Stiri pe scurt 24 Februarie 2016

loading...

Semnificaţii istorice pentru data de 24 februarie. In anul 1945,are loc la Bucureşti o violentă demonstraţie, în cursul căreia grupuri de agitatori bolşevici au deschis focul asupra armatei şi a demonstranţilor. Acest eveniment a permis ca A.I.Vîşinski, ministrul adjunct de Externe al URSS şi preşedinte al Comisei Aliate de Control pentru România, să înlocuiască Guvernul Rădescu, prin forţă, cu guvernul Groza.

Senatul a încuviinţat miercuri cererea DNA privind urmărirea penală a senatorului Gabriel Oprea. Senatorul social democrat Laurenţiu Florian Coca a anunţat în plenul Senatului că cerera DNA a fost aprobată cu 71 de voturi „pentru”, 52 de voturi „împotrivă” şi un vot anulat. Gabriel Oprea a plecat de la Senat după dezbaterile din plen, în timpul votului, spunând că „tot ce avea de declarat a declarat în plen”.

Senatorul Doina Tudor le-a transmis colegilor în plen că este nevinovată şi că nu le spune cum să voteze cererea DNA privind reţinerea şi arestarea sa preventivă, subliniind că are calitate de „nevinovat” în dosar, nu de inculpat. Senatorul a afirmat „cu responsabilitate şi tărie” că acuzaţiile care i se aduc în dosar sunt nefondate şi nereale şi a „mărturisit şocul” său la aflarea acuzelor.

Patru jucători din comerţul local au deschis de la începutul anului zece magazine, dintre acestea opt sunt sub formatul de supermarket, unul pe cel de hipermarket şi un altul pe segmentul de discount. Din totalul celor zece însă, şapte magazine sunt deschise doar de Profi, lanţ de supermarketuri controlat de fondul de investiţii Enterprise In­vestors. Cu 375 de unităţi, Profi este al doilea cel mai extins lanţ de magazine din România, după Mega Image. Anul trecut Profi a fost pentru prima dată „vârful de lance“ al expansiunii comerţului modern în România, terminând anul cu 92 de magazine mai mult decât în 2014. Pentru acest an compania şi-a propus să deschidă cel puţin la fel de multe unităţi ca în 2015.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu a declarat, că vrea o nouă materie în şcoli şi grădiniţe, respectiv „Educaţie prin sănătate”, oră în care copii să înveţe despre alimentaţia sănătoasă, igienă şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului. Orele ar putea fi ţinute de medicii şi asistentele cabinetelor din şcoli. Potrivit ministrului Sănătăţii, copii ar putea primi la şcoală lecţii privind igiena de zi cu zi, alimentaţie, obiceiuri de evitat,fumat, alcool, consum de medicamente şi alte substanţe.

Valeriu Zgonea a declarat că raportul rezultat în urma anchetei administrative din Camera Deputaţilor nu îi dă dreptate liderului PSD, Liviu Dragnea, cel care acuza o intervenţie ”criminală” asupra sistemului electronic de vot. În urma acestei solicitări s-a trecut la apelul nominal şi votul asupra propunerii de suspendare a votului electronic din Camera Deputaţilor. Zgonea a explicat că nu se poate vot prin sistemul electronic pentru suspendarea votului electronic.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că plafonul total de garantare aferent pentru 2016 programului Prima casă, de 1,69 miliarde euro, a fost alocat în întregime, astfel că băncile comerciale înscrise în program au pusă la dispoziţie întreaga sumă. Pentru 2016, Guvernul a stabilit un plafon de 1,3 miliarde lei, la care se adaugă 200 milioane lei din rambursări de rate de capital efectuate până la 31 decembrie, 172,5 milioane lei din diferenţe rămase neutilizate de anul trecut, respectiv 17,7 milioane lei plafon reutilizat în condiţiile legii.

Liderul grupului parlamentar PSD, Florin Pâslaru, a cerut demisia celor doi secretari adjuncţi, Georgică Tobă şi George Dumitru. El a afirmat că dacă un deputat îşi lasă cartela în aparatul care permite votul electronic şi părăseşte sala de plen el este considerat prezent, lucru care deşi este conform Regulamentului, nu este etic. El a precizat că, în trecut, prezenţa deputaţilor era cuantificată la fiecare vot final pe fiecare proiect de lege, afirmând că se doreşte revenirea la această procedură.

Vânzările de retail ale grupului MOL în România, incluzând carburanţi, GPL şi lubrifianţi, au crescut anul trecut cu 17%, la 586.000 tone, în principal că urmare a extinderii reţelei de benzinării. Pe ansamblul anului anterior, vânzările de motorină au avansat cu 15%, la 419.000 tone, în timp ce vânzările de benzină au urcat cu 18%, la 152.000 tone, potrivit unui comunicat al grupului. În trimestrul al patrulea al anului 2015, vânzările MOL în România au crescut cu 20% în volum comparativ cu acelasi interval al anului 2014, la 153.000 tone. Motorina a generat vânzări de 110.000 tone, în urcare cu 20%, iar benzina a avut vânzări de 39.000 tone, cu 18% mai mult faţă de intervalul corespunzător din 2014.

„Comisia de tăiat hârtii” trebuie să ajute la debirocratizarea adminstraţiei în relaţia cu cetăţenii, a declarat premierul Dacian Cioloş, prezentând platforma maisimplu.gov.ro, unde românii vor putea să împărtăşească din experienţa lor în relaţia cu autorităţile. El a precizat că s-au identificat deja câteva lucruri simple care pot fi făcute de către administraţie în beneficiul cetăţenilor, situaţii care, în opinia premierului, sunt „absurde”.

Un alt exemplu prezentat de Dacian Cioloş a fost cel al unui şomer care este obligat să plătească 30 de lei pentru a obţine documentele necesare obţinerii indemnizaţiei de şomaj. De asemenea, şeful Executivului a făcute referire şi la eliberarea cazierului judiciar care uneori este cerut chiar de instituţia care îl eliberează şi a dat exemplu în acest sens situaţiile în care cetăţenii solicită emiterea unui permis de conducere.

Guvernul discută proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a celor conexe, care ar urma să reglementeze interzicerea ţigărilor mentolate şi a celor cu arome, dar şi introducerea unor avertismente mai mari pe pachete. Termenul de transpunere în legislaţia naţională a Directivei 2014/40/UE privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016, anunţa Ministerul Sănătăţii la începutul lunii februarie.

Minerii de la Mina Vulcan au ieşit din subteran în urma negocierilor purtate cu administratorul special şi prefectul judeţului Hunedoara, pe când ortacii din Minea Lonea au anunţat că vor continua protestul prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură. La Mina Lonea, minerii au anunţat că vor continua protestul, prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură. Astfel, minerii intraţi în schimbul de dimineaţă vor opri activitatea şi vor sta în subteran, iar fiecare schimb va continua în aceaşi manieră.

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a fost audiat la DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA. Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a spus, după audierile de la DIICOT, că, „dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două, baze” ale FRF, precizând că a fost întrebat de procurori despre activitatea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Un prim lot de cel mult 15 refugiaţi va sosi în România la începutul lunii martie, în urma repartizării prin mecanismul cotelor obligatorii de relocare al UE, ei fiind selectaţi din Grecia şi din Italia. În 2016 şi 2017, România trebuie să primească cel puţin 4.180 de refugiaţi, conform celor două mecanisme de relocare adoptate la nivelul UE. Primii urmează să fie cazaţi la Galaţi. În prezent, în România sunt amenajate 6 centre de cazare pentru refugiaţi şi solicitanţi de azil, care nu fac faţă numărului total de peste 6.200 de imigranţi pe care România ar trebui să îi găzduiască în următorii ani, capacitatea lor fiind de doar 1.500 de persoane, conform cifrelor de la Imigrări.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat anul trecut proceduri de atribuire aferente achiziţiilor publice în valoare de 575,5 milioane euro (2,56 miliarde lei) şi a admis contestaţii formulate de firme în cuantum total de 3,3 miliarde euro (14,65 miliarde lei). CNSC a primit anul trecut 2.559 contestaţii formulate de companii în cadrul procedurilor de atribuire a contractului de achiziţie publică, din care 429 (16,76%) au vizat documentaţia de atribuire, iar 2.130 (83,24%) au fost îndreptate împotriva rezultatului procedurii. Totodată, 662 (25,87%) dintre contestaţii au fost pentru proceduri de atribuire a contractelor de achiziţie publică finanţate din fonduri europene, iar 1.897 (74,13%) proceduri finanţate din fonduri publice interne.

Zece judeţe din România concentrează 65% din suprafaţa totală de viţă-de-vie pe rod, de aproape 180.000 de hectare, la polul opus existând şase judeţe care nu sunt pe această hartă, iar alte nouă au mai puţin de 1.000 de hectare, respectiv nici 1% din totalul suprafeţei. Ivănescu afirmă că o situaţie similară se aplică şi României, unde munţii sau alte forme de relief care nu permit cultivarea viţei-de-vie ocupă o importantă suprafaţă din relieful ţării. Mai mult, cele mai complexe rezultate se obţin din struguri crescuţi în viţe-de-vie care se zbat pentru a găsi în sol nutrienţi şi apă, parcurgând astfel adâncimi tot mai mari.

Producătorul vinurilor Alira deţine un domeniu la Aliman, în judeţul Constanţa, unde investiţiile s-au ridicat la peste opt milioane de euro, potrivit ultimelor date ale ZF, fonduri care au fost direcţionate către achiziţia terenului, plantarea a 80 de hectare de vie, achiziţia de echipamente de întreţinere a viei şi altele. Constanţa se află, de altfel, în topul celor importante judeţe după suprafaţa de viţă-de-vie pe rod, cu un total de 7.800 de hectare, respectiv 4,5% din totalul de la nivel naţional. România are aproximativ 180.000 de hectare ocupate cu viţă-de-vie, din care doar 28% se află în circuitul comercial, iar diferenţa lasă loc apariţiei unor producători, câteva noi nume testând producţia în acest domeniu în fiecare an.

Alex Dumitrache, în vârstă de 32 de ani a dispărut marţi, 23 februarie, după ce a lăsat un mesaj de adio pe pagina sa de Facebook. Familia bărbatului a cerut ajutorul Poliţiei Capitalei. Surse judiciare au confirmat, că artistul este de negăsit. “Există o plângere depusă de familie, mai multe detalii nu există în acest moment”, au precizat surse din Poliţia Capitalei.

O femeie de 34 de ani a decedat, iar fetiţa acesteia, în vârstă de trei luni, este în stare gravă la spital în urma unui accident rutier produs pe DE 79, în comuna Bâlteni din judeţul Gorj. Verificările efectuate de poliţişti arată că un şofer în vârstă de 34 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul european 79, în comuna Bâlteni, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În maşină se aflau fiica şi soţia sa. Cei trei se îndreptau spre un spital din Craiova, pentru efectuarea unui control medical. Şoferul şi fiica lui au fost transportaţi în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu Jiu. Martorii spun că bărbatul ar fi depăşit un biciclist, după care a derapat şi a lovit un cap de pod. Dacă va supravieţui, va fi cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Traficul rutier pe Drumul European 79, în zona localităţii Rovinari, a fost îngreunat după ce un autotren încărcat cu materiale de construcţii s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Şoferul autotrenului a fost rănit uşor în accident. Bărbatul a fost scos din cabina autotrenului de către mai multe persoane prezente în apropiere, a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu. În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Mii de oameni, personalităţi culturale şi politice, studenţi şi cititori, au asistat la funeraliile filosofului italian Umberto Eco, desfăşurate la Milano, printr-un ceremonial laic, în Castelul Sforzesco, un simbol istoric al metropolei din nordul Italiei. Ceremonia funebră laică s-a desfăşurat marţi după-amiază în Castelul Sforzesco din oraşul italian Milano, un edificiu din secolul al XV-lea pe care Umberto Eco îl vedea de la fereastra casei sale.

Deţinătorii de hoteluri încearcă din răsputeri să îşi surprindă plăcut vizitatorii şi să atragă din ce în ce mai mulţi oameni care să le treacă pragul. Deseori, este dificil, dar spre norocul turiştilor, există câteva hoteluri care ies din tipare cu uşurinţă. Unele uimesc prin arhitectura exterioară, în timp ce altele surprind prin interiorul luxos şi priveliştile care îţi iau răsuflarea.

Enrique Iglesias a înregistrat două recorduri mondiale Guinness, fiind desemnat artistul latin cu cele mai multe hituri în topul Hot Latin Songs, în timp ce melodia sa „Bailando” a avut cea mai lungă staţionare în acest clasament. Totodată, Guinness World Records a desemnat hitul „Bailando” drept melodia cu cea mai lungă staţionare în topul Hot Latin Songs, care s-a menţinut pe primul loc, timp de 41 de săptămâni consecutive.

Andrew Flinders Taylor, un australian în vârstă de 36 de ani, încearcă un experiment inedit, propunându-şi să mănânce timp de un an de zile numai cartofi. De la începerea dietei, Taylor a pierdut 10 kg (după prima lună) şi se bucură de un nivel crescut de energie. În plus, a redus probabilitatea de a se îmbolnăvi de diabet ori alte boli cronice.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a denunţat „măsurile restrictive” contra imigranţilor aplicate de Austria, Slovenia şi Macedonia, îndemnând Uniunea Europeană să aibă o „abordare coordonată” în gestionarea crizei extracomunitarilor. Ţări europene precum Austria, Slovenia şi Macedonia au adoptat recent „măsuri restrictive” contra imigranţilor extracomunitari. Peste 110.000 de imigranţi au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an – o creştere importantă faţă de nivelul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Peste 110.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an – o creştere importantă faţă de nivelul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă. Numărul include 102.500 de persoane care au acostat pe insulele elene Samos, Kos şi Lesbos şi alte 7.500 de persoane care au sosit în Italia. Un purtător de cuvânt al organizaţiei, Itayi Viriri, a precizat că acest prag de 100.000 de migranţi a fost depăşit în pofida condiţiilor meteorologice înregistrate pe mare, în ultima perioadă, pe ruta dintre Libia şi Italia.

Ambarcaţiuni ale Forţelor navale italiene au salvat în ultimele 24 de ore, în Marea Mediterană, peste 700 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa, găsind şi patru morţi. Echipaje ale Forţelor navale italiene au interceptat în ultimele 24 de ore şase ambarcaţiuni care transportau imigranţi din Tunisia spre Italia. La bordul ambarcaţiunilor care pluteau în derivă în Marea Mediterană au fost găsite patru cadavre, iar 700 de imigranţi au fost salvaţi. Peste 400 de imigranţi s-au înecat anul acesta în Marea Mediterană.

Avionul care a dispărut în timpul unei curse interne în Nepal s-a prăbuşit, iar resturile aeronavei au fost descoperite, împreună cu trupurile a 20 de pasageri. Avionul dispăruse într-o regiune montană din ţară, miercuri dimineaţă, cu 23 de pasageri la bord. Resturile aeronavei au fost descoperite la Solighopte, în regiunea Myagdi. Oficialii spun că există şanse foarte mici să fie găsiţi supravieţuitori.

Donald Trump a câştigat alegerile primare din statul american Nevada în cursa candidaţilor republicani pentru prezidenţialele din SUA, după ce a înregistrat victorii în New Hampshire şi Carolina de Sud. Trump a câştigat cu 44,4% din voturile alegătorilor. Pe locul al doilea s-a clasat Marco Rubio (24,32%), urmat de Ted Cruz (21,21%). Din partea democraţilor, Hilary Clinton a obţinut sâmbătă victoria în Nevada, în faţa lui Bernie Sanders, iar următorul vot pentru democraţi va avea loc sâmbătă în Carolina de Sud.

SPORT

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a refuzat cerea lui Dinamo ca instituţia pe care o conduce să îşi asume răspunderea pentru deschiderea Naţional Arena şi organizarea meciului cu Steaua, din Cupa României. Steaua a primit acelaşi răspuns din partea lui Sava la cererea făcută de Valeriu Argăseală. Meciurile pe Naţional Arena pot fi organizate exclusiv cu asumarea răspunderii clubului gazdă.

Dinamo – Steaua, meci din prima manşă a semifinalei Cupei României care se va disputa pe 3 martie, are toate şansele să se joace pe stadionul din ”Ştefan cel Mare”. Totul după ce o delegaţie a clubului gazdă a primit un refuz categoric din partea Primăriei Capitalei la cererea prin care Dinamo pretindea dreptul să organizeze meciul pe Naţional Arena, însă fără a-şi asuma răspunderea pentru asta. Primarul interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava, i-a informat pe reprezentanţii lui Dinamo că nu se pune problema ca instituţia pe care o conduce să îşi asume răspunderea pentru deschiderea celui mai mare stadion din ţară, iar clubul condus de Ionuţ Negoiţă ia în calcul asumarea acestei răspunderi.

Halep, aflată pe locul 4 WTA în această săptămână, va pica pe 5 WTA începând de lunea viitoare. Simona a primit vestea căderii pe locul 5 WTA la doar două ore după eşecul uluitor suferit în turul doi la Doha (Qatar), în faţa Elenei Vesnina (Rusia, 118 WTA), scor 7-6(4), 4-6, 1-6. Simona Halep a atacat sezonul 2016 din postura de număr 2 mondial, însă jucătoarea în vârstă de 24 de ani va trebui să se obişnuiască, după doar două luni, cu un statut ceva mai modest. Simona a eşuat în încercarea de a-şi apăra cele 900 de puncte acumulate în luna februarie a anului 2015 (graţie titlului câştigat la Dubai), astfel că jucătoarea în vârstă de 24 de ani va pica începând de luni pe locul 5 WTA.

Dinamo s-ar putea despărţi de Steliano Filip. Fundaşul stânga nu se mai află în cele mai bune relaţii cu antrenorul Mircea Rednic după ce acesta a decis să-i ofere banderola de căpitan lui Paul Anton. Filip are două oferte din străinătate şi este tentat să părăsească gruparea roş-albă. Filip este dorit de ŢSKA Moscova şi Dinamo Moscova, însă doar cei de la ŢSKA au făcut o ofertă concretă în valoare de 1,3 milioane de euro. Dacă va pleca Filip, Dinamo nu va rămâne descoperită în defensivă. Andrei Peteleu poate deveni în cursul zilei de astăzi jucător liber de contract după ce a depus un memoriu în acest sens din pricina restanţelor financiare pe care le are de încasat de la Petrolul. Comisia de Disciplină îl poate declara jucător liber de contract pe Peteleu, caz în care fundaşul va semna cu Dinamo.

Petre Grigoraş, fostul antrenor al echipei ASA Târgu-Mureş,că este dezamăgit că a fost demis, după două meciuri oficiale, şi crede că formaţia ardeleană va ajunge în play-off. Dan Petrescu, Vasile Miriuţă şi Cristiano Bergodi au antrenat-o pe ASA Târgu-Mureş, înaintea lui Petre Grigoraş, în acest sezon. După primele două meciuri oficiale din 2016, ASA a căzut pe locul şapte în Liga 1, cu 35 de puncte, cu unul mai puţin decât CSMS Iaşi, echipa de pe locul şase, ultimul care duce în play-off.

Gabriela Szabo (40 de ani) vine vineri, de la ora 10:00, la o emisiune specială ProSport LIVE, pentru a discuta despre toate problemele sportului românesc, dar şi despre perioada petrecută în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului. Campioana olimpică din 2000 va răspunde întrebărilor dumneavoastră şi va comenta o serie de imagini antologice din carieră. Atletismul actual, cine vine din urmă, bazele de pregătire din România, cum pot fi luaţi copiii din faţa calculatorului şi ce se întâmplă îmn marile centre sportive din România reprezintă câteva dintre subiectele care vor fi discutate în studioul ProSport.

Banii veniţi de la UEFA şi FIFA pentru a finanţa construirea bazei FRF de la Buftea ar fi fost scoşi din circuit prin intermediul unui contract de consultanţă cu firma Ralucăi Sandu, fata fostului preşedinte FRF, conform surselor ProSport. Datele obţinute de procurorii DIICOT care au început, marţi dimineaţă, audierile într-un dosar de delapidare şi spălare de bani privind circa 1.000.000 de euro par să ducă la Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF.

Antrenorul lui CSMS Iaşi, Nicolo Napoli, a avut parte de o revedere plăcută în week-end. Tehnicianul italian s-a întâlnit cu fostul său coleg de la Juventus Torino, portarul Stefano Tacconi, cei doi jucând împreună pentru formaţia torineză între anii 1987 şi 1991. Tacconi le-a urat succes jucătorilor ieşeni în meciul cu Steaua şi i-a transmis tehnicianului Nicolo Napoli că vrea să-l vadă în play-off. La rândul său, tehnicianul Iaşiului s-a bucurat să-şi reîntâlnească fostul coechipier chiar la Iaşi. Italianul Tacconi a vorbit în termeni laudativi despre portarul echipei naţionale a României, Ciprian Tătăruşanu, pe care îl consideră un om de bază la Fiorentina.

Paul Pogba, mijlocaşul echipei Juventus Torino, a declarat, marţi, după egalul 2-2, obţinut de italieni, acasă, cu Bayern Munchen, în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, că echipa antrenată de Massimiliano Allegri poate obţine un scor de calificare, în partida retur. Mijlocaşul francez ar putea lucra, din vară, cu Pep Guardiola, antrenorul echipei Bayern, adversara lui Juventus din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Arsene Wenger, antrenorul echipei Arsenal Londra, a declarat, după înfrângerea, cu scorul 2-0, în faţa Barcelonei, în turul optimilor de finală din Liga Campionilor, că echipa catalană are 95% şanse de a ajunge în sferturile de finală ale competiţiei. Luis Enrique, antrenorul Barcelonei, s-a declarat mulţumit de jocul prestat de fotbaliştii săi. Barcelona a câştigat,cu 2-0, partida din deplasare, cu Arsenal, în prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor. Messi a marcat ambele goluri, în minutele 71 şi 83, din penalty. Returul va avea loc pe 16 martie.

În paralel cu UEFA Champions League se dispută şi UEFA Youh League, o competiţie destinată cluburilor Under 19 care se desfăşoară după acelaşi format precum întrecerea destinată seniorilor. Chelsea U19 s-a calificat în optimile UEFA Youth League după un meci dramatic cu Valencia U19. Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1, în timpul regulamentar şi s-a trecut apoi la executarea loviturilor de departajare. Arbitrul nu a validat un gol marcat de spanioli de la 11 metri, fapt ce a declanşat un adevărat scandal. Mingea a lovit bara interioară, dar centralul a considerat că nu a intrat în poartă şi nu a luat în considerare golul Valenciei. În cele din urmă „liliecii” au pierdut la loviturile de departajare, scor 3-5.

Fostul arbitru internaţional Adrian Porumboiu a comentat incidentul în care a fost implicat Alexandru Tudor la meciul dintre Dinamo şi Concordia Chiajna. Porumboiu spune că a avut şi el parte de un episod asemănător şi a luat o decizie care i-a surprins pe toţi. „La un meci dintre Petrolul şi Sportul am păţit ceva asemănător, era portar la Sportul atunci Răzvan Lucescu. Era un teren mocirlos, scorul era 1-1, iar unul dintre jucători a venit la mine prin minutul 70 şi mi-a zis: ‘Nea Adi, e bine să se termine aşa!’. Ştiţi ce am făcut? La o fază în careu, am dat penalty pentru Petrolul, deşi nu era nici vorbă de aşa ceva. Apoi am fluierat finalul meciului. Am vorbit apoi cu observatorii şi m-au întrebat de ce am făcut asta: ‘Păi voi nu aţi văzut meciul?’ / ‘Bine ai făcut!’ Sunt metode şi metode.”, a declarat Adrian Porumboiu

Stefano Tacconi (58 de ani), fostul portar care a jucat 9 sezoane la Juventus, a vizitat oraşul Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute, şi a declarat că Ciprian Tătăruşanu (30 de ani) este unul dintre cei mai buni portari din campionatul italian. Tacconi a vorbit şi despre şansele României de a se califica din Grupa A, de la Euro 2016, unde va juca alături de Franţa, Elveţia şi Albania.

Trei ore nebune de tenis, pentru cele două românce aflate pe tabloul principal de concurs, de la Doha. Două meciuri nebune, dar cu deznodământ complet diferit pentru Niculescu şi Halep. Şi două faţete ale forţei mentale prezentate în cel mai sugestiv mod cu putinţă. Monica a fost demonică marţi, în faţa Jelenei Jankovic: a ratat exasperant, dar a trecut linia de finiş învingătoare, într-o partidă care, înainte ca a treia oră de joc să se fi încheiat, a produs 20 de break-uri, împărţite simetric, câte zece pentru fiecare jucătoare.

Simona, în faţa Elenei Vesnina, a fost jucătoarea care, dintre cele patru implicate în partidele trăite cu pulsul la cote alarmante pentru fanii români, a avut perioada cea mai clară de dominaţie, pe fondul unui joc ridicat al rivalei. Tiebreak-ul primului set a catapultat-o la trei lungimi distanţă în actul doi, dar mai apoi, a urmat un colaps total, care s-a transmis în fiecare muşchi al sportivei aflate pe poziţia a patra a lumii. Simona s-a prezentat temătoare la linia de fund a terenului, a cedat metru după metru pe teren, a scuturat plasa fileului din ce în ce mai des. Marţi, la Doha, Simona a arătat din nou, că a uitat cum este să fii „Fighter Girl”. Iar în locul ei, Monica a fost „Fighter Girl”.

PROGNOZA METEO
24 Februarie 2016

Valorile termice vor marca o scãdere fațã de intervalul anterior în toate regiunile, devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei în vestul și nordul teritoriului, dar menținându-se peste normalul perioadei în rest. Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime de la 5…6 grade în nordul extrem al Moldovei, Maramureș și estul Transilvaniei pânã la 16…17 grade în sudul țãrii și minime între -5 și 5 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și va ploua pe arii extinse în regiunile sud-estice, unde cantitãțile de apã vor depãși izolat 10…15 l/mp și local în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter de aversã și pot fi însoțite de descãrcãri electrice. La munte precipitațiile vor fi predominant sub formã de lapovițã și ninsoare. Noaptea aria precipitațiilor se va restrânge, cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor, iar izolat se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte și, temporar, în restul teritoriului.

Bucuresti

Deși în scãdere fațã de intervalul anterior, valorile termice se vor situa peste media climatologicã specificã datei. Cerul va avea înnorãri accentuate pe parcursul zilei și la începutul nopții, când temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *