Stiri pe scurt 24 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 24 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  24  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 24 mai. In anul 1686, s-a născut fizicianul german Daniel Fahrenheit, unul dintre fondatorii termometriei. A introdus scala termometrică cunoscută sub numele „scala Fahrenheit“. A fost primul care a utilizat mercurul ca lichid termometric şi a fabricat primele termometre, de dimensiuni reduse, ce puteau măsura temperatura umană şi temperatura atmosferică până la 96 de grade. (d. 16 septembrie1736).

Elevii olimpici care s-au înscris la sesiunea specială a Bacalaureatului susţin, proba scrisă la Matematică sau Istorie, în funcţie de profil, urmând ca pe 25 mai se susţină proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din zece materii – biologie, geografie, chimie, fizică, psihologie, sociologie, filosofie, logică, economie şi informatică. La data de 26 mai are loc evaluarea la Limba şi literatura maternă. Luni, candidaţii au susţinut proba la Limba şi Literatura Română. Afişarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a continuă cu proba de Matematică şi Ştiinţe susţinută de elevii de clasa a VI-a, care au mai susţinut luni proba de Limbă şi Comunicare. În continuare, elevii de clasa a IV-a vor susţine Evaluarea Naţională în perioada 30 mai – 2 iunie, la limba română şi matematică, iar cei de clasa a II-a susţin, în perioada 6-10 iunie, proba de scriere şi citire în limba română şi cea de matematică. Rezultatele nu se afişează şi nu se trec în catalog. În schimb, profesorii trebuie să construiască planuri individualizate de învăţare pe baza cărora elevii să poată recupera materia. Rezultatele de la teste, precum şi planurile individuale sunt comunicate elevilor şi părinţilor individual, în condiţii de confidenţialitate.

Judecătorii CCR vor discuta pe tema dezincrimării abuzului în serviciu, o decizie de neconstituţionalitate urmând a avea consecinţe directe asupra a peste 800 de dosare aflate în lucru, potrivit DNA, şi scăpând mulţi politicieni de problemele cu legea. Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, că, deşi în 2010, CCR a respins o excepţie de necostituţionalitate similară celei formulate de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, privind abuzul în serviicu, Curtea ar putea să dea o decizie diferită. Augustin Zegrean a afirmat că încluderea intenţiei în articolele de lege invocate de Alina Bica este „o problemă de aplicare a legii, nu este problema CCR.

Serviciul Medical de Urgenţă şi Transport Sanitar (SMUTS) din cadrul Spitalului Militar Central precizează că nu a folosit produse Hexi Pharma la cabinetul dedicat Administraţiei Prezidenţiale. În anii 2013 şi 2014. MEDIAFAX a arătat că Spitalul Militar a avut în dotare antiseptice Hexi Pharma cu aplicare locală (soluţii pe bază de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură).Spitalul Militar „Carol Davila” are două contracte cu Hexi Pharma, pe anul 2015, în valoare totală de 289.560 de lei, pentru dezinfectanţi, potrivit anunţurilor de atribuire de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Unul din contracte a fost atribuit în data de 28 iulie 2015 pentru două loturi în valoare totală de 170.400 de lei, şi un alt contract din 21 decembrie 2015, cu trei loturi atribuite în valoare totală de 119.160 lei. Tipul de produse cumpărate de la Hexi Pharma nu sunt cunoscute, fiind trecute cu denumirea generală „dezinfectanţi”.

Organizaţia care apărără drepturile omului în România, APADOR-CH, condamnă modificarea Codului penal şi de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă, mai ales că în aceasta au fost strecurate modificări de care vizează drepturile fundamentale, cum este cel prin care procurorii cer date de la bănci. Guvernul a adoptat prin ordonanţă de Urgenţă modificări atât ale Codului Penal, cât şi ale Codului de Procedură Penală pentru a pune de acord aceste coduri cu deciziile Curţii Constituţionale, precum şi unele directive europene. Printre aceste modificări, a fost introdusă însă şi o modificare a art.153 din care a fost eliminată sintagma „cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi”.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) cu 16.000 de lei pentru publicarea datelor personale din lista datornicilor. Începând cu data de 17 mai, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Datelor a realizat o investigaţie din oficiu, în care vizată a fost ANAF, ca urmare a publicării în 16 mai, pe internet, a listei cu 187.230 de contribuabili, persoane fizice care la data de 31 martie 2916 aveau restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că, procurorii care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi vor stabili care este prejudiciul în cauză, precizând că suma se poate schimba pe parcursul zilelor următoare. În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac percheziţii la locuinţa patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, decedat în urma unui accident rutier. Procurorii care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi vor stabili, care este prejudiciul în cauză, precizând că suma se poate schimba pe parcursul zilelor următoare. În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe. Surse din rândul poliţiştilor susţin că, de la locuinţa omului de afaceri Dan Condrea sunt ridicate şi probe biologice pentru efectuarea testelor ADN.

Candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a propus ca în ultima săptămână de campanie cei trei candidaţi ai dreptei pentru postul de primar general să facă un sondaj şi cel care are punctajul cel mai mare să fie susţinut de ceilalţi doi, dar a fost refuzat. De asemenea, Nicuşor Dan i-a reproşat lui Cătălin Predoiu că l-a atacat prin purtătorul de cuvânt al organizaţiei din Bucureşti, Cezar Preda.

Fostul premier Victor Ponta a spus, la Senat că nu îşi doreşte funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar „în viaţă nu faci numai ce-ţi doreşti”. Victor Ponta a mai spus că nu îşi doreşte nici să-şi reia postul de preşedinte al partidului. O decizie privind revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea fi luată abia după alegerile locale, deputaţii fiind în campanie electorală. Decizia ar urma să fie luată în baza modificărilor aduse regulamentului, săptămâna trecută.

Fondul Proprietatea (FP) a achiziţionat, în perioada 16-20 mai, aproximativ 5,4 milioane de acţiuni proprii pentru 3,9 mil. lei. Fondul mai are de răscumpărat 639,9 milioane de acţiuni din cadrul celui de-al şaselea program, care la cel mai recent preţ din piaţă de 0,73 lei/unitate valorează 467 de milioane de lei. Compania Franklin Tempelton, răscumpărea este cea mai bună opţiune în acest moment pentru investitori, în condiţiile actuale de piaţă. În plus, programul de răscumpărare este derulat şi cu scopul de a reduce discountul de tranzacţionare de la 30% la 15%, cât este ţinta cerută de cel mai mare acţionar al FP, fondul american de hedging Elliott.

Medicul Irinel Popescu, fost şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost audiat la DNA, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de Vasile Ciurchea, prejudiciul cauzei fiind estimat la 16 milioane de euro. Irinel Popescu, preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) la data faptelor, respectiv ianuarie-decembrie 2009, Maria Constantinescu, director general adjunct , Lucian Istvan, director la Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Liliana Maria, director la Direcţia Juridic, toţi având funcţiile menţionate la data comiterii presupuselor fapte, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu.

În perioada 19 – 29 mai 2016, cu ocazia Festivalului Saberes e Sabores de Outras Gentes din Redondo, Portugalia, se va desfăşura, în cadrul proiectului Contemporanii, o rezidenţă artistică organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Lisabona şi Centrul Cultural Redondo.Alături de România, se vor alătura Festivalului reprezentanţi din mai multe ţări, printre care China, Marea Britanie, Republica Capului Verde, Brazilia, Tunisia, Belgia, Olanda etc. România va fi reprezentată la Redondo de cinci artişti români: Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Andrei Rosetti şi Corina Dobre, alături de scriitorul Daniel Nicolescu şi Mihail Alexandrescu, fotografie.

Festivalul Saberes e Sabores de Outras Gentes din Redondo sărbătoreşte convieţuirea în armonie a comunităţilor prezente în sudul Portugaliei. Menirea artiştilor participanţi este de a surprinde atmosfera Festivalului în lucrări de grafică şi pictură şi de a organiza o expoziţie în spaţiul Centrului Cultural al Municipalităţii din Redondo. Evenimentul va fi împărtăşit publicului bucureştean în perioada august-septembrie 2016 printr-o expoziţie, ce va fi însoţită de lansarea catalogul dedicat proiectului: o alcătuire de lucrări de pictură, fotografie şi textul documentar.

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, ediţia cu numărul 69 şi-a anunţat în acest weekend câştigătorii. Palme d’Or-ul a fost obţinut de regizorul britanic Ken Loach pentru „I, Daniel Blake”. Pelicula va ajunge şi în cinematografele româneşti, în această toamnă. „La Tortue Rouge”, o animaţie în regia lui Mikael Dudok DeWit, a luat Premiul special al juriului în secţiunea Un Certain Regard. Şi acest film va putea fi văzut pe marile ecrane din România la sfârşitul acetui an.

Regizorul Andrei Şerban deschide, în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, seria conferinţelor sau Dialogurilor festCO, în cadrul Festivalului de Comedie. Horaţiu Mălăele şi regizorul Alexandru Darie vin la rând, fiecare cu câte-o conferinţă, joi şi sâmbătă. FestCO se desfăşoară între 27 şi 29 mai şi deschide seria Dialogurile 2016 cu Andrei Şerban, un om cu o carieră de invidiat, un profesor strălucit, care chiar dacă trăieşte de o viaţă în străinătate, se întoarce mereu pentru a oferi publicului român spectacole ca-n afară, dar mai ales pentru a-i ajuta pe tineri să îşi deschidă mintea şi sufletul.

Un avion care se deplasa pe ruta Glasgow-Palma de Mallorca a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Toulouse, din cauza a 24 de pasageri agitaţi. Cei 24 de pasageri consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la bordul avionului Easy Jet, nerăbdători să plece în vacanţă, motiv pentru care au ignorat indicaţiile echipajului şi au refuzat să respecte reguluile de la bordul avionului.Prin urmare, avionul a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Toulouse-Blagnac, unde au fost debarcaţi cei 24 de pasageri agitaţi, fiind preluaţi de poliţişti. Doar unul dintre aceştia a fost plasat în detenţie, iar restul au fost eliberaţi.

Cel puţin cinci civili au murit, după ce vehiculul cu care se deplasau a trecut peste un dispozitiv exploziv plasat pe un drum de circulaţie în provincia Kandahar din sudul Afganistanului. Explozia a avut loc în districtul Shah Wali Kot. În explozie au fost rănite alte patru persoane. Nicio grupare nu a revendicat atacul până în prezent.În provincia Kandahar îşi au baza talibanii, fiind o zonă relativ liniştită înainte de izbucnirea violenţelor de natură insurgentă.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectuează o vizită în Varşovia pentru a discuta cu premierul polonez, Beata Szydlo, pe marginea disensiunilor dintre UE şi Polonia privitoare la exercitarea statului de drept. Săptămâna trecută, Comisia Europeană l-a delegat pe Timmermans să transmită o notă diplomatică formală Varşoviei până luni, cu condiţia ca Polonia să facă progrese substanţiale în tratarea problematicilor indicate de UE asupra încălcării drepturilor democratice. O astfel de notă va aduce cu sine şi sancţiuni impuse Poloniei de către UE.

Preşedintele american Barack Obama a pledat luni pentru intensificarea cooperării dintre SUA şi Vietnam în cadrul vizitei sale de trei zile din statul vietnamez, în contextul intensificării tensiunilor privind teritoriile disputate din Marea Chinei. Ridicarea acestui embargou ar permite Vietnamului accesul la tehnologia militară americană pentru a-şi întări capacitatea militară, în condiţiile intensificării tensiunilor cu China pe fondul teritoriilor disputate din Marea Chinei.

Interdicţia care a fost introdusă în urmă cu câteva decenii a fost relaxată la finalul lui 2014, dar ridicarea completă a embargoului le-ar putea oferi Statelor Unite şansa de a-şi câştiga în zonă un aliat în Vietnam, un stat care deja se confruntă cu grave încălcări ale drepturilor omului. Mai mulţi oficiali americani susţin ca interdicţia să fie relaxată în continuare, argumentând că Washingtonul trebuie să-şi demonstreze susţinerea faţă de eforturile Hanoiului pentru a-şi întări capacitatea militară în sensul descurajării oricărei ofensive din partea Chinei.

Autorităţile elene au început să evacueze, mii de imigranţi din tabăra clandestină instalată la Idomeni, de la graniţa cu Macedonia, pentru a-i transfera în centre de adăpost, fără a se înregistra incidente violente momentan. În tabăra de la Idomeni, nordul Greciei, locuiesc din februarie, de când Macedonia a restricţionat accesul imigranţilor în ţară şi ulterior şi-a închis frontierele complet, peste 8.000 de persoane. Imigranţii de la Idomeni au protestat în nenumărate rânduri faţă de închiderea frontierei cu Macedonia şi a rutei balcanice ulterior. Poliţia a restricţionat accesul jurnaliştilor în cadrul operaţiunii de evacuare, la care participă maşini ale poliţiei, iar întreaga operaţiune este monitorizată de un elicopter al poliţiei. Până în prezent, nu s-au înregistrat incidente, evacuarea desfăşurându-se cu calm.

Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană, cu 66 de persoane la bord, nu a făcut niciun viraj brusc şi nu şi-a schimbat direcţia înainte de a dispărea de pe radare la câteva ore de la decolare. Ministrul grec al Apărării a declarat că avionul de tip Airbus 320 care se deplasa pe ruta Paris-Cairo a efectuat două viraje bruşte – unul de 90 de grade la stânga şi un altul de 360 de grade la dreapta la o altitudine de peste 11.000 de metri înainte de a se prăbuşi. Dar Ehab Azmy, directorul furnizorului public de servicii privind navigaţia aeriană, susţine că avionul avea un curs normal de navigaţie la altitudinea de 11.000 de metri înainte de a dispărea de pe radar.

SPORT

Scenariile care dădeau posibilă o colaborare bună între Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi echipa finanţată de Gigi Becali au fost spulberate de ultima decizie a celor din CSA. Potrivit unui comunicat de presă, aceştia au stabilit cu ajutorul unui evaluator prejudiciul pe care Becali l-ar fi cauzat prin folosirea fără accept a mărcii, iar suma este una fabuloasă: 36,8 milioane de euro! Mai mult, pentru licenţierea mărcii cei de la CSA cer 3,69 milioane de euro pe an.

Gigi Becali s-a ţinut de cuvânt şi a aprobat trimiterea unei oferte către portughezii de la FC Porto pentru unul dintre atacanţii pe care Steaua îi doreşte. Sursele ProSport indică faptul că vicecampioana a prezentat portughezilor condiţiile în care doreşte să îl împrumute pe Hyun-Jun Suk, atacantul de 24 de ani care a marcat 10 goluri în această ediţie a primei ligi. Astfel, Steaua s-a angajat în faţa lui FC Porto să plătească 50% din salariul lui Suk, echivalentul sumei de 20.000 de euro pe lună. De asemenea, clubului portughez i-au fost promise şi alte bonusuri în funcţie de obiectivele pe care vicecampioana le va atinge cu atacantul sud-coreean în echipă.

Presa rusă informează că Mircea Lucescu a semnat deja contractul cu Zenit Sankt-Petersburg. Mircea Lucescu a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Presa rusă notează că Lucescu va avea un salariu anual de 5 milioane de euro pe an şi va avea un buget de transferuri de 60 de milioane de euro. Informaţia a fost confirmată şi Arcadie Zaporojanu, agentul tehnicianului în vârstă de 70 de ani.

La conferinţa de presă în care a fost prezentat Ioan Andone, noul antrenor al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă l-a atacat pe Mircea Rednic. Finanţatorul din „Ştefan cel Mare” a declarat că a ales să-l aducă pe Andone pentru că are caracter, aluzie la conduita fostului tehnician al „câinilior”. De asemenea, Negoiţă a lăsat să se înţeleagă că anumiţi jucători nu au mai ajuns la Dinamo pentru că Rednic nu a fost de acord. Rednic a replicat şi a declarat că transferurile nu s-au mai realizat deoarece Negoiţă nu a putut achita salariile cerute de fotbalişti sau sumele de transfer.

Halep a surprins în primul meci disputat la Roland Garros, luni, prin jocul fantastic arătat în faţa japonezei Hibino (scor 6-2, 6-0), dar şi prin echipamentul oficial. Sponsorul Adidas a creat o costumaţie specială pe care românca să o îmbrace la al doilea turneu de Grand Slam al anului, iar designul inedit a generat controverse pe reţelele de socializare. Simona joacă la Roland Garros într-o fustă cu bretele şi un maieu care ne duce cu gândul la o zebră. Echipamentul are dungi albe şi negre şi a fost pe placul sportivei din prima clipă. Unii fani nu au fost însă impresionaţi, ba dimpotrivă, au criticat costumaţia Simonei pe Twitter.

Anghel Iordănescu poate rămâne fără unul dintre cei mai buni atacanţi români ai momentului. Florin Andone ar putea rata prezenţa la Campionatul European din Franţa dacă nu vine la lotul naţional până pe 29 mai, data limită la care cluburile sunt obligate să le permită jucătorilor să vină la echipele naţionale. Cu trei etape rămase de jucat din liga a doua spaniolă, Cordoba se află pe locul 9 în clasament dar este la doar un punct distanţă de poziţia a şasea de pe care poate juca în barajul de promovare. Dat fiind faptul că Andone este golghterul echipei, cu 20 de reuşite, iar Cordoba nu a făcut până în acest moment niciun anunţ oficial în cazul românului, este de aşteptat ca spaniolii să facă tot posibilul pentru a-l păstra la club.

CSMS Iaşi este pe cale să risipească în acest final de sezon tot ce-a construit într-un sezon. Din echipa greu de învins pe teren propriu s-a ales praful, în cele şase meciuri disputate în Copou, în play-aut, ieşenii bifând doar două succese (3-0 cu Craiova şi 1-0 cu Petrolul), o remiză cu Timişoara şi trei înfrângeri (CFR Cluj, Voluntari şi Chiajna). Mai nou, CSMS a suferit la Craiova primul eşec pe teren străin după o serie de 13 meciuri fără înfrângere strânse în mai bine de opt luni! În plus, apărarea greu de penetrat de către atacanţii adverşi a fost efectiv ciuruită în ultimele două etape, CSMS primind şase goluri de la Chiajna şi Craiova.

Dincolo de evoluţia echipei, trebuie subliniat şi „aportul” important al antrenorului Nicolo Napoli la acest declin al Iaşiului. Referindu-ne strict la ultimele două etape, cu Concordia Chiajna (2-3 în Copou) şi CSU Craiova (2-3 în Bănie), trebuie spus că Napoli a greşit grav în momentele cheie, în timp ce omologii săi adverşi, Adrian Falub (Chiajna) şi Daniel Mogoşanu (CSU Craiova) au mutat decisiv prin schimbările inspirate efectuate. Atât la meciul din Copou, cât şi în Bănie, echipa ieşeană a primit câte două goluri de la jucători veniţi de pe bancă în repriza a doua.

ASA Târgu Mureş va pierde majoritatea jucătorilor importanţi, iar Gabi Mureşan ar putea fi unul dintre ei. Mijlocaşul e dorit de CFR, dar spune că aşteaptă să vadă care va fi viitorul ASA-ului. Mureşan consideră nedreaptă suspendarea de 6 etape pentru cotul aplicat lui Bawab, este nemulţumit de campania de transfeuri a ASA-ului, din iarnă, vorbeşte despre retragerea lui Mutu şi îşi aminteşte de meciul cu Franţa din 2008, când a fost unul dintre cei mai buni “tricolori”.

Sorana Cîrstea (97 WTA) şi Monica Niculescu (35 WTA) sunt reprezentantele României care intră pe teren marţi, în ziua a treia de la Roland Garros, pentru a forţa calificarea în turul doi al prestigiosului turneu de Grand Slam. Sorana şi Monica vor avea de aşteptat însă, meciurile lor fiind programate seara: Cîrstea joacă cu Elina Svitolina (Ucraina, 20 WTA), în timp ce Niculescu se duelează cu Pauline Parmentier (Franţa, 88 WTA).

BC Mureş a restabilit egalitatea în finala Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a câştigat luni seară cu 77-71 pe terenul echipei CSM CSU Oradea. Târgmureşenii nu au mai irosit şansele din primul meci, când bihorenii s-au impus pe final cu 85-79, relansând finala, care se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Mai mult, trupa lui Szaszgaspar Barnabas are şansa de a închide conturile în următoarele două jocuri, programate pe teren propriu. Cu o excepţie în debutul partidei, BC Mureş a condus la Oradea pe toată durata partidei. În sfertul doi, oaspeţii au condus şi la 14 puncte, scor 25-39 (min. 18). Alhajii Mohammed a fost într-o zi de graţie, el reuşind pe parcursul jocului nu mai puţin de 20 de puncte.

Paris Saint-Germain, campioana Franţei, este dispusă să ofere 120 de milioane de euro pentru transferul lui Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid. PSG s-a despărţit la finalul sezonului de suedezul Zlatan Ibrahimovici. PSG şi-l doreşte şi pe argentinianul Gonzalo Higuain. Tamim ben Hamad Al Thani, finanţatorul echipei Paris Saint Germain, încearcă pentru al doilea an consecutiv să îl aducă la campioana Franţei pe Cristiano Ronaldo. Al Thani a anunţat că oferă 120 de milioane echipei Real Madrid, iar fotbalistului un salariu anual de 30 de milioane de euro. Cristiano Ronaldo a terminat sezonul în Spania cu 35 de goluri.

„Tricolorii” se pregătesc intens în cantonamentul din Italia în perspectiva Campionatului European ce va debuta pe 10 iunie. Miercuri, 25 mai, România va susţine primul meci amical al turneului amical din peninsulă, cu reprezentativa statului Congo. FRF a postat pe site-ul oficial un scurt clip video cu o parte a antrenamentului efectutat de elevii lui Iordănescu în Saint-Vincent.

Peter Schmeichel, fostul portar al echipei Manchester United, crede că demiterea olandezului Louis Van Gaal a venit prea târziu şi că Jose Mourinho, noul antrenor al grupării de pe Old Trafford poate salva clubul. Într-un interviu acordat postului BBC Sports, Peter Schmeichel, fostul portar al echipei Manchester United, îi laudă pe patronii echipei pentru că l-au adus la echipă pe antrenorul portughez, Jose Mourinho.

Kingsley Coman, atacantul echipei germane Bayern Munchen, a cucerit până la vârsta de 19 ani nu mai puţin de 8 trofee majore. Convocat de Didier Deschamps la naţionala Franţei pentru Euro 2016, Coman este campion în Franţa, Italia şi Germania. Kinglsey Coman a debutat în fotbalul profesionist la Paris Saint Germain pe 17 februarie 2013, fiind cel mai tânăr jucător din istoria clubului, la 16 ani, 8 luni şi 4 zile. Atacantul francez a cucerit două titluri de campion în Ligue 1 şi o Supercupă a Franţei. În august 2015, Juventus Torino l-a împrumutat pe Kinglsey Coman echipei germane Bayern Munchen. Gruparea din landul Bavaria a plătit 7.000.000 de euro, iar durata acestui împrumut expiră pe 30 iunie 2017. Cu Bayern Munchen, Coman a reuşit să câştige titlul în Bundesliga, dar şi Cupa Germaniei.

După două meciuri tensionate disputate la Bucureşti şi încheiate cu victoria Stelei, finala Superligii de polo s-a mutat la Oradea. Bihorenii lui Kalman Kadar au jucat pentru ”totul sau nimic” şi au reuşit să-şi adjudece meciul numărul trei al finalei, scor 7-4 (2-0, 0-2, 1-2, 4-0). Partida de luni a avut suspans până în ultimul sfert.

După trei reprize, Steaua antrenată de Andrei Iosep conducea cu 4-3, dar Oradea a avut un final în forţă, cu patru goluri care au înclinat balanţa în favoarea gazdelor. Pentru Oradea au marcat Cupic 2, Markovic 2, M. Gheorghe, Negrean şi Chioveanu. Steaua a punctat prin Murisic 2, Diaconu, Ianc. Meciul al patrulea are loc marţi (ora 17:45), tot în Bazinul Ioan Alexandrescu din Oradea. Scorul general este 2-1 pentru Steaua. Campioană va fi echipa care va acumula prima trei victorii.

PROGNOZA METEO
24 Mai 2016

Instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat în toate regiunile. Mai ales dupã-amiaza și noaptea vor fi înnorãri, pe arii extinse averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua chiar și aspect de vijelie. Pe spații restrânse va cãdea grindinã. Ploile vor avea și caracter torențial. În Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul și estul Munteniei, Dobrogea, precum și în zona montanã cantitãțile de apã vor depãși local 20…25 l/mp și izolat, mai ales în zona Carpaților Orientali, 50…70 l/mp. Temperaturile maxime, în scãdere îndeosebi în jumãtatea de vest a țãrii, se vor încadra între 16 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade.

Bucuresti

Vremea va deveni instabilã. Treptat înnorãrile se vor accentua, iar în a doua parte a zilei și noaptea se vor semnala averse, ce pot avea caracter torențial, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *