Stiri pe scurt 24 Septembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 24 Septembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  24  Septembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 24 septembrie. La data de 24 septembrie 1541 a încetat din viaţă Paracelsus (Theophrastus Bombastus von Hohenheim), alchimist, medic şi filosof, una dintre cele mai pitoreşti figuri ale Renaşterii, precursor al iatrochimiei prin folosirea, în tratamentul bolilor, a unor medicamente realizate prin sinteză chimică (n. 10 noiembrie 1493).

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului. Institutul a revizuit, în jurul orei 04:00, magnitudinea cutremurului la 5,3, după ce anterior fusese estimat la 5,6 grade. Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, că seismul cu magnitudine de 5,3 produs sâmbătă dimineaţă în zona seismică Vrancea nu a făcut pagube, magnitudinea fiind una moderată.Magnitudinea cutremurului care a avut loc în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, după ce estimarea iniţială fusese de 6 şi apoi de 5,6.

Cutremurul s-a resimţit intens în judeţele din zona Moldovei, la Iaşi două persoane au suferit leziuni şi au ajuns la spital, de asemenea mai multe persoane care au suferit atac de panică au sunat la 112, iar echipajele au intervenit pentru a degaja tencuiala ce a căzut de la un balcon, al unei clădiri vechi, în care nu locuia nimeni. La Vaslui, cutremurul s-a resimţit puternic, mai ales la etajele superioare ale blocurilor turn. Locatarii au povestit că iniţial s-a auzit un zgomot puternic, apoi pământul a început să se zguduie şi mai multe obiecte s-au răsturnat. Nu s-au înregistrat apeluri la 112, în schimb oamenii au ieşit panicaţi pe străzi.

Cele mai multe dintre apelurile înregistrate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au fost pentru informaţii despre cum să reacţioneze oamenii în caz de cutremur sau unde anume să se adăpostească. „Nu ni s-a semnalat existenţa unor situaţii de urgenţă, ci pentru a ni se cere sfatul din partea unor cetăţeni cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze. Aceştia se aflau în locuinţă şi nu ştiau dacă să părăsească locuinţa, să rămână în interior şi mai exact unde să se adăpostească în locuinţă.

Având în vedere că nu era linia ocupată şi nu existau foarte multe situaţii de urgenţă, altele decât cele generate de cutremur, colegii din dispecerat au procedat la a discuta cu persoanele respective, a le calma, a le îndruma, pentru a lua măsurile oportune, în speţă de a rămâne în locuinţă, în zonele pe care le ştim cu toţii, departe de elementele de mobilier sau alte elemente care i-ar putea răni. Însă trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru că dacă ar fi fost o situaţie mult mai gravă care ar fi generat şi pagube, blocarea liniilor telefonice ar fi însemnat o problemă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după cutremurul cu magnitudine 5,3 produs în Vrancea şi resimţit şi în Bucureşti, că face un apel către proprietarii care stau în clădiri cu risc seismic clasa 1 să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie. Edilul a precizat că seismul resimţit în Capitală nu a produs pagube.

La aproximativ jumătate de oră, s-a produs o replică de intensitate mai mică. La ora 02:48, un nou cutremur in judetul Vrancea a fost anunţat de INFP cu magnitudinea de 2.7, la o adâncime de 76km. Ultimul cutremur cu intensitate mare produs în România a fost în urmă cu doi ani, pe 22 noiembrie 2014 şi a avut 5,4 grade. Cele mai mari cutremure care au avut loc în România ultimilor 26 de ani au fost: în 1990, pe 30 mai, când a avut loc un seism de 6,9 grade şi o replică a sa de 6,4 grade şi, la o distanţă de 14 ani, pe 24 octombrie 2004, atunci când s-a mai produs încă un cutremur de 6 grade.

În cazul unui cutremur puternic în România, trei sferturi dintre locuitorii ţării ar fi afectaţi, infrastructura fiind în multe zone una “critică ”, iar dotările cu echipamente pentru misiuni de salvare-căutare în caz de cutremur fiind slabe sau absente, se arată în proiectul de consolidare a IGSU. 75% dintre români ar avea de suferit în cazul producerii unui cutremur major şi 15.000 de clădiri încadrate în clasa I şi a IIa de risc seismic s-ar prăbuşi la orice mişcare mai puternică a pământului, arată cele mai recente date furnizate de autorităţi. Acesta ar putea fi bilanţul unui seism de peste 7 grade pe scara Richter, iar printre primele zone care ar fi grav afectate într-un astfel de scenariu ar fi chiar Bucureştiul.

Un eventual seism de magnitudine mare ar propaga efecte şi dincolo de graniţele ţării, iar din România cele mai afectate oraşe ar fi Iaşi, Focşani, Bucureşti, Olteniţa, dar şi Galaţi, Brăila, Tulcea, Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Constanţa. Pe scurt, autorităţile estimează că, în cazul unui cutremur intens, aproximativ 75% din totalul populaţiei României ar fi afectată. Paradoxal, una dintre cele mai expuse zone este chiar Capitala. Bucureşti este capitala sud-europeană cea mai vulnerabilă la cutremure, arată datele publicate de Ministerul Dezvoltării Regionale în raportul privind Stadiul de pregătire pentru un cutremur major.

Stilul de viaţă alert şi dorinţa românilor de a rămâne sănătoşi chiar dacă nu acordă prea mult timp unui regim alimentar natural au dus la o creştere cu 20% a consumului de suplimente alimentare în România anul trecut, un sector estimat la 220 de milioane de euro. Deşi consumul de suplimente alimentare este unul redus comparativ cu alte state, piaţa românească este considerată „cea mai dinamică din Europa de Est“. Riscurile unei administrări pe termen îndelungat a suplimentelor alimentare implică acumulări de compuşi biochimici care pot crea toxicitate la nivel hepatic sau renal, dar şi interacţiunea cu alte medicamente, anumite produse nu ar trebui administrate în acelaşi timp.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le mulţumeşte public senatorilor care au votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul său, suţinând că votul acestora a fost corect, motiv pentru care sunt pe nedrept ”huliţi şi atacaţi”. El îşi susţine în continuare nevinovăţia, spunând că nu a dat ordin să fiu însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, deci nici de motociclist, viteza de deplasare era în limite legale, în zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecând pe acolo coloana oficială a preşedintelui, iar mai mulţi martori ar fi declarat că nu toate motocicletele din dotarea MAI erau în stare bună de funcţionare, având probleme la sistemul de direcţie, ABS, plăcuţe de frână şi cauciucuri uzate, blocarea roţii etc.

Câteva sute de hectare de stuf şi vegetaţie din Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, pe raza judeţului Constanţa, au ars într-un incendiu ce a izbucnit vineri după-amiază, focul fiind stins de pompieri după peste 12 ore de intervenţie. 11 pompieri au intervenit cu două autospeciale din cadrul Staţiei Midia, care au luptat cu flăcările mai bine de 12 ore. În cele din urmă, focul a fost stins, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04.00. Focul nu a ajuns în zona locuită şi nu a provocat pagube materiale. Până în prezent nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

Un fost ofiţer MApN a postat un mesaj dur, pe Facebook, la adresa lui Daniel Barbu, afirmând că ochelarii politicianului ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat, după ce parlamentarul a spus că meseria de politician este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Senatorul ALDE Daniel Barbu nu-şi cere scuze pentru afirmaţiile potrivit cărora meseria de politician este ”cea mai grea”, una „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, invocând în sprijinul său declaraţiile recente ale Papei Francisc despre jurnalism. El a dat-o ca exemplu pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul PSD al municipiului Craiova.

Un senator PSD a depus o propunere legislativă în Parlament prin care doreşte să stabilească prin lege tarifele RCA şi să elimine din preţurile asigurărilor obligatorii criteriile bazate pe vârstă sau sex. Tot în textul propunerii, el precizează faptul că aceste tarife maximale se calculează prin aplicarea următoarelor cote la valoarea de achiziţie a vehiculului înainte de prima înmatriculare – 1% pentru cele având o vechime de maxim 10 ani şi 1,5 pentru cele mai vechi de 10 ani. În expunerea de motive, Donţu precizează că ”a înţeles” că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în domeniu, dar că ”plafonarea anunţată se pare că nu este ceva cert”.

HaHaHa Production semnează muzica şi versurile pentru trei dintre cele cinci piese ale artiştilor nominalizaţi la categoria Best Romanian Act: „Pierdut buletin” (DOC şi Smiley), „Creioane colorate” (Feli) şi „Iubirea schimbă tot” (Andra). La începutul lunii noiembrie vom afla numele celui mai bun artist din România desemnat de fani în cadrul Galei MTV Europe Music Awards. Deja celebra gală MTV va avea loc anul acesta la Rotterdam, pe 6 noiembrie, la Ahoy Theatre. Este a treia oară când MTV EMA se ţine în Olanda, dupa ediţia din 2007 (tot la Rotterdam) şi ediţia din 2013 (în Amsterdam). Cei mai buni, difuzaţi şi iubiţi artişti din lume vor urca pe scena EMA, iar MTV România abia aşteaptă să pună pe harta vedetelor internaţionale câştigătorul Best Romanian Act.

Scurtmetrajul „Noiembrie”, debutul în regie al monteurului Ioachim Stroe va avea premiera internaţională în cadrul celei de-a 31-a ediţii a Festivalului de Film de la Brest, din Franţa, ce va avea loc între 8-13 noiembrie, prezentând cele mai bune scurtmetraje europene din genuri diverse. Debutul în regie al monteurului Ioachim Stroe, scurtmetrajul „Noiembrie” va avea premiera internaţională în cadrul Festivalului de Film de la Brest. Evenimentul, ajuns la cea de-a 31-a ediţie, va avea loc chiar în luna care dă titlul filmului produs de WeAreBasca, mai exact în perioada 8-13 noiembrie.

Un nou weekend #Selfie 69. Ţi-ai făcut selfie cu #Selvie 69, filmul care a întrecut în audienţă filmele americane weekendul trecut? Forţa filmului #Selfie 69 este libertatea spectatorilor de a se regăsi în personajele de pe ecran, aşa cum mărturisea Cristina Iacob, scenarist şi regizor al filmului. Iubirea este mereu un pariu în viaţa reală, cu căsătoria este un lucru mai delicat, doar fetele din Selfie 69 au acest curaj de a face tot ce se poate în acest sens. Mereu faci un pariu când începi o relaţie. Faci un pariu cu tine însăţi. Mi s-a întâmplat să colaborez cu o prietenă foarte bună pentru a ajunge la inima unui băiat de care ea era îndrăgostită. Am făcut lucruri foarte-foarte interesante în adolescenţă. Ne-am dat alte persone. Pe vremea aceea era messenger şi cumva chestii de puştioaică. Am făcut şi eu nebunii de acest fel. Am trăit ca-n #Selfie 69.”

Cel puţin 24 de persoane au decedat, după ce un autobuz s-a prăbuşit într-un râu, accidentul având loc în partea pakistaneză a regiunii Kaşmir. Aslam Khan, un oficial local din cadrul poliţiei, a declarat că autobuzul s-a prăbuşit în râul Neelum. Acesta a mai adăugat că o singură persoană a supravieţuit accidentului, care le-a spus salvatorilor că la bordul autobuzului se aflau 25 de persoane. Echipele de salvare au găsit doar patru cadavre, restul au fost luate de apele repezi ale râului. Accidentele rutiere sunt comune în Pakistan, principalele cauze fiind starea proastă a drumurilor şi nerespectarea regulilor de circulaţie.

Patru femei şi-au pierdut viaţa, iar un bărbat a fost grav rănit, după ce un atacator a deschis focul într-un mall din oraşul Burlington, în statul american Washington. Atacul a avut loc, la un magazin Macy’s din cadrul mallului din oraşul Burlington, aflat la 97 de kilometri nord de Seattle. Sergentul Mark Francis, purtătorul de cuvânt al Poliţiei statale din Washington a declarat că forţele de ordine sunt în căutarea unui bărbat de origine hispanică care era înarmat cu o puşcă de vânătoare. Autorităţile au mai declarat că motivul atacului este încă necunoscut.

Cancelarul german Angela Merkel va participa la o reuniune a liderilor statelor din sud-estul Europei, care va avea loc sâmbătă la Viena, discuţiile urmând să se axeze pe modalităţile de soluţionare a problemelor ridicate de imigraţia ilegală. Printre liderii statelor din sud-estul Europei care vor participa se numără şi premierul ungar Viktor Orban, un critic înverşunat al politicii promovate de Angela Merkel în ceea ce priveşte imigraţia. Recent, acesta a propus deportarea imigranţilor ilegali din UE pe o insulă sau în nordul Africii, unde ar urma să aştepte până când cererile lor de azil sunt procesate.

SPORT

Titularizat de tehnicianul Laurenţiu Diniţă în partida Dinamo II – Delta Dobrogea Tulcea, scor 5-2, disputată pe stadionul Romprim, Gnohere a reuşit un hat-trick în doar 34 de minute, toate golurile fiind marcate în repriza secundă. Deşi Mircea Rednic a declarat în urmă cu câteva zile că lui Gnohere i s-a făcut o a doua ofertă de prelungire a contractului, jucătorul infirmă acest lucru. După meciul din liga secundă, francezul a declarat că nu a purtat nicio discuţie cu antrenorul Ioan Andone sau cu finanţatorul Ionuţ Negoiţă. Contractul atacantului cu Dinamo expiră la finalul acestui sezon, dar în iarnă va intra în ultimele şase luni de contract şi poate discuta cu orice club care îl doreşte. Francezul a marcat 4 goluri şi a oferit două pase de gol în startul sezonului pentru prima echipă a „câinilor”.

Hagi duce un război rece cu Federaţia Română de Fotbal, disputa dintre cele două părţi purtându-se prin intermediul comunicatelor de presă. Gică Hagi nu este însă în conflict cu toţi cei care fac parte din FRF. Antrenorul Viitorului a dezvăluit după partida cu Pandurii, meci câştigat de echipa sa cu 1-0, că a purtat o „discuţie constructivă” cu selecţionerul Christoph Daum. „Regele” nu a dorit totuşi să ofere mai multe detalii.

Ionuţ Larie (29 de ani), căpitanul echipei CFR, a vorbit despre meciul câştigat de clujeni, scor 2-1, împotriva actualului lider al campionatului, Steaua, despre situaţia şi obiectivul echipei sale, dar şi despre principalele probleme ale Ligii 1. Cum o victorie împotriva Stelei se trăieşte la intensitate maximă, fundaşul de 29 de ani a recunoscut că cele trei puncte cu care s-au întors acasă nu au fost întâmplătoare. CFR Cluj pierdut nu mai puţin de nouă fotbalişti, printre care şi Jakolis, cedat la Steaua. Ionuţ Larie şi-a lăudat colegii din echipă, iar printre remarcaţii acestui început de campioant s-au numărat Nouvier şi Bud, acesta din urmă cu şase goluri marcate, dintre care două în faţa Stelei.

Anderlecht, clubul belgian la care evoluează şi românii Chipciu şi Stanciu, se află în acest moment în mijlocul unui scandal imens. Olivier Deschacht, fundaşul echipei clasate acum pe poziţia a doua a clasamentului, este suspectat că a pariat pe meciurile echipei sale. Poliţia belgiană a deschis deja o anchetă penală împotriva jucătorului în vârstă de 35 de ani. Olivier Deschacht este suspectat că a pariat în repetate rânduri pe mai multe meciuri din campionatul belgian, inclusiv pe partide în care a jucat. Activitatea ilegală a lui Deschacht s-ar fi produs în timpul sezonului 2014-2015.

Auxerre, echipa antrenată de Viorel Moldovan, a suferit vineri seara a cincea înfrângere în actuala stagiune din Ligue 2, scor 0-1 pe teren propriu cu Le Havre. Tehnicianul român dă vina pe strategia clubului pentru situaţia în care se află echipa. Mathieu Duhamel a înscris singurul gol al partidei dintre Auxerre şi Le Havre, iar formaţia lui Viorel Moldovan rămâne cu doar şase puncte acumulate în primele nouă etape şi ocupă penultimul loc în clasamentul din Ligue 2.

Monica Niculescu s-a calificat în finala turneului WTA de la Seul după ce a învins-o în semifinale pe Shuai Zhang (China) în două seturi, scor 6-0, 6-4. Niculescu, cap de serie numărul 5, a trecut de sportiva din China (numărul trei pe lista capilor de serie) după un meci care a durat o oră şi 14 minute. Niculescu va primi 180 de puncte WTA şi un cec în valoare de 21,500 dolari în urma acestei victorii. Sportiva noastră se va duela în finala turneului dotat cu premii în valoare totală de 226.750 dolari cu Lara Arruabarrena (Spania). Arruabarrena a trecut în semifinale de Patricia Ţig, în două seturi, scor 6-1, 6-2, la finele unui meci ce a durat 56 de minute.

Trupa din Ştefan cel Mare are toate calităţile pentru a face faţă Ligii Campionilor, competiţie în care va susţine primul joc duminică (ora 17:00), în deplasare, cu TTH Holstebro (Danemarca). Conform unor date furnizate de Federaţia Europeană de Handbal, campioana României stă bine la multe capitolele: experienţă, talie, greutate. Handbalul modern de azi presupune multă forţă. Dinamo are suficientă greutate pentru a-şi pune în valoare calităţile fizice. Echipa lui Eliodor Voica are o medie de 96,9 kilograme / jucător, fiind pe locul 3 după THW Kiel şi Silkeborg, ambele fiind la 97,3 kilograme.

Formaţia din Ştefan cel Mare are şi talie la nivel de Champions League, având un lot cu o medie de înălţime de 192,4 centimetri. Lider la acest capitol este clubul polonez Orlen Wisla Plock – 196,2 centimetri, la care activează şi internaţionalii români Valentin Ghionea şi Dan Racoţea. De remarcat faptul că Dinamo se află în aceeaşi marjă de plus / minus un centimentru cu echipe precum Vive Kielce (193,2), Vardar Skopje (192,7), Vezprem (192,7), PSG (192,3) şi FC Barcelona (192). Dinamo revine în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 11 ani, dar în mod normal nu ar trebui să aibă emoţii. Aproape toţi jucătorii din lot sunt cu mare experienţă, care au jucat de-a lungul timpului meciuri cu miză importantă la echipele naţionale şi în cupele europene. Şase dintre ei au mai jucat în Liga Campionilor: Bera, Criciotoiu, A. Esteki (foto), Mocanu, Şania şi Savenco.

Liga Zimbrilor la handbal masculin a debutat cu 14 echipe la start, chiar dacă Minaur Baia Mare şi Energia Tg. Jiu s-au retras din campionat. Dinamo, CSM Bucureşti, HCDS Constanţa, HC Odorhei, Steaua, Potaissa Turda, Poli Timişoara sunt echipele cu pretenţii în acest sezon, măcar la un loc de cupă europeană. Echipele clasate pe locurile 1-8 la sfârşitul sezonului regular vor juca în play-off (sferturi, semifinale, finale, jocuri după sistemul cel mai bun din trei partide). Echipele clasate pe locurile 9-14 la sfârşitul sezonului regular vor juca în play-out.

CS U Craiova – FC Botoşani, este prima partidă a zilei din Liga 1 şi este un duel pentru locul secund în clasament. Oltenii ocupă această poziţie înaintea etapei a 10-a, cu 17 puncte, însă moldovenii pot trece pe locul 2 în eventualitatea unui succes. FC Botoşani ocupă locul 4, cu 16 puncte. Cele două formaţii s-au întâlnit de şase ori până acum, iar moldovenii au un mic avans: au câştigat trei partide, oltenii s-au impus în două rânduri şi un singur meci s-a încheiat la egalitate.

Gala Superkombat de la Iaşi, ce va avea loc pe data de 1 octombrie, la Sala Polivalentă, a intrat pe ultima sută de metri cu organizarea. Vineri, preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, a organizat o conferinţă de presă la Iaşi, la care au mai participat câţiva dintre luptătorii care vor urca în ring, în frunte cu Sebastian Ciobanu. Acesta din urmă va lupta cu englezul George Davies cu doar o zi înainte de nunta sa. Sebi, luptător legitimat la clubul Scorpions Iaşi (antrenor Mihai Constantin) a declarat că este sută la sută pregătit pentru meci şi că are emoţii doar pentru ca nunta de a doua zi să iasă perfect.

Florin Costea a redebutat cu succes la CSM Râmnicu Vâlcea, marcând golul care a adus victoria echipei sale la Brăila, 1-0 cu Dacia Unirea în etapa a 8-a a Ligii 2. Având şi banderola de căpitan, Costea a marcat în minutul 39, cu un şut din marginea careului, după o pasă cu câlcâiul venită de la Mihai Dina. Costea „a recidivat” şi în partida din runda a noua, fostul atacant al Craiovei şi al Stelei reuşind patru goluri şi o pasă decisivă în meciul cu Metalul Reşiţa, confruntare câştigată de CSM cu 5-2. Florin Costea mai jucase în cinci meciuri pentru CSM în anul 2005, reuşind cinci goluri, după care a fost achiziţionat de Universitatea Craiova, club pentru ca evoluat în perioada 2006-2011. A urmat apoi un sezon la Steaua, unul la Turnu Severin, şi două stagiuni (2013-2015) la CFR Cluj. Costea, în vârstă de 31 de ani acum, a plecat apoi în Rusia, la Arsenal Tula, şi a avut o scurtă experienţă şi în Irak, la FC Zakho.

Cu numai două zile înaintea partidei cu HC Zalău, din cadrul etapei a 4-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, Corona Braşov a realizat un trasfer de marcă, a adus-o pe Mihaela Tivadar, care s-a despărţit curând de CSM Ploieşti. Mihaela Tivadar se reîntoarce la Braşov după 10 ani. În sezonul 2005-2006, interul a fost decisiv la realizarea ”triplei” Liga Naţională-Cupa României-Challenge Cup cu Rulmentul Braşov (actuala Corona). Tot sub tricoul Braşovului, Tivadar a prins la vremea respectivă şi echipa naţională, care în decembrie 2015 câştiga medalia de argint la Campionatul Mondial.

Gareth Bale nu se mai simte confortabil la Real Madrid şi ar dori să plece la finalul sezonului. Publicaţia DiarioGol notează că fotbalistul galez nu se află în cele mai bune relaţii cu conducerea administrativă şi cea tehnică. Bale este supărat atât pe Florentino Perez, cât şi pe Zinedine Zidane. Preşedintele Realului i-a promis anul trecut că îi face o propunere de prelungire a contractului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În ceea ce-l priveşte pe Zidane, Bale este deranjat că tehnicianul francez îi oferă în continuare rolul principal lui Cristiano Ronaldo. Bale şi-ar dori ca el să aibă prim-planul la gruparea madrilenă, dar Ronaldo rămâne numărul 1 în preferinţele antrenorului.

Anastasia Yankova este o luptătoare de MMA din Rusia, în vârstă de 25 de ani. Deşi ar putea defila fără probleme pe podiumurile internaţionale, tânara a ales sporturile de contact. Yankova a postat pe contul său de Instragram, acolo unde are peste 132.000 de fani, câteva fotografii cu ea după ultima luptă din „cuşcă”. Yankova a câştigat meciul de Bellator cu Veta Artega, dar urmele confruntării îi vor rămâne pe chip pentru câteva zile.

Paris Saint-Germain, campioana ultimelor patru ediţii din Ligue 1, a suferit vineri a doua înfrângere din actuala stagiune, scor 0-2 pe terenul lui Toulouse, în primul meci al etapei a şaptea. Mijlocaşul francez în vârstă de 21 de ani Yann Bodiger a deschis scorul pentru Toulouse în startul reprizei a doua, din penalty, după ce Aurier l-a faultat în careu pe Toivonen. La faza respectivă, fundaşul ivorian a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Campioana en titre a fost nevoită să evolueze în inferioritate numerică, iar până la final gazdele şi-au dublat avantajul prin Jimmy Durmaz, după un contraatac şi un şut plasat în dreapta portarului Areola.

PROGNOZA METEO
24 Septembrie 2016

Vremea va fi rãcoroasã în primele ore, în schimb la amiazã se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente și apropiate de cele normale pentru aceastã datã. Pe parcursul zilei va predomina un aspect frumos al vremii, cerul va fi variabil la senin, iar în orele dimineții cu totul izolat va fi ceațã. Începând de seara, înnorãrile se vor accentua în nord, în centru și în est unde va ploua local. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade.

Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasã, dar rãcoroasã în orele dimineții. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în a doua parte a nopții. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *