Stiri pe scurt 23 Iunie 2016

loading...

Stiri pe scurt 23 Iunie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  23  Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 23 iunie. In anul 1848, Dimitrie Brătianu este acreditat ca agent diplomatic al Ţării Româneşti pe lângă Cabinetele din Pesta şi Viena, pentru a susţine cauza Principatelor pe lângă revoluţionarii din Imperiul Habsburgic.

Maine,pe 24 iunie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Naşterii Sfântului Ioan Botezatorul. Mirenii care încă se încred în magie sărbătoresc Noaptea de Sânziene. De Drăgaică se culeg plante de leac şi de descântece. Ielele zănatice ies la dans să-nnebunească flăcăii. Unele fete se tăvălesc goale în roua dimineţii.Ortodocşii sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. În ziua de 24 iunie a fiecărui an bisericesc, Biserica Ortodoxă face pomenirea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută în popor şi cu denumirea de Drăgaica sau Sânziene. Biserica Ortodoxă serbează de obicei ziua morţii sfinţilor drept ziua lor de naştere. Numai Maica Domnului şi Sfântul Ioan Botezătorul fac excepţie de la această regulă; ei au privilegiul de a li se sărbători atât zămislirea (23 septembrie, 9 decembrie) şi naşterea (8 septembrie, 24 iunie), cât şi alte evenimente din viaţa lor (Bunavestire, Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul).

Lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului nu vor fi gata la finalul lunii iunie, aşa cum era programat, gradul de finalizare al lucrărilor fiind de 63% în prezent iar finanţarea europeană pentru proiect se va pierde. Întârzierea lucrărilor a fost cauzată în principal de avizele greşite emise de furnizorii de utilităţi, care nu au ştiut exact pe unde trec propriile reţele subterane. Abia după începerea săpăturilor s-a constatat că ţevile, cablurile şi celelalte utilităţi vor trebui deviate. Lucrarea ar trebui finalizată până la sfârşitul lunii martie 2017, conform ultimului termen asumat de constructor.

Bugetul României pierde anul 8,3 miliarde de euro din cauza deficitului de TVA, adică a diferenţelor dintre valoarea TVA prevăzută a fi încasată şi sumele colectate efectiv. Practic, bugetul nu încasează 4 euro din 10, procentul de 39,6% fiind cel mai ridicat din cele cinci state analizate. TVA necolectată a generat o pierdere de peste 28 de miliarde de euro în 2015 pentru bugetele celor cinci state din Europa Centrală şi de Est. Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul unei conferinţe PwC desfăşurate la Bucureşti, dedicată combaterii evaziunii fiscale în zona de TVA în statele din Europa Centrală şi de Est.

În toiul discuţiilor despre o eventuală fuziune între UNPR şi PNL, Liviu Dragnea le face o ofertă senatorilor şi deputaţilor uneperişti de a rămâne alături de PSD şi va ”vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare”. Preşedintele PSD a renunţat să mai discute cu liderii UNPR, adresându-se direct parlamentarilor formaţiunii, cei care sunt, de altfel, marea miză a eventualei colaborări dintre UNPR şi PNL, pentru că ar permite liberalilor formarea unei majorităţi în Parlament. Dragnea le-a mai transmis uneperiştilor din Parlament că PNL vrea să îi tragă pe sfoară şi că ”unul sau doi din conducerea UNPR” negociază de fapt cu liberalii în interes personal, nu de partid.

Noul film „#Selfie69”, sequel-ul filmului regizoarei Cristina Iacob, „#Selfie”, o comedie romantică ce continuă povestea celor şase personaje din filmul anterior, cu un scenariu semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache şi Tudor Potra, se lansează în această toamnă, în cinematografe. De la creatorii „#Selfie” vine cel mai aşteptat film românesc al anului, „#Selfie69”, o comedie indecent de romantică şi feelingos de sexy te provoacă la cel mai neaşteptat trip cinematografic al anului 2016.

După succesul spectaculos înregistrat cu „#Selfie”, care a fost cel mai bine vândut film românesc al anului 2014 şi cel mai bun debut regizoral de după 1989, Cristina Iacob revine în toamna aceasta cu „#Selfie 69”, o comedie romantică ce continuă povestea celor şase personaje din „#Selfie”, care de data aceasta caută confirmarea dragostei… prin căsătorie. Ce se întâmplă când mixezi pragmatica filosofie de viaţă a lui „born-to-porn” cu mood-ul poetic al lui „made-for-loving-you”? Îţi rezultă o super-poveste-de-iubire plină de adrenalină, senzualitate şi blasfemie.

Un microbuz în care se aflau 10 persoane a luat foc pe Drumul European 85, pe raza localităţii Mihăileşti, nicio persoană nefiind rănită. Microbuzul circula pe ruta Galaţi-Bucureşti. Se intervine şi la această oră pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Pompierii din Buzău au intervenit cu trei autospeciale, dintre două cu apă cu spumă şi un SMURD. Din primele informaţii , se pare că în microbuz se aflau 10 persoane, însă nimeni nu a fost rănit. E vorba de o ardere generalizată, dar deocamdată nu se ştiu cauzele incendiului. După intervenţie se va face cercetarea la faţa locului pentru a se stabili de la ce a pornit focul.

Procurorii de la Parchetul Capitalei fac joi 19 percheziţii într-un dosar privind rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, una dintre percheziţii având loc la Centrul de plasament „”Sfânta Maria din Sectorul 1. Procurorii anunţă că pe parcursul lunii iunie s-a început urmărirea penală faţă de 21 de persoane pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, cercetările continuând cu percheziţii ce au loc joi în 19 locaţii, una dintre acestea fiind o instituţie publică.

Zece persoane care se aflau în două microbuze au fost rănite într-un accident rutier petrecut în comuna Şintereag, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud declarând cod roşu de intervenţie. Accidentul s-a petrecut pe DN 17 Bistriţa – Cluj, într-o curbă, în localitatea Şintereag. Două microbuze, unul de marfă şi unul de pasageri, în care se aflau zece persoane, s-au ciocnit frontal. Salvatorii au găsit la faţa locului 10 victime, dintre care două încarcerate. Este vorba despre conducătorii auto din cele două microbuze. Aceştia au fost extraşi din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, trei au ajuns la spital, două la Bistriţa şi una la Beclean, iar restul de şapte, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital.

Un robot rusesc a ieşit în stradă şi a blocat traficul rutier, din cauza faptului că cineva a uitat să blocheze o poartă de acces. Robotul era programat să se plimbe de unul singur pentru un studiu despre mişcarea independentă, dar din cauza neatenţiei a reuşit să iasă din laborator şi să meargă singur pe stradă. La scurt timp, un ofiţer de poliţie a sosit să regleze traficul rutier, care a fost blocat de robotul evadat. Robotul era programat să se plimbe de unul singur pentru un studiu despre mişcarea independentă. El însă nu a ajuns prea departe deoarece i s-a descărcat bateria.

Gabriela Matei este noul manager al Microsoft România, începând cu 1 iulie. Matei îl va înlocui pe Kostas Loukas, care va prelua funcţia de general manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală şi de Est (CEE). Kostas Loukas a condus Microsoft România în ultimii trei ani. În mandatul său compania a cunoscut o creştere de 22%, mult peste ratele de creştere ale pieţei, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la această creştere. Mai important, veniturile generate de cloud s-au triplat, iar contribuţia acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la câteva procente la 30%.

Sondajele de opinie şi cele din pieţele financiare sunt extrem de strânse când vine vorba de rezultatul posibil al referendumului privind apartenenţa Regatului Unit la UE, în ultima zi a campaniei pentru referendum. Tot mai mulţi bani au fost pariaţi pe tabăra care susţine că Marea Britanie va rămâne în UE în ultima săptămână, iar lira sterlină a crescut la maximul ultimelor cinci luni. Potrivit unui indice calculate de Oddschecker, şansa ca Marea Britanie să iasă din UE a scăzut la 26%, faţă de 43% cât era pe 14 iunie. Totuşi, sondajele de opinie arată rezultate diferite. Este încă prea devreme pentru a spune cu certitudine ce tabără va ieşi câştigătoare.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, să îl condamne pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la nouă ani de închisoare în dosarul privind tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă. În acelaşi dosar, Ioan Niculae Alecu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV) la data comiterii faptelor a fost condamnat la şase ani de închisoare. Ilie Cornel Şerban, director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI la data presupuselor fapte, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare iar Petru Daniel Pitcovici, şef al Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie la data comiterii faptelor, la doi ani de detenţie.

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea lui Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, hotărârea nefiind definitivă. Dumitru Dragomir este obligat să plătească în solidar cu alte două părţi din dosar, despăgubiri de 1.300.320 de lei iar împreuna cu aceleaşi două părţi dar şi cu LPF 12.102.648 de lei. Hotărârea poate fi atacată cu apel. Fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost trimis în judecată, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.

Managerul unui hotel de lux din Capitală,omul de afaceri de origine egipteană Dahwa Youssef, este bănuit de evaziune fiscală în valoare de aproape 6.000.000 de lei, joi dimineaţă fiind făcute percheziţii în acest caz la nouă adrese din Bucureşti şi Ilfov. Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. La finalul percheziţiilor, Dahwa Youssef şi un apropiat al său vor fi conduşi la audieri.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams dansează în videoclipul piesei „Sorry”, lansat de Beyonce. Serena este numărul 1 mondial în clasamentul WTA, însă, din videoclip, fanii îşi pot da seama că sportiva e talentată şi la dans. Serena Williams dansează stilul „twerk” în videoclipul extras de pe albumul cinematografic „Lemonade” al cântăreţei americane Beyonce. Acest stil de dans este faimos în America. Mişcările senzuale din posterior sunt marca stilului „twerk”.

Videoclipul începe cu o scenă într-un autobuz, în care Beyonce este însoţită de o gaşcă de fete cu faţa pictată ca în ritualurile magice africane. Apoi, într-o scenă ce se petrece într-un conac, Beyonce e într-o stare de efervescenţă. Leneveşte pe un scaun încrustat, ce arată ca un jilţ. În conacul în care se închide, Beyonce este însoţită de Serena Williams şi de alte fete afro-americane, care dansează pe holurile vilei. Fetele stau pe scaune şi se leagănă, cu chip lipotimic, iar Serena Williams se mişcă lasciv, înveşmântată într-o mantie.

Un nou producător de autovehicule a apărut în lumina reflectoarelor săptămâna trecută într-un parteneriat cu supercomputerul IBM Watson, Local Motors anunţând un autobuz numit Ollie, ce a fost realizat cu ajutorul tehnologiei de printare 3D şi poate transporta 12 persoane. Mai mult de atât, Ollie este autonom şi este capabil să meargă fără şofer. John Rogers, co-fondatorul Local Motors, a declarat că vehiculul este gata pentru şosele şi aşteaptă doar ok-ul din partea autorităţilor.

Compania sa are un avantaj în faptul că produsele lor sunt construite de la zero utilizând tehnologia de printare 3D. Ollie poate răspunde la întrebări legate de traseu şi poate oferi recomandări cu privire la restaurante sau situri istorice de pe traseu. Autorităţile din Las Vegas au achiziţionat două vehicule şi judeţul Miami-Dade este interesată de un program pilot cu Ollie. John Rogers a spus că se află în discuţii cu cel puţin 50 de ţări care sunt interesate de soluţii pentru transportul în comun.

În afară de viteza şi calitatea funcţiilor oferite, un web browser modern trebuie să dea dovadă şi de eficienţă în gestionarea consumului de memorie şi procesor, orice exces fiind penalizat prin reducerea timpului de mobilitate oferit de acumulator. Viteza de încărcare a paginilor, suportul pentru extensii şi componente add-on, uşurinţa în utilizare şi organizarea interfeţei, toate acestea sunt trăsături importante pentru un web browser. Creşterea în popularitate a dispozitivelor low-power, cum sunt tabletele şi laptopurile ultraportabile, impun însă şi o gestionare mai atentă a consumului bateriei. Punând accentul pe acest aspect, Microsoft a testat eficienţa a patru web browsere larg răspândite, măsurând în condiţii identice timpul de mobilitate obţinut cu o încărcare a bateriei.

Peste 300 de copii şi tineri au jucat, căluşul, în centrul municipiul Slatina, momentul marcând deschiderea ediţiei cu numărul XVIII a Concursului Naţional „Căluşul Românesc”. Flash-mob-ul cu căluşari a fost organizat de Iliuţă Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina, acesta declarând, că a fost nevoie de o singură repetiţie de o oră. Organizatorul „Căluşului Românesc” vrea să ducă acest dans tradiţional românesc în cartea recordurilor. Dansator de căluş de la vârsta de trei ani, coregraful Iliuţă Brăileanu n-a putut să se abţină şi a „bătut pintenii” cu mai tinerii dansatori participanţi la eveniment.

Copiii şi tinerii care au participat la eveniment fac parte din ansamblurile şi formaţiile de căluş din judeţul Olt. Momentul a marcat începerea Concursului Naţional „Căluşul Românesc”, la care participă peste 2.000 de copii – dansatori, instrumentişti şi interpreţi – din 18 judeţe ale ţării. Spectacolul se va desfăşura în aer liber, pe o scenă amplasată în centrul Slatinei. Dansul căluşarilor este un obicei popular legat de Rusalii. Se crede că acest dans ritual poate să vindece relele făcute de Rusalii – spiritele rele sau ielele. Se adună cei mai buni dansatori ai satului şi formează o ceată de 13 căluşari. Timp de o lună, ei se leagă cu jurământ că vor juca „Căluşul”. În acest timp, bolnavii caută să se vindece. Cel bolnav se întinde pe pământ, iar căluşarii încep dansul şi săriturile. La un anumit timp, fiecare căluşar sare peste cel bolnav, iar la sfârşit, celui bolnav i se şopteşte la ureche o urare de sănătate.

Cercetătorii australieni afirmă că au descoperit un mod de a crea medicamentul ce poate stopa sau chiar preveni formarea celulelor canceroase la femeile predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar. Femeile cu mutaţia genetică BRCA1 sunt predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar. Prin folosirea ţesutului mamar, donat de către femeile cu gena BRCA1, cercetătorii australieni au descoperit că celulele sănătoase ale femeilor au o rată mai mare de dezvoltare a cancerului. Oamenii de ştiinţă au elaborat un medicament pentru tratarea cancerului osos şi a osteoporozei, care ar putea stopa creştera celulelor canceroase.

Potenţialul candidat republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a acuzat-o,pe adversara sa democrată, Hillary Clinton, de corupţie. Politicianul republican susţine că, în calitatea de secretar de Stat, Hillary Clinton a gestionat bugetul ca pe un „fond speculativ personal”. În plus, susţine Donald Trump, Fundaţia Clinton ar fi reuşit să influenţeze prin donaţii politica externă a SUA coordonată de Hillary Clinton.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat, că nu va exista în niciun caz o nouă negociere cu Londra în urma referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. Jean-Claude Juncker şi-a exprimat în numeroase rânduri dorinţa ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Aceasta a numit ideea ieşirii din UE a Marii Britanii drept un „act de automutilare”. În luna mai, într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, acesta avertiza că în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, această ţară va fi considerată un stat terţ, iar britanicii vor fi priviţi ca”dezertori”, care nu vor fi „primiţi cu braţele deschise”.

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a afirmat la RFI că în cazul unui vot la referendum pentru ieşirea Marii Britanii din Uniune, Comisia Junker ar trebui să îşi asume responsabilitatea politică şi să demisioneze, dar crede că acest lucru nu se va întâmpla. Weber s-a declarat decepţionată de performanţele Comisiei Europene în mandatul lui Jean-Claude Junker şi consideră că trebuie să demisioneze în cazul unui Brexit, deşi o astfel de demisie înseamnă o perioadă de instabilitate politică la Bruxelles. Renate Weber a mai spus că nu se aşteaptă la o demisie „sub nicio formă” pentru că nu crede că va exista presiune atât de puternică din partea grupurilor politice.

Imigranţii români stabiliţi în Marea Britanie aşteaptă cu nerăbdare rezultatul referendumului privind apartenenţa acestei ţări la Uniunea Europeană, în contextul în care o ieşire din Blocul comunitar ar afecta statutul europenilor aflaţi pe teritoriul britanic. Aproximativ trei milioane de cetăţeni din alte state UE, inclusiv câteva sute de mii de români, locuiesc în Marea Britanie. Polonezii sunt cei mai numeroşi dintre aceştia, aproximativ 800.000 trăind în Marea Britanie, urmaţi de irlandezi (383.000) şi germani (301.000), conform celor mai recente date disponibile de la Biroul Naţional de Statistică, informează cotidianul The Guardian.

Numărul românilor şi bulgarilor, în mod frecvent ţinta campaniei în favoarea ieşirii din UE, în care au fost catalogaţi drept „hoţi de locuri de muncă” şi „asistaţi sociali”, se ridică la 175.000 de persoane, respectiv, 59.000, dar este de aşteptat ca datele pe anul 2015 să arate o creştere a numărului imigranţilor din cele două state. Românii care trăiesc în Marea Britanie au păreri împărţite în ceea ce priveşte efectele referendumului de joi, însă cei mai mulţi spun că vor descurca şi în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană

Cetăţenii britanici sunt aşteptaţi să voteze, într-un referendum istoric care va decide viitorul relaţiei Marii Britanii cu UE, şi poate chiar viitorul Uniunii Europene. Premierul David Cameron, liderul Partidului Conservator, şi soţia sa, au votat la o secţie din Londra. Secţiile de votare din Marea Britanie s-u deschis la ora locală 07.00 (ora 09.00 în România) şi urmează să se închidă la ora locală 22.00 (24 iunie, ora 00.00 în România). La referendum pot vota cetăţeni britanici care locuiesc în ţară şi în state membre din Comunitatea Naţiunilor (din care fac parte state independente, foste colonii britanice) cu vârsta minimă de 18 ani, dar şi cei cu cetăţenie britanică aflaţi în străinătate, care figurează în registrul electoral din Marea Britanie în ultimii 15 ani.

După închiderea secţiilor de votare, la ora locală 22:00 (24 iunie, ora 00.00 în România), urnele de vot sigilate vor fi transportate la cele 382 de centre locale unde se va desfăşura operaţiunea de numărare a voturilor pentru fiecare centru în parte. Autorităţile electorale vor anunţa rezultatele parţiale pe parcursul nopţii, iar în funcţie de cât de strâns este scorul, este posibil ca rezultatul să poată deveni clar înainte de comunicarea rezultatului final naţional. Marea Britanie ar putea să fie primul stat suveran care să părăsească Uniunea Europeană, însă acest lucru nu ar avea loc imediat, ci după o perioadă minimă de doi ani, timp în care autorităţile de la Londra şi Bruxelles ar trebui să negozieze termenii relaţiei cu UE.

SPORT

Euro 2016 este turneul finalurilor dramatice de meci, iar două reuşite venite în finalul partidelor din ultima etapă a grupelor au schimbat radical configuraţia optimilor. Spania a pierdut şefia Grupei D în faţa Croaţiei, după golul reuşit de Perisic, în timp ce Portugalia a fost aruncată pe locul 3 în Grupa F, după ce Islanda a dat lovitura în faţa Austriei în minutul 90+4. Astfel, vom avea parte de două optimi Portugalia – Croaţia şi Italia – Spania, care ar fi putut fi oricând şi semifinale sau finale ale competiţiei.

Iar configuraţia finală a grupelor, cu Anglia şi Spania terminând doar pe locul 2, a pregătit terenul pentru cel puţin o finalistă surpriză la Euro 2016. Franţa, Germania, Spania, Anglia şi Italia sunt pe aceeaşi „jumătate” şi doar una dintre aceste formaţii va putea ajunge în ultimul act. Pe cealaltă jumătate, favorite par Croaţia, Portugalia (care se vor şi întâlni în optimi) şi Belgia.

Program optimi de finală Euro 2016

Sâmbătă, 25 iunie

Meci 1: Elveţia – Polonia (Stade Geoffroy-Guichard – Saint-Etienne, 16,00, live pe DolceSport 1)
Meci 2: Croaţia – Portugalia (Stade Bollaert-Delelis – Lens, 22,00, live pe ProTV şi DolceSport 1)
Meci 3: Ţara Galilor – Irlanda de Nord (Parc des Princes – Paris, 19,00, live pe DolceSport 1)

Duminică, 26 iunie

Meci 4: Ungaria – Belgia (Stadium de Toulouse – Toulouse, 22,00, live pe ProTV şi DolceSport 1)
Meci 5: Germania – Slovacia (Stade Pierre-Mauroy – Lille, 19,00, live pe DolceSport 1)
Meci 7: Franţa – Irlanda (Stade de Lyon – Lyon, 16,00, live pe DolceSport 1)

Luni, 27 iunie

Meci 6: Italia – Spania (Stade de France – Saint-Denis, 19,00, live pe DolceSport 1)
Meci 8: Anglia – Islanda (Stade de Nice – Nisa, 22,00, live pe ProTV şi DolceSport 1)

Naţionala României a fost eliminată de la Campionatul European după ce a acumulat un singur punct şi a fost învinsă de Albania. Mircea Lucescu nu consideră că suporterii români ar trebui să dramatizeze această situaţie. Antrenorul lui Zenit este de părere că simpla calificare la turneul final reprezintă o performanţă şi afirmă că naţionala lui Iordănescu nu s-a făcut de râs în Franţa.

Mircea Rednic a declarat că în cursul acestei zile le va comunica celor de la Pandurii decizia sa şi a precizat că oferta gorjenilor este superioară celei primite de la Dinamo. Edi Iordănescu s-a despărţit de Pandurii, iar gorjenii se află acum în căutarea unui antrenor. Prima variantă luată în calcul de conducerea clubului este Mircea Rednic, fostul tehnician al lui Dinamo. Narcis Răducan, preşedintele clubului, a confirmat faptul că se poartă negocieri cu Rednic, dar gorjenii au pregătite şi variante de rezervă.

Antoine Griezmann şi-a prelungit contractul cu Atletico Madrid. Anunţul a fost făcut de clubul madrilen prin intermediul site-ului oficial. Atacantul francez şi-a prelungit pentru încă un sezon înţelegerea scadentă în 2020. Atacantul francez în vârstă de 25 de ani, care nu a jucat niciun minut în fotbalul din Hexagon, a fost achiziţiont de Atletico în 2014 de la Real Sociedad pentru 30 de milioane de euro. Alături de Atletico, a câştigat Supercupa Spaniei în 2014 şi a ajuns în finala UEFA Champions League stagiunea trecută, meci pierdut în faţa celor de la Real Madrid.

Fostul internaţional Cosmin Contra a fost prezentat oficial, miercuri, drept noul antrenor principal al echipei de fotbal Alcorcon, din liga a doua spaniolă. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire, cu formaţia madrilenă. La evenimentul de prezentare, Cosmin Contra le-a mulţumit directorului general, Enrique Perez, şi preşedintelui clubului, Ignacio Legido, pentru încrederea acordată în vederea unui proiect.

Fundaşul stânga al echipei CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, susţine că a fost surprins de alegerea selecţionerului echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu, de a-l folosi pe Alexandru Măţel pe postul de fundaş stânga, în meciul pierdut în faţa Albaniei, scor 0-1, la Euro 2016. Bogdan Vătăjelu (23 de ani) a fost chemat de mai multe ori la echipa naţională, însă a jucat doar două meciuri, ambele amicale, cu Bulgaria, scor 0-0, respectiv în faţa Moldovei, partidă câştigată de reprezentativa României cu 2-1. Deşi a fost inclus de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) în echipa sezonului 2015-2016, Bogdan Vătăjelu crede că stagiunea trecută nu a fost cea mai bună din cariera sa.

Jamie Vardy, unul dintre cei mai în formă atacanţi ai momentului din Europa, va continua la campioana Angliei. Leicester a anunţat pe site-ul oficial că a ajuns la o înţelegere cu agenţii jucătorului pentru prelungirea contractului. Vardy va juca la Leicester pentru următorii patru ani. Jamie Vardy (29 de ani) a venit la Leicester în 2012, perioadă în care a jucat în 144 de partide şi a marcat 50 de goluri pentru „Vulpi”. Sezonul trecut a câştigat campionatul în Anglia şi a fost desemnat cel mai bun jucător al stagiunii. La naţionala Angliei are nouă selecţii şi patru goluri

Portugalia s-a calificat în faza eliminatorie a Campionatului European după remiza cu Ungaria. Lusitanii, conduşi de Crisitano Ronaldo, au reuşit să se califice după ce s-au clasat pe locul trei în Grupa F acumulând doar trei puncte.Portugalia devine astfel prima echipă din istoria Campionatului European care izbuteşte să treacă de faza grupelor fără a câştiga vreun meci. 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria au fost rezultatele înregistrate de portughezi. În optimi, Portugalia se va duela cu reprezentativa Croaţiei pentru un loc în sferturile competiţiei.

Ciprian Tătăruşanu nu a avut o prestaţie strălucită la Campionatul European, iar acest lucru îl poate costa locul la Fiorentina. Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, a fost prezent în tribune la EURO special pentru a-l urmări pe portarul român. Ivan Pelizzoli, fost portar la AS Roma, le recomandă şefilor de la Firenze să caute un alt goalkeeper dacă îşi propun lucruri măreţe. Fiorentina sondează în acest moment două variante: Sirigu de la PSG şi Romero de la Manchester United. Tătăruşanu a jucat 46 de meciuri la Fiorentina din 2014 de când a venit liber de contract de la Steaua.

Astra a remizat, miercuri, scor 1-1, cu echipa austriacă Sturm Graz, la capătul unui meci care poate fi considerat un „antrenament reuşit” de către antrenorul Marius Şumudică. Deşi s-a văzut condusă pe tabelă, la primul atac al gazdelor (meciul s-a jucat în Austria, la baza de pregătire a prim-divizionarei din Graz), Dobras învingându-l pe Gavrilaş cu un şut plasat, din careul mare, Astra a ştiut să-şi impună jocul şi, având o posesie mai bună şi ocazii mai clare, a egalat, prin Boldrin (după ce lui William i se anulase un gol marcat cu capul), şutul brazilianului, în cross, cu efect, din colţul careului mare, găsind plasa laterală, pentru 1-1.

Lotul echipei Pandurii Târgu Jiu a ajuns, pe aeroportul din Viena, cu o întârziere de aproximativ şase ore şi a ajuns la Maribor după aproximativ 12 ore de la plecarea de la hotelul din Bucureşti, scrie site-ul oficial al clubului. Întârzierea s-a datorat unei defecţiuni la computerul de bord al aeronavei Austrian Airlines cu care echipa trebuia să se deplaseze la Viena. După două încercări de decolare ratate, avionul s-a întors de la capătul pistei de decolare şi pasagerii au fost debarcaţi fiind relocaţi pe alte curse ale aceleiaşi companii. Delegaţia echipei Pandurii a decolat până la urmă în jurul orei 19:30 de pe aeroportul Henri Coandă, tot cu o cursă Austrian Airlines, compania aeriană asigurând şi o masă jucătorilor pe perioada cât au aşteptat următoarea cursă în aeroport.

Vlad Mariea (19 ani) a adus prima medalie pentru delegaţia României la Campionatul European de lupte pentru juniori desfăşurat în această săptămână la Bucureşti! Luptătorul român l-a învins în meciul pentru medalia de bronz a categoriei 74 de kg, lupte greco-romane, pe austriacul Roland Scwarz, scor 7-1. A fost prima medalia a carierei pentru Vlad, la debutul său într-o competiţie de o asemenea anvergură. După ce a urcat pe podiumul din Sala Polivalentă.

Anul 2016 nu a fost deloc unul bun pentru Răzvan Raţ. Fundaşul în vârstă de 35 de ani a jucat doar câteva minute la Rayo Vallecano, a pierdut banderola de căpitan a naţionalei şi a fost nevoit să suporte amărăciunea eliminării de la Campionatul European. Acum, Raţ anunţă că a rămas şi fără angajament. Rayo Vallecano a retrogradat în liga a doua secundă, iar înţelegerea dintre jucător şi club a expirat. Jucătorul român are două variante în acest moment: să continue în Spania sau să accepte o ofertă din campionatul Rusiei.

Fotbalistul recent retras din activitate, la 37 de ani, a analizat dur modul în care ne-am prezentat la EURO 2016. “Briliantul” a dorit să adauge că a terminat şi cursurile şcolii antrenori şi se pregăteşte pentru licenţa B. Adus la începutul sezonului 2015-2016 de către ASA Târgu Mureş, golgheterul all-time al echipei naţionale era aşteptat să reprezinte o piesă importantă în angrenajul echipei. Din păcate, Mutu nu a reuşit să înscrie pentru mureşeni. În schimb, s-a făcut vizibil mai mult prin indicaţiile pe care le-a dat de pe banca de rezerve spre colegii săi din teren.

Fostul decar al naţionalei a făcut o paralelă între ultimele două Campionate Europene la care a participat România (2008, 2016). La EURO 2008 (Elveţia şi Austria), Mutu a fost prezent şi a reuşit să marcheze un gol împotriva Italiei, la remiza 1-1, rămas şi singurul dat de România la turneul final din 2008. Adrian Mutu a considerat, în intervenţia sa, că actuala naţională a fost chiar mai slabă decât cea de la penutimul Campionat European la care am fost prezenţi. Franţa şi Elveţia s-au calificat în “optimile de finală” ale EURO 2016. Albania a ieşit şi ea din calculele calificării din grupe, în timp ce “tricolorii” au ajuns deja acasă, ieri.

Patronul echipei Chelsea Londra, Roman Abramovic, a călătorit în Franţa pentru a-l urmări pe internaţionalul spaniol Alvaro Morata, la ultimul meci al Spaniei din faza grupelor, pierdut cu 1-2, marţi, în faţa Croaţiei, anunţă Daily Telegraph.Londonezii vor astfel să îl cumpere pe Alvaro Morata, jucător revenit în această vară la Real Madrid, echipă care i-a activat clauza de transfer în valoare de 32 de milioane de euro, la doar doi ani după ce îl vânduse la Juventus Torino pentru 20 de milioane de euro. Roman Abramovic ar fi dispus să cheltuiască aproximativ 40 de milioane de euro pentru Morata, care este, cel puţin pentru moment, cel mai bun marcator de la Euro 2016, cu 3 goluri. Printre echipele care şi-au mai afirmat interesul pentru Alvaro Morata se numără Arsenal Londra şi Manchester United.

Naţionala statului Chile a învins Columbia cu 2-0 şi s-a calificat în finala ediţiei centenare a Copei America, acolo unde va întâlni Argentina. Chile a condus cu 2-0 încă de la pauză,iar startul reprizei secunde a fost amânat minute bune din cauza unei furtuni ce s-a abătut asupra oraşului Chicago. Meciul, s-a reluat după o pauză de două ore, dar gazonul arenei Soldier Field nu a rezistat ploii torenţiale iar repriza a doua s-a jucat pe un teren îmbibat cu apă. După 7-0 cu Mexic, în sferturile de finală, deţinătorii trofeului au început perfect şi meciul cu naţionala Columbiei.

Perechea de dublu formată din Andreea Mitu şi Patricia Ţig a câştigat, miercuri seară, meciul cu rusoaicele Vera Dushevina şi Marina Melnikova, scor 6-2, 6-2, în primul tur al calificărilor turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Meciul a durat 56 de minute şi a fost controlat de către românce. Mitu şi Ţig au reuşit nu mai puţin de şase break-uri, dar au cedat serviciul de două ori. Pentru un loc pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon, Andreea şi Patricia vor evolua împotriva învingătoarelor din partida Kateryna Kozlova/Mandy Minella (Ucraina/Luxemburg) – Chin-Wei Chan/Xin-Yun Han (Taipei/China). Andreea Mitu şi Patricia Ţig au jucat pentru a 11-a oară împreună într-un turneu WTA. În 2016, româncele au înregistrat două semifinale, la Shenzen (China) pe hard şi la Bol (Croaţia) pe zgură. Cele două au şi o finală în palmares, în ediţia 2015 a turneului pe zgură de la Bucureşti.

HCM Baia Mare şi-a pierdut toate jucătoarele în această vară şi va mai conta doar la capitol istorie în handbalul românesc, în special prin titlul cucerit în 2014, prin cele trei Cupe ale României câştigate în perioada 2013-2015, prin cele două calificări consecutive în sferturile de finală le Ligii Campionilor şi prin rivalitatea cu CSM Bucureşti la un nivel foarte ridicat pe plan intern. Din lotul vicecampioanei României doar două handbaliste nu au semnat până acum alte contracte, Ionica Munteanu şi Patricia Vizitiu, şi nu pentru că ar fi dus lipsă de oferte. HCM Baia Mare nu s-a înscris în ediţia viitoare a cupelor europene şi foarte probabil nici în Liga Naţională, deadline-ul fiind programat pentru 15 iulie.

Anastasia Lobach va juca din sezonul următor la CSM Bucureşti. Pivotul din Belarus s-a înţeles cu campioana Europei asupra unui contract pe un sezon. CSM Bucureşti se află în vacanţă cu echipele de handbal, dar managerii clubului sunt ocupaţi în această perioadă cu definitivarea loturilor pentru sezonul 2016-2017. La feminin, clubul a oficializat până în prezent patru transferuri: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Majda Mehmedovic (Budcunost), Gnonsiane Niombla (Fleury Loiret) şi Camille Ayglon (Nimes). Toată mass-media a vorbit de mult timp de încă un transfer, inclusiv ProSport, cel al croatei Katarina Jezic (HCM Baia Mare), doar că acesta nu a mai fost oficializat de club. Cele două părţi s-au înţeles în timpul sezonului trecut asupra unui angajament, doar că acesta nu a mai fost dus la bun sfârşit, în primă fază pentru că jucătoarea a fost în competiţie, apoi pentru că s-a şi accidentat.

Simona Gherman este noua campioană europeană la spadă individual, după ce s-a impus cu 9-5 în finală în faţa unei alte reprezentante a României, Ana Maria Popescu. Campionatul European de scrimă se desfăşoară în aceste zile la Torun (Polonia) şi reprezintă ultimul test important înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio. Proba individuală de spadă de la Torun a fost dominată clar de reprezentantele României. Pe lângă cele două finaliste, în primele opt sportive a ajuns şi Simona Pop, care a avut ”ghinionul” să se întâlnească în sferturi cu una din cele două finaliste, Ana Maria Popescu (scor 15-9).

În ultimul act al Campionatului European, Simona Gherman s-a calificat după un 15-12 cu reprezentanta gazdelor, Renata Knapik-Miazga, în timp ce Ana Maria Popescu a ajuns după un succes la limită, 13-12, cu Emese Szasz. În finala competiţiei, cele două sportive au stat aproape una de cealaltă, iar departajarea a venit în ”prelungiri”. După cele 3 reprize, scorul a fost egal, 5-5, Simona Gherman revenind de la 3-5. În minutul care a urmat, proaspăta campioană europeană a avut prioritate, lucru care a contat decisiv, 9-5 scor final. De remarcat faptul că şi Simona Gherman şi Ana Maria Popescu (ex-Brânză) aveau la activ medalii de aur la Campionatul European înaintea acestei confruntări directe – spadă individual – în 2012, respectiv 2013 (Zagreb).

PROGNOZA METEO
23 Iunie 2016

Vremea va fi cãlduroasã, canicularã în sud și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80, îndeosebi la câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 36 de grade, iar cele minime vor caracteriza o noapte tropicalã în zonele joase de relief și se vor situa între 14 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, când local, în zonele montane și submontane, în nord-estul și centrul țãrii și izolat în rest vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Punctiform, ploile vor avea și caracter torențial și vor fi cãderi de grindinã.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic accentuat, indicele temperaturã-umezealã, urmãnd sã atingã și sã depãșeascã pragul critic de 80. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar minima va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara și la începutul nopții, dar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitãții atmosferice va fi redusã. Vântul va sufla slab și moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *