Stiri pe scurt 23 Iulie 2016

loading...

Stiri pe scurt 23 Iulie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  23  Iulie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificații istorice pentru ziua de 23 iulie. In anul 1822, are loc restabilirea domniilor pamântene în principatele române. Au fost numiți ca domnitori, de către Poarta Otomană, Ioan (Ioniță) Sandu Sturdza în Moldova (1822-1828) și Grigore Ghica în Muntenia (1822-1828).

Românii care călătoresc în landul Bavaria sunt informaţi că situaţia a revenit la normal în Munchen, iar restricţiile de circulaţie impuse după atentatul de vineri seara au fost ridicate, însă Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să rămână „extrem de precauţi şi vigilenţi”. Precizarea vine în condiţiile în care, imediat după atacul armat care a avut loc într-un complex comercial şi în care şi-au pierdut viaţa 9 oameni, metroul şi mijloacele de transport în comun de suprafaţă au fost suspendate.

Consulatul român la Munchen a întreprins în regim de urgenţă demersurile pe lângă autorităţile germane pentru a obţine informaţii cu privire la circumstanţele incidentului produs într-un mall din Munchen şi cu privire la cetăţenia victimelor. Până la acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români, însă întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate.

Primăria Bucureşti anunţă că, începând de luni, RADET va demara lucrările de înlocuire a reţelei de termoficare în zona Spitalului Filantropia, traficul urmând să fie afectat în zonă având în vedere aproape toată porţiunea de reţea care va fi înlocuită se află sub calea de rulare a tramvaielor. Tronsonul de reţea care urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri şi este cuprins între intersecţia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea şi cămin termoficare aflat în dreptul Muzeului Antipa. Lucrările au un termen de execuţie cuprins între 75 si 90 de zile, iar porţiunea de reţea care urmează să fie înlocuită este amplasată aproape în totalitate sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce va duce la devierea traficului în zonă.

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică Planurile de Management ale riscului la inundaţii pentru cele 11 administraţii bazinale de apă şi fluviul Dunărea, document care are principale obiective protejarea vieţii şi a sănătăţii umane, a activităţii economice, a patrimoniului şi a mediului. Planurile de management ale riscului la inundaţii au fost elaborate pentru zonele unde există risc potenţial semnificativ de inundare sau unde materializarea acestui risc este probabilă, precum şi pentru zonele unde au fost pregatite hărţi de hazard, de risc la inundaţii şi planuri de management al riscului la inundaţii înainte de 22 decembrie 2010, se spune în nota de fundamentare a proiectului hotărârii de Guvern.

Obiectivele managementului riscului la inundaţii se axează pe reducerea efectelor negative potenţiale ale inundaţiilor pentru sănătatea umana, mediu, patrimoniul cultural şi activitatea econornică, adoptând atât măsuri nestructurale, cat şi măsuri structurale pentru reducerea probabilităţii de inundare. Totodată, se are în vedere gestionarea solului şi a apei, planificarea teritoriului, utilizarea terenurilor, conservarea naturii, precum şi infrastructura de navigaţie şi portuară. Fondurile de la bugetul de stat vor fi asigurate din sumele alocate investiţiilor prevăzute pentru Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar fondurile de la bugetul local, din sumele alocate pentru unităţile administrativ teritoriale, conform planificării din Strategia Fiscal – Bugetară a Guvernului elaborată pentru perioada următoare.

O echipă de cercetători americani a descoperit că şoarecii cărora le lipsea gena Sapap3 au tendinţa să se supradezvolte, iar această supoziţie i-a făcut să considere că acelaşi grup de gene ar putea fi responsabil pentru instalarea tulburării obsesiv-compulsive la oameni. Tulburarea obsesiv-compulsivă (obsessive-compulsive disorder, OCD) se poate manifesta într-o mulţime de forme, cum ar fi acţiunea repetitivă de spălare a mâinilor sau nevoia constantă de verificare a uşii de la intrare.

Echipa de cercetători, condusă de neurologii de la Universitatea Duke, din Durham, SUA, a prezentat faptul că şoarecii cărora le lipsea gena Sapap3 (ce formează sinapsele dintre neuroni), au tendinţa să se supradezvolte. Această supoziţie i-a făcut să considere că acelaşi grup de gene ar putea fi responsabil pentru instalarea tulburării obsesiv-compulsive la oameni. În timpul unor investigaţii, autorii studiului au măsurat activitatea neuronală dintr-o anumită zonă a creierului cobailor, numită striat dorsolateral. Aici există celule cunoscute sub numele de neuroni de proiecţie striatali, ce joacă un rol important în coordonarea activităţilor de la nivelul întregului organism.

O ţigară aprinsă aruncată la întâmplare este cea mai probabilă cauză a incendiului care a cuprins, un depozit de deşeuri de mase plastice din municipiul Arad, proprietarul unităţii fiind amendat cu 5.000 lei pentru neasigurarea căilor de acces pentru forţele de intervenţie. Incendiul a izbucnit, în apropierea Aeroportului Internaţional. Fumul dens s-a văzut din mai multe cartiere ale municipiului, iar intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza lipsei surselor de apă. Pompierii au fost nevoiţi să alimenteze de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, aflat la circa 5 kilometri de locul incendiului, motiv pentru care au făcut „naveta” de mai multe ori. Depozitul cuprins de flăcări era format dintr-o hală de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, din care au ars circa 600 de metri pătraţi, iar curtea, de circa 1.000 de metri pătraţi, a fost plină cu deşeuri de masă plastică.

Doua persoane au murit si 9 au fost ranite, dupa ce o masina a lovit,  la Mioveni, judetul Arges, un microbuz care transporta angajatii unei croitorii, traficul pe DN 73 fiind blocat. Din primele informatii soferul unui autoturism care se deplasa pe DN 73, din directia Pitesti spre Mioveni, într-o curba, a pierdut controlul volanului si a ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un microbuz. În urma impactului au rezultat 11 victime, dintre care doua, soferul si pasagerul din dreapta fata din autoturism au murit. În stare foarte grava se afla si cea de-a treia persoana care se afla în autoturism. Aceasta a fost stabilizata si transportata la spital, unde a fost intubata. În microbuz se aflau noua persoane. Soferul nu a fost ranit, dar cele opt pasagere au suferit vatamari corporale. Traficul în zona este blocat.

Un nou studiu dezvaluie ca cititorii care apreciaza seria magica „Harry Potter”, scrisa de J. K. Rowling, sunt mai predispusi sa nu îl agreeze pe Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, deoarece îl aseamana cu Voldemort. Studiul, care va fi publicat în revista „PS: Political Science and Politics/ PS: Stiinte Politice si Politica”, dezvaluie ca, în general, fanii seriei extrem de populare „Harry Potter” au tendinta sa îl displaca pe candidatul republican, chiar si dupa verificarea anumitor factori precum apartenenta la un partid, vârsta, sex, educatie, identificare religioasa si orientare dominanta sociala.

Victoria Beckham, Emma Watson, Kate Moss si Eva Longoria au donat perechi de blugi din garderoba personala în scop caritabil, în cadrul campaniei International Rescue Committee’s Jeans for Refugee, menita sa strânga fonduri pentru sprijinirea refugiatilor. Initiativa îsi propune sa strânga îmbracaminte din denim din garderoba starurilor, urmând ca apoi artistul Johnny Dar sa le transforme într-o instalatie de arta ce va fi scoasa la licitatie de organizatia caritabila, cu scopul de a strânge bani pentru refugiati.

Cursa de alergare montana “2×2 Race” va avea loc în zona Bâlea Lac, judetul Sibiu, în data de 20 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. 500 de persoane vor participa la singurul maraton din România care atinge cele mai înalte doua vârfuri din tara, Negoiu (2.535 m) si Moldoveanu (2.544 m). „2×2 Race” se desfasoara integral la peste 2.000 de metri, ceea ce o face unica în Europa si una dintre putinele din lume care înregistreaza aceste valori. Cea mai joasa altitudine la care se alearga este Bâlea Lac, la o altitudine de 2.039 m.

2×2 Race este un „ultra-sky marathon” si cea mai dificila cursa de alergare montana din România. Spre deosebire de un maraton obisnuit, un ultra-sky maraton depaseste de regula distanta celor 42 de km, variind între 45 – 47 de km. Cea mai importanta caracteristica a unei astfel de competitii este diferenta de nivel care se masoara cu ajutorul unor dispozitive GPS precis calibrate, menite sa înregistreze în altitudine toate urcarile si coborârile de pe traseu. În cazul 2×2 Race, diferenta pozitiva de nivel – singura care se ia în calcul – este de 4.200 – 4.500 de m.

Un reporter american juca Pokemon Go în timpul unei coferinte de presa a Departamentului de Stat al Statelor Unite ce viza coalitia anti-ISIS, iar purtatorul de cuvânt John Kirby i-a atras furios jurnalistul atentia. Mania Pokemon Go s-a infiltrat pâna si în cele mai importante institutii din Statele Unite. Un reporter parea mai interesat sa vâneze pokemoni, decât sa-l asculte pe purtatorul de cuvânt al Departamentul de Stat vorbind despre prevenirea si combaterea terorismului si despre coalitia ani-ISIS, în conferinta de presa zilnica a Departamentului.

Michelle Obama a raspuns pozitiv învitatiei la o runda de karaoke în masina, în cadrul emisiunii lui James Corden, intitulata „Carpool Karaoke”, unde a cântat si a dansat pe melodia lui Beyonce „Single Ladies”. Prima doamna a Statelor Unite a fost unul dintre multii oaspeti de seama ai lui James Corden la emisiunea „Carpool Karaoke”, în care prezentatorul cânta piese celebre alaturi de celebritati. Michelle Obama a declarat în cadrul emisiunii ca rareori apuca sa iasa la plimbare într-o masina obisnuita si sa asculte muzica.

Procesul de extradare al clericului musulman Fethullah Gulen nu ar trebui sa dureze mai multi ani, Statele Unite ar putea solutiona chestiunea într-o perioada scurta de timp. Oficialul turc a mai declarat ca Statele Unite au propus înfiintarea unei comisii pentru a discuta problema extradarii Gulen si a afirmat ca Turcia este pregatita sa participe la aceasta comisie. De asemenea, a mai adaugat ca Gulen nu ar trebui sa aiba posibilitatea de a fugi într-o alta tara. Clericul Fethullah Gulen este acuzat de autoritatile de la Ankara ca s-ar afla în spatele lovituri de stat esuate din Turcia.

Perioadele de retinere judiciara pot dura pâna la 30 de zile, în Turcia, în cazul persoanelor suspectate de implicare în tentativa de lovitura de stat din 15 iulie. Acelasi decret anunta retragerea autorizatiilor de functionare în cazul a numeroase institutii educationale afiliate miscarii clericului Fethullah Gülen, acuzat de regimul Recep Tayyip Erdogan de implicare în tentativa de lovitura de stat. Turcia a dispus suspendarea aplicarii unor prevederi ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul masurilor care decurg din proclamarea starii de urgenta.

Bilantul atacului armat comis  în orasul german Munchen ramâne de noua morti si 21 de raniti, confirma Politia germana, precizând ca atacatorul este un tânar de 18 ani de origine iraniana care a actionat de unul singur si este mort, existând suspiciuni ca s-a sinucis. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pastreaza tacerea în cazul atentatului. Desi initial Politia germana anuntase ca sunt cautati „trei indivizi înarmati”, autoritatile au nuantat ulterior ca exista „cel putin un suspect”, a carui moarte a fost confirmata dupa câteva ore.

Guvernul Angela Merkel va organiza  o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Nationala, dupa atentatul de la Munchen. Peter Altmaier, un consilier al Angelei Merkel, a anuntat ca gândurile cancelarului german sunt alaturi de victimele atacului. Almeier a laudat interventia Politiei din Bavaria, precizând ca nu este exclusa nicio ipoteza.

Adolescentul în vârsta de 18 ani care a comis atacul armat de la un resturant McDonald’s si apoi în Centrul comercial Olympia din Munchen se numea David S., însa identitatea criminalului nu a fost dezvaluita înca de autoritati. Tânarul s-a sinucis dupa ce a omorât noua persoane si a ranit alte aproximativ 21.

Trei dintre cele noua persoane ucise în atacul armat de la Munchen erau de origine kosovara. „Cu adânca tristete, vreau sa va informez ca fiul meu, Dijamant Zabregja, în vârsta de 21 de ani, a fost omorât în atacul de la Munchen”, a declarat Naim Zabergja, un cetatean kosovar. O alta persoana ucisa în atentat ar fi Armela S., tot din Kosovo. De asemenea, exista informatii ca mai exista o victima de origine kosovara, Sabina S.

Statele Unite sunt alaturi de Germania si condamna atacul din Munchen. Departamentul de Stat american a condamnat atacul comis într-un centru comercial din Munchen. exprimând solidaritate cu Germania. „Nu stim exact ce se întâmpla în Germania, dar gândurile noastre sunt alaturi de oamenii care au fost raniti”, a declarat Barack Obama.

Simpatizanti ai retelei teroriste Stat Islamic au salutat, pe retele de socializare online, atentatul comis la Munchen. Este vorba de al treilea atac comis în Occident în ultimele opt zile, dupa atentatele din Nisa si centrul Germaniei, revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a convocat o reuniune de criza la care participa sefii serviciilor regionale de securitate în urma atentatului de la Munchen, în timp ce autoritatile din Cehia au luat masuri speciale la frontiera cu Germania. Autoritatile din zona metropolitana Munchen sunt în stare de alerta.

SPORT

Astra si Dinamo se întâlnesc astazi, de la 21:00, la Giurgiu, în prima etapa a sezonului. Pentru Astra, partida cu ros-albii reprezinta ultima „repetitie” înainte de debutul în preliminariile Champions League, cu danezii de la Copenhaga, în timp ce Dinamo va disputa prima partida oficiala sub comanda noului tehnician, Ioan Andone. Cu Marius Sumudica suspendat dupa pedeapsa primita în sezonul trecut, Astra va fi condusa de pe margine de „secundul” Cristian Petre. Giurgiuvenii se confrunta cu probleme în atac, unde nu se pot baza pe Denis Alibec si Daniel Niculae (ambii accidentati) si vor fi nevoiti sa improvizeze. Foarte probabil, campioana va juca fara un vârf veritabil din primul minut, ofensiva fiind lasata în sarcina mijlocasilor Teixeira, Boudjemaa si De Amorim.

Chiar daca L’Equipe si presa din Anglia anuntau în urma cu câteva zile transferul lui Paul Pogba la Manchester United, mutarea nu s-a oficializat înca si zvonurile privind viitorul mijlocasului francez continua sa curga.Totusi, sansele ca acesta sa mai ramâna la Juventus si în noul sezon par aproape nule, iar torinezii au oferit involuntar un indiciu important privind viitorul lui Pogba. Administratorii conturilor lui Juventus de pe retelele de socializare au schimbat poza de „profil” a clubului în urma cu câteva ore, iar din imaginea în care apar 8 dintre vedetele torinezilor lipseste chiar Paul Pogba. În conditiile în care Pogba e cel mai bine cotat fotbalist al lui Juventus în acest moment, e greu de crezut ca acesta ar fi fost scos din imagine daca ar fi continuat la Juve si în noul sezon. În imagine apar, printre altii, si Medhi Benatia si Miralem Pjanic, fotbalisti ajunsi la campioana Italiei în aceasta vara.

Steaua s-a despartit în aceasta vara de Fernando Varela, care a fost cedat la PAOK Salonic, iar Gigi Becali a anuntat ca îi va aduce acestuia un înlocuitor, foarte probabil din Liga 1. S-a vorbit despre un interes al vicecampioanei pentru Gordan Bunoza, de la Pandurii Târgu Jiu, însa Steaua si-ar putea îndrepta atentia spre o tinta mai veche. Este vorba de Bogdan Tîru (22 de ani), de la FC Viitorul, care în finalul sezonului trecut a jucat la Voluntari, sub forma de împrumut. 600.000 de euro valoreaza Bogdan Tîru, conform transfermakrt. Jucatorul de 22 de ani poate evolua si ca mijlocas defensiv.

Algerianul Riyad Mahrez ar putea face obiectul celui mai spectaculos transfer al acestei veri în Premier League. Omul care a condus-o pe Leicester City spre titlu în sezonul trecut, fiind desemnat cel mai bun jucator al competitiei este foarte aproape sa semneze cu Arsenal Londra. Informatia e surprinzatoare, în conditiile în care managerul Claudio Ranieri anuntase în aceasta saptamâna ca Mahrez a decis sa mai stea un sezon la Leicester. Totusi, conform sursei citate acesta s-a decis acum sa plece si a fost convins de oferta trupei lui Arsene Wenger

Mino Raiola este fara îndoiala cel mai în voga agent de jucatori din lumea fotbalului, dupa ce în aceasta vara a intermediat transferurile lui Zlatan Ibrahimovic si Henrikh Mkhitaryan la Manchester United, iar acum se pregateste sa-l duca si pe francezul Paul Pogba la gruparea pregatita de Jose Mourinho. Sub contract cu Raiola se afla si Mario Balotelli si Romelu Lukaku, doi atacanti care foarte probabil vor schimba echipele în aceasta vara, iar mutarile îi vor aduce venituri importante si super-agentului italian. Raiola a încasat din fotbal nu mai putin de 300 de milioane de euro, adica mai multi bani decât a reusit sa strânga Lionel Messi de-a lungul carierei în care a câstigat deja cinci Baloane de Aur.

În vârsta de 53 de ani, fostul manager al echipelor Manchester United si Everton, David Moyes a semnat sâmbata contractul cu Sunderland, înlocuindu-l astfel pe Sam Allardyce, cel care a fost numit în functia de selectioner al nationalei Angliei. Antrenorul scotian este liber de contract din luna noiembrie, dupa ce a fost demis de la conducerea echipei Real Sociedad si a semnat un contract valabil pentru urmatorii patru ani. Presedintele clubului Sunderland, Ellis Short a declarat ca Moyes a fost prima optiune pentru banca tehnica a echipei dupa plecarea lui Sam Allardyce la echipa nationala.

Juventus Torino este pe punctul de a realiza cel mai spectaculos transfer al verii pâna în acest moment al perioadei de transferuri, prin aducerea atacantului argentinian Gonzalo Higuain. Oficialii gruparii din Torino au ajuns la o întelegere cu Gonzalo Higuain si fratele acestuia, Nicolas, care îi este si agent atacantului argentinian. Higuain urmeaza sa semneze un contract pe patru sezoane, cu un salariu de 7,5 milioane de euro pe an, plus drepturi de imagine.  Astfel, Higuain va deveni cel mai bine platit jucator din Serie A, dar si cel mai scump transfer realizat vreodata de o grupare din Italia, deoarece Juve e gata sa achite clauza de reziliere în valoare de 94,7 milioane de euro.

A fost vara schimbarilor fortate la ASA. În insolventa si cu un buget mult redus fata de sezoanele trecute, muresenilor le-a fost greu sa-si adune un lot dupa plecarile “în masa” din pauza competitionala. ASA n-a dispus nici de un cantonament în strainatate, tot din pricina fondurilor, iar Bonetti a gasit cu greu jucatori care sa accepte conditiile de la ASA, unde majoritatea salariilor nu vor depasi 2000 de euro. Ianis Zicu este cel mai important nume dintre noii veniti.

Seicii clubului Al-Ittihad au depus o plângere pe numele lui Victor Piturca, prin care l-au acuzat pe acesta ca a comis un abuz si a incitat fanii echipei, dar politia a decis sa nu demareze urmarirea penala. A trecut o saptamâna de când Piturca încearca sa paraseasca Arabia Saudita. Aventura lui Victor Piturca la Al Ittihad s-a încheiat în sfârsit, iar fostul selectioner a ajuns în România, dupa ce a primit în sfârsit viza necesara pentru a parasi Arabia Saudita. Timp de mai bine de o saptamâna a asteptat Piturca rezolvarea situatiei, iar într-un final a reusit sa paraseasca tara, nu înainte însa de a apela si la ajutorul Ambasadei României de la Riad. Autoritatile din Jeddah, Arabia Saudita, au anuntat,  ca Victor Piturca nu a încalcat legea si i-au cerut Ministerul Saudit al Sportului sa-i elibereze viza de calatorie în regim de urgenta.

Mijlocasul Dan Nistor (28 de ani) este pe punctul de a deveni liber de contract, dupa ce a depus memoriu. Jucatorul sustine ca nu si-a mai primit salariul de sapte luni la Pandurii, iar gruparea gorjeana a decis sa nu-l includa în lot pentru primul meci al sezonului din Liga 1, partida câstigata de gruparea lui Petre Grigoras, scor 2-1, în fata Craiovei. Nistor spune ca decizia luata de club îl forteaza sa ceara rezilierea contractului, chiar daca si-ar fi dorit sa continue înca un sezon, pâna la finalul contractului.

Slovenul Aleksander Ceferin, olandezul Michael van Praag si spaniolul Angel Maria Villar Llona sunt cei trei candidati pentru functia de presedinte al UEFA, ramasa vacanta dupa ce Michel Platini a demisionat în urma unui scandal în care a fost implicat si fostul presedinte al FIFA, Sepp Blatter. Michel Platini a demisionat din functia de presedinte al forului continental în luna mai, dupa ce a fost acuzat ca a primit o “plata neloiala”, de doua milioane de franci elvetieni, din partea fostului sef al FIFA, Sepp Blatter. Confrm comunicatului oficial al UEFA, la alegerile pentru functia de presedinte ce vor avea loc pe 14 septembrie, vor fi pe buletinele de vot numele a trei persoane: presedintele Federatiei Olandeze, Michael van Praag (foto), actualul presedinte interimar al UEFA, spaniolul Angel Maria Villar si presedintele Federatiei Slovene de Fotbal, Aleksander Ceferin.

Atacantul canadian Tosaint Ricketts a revenit în tara natala dupa sapte ani petrecuti în Europa, iar din acest sezon va evolua în Major League Soccer, pentru FC Toronto, unde va fi coleg cu jucatori precum Benoît Cheyrou, Jozy Altidore sau Sebastian Giovinco. În vârsta de 28 de ani, Ricketts a evoluat în ultimii ani în Finlanda, Norvegia, Turcia sau Israel, dar si în România, fiind legitimat la Poli Timisoara, în perioada 2011 – 2012. Pentru Timisoara, Ricketts a jucat inclusiv în Liga 2, însa spune ca nu regreta perioada petrecuta în Europa, desi recunoaste ca „nu a fost un drum usor”, pe care s-a confruntat cu situatii „extrem de dificile”.

Steaua Bucuresti a scos la vânzare biletele pentru meciul retur din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor ce se va disputa pe data de 3 august, de la ora 20.45, pe Arena Nationala, împotriva echipei Sparta Praga. Pentru meciul cu Sparta Praga vor fi comercializate bilete doar la primul inel al stadionului, urmând ca, în cazul în care acestea vor epuizate, sa fie puse în vânzare si tichete pentru inelele superioare ale Arenei Nationale. Meciul tur al dublei dintre Steaua si Sparta Praga va avea loc saptamâna viitoare, marti 26 iulie, de la ora 21.00, pe stadionul Letna.

Christoph Daum a asistat la meciul FC Voluntari – Viitorul 0-1 si, dupa fluierul final, a stat de vorba cu Gica Hagi. Cei doi se cunosc din Turcia, când Daum era la Fenerbahce si Hagi la Galatasaray. Noul selectionerul l-a laudat pe Hagi pentru proiectul Viitorul. Christoph Daum a mers sa vada pe viu partida dintre Voluntari si Viitorul. Meciul n-a avut un ritm deosebit, mai ales în prima repriza, dar Daum a dat vina pe caldura. La final, noul selectioner a stat de vorba cu Gica Hagi. Antrenorul german a fost plin de laude la adresa lui Hagi, pe care-l stie personal din campionatul Turciei.

Aeroportul International din Madeira va fi redenumit si va purta numele internationalului portughez Cristiano Ronaldo a anuntat Miguel Albuquerque, Presedintele Guvernului Regional. Schimbarea denumirii aeroportului, care purta numele Santa Carina, a fost decisa într-o sedinta a Guvernului local . Madeira are o populatie estimata la aproximativ 270 000 de oameni si este una dintre cele mai cautate destinatii turistice ale Portugaliei. Fotbalistul echipei Real Madrid a participat la deschiderea a ceea ce urmeaza sa fie unul dintre cele mai luxoase lanturi hoteliere din lume: Pestana CR7, un parteneriat între Pestana Group si Cristiano Ronaldo.

PROGNOZA METEO
23 Iulie 2016

Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor, cu precãdere în regiunile sudice, cu maxime termice între 26 si 34 de grade, iar în Lunca Dunãrii izolat va fi caniculã, cu valori dupã-amiazã de 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare la munte, în vestul, nord-vestul si centrul tãrii unde pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Minimele termice se vor încadra între 12 si 22 de grade.

Bucuresti

Vremea va fi cãlduroasã, astfel cã temperatura aerului va urca pânã la o valoare maximã în jurul a 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 19…21 de grade.

Loading...