Stiri pe scurt 24 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 24 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  24 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 24 noiembrie. In anul 1927, a încetat din viaţă Ion I. C. Brătianu, om politic, fost prim-ministru, cel de numele căruia se leagă Unirea cea Mare (1918), Constituţia României (1923), introducerea votului universal, reforma agrară. Din 1909, până la moarte, a fost preşedinte al PNL (n. 20 august 1864).

Monitorul preţurilor a fost lansat, consumatorii putând să verifice online preţurile coşului de produse de care sunt interesaţi. Bogdan Chiriţoiu a precizat că după un an se va face o evaluare şi, în funcţie de rezultate, proiectul va fi extins la nivelul întregii ţări, urmând să fie incluse mai multe produse. Proiectul a fost realizat de Consiliul Concurenţei în parteneriat cu Guvernul, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), fiind consultată Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii, dar şi cu ONG-urile care se ocupă de protecţia consumatorilor.

Andrea Bocelli va avea o apariţie în filmul despre viaţa sa, intitulat „The Music Of Silence” şi bazat pe memoriile tenorului. Rolul alter-ego-ului său din film, pe nume Amos Bardi, va fi jucat de Toby Sebastian. Filmul va spune povestea muzicianului orb de la 12 ani, care citea notele în Braille. Antonio Banderas va juca rolul maestrului cântăreţului. Luisa Ranieri şi Jordi Molla vor juca rolurile mamei şi tatălui muzicianului. Filmul biografic va spune povestea vieţii lui Bocelli. Copil din Italia, născut cu o formă gravă de glaucom, Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de doisprezece ani, după un accident petrecut în timp ce juca fotbal.

Foştii manageri de spitale, Bogdan Păltineanu şi Dan Straja, au fost condamnaţi, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, decizia nefiind definitivă. Judecătorii au mai decis, menţinerea controlului judiciar faţă de cei doi foşti manageri de spitale şi a sechestrului impus asupra bunurilor mobile şi imobile dispus în dosar.

Cu un număr record de locuinţe finalizate şi o creştere a tranzacţiilor, anul 2016 va fi cel mai bun an pentru piaţa rezidenţială locală. Aproximativ 30.000 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în proiecte rezidenţiale din România, un record pentru segmentul de profil. La nivel naţional s-au înregistrat cu circa 9% mai multe tranzacţii imobiliare în primele nouă luni ale acestui an, gradul de absorbţie estimat al locuinţelor finalizate în acest an de către dezvoltatori fiind unul ridicat, de peste 70% în Bucureşti şi de peste 90% în Cluj – Napoca.

Numărul livrărilor de locuinţe în Bucureşti şi împrejurimi va atinge un nou record în acest an, fiind estimat la aproximativ 13.000, în creştere cu 20% faţă de anul anterior. Cea mai mare pondere a acestora, de aproximativ 53%, este încadrată pe segmentul mass market, anul 2016 marcând şi o majorare semnificativă numărului de proiecte care ţintesc clasa de mijloc, la un procent de aproape 40%. Adoptarea legii dării în plată şi epuizarea primului plafon disponibil pentru finanţări prin Prima Casă a dus la o scădere a vânzărilor de locuinţe noi, scădere care a fost recuperată apoi după suplimentările fondurilor Prima Casă dar şi după ce majoritatea instituţiilor finanţatoare au revenit la avansuri de 15% – 20% pentru un credit ipotecar.

Poliţiştii efectuează, 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice din Bucureşti şi 4 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Procurorii spun că, pentru a ascunde banii proveniţi din evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, „constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei”.

Percheziţii ale procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi la două adrese din Iaşi şi trei din Tecuci la firma VitalAire, într-un dosar de evaziune fiscală. Percheziţiile au loc la sediul firmei VitalAire din strada Vasile Conta, din Iaşi, dar şi la cabinetul avocatului care reprezintă firma, Dragoş Bobu. Procurorii ieşeni beneficiază de sprijin din partea Serviciului de Investigaţii Criminale Economice al IPJ Iaşi. Percheziţiile au loc după ce în presă au apărut informaţii că firma VitalAire ar executa silit în instanţă pacienţii cei mai vulnerabili, bătrânii care au închiriat aparate de oxigen de la VitalAire.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Dan Adamescu astfel că acesta rămâne în închisoare cel puţin până pe 19 februarie 2017, când poate depune o nouă solicitare de eliberare condiţionată, a stabilit instanţa. Omul de afaceri Dan Adamescu a depus, la finele lunii octombrie 2016, o cerere de eliberare condiţionată la Judecătoria Sectorului 4, solicitarea venind la aproape şase luni de când a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pentru că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă. Dan Adamescu ia invocat atunci că are dreptul la o reducere de două treimi din pedeapsă.

Viral de viaţă. Tudor Giurgiu postează pe Facebook o întâmplare de trafic rutier. Este la volan, în condiţii de trafic zero, accelerează, depăşind normele legale. Apoi, acuză poliţiştii care i-au notat ilegalitatea de ”ciupeală”. Godină, poliţistul-vedetă al Poliţiei Române, dă verdictul pe net. Un fapt de viaţă şi, până la urmă, o ilegalitate asumată devine virală pe Facebook. Regizorul Tudor Giurgiu îşi asumă o ilegalitate, apoi condamnă moravul poliţiei care nu înseamnă prevenţie, ci, din contră, pândă şi ”ciupeală”. După ce întâmplarea devine virală şi este tăguit şi invocat însuşi Marian Godină, poliţistul-vedetă reacţionează amintind că legea primează şi nu sentimentele faţă de poliţişti. Respectul legii este mai important decât resentimentele faţă de poliţiştii ”învechiţi” în moravuri.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, vor lua parte la călătoria anuală a Trenului Regal de 1 Decembrie, ce va începe pe 30 noiembrie de la Gara din Sinaia şi se va încheia pe 1 decembrie, la Gara din Sibiu. Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României şi promulgării Constituţiei din 1866. În Trenul Regal vor fi prezente Familiile Regale ale Belgiei şi Bulgariei. Invitaţii de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi Majestăţile Lor Regele Simeon al II-lea şi Regina Margarita ai bulgarilor, precum şi Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

În tren vor fi invitaţi elevi olimpici, profesori, personalităţi ale societăţii civile, autorităţi locale ale comunităţilor vizitate şi jurnalişti. Familia Regală invită toţi locuitorii din oraşele Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu să ia parte la acest eveniment care onorează Marea Unire. Trenul Regal va sosi în Gara Regală din Sinaia miercuri, 30 noiembrie, la ora 15.47 şi va putea fi vizitat, în Gara din Sinaia, în aceeaşi zi, între orele 16.30 – 18.30. Trenul Regal va sosi, în dimineaţa de 1 decembrie, în Gara din Buşteni, la ora 10.36, unde va staţiona pentru 17 minute, iar apoi va avea opriri în gările din Predeal, Braşov, Codlea şi Făgăraş. La oprirea din Făgăraş, familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

Madonna a declarat pentru People că îi va oferi tot sprijinul fiului său, Rocco Ritchie, după ce a fost arestat pentru posesie de marijuana, cântăreaţa afirmând că reţinerea fiului său de şaisprezece ani devine o „problemă”. People confirmă că Rocco, care locuieşte împreună cu tatăl său, cineastul Guy Ritchie, a fost arestat pentru deţinerea unei cantităţi mici de canabis în data de 28 septembrie, în nord-vestul Londrei. Arestarea a venit în urma descinderii şi percheziţiei ofiţerilor din Camden Borough, în data de 28 septembrie”.

Madonna şi fiul său Rocco au avut o relaţie fluctuantă de-a lungul timpului. Madonna a postat pe Instagram o imagine emoţionantă cu fiul său Rocco în luna mai, ce atesta că artista s-ar fi împăcat cu el, după ce adolescentul refuzase în decembrie 2015 să se mai întoarcă la reşedinţa din New York a vedetei, preferând să stea cu tatăl lui, regizorul Guy Ritchie. Cântăreaţa s-a împăcat cu fiul său în cadrul unei vizite în Londra, în luna aprilie, în ciuda faptului că, la momentul respectiv, se afla în mijlocul unei dispute pentru custodie cu fostul său soţ, regizorul Guy Ritchie. Apoi, din nou au existat dispute. Madonna a fost căsătorită de două ori, prima oară cu actorul american Sean Penn, iar apoi cu regizorul Guy Ritchie. Ea mai este mamă a altor trei copii: a fiicei sale Lourdes şi a lui David şi Mercy, ultimii adoptaţi din Malawi.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea iniţială de 6,1 grade pe scara Richter a avut loc în largul coastelor estice ale Japoniei. Seismul s-a produs la ora locală 6.23 (miercuri, 23.23, ora României) în Oceanul Pacific, la adâncimea de doar 10 kilometri. Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 5,7 grade. Epicentrul a fost la 37 de kilometri sud-est de oraşul Manie, la 42 de kilometri nord-est de Iwaki şi la 93 de kilometri sud-est de Fukushima. În urmă cu două zile, în aceeaşi zonă a avut loc un seism de 6,9 grade pe scara Richter urmat de valuri tsunami cu înălţimea de 1,5 metri.

Japonia şi Coreea de Sud au semnat, un acord care prevede împărtăşirea de informaţii secrete privind activităţile balistice şi nucleare ale Coreei de Nord, în pofida protestelor din partea partidelor de opoziţie şi activiştilor din Seul. Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că acordul este „necesar” în contextul intensificării ameninţărilor militare din partea Phenianului, care a efectuat anul acesta două teste nucleare şi a lansat peste 20 de rachete balistice. Seul şi Tokyo se folosesc în prezent de intermedierea Washingtonului pentru împărtăşirea de informaţii secrete privind activităţile militare ale Phenianului, în baza unui acord semnat în 2014.

Donald Trump a declarat că există o oarecare conexiune între schimbările climatice şi activităţile poluante întreprinse de oameni, deşi anterior respinsese acest lucru şi ameninţase chiar cu anularea Acordului climatic de la Paris, în timpul campaniei sale. La doar câteva ore după ce a anunţat că nu va cere continuarea investigaţiilor în cazul serverului de email privat folosit de Hillary Clinton, Donald Trump s-a îndepărtat încă o dată de promisiunile făcute în timpul campaniei. În cadrul unui interviu, acesta a declarat că există o oarecare legătură între încălzirea globală şi poluarea cauzată de oameni. De asemenea, el a adăugat faptul că este deschis în faţa unei eventuale retrageri a SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris, dar că va trebui să ia în considerare costurile aferente unei eventuale rămâneri sau retrageri.

Uraganul Otto continuă să se intensifice pe măsură ce avansează spre vest şi va ajunge în statele sud-americane Nicaragua sau Costa Rica de Ziua Recunoştinţei, ridicând riscul producerii inundaţiilor şi alunecărilor de teren. Precipitaţiile abundente, inundaţiile şi alunecări sunt principalele riscuri pentru statele din America Centrală, inclusiv Nicaragua, Costa Rica şi Panama. Uraganul ar putea produce inundaţii în unele zone din ţările Honduras şi Belize.

Luis Guillermo Solís, preşedintele statului Costa Rica a declarat că spitalele din zonele de risc şi-au suspendat activitatea, iar pacienţii vor fi transferaţi în alte instituţii medicale. Peste 4.000 de persoane au fost evacuate în Costa Rica, iar altele 10.000 în Nicaragua, în aşteptarea uraganului. Miercuri noaptea, Otto s-a deplasat cu viteza de 140 km/oră. În Costa Rica, uraganul ar putea afecta recoltele de pe plantaţiile localnicilor. În încercarea de a preveni inundaţiile, autorităţile panameze au deversat apa din lacurile canalului Panama.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a reţinut în Crimeea un fost oficial al Marinei ruse sub acuzaţia de spionaj pentru Armata ucraineană. Acesta ar fi colectat informaţii despre Flota Mării Negre, un eşalon operaţional-strategic al Flotei Maritime Militare Ruse, pentru statul ucrainean. Această acţiune are loc după ce marţi, ministerul Apărării din Rusia a comunicat că serviciile de informaţii ucrainene au reţinut doi militari ruşi care erau delegaţi în Crimeea şi i-au deportat în Ucraina. Ministerul Apărării de la Kremlin a solicitat Ucrainei returnarea imediată a militarilor şi a desemnat acţiunea drept o ”provocare”.

Piloţii companiei Lufthansa a anunţat prelungirea grevei începută miercuri până vineri, punând şi mai multă presiune asupra conducerii companiei în disputa privind salarizarea, după ce deja greva a dus la anularea a 1.800 de zboruri. Lufthansa, condusă de Carsten Spohr, susţine că în pofida unui profit record obţinut în 2015, trebuie să reducă costurile pentru a rămâne competitivă în comparaţie cu alte companii aeriene, cum ar fi Ryanair, pe segmentul zborurilor pe distanţe scurte, şi Emirates, în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe lungi.

Aproximativ o treime din copii care locuiau în tabăra de refugiaţi din portul francez Calais au dispărut după încheierea operaţiunii de evacuare. Serviciul pentru Tinerii Refugiaţi a monitorizat 179 de copii refugiaţi în momentul evacuării taberei, 56% dintre aceştia locuiesc acum în centre pentru copii din Franţa, 8% au fost mutaţi legal în Marea Britanie, 2% trăiesc pe stradă, în vreme ce alţii 30% au dispărut. Desfiinţarea taberei care a fost adăpostul a peste 9.000 de persoane a devenit un simbol al incapacităţii Europei de a acţiona în faţa fluxul de refugiaţi ce fug din calea războaielor şi sărăciei.

Locuitorii oraşului Tokyo au avut parte, de o adevărată surpriză când, după 54 de ani, pe întreg teritoriul capitalei s-au aşternut primii fulgi de zăpadă din luna noiembrie. Fenomenul i-a luat prin surprindere pe cei mai mulţi, mai ales că în această perioadă temperaturile se situează între 10 şi 17 grade Celsius. Ninsoarea a fost rezultatul unui front atmosferic rece care s-a abătut peste oraş, însă din cauza temperaturii peste minima îngheţului, fulgii de nea s-au topit în scurt timp.

Cel puţin 40 de persoane au decedat în urma prăbuşirii unui bloc energetic, aflat în cursul procesului de construire, al unei centrale electrice situată în oraşul chinez Fengcheng. Platforma unui turn de răcire s-a prăbuşit la primele ore ale dimineţii, blocând un număr necunoscut de persoane sub aceasta. Echipe de intervenţie, 32 de maşini de pompieri şi 212 membri ai personalului militar, au sosit la faţa locului. A fost confirmat decesul a cel puţin 40 de persoane, numărul acestora putând creşte în situaţia în care nu se cunoaşte cifra exactă a celor blocaţi sub dărâmături.

Cinci muncitori răniţi au fost transportaţi la spital pentru a fi trataţi. Se presupune că aproximativ 68 de persoane se aflau pe şantierul de construcţie în momentul producerii accidentului. Construcţia a două blocuri energetice pe bază de cărbune ale centralei electrice Ganneng Fengcheng a început în iulie 2015, urmând ca încheierea lucrărilor să aibă loc la începutul anului 2018.

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic care se întorc în ţările natale ar putea să comită atacuri cu arme chimice, după ce au învăţat să utilizeze gaze toxice în timpul luptelor din Siria, a declarat un oficial al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice. O anchetă din luna octombrie, realizată de Naţiunile Unite şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, indica că forţele guvernamentale siriene au efectuate atacuri cu clor gazos, în timp ce militanţii Stat Islamic au folosit iperită (gaz muştar) în cursul luptelor din Siria.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat împotriva ştirilor false, care manipulează opinia publică şi joacă un rol important în promovarea populismului. Săptămâna trecută, Google şi Facebook au trecut la eliminarea veniturilor din publicitatea de pe site-urile de ştiri false, după ce manipulările din mass-media ar fi putut să influenţeze rezultatul scrutinului din Statele Unite.

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a nominalizat-o pe susţinătoarea şcolilor de stat, Betsy DeVos, pentru postul de secretar american al Educaţiei. Trump a făcut publică nominalizarea, care va trebui înaintată confirmării Senatului, descriind-o pe Betsy DeVos drept ”o activistă genială şi pasionată a educaţiei statale”. Filantropista în vârstă de 58 de ani, din statul Michigan, este cea de-a doua femeie nominalizată în viitorul cabinet al lui Donald Trump, acesta propunând-o pe Nikki Haley, guvernatorul statului Carolina de Sud, pentru funcţia de ambasador al SUA la Naţiunile Unite.

Retragerea SUA din Acordul de parteneriat transpacific (TPP) este un pas în direcţia greşită şi cel mai pesimist scenariu pentru economia globală. Prin promovarea restricţiilor comerciale, Donald Trump îşi asumă riscul de a grăbi revenirea recesiunii şi a împinge lumea într-o nouă perioadă de şomaj la scară largă. Perioada care începe este foarte nesigură din punct de vedere economic. Cei mai recenţi indicatori confirmă că SUA este o economie sănătoasă, dar că ajunge la finalul ciclului său economic. Au trecut 35 de trimestre de la ultima contracţie economică. Cu excepţia unui record de longevitate (40 de trimestre în epoca de aur a lui Clinton), Statele Unite se vor confrunta cu o nouă recesiune în următorii patru ani.

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a declarat că va renunţa la această funcţie şi se va întoarce în Germania natală pentru a se implica în politica federală. Schulz, care este membru al Partidului Social Democrat din Germania (SPD), a făcut aceste declaraţii la postul de televiziune ARD şi a spus că va oferi detalii în acest sens joi la Bruxelles. Publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung a anunţat că Schulz va fi principalul candidat al partidului pentru landul Renania de Nord — Westfalia la alegerile federale germane programate pentru sfârşitul anului 2017.

Cel puţin două persoane au murit, iar altele 16 au fost rănite în urma unei explozii a unei maşini-capcană, care a avut loc în apropierea biroului guvernatorului din oraşul turc Adana, din partea central-sudică a statului. Explozia a fost descrisă drept ”un atac infam” de către Omer Celik, ministrul turc pentru Afaceri Europene. Militanţi kurzi şi islamişti au condus atacuri cu bombă în ultimii ani pe teritoriul turc. Înregistrările video arată cum un vehicul a explodat în apropierea biroului guvernatorului oraşului Adana, situat la aproximativ 40 km de coasta turcă mediteraneană.

SPORT

Rezultatele slabe din ultima perioadă au tensionat atmosfera la Steaua. Deşi Reghecampf încearcă să afişeze în faţa suporterilor un ton calm, s-ar părea că lucrurile sunt extrem de grave în vestiarul echipei. Emeric Ienei afirmă că jucătorii sunt nemulţumiţi de antrenor şi nu iau în calcul indicaţiile sau sfaturile acestuia. Totuşi, fostul antrenor al Stelei speră ca aceste disensiuni să dispară măcar la meciurile internaţionale, iar echipa să obţină un rezultat bun în confruntarea cu Osmanlispor din Europa League.

Ultima şansă pentru ca Steaua să îndrăznească la continuarea parcursului de Europa League se va consuma joi, de la ora 20:00, pe Naţional Arena. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf sunt gazdele unui meci cu caracter decisiv contra turcilor de la Osmanlispor, surpriza grupei L, echipă care a bătut vicecampioana României cu 2-0 în meciul tur de la Ankara. Astfel, fără să aibă parte de o asistenţă impresionantă, Steaua este nevoită să ia în calcul doar un singur rezultat: victoria. Cele trei puncte sunt singura modalitate prin care românii mai păstrează speranţe la calificare.

Accidentarea lui Dan Popescu din meciul cu Chiajna îi dă complet peste cap planurile lui Laurenţiu Reghecampf. Cel care reuşise să se impună titular pe un post cu probleme, cel de fundaş dreapta, iese din calcule astfel că Tamaş ar putea fi folosit din nou în bandă. Asta ar însemna un cuplu de fundaşi centrali Moke – Toşca, cu Momcilovic pe stânga şi cu Pintilii – Muniru în faţa apărării. O altă dilemă a antrenorului poate apărea în atac. Golubovic a dezamăgit crunt, însă varianta de compromis a fost la fel de proastă. Folosirea lui Adi Popa vârf fals, cu Enache în banda dreaptă, a fost un experiment complet nereuşit la ultimele două meciuri de campionat, iar repetarea tacticii ar putea fi sinucigaşă.

Situaţie explozivă la Dinamo, după ce clubul patronat de Ionuţ Negoiţă a fost notificat în cursul zilei marţi, 22 noiembrie, că trebuie să renunţe la folosirea actualei sigle a clubului, a site-ului oficial www.fcdinamo.ro, dar şi a instalaţiei de nocturnă din baza sportivă de la Săftica. Conform documentelor fostul preşedinte al CA Dinamo, Nicolae Badea, îl înştiinţează pe actualul patron că trebuie să renunţe la folosirea mărcii Dinamo în termen de maxim cinci zile. Practic, Dinamo ar mai putea folosi actuala emblemă doar la meciul cu FC Voluntari, din deplasare, programat pe 26 noiembrie, de la 20:30.

Vasile Turcu, fost acţionar la Dinamo, îi sfătuieşte pe Negoiţă şi Badea să se aşeze la masa tratativelor şi să rezolve acestă problemă în favoarea clubului. Întrebat dacă Dinamo ar putea ajunge într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat în situaţia celor de la Rapid, Turcu a fost extrem de categoric: „Doamne fereşte! Nu se pune problema!”. Vasile Turcu a evitat să ofere un răspuns la fel de ferm atunci când a venit vorba despre o eventuală întoarcere a sa, alături de Nicolae Badea, însă i-a dat un sfat lui Negoiţă: buget anual de minimum 12 milioane de euro.

Echipa naţională a României a coborât cinci poziţii în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), dat publicităţii joi, şi se află pe locul 39, cu 690 de puncte, după ce a pierdut ultimele două meciuri disputate. Pe 11 noiembrie, România a pierdut, scor 0-3, confruntarea cu Polonia din runda a patra a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia, după care a fost învinsă şi în Rusia, scor 0-1, într-o partidă de pregătire. Selecţionata României pierde astfel 56 de puncte în ierarhia mondială şi îşi continuă declinul.

Dintre adversarele României din grupa E a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, Armenia a înregistrat cea mai mare ascensiune faţă de luna octombrie, după ce a urcat 38 de poziţii în clasament. Danemarca a avansat şi ea patru locuri, Polonia se menţine pe 15, iar Kazahstan a coborât. Ierarhia este condusă în continuare de Argentina, cu 1.634 de puncte, urmată în top 3 de Brazilia şi Germania.

Simona Halep, nr. 4 WTA, îşi arată talentul actoricesc în ultimul clip Adidas. Jucătoarea de tenis, singura sportivă din România care are contact de colaborare cu gigantul german, face reclamă la cel mai nou produs, hanoracul Z.N.E Travel, creat pentru a asigura concentrarea completă şi pentru a-i ajuta pe sportivii din toată lumea să elimine situaţiile care le pot distrage atenţia, pentru a-şi maximizapregătirea pe durata deplasării către şi între competiţii.

Pasionaţii din fiecare agenţie de pariuri stradală au dat naştere cel puţin unei legende sau conspiraţii. Anumite poveşti par să fie desprinse din cărţile ştiinţifico-fantastice, iar altele din filmele cu James Bond. Cert este că nimeni nu urmăreşte camerele de supraveghere din agenţii, de undeva de prin Insulele Maldive, pentru a desemna câştigătorii jackpot-urilor de la păcănele sau alte chestii de gen, deşi mulţi chiar cred astfel de lucruri.

Cei mai importanţi parametri ai echipelor Steaua şi Astra din grupele Europa League au fost centralizaţi de casa de pariuri online Betano.com. În graficul Betano se poate observa cine a câştigat duelul românesc din Liga Europa, după patru etape din grupe. Steaua şi Astra nu au excelat în acest sezon pe Europa League. Roş-albaştrii nu au vreo o victorie şi au adunat trei egaluri. Giurgiuvenii au reuşit să câştige un meci şi au mai bifat un egal. De altfel, chiar cotele lor la pariuri sportive de a câştiga trofeul (200,00 şi 250,00) spun totul despre posibilele aşteptări.

Elevii lui Marius Şumudică au dominat Steaua, printre altele, la media pe meci a numărului de goluri, şuturilor pe poartă, driblingurilor şi intercepţiilor. Au o victorie în grupe, ceea ce „militarii” nu au reuşit. Echipa condusă de Laurenţiu Reghecampf a fost superioară celei din Giurgiu la capitole precum posesie, pase corecte, cartonaşe galbene, alături de altele. Astra a câştigat duelul cu 11-7, însă, bineînţeles, acest lucru este mai puţin important, ceea ce contează fiind dacă şi cine va obţine calificarea la final.

Adidas a lansat colecţia Red Limit printr-un film complet nou cu Paul Pogba în rolul principal. Colecţia introduce noile ghete de fotbal ACE 17+ PURECONTROL care aduc pentru prima dată în fotbal tehnologia BOOST. În premieră, colecţia Red Limit include variante de pantofi adaptaţi pentru stradă, permiţându-le jucătorilor să depăşească limitele stadionului şi să scoată jocul în afara terenului.

Lansarea filmului îi încurajează pe tinerii jucători să se concentreze să-şi creeze propria carieră, în loc să o copieze pe cea a idolilor lor. Un tânăr jucător declară prin intermediul unui mesaj audio că nu este interesat să copieze stilul jucătorilor profesionişti, ci că îşi doreşte ghetele pe care aceştia le poartă pentru a avea toate uneltele necesare construirii propriului stil de joc. Filmul îl surprinde pe mijlocaşul echipei Manchester United, Paul Pogba,purtând ghetele ACE 17+ PURECONTROL.

Aston Villa pregăteşte o ofertă pentru Jonathan Cafu, colegul lui Keşeru de la Ludogoreţ. Potrivit celor de la sportal.bg, brazilianul în vârstă de 25 de ani le-a atras atenţia englezilor după ce a reuşit să marcheze contra lui Arsenal în UEFA Champions League. În etapa a patra din faza grupelor, gruparea din Bulgaria a primit vizita „tunarilor”, iar Cafu chiar a impresionat în acel meci. Brazilianul a deschis scorul în minutul 12 şi a pasat decisiv pentru reuşita lui Keşeru, trei minute mai târziu. În cele din urmă, Arsenal a revenit şi s-a impus cu 3-2 graţie golurilor lui Xhaka, Giroud şi Ozil.

Astra porneşte cu şansa a doua în meciul cu Austria Viena, din deplasare, dar Şumudică plănuieşte să le dea planurile peste cap gazdelor, să plece cu trei puncte după meciul de joi, de la 22:05, pentru a juca ultima carte a calificării pe teren propriu, în faţa celor de la AS Roma. Şumudică a anunţat cum va aborda meciul cu Austria Viena, de joi seara, partidă în care important pentru Astra e să nu înregistreze un eşec pentru a păstra şanse la calificarea în primăvara europeană.

Cristian “The Fastest” Milea, unul dintre cei mai spectaculoşi şi mai experimentaţi kickboxeri români, îl înfruntă sâmbătă la Ploieşti, în gala “Colosseum Tournament – Gladiatorii ringului”, pe transnistreanul Sedîh Marat. Pentru că i-a bătut pe ceceni, consideraţi cei mai tari luptători din fostul spaţiu sovietic, pe unde i-a prins, indiferent de competiţie sau de stilul de luptă, Sedîh este supranumit “Spaima cecenilor”. Adversarul lui Sedîh, Cristian Milea, are o singură înfrângere în România în ultimii 6 ani. În vârstă de 28 de ani, Milea face sport de contact de la vârsta de 11 ani cu acelaşi antrenor, Florin Mână. I s-a spus The Fastest – “Cel mai iute”, pentru că “e extrem de rapid în execuţia unor tehnici.

Într-un interval de aproximativ 3 ore şi jumătate, în handbalul masculin s-au desfăşurat două din cele mai aşteptate jocuri ale primei părţi în Liga Zimbrilor, CSM Bucureşti – HC Dobrogea Sud Constanţa şi Steaua – Dinamo. Ambele jocuri programate în cadrul etapei a 13-a (ultima a turului) au fost încărcate de semificaţii, iar la final am aflat şi câteva răspunsuri. Cel mai important, situaţia la vârf s-a strâns din nou după ce finalistele ultimului sezon au câştigat cele două partide. CSM Bucureşti – HC Dobrogea Sud Constanţa 28-24

Înaintea acestei partide, diferenţa dintre cele două echipe era de 12 puncte în favoarea ”delfinilor”. Constanţa a jucat ca-n vremurile bune prima parte a sezonului, chiar dacă sub o altă denumire, astfel că a legat 11 victorii la rând şi s-a instalat la conducerea campionatului! CSM Bucureşti şi-a regăsit cadenţa în ultima vreme, cam de când la club s-a reîntors Bogdan Vasiliu (a preluat din nou conducerea secţiei de handbal). Iar acest lucru s-a văzut inclusiv la fete, care au arătat o cu totul altă faţă cu Rostov şi FC Midtjylland. Prima decizie a fost să-l schimbe pe Jakob Vestergaard, iar împreună cu Nicolae Luca a girat pentru Aurelian Roşca.

PROGNOZA METEO
24 Noiembrie 2016

În regiunile extracarpatice vor mai fi înnorãri și îndeosebi în cursul nopții va fi ceațã, asociatã izolat cu burnițã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ceața se va semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, mai scãzute în zonele cu ceațã persistentã, dar mai ridicate în vestul țãrii, unde vremea va fi în continuare cu mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 6 grade.

Bucuresti

Cerul va avea înnorãri, iar dimineața, dar mai ales noaptea se va semnala ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de -1…2 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *