Stiri pe scurt 24 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 24 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  24 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 24 octombrie. In anul 1601, a încetat din viaţă astronomul danez de origine suedeză Tycho Brache. A făcut observaţii precise asupra poziţiilor aştrilor, a urmărit evoluţia cometelor şi a calculat valoarea duratei anului, cu o precizie mai mică de o secundă, valoare care a stat la baza stabilirii calendarului gregorian din 1582 (n. 14 decembrie 1546).

Peste o sută de preşcolari de la o grădiniţă din Calafat sunt testaţi de medici pentru a se stabili dacă au tuberculoză, după ce înrgijitoarea unităţii de învăţământ a fost diagnosticată cu această boală. Îngrijitoarea unităţii de învăţământ a ajuns la spital cu TBC, iar acum preşcolarii care au luat contact cu ea sunt testaţi pentru a se stabili dacă au fost infectaţi. Testarea preşcolarilor este efectuată de medicii Dispensarului de Pneumoftiziologie din Calafat.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că va propune Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloş în discuţia de la Guvern. Preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că Dacian Cioloş nu se va înscrie în partid şi că acest lucru nu îi încurcă pe liberali. Gorghiu a mai spus, la insistenţele jurnaliştilor, că premierul este de acord cu acest demers: ”Nu făceam această propunere dacă nu aveam acceptul lui”.

Peste 100 de angajaţi ai Radio România au protestat, în faţa instituţiei, faţă de proiectul de lege care vizează eliminarea taxei radio-TV, având în vedere că marţi este prevăzut votul final la Camera Deputaţilor. Aceştia s-au adunat în faţa instituţiei pentru a „trage un semnal de alarmă” astfel încât politicienii să conştientizeze „gravitatea situaţiei”. De asemenea, aceştia au menţionat că, din informaţiile lor, şi angajaţi ai studiourilor regionale au făcut acelaşi lucru, luni dimineaţă (24 octombrie). Acţiunea a fost una liniştită, fără a se scanda vreun mesaj. Cu toate acestea, atmosfera a fost una de îngrijorare.

Raportul Jandarmeriei privind mitingul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” arată că acţiunea a respectat procedurile, fiind extrase şi amendate persoanele care încercau să rupă cordonul pentru că exista riscul blocării unei străzi. Surse ministeriale au declarat că au fost blocate şi extrase persoanele care încercau să rupă cordonul de jandarmi, pentru că nu respectau traseul comunicat şi autorizat de primărie, existând riscul blocării unei străzi. Mai exact, în drumul lor spre Guvern manifestanţii au vrut să se întoarcă spre Piaţa Universităţii iar dacă li s-ar fi permis ar fi mers pe Calea Victoriei unde traficul rutier nu era restricţionat. De asemenea, exista riscul ca aceştia să se întâlnească cu participanţii la un festival de muzică, în lege fiind interzisă „desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora”.

Multinaţionalele încep să schimbe strategia de dezvoltare atunci când salariile cresc mult pe o piaţă şi apare criză de personal, ceea ce nu înseamnă neapărat că pleacă, ci nu mai cresc, este de părere Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România. El a precizat că din toate zonele în care compania are fabrici, la Arad există o criză mai mare de personal. Chiar dacă salariile brute fixe ale angajaţilor din fabricile din Arad par mici, în realitate veniturile nete încasate de aceştia sunt mult mai mari dacă se iau în calcul orele suplimentare şi bonusurile. Potrivit specialiştilor din recrutare, salariul brut al unui muncitor necalificat este de 1.600-2.000 de lei brut, dar veniturile nete ajung şi la peste 2.500 lei cu ore suplimentare şi bonusuri.

În urma audierilor celor doi poliţişti şi a martorilor, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj vor dispune primele măsuri, astfel că agenţii filmaţi în timp ce jucau tenis de masă într-un local din comuna Berleşti riscă să primească de la cea mai mică sancţiune, mustrarea scrisă, la diminuarea salariului cu 5 până la 20 de procente, până la destituirea din Poliţie. Unul dintre cei surprinşi în înregistrare este şeful Postului de Poliţie Berleşti, care a depus recent o cerere de pensionare.

Şase persoane din judeţul Cluj, cinci din comuna Baciu, între care trei copii, şi una din municipiul Turda, s-au intoxicat, cu gaz metan şi au fost transportate la spital. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, că în primul caz, cauza intoxicării a fost montarea defectuoasă a unei centrale termice. Reprezentanţii ISU Cluj fac apel la populaţie să aibă grijă, în perioada sezonului rece, la modul în care fac foc la aragaz, să ia măsuri să nu lase focul nesupravegheat, să verifice instalaţiile de gaz şi centralele termice, pentru evitarea unor incidente similare.

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi nouă militari veterani răniţi în teatrele de operaţiuni i-au vizitat pe militarii români din Afganistan cu ocazia Zilei Armatei Române. În prezent, în misiuni internaţionale sunt 780 de militari, dintre care 629 în Afganistan. Armata României a pierdut în teatrele de operaţii 28 de militari, iar peste 180 au fost răniţi. Vizita a avut loc cu ocazia Zilei Armatei Române, care se sărbătoreşte pe 25 octombrie.

Pe aceasta data, în 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului naţional, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau declaraţi dispăruţi. Unităţile româneşti au continuat să ducă acţiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la victoria obţinută la 9 mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

PNL Bucureşti discută, listele pe care le va depune pentru alegerile din 11 decembrie, printre numele noi care sunt luate în calcul fiind vehiculate cel al economistului Florin Citu şi al neourochirurgului Leon Dănăilă. Lista la Camera Deputaţilor ar urma să fie deschisă de Adriana Săftoiu, urmată de deputatul PNL Eugen Nicolăescu, vicepresedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, deputaţii Florin Alexe şi Sulfina Barbu. Alina Gorghiu a afirmat că, la Bucureşti, lista de la Senat este formată din oameni noi, iar la Camera Deputaţilor din „oameni de bază ai partidului”.

Între 1 şi 6 noiembrie, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) şi East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) organizează ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie – primul eveniment dedicat dansului contemporan din Europa Centrală şi de Est –, intitulată „RE//Dance”. Ediţia-pilot va include spectacole şi performance-uri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România şi va fi curatoriată de Iulia Popovici, critic şi curator, şi de Marta Keil şi Goran Injac, în calitate de co-curatori. Partenerul instituţional al primei Bienale Regionale de Coregrafie este Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia).

Poliţiştii au început, o anchetă în cazul educatoarei de la o grădiniţă din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, judeţul Vrancea, filmată în timp ce lovea copiii şi striga la ei, femeia fiind cercetată pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vrancea au anunţat, luni, că educatoarea Mihaela Ciornea, înregistrată în timp ce îi agresa verbal şi fizic pe cei mici, este cercetată pentru două infracţiuni. Incidentul a fost filmat de mama unuia dintre copii, care i-a cerut educatoarei permisiunea de a asista la ore.

Oana Mizil a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în dosarul în care a fost judecată pentru că şi-a angajat mama la cabinetul de parlamentar, decizia instanţei supreme fiind definitivă. Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată în 30 septembrie 2013, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care o acuzau că a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 – septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei. Dosarul a fost deschis în urma reclamaţiei făcute de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în septembrie 2011.

Taxa Radio-TV, propusă pentru eliminare prin legea iniţiată de Liviu Dragnea, a fost reintrodusă de comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor prin votul unanim al membrilor comisiei, inclusiv cel al membrilor PSD. Comisia nu a făcut alte modificări asupra proiectului de lege care a fost votat, în ansamblu, cu 19 voturi ”pentru” şi o abţinere. Amendamentul care prevede reintroducerea taxei radio-tv va fi cuprins în raportul comisiei de buget-finanţe, care, cel mai probabil, va merge marţi la votul final în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională în acest caz.

Românca Elena Matei se află în cursa pentru ediţia dedicată costumelor de baie a celebrei reviste Sports Illustrated 2017. Ea a fost selectată pentru acest prestigios concurs, având şanse mari să fie anunţată în curând printre fericitele câştigătoare. Modelul din România are un portofoliu bogat în industria fashion internaţională, Elena Matei colaborând până acum cu cele mai prestigioase publicaţii din întreaga lumea. Printre acestea se numără Marie Claire America, Elle Magazine, Beau Monde Rumours, Glamour. De asemenea, românca a lucrat si cu cei mai renumiţi fotografi din lume. Alexei Hay, Russell James, Alessandra Fiorini, Patric Shaw, Gavin O’neil sunt nume sonore din industria fashion care i-au oferit blondei sedinţe foto de zile mari.

Sonda de aterizare Schiararelli a reuşit să trimită cu succes informaţii importante către nava mamă Trace Gas Orbiter, în timpul modulului de aterizare către suprafaţa Planetei Roşii, acestea fiind preluate de experţii de la sol, urmând să fie analizate. Primele semnale preluate din undele radio captate de către Giant Metrewave Radio Tescope (GMRT), localizat în Pune, India, şi de Mars Express al ESA sugerează că modulul a completat cu succes majoritatea paşilor din manevra de şase minute de aterizare.

Semnalele înregistrate de Pruma şi Mars Express s-au oprit la puţin timp după momentul în care era aşteptată amartizarea. Discrepanţa dintre cele două seturi de date este acum analizată de către experţii din centrul operaţional ESA din Darmstadt, Germania. Datele analizate parţial sugerează că etapele de intrare şi coborâre au fost îndeplinite cu succes. Însă, după cum afirmă experţii de la sol, ejectarea paraşutei s-ar fi produs mai devreme decât era aşteptat, însă analizele nu sunt încă complete.

Singurul urs panda maro din lume, numit Quizai, a fost abandonat la vârsta de două luni de către mama sa, fiind descoperit în rezervaţia naturală din Munţii Qinugling (centrul Chinei), pe când era un pui slăbit şi neîngrijit. Aparent, mama sa a dispărut în pădure, însă experţii sunt siguri de un lucru: mama acestuia era albă cu negru. Cercetătorii consideră că nuanţa neobişnuită a blănii ursului este datorată unor mutaţii genetice. În ciuda copilăriei grele pe care a avut-o singur, în prezent, la vârsta de şapte ani, ursul a devenit un specimen unic, iar experţii chinezi doresc să-i găsească o parteneră. Analizând modul în care se va dezolta puiul acestora, experţii vor putea afla cum a devenit acest urs panda maro.

Japoneza Junko Tabei, prima femeie din istorie care a escaladat Everestul a murit la vârsta de 77 de ani. Tabei, prima femeie din istorie care a reuşit să escaladeze Vârful Everest în 1975, a murit după o luptă cu cancerul. Avea 35 de ani atunci când a urcat pe Everest. Dar Junko Tabei nu s-a oprit după recordul din 1975. A continuat să urce cele mai înalte vârfuri din peste 70 de ţări. În 1992, Tabei a devenit prima femeia care a escaladat cei mai înalţi munţi din toate cele 7 continente, inclusiv Kilimanjaro şi Denali.

Salma Hayek a dat ieri o replică lui Donald Trump, în cadrul unui show radio. Acesta declarase pentru National Enquirer că a refuzat o ieşire în oraş cu actriţa pentru că i s-a părut că e prea scundă pentru el. Actriţa Salma Hayek a dezvăluit că de fapt lucrurile au stat invers. Donald Trump şi-a inventat povestea refuzului ei. În cadrul emisiunii radio „El Show del Mandril“ a declarat: „Când l-am cunoscut, aveam un iubit şi a încercat să-i devină prieten pentru a face rost de numărul meu de telefon. După ce l-a obţinut, m-a căutat de câteva ori. Mă suna să mă invite în oraş. Când i-am spus că nu aş ieşi cu el chiar dacă n-aş avea un iubit, el atunci şi-a inventat povestea pentru National Enquirer.”

Cel puţin 13 persoane au murit şi alte 31 au fost rănite în statul american California, după ce un autocar care se întorcea la Los Angeles s-a izbit de o camionetă. O echipă specială a încetinit traficul pe autostrada Interstate 10 înainte ca vehiculele să se izbească la nord de staţiunea Palm Springs, a declarat Jim Abele. Abele a spus că autobuzul avea la bord 44 de pasageri şi că mergea cu o viteză mult mai mare decât camioneta. Viteza autobuzului era atât de mare încât remorca a intrat aproximativ 15 metri în autobuz.

Mai mulţi imigranţi au ajuns la punctul de întâlnire stabilit de autorităţi pentru evacuarea taberei de la Calais, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului. Oamenii s-au prezentat cu valize şi rucsacuri la punctul de întâlnire. De aici, între 6.000 şi 8.000 de imigranţi ar trebui transportaţi cu maşina în centrele speciale de primire.

Forţele de securitate ruse au eliminat două persoane care transportau materiale explozive şi suspectate că pregăteau un atentat în oraşul Nijni Novgorod. Ramura locală a Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) a comunicat agenţiei Interfax că va oferi informaţii legate de acest subiect atunci când vor fi luate primele „măsuri urgente în cadrul anchetei”. Potrivit surselor citate de agenţiile ruse de presă, evenimentele au avut loc în cursul unei operaţiuni care urmărea arestarea unor presupuşi membri ai unui grup terorist într-un cartier rezidenţial.

Aproximativ un sfert din buletinele de vot tipărite pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc pe data de 30 octombrie în Republica Moldova vor fi în limba rusă, în conformitate cu decizia Comisiei Electorale Centrale. Conform hotărârii Comisiei Electorale Centrale, în total vor fi tipărite 3.132.427 de buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale din data de 30 octombrie. Din acest număr, 2.379.883 (76 la sută) de buletine vor fi în limba română, iar 751.344 (24 la sută) vor fi în limba rusă. Comisia Electorală Centrală a decis, suplimentarea tirajului buletinelor de vot cu 1.200 de exemplare. Decizia a fost luată după ce de la două secţii de votare din capitală au parvenit liste electorale suplimentare. Din cele 1.200 de exemplare, 800 sunt destinate Penitenciarului nr. 13, iar alte 400 unei unităţi unitate militare de carabinieri.

Comisia Europeană nu a oferit niciun ultimatum regiunii belgiene Wallonia în privinţa susţinerii Acordului de parteneriat comercial UE-Canada (CETA). Schinas a subliniat că este nevoie de răbdare pentru obţinerea acordului Walloniei pe tema parteneriatului comercial UE-Canada. Surse europene citate de ziarul Le Figaro afirmau sâmbătă că Uniunea Europeană şi Canada au oferit Belgiei termen-limită până luni seara pentru a decide dacă susţine parteneriatul comercial UE-Ottawa (CETA).

Fostul şef al Administraţiei de la Kremlin, Serghei Ivanov, a spus că Rusia este pregătită să construiască noi relaţii cu Statele Unite după alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Conducerea Rusiei a fost „insultată” de retorica antirusă în timpul campaniei prezidenţiale americane, a mai spus el. Ivanov a respins acuzaţiile Guvernului american, potrivit cărora Guvernul rus s-ar fi aflat în spatele scurgerii de e-mailuri de pe serverele Comitetului Naţional Democrat şi a spus că până când Statele Unite nu prezintă dovezi, asemena acuzaţii par a fi declaraţii goale şi „propagandă”.

Înalţi oficiali europeni vor purta luni discuţii cu premierul Belgiei, Charles Michel, pe tema acordului comercial UE-Ottawa (CETA), a cărui semnare este blocată în prezent de Parlamentul regiunii Valonia. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, trebuie să se întâlnească, cu oficialul belgian alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Tusk are apoi programată o întâlnire cu premierul Canadei, Justin Trudeau, care speră să semneze acordul la summitul de joi de la Bruxelles. Uniunea Europeană şi Canada au oferit Belgiei un termen-limită până luni seara pentru a decide dacă susţine parteneriatul comercial UE-Ottawa (CETA), în caz contrar ceremonia de semnare a acordului urmând să fie anulată.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Malta la scurt timp după decolare, în urma accidentului cel puţin cinci persoane au murit. Autorităţile malteze confirmă faptul că toţi cei 5 morţi în urma accidentului aviatic erau francezi. Iniţial s-a crezut că în avion se aflau oficiali ai Agenţiei Europene pentru Frontiere (Frontex), însă, conform mesajului pe Twitter al companiei, niciun angajat al agenţiei nu se afla în aeronavă. Oficiali au declarat presei locale că avionul se îndrepta spre oraşul libian Misrata şi că naţionalitatea victimelor nu este deocamdată confirmată. Capacitatea avionului este de circa 10 persoane, iar echipele de salvare caută supravieţuitori.

Uniunea Europeană se apropie de un acord cu gigantul rus Gazprom, pentru a pune capăt unei investigaţii de cinci ani legată de taxare necorespunzătoare, într-o mişcare care ar putea deranja statele est-europene, care nu voiau ca Rusia să „scape doar cu o amendă”. Deşi Comisia Europeană şi Gazprom au încercat să pună la punct detaliile unei afaceri pentru a finaliza investigaţia, cazul este complicat de deteriorarea relaţiilor dintre UE şi Rusia pe fondul Ucrainei şi Siriei. Margrethe Vestager, comisarul European pe competiţie, şi Alexander Medvedev, vicepreşedinte la Gazprom, se vor întâlni la sfârşitul săptămânii şi ar putea trasa nişte schiţe preliminare ale contractului.

Oficialii americani şi ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale au ridicat întrebări în legătură cu oferta companiei de telecomunicaţii AT&T de cumpărare a Time Warner, o subcomisie din Senat responsabilă de supravegherea antitrust urmând să facă o audiere în noiembrie. Gigantul telecom AT&T, al treilea mare distribuitor de semnal prin cablu din Statele Unite, intenţionează să plătească 85,4 miliarde de dolari pentru compania Time Warner, care deţine CNN şi HBO. Cea mai mare fuziune anunţată anul acesta va îmbina reţeaua de distribuţie AT&T, care include 130 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă şi 25 de milioane de abonaţi ai canalelor de televiziune, cu conţinutul canalelor HBO, Cartoon Network şi CNN.

SPORT

FC Botoşani – Astra, ora 20:30, este partida care încheie etapa a 13-a din Liga 1 şi totodată turul acestei ediţii de campionat. Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la Botoşani, este sigur că echipa sa poate trece de campioana en-titre dat fiind faptul că giurgiuvenii nu traversează cea mai bună formă şi nici nu mai au lotul de anul trecut. În ceea ce priveşte lupta la campionat, Iftime este convins că roş-albaştrii nu vor avea probleme în a câştiga titlul pentru simplul fapt că elevii lui Reghecampf nu au un adversar pe măsură în Liga 1. Omul de afaceri a dat cărţile pe faţă şi a declarat că în Europa League, Steaua nu are nicio şansă să treacă de faza grupelor şi să se califice în „primăvara europeană”.

Simona Halep (4 WTA) e liderul Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor după prima rundă, românca luând o opţiune serioasă la calificarea în semifinale graţie victoriei convingătoare de duminică: 6-2, 6-4 cu Madison Keys! Simona este urmată în clasament de Angelique Kerber (1 WTA), sportivă care a câştigat în trei seturi contra Dominikăi Cibulkova (8 WTA), scor 7-6, 2-6, 6-3.

Halep e cotată cu şanse mari la calificarea în careul de aşi din Singapore, deşi jucătoarea antrenată de Darren Cahill a disputat abia un meci în faza grupelor! Setaverajul este al doilea criteriu de departajare după numărul victoriilor, astfel că succesul în minimum de seturi reuşit de Simona generează mari speranţe. În acelaşi timp, tenisul solid jucat în meciul de deschidere ar trebui să o alimenteze cu încredere pe constănţeancă, mai ales că rivala Kerber s-a chinuit în meciul maraton cu Cibulkova (7-6, 2-6, 6-3).

Meciul dintre FC Botoşani şi Astra încheie turul acestei ediţii de Liga 1. Indiferent de rezultatul partidei, moldovenii sunt siguri de faptul că vor termina pe un loc de play-off şi speră să se afle printre echipele care se vor lupta în partea superioară a clasamentului şi după finalul returului. Valeriu Iftime, finanţatorul trupei din Botoşani, este încrezător că acest obiectiv va fi îndeplinit şi spune că până se va termina returul şi va începe play-off-ul ierarhia va suferi modificări. În opinia lui Iftime, CFR Cluj va intra în primele şase. Ardelenii vor lua fie locul lui Dinamo, fie pe cel al Gazului.

PSG a obţinut doar o remiză în partida cu Olympique Marseille, scor 0-0, iar campioana en-titre din Ligue 1 rămâne la şase puncte în spatele liderului-surpriză OGC Nice. După o vară în care şi-a pierdut starul, pe Zlatan Ibrahimovic, şi antrenorul Laurent Blanc fiind înlocuit cu Unai Emery, parizienii însă îşi caută forma şi au cedat 10 puncte în primele 10 etape ale sezonului. Iar rezultatele sub nivelul sezoanelor trecute par să genereze şi o stare de tensiune în lotul lui PSG. Schimbat în minutul 59 al meciului, cu Blaise Matuidi, mijlocaşul Marco Verratti a fost extrem de nervos, iar camerele de luat vederi au surprins momentul în care italianul îi întreba pe cei de pe banca de rezerve de ce a decis Emery să-l scoată de pe teren.

Mircea Lucescu este recunoscut pentru faptul că este unul dintre cei mai buni antrenori din Europa atunci când vine vorba de transferurile unor tineri jucători. Cu precădere brazilieni. Tehnicianul român a format o întreagă generaţie de sud-americani la Şahtior, jucători care au plecat ulterior la cluburi importante. În 2009, Lucescu l-a remarcat pe Neymar care avea pe atunci doar 17 ani şi i-a cerut lui Rinat Ahmetov să-l aducă de la Santos. Patronul lui Şahtior a încercat să-i facă pe plac lui Lucescu, însă brazilienii i-au refuzat ofertele.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a anunţat, prin intermediul contului personal de Twitter, că sportiva în vârstă de 25 de ani va pregăti startul noului sezon în Adelaide (Australia), oraşul său natal. În prezent, Simona Halep se află în Singapore, unde participă la Turneul Campioanelor, iar la sfârşitul acestuia va pleca în vacanţă. La revenire, constănţeanca nu va mai merge la Braşov, aşa cum a obişnuit în ultimii ani, ci va merge în Australia pentru a pregăti sezonul 2017. Primul turneu major al anului va fi Australian Open, în perioada 16 – 29 ianuarie.

Dumitru Dragomir critică Steaua după remiza cu ASA Târgu Mureş şi spune că marea problemă a vicecampioanei e reprezentată de lipsa unui număr 10 veritabil şi a ineficienţei mijlocaşilor. Fostul şef al LPF spune că nici Adi Popa nu e pus în valoare cum ar trebui şi îi propune pe Răzvan Marin (Viitorul) şi pe Azdren Llullaku (Gaz Metan Mediaş) pentru transferuri la Steaua.

Războiul dintre Steaua şi FRF pare unul fără sfârşit, iar cele două părţi se pregătesc acum de o nouă „bătălie”, după ce recent s-au contrat pe seama numirii noului selecţioner, a regulii U21 sau a jucătorilor convocaţi de Christoph Daum. Intrat în direct într-o emisiune televizată, patronul Gigi Becali a contestat dur o nouă regulă ce ar urma să fie adoptată într-un Comitet Executiv programat de FRF în cursul acestei săptămâni. Este vorba de o „taxă de 10%” din suma fiecărui transfer, cluburile fiind obligate să reinvestească aceşti bani în centrele de copii şi juniori. În caz contrar, banii neinvestiţi urmând să ajungă la Federaţie.

Gigi Becali a vorbit despre colaborarea cu ultimul tehnician care i-a adus titul Stelei, Costel Gâlcă, precizând că în ciuda trofeelor câştigate acesta şi-a anulat orice şansă de a reveni pe banca roş-albaştrilor după un episod petrecut la ultimul meci din campionat pe banca Stelei, remiza cu CSMS Iaşi, scor 0-0. Patronul Stelei a dezvăluit că l-a pus în temă pe Gâlcă cu „obiceiurile” sale de a interveni în creionarea echipei încă înainte ca acesta să devină antrenorul Stelei, dar că tehnicianul l-a minţit. La ultimul meci, Becali i-a transmis că vrea să-l vadă pe Rusescu titular, iar Gâlcă a aprobat numai că la ora meciului Rusescu a luat loc pe banca de rezerve.

Chelsea a câştigat la scor derby-ul cu Manchester United, 4-0, iar trupa lui Conte s-a apropiat la un singur punct de primul loc, după cel mai bun meci făcut în acest sezon. Finalul partidei i-a adus pe tehnicienii Jose Mourinho şi Antonio Conte faţă în faţă pentru obişnuita strângere de mână, numai că portughezul nu s-a rezumat la a-şi felicita adversarul. Portughezul a ţinut să-i „bată obrazul” omologului său pentru modul în care s-a comportat după ce scorul a luat proporţii, cu semne ample prin care încerca să-i facă pe fanii londonezi să-şi susţină echipa şi mai puternic. „Nu îndârjeşti publicul la 4-0, faci asta la 1-0. E umilitor”, au fost cuvintele suprinse de microfoanele de fond.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal sub 17 ani a României, Gabriel Manolache, a anunţat, luni, lotul final de 18 jucători cu care va aborda turneul de calificare la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European de anul viitor. România va găzdui, în perioada 25-30 octombrie, meciurile grupei a şasea de calificare, din care mai fac parte Austria, Anglia şi Azerbaijan, toate meciurile României fiind programate pe terenul de iarbă al Centrului Naţional de Fotbal Buftea. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 şi 2 şi cele mai bune cinci dintre formaţiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 grupe din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită). Clasamentul reprezentativelor de pe poziţia a treia va fi întocmit pe baza rezultatelor pe care aceste echipe le vor obţine cu formaţiile de pe locurile 1 şi 2.

Fotbalistul portughez Renato Sanches, în vârstă de 19 ani, a câştigat trofeul Golden Boy, ediţia 2016, şi a dedicat această distincţie familiei sale, susţinând, însă, că va rămâne cu picioarele pe pământ. Distincţia se acordă anual celui mai bun jucător sub 21 de ani care evoluează în primele cinci campioante ale lumii şi care reuşeşte performanţe notabile pe parcursul unui an calendaristic. În cursa pentru trofeu, Sanches i-a depăşit pe Marcus Rashford, Kingsley Coman, colegul său de la Bayern Munchen, şi Gianluigi Donnarumma.

Andrei Popescu (HC Vaslui) a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a 9-a în Liga Zimbrilor la handbal masculin. Coordonatorul de joc a prins o zi de excepţie în partida cu HC Odorhei (scor 31-26) şi a făcut diferenţa cu aruncările lui de la distanţă. Handbalistul în vârstă de 27 de ani, transferat de HC Vaslui de la Minaur Baia Mare, a marcat nu mai puţin de 8 goluri în această partidă. Trupa lui Sandu Iacob a furnizat şi surpriza etapei, având în vedere că HC Odorhei era socotită favorită înaintea jocului. Andrei Popescu a fost handbalistul care a ieşit în evidenţă în acest joc, în special în partea secundă, când HC Vaslui a făcut diferenţa. Dar el a fost bine susţinut şi de coechipieri, în special de fraţii Bujor care împreună au marcat 14 goluri. De altfel, trioul Popescu – Mihai Bujor şi Gabriel Bujor a înscris împreună 22 de goluri din cele 31 din joc.

Medaliată la CE din Budapesta cu argint alături de Dana Dodean la dublu şi cu bronz la simplu, Eliza Samara vine la ProSport LIVE. Eleva lui Viorel Filimon, campioană europeană la simplu în 2015 va dezvălui toate secretele unei cariere de peste 20 de ani în tenisul de masă. Lupta cu sportivele asiatice, cum s-au schimbat regulile în tenisul de masă şi puterea şcolii româneşti, una dintre cele mai valoroase din lume, sunt câteva subiecte care vor fi abordate la ProSport LIVE. Eliza aşteaptă întrebările dumneavoastră şi va răspunde în timpul emisiunii.

Acuzat mai mereu că pune mai mult preţ pe performanţele individuale decât pe cele ale echipei sale şi că se „supără” în momentul în care colegii săi din atacul Realului marchează, Cristiano Ronaldo a fost protagonistul unui moment controversat şi în ultimul meci, victoria obţinută de „galactici” în faţa celor de la Athletic Bilbao, scor 2-1. CR7 nu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor nici în acest meci, iar mulţi fani au sesizat un gest ciudat după golul reuşit de Alvaro Morata în finalul partidei

Vârful revenit de la Juventus a adus cele trei puncte pentru Real în minutul 83, când a înscris în doi timpi în poarta lui Iraizoz, după o centrare a lui Bale, într-o fază în care şi CR7 aştepta în careu. După ce mingea intră în poartă Ronaldo ridică o mână în aer şi se întoarce brusc spre tuşier, într-un gest similar celor făcute de fundaşi când vor să arate că atacantul advers a fost în ofsaid. Varianta mai plauzibilă e însă că Ronaldo a ridicat mâna în aer, după care a vrut să se asigure că golul va fi validat şi s-a întors spre arbitrul de linie.

Monica Niculescu a fost performera săptămânii trecute în circuitul WTA, titlul câştigat sâmbătă la Luxemburg asigurându-i o urcare fulminantă în ierarhia mondială! Niculescu a reuşit un salt de 14 locuri după ce a învins-o pe Kvitova în finală, scor 6-4, 6-0, ocupând poziţia 37 în noul clasament. Monica a cucerit al treilea trofeu al carierei la Luxemburg (6-4, 6-0 în finala cu Petra Kvitova), iar o astfel de performanţă nu putea rămâne nerăsplătită. Sportiva în vârstă de 29 de ani a acumulat 1.410 puncte după victoria senzaţională din weekend, urcând de pe locul 51 WTA, până pe 37 WTA. Niculescu a devansat astfel mai multe vedete în clasamentul mondial, cum ar fi Eugenie Bouchard (Canada, 47 WTA), Belinda Bencic (Elveţia, 43 WTA) sau Kristina Mladenovic (Franţa, 42 WTA).

Niculescu a revenit practic în jurul poziţiei pe care începuse anul, ea aflându-se pe 39 WTA în luna ianuarie. Eleva lui Călin Ciorbagiu mai are însă de recuperat 10 locuri pentru a-şi egala cea mai bună clasare a carierei (28 WTA – 27 februarie 2012). Dacă Monica a urcat spectaculos în ierarhia mondială, celelalte românce din Top 100 se menţin în aceeaşi zonă ca şi săptămâna trecută: Simona Halep a rămas pe locul 4 WTA, Irina Begu a picat un loc şi se află pe 29 WTA, în timp ce Sorana Cîrstea a venit cu un loc mai sus, pe 81 WTA.

Viitorul Constanţa este echipa cu cei mai mulţi fotbalişti convocaţi în lotul lărgit al României pentru partida oficială cu Polonia,programată vineri, 11 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale 2018. Clubul unde Gică Hagi este antrenor, manager şi patron are patru fotbalişti (Bogdan Ţâru, Romario Benzar, Dragoş Nedelcu, Răzvan Marin) în lotul de 29 anunţat de selecţionerul german Christoph Daum. Urmează, cu câte trei jucători convocaţi, Steaua (Alin Toşca, Gabriel Enache, Adrian Popa) şi Astra (Silviu Lung jr, Cristian Săpunaru, Denis Alibec) şi, cu doi fotbalişti, Dinamo (Steliano Filip şi Dorin Rotariu). Doi jucători are pe lista lărgită şi Anderlecht (Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu).

Apare astfel o schimbare în preferinţele lui Daum, după ce Gică Hagi a avut, pe parcursul ultimei luni, o serie de izbucniri nervoase în care a acuzat vehement federaţia de complot împotriva sa şi a echipei Viitorul. Hagi a acuzat conducerea FRF că le cere antrenorilor de la loturi să nu-i convoace pe cei de la Viitorul, că fiul său, Ianis Hagi, este persecutat şi omis sistematic deşi ar trebui să fie convocat cel puţin la tineret, dacă nu direct la naţionala mare. Pe 21 septembrie, Gică Hagi a emis un comunicat în care reclama discriminarea la care e supus el şi echipa sa.

Tenismena rusă Maria Şarapova, suspendată timp de 15 luni după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium, nu mai figurează în clasamentul Asociaţiei de Tenis Feminin (WTA). Săptămâna trecută, Şarapova (29 de ani) se afla pe locul 93 în ierarhia mondială feminină de simplu. La 4 octombrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să-i reducă suspendarea Mariei Şarapova, care va putea reveni în competiţie pe 26 aprilie 2017. Rusoaica, fost număr 1 mondial şi câştigătoare a cinci titluri de Mare Şlem, a fost suspendată pe 26 ianuarie 2016 de către Federaţia Internaţională de Tenis, după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium în timpul Openului Australiei din acest an. Din cauza suspendării, medaliata cu argint la Olimpiada din 2012 a ratat Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august a acestui an.

ASA Târgu-Mureş a fost la doar câteva minute distanţă de o victorie cu Steaua. Ardelenii au terminat la egalitate confruntarea cu roş-albaştrii, scor 1-1, iar Daniel Stanciu recunoaşte că este mulţumit cu remiza deşi un singur punct nu ajută prea mult trupa pregătită de Dan Alexa. Oficialul ASA-ului admite că gruparea din Târgu-Mureş se confruntă cu mari probleme financiare, iar fotbaliştii joacă de plăcere şi se mobilizează doar atunci când întâlnesc un adversar de calibru. ASA a învins Dinamo în acest sezon şi a remizat cu Steaua.

Astra nu va juca meciul cu Viktoria Plzen la Giurgiu. UEFA a trimis o notificare echipei pregătite de Şumudică prin care îi informează pe giurgiuveni că stadionul „Marin Anastasovici” nu corespunde cerinţelor, informează DolceSport. Potrivit sursei citate, UEFA a recomandat ca meciul retur cu Viktoria Plzen să se joace în Bucureşti, pe Arena Naţională. Astra a încercat în ultima perioadă să aducă gazonul de pe stadionul propriu la parametri optimi şi a jucat meciul cu Gaz Metan la Cluj şi partida cu Chiajna pe stadionul lui Dinamo. Confruntarea dintre Astra şi Viktoria Plzen se va disputa pe 3 noiembrie, cu începere de la ora 20:00. După trei partide din faza grupelor, Astra se află pe poziţia a treia în grupă, cu trei puncte obţine din meciul tur de la Plzen.

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite ale Americii, pe circuitul din Austin, Texas, şi s-a apropiat de coechipierul Nico Rosberg în fruntea clasamentului general. Este a şaptea victorie de cursă pentru Hamilton în acest sezon. După cele 56 de tururi, Lewis a fost cronometrat cu 1 oră, 38 de minute, 12 secunde şi 618 de miimi, cu 4.52 secunde mai rapid decât germanul Nico Rosberg, care s-a clasat pe doi. Podiumul a fost completat de către australianul Daniel Ricciardo (Red Bull). Doar germanul Sebastian Vettel a adus puncte pentru Ferrari, cu clasarea pe locul patru, în condiţiile în care finlandezul Kimi Raikkonen a abandonat după 39 de tururi. McLaren a intrat în puncte cu ambii piloţi, pe locul 5 (Fernando Alonso), respectiv 9 (Jenson Button).

PROGNOZA METEO
24 Octombrie 2016

În regiunile extracarpatice, vremea va fi închisã și rece și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burnițã. În restul țãrii va fi mai cald decât în mod obișnuit la aceastã datã, iar cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în nordul Moldovei și 20 de grade în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade. Mai ales dimineața și noaptea, local se va semnala ceațã.

Bucuresti

Înnorãrile vor fi în continuare persistente, vor fi condiții de burnițã sau ploaie slabã și, trecãtor, de ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *