică un domn din sectorul 3 al Capitalei. E doar unul dintre anunţurile care au au umplut Internetul, având în vedere că luni, 27 februarie, încep înscrierile la clasa pregătitoare. Pentru câteva sute de lei, problema vizei de flotant pare a fi rezolvată.

Un domn din sectorul 1 mărturiseşte că, înainte de a-l suna, a discutat cu o altă doamnă care avea nevoie de viză de flotant pentru a-şi duce fetiţa la o grădiniţă din zona respectivă. Pare să aibă experinţă pentru că ştie exact cum se procedează. Întrebat cam câte persoane a luat în spaţiu, bărbatul spune că asta nu are importanţă pentru că nu este o mutare fizică în apartamentului lui. Ministerul Educaţiei transmite că ştie de existenţa acestei probleme şi că încearcă să găsească un cadrul legal pentru stoparea fenomenului. Pe de altă parte, asociaţiile de părinţi susţin că dacă şcolile ar fi toate la acelaşi nivel, nu ar mai exista părinţi care să dorească să-şi dea copilul la altă şcoală decât cea din circumscripţia căreia aparţine.

Mii de simpatizanţi PSD au participat, la Târgovişte, la mitingul pentru susţinerea Guvernului Grindeanu, care a durat aproximativ două ore, timp în care au scandat: „TSDist, nu comunist”, „Votul meu contează”, au cerut respectarea votului din 11 şi demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Manifestanţii din Piaţa Revoluţiei au avut pancarte cu mesaje de susţinere pentru Guvernul Grindeanu, au cerut demisia preşedinlui Klaus Iohannis şi a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, o parte din ei purtând pe umeri sau legat la gât tricolorul României, dar şi inimioare tricolore în piept. Din Piaţa Revoluţiei, manifestanţii au plecat, în coloană, spre sediul PSD, scandând mesaje precum: „Sunt TSD-ist, nu comunist!”, “DNA fără cucuvea”, „Votul meu contează”, „Protest elegant…/Preşedinte ezitant”, “Susţinem normalitatea, apărăm votul democratic”.

Aproape 200 de comercianţi vând mărţişoare în centrul Timişoarei, printre care şi bucăţi din lemn cu chipul lui Arsenie Boca, mărţişoare tricotate sau cu motive tradiţionale. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, comercianţii pot vinde, până în data de 1 martie, în mai multe locaţii din oraş mărţişoare şi felicitări. La fel ca în anii precedenţi, vânzătorii din Timişoara au dat dovadă de multă creativitate.

La două luni de la depunerea jurământului, deputaţi realeşi nu pot face angajări, fiind împiedicaţi de articolul 301 din Codul penal, a declarat deputatul UDMR Marton Arpad, în Biroul Permanent, afirmând că aleşii nu au cu cine să lucreze şi că situaţia trebuie rezolvată, potrivit stenogramei. Deputatul UDRM s-a plâns că deputaţii care au fost realeşi fie nu au angajaţi, fie angajaţii acestora din vechea legislatură trebuie să „lucreze pe gratis”. Marton Arpad susţine că foştii anagajaţi ai unui deputat reales sunt într-o „situaţie ingrată”.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenţionări nowcasting cod galben de intensificări ale vântului, penru 10 judeţe din ţară, în următoarele ore. Astfel, în judeţele Tulcea, Mehedinţi şi Dolj, se aşteaptă intensiicări ale vântului, care la rafală vor depăşi 55 – 65 km/h şi izolat 70-75 km/h. Tot o avertizare cod galben de intensificări ale vântului a fost emisă pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi. In zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune un strat nou de zăpadă. În Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Local şi temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h, iar în zona montană înaltă va spulbera zăpada.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti plouă torenţial, iar în zona kilometrilor 32 şi 33 s-a acumulat apă pe carosabil. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, să folosească luminile de întâlnire şi să mărească distanţa în mers, între autovehicule. Pe A2 Bucureşti – Constanţa, se circulă cu dificultate din cauza ploii torenţiale, în condiţii similare circulându-se şi pe autostrada A4 Agigea – Ovidiu.

Academia de Artă şi Tehnică Cinematografică (Académie des Arts et Techniques du Cinéma) a decernat Premiile César la Sala Pleyel din Paris.Principalele Premii César ale ediţiei 2017 sunt:
Premiul pentru Cel mai bun film:
„Elle”, de Paul Verhoeven

Premiul pentru Cea mai bună actriţă:
Isabelle Huppert, pentru rolul din „Elle”

Premiul pentru Cel mai bun actor:
Gaspard Ulliel, pentru rolul din „Juste la fin du monde”

Premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar:
Déborah Lukumuena pentru rolul din „Divines”

Premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar:
James Thierrée, pentru rolul din „Chocolat”

Premiul pentru Cel mai bun regizor:
Xavier Dolan, pentru „Juste la fin du monde”

Premiul pentru Cel mai bun film străin:
„I, Daniel Blake” (producţie franco-britanică), de Ken Loach

Premiile César au fost iniţiate de George Cravenne, în 1976. Prima ceremonie a avut loc la Paris, la 3 aprilie 1976, la Palais des Congrès. Au fost atribuite, atunci, 13 premii, faţă de cele 20 care sunt înmânate astăzi. Statueta care însoţeşte premiul a fost creată de sculptorul francez Cesar Baldaccini (născut la Marsilia), are 30 de centimetri înălţime şi cântăreşte 3 kilograme. Pentru ediţia din acest an a Premiilor César a fost desemnat preşedinte regizorul franco-polonez Roman Polanski.

Cei care doresc să viziteze un oraş european la sfârşit de săptămână este bine să îşi planifice din timp minivacanţa pentru a beneficia de reduceri la biletele de avion. Alese din timp, biletele de avion pot fi mai ieftine cu peste 40%. Românii pot face economii în medie de 42% dacă rezervă acum un city break în Europa, susţin cei de la Momondo România. Astfel, motorul de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat peste 779 milioane de preţuri pentru zboruri din 100 cele mai populare rute şi arată care este cel mai bun moment pentru a rezerva următorul city break.

Pentru cei care doresc să călătorească la Barcelona, Londra, Amsterdam, Lisabona, Milano sau Berlin este bine să-şi rezerve un loc în avion cu 60 de zile înainte de plecare. Cei care intenţionează să zboare către Praga au nevoie de 58 de zile, pentru Roma sunt suficiente 57 de zile, iar pentru Paris 56 de zile. Există, de asemenea, şi alţi factori, cum ar fi ziua plecării şi momentul din zi, care influenţează preţurile. „Tarifele de zbor pot varia destul de mult în funcţie de ziua şi ora plecării. De obicei, cele mai ieftine zboruri pot fi găsite în zilele de marţi seara, iar cele mai scumpe duminică dimineaţa”, spune Mircea Giurcă.

Specialiştii de la Apele Române au instalat baraje absorbante şi acţionează cu utilaje şi echipamente pentru a limita efectele unei poluări cu uleiuri şi hidrocarburi pe patru râuri din judeţul Iaşi, care provin de la transformatoarele societăţii Fortus din municipiul Iaşi. Pentru limitarea efectelor poluării accidentale produse pe râurile Nicolina, Bahlui, Jijia şi Prut, de pe raza judeţului Iaşi, specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române au instalat şapte baraje absorbante pe râurile Nicolina şi Bahlui, după ce uleiuri şi hidrocarburi provenind de la transformatoarele societăţii Fortus au pătruns, în sistemul de apă pluvială.

Autorităţile au împrăştiat material absorbant pe suprafaţa apei în amonte de barajele plutitoare, în vederea reţinerii şi colectării irizaţiilor şi s-a luat decizia amplasării suplimentare a unui baraj plutitor absorbant pe râul Jijia. O cantitate mult mai mică de uleiuri şi hidrocarburi este prezentă sub formă de irizaţii şi pe râul Prut, astfel că, în baza acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi a Dunării, Ministerul Apelor şi Pădurilor a informat ministerul de resort din Republica Moldova cu privire la situaţia apărută.

Mai multe râuri din 14 judeţe sunt sub cod galben de inundaţii, din cauza precipitaţiilor prognozate, cedarea apei din stratul de zăpadă şi influenţa formaţiunilor de gheaţă. Sub cod galben de inundaţii se află râurile din bazinele hidrografice: Vişeu — bazin mijlociu şi inferior, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Crasna — curs inferior (judeţul Satu Mare), Mureş — bazin superior (judeţele Harghita şi Mureş), Timiş — bazin superior, Bârzava (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Olt — bazin superior (judeţele Harghita şi Covasna), Bistriţa — bazin superior şi afluenţii mici din bazinul mijlociu, afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al Moldovei (judeţele Suceava, Neamţ şi Harghita), Trotuş — bazin superior (judeţele Harghita şi Bacău), Bârlad superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi) şi afluenţii mici ai Prutului din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Nicolae Filimon, tânărul acuzat că a înjunghiat o vânzătoare din Constanţa a fost condamnat, definitiv, la 26 de ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondate apelurile depuse de familia victimei. Rejudecând, magistraţii au decis condamnarea lui Nicolae Filimon la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată pe care au contopit-o cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare aplicată pentru omor calificat. În final, instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare – reprezentând un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând o pedeapsă principală de 26 ani de închisoare, ce va fi executată în regim de detenţie. Celelalte dispoziţii ale sentinţei date Tribunalul Constanţa au fost menţinute, respectiv plata despăgubirilor către familia victimei. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Un exerciţiu de intervenţie contrateroristă a avut loc, la Ambasada Israelului din Bucureşti. Exerciţiul a început sâmbătă, la ora 07.30, fiind organizat cu acordul serviciului de securitate al Ambasadei Israelului. Acţiunea a implicat efective specializate ale Brigăzii Antiteroriste din Serviciul Român de Informaţii, efective ale Jandarmeriei, Poliţiei (Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Rutieră şi Secţia 14 Poliţie). Pe străzile din jurul sediului Ambasadei Israelului traficul a fost restricţionat pe durata exerciţiului.

Două cutremure cu magnitudini de 3 şi, respectiv, 2,9 pe scara Richter au avut loc în judeţul Buzău. Primul cutremur, cu magnitudine de 3 pe scara Richter, a avut loc la ora 5:18, în judeţul Buzău, la o adâncime de 129,8 kilometri. Cel de-al doilea seism, de data aceasta cu o magnitudine mai scăzută, de 2,9, s-a produs la ora 5:44, tot în Buzău, la o adâncime de 133,5 kilometri.

A 89-a ediţie a premiilor Oscar, care vor fi decernate în noaptea de 26 spre 27 februarie, adună o serie de premiere şi de recorduri depăşite, cum ar fi unele nominalizări sau anumite perioade de timp scurse. Care sunt numerele premiilor Oscar din acest an. 14 – numărul nominalizărilor pentru „La La Land”, peste „All About Eve” sau „Titanic”. 20 – totalul nominalizărilor lui Meryl Streep, care şi-a depăşit propriul record. În acest an este nominalizată la categorita „cea mai bună actriţă” pentru roplul din „Florence Foster Jenkins”. 6.687 – numărul membrilor Academiei Americane de Film cu drept de vot, în decembrie 2016.

7 – numărul actorilor de culoare nominalizaţi, printre cre Denzel Washington sau Viola Davis. 7 – numărul actorilor nominalizaţi pentru prima oară: Andrew Garfield, Mahershala Ali, Lucas Hedges, Dev Patel, Isabelle Huppert, Ruth Negga şi Naomie Harris. 21 – numărul anilor care au trecut de la ultima nominalizare a lui Mel Gibson. Anul acesta este nominalizat pentru „Hacksaw Ridge”; actorul a câştigat în 1996 premiul pentru cel mai bun film, cu „Braveheart”, pe care l-a regizat.

23 – numărul anilor care au trecut de când un film de animaţie a fost nominalizat la categoria efecte vizuale: în acest an „Kubo and the Two Strings” şi ”Nightmare Before Christmas” în 1994. 336 – numărul filmelor luate în calcul pentru nominalizări la categoria „cel mai bun film”. 0 – numărul actorilor care au fost nominalizaţi şi în acest an şi anul trecut. 26 – numărul nominalizărilor pentru un singur studiou, este vorba de Lionsgate (La La Land, Hacksaw Ridge, Hell Or High Water şi Deepwater Horizon). 1 – numărul pesoanelor care ar putea câştiga EGOT (Emmy, Grammy, Oscar şi Tony) în acest an – Lin-Manuel Miranda, nominalizat pentru cel mai bun cântec în „Moana”.

Un politician din Suedia propune ceea ce poate fi considerat unul dintre cele mai inedite beneficii la locul de muncă: angajaţii să beneficieze de pauza pentru sex, în locul celei pentru masă, plătită de angajator. Totul în numele sănătăţii şi al creşterii natalităţii. Per-Erik Muskos, membru în consiliul local din Övertorneå, în nordul Suediei, crede că cele mai multe cupluri din ţară nu se bucură de îndeajuns de mult timp de calitate împreună. Astfel, el propune o pauză de o oră pe zi, pentru ca angajaţii să meargă acasă şi să se bucure de partener/parteneră. Politicianul în vârstă de 42 de ani a citat beneficiile de sănătate pe care o persoană le poate avea, dar şi creşterea natalităţii, pentru a-şi motiva propunerea. Studiile sugerează că sexul poate îmbunătăţi memoria, imunitatea.

Cel puţin treisprezece persoane au decedat, iar alte 34 au fost rănite, în urma coliziunii frontale între două autobuze pe o şosea din estul Argentinei. Autobuzele s-au ciocnit frontal în apropiere de oraşul Rosario. Marcos Escajadillo, a adăugat că autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, care s-a produs în condiţii de vreme bună şi pe un drum plat. Două femei sunt în stare critică, a anunţat directorul spitalului unde sunt internate. Compania Monticas a comunicat că şoferii ambelor autobuze au decedat în urma accidentului, iar vehiculele erau într-o stare excelentă.

China a devenit pentru prima dată cel mai important partener comercial al Germaniei în 2016, întrecând Statele Unite, care se află pe locul trei, după Franţa. Importurile Germaniei din China şi exporturile în China au ajuns la 170 de miliarde de euro, anul trecut. Guvernul german şi-a propus să apere comerţul liber global după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ameninţat că va impune tarife asupra importurilor, iar consilierul lui pe teme comerciale a acuzat Germania că profită de un euro subevaluat pentru a mări exporturile. Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a sugerat că Uniunea Europeană ar trebui să îşi concentreze politica economică către Asia, dacă administraţia Trump continuă politicile protecţioniste.

Chestiunea programului nuclear nord-coreean este în esenţă o problemă între Phenian şi Washington, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că Beijingul ar putea rezolva chestiunea „foarte uşor, dacă ar dori”. Într-un interviu acordat recent agenţiei de ştiri Reuters, preşedintele american Donald Trump declara că Beijingul ar putea rezolva chestiunea nord-coreeană „foarte uşor, dacă ar dori acest lucru”, cerând Chinei să exercite mai multă presiune asupra Coreei de Nord pentru a stopa acţiunile tot mai belicoase ale acestui stat.

Autorităţile din Malaezia au declarat, că vor emite un mandat de arestare pentru un diplomat nord-coreean, dorit pentru interogare în cazul uciderii lui Kim Jong Nam, dacă acesta nu cooperează în mod voluntar cu poliţia. Diplomatului i se va acorda timp ”rezonabil” pentru a se prezenta la interogatoriu, înainte ca poliţia să ia alte măsuri supliemntare. Opt nord-coreeni sunt suspecţi în acest caz, inclusiv diplomatul. Unul a fost reţinut de către poliţia din Malaezia, patru ar fi fugit în Coreea de Nord, în timp ce alţi doi se află încă în Malaezia.

Planurile pentru primul contact între Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, dupa ce preşedintele Donald Trump a fost învestit în funcţie, au fost anulate după ce Departamentul de Stat al SUA a respins viza pentru înaltul reprezentant de la Phenian. Discuţiile urmau să aibă loc între trimisul Ministerului de Externe al Coreei de Nord, Choe Son Hui, şi foşti oficiali ai SUA, în prioada 1 – 2 martie la New York, dar au fost anulate după ce lui Choe i-a fost respinsă viza. Nu este clar motivul pentru care Departamentul de Stat i-a refuzat viza lui Choe, însă publicaţia citată a menţionat că uciderea fratelui vitreg al liderului nord-coreean şi testul cu racheta balistică desfăşurat pe 12 februarie joacă un rol primordial în decizia radicală. Oficialii implicaţi în această poveste au refuzat să facă declaraţii pe marginea subiectului.

Cel puţin 42 de persoane au decedat, în urma mai multor atacuri sinucigaşe care au vizat două baze ale forţelor de securitate siriene din oraşul Homs, potrivit televiziunii de stat şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Printre cei decedaţi s-ar număra şi un înalt oficial din cadrul serviciilor de spionaj. Atentatele produse în cartierele Ghouta and Mahatta nu au fost încă revendicat, însă modul de operare indică spre reţeaua teroristă Stat Islamic, care controlează un teritoriu însemnat la est de Homs. Homs este al treilea cel mai mare oraş sirian şi este în mare parte controlat de forţele loiale regimului de la Damasc.

Mexicul avertizează Statele Unite împotriva introducerii unei taxe vamale unilaterale pentru finanţarea zidului de la frontiera dintre cele două state, Guvernul mexican anunţând că ar putea la rândul său impune taxe vamale asupra unor produse importate din SUA. Ministrul mexican de Externe, Luis Videgaray, a declarat că Guvernul studiază posibilitatea introducerii unor taxe vamale asupra unor produse exportate către Mexic de unele state federale americane. În cadrul unui interviu pentru un post de radio, Videgaray a declarat că „Mexicul crede în liber schimb”, însă „va trebui să răspunde” dacă Washingtonul încearcă să impună o taxă care să vizeze importurile venite din Mexic.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a intensificat atacurile împotriva jurnaliştilor, catalogându-i „duşmani ai poporului”, condamnând şi tolerarea de către Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a dezvăluirilor de informaţii clasificate care periclitează siguranţa naţională. Într-un discurs rostit la Conferinţa Conservatoare de Acţiune Politică (CPAC), Donald Trump a criticat dur companiile care produc „ştiri false” citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el. Într-o serie de mesaje transmise prin Twitter, preşedintele SUA a denunţat activităţile FBI, condamnând dezvăluirile neautorizate de informaţii clasificate şi cerând măsuri urgente de contracarare a acestui fenomen.

SPORT

Lucrările la stadionul din Craiova au intrat în linie dreaptă. În urmă cu două săptămâni a început montarea scaunelor, iar de câteva zile se lucrează la aplicarea tablei ornamentale. CS U Craiova speră să poată juca pe noua arenă încă din acest sezon.Oficialii Craiovei vor însă să renunţe la denumirea „Ion Oblemenco”. Oltenii sunt în negocieri pentru a găsi un sponsor care să poarte numele arenei. Conform sursei citate, craiovenii sunt dispuşi să cedeze denumirea stadionului pentru o sumă între 1,5 şi 2 milioane de euro. Această mutare ar aduce venituri în plus pentru echipă chiar dacă asta va însemna renunţarea la denumirea tradiţională. Dacă negocierile vor avea finalitatea dorită de oficialii echipei, CS U Craiova ar deveni prima echipă din România care ar reuşi o asemenea lovitură de imagine. Bayern Munchen, Red Bull Salzburg sau Genk sunt doar câteva dintre echipele europene care şi-au redenumit stadioanele în funcţie de sponsori.

Lucian Bute a suferit o înfrângere grea la Quebec, fiind învins prin KO, în repriza a 5-a, de Eleider Alvarez, la prima apariţie în ring după aproape 10 luni. Partida care ar fi trebuit să-l ducă pe Bute spre un nou meci de titlu – învingătorul urma să se bată cu deţinătorul centurii mondiale WBC la semigrea, Adonis Stevenson – ar putea fi un final de carieră. Lucian a fost învins prin KO în repriza a 5-a, la fel cum se întâmplase în urmă cu cinci ani, la Nottingham (Anglia). Poate că Lucian ar fi trebuit să se oprească după acea înfrângere devastatoare din 2012. Dar Bute, cu ambiţia lui de copil crescut la ţară, n-a putut să accepte un final care i s-a părut brusc şi nedemn. Iar pentru asta trebuie respectat.

Lucian a fost singurul care s-a expus atunci când a urcat în ring cu adversari de toate calibrele. De pildă, acum a urcat la semigrea cu un adversar evident mai puternic decât el. Bute a dorit să-şi arate lui şi să demonstreze tuturor că o carieră de top se poate încheia altfel. Dar loviturile lui Froch se resimt şi astăzi, semn că prima combinaţie în forţă a lui Alvarez a pus capăt luptei. Boxul e singurul sport olimpic în care o înfrângere poate să încheie cariera unui sportiv. Până în acel moment, lupta fusese echilibrată, iar specialistul televiziunii canadiene văzuse paritate (2-2 la reprize). Alvarez (32 de ani, 22-0, 11KO) rămâne astfel neînvins la profesionilşti.

Roger Federer (35 de ani) are 18 titluri de Grand Slam şi peste 100 de milioane de dolari în cont, dar continuă să îşi extragă motivaţia din dragostea pentru tenis. Înainte de anunţarea contractul pe care l-a semnat cu turneul de la Basel până în 2019, elveţianul a acordat un interviu pentru New York Times, dezvăluind că s-a gândit la retragere chiar în acest an. Federer a avut un moment de cumpănă după ce a triumfat la Australian Open în luna ianuarie (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 în finală cu Rafael Nadal)! Maestrul elveţian a declarat că a fost tentat să se retragă în glorie după câştigarea celui de-al 18-lea titlu major, însă reacţiile apropiaţiilor, dar mai ales dragostea pentru tenis, l-au determinat să nu pună racheta în cui.

Viitorul primeşte vizita celor de la ACS Poli Timişoara. Cele două formaţii se află la polurile opuse ale clasamentului şi au, evident, obiective diametral opuse. Viitorul este liderul campionatului, cu 48 de puncte, iar elevii lui Hagi îşi doresc să îşi păstreze poziţia şi să-şi spele ‘păcatele’ după eşecul din runda precedentă cu Astra. De partea cealaltă, ACS Poli Timişoara se află pe penultima poziţie şi speră într-o victorie ce i-ar apropia de ieşirea din zona roşie a clasamentului. În tur, Viitorul a pierdut meciul de la Timişoara, scor 0-1. Cârstocea a marcat în minutul 82, din penalty, singurul gol al confruntării.

Dinamo dispută în această seară un meci capital pentru viitorul clubului. Partida cu CS U Craiova, programată la ora 20:30, este meciul care poate decide dacă gruparea din „Ştefan cel Mare” va juca sau nu în play-off. Înaintea confruntării, Dinamo se află pe locul 6, cu 35 de puncte. Acelaşi număr de puncte îl are şi Astra, poziţia a şaptea, cu amendamentul că giurgiuvenii mai un meci de jucat. Adrian Mutu, managerul general al lui Dinamo, a încercat să-i mobilizeze pe fotbaliştii lui Contra şi a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care apare alături de doi pitbulli: „RedDogs”, a fost mesajul succint al „Briliantului”.

Jucătoarea Cristina Dinu, cap de serie numărul 1 şi locul 263 WTA, s-a calificat, în finala probei de simplu din cadrul turneului ITF din Antalya, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. În semifinale, Cristina Dinu, în vârstă de 24 de ani, a învins-o pe sportiva Başak Eraydin (22 de ani, locul 349 WTA), din Turcia, favorită 4, scor 6-2, 4-6, 7-6 (5). Partida a durat două ore şi 41 de minute. Dinu a servit un as, a comis trei duble greşeli şi a avut un procentaj de reuşită la primul serviciu de 56 la sută. Românca a avut nouă şanse de break, dintre care a concretizat cinci, şi a pierdut patru game-uri pe propriul serviciu. În finala competiţiei, Cristina Dinu o va întâlni pe jucătoarea Dejana Radanovic (20 de ani, 412 WTA), din Serbia.

Casemiro le forţează mâna şefilor de pe Santiago Bernabeu. Mijlocaşul defensiv în vârstă de 25 de ani i-a transmis impresarului să discute cu oamenii din conducerea Realului pentru o mărire a salariului. Înţelegerea lui Casemiro cu Real expiră în 2021, dar brazilianul este curtat de Manchester United şi Chelsea şi vrea să profite de acest moment. Casemiro îşi doreşte un salariu anual de 3 milioane de euro, iar dacă Real nu îi va îndeplini solicitarea jucătorul ameninţă că va curs ofertelor. Casemiro a fost achiziţionat de Real Madrid în 2013 de la Sao Paulo şi a jucat 83 de partide pentru „galactici” reuşind să marcheze şi trei goluri. În sezonul 2014-2015 a fost împrumutat la FC Porto unde a marcat patru goluri în 40 de jocuri.

Judoul românesc bifează primele medalii în 2017, la o competiţie importantă. Sportivele Monica Ungureanu (48 kg / Dinamo Bucureşti) şi Larisa Florian (52 kg / Liberty Oradea) au obţinut medalii de bronz la Grand Prixul de la Duesseldorf (Germania). Monica Ungureanu (29 de ani), sportivă care a participat la JO de la Rio, a învins-o pentru bronz pe Melodie Vaugarnie (Franţa). Până la meciul de bronz, ea a câştigat grupa din care a făcut parte, cu două victorii: la Mira Ulrich (Germania) şi la Maryna Cherniak (Ucraina). În semifinală, Monica a cedat în faţa franţuzoaicei Melanie Clement.

Larisa Florian (21 de ani) a trecut în optimi de Estrella Lopez Sheriff (Spania) şi în sferturi de Ecaterina Guica (Canada). În semifinale, judoka orădeană a cedat în faţa japonezei Uta Abe, pentru ca în meciul pentru bronz să se impună în meciul cu Eleudis Valentim (Brazilia). La finele săptămânii viitoare, municipiul Cluj-Napoca va găzdui finalele Campionatelor Naţionale de seniori la judo. Noul preşedinte al FR de Judo, Cozmin Guşă, şi echipa sa doresc să transforme competiţia într-un eveniment de top, prin care să promoveze judoul în rândul tinerilor. Spectatorii vor avea astfel parte de mai multe surprize.

Clubul de baschet masculin Steaua CSM EximBank a anunţat, vineri, numirea finlandezului Jukka Toijala în funcţia de antrenor principal, după ce Claudiu Fometescu a fost demis, de la conducerea echipei. Jukka Toijala, care va împlini în luna mai 45 de ani, este caracterizat pe site-ul Stelei drept „un adept al jocului rapid şi colectiv şi al unei apărări agresive, care a urmărit Liga Naţională de Baschet Masculin a României, unde au evoluat finlandezul Gerald Lee, dar şi Jonte Flowers, fostul său elev de la Kataja”. Jukka Toijala a fost de trei ori campion în Finlanda ca jucător. A început să antreneze în 2006, a devenit rapid unul dintre cei mai buni tehnicieni din ţara nordică şi a dus echipele Kouvot şi Kataja până în finala campionatului. De altfel, la Kataja a cunoscut cele mai mari performaţe ca antrenor, alături de care a ajuns în sferturile de finală ale Eurochallenge, în 2013, unde a eliminat, pe traseu, CSU Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş.

Fără victorie în primele două meciuri din acest an, CSM Poli Iaşi şi-a văzut spulberate şi ultimele şanse de calificare în play-off. În aceste condiţii, locul 7 a devenit o ţintă pentru ieşeni, elevii lui Eugen Neagoe sperând să reediteze performanţa din sezonul trecut, când au încheiat play-out-ul pe primul loc. Pentru a nu avea emoţii în partea a doua a campionatului, echipa din Copou nu trebuie să mai facă paşi greşiţi în ultimele meciuri din sezonul regulat. CSM Poli are în faţă o săptămână de foc, cu CFR Cluj şi Astra pe propriul teren şi cu FC Voluntari în deplasare, dar chiar şi aşa, ieşenii sunt optimişti că vor obţine cât mai multe puncte.

Las Palmas a pierdut, pe teren propriu, cu Real Sociedad, scor 0-1, în primul meci al etapei a 24-a din campionatul spaniol de fotbal. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Xabi Prieto, în minutul 74. Mijlocaşul oaspeţilor a profitat de o eroare a portarului Javi Varas, care a degajat greşit, la o fază aparent simplă, a interceptat mingea şi a înscris cu un şut cu dreptul, de la 18 metri. A fost cea de-a 14-a victorie stagională pentru formaţia bască. Real Sociedad se menţine pe locul 5, poziţie care, la final, asigură accederea în grupele Europa League, cu 44 de puncte. Las Palmas înregistrează a patra înfrângere consecutivă în campionat şi rămâne pe poziţia a 12-a, cu 28 de puncte, în ciuda transferurilor din pauza competiţională. La echipa pregătită de Quique Setien au ajuns mijlocaşul croat Alen Halilovic şi atacantul spaniol Jese Rodriguez, sub formă de împrumut de la Hamburger SV, respectiv Paris Saint-Germain.

Jorge Messi, tatăl şi agentul marelui Leo Messi, a avut o întâlnire cu oficialii Barcelonei pentru a discuta termenii unei noi înţelegeri între fiul său şi clubul de pe Camp Nou. Conform jurnaliştilor de la AS, Jorge Messi a părăsit Catalonia fără a ajunge la un consens cu Barcelona. De aici au apărut speculaţii şi temeri legate de o posibilă plecare a lui Messi de la formaţia „blaugrana”. Contractul lui Messi expiră pe 30 iunie 2018 însă conducerea Barcelonei e îngrijorată şi de faptul că o nouă mărire salarială a decarului ar fi mult prea costisitoare pentru club. Leo Messi e plătit anual cu peste 20 de milioane de euro de către Barcelona. Desemnat de cinci ori Balonul de Aur (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), Messi a fost adus în Spania acum 17 ani de la Newell’s Old Boys.

Mijlocaşul lui CSM Poli Iaşi, Vasile Gheorghe, a declarat că echipa din Copou nu merita să fie în play-off după rezultatele înregisrate în primele meciuri din acest an. Gheorghe, autorul primului gol în Liga I în 2017, în partida cu Pandurii, spune că lupta în play-out va fi foarte dură, de aceea ieşenii trebuie să obţină cât mai multe puncte în ultimele trei etape din sezonul regulat. Mijlocaşul Iaşiului crede că lipsa constanţei este principalul motiv pentru care CSM Poli nu este mai sus în clasament.

Real Madrid l-a achiziţionat pe puştiul Augusto Galvan, un mijlocaş brazilian în vârstă de doar 17 ani. Madrilenii au ajuns la un acord cu SAo Paulo pentru transferul lui Galvan în schimbul a doar un milion de euro. Suma poate creşte până la 3 milioane de euro în funcţie de anumite clauze şi bonusuri de performanţă. Galvan este considerat a fi unul dintre cei mai buni fotbalişti din generaţia sa, de serviciile sale fiind interesată şi Barcelona. Galvan este prima achiziţie a ‘galacticilor’ în 2017, dar transferurile de răsunet vor fi efectuate abia în vară. Real Madrid a primit interdicţie la transferuri pentru două perioade de mercato din partea FIFA, însă TAS a redus pedeapsa la doar o ‘fereastră’ de transferuri. Astfel, madrilenii vor putea reveni pe piaţă la finalul sezonului.

PROGNOZA METEO
25 Februarie 2017

Vremea se va rãci, devenind normalã termic pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în depresiuni și 9…10 grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros și vor cãdea precipitații care vor fi și sub formã de aversã, îndeosebi în sudul, estul și centrul țãrii. În regiunile sudice, precum și la munte, se vor cumula cantitãți de apã de 10…15 l/mp. Noaptea, cerul va deveni variabil și se vor semnala precipitații slabe, pe arii restrânse în sud și cu totul izolat în rest. În zona de munte vor predomina ninsorile, în Transilvania și Moldova vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Cu precãdere în prima parte a intervalului, local și temporar vântul va avea intensificãri în regiunile sudice, estice și centrale, cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montanã înaltã va spulbera zãpada.

Bucuresti

Vremea se va rãci accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade. Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei și la începutul nopții când vor fi precipitații moderate cantitativ, mai ales averse, predominant sub formã de ploaie. În a doua parte a nopții, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla moderat și cu unele intensificãri în prima parte a intervalului, apoi va slãbi treptat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *