Stiri pe scurt 23 Mai 2017

loading...

Stiri pe scurt 23 Mai 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt 23  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 23 mai. In anul 2000, pentru prima oara în lume, regizorul german Peter Stein a realizat o versiune integrala a celor 12.111 versuri din „Faust” de Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), într-un spectacol de 21 de ore, special creat pentru Expozitia universala Expo-2000 Hanovra.

În urma atentatului din Manchester au aparut public doar doua fotografii cu mortii, motiv de discutie si speculatii. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, explica, ca fie a fost o decizie luata rapid, fie vorbim despre panica instalata si faptul ca oamenii au preferat sa fuga din zona, în loc sa filmeze. Acesta spune ca în astfel de situatii este greu de crezut ca martorii sa mai stea sa filmeze, sa fotografieze, ”pentru ca instaurarea panicii si nesigurantei te fac sa fugi cât poti de tare”. Cu toate acestea ramâne întrebarea: de ce în ultimele 12 ore au aparut doar doua fotografii în care se vad mortii în zona Arenei Manchester. Asta în conditiile în care, în ultimii ani, la atentate similare, au aparut mii de clipuri video si de fotografii. O alta explicatie ar fi tocmai încercarea de a proteja copiii, care au cazut victimele atacului de noaptea trecuta.

Ariana Grande, artista americana care a sustinut spectacolul de pe Manchester Arena, unde 22 persoane au fost ucise si cel putin 59 au fost ranite în atacul terorist, a scris un mesaj emotionant pe Twitter. Taylor Swift, Katy Perry, Harry Styles si Selena Gomez au transmis condoleante si rugaciuni pentru victime, imediat dupa catastrofa. „Îmi pare asa de rau”: „Am inima frânta” a scris Ariana Grande. Scooter Braun a multumit autoritatilor din Manchester pentru reactia rapida la declansarea tragediei, adaugând: „Va rugam sa fiti alaturi de victime, de familiile lor si de toti cei afectati”. Imediat dupa producerea tragediei, celebritatile au început sa trimita mesaje de condoleante si rugaciuni pentru cei aflati în suferinta.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii are în atentie incidentul produs, de la Manchester Arena, potrivit unui comunicat, care precizeaza ca misiunea diplomatica româna face demersuri în vederea obtinerii datelor cu privire la nationalitatea victimelor. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, ca a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, care i-a spus ca, pâna în acest moment, nu au fost identificati români printre victimele atentatului de la Manchester. El a spus ca tine legatura în continuare cu ambasada României în Marea Britanie. MAE precizeaza ca Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza cazul si mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, în functie de solicitari.

Claudiu Avram, un român stabilit la Londra de peste 10 ani, a declarat, marti, ca atacul de la Manchester a fost la adresa copiilor si a mamelor. Claudiu Avram a spus ca dupa atacul de la Manchester au fost sporite masurile de securitate în Marea Britanie. Rudele si prietenii participantilor la evenimentul de la Manchester Arena au apelat la retelele sociale pentru a cauta informatii despre cunoscutii disparuti în contextul haosului care a urmat atacului. În urma masacrului, Ariana Grande, în vârsta de 23 de ani, si-a suspendat turneul „The Dangerous Woman Tour”.

InMoov, primul robot open source de dimensiuni umane, printat 3D, realizat de francezul Gael Langevin, a ajuns pentru prima data în România, la Bucharest Tehnology Week. Robotul este destinat exclusiv cercetarii, iar pretul pleaca de la 1.500 de euro si variaza în functie de componentele folosite. Desi este open source, astfel încât oricine îl poate descarca, proiectul este destinat exclusiv cercetarii si nu scopurilor comerciale. Langevin a precizat, ca a primit mai multe oferte comerciale din partea unor companii din Rusia si Statele Unite, dar le-a refuzat.

În prezent, în lume exista peste 1.000 de roboti, dar numarul acestora este dificil de estimat, deoarece sunt oameni care descarca componentele de pe site si îl printeaza acasa, iar acesti roboti nu pot fi contorizati. Pretul pentru prima parte a robotului, fara picioare, este de 1.500 de euro si include toate elementele, precum componentele de plastic, motoarele, camerele video si senzorii. Pretul variaza în functie de tipul de plastic folosit si de imprimanta 3D folosita. Interactiunea cu robotul se poate realiza fie prin întrebari si comenzi, la care acesta raspunde, pe baza softului folosit, fie prin utilizarea internetului, InMoov folosind internetul pentru a raspunde la întrebari. Robotul este dotat cu camere video în ochi, prin care realizeaza recunoasterea faciala si poate asocia numele fetei.

Magistratii instantei supreme au respins, solicitarea avocatului lui Sorin Alexandrescu de audiere a lui Sebastian Ghita în procesul „Antena Group-RCS&RDS”, cererea venind dupa o declaratie a fostului deputat în care a transmis ca are dovezi ca dosarul a fost construit de Ioan Bendei. În înregistrarea difuzata la începutul anului de România TV, Sebastian Ghita a declarat ca „sunt multe persoane carora în acesti 10 ani li s-au facut mari nedreptati. Cazurile pe care le cunosc îndeaproape cu amanunte si stiu cât de nedrept, incorect au fost aranjate si masluite sunt cel al lui Adrian Nastase, al lui Seres, felul în care lui Geoana i s-au furat alegerile, felul în care au fost pacaliti milioane de români la suspendarea lui Basescu, felul în care a fost deturnata vointa Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan si judecatorul Mustata, felul in care s-a masluit dosarul Voiculescu-Bendei, felul în care s-a aranjat dosarul Sârbu pe adresa secreta a lui Florian Coldea”.

Un taximetrist în vârsta de 22 de ani, banuit ca a deposedat un minor de un telefon mobil si l-a târât o distanta de 100 de metri cu taximetrul pe care îl conducea, a fost retinut. Politisti din cadrul Sectiei 2 au fost sesizati, de catre un minor, în vârsta de 17 ani, referitor la faptul ca, sâmbata, în jurul orei 04.00, în timp ce se afla în fata casei unde locuieste, împreuna cu fratele sau, un taximetrist care i-a transportat la adresa respectiva a încercat sa-i fure un telefon mobil. Dupa ce soferul autoturismului a oprit si victima a reusit sa-si recupereze telefonul, taximetristul a fugit.

În urma investigatiilor efectuate a rezultat faptul ca cei doi frati au plecat din Centrul Vechi al Capitalei, cu un taximetru, însa pe traseu soferul a cerut partii vatamate telefonul mobil, sub pretextul apelarii unui prieten. În momentul ajungerii la destinatie, soferul le-a cerut celor doi sa coboare pentru a împinge autoturismul deoarece voia sa schimbe alimentarea motorului de pe gaz pe benzina si avea nevoie de ajutor pentru a porni, dupa care a demarat, fara a restitui telefonul. Întrucât portiera dreapta fata ramasese deschisa, victima a încercat sa se urce în autoturism însa nu a reusit, fiind târât pe o distanta de aproximativ 100 de metri. Din cercetarile desfasurate a rezultat presupunerea rezonabila ca fapta a fost comisa de un tânar, în vârsta de 22 de ani, acesta fiind depistat si condus pentru audieri la sediul subunitatii. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârsirii infractiunii de tâlharie calificata, cu cel în cauza în stare de retinere, urmând a fi prezentat magistratilor.

Horia Colibasanu, care a reusit sa cucereasca vârful Everest, din Himalaya, fara oxigen suplimentar si serpasi, în premiera nationala, s-a întors, în România, afirmând ca expeditia a fost una dintre cele mai grele, iar când a ajuns la 7.700 metri altitudine era pe punctul de a renunta. Alpinistul timisorean a adaugat ca i-a fost mai greu sa coboare de pe vârful Everest, fiind si foarte obosit. Timisoreanul a spus ca s-a gândit de cel putin doua ori sa renunte: în momentul în care i s-a furat cortul si cu câteva ore înainte de a cuceri vârful, din cauza frigului. Horia Colibasanu spune ca a urcat pe vârful Everest pe traseul clasic, pe ruta nordica, din Tibet, si ca expeditia a fost printre cele mai solicitante.

Senatorii au adoptat Legea salarizarii unitare, în forma care a trecut de Comisia de munca, legea urmând sa fie trimisa Camerei Deputatilor, care este for decizional. Proiectul de lege a fost votat cu 85 de voturi „pentru”, 12 abtineri si 10 voturi „împotriva”. Senatorii au respins, în cadrul dezbaterilor din Comisia de munca, un articol din lege care prevedea recalcularea pensiilor speciale si militare, urrmând ca o lege separata sa stabileasca modalitatea de calcul. Ministrul Muncii a explicat ca singura modificare de structura s-a facut în privinta salarizarii din administratia publica locala, ca un prim pas al descentralizarii.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la reuniunea UNCJR, ca primarii si presedintii de CJ nu vor avea salariile suficient de mari, el subliniind faptul ca alesii locali în cauza raspund pentru orice functionar public, dar nu beneficiaza de toate drepturile de care beneficiaza un functionar. Liderul PSD a mentionat ca un primar trebuie sa semneze fiecare fila din orice dosar de finantare pe fonduri europene, ceea ce înseamna raspundere asumata pentru orice face fieacre functionar, dar neavând dreptul de a beneficia de acel bonus de care beneficiaza cei care lucreaza cu fonduri europene. Premierul Sorin Grindeanu a declarat marti, la adunarea generala a UNCJR, ca presedintii consiliilor judetene ar trebui alesi direct de cetateni, nu de consilierii judeteni, pentru a nu mai sta „la degetul mic al unora si al altora” si pentru a nu mai fi „captivi unui vot politic”. El a apreciat ca un presedinte de consiliu judetean nu poate fi „captiv” unui vot politic.

Sapte persoane au fost ranite, într-un accident la Topolovat, judetul Timis, în care au fost implicate doua microbuze si un autoturism. O singura persoana a avut nevoie de internare la spital în urma accidentului de la Topolovat, judetul Timis. Traficul rutier pe autostrada A1 a fost reluat dupa aproximativ o ora. Un microbuz care transporta pe platforma un alt microbuz s-a rasturnat, dupa ce i-a explodat un cauciuc, ului, pe autostrada A1, pe sensul de mers de la Lugoj la Timisoara, în apropierea localitatii Topolovat. În microbuz se aflau sapte persoane adulte si un copil, dintre care o singura persoana a avut nevoie de asistenta medicala si a fost transportata la spital.

Camera Deputatilor a adoptat, un proiect de lege care reduce cu 2 ani vârsta standard de pensionare în cazul persoanelor care au locuit cel putin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice si/sau de cocs metalurgic, precum si a emisiilor de amoniac si derivate, respectiv Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Târgu Mures, Slatina, Turnu Magurele si Râmnicu Vâlcea pe o raza de 8 km în jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin.(4). Proiectul a fost adoptat cu 248 de voturi „pentru”, 26 „împotriva” si o abtinere. Camera Deputatilor este for decizional.

Desi exporturile au crescut peste asteptari, deficitul balantei comerciale (diferenta dintre valoarea importurilor si cea a exporturilor) se va majora din cauza ca productia interna este scazuta si nu acopera cererea. Mihai Ionescu arata ca exporturile au înregistrat o crestere pe aproape toate domeniile, dar deficitul balantei de cont curent va creste, atâta timp cât nu avem productie autohtona. Conform datelor INS, în primul trimestrul din 2017 exporturile FOB au însumat 15460,5 milioane de euro, iar importurile CIF au totalizat 17778 milioane de euro.

Deficitul balantei comerciale (FOB/CIF) din primul trimestru al anului a fost de 2317,5 milioane de euro, mai mare cu 361,5 milioane de euro decât cel înregistrat în primul trimestru din 2016. De asemenea, în luna martie a acestui an exporturile FOB au fost de 5711 milioane de euro, iar importurile CIF au fost de 6766,7 milioane de euro, rezultând un deficit de 1055,7 milioane de euro. Fata de luna martie 2016, exporturile din luna martie 2017 au crescut cu 15,9%, iar importurile au crescut cu 14,8%.

O butelie a explodat, într-o locuinta de pe strada Dumitru Lataretu din sectorul 4 al Capitalei, explozia fiind urmata de un incendiu. Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov au lichidat incendiul izbucnit în zona Berceni a Capitalei, dupa ce o butelie a explodat într-o locuinta, un barbat fiind ranit si transportat la spital. Este vorba de un barbat în vârsta de 58 de ani, care are arsuri pe aproximativ 10% din suprafata corpului, este constient, si va fi transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala. Cele sase autospeciale trimise în zona au lichidat incendiul dupa aproximativ o ora si jumatate. Cladirea în care s-a produs explozia s-a prabusit partial.

Presedintele unei asociatii de proprietari din Sectorul 3 al Capitalei a fost prins în flagrant în timp ce ambala, în subsolul blocului, tutun vrac pentru a-l vinde, în locatie fiind gasita cantitatea de 187 de kilograme de tutun. Politistii au intrat în subsolul, care era deja supravegheat, si l-au prins pe presedintele asociatiei de proprietari când ambala tutun vrac. El avea amenajate trei încaperi unde prelucra, usca, toca si ambala tutunul, cu ustensile speciale, printre care masini de tocat tutun, statie aeroterma, cântare electronice si masina de fabricat tigarete. Barbatul avea pregatite pentru expediere 19 colete postale în greutate de un kilogram fiecare. Politistii au stabilit ca presedintele asociatiei de proprietari se ocupa cu achizitionarea tutunului vrac în cantitati mari de pe diverse site-uri, dupa care îl prelucra si îl vindea, pentru bani mai multi.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Române fac, 6 perchezitii într-un dosar în care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si efectuarea de rambursari ilegale de TVA, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 5.000.000 de lei. Perchezitiile au loc la locuintele unor persoane si la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru ale unor societati comerciale fata de care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si tentativa la efectuarea de rambursari ilegale de T.V.A.

Din cercetari a reiesit ca faptul ca, în perioada ianuarie 2008 – decembrie 2013, administratorul unei societati comerciale ar fi înregistrat în contabilitate achizitii fictive de servicii, în valoare de peste 24.000.000 de lei. Astfel, ar fi fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5.100.000 de lei, reprezentând impozit pe profit datorat si T.V.A. dedus ilegal. De asemenea, prin intermediul unei alte societati controlate de cel în cauza, s-ar fi solicitat rambursarea a peste 850.000 de lei, cu titlu de T.V.A., în baza unei operatiuni comerciale fictive.

Primaria Cluj-Napoca a instalat doua chioscuri ”multifunctionale” în valoare de peste 65.000 de euro în centrul orasului, unde se vor vinde suveniruri si flori. PSD sesizeaza Curtea de Conturi si cere un control, având în vedere ca pretul celor doua chioscuri este cât al unui apartament în oras. Presedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a declarat, ca la mijloc sunt bani publici, care trebuie dramuiti, nu risipiti. Banii respectivi erau mult mai utili achizitionarii de aparatura medicala pentru un spital din oras.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat, la rândul lor, ca municipalitatea va achita o suma de 29.026 euro +TVA pentru un astfel de chiosc multifunctional, unde se vor vinde suveniruri si flori, câstigatorului licitatiei pentru obiectivul de investitii ”Modernizare Piata Unirii etapa 2”. Lucrarile de modernizare din Piata Unirii s-au încheiat pe 20 mai, iar în urma acestora latura de vest a pietei a devenit zona pietonala, cu acces auto ocazional pentru aprovizionare. Suprafata aproximativa modernizata este de 12.000 metri patrati. De asemenea, au fost plantati 11 copaci si amplasati 34 de stâlpi de iluminat public si ornamentali. Lucrarile au fost executate de SC ARL Cluj-Napoca în urma câstigarii licitatiei organizate de Primarie, valoarea acestora fiind de 1,4 milioane lei + TVA.

Camera Deputatilor a adoptat, cu amendamente, OUG 79 privind managerii de spitale, desi aceasta a fost respinsa de Senat. În forma actuala, membrii de partid pot fi manageri de spitale, daca nu au functii de conducere în formatiunile politice. Deputatii au adoptat cu amendamente OUG 79 privind managerii de spitale, în plenul Camerei Deputatilor – for decizional, fiind exprimate 179 de voturi „pentru”, 93 „împotriva” si 5 abtineri. PNL, USR si PMP au votat împotriva proiectului de lege, plenul respingând propunerea PMP de a retrimite proiectul la comisiile de specialitate. Deputatul PNL Pavel Popescu a sustinut dupa exprimare votului ca „tovarasii înving întotdeauna în sistemul de sanatate”.

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt a decis începerea unei anchete interne, iar cazul medicului Gabi Popescu va ajunge în fata comisiei de disciplina, dupa ce medicii au fost nevoiti sa amputeze piciorul unei femei, victima a unui accident rutier produs duminica la intrarea în Roman, pentru a-i salva viata, în conditiile în care femeia a fost plimbata 7 ore între spitale. ancheta vizeaza modul în care medicul Gabi Popescu a actionat si decizile pe care le-a luat, în niciun caz reactia sa pe retelele de socializare. Medicul Gabriel Popescu este cel care a decis sa plece cu o pacienta, victima a unui accident rutier grav, la Spitalul Municipal Roman, desi elicopterul SMURD Iasi fusese trimis pentru preluarea femeii. Femeia în vârsta de 63 de ani a ajuns în sala de operatii la mai bine de sapte ore de la accident, medicii ieseni fiind nevoiti sa îi amputeze un picior pentru a-i salva viata. Medicii ieseni spera într-o evolutie favorabila a pacientei, însa ea este în continuare internata în clinica de anestezie terapie intensiva.

Masina în care se afla femeia în vârsta de 63 de ani s-a rasturnat, duminica, într-un sant, la intrarea în Roman, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului. Pentru ca initial prin 112 s-a anuntat ca este vorba despre un autocar si ca sunt trei victime, de la Iasi s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD pentru preluarea victimei care a suferit cele mai grave rani. Elicopterul SMURD a ajuns în zona accidentului în mai putin de 20 de minute de la decolare, însa femeia în vârsta de 63 de ani fusese deja preluata de catre un echipaj al SAJ si era în drum spre Spitalul Roman. Medicii de la Roman au decis transferul femeii la Spitalul din Piatra Neamt. La rândul lor, la mai bine de patru ore de la accident, medicii din Piatra Neamt au cerut interventia elicopterului SMURD, pentru transferul femeii la Iasi, însa conditiile meteo nefavorabile nu au mai permis ridicarea de la sol a elicopterului, iar femeia a fost transferata terestru pâna la Iasi. Abia la sapte ore de la accident femeia a ajuns în sala de operatie, unde medicii ieseni au trebuit sa îi amputeze piciorul pentru a-i salva viata.

Noaptea trecuta, zeci de mii de persoane au fost martore la tragedia de pe Manchester Arena. Bilantul victimelor creste: sunt peste 22 de morti pâna acum si peste 59 de raniti, în urma atentatului sinucigas ce a avut loc la finalul concertului artistei americane Ariana Grande. Sub ochii a mii de persoane, dintre care foarte multi copii, s-au desfasurat scene cutremuratoare. Politia analizeaza posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, la concertul Arianei Grande.

Politia analizeaza posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, la concertul Arianei Grande, unde cel putin 22 persoane si-au pierdut viata si alte 59 sunt ranite din cauza unei explozii ce a avut loc la finalul show-ului. Majoritatea celor prezenti pe arena erau copii si adolescenti. Ambasada României în Marea Britanie a facut demersuri pe lânga autoritati pentru a afla daca printre victime sunt si români. Zona din jurul Arenei Manchester, unde a avut loc explozia, a fost securizata de catre politia britanica, inclusiv Gara Victoria care va ramâne închisa pe durata întregii zile de marti. Spitalul Regal din Manchester a declarat incidentul ca fiind unul major. La aeroportul Manchester, zborurilor programate nu vor fi afectate, însa orarul unora dintre mijloacele de transport va suferi modificari. Cursele feroviare ce traversau gara au fost suspendate.

Numele primei victime a atacului de pe Manchester Arena a fost facut public. Georgina Callander, în vârsta de 18 ani. Georgina Callander se numara printre cele 22 de persoane care au murit în urma exploziei de la finalul concertului artistei americane Ariana Grande , de pe Manchester Arena. Georgina a cunoscut-o pe Ariana Grande acum doi ani. A postat chiar si o poza de la momentul când a întâlnit-o pentru prima oara pe cântareata americana, cu urmatorul text: A fost atât de draguta, am îmbratisat-o atât de puternic. Nu pot sa-mi revin, niciodata nu voi uita momentul.

O prietena apropiata a Georginei a declarat pentru Evening Standard: Georgina a murit în spital. Mama ei a fost alaturi de ea în ultimele momente. Prietenii ei au postat mesaje pe Facebook si Twitter: „Odihneste-te în pace, Gina. Te iubesc atât de mult. Sunt atât de norocoasa ca te-am cunoscut” sau „O fata frumoasa cu cel mai bun suflet si cea mai calda inima. Îmi vei lipsi pentru totdeauna. Te iubesc”. De asemenea, actorul Sean Maguire a scris pe Twitter: „Abia am cunoscut-o pe aceasta fata în aprilie. A fost ucisa noapte trecuta în Manchester. Toata dragostea mea merge catre ea si catre toate familiile victimelor”. Atacul de pe Manchester Arena este cel mai mare de dupa cel din iulie 2007 de la Londra. De asemenea, 59 de oameni au fost raniti.

Politia a evacuat zona din jurul centrului comercial Manchester Arndale, în contexul în care mai multi martori au anuntat ca au auzit o „bubuitura puternica”. Un martor a relatat ca a vazut zeci de persoane parasind zona în fuga. Politia din Manchester a anuntat ca ancheteaza „un incident” la centrul comercial Arndale, fara a oferi mai informatii. Incidentul are loc la doar câteva ore dupa ce cel putin 22 de persoane au decedat în urma unui atentat terorist care a avut loc la Manchester Arena.

Sustinatorii retelei teroriste Stat Islamic au celebrat pe retelele sociale atentatul de la Manchester, soldat cu cel putin 22 de morti si aproape 60 de raniti, desi organizatia extremista nu a revendicat în mod oficial atacul. Conturile de Twitter ale sustinatorilor retelei extremiste au folosit hastaguri pentru a posta mesaje admirative în legatura cu atentatul, care este considerat de acestia drept o victorie împotriva „cruciatilor” din Occident sau o razbunare pentru participarea Marii Britanii la campania de bombardament aerian ce vizeaza pozitiile Stat Islamic din Siria si Irak. În unele mesaje sunt lansate îndemnuri la atacuri de tip „lup singuratic” în Occident.

Liderii de la nivel mondial au facut declaratii cu privire la explozia de la Manchester Arena, în urma careia 22 de persoane si-au pierdut viata, iar cel putin 59 au fost ranite. Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene. “Cu mare tristete si soc profund am aflat de atacul brutal care a avut loc în Manchester. Mi se rupe inima când ma gândesc ca, înca o data, terorismul a reusit sa instaleze frica acolo unde ar trebui sa existe bucurie, sa semene diviziune acolo unde tinerii si familiile lor ar trebui sa se adune sa sarbatoreasca. Vreau sa îmi exprim profundele condoleante premierului Theresa May si tuturor britanicilor”. Astazi jelim cu voi. Mâine vom lucra cot la cot pentru a lupta împotriva celor care vor sa ne distruga vietile. Ei ne subestimeaza rezistenta – si a noastra, si a voastra – aceste atacuri lase doar ne vor împuternici angajamentul de a lucra împreuna pentru a-i învinge pe autorii unor astfel de acte diabolice”.

Emmanuel Macron, presedintele Frantei. Liderul francez a vorbit despre consternarea si groaza simtita când a auzit de atac. Acesta si-a exprimat condoleantele fata de britanici si le-a promis ca Frnata si Marea Britanie vor lucra împreuna pentru a combate terorismul. De asemenea, acesta a mensionat ca mai târziu va purta o discutie cu Theresa May.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, condamna atacul terorist de la Manchester. Presedintele rus Vladimir Putin a trimis un mesaj de condoleante premierului britanic Theresa May în care condamna atentatul terorist de la Manchester. „Condamnam aceasta crima cinica si inumana”, se afirma în mesajul liderului rus. „Speram ca cei care au orchestrat (atentatul) nu vor scapa nepedepsiti”, a mai afirmat Putin, care a adaugat ca Rusia este pregatita sa intensifice cooperarea cu Marea Britanie în domeniul combaterii terorismului.

Trump condamna dur atacul de la Manchester,despre care spune ca fost comis de „ratati malefici”. Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis condoleante familiilor victimelor atacului terorist de la Manchester, afirmând ca atentatul a fost comis de niste „ratati malefici”. Au fost ucisi “foarte multi oameni tineri, frumosi si inocenti care se bucurau de viata”.

Aflat într-o vizita de stat în Israel, presedintele american a declarat ca „atâtea persoane tinere si inocente (…) ucise de niste ratati malefici”. „Nu îi voi numi monstri pentru ca le va placea acest termen. Vor considera ca e un nume grozav”, a completat Trump. „Teroristii si extremistii si cei care îi ajuta trebuie exclusi din societatea noastra pentru totdeauna. Aceasta ideologie ticaloasa trebuie sa fie distrusa, complet eliminata”, a subliniat liderul american. “Îi voi numi de acum înainte ratati pentru ca asta sunt. Sunt ratati. Sa tineti minte asta.”, a mai spus Donald Trump.

Piata Sfântul Petru din Vatican a fost evacuata în urma descoperirii unui pachet suspect, la doar câteva ore dupa ce presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ajuns la Roma. Pachetul a fost descoperit în apropierea unui magazin de obiecte religioase situat pe Via della Conciliazione, la mica distanta de Bazilica Sfântul Petru. Politia a fost alertata în jurul ori locale 11 (ora 12, ora României). Ca masura de precautie s-a decis evacuarea Pietei Sfântul Petru.

Premierul Mariano Rajoy l-a acuzat pe presedintele Cataloniei ca încerca sa santajeze Madridul, dupa ce presa iberica a relatat ca liderii catalani pregatesc o lege ce ar permite secesiunea imediata de Spania în cazul în care nu este permisa organizarea unui referendum de independenta. Cotidianul El Pais a relatat ca proiectul de lege pregatit de liderii catalani prevede înfiintarea unui republici, preluarea imediata a controlului asupra sistemului judiciar din regiune si asupra proprietatilor detinute de stat în Catalonia. Un parlamentar catalan de rang înalt a negat continutul proiectului de lege, spunând ca informatiile prezentate sunt vechi. Premierul spaniol i-a cerut lui Puigdemont sa-si prezinte propunerile privind secesiunea Cataloniei în fata Parlamentului si sa raspunda la acuzatiile de santaj.

Politia britanica a anuntat ca a retinut un barbat suspectat de legaturi cu atentatul terorist care a avut loc în sala de concert din Manchester. Este vorba despre un tânar în vârsta de 23 de ani, care a fost retinut în sudul orasului Manchester, în zona Chorlton. Politistii care investigheaza atacul terorist vor desfasura mai multe raiduri si arestari în perioada imediat urmatoare. Premierul britanic Theresa May a anuntat ca serviciile de securitate au informatii privind identitatea atentatorului din Manchester, care ar fi actionat singur, dar numele acestuia nu a fost furnizat.

Partidele politice din Marea Britanie au cazut de acord sa suspende campaniile electorale pentru alegerile parlamentare, pâna la noi dispozitii, în urma exploziei din orasul Manchester, în urma careia au decedat cel putin 19 persoane la un concert al cântaretei Ariana Grande. Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a declarat ca a discutat cu premierul Theresa May, ambii cazând de acord asupra suspendarii campaniei nationale pentru alegerile parlamentare din data de 8 iunie. Premierul britanic Theresa May a declarat, ca Politia trateaza incidentul de la Manchester Arena ca pe un atac terorist îngrozitor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si sotia sa, Sara, au întins covorul rosu pentru cuplul prezidential american pe aeroportul international Ben Gurion, luni dimineata, dar un gest anume pare sa fi surprins internautii: Prima Doamna a SUA, Melania Trump, a refuzat sa-l tina de mâna pe presedintele Donald Trump. În timp ce cuplul Trump si Netanyahu mergeau pe covorul rosu, dupa ceremonia formala de primire si câteva amabilitati schimbate, imaginile îl surprind pe Donald Trump încercând sa îi ia mâna sotiei sale, Melania. Aceasta îi respinge brusc gestul lui Trump, plesnindu-i mâna.

Sotii Trump s-au tinut de multe ori de mâna în timpul calatoriilor din aceasta saptamâna, chiar si în Arabia Saudita, când au intrat la Centrul Global pentru Combaterea Ideologiei Extremiste. Dupa gestul surprinzator, cei doi au sosit la Biserica Sfântului Mormânt tinându-se de mâna. Este neclar ce a provocat gestul Melaniei Trump. Poate ca Prima Doamna nu a dorit sa încalce protocolul, din moment ce cuplul israelian nu se tinea de mâna la acel moment. Daca a fost un gest cu intentie, nu este pentru prima oara când Melania Trump a utilizat limbajul corporal pentru a-l dirija pe sotul sau. Ea i-a sugerat amabil lui Trump sa îsi puna mâna pe piept când se cânta imnul national în timpul unui eveniment de Pasti, ce a avut loc la Casa Alba.

Presedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizita oficiala la Paris în data de 29 mai, dupa ce a raspuns unei invitatii din partea presedintelui francez Emmanuel Macron. Vladimir Putin si Emmanuel Macron vor participa la deschiderea unei expozitii a Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg în incinta Palatului Marele Trianon din Versailles. Vernisajul este dedicat marcarii a 300 de ani de la vizita tarului rus Petru cel Mare în Franta, moment care a însemnat începutul relatiilor durabile dintre cele doua tari. Emmanuel Macron a promis în campania electorala ca va avea o abordare clara în privinta Rusiei, dar ca va încerca sa coopereze cu Vladimir Putin pentru combaterea organizatiei teroriste Stat Islamic.

Presedintele francez Emmanuel Macron si premierul italian Paolo Gentiloni au declarat, în urma unei întrevederi la Paris, ca vor colabora pentru a revitaliza Uniunea Europeana si pentru a rezolva criza imigrantilor. Emmanuel Macron a cerut o actiune integrata a Uniunii Europene privind imigrantii, spunând ca membrii Blocului comunitar nu au acordat suficienta atentie avertizarilor din partea Italiei cu privire la povara tot mai mare a situatiei. Facând trimitere la Italia, care a primit în acest an peste 45.000 de persoane venite cu ambarcatiuni din Africa de Nord, presedintele Frantei a subliniat ca UE a trebuit sa împarta mai bine povara fluxurilor migratorii mari din zona Marii Mediterane. UE a primit aproximativ 1.6 milioane de refugiati si imigranti din Orientul Mijlociu si Africa în perioada 2014-2016. Majoritatea au ajuns mai întâi în Grecia, apoi s-au îndreptat în principal catre Italia.

SPORT

Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti al MAI a primit un raspuns la propunerea de act aditional transmisa catre ACS FC Dinamo Bucuresti, propunerea neputând fi acceptata deoarece se urmareste doar retragerea bunurilor si suspendarea utilizarii stadionului, nu si cedarea sarcinilor. MAI a lansat un ultimatum pentru societatea patronata de Nicolae Badea, precizând ca asteapta un raspuns pâna la data de 26 mai. Nicolae Badea a reactionat precizând ca „accepta invitatia publica a MAI”, dar ca nu stie deocamdata pe cine ar trebui sa contacteze reprezentantii ACS FC Dinamo Bucuresti.

Gica Hagi ar putea sa plece de la Viitorul în aceasta vara. Presedintele echipei campioana, Cristian Bivolaru, a declarat ca „Regele” se simte pregatit sa preia o echipa importanta din Europa în conditiile în care va avea o asemenea oferta. Singura conditie pusa de Hagi este ca respectivul club sa-i ofere timp pentru a putea construi asa cum a facut-o la Viitorul. Chiar daca va prelua din punct de vedere tehnic o alta echipa, Hagi va ramâne implicat în proiectul de la Viitorul. De altfel, Bivolaru a dezvaluit ca este posibil ca din sezonul viitor echipa sa aiba alti patroni, iar acestia au pus conditia ca „Regele” sa aiba un rol important în viata clubului.

Razboiul dintre Cristi Balaj si presedintele FRF, Razvan Burleanu continua! Fostul arbitru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi raspunde liderului de la Casa Fotbalului, dupa ce acesta l-a acuzat ca detine o functie decorativa în cadrul AJF Maramures. Cristi Balaj este în prezent presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal din Maramures, mandatul urmând sa-i expire în 2018. În august 2016, Elisabeta Lipa a refuzat sa acorde CIS-ul pentru Centrul de Excelenta al FRF de la Deva, din cauza faptului ca FRF este membru asociat al structurii care a solicitat CIS. Ministerul a atras atentia asupra faptului ca este ilegala participarea unui club, constituit de FRF, în campionatele organizate de FRF. Cu alte cuvinte, centrele de excelenta înfiintate de FRF, nu pot participa în competitii organizate de Federatie.

Conform spaniolilor de la Mundo Deportivo, FC Barcelona a ajuns la o întelegere cu actualul tehnician al lui Athletic Bilbao, Ernesto Valverde (53 de ani). Gruparea catalana ar urma sa anunte oficial numirea noului antrenor pe data de 29 de mai, dupa finala Cupei Regelui. Valverde îsi va completa staff-ul tehnic cu Jon Aspiazu (antrenor secund) si Jose Antonio Pozanco (preparator fizic), ambii de la Bilbao.

Ernesto Valverde a preluat-o pe Bilbao în vara anului 2013, reusind sa câstige Supercupa Spaniei în 2015, chiar în fata Barcelonei. Bascii au ajuns sa joace în Supercupa dupa ce au pierdut finala Cupei Regelui, tot în dauna catalanilor, scor 3-1. De-a lungul carierei, Valverde le-a mai pregatit pe Valencia, Olympiacos, Espanyol si Villareal. Cariera de antrenor a început-o la actuala echipa, unde a antrenat din 2000 pâna în 2004. Cu Olympiacos a cucerit trei titluri nationale si o Cupa a Greciei. Jurnalistii spanioli preconizeaza debutul lui Valverde pe 22 iulie, într-un amical cu Juventus din cadrul International Champions Cup. Primul „Clasico” pentru Valverde ar urma sa fie tot în cadrul turneului amical, pe 29 iulie, la Miami.

Lille, ocupanta locului 11 în proaspat încheiatul sezon din Ligue 1, a trimis o oferta de 600.000 de euro pe numele lui Sergiu Hanca, însa conducerea din Stefan cel Mare a declinat-o, considerând ca poate obtine mai multi bani în schimbul celui mai bun fotbalist din acest sezon, mijlocasul fiind dorit si de o alta echipa din Franta. Cu gândul la meciurile de la echipa nationala, Hanca a declarat pentru Dolce Sport ca nu este la curent cu ofertele sosite pe numele sau. O alta problema pe care Hanca a tinut sa o lamureasca a fost aceea ca daca va pleca, o va face doar în strainatate, excluzând posiiblitatea de a pleca la alta echipa din România.

Sergiu Hanca nu este singurul fotbalist care ar putea pleca. Ros-albii au primit oferte de la PAOK Salonic si Apoel Nicosia pe numele lui Claude Dielna, care cel mai probabil va pleca, tinând cont de faptul ca Dinamo nu poate concura cu banii oferiti de greci si ciprioti. Fundasul francez a evoluat în 12 partide pentru „câini”, adunând 1.080 de minute. Cotat la 1,25 milioane de euro de site-ul transfermarkt.de, Hanca (25 de ani) a venit la Dinamo în iarna lui 2016, de la ASA Târgu Mures, iar de atunci a strâns 55 de meciuri în alb-rosu, a marcat 12 goluri si a oferit 13 pase decisive, devenind cel mai important fotbalist al echipei lui Cosmin Contra în actuala stagiune.

Gigi Becali se pregateste sa mai încaseze un milion de euro în urma transferului lui Nicolae Stanciu la Anderlecht, dupa ce internationalul român a fost titularizat în ultima etapa a sezonului, victoria cu KV Oostende, scor 3-2, când a si oferit o pasa decisiva. Conform clauzelor din contractul dintre FCSB si gruparea din Belgia, pe lânga suma initiala de 7,8 milioane de euro, ros-albastii urmau sa mai încaseze alte doua bonusuri de câte un milion de euro, unul dintre acestea fiind conditionat de meciurile jucate ca titular de Stanciu. Înainte de ultima etapa a sezonului, Stanciu strânsese 19 partide ca titular si mai avea nevoie de un meci pentru ca FCSB sa încaseze suma respectiva (sezonul regulat din Belgia a avut 30 de etape, iar play-off-ul 10 etape).

Fostul stelist Petre Marin a evidentiat faptul ca oficialii clubului Anderlecht s-au comportat onorabil în aceasta situatie, în conditiile în care Stanciu ar fi putut fi lasat foarte usor pe banca, iar FCSB sa nu mai încaseze suma respectiva. In mod paradoxal, FCSB s-a aflat într-o situatie similara în cazul transferului lui Dennis Man, de la UTA. Conform unor informatii publicate de Gazeta Sporturilor în luna februarie, FCSB ar fi trebuit sa plateasca înca 100.000 de euro pe lânga suma initiala de 300.000, daca tânarul atacant ar fi stâns 10 meciuri în prima echipa. Man a jucat opt partide pentru FCSB, iar ulterior nu a mai fost folosit.

Tehnicianul formatiei FC Voluntari, Claudiu Niculescu, a dezvaluit, marti, ca mijlocasul Florin Cernat nu va mai evolua în acest sezon, din cauza unei accidentari, si a afirmat ca îsi doreste sa nu mai aiba si alti jucatori indisponibili, înaintea finalei Cupei României. Antrenorul în vârsta de 40 de ani a precizat ca la partida cu ASA Târgu Mures, programata miercuri, cu trei zile înaintea finalei cu Astra, va folosi jucatori de la echipa a doua si de la juniori. FC Voluntari va întâlni, miercuri, de la 18:00, în deplasare, ASA Târgu Mures, în etapa a 12-a din play-out-ul Ligii 1. Sâmbata, formatia pregatita de Claudiu Niculescu va disputa finala Cupei României, de la 20:45, pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, în fata echipei Astra Giurgiu.

Extrema stânga Ana Maria Tanasie (22 ani) se simte bine dupa cele doua operatii suferite iarna trecuta, iar revenirea ei pe terenul de handbal se apropie cu pasi repezi. În iarna, jucatoarea a semnat pentru doi ani si jumatate cu HCM Râmnicu Vâlcea, iar calvarul recuperarii dupa interventia chirurgicala la ligamentul genunchiului stânga se apropie de final. Ana Maria Tanasie este medaliata cu bronz alaturi de nationala de senioare la Campionatul Mondial din 2015 si campioana nationala cu HCM Baia Mare în 2014 si acum este optimista în privinta proiectului la care s-a alaturat, cel de la Râmnicu Vâlcea.

La concertul cântaretei Ariana Grande din Manchester, soldat cu 22 de morti si 59 de raniti, au fost si sotia antrenorului Pep Guardiola si cele doua fete ale acestora. Potrivit publicatiei Marca, familia tehnicianului echipei Manchester City nu a fost aproape de locul exploziei si au scapat nevatamate. Cele trei se aflau însa în incinta salii în momentul exploziei. Sotia lui Pep Cristina Serra si cele doua fete, Valeria si Maria, au ramas socate de clipele de teroare prin care au trecut si mai ales pentru victimele din urma acestui atentat. Cea mai îndurerata a fost însa cântareata Ariana Grande, care a postat pe contul sau de Twitter: „Sunt devastata, îmi pare atât de rau. Nu am cuvinte”.

ACS Poli Timisoara si Pandurii Tg. Jiu se întâlnesc în derby-ul pentru evitarea retrogradarii, de la 20:30. Pentru finalul de sezon, derby-ul dintre Timisoara si Pandurii este crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradarea. La egalitate de puncte, Timisoara este avantajata de meciurile directe. Pandurii pot rasturna balanta în favoarea lor daca se impun astazi la o diferenta de trei goluri. Timisoara s-a impus cu 3-1 în tur, dupa gafele portarului Stanca din repriza secunda. Gazdele vin dupa finala de Cupa Ligii pierduta scor 2-0 cu Dinamo, dar pentru timisoreni ultimul act nu a contat aproape deloc. Antrenorul Ionut Popa a declarat ca adevarata finala este astazi cu Pandurii. Dupa o depunctare de 14 puncte, ACS Poli e la un pas de a izbuti una dintre cele mai spectaculoase salvari din istoria Ligii 1.

Au mai ramas trei etape pâna la finalul play-out-ului, astfel ca orice pas gresit poate fi sinonim cu retrogradarea. Gaz Metan Medias primeste vizita ilfovenilor de la Concordia de la ora 18:00. Chiajna vine dupa înfrângerea de la Severin, care a readus-o pe Pandurii în lupta pentru evitarea retrogradarii. Gazdele au cedat de asemenea în ultima etapa, scor 1-0 la Iasi, în derby-ul pentru sefia play-out-ului. În cazul unui succes, baietii lui Dan Alexa ar ajunge cel putin pe locul de baraj, deoarece Pandurii si Timisoara se întâlnesc tot astazi, de la 20:30. Dintre Pandurii, Chiajna si Timisoara, banatenii stau cel mai bine în caz de egalitate. ASA Tg. Mures e retrogradata din punct de vedere matematic, astfel ca o singura echipa din cele trei va pica direct, una va merge la baraj cu locul al treilea din liga a doua, iar numai una va fi sigura de prezenta în Liga 1 în sezonul viitor.

Petrolul este foarte aproape de a promova în Liga a 3-a, iar lucrurile par sa fie pe un trend ascendent la gruparea din Ploiesti. O demonstreaza si ultima achizitie a celor de la Petrolul: un autocar de ultima generatie, vehicul care a apartinut celor de la Dinamo Zagreb. Cristi Vlad, presedintele Petrolului, un reprezentant al companiei Veolia – sponsorul echipei si un oficial al producatorului Mercedes au colindat Europa în cautarea unui autocar care sa corespunda din toate punctele de vedere si au decis masina pe care Dinamo Zagreb tocmai o scoate la vânzare este cea mai buna varianta. Oficialii Petrolului care vor fi însotiti de un sofer vor merge în Germania pentru a aduce vehiculul în tara. Pretul achizitiei se ridica la 70.000 de euro. Singura „problema” este ridicata de „tatuajul” autocarului care reprezinta un leu. Re-colantarea autocarului cu „Lupii din Ploiesti” va fi suportata de clubul Petrolul si va fi efectuata de partenerii formatiei ploiestene.

Chelsea, AS Monaco, Bayern Munchen, Real Madrid si Juventus Torino au triumfat în cele cinci campionate de top ale Europei, în sezonul 2016-2017. „Zebrele” si „Galacticii” au ajuns la 33 de titluri, londonezii bifeaza al cincilea trofeu Premier League si al saselea per total, „FC Hollywood” a ajuns la 27 de campionate interne si cinci consecutive, în timp ce „Monegascii” au obtinut titlul cu numarul opt si primul dupa 17 ani.

Mihai Popescu (St. Raphael) se afla în fata unui alt moment important al carierei. Capitanul nationalei a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun portar în campionatul Frantei, alaturi de Thierry Omeyer (PSG) si Vincent Gerard (Montpellier). ”Adversarii” românului sunt, de fapt, cei doi portari ai Frantei care au câstigat titlul mondial la începutul acestui an. Cel mai bun portar din Hexagon, ca de altfel si cea mai buna echipa a sezonului, va fi desemnata în urma voturilor exprimate de fani. Procesul de vot are loc AICI, iar Mihai Popescu foarte fi sprijinit în aceasta tentativa si de suporterii români.

Mihai Popescu a avut, alaturi de Alexandru Simicu si antrenorul secund Rares Fortuneanu, un alt sezon bun la St. Raphael. Echipa franceza va termina din nou în Top 4 într-unul din cele mai tari campionate ale lumii, dar în acelasi timp a reusit si calificarea în turneul Final 4 al Cupei EHF, încheiata cu victoria germanilor de la Goppingen. St. Raphael a pierdut finala mica în fata celor de la Magdeburg în urma aruncarilor de departajare, scor 31-32. Românii de la St. Raphael mai au doua meciuri de campionat, apoi Mihai Popescu va veni la echipa nationala pentru a pune umarul la o calificare istorica la un Campionat European dupa o pauza de 22 de ani. La mijlocul lunii iunie, România va înfrunta Belarus si Polonia în tentativa de a ajunge la turneul final din Croatia, care va avea loc la începutul anului 2018.

volutia din acest sezon si titlul de campioni ai României, câstigat cu Viitorul, l-au adus pe Cristi Ganea (24 ani) în atentia selectionerului Christoph Daum, care l-a convocat pe jucatorul lui Hagi la echipa nationala, pentru partidele cu Polonia si Chile. Desi aceasta convocare i-a scurtat zilele de vacanta, Ganea a sustinut ca aceasta este meseria de fotbalist. Aflat la prima convocare la echipa nationala, Ganea este realist si nu crede ca va prinde un loc în primul ”11”. Cu toate acestea, mijlocasul Viitorului spera ca va prinde câteva minute în amicalul cu Chile.

CSM Bistrita a trecut cu bine peste ”botezul” în Liga Nationala de handbal feminin. Dupa parcursul în sezonul 2016-2017, echipa pregatita de Horatiu Pasca a intrat în categoria nou-promovatelor îndraznete. Nu a fost una din victimele preferate ale echipelor importante în prima liga, din contra a produs destule surprize, prima fiind înregistrata la începutul sezonului, când a câstigat la Craiova. Când a tras linie, CSM a terminat pe locul 8 în Liga Nationala, la un punct distanta de locul 6, si cu medaliile de bronz în Cupa României, dupa o calificare în premiera în turneul Final 4.

Bistrita are planuri pe termen lung, dar sezonul urmator este deja o etapa importanta din acest proces. Gruparea îsi propune mai mult decât locul 8 ocupat în acest sezon. Astfel, CSM a efectuat deja si primele achizitii: Almuneda Rodriguez (23 ani, inter dreapta, Gran Canaria), Alexandra Orsivschi (22 ani, extrema stânga, Dunarea Braila) si Roxana Cîrjan (22 ani, pivot, Gdansk). CSM Bistrita este foarte aproape de a finaliza negocierile si cu Nicoleta Dina (29 ani, extrema stânga, Corona Brasov). În perioada urmatoare, CSM Bistrita ar mai putea perfecta 2-3 achizitii, în conditiile în care de la echipa pleaca alte 6-7 handbaliste. Sunt certe plecarile în acest moment ale urmatoarelor jucatoare: Daniela Crap, Gabriela Preda, Oana Cîrstea, Andrada Maior-Pasca si Marinela Gherman, care se pregateste sa devina mamica.

PROGNOZA METEO
23 Mai 2017

În regiunile vestice, la deal ?i la munte vremea va fi în general instabilã ?i se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice ?i intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse vor fi posibile cantitã?i mai importante de apã ?i cãderi de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil ?i manifestãri specifice instabilitã?ii atmosferice vor fi izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 ?i 27 de grade, iar cele minime între 4 ?i 14 grade.

Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *