Stiri pe scurt 25 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 25 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  25  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 25 aprilie. In anul 2006, a încetat din viaţă scriitoarea americană Jane Jacobs, autoare a mai multor cărţi de urbanism şi filosofie. A condus o îndelungată campanie pentru un urbanism modern şi pentru refacerea centrelor din marile oraşe, devastate de politica defectuoasă de modernizare din anii ’60 şi ’70. Prima şi, în opinia multora, cea mai bună carte a sa, este „Moartea şi viaţa oraşelor americane”. (născută în Canada la 4 mai 1916).

Fundația Mereu Aproape și Școala Internațională Spectrum Iași aduc bucurie de Paști familiei Murariu din Iași, prin campania „Schimbă o viață”. Elevii Școlii Spectrum, susținuți de părinți și profesori, au realizat tablouri pe sticlă și alte obiecte decorative de Paște, care au fost expuse în cadrul târgului caritabil deschis chiar în cadrul școlii. Din banii strânși, cei cinci copii ai familiei Murariu vor primi rechizite, haine și alimente.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a demisionat. Informaţia a fost confirmată de ministru, prin intermediul unui comunicat de presă, Aura Răducu precizând că premierul Dacian Cioloş a fost cel care i-a cerut să părăsească echipa guvernamentală. Aura Răducu a spus că mare parte din priorităţile pe care şi le-a propus la minister sunt în curs de realizare, însă premierul este nemulţumit.

O nouă metodă de înşelăciune face ravagii în rândul românilor de peste hotare, iar suspectul principal este, culmea, un român. Peste 20 de români au mărturisit că au fost ţepuiţi de un conaţional care a pus la cale o metodă inedită pentru a face rapid rost de câteva zeci de mii de lire. Individul, care foloseşte documente false – are două cărţi de identitate, una pe numele Robert Onaca, alta pe numele Romică Verdeş – racolează victime prin intermediul unor anunţuri la mica publicitate, conform cărora oferă spre închiriere cameră într-un apartament.

Pe listele de executări silite ale băncilor apar garsoniere, hoteluri şi pensiuni, benzinării şi tractoare şi chiar şi echipamente medicale, executate de la persoanele fizice sau juridice care nu au mai putut rambursa creditele. BCR, BRD şi Banca Tran­sil­vania, cele mai mari trei bănci locale în func­ţie de activele deţinute, cau­tă cumpărători pen­tru aproximativ 3.000 de apartamente şi case executate silit, cu preţuri sub media pieţei. Iar asta în condiţiile în care multe imobile se află pe piaţă de o perioadă îndelungată fără să trezească interesul vreunui cumpărător.

Sorin Oprescu a anunţat, la Curtea de Apel Bucureşti, că nu mai candidează pentru un nou mandat de primar, precizând că morala nu îl lasă să se înscrie în cursă, având în vedere că este cercetat sub control judiciar. Fostul edil a vorbit şi despre candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, precizând că: „E o doamnă care s-a pregătit foarte bine, din câte ştiu eu. Cred că are şi voinţa şi putinţa să construiască în Bucureşti. Pentru lucrul acesta, este una din persoanele pe care o respect în mod deosebit, tocmai pentru faptul că este o femeie de acţiune”.

Şeful postului de Poliţie din comuna Petru Rareş, judeţul Bistriţa-Năsăud, subcomisarul Ioan Tomoioagă, a fost găsit, împuşcat mortal la locul de muncă. Primele date ale anchetei arată că subcomisarul Ioan Tomoioagă, şeful postului de poliţie din comuna Petru Rareş, s-a împuşcat cu arma din dotare. Subcomisarul Ioan Tomoiagă avea 43 de ani, locuia în oraşul Beclean. El era căsătorit şi avea doi copii.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, întrebat despre ofiţerul acoperit care vrea să preia puterea în PSD la care s-a referit Victor Ponta, declară că fostul premier „ştie ce vorbeşte” şi ar trebui să spună de cine e vorba, cine este ofiţerul acoperit care vrea să preia puterea în PSD. Referitor la faptul că Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a cerut investigaţii în pe acest subiect, Dârzu este de părere că aceasta încearcă doar să „mascheze” problemele pe care le are PNL.

Lungimea autostrăzilor a crescut anul trecut cu 9,4%, respectiv 64 km, faţă de 2014, acestea având o pondere de 4,2% (747 km) în ansamblul drumurilor naţionale. La finele anului trecut, drumurile publice totalizau 86.080 km, din care 17.606 km (20,5%) drumuri naţionale, 35.316 km (41%) drumuri judeţene şi 33.158 km (38,5%) erau drumuri comunale. 32.641 km (37,9%) erau drumuri modernizate (în proporţie de 91,3% drumuri modernizate cu îmbrăcăminţi asfaltice de tip greu şi mijlociu), 21.136 km (24,6%) drumuri cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere şi 32.303 km (37,5%) drumuri pietruite şi de pământ.

In fiecare an se produc în lumea întreagă aproximativ 1,3 milioane de cutremure de pământ, în urma cărora îşi pierd viaţa aproape 8.000 de oameni. Aproximativ 80% din totalul cutremurelor se produc de-a lungul Cercului de Foc al Pacificului, bordură care delimitează Pacificul, iar aici se află nu mai puţin de 452 de vulcani, aproximativ 75% din totalul vulcanilor activi şi adormiţi de pe Terra. Evenimentele naturale pentru erupţiile sau impactul meteoriţilor pot provoca seisme, dar majoritatea au loc din cauza mişcărilor plăcilor continentale. Suprafaţa pământului este formată din 20 de plăci care se mişcă constant. Presiunea creşte în cazul alunecării unei plăci, fapt care poate provoca o rupere a scoarţei terestre, generând cutremure.

De la nebuloasa nebuniei,la problema conştiinţei umane şi a societăţii perfectibile,de la patologii precum manie,melancolie,delir la modul în care diferenţa este stigmatizată,de la normal la anormal, toate întrebările,lansate într-o discuţie despre Don Quijote şi bolile sufletului în Secolul de Aur. Profesorul de istoria medicinei Octavian Buda a punctat în introducerea dialogului cele mai importante momente din istoria nebuniei, mergând pe ilustrarea particularatilor cazului Quijote, pe chestiunile medicale ale romanului lui Cervantes pentru a duce la înţelegerea unui univers uman cu probleme ce nu şi-au pierdut actualitatea nici astăzi, Barocul. De altfel, problema conştiinţei umane a fost piatră de hotar a întregii discuţii.

În centrul istoric al Bucureştiului, care e capitala României, se află colosalul Palat al Parlamentului, cel mai scump şi extravagant proiect de construcţie realizat în ultimul secol”, notează Amusing Planet într-un amplu material dedicat acestei construcţii. Considerat a fi bijuteria ce încununează planul ambiţios de dezvoltare urbană al megalomanului dictator român Nicolae Ceauşescu, dar şi o jenă pentru cetăţenii săi, Palatul Parlamentului a fost construit cu mari costuri umane şi economice.

Pentru a construi Casa Republicii sau Casa Poporului, dictatorul a nivelat un deal şi a distrus o cincime din centrul istoric al Bucureştiului. Proiectul a consumat o treime din bugetul României în decursul a 5 ani. În ciuda faptului că obiectul este demn de dispreţ, grandioasa construcţie este cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucureşti.

Beyonce, considerată în media o „Venus Pop”, a lansat în weekend noul său album, „Lemonade”, cu piese despre relaţia complicată cu rapperul Jay Z şi despre perseverenţa afro-americanilor în lupta lor socio-politică pentru drepturile civile ale comunităţii. Filmul „Lemonade” a devenit viral pe net. Ar fi trebuit să rămână doar un film difuzat pe HBO. Beyonce a lansat, însă, weekendul trecut, un album experimental, filmic, cu acelaşi titlu. Disponibil pe platforma de streaming a lui Jay Z, soţul cântăreţei.

Tineri şi deja gârboviţi. Aşa ne putem descrie copiii care se uită cu ciuda la noi când le vorbim despre jocuri în faţa blocului, raţele şi vânătorii, elasticul sau despre orele de sport cu a lor dificilă probă de rezistenţă. Îndrăgostiţi de tablete, mari fani ai scutirilor de la orele de sport şi certaţi cu aproape tot ce presupune efort fizic, copiii şi adolescenţii noştri se plâng de problemele bătrânilor. Claudia Drăgan, psihomotrician la Infant Kineto Clinicne vorbeşte despre probleme pe care nu avem voie să le ignorăm dacă suntem părinţi responsabili.

Doctorii americani se arată tot mai îngrijoraţi de numărul mare de copii care ajung la ei, plângându-se de dureri de spate. În cazul a peste două treimi dintre ei, analizele nu par să indice o cauză certă a durerilor. În România, ultimele statistici spun că 3 din 10 copii din România sunt supraponderali şi 8% obezi, ceea ce ne clasează pe locul 3 în Europa la capitolul de obezitate infantilă. Psihologii specializaţi în lucrul cu micii pacienţi au tot mai multe cereri, iar experţii în kinetoterapie pediatrică primesc numeroase solicitări de cazuri grave, nu de prevenţie aşa cum ar fi normal. Un tablou ca un semnal de alarmă. Ceva se întâmplă cu copiii noştri, tot mai lipiţi de ecrane şi mai feriţi de socializare şi de mişcare.

Două echipe de programatori au dezvoltat aplicaţii pe telefoane mobile care arată dacă un avion are întârziere din cauza vremii sau care este calitatea aerului din oraşe, acestea câştigând, duminică, hackathon-ul (concurs de programare – n.a.) NASA Space Apps Challenge 2016, desfăşurat la Cluj-Napoca. Temele competiţiei trasate de NASA au fost Terra, Aeronautica, Tehnologia, Staţia Spaţială Internaţională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la infinit.

Operatorul francez de telecomunicații Orange, prezent și pe piața din România, a semnat un acord cu grupul de asigurări Groupama pentru preluarea diviziei sale bancare Groupama Banque, care urmează să își schimbe denumirea în Orange Bank până la începutul anului următor. Acordul semnat de cele companii prevede că Orange va prelua 65% din acțiunile Groupama Banque, în timp ce grupul de asigurări Groupama va păstra restul de 35% din acțiunile acestei bănci care va fi redenumită Orange Bank înainte de lansarea serviciilor de mobile banking pe piața franceză la începutul lui 2017.

Orange Bank va oferi conturi curente, conturi de economii, împrumuturi, asigurări și servicii de plată și are drept obiectiv atragerea a peste două milioane de clienți. Orange și Groupama au anunțat încă de la începutul anului că au demarat negocierile în vederea acestei operațiuni, care ar urma să se finalizeze în trimestrul al treilea al acestui an.

Partidele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți mai pot depune până marți, în scris, candidaturile pentru consiliile locale, primari și consiliile județene. Depunerea candidaturilor va avea loc cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, adică până la data de 26 aprilie.

Printre cei care și-au anunțat deja candidatura la Primăria Capitalei se numără Gabriela Firea (PSD), Cătălin Predoiu (PNL), Nicușor Dan (Uniunea Salvați Bucureștiul), Daniel Barbu (ALDE), Robert Turcescu (PMP). Candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie.

Tolo.ro continuă seria dezvăluirilor din sistemul sanitar românesc, aducând la lumină noi detalii cutremurătoare. Substanțele folosite ca dezinfectanți în spitale sunt mult diluate, comparativ cu concentrațiile de pe etichetă și pentru care s-au primit avizele. Mai mult, statul român nu verifică aceste substanțe, analizele fiind făcute chiar de către producători. Situația este una cunoscută, însă nimeni nu își asumă răspunderea. Se știe că numărul bacteriilor din spitale nu scade, bacterii care au ucis zeci dintre tinerii din ”Colectiv”.

Marian Darta a trecut zilele acestea din nou pe langa moarte. In Ajun de Florii, stilistul a suferit un accident vascular, care ar fi putut sa ii fie fatal daca personalul medical nu intervenea la timp. Internat de mai bine de o luna intr-un asezamant pentru bolnavii aflati in faza terminala, la Centrul de Ingrijiri Paleative Sf. Nectarie, din Bucuresti, Marian Darta le-a dat emotii medicilor sai. Tumoarea gigant care i s-a dezvoltat in ultimii ani la cap, a presat vasele de sange din acea zona pana le-a spart.

Au urmat momente critice pentru tot personalul medical care se afla la spital in acele clipe, dar mai ales pentru familia si prietenii lui Darta. Marian Darta este internat de mai bine de o luna intr-un asezamantul pentru bolnavii de cancer. Acesta poarta numele Sfantului Nectarie din Eghina, ocrotitorul bolnavilor de cancer si este un camin construit de Arhiepiscopia Bucurestiului in parteneriat cu Ambasada Elvetiei, proiect filantropic sprijinit de Patriarhia Romana.

O echipă de oameni de știință a descoperit o barieră de corali între Brazilia și Guyana Franceză, sub apele murdare ale fluviului Amazon. Bariera de corali este una uriașă. Se întinde pe sute de kilometri, însă nimeni nu a știut de existența ei. Marile fluvii nu permit creșterea coralilor, iar descoperirea a surprins oamenii de știință. Reciful descoperit adăpostește 60 de specii de bureți, peste 70 de specii de pești, dar și languste și stele de mare.

Circa 900 de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au murit în operaţiuni ale forţelor turce în Siria de la începutul anului, susţin surse militare citate de agenţia turcă de stat Anatolia. Începând cu 9 ianuarie, forţele turce au eliminat 492 de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic în 167 de raiduri aeriene şi alţi 370 în bombardamente terestre, aducând bilanţul la 862 de morţi. Forţele turce au distrus mai multe depozite de armament şi ascunzători ale reţelei teroriste.

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs, în departamentul francez Pyrénées-Orientales. Cutremurul a avut loc în jurul orei locale 6.45 (7.45, ora României). Acesta a fost simţit în vestul provinciei Béarn şi în bazinul Lacq, potrivit cotidianului Sud-Ouest. Eipcetrul a fost localizat în comuna Lagor, la o adâncime de 10 kilometri.

Cel puţin şase persoane au murit în urma unui atentat cu maşină-capcană ce a avut loc, la un punct de control al armatei siriene din sudul Damascului. Maşina-capcană a fost detonată în apropierea unui punct de control al forţelor guvernamentale din zona Sayeda Zeinab, aflată în sudul capitalei siriene. În urmă cu mai puţin de o lună, 70 de persoane au decedat ca urmare a unui atac sinucigaş comis în zonă de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră în care există un „dialog al surzilor”, acuză Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, denunţând tendinţele populiste ale guvernelor statelor membre. Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de probleme importante, precum criza imigraţiei, situaţia din zona euro, referendumul organizat în Marea Britanie privind apartenenţa la Blocul comunitar şi terorismul.

Un adolescent de 16 ani, suspectat că pregătea un atentat care urma să aibă loc în Australia, în timpul unei ceremonii organizate pentru comemorarea soldaţilor care au murit pentru patrie, a fost arestat dumnică seara şi inculpat. Tânărul a fost arestat în apropiere de casa sa din Auburn, la vest de Sydney. Adolescentul, inculpat pentru pregătirea unui act terorist, trebuie să fie adus în cursul zilei de luni la un tribunal pentru minori.

Aproximativ 400.000 de oameni au murit în conflictul militar din Siria, care durează de cinci ani, estimează emisarul special ONU, Staffan de Mistura, într-un interviu acordat Televiziunii publice elveţiene, fără a putea preciza pe ce se bazează aceste estimări. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

Forţele yemenite, susţinute de coaliţia arabă, au lansat o ofensivă împotriva reţelei Al-Qaida, distrugând unul dintre fiefurile acesteia din sud-estul ţării şi eliminând peste 800 de terorişti. Ofensiva, condusă de armata yemenită susţinută de „forţele speciale ale Arabiei Saudite şi de cele ale Emiratelor Arabe Unite”, are rolul de a facilita preluarea controlului de către Guvernul yemenit asupra oraşelor ocupate de Al-Qaida, în special asupra oraşului Moukalla, considerat un bastion al reţelei. Un responsabil al armatei a spus că forţele yemenite, susţinute de raiduri aeriene ale coaliţiei arabe, au recucerit duminică oraşul Moukalla.

Uniunea Europeană este pe punctul de a se destrăma. „Europa, forţată până la limită” vorbeşte despre problemele critice cu care se confruntă continentul şi identifică şapte factori majori care zguduie din temelii economia şi stabilitatea sa politică. Una dintre cele mai mari ameninţări este criza refugiaţilor, cea mai acută de după cel de-al Doilea Război Mondial. Există, totuşi, şi nenumărate probleme pe care continentul le are în interior şi pe care oficialii luptă cu greu pentru a le înăbuşi, cum ar fi criza datoriilor Greciei şi modificările fără precedent ale politicii monetare. Brexit – zbucium politic şi economic garantat

EIU arată că referendumul din Marea Britanie, care va decide soarta statului în raport cu Uniunea Europeană, Brexit, este o problemă majoră pe care o are continentul. Dacă britanicii vor vota pentru ieşirea din UE, măsura va atrage un zbucium economic şi politic, deşi, în mare parte, aceasta va avea efecte pe termen relativ scurt. „Ne aşteptăm deja ca moneda să se deprecieze pe măsură ce ne apropiem de data referendumului, dar un vot pro-Brexit va declanşa o nouă scădere acută, pe fondul unei evaluări serioase a potenţialelor costuri implicate de părăsirea UE. Investitorii vor fi îngrijoraţi în ceea ce priveşte capitalul şi impactul asupra economiei, care ar putea determina subminarea statutului de refugiu fiscal al Marii Britanii”, consemnează EIU.

Un soldat a murit şi alţi trei au fost răniţi, în sud-estul Turciei, după ce o bombă artizanală a explodat în timpul unei operaţiuni militare care avea loc în oraşul Nusaybin. Explozia a fost provocată de o bombă artizanală plasată pe marginea unei şosele care făcea legătura între localităţile Tunceli şi Elazig. În sud-estul Turciei au loc frecvent confruntări între forţele de securitate guvernamentale şi membrii grupării Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), după ce, anul trecut, s-a renunţat la armistiţiu.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter s-a produs, în largul coastelor Mexicului, la 108 kilometri sud-vest de localitatea Suchiate din statul Chiapas. Deocamdată nu au fost înregistrate victime sau daune. Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

Reţeaua de metrou din Bruxelles a revenit, la capacitate maximă de funcţionare, toatele cele 69 de staţii fiind redeschise, printre care şi staţia Maelbeek, unde a avut loc unul dintre atentatele teroriste de pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi. Decizia de a redeschide toate staţiile de metrou din Bruxelles a fost luată de conducerea capitalei belgiene, împreună cu reţeaua de transport subteran STIB şi serviciile de securitate. Militarii şi poliţiştii vor continua să asigure paza în staţiile de metrou şi să supravegheze accesul pasagerilor.

SPORT

Ultima ediţie a Năstase Ţiriac Trophy intră în istoria tenisului românesc: echipa formată din românii Florin Mergea şi Horia Tecău a câştigat luni trofeul de la dublu, după o finală adjudecată în minimum de seturi: 7-5, 6-4 cu Chris Guccione/Andre Sa (Australia/Brazilia). Florin şi Horia reuşesc să câştige primul titlu ATP împreună, după o finală care s-a întins pe două zile, din cauza ploii.

Favoriţii principali şi-au adjudecat primul set duminică, scor 7-5, pentru ca luni să tranşeze şi actul secund cu 6-4. În pofida scorului strâns, primul set a fost controlat în mare parte de perechea Mergea/Tecău, aflată în permanenţă la conducere. Un rebreak reuşit de cuplul australiano-brazilian, scor 5-5, i-a făcut să tremure şi mai rău pe spectatorii înfriguraţi sub umbrele, dar următoarele două game-uri au fost câştigate fără emoţii de tricolori. Şi meciul a fost amânat pentru luni din cauza ploii.

Într-o perioadă cenuşie pentru gimnastica românească, fostele mari campioane fac tot posibilul pentru a cosmetiza imaginea mototolită a sportului care a adus sute de medalii României. Aflată în ţară, şi Nadia Comăneci pune umărul la redresarea fenomenului. Fundaţia Nadia Comăneci şi Clubul Sportiv Municipal Onesti organizează, joi si vineri, 27 – 28 aprilie, cea de-a 4 editie a ”Cupei Nadia Comăneci”, care va avea loc în sala de gimnastică a CSM Onesti, cu participarea a peste 50 de tinere gimnaste, reprezentand cele mai mari cluburi din ţară.

FC Voluntari primeşte astăzi vizita celor de la CS U Craiova, în ultimul meci al etapei a opta a play-out-ului. Gruparea ilfoveană îşi va inaugura noul stadion în partida contra oltenilor. Aflată pe locul 7, cu 22 de puncte, înaintea meciului, echipa din Voluntari ar putea urca până e locul 4 în clasament şi s-ar afla la patru puncte de liderul CSMS Iaşi. Chiar şi în aceste condiţii, Dumitru Dragomir spune că varianta participării în cupele europene este total exclusă. Preşedintele de onoare al Voluntariului spune că nu a depus dosarul pentru Europa deoarece obiectivul echipei a fost salvarea de la retrogradare, nu participarea în competiţiile continentale.

Astra nu este deocamdată sigură de câştigarea campionatului, dar poate sta liniştită în ceea ce priveşte participarea în UEFA Champions League. Rezultatul de egalitate dintre Pandurii şi Dinamo a asigurat locul secund pentru gruparea giurgiuveană, astfel că echipa lui Şumudică se va prezenta în turul 3 preliminar al UEFA Champions League în sezonul următor.

Fanii care mai sperau să prindă tichete la Campionatul European din această vară au mai primit o şansă. Ultimele bilete vor fi puse în vânzare marţi, 26 aprilie, după ora prânzului. Cu mai puţin de 50 de zile până la startul competiţiei, UEFA vrea să se asigure că toate biletele se vor vinde pe cale oficială. În aceste condiţii, va deschide un portal de bilete unde suporterii doritori pot să achiziţioneze tichete pe sistemul primul venit, primul servit. UEFA atenţionează că acestea s-ar putea epuiza repede deoarece a înregistrat o cerere mare de tichete în ultima perioadă.

Mats Hummels va juca din sezonul următor la Bayern Munchen. Bavarezii au ajuns la un acord cu rivalii de la Borussia în ceea ce priveşte achiziţia fundaşului central. Hummels va semna un contract valabil pe patru sezoane şi va încasa 10 milioane de euro pe sezon. Borussia va primi în schimbul său aproximativ 30 de milioane de euro. Stopper-ul în vârstă de 27 de ani mai avea contract cu „galben-negrii” până în 2017, dar Bayern s-a mişcat rapid şi a reuşit să-şi asigure serviciile sale în contextul în care Barcelona, United şi Chelsea doreau, de asemenea, să-l achiziţioneze.

Astra joacă în această seară (ora 20:30) pe terenul celor de la ASA în ultima partidă a etapei a opta din play-off, iar Marius Şumudică se teme de confruntarea cu ardelenii. Teama antrenorului giurgiuvenilor este cauzată de penultimul meci al campionatului trecut atunci când Astra a învins liderul ASA de la acea dată şi a trimis practic titlul în curtea Stelei. Şumudică a vorbit şi despre interesul pentru Adrian Mutu spunând că rezultatele obţinute cu Astra au fost reuşite cu jucători experimentaţi şi a precizat că dorinţa sa de a-l transfera pe atacantul ASA-ului nu va afecta în niciun fel modul în care se vor desfăşura ostilităţile pe teren.

Atmosfera bună din vestiarul echipei din Copou a fost tulburată în ultimele zile de un incident în care au fost implicaţi jucătorul Ovidiu Mihalache şi antrenorul Nicolo Napoli. Nervos pentru faptul că nu a fost folosit în meciul de pe teren propriu cu Timişoara, din urmă cu două etape, stoperul Ovidiu Mihalache a răbufnit şi s-a certat cu antrenorul italian, chiar în vestiar.

Andreea Mitu a intrat în galeria campioanelor din WTA. Bucureşteanca în vârstă de 24 de ani a câştigat titlul în proba de dublu a turneului WTA International de la Istanbul (Turcia), împreună cu turcoaica Ipek Soylu! Adversarele din finală, Xenia Knoll (Elveţia) şi Danka Kovinic (Muntenegru) nu s-au prezentat la meci, astfel că Andreea şi Ipek au pus mâna pe trofeu fără să joace.

Traseul Andreei Mitu către finală a fost unul neobişnuit pentru un turneu dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Mitu şi Soylu au câştigat titlul fără să dispute cele mai importante meciuri: semifinala (abandon al echipei japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara) şi finala (retragere Xenia Knoll/Danka Kovinik). Perechea Mitu/Soylu are însă meritul de a fi trecut în „optimi” şi „sferturi” de cuplurile Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla (Cehia), scor 6-3, 3-6, 11-9, respectiv Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova (Rusia), scor 6-2, 6-2.

Performanţa din Turcia îi aduce Andreei un premiu important! Fiecare campioană de la dublu este recompensată cu un cec în valoare de 6.150 de dolari şi 280 de puncte WTA. Andreea începe o nouă provocare în această săptămână şi s-a înscris la dublu şi la Marrakech (Maroc), alături de o altă coechipieră, Katarzyna Piter din Polonia.

Eliminată în optimile turneului WTA de la Stuttgart, jucătoarea de tenis Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul mondial, de pe locul 6 pe 7, aceasta fiind cea mai slabă clasare a româncei în ierarhia mondială din martie 2014. Simona Halep se află la 320 de puncte de ocupanta locului 10, Belinda Bencic, la 500 de puncte de ieşirea din top 10. Pe primul loc al clasamentului se află americanca Serena Williams, urmată de poloneza Agnieszka Radwanska şi de Angelique Kerber, din Germania. Halep mai este devansată de Garbine Muguruza, Victoria Azarenka şi de Petra Kvitova, cea căreia i-a cedat locul 6. Următoarea cea mai bine clasată româncă este Monica Niculescu, locul 31 mondial.

Directorul sportiv al echipei Bayern Munchen, Matthias Sammer, are probleme de circulaţie a sângelui la creier. Anunţul a fost făcut de clubul din Bavaria. Matthias Sammer se va afla, în următoarea perioadă, sub atenta supraveghere a medicilor germani. Directorul sportiv al echipei Bayern Munchen, Mattias Sammer, are probleme de circulaţie a sângelui la creier şi va sta departe de fotbal pentru o perioadă nedeterminată.

Dinamo Kiev este şi matematic campioană a Ucrainei, cu trei etape înainte de finalul sezonului, după victoria cu 1-0 în faţa echipei Vorskla Poltava şi şi-a trecut în palmares cel de-al 15-lea titlul de campioană a Ucrainei, record pentru această ţară. Golul care a facut-o pe Dinamo Kiev campioană a fost marcat în minutul 36, de fostul jucător al echipei Gloria Bistriţa, Júnior Moraes. În urma aceste victorii, echipa din capitala Ucrainei s-a distanţat la şapte puncte de Şahtior Doneţk, echipa antrenată de românul Mircea Lucescu, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Manchester United îi pune la dispoziţie lui Mourinho un buget de transferuri uriaş. Presa engleză a informat că „The Special One” a semnat deja contractul cu „Diavolii”. Portughezul va avea la dispoziţie 300 de milioane de lire sterline pentru a transfera jucători de valoare. Conform sursei citate, prima ţintă a lui Mourinho este Zlatan Ibrahimovic. Alături de starul suedez, la United mai pot ajunge Neymar, Cavani, Muller, Pogba sau Varane.

Eliminată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, FC Barcelona este la un pas să iasă din cursa câştigării unui trofeu similar şi la handbal. Tot în faza sferturilor de finală, manşa tur, campioana en-titre a Europei a pierdut duminică seara cu 29-24 partida din deplasare cu rivalii tradiţionali de la THW Kiel. Returul este programat în 30 aprilie,în Spania.

În anul când Germania a devenit campioană a Europei la nivel de echipe naţionale, cluburile din Bundesliga au avut cel mai slab parcurs în cupele europene din ultimii ani. În Liga Campionilor, nicio grupare germană nu a terminat pe primele două locuri la sfârşitul fazei grupelor (Flensburg a avut cea mai bună clasare – locul 3), iar în Cupa EHF doar o reprezentantă a Germaniei va ajunge în Turneul Final 4, deşi în ultimele sezoane au fost şi cazuri în care Bundesliga ataca fazele finale cu trei echipe.

Steaua CSM a trecut din nou în avantaj în seria cu Dinamo din sferturile de finală ale Ligii Naţionale – baschet masculin, după ce s-a impus duminică seara, în Sala Polivalentă (meci considerat acasă pentru Dinamo) cu 84-63. Steaua CSM conduce seria cu 2-1 şi mai are nevoie de un succes pentru calificarea în semifinale. Următoarea partidă este programată în 26 aprilie, ora 18:00, tot în Sala Polivalentă. După ce a pierdut suprinzător meciul doi desfăşurat tot în „Polivalentă” dar considerat pe teren propriu, Steaua CSM a început tare meciul de duminică în faţa rivalilor istorici de la Dinamo.

Cu Troupe şi Nicoară în mare vervă, campionii sezonului regular s-au distanţat încă din primul sfert la 11 puncte (19-8). Steaua CSM nu a vrut să-i mai ofere nicio şansă adversarului să mai revină, aşa cum s-a întâmplat în jocul secund, şi a continuat să apese pe acceleraţie, astfel că după 17 minute scorul devenise 42-17! O diferenţă considerabilă, greu de surmontat pentru orice echipă din Liga Naţională. Steaua a scăpat practic în învingătoare încă după primele două sferturi, diferenţa de la pauza mare, 47-24, fiinde redusă de Dinamo până la final doar cu 2 puncte, 84-63.

Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia l-a desemnat pe fotbalistul echipei Leicester, Riyad Mahrez, jucătorul anului în Premier League. În vârstă de 25 de ani, Mahrez este este primul jucător african care câştigă acest trofeu. Atacantul echipei Leicester City, Riyad Mahrez a fost desemnat, duminică, de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia, jucătorul anului în Premier League. În vârstă de 25 de ani, Mahrez, are 17 reuşite şi 11 pase de gol în cele 35 de meciuri jucate până acum. Riyad Mahrez este primul jucător african care primeşte acest premiu din partea Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia.

Judoul românesc a încheiat cu trei medalii ediţia 2016 a Europenelor de seniori, competiţie desfăşurată în Rusia, la Kazan. În ultima zi a competiţiei, duminică, Daniel Natea (24 de ani) a obţinut medalia de bronz la categoria +100 kg. ”Greul” român, calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, a câştigat grupa preliminară la categoria sa de greutate, după victorii cu Daniel Allerstorfer (Austria) şi cu Barna Bor (ungaria). În semifinale, Natea a cedat în faţa lui Or Sasson (Israel), dar a câştigat meciul pentru bronz cu Oleksander Gordiienko (Ucraina).

PROGNOZA METEO
25 Aprilie 2016

Vremea se va menține în general instabilã, iar îndeosebi în vestul, centrul și nordul țãrii va deveni rece pentru ultima decadã a lunii aprilie. Vor fi înnorãri temporar accentuate și vor fi ploi pe arii relativ extinse în toate regiunile. La munte precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltã vor predomina ninsorile. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, ziua cu precãdere în nord și în centru și în zonele montane și submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar și în zona deluroasã din vest și 17 grade în sudul extrem. Minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în Dealurile de Vest, Maramureș și estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de brumã.

Bucuresti

Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua, mai ales noaptea, când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *