Stiri pe scurt 23 Ianuarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  23 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  23  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 23 ianuarie. In anul 1931,a încetat din viaţă celebra balerină Anna Pavlovna Pavlova, consacrată ca o interpretă desăvârşită a rolurilor din „Frumoasa din pădurea adormită”, „Giselle”. Celebrul coregraf M.Fokin a creat special pentru ea baletul „Moartea lebedei” (n. 12 februarie 1881).

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) vrea să inaugureze în acest an 95 de kilometri de autostradă şi are un buget de 4,23 miliarde lei, apropiat de cel din 2015. Din bugetul total, 1,73 miliarde lei sunt pentru construcţia de autostrăzi, 948,8 milioane lei sunt pentru reabilitarea drumurilor naţionale, iar 740,5 milioane lei sunt pentru variantele de ocolire.

Pentru reabilitările de poduri şi pasaje pentru drumuri naţionale, CNADNR alocă 145,1 milioane lei. Astfel, în acest an ar putea fi inaugurate loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda (12,4 km şi respectiv 16,3 km), lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva (21,14 km) şi o parte din loturile 2 şi 4 ale acestui tronson (în lungime de 15 km şi respectiv 22,13 km). Un al tronson care poate fi deschis în acest an, dacă problemele de mediu vor fi rezolvate, este Gilău-Nădăşelu, în lungime de 8,7 km.

Fitch Ratings a confirmat ratingurile României la nivelul BBB,pentru datoriile pe termen lung în valută şi la BBB în cazul celor în monedă locală, cu perspectivă stabilă, datorită perspectivei economice solide, dar direcţia de relaxare fiscală din 2016-2017 reprezintă un risc. Ratingurile României sunt susţinute de perspectiva economică mai sănătoasă, de îmbunătăţirea poziţiei fiscale şi de indicatorii de guvernanţă mai buni comparativ cu cei ai altor ţări cu ratinguri în categoria BBB. Cu toate acestea, direcţia de relaxare fiscală din 2016-2017 reprezintă un risc. Datoria externă netă mai ridicată decât media din categoria BBB şi slăbiciunile structurale ale economiei rămân constrângeri moderate pentru rating.

Pelicula „Shelley”, debutul în lungmetraj al regizorului Ali Abbasi, cu actriţa Cosmina Stratan în distribuţie, se numără printre producţiile selectate în programul Panorama al Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 11 – 21 februarie. „Shelley”, o coproducţie Danemarca-Suedia, din a cărei distribuţie mai fac parte Bjorn Andresen, Ellen Dorrit Petersen şi Peter Christoffersen, va avea premiera mondială în cadrul festivalului. Filmul lui Abbasi îmbină unele dintre temele de anul acesta ale programului,dorinţa de a avea copii cu situaţia emigranţilor est-europeni pentru căutarea de locuri de muncă.

Karla Jacinto, o tânără de 23 de ani victimă a traficanţilor de carne vie care operează în Mexic şi Statele Unite, dar care în prezent este avocat ce luptă împotriva traficului de fiinţe umane. Tânăra a povestit că, după ce a căzut în mâinile traficanţilor de fiinţe umane, a fost violată de 43.200 de ori, avea 30 de clienţi pe zi, şapte zile pe săptămână. Coşmarul său a durat patru ani. Karla Jacinto vrea să îşi amintească calvarul prin care a trecut şi vrea ca povestea ei tragică să fie cunoscută pentru ca alte fete să nu mai cadă în aceeaşi capcană. De altfel, tânăra s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican, şi a ţinut un discurs în Congresul SUA.

Scene în premieră cu politicieni de top. Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi-au pasat excelenţa în PNL şi s-au îmbrăţişat pe scenă. Trofeul primit anul trecut de Blaga de la liberalii gălăţeni a ajuns anul acesta la colega sa de conducere, Alina Gorhiu. Aceasta a urcat pe scenă pe ritmuri triumfaliste, melodia tematică a piratului Jack Sparrow din filmul Piraţii din Caraibe. În faţa microfonului, a fost aşteptată cu flori de Vasile Blaga, care a şi îmbrăţişat-o.

UDMR se plânge că nu-i ajung banii de la Guvern şi se gîndeşte cum să facă să obţină finanţare mai mare pentru alegerile de anul acesta. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a beneficiat de zeci de milioanbe de lei de la bugetul de stat în ultimii ani. UDMR nu funcţionează ca partid, ci figurează ca organizaţie negivernamentală. Pînă în 2009, primea bani şi ca partid şi ca ONG. Din 2009, este finanţată exclusiv ca ONG reprezentativ al comunităţii maghiare din România.

Românii plătesc mult mai mult pentru benzină şi motorină decât ţările care nu au niciun strop de resurse de petrol. Asta pentru că preţul de bază al carburanţilor s-a menţinut peste media europeană anul trecut, deşi în alte state scăderea a fost una accelerată. Cotaţia petrolului a scăzut spectaculos în ultima perioadă. Chiar şi aşa, România are printre cele mai mari preţuri ale carburanţilor, fără taxe, în toată Uniunea Europeană. Vorbim aici de o diferenţă de cinci eurocenţi faţă de media comunitară, care este de 0,41 euro/litru. În România, acest preţ ajunge la 0,46 euro/litru. Asta înseamnă că doar şase state comercializează benzină mai scumpă decât ţara noastră.

Artista Mariah Carey s-a logodit la vîrsta de 45 de ani şi se pare că a avut un noroc foarte mare. Mariah a câştigat potul cel mare, pentru că logodnicul este un multimiliardar în euro. Şi ca să-i demonstreze cît de mult o iubeşte, James Packer i-a dăruit un inel cu un diamant imens, estimat la circa 7,5 milioane de dolari.Mariah este cu adevărat norocoasă şi a fost încântată să arate inelul de logodnă tuturor fotografilor. Mariah Carey şi James Packer și-au făcut publică relația în luna iunie a anului 2015, după ce au fost împreună într-o vacanță în Italia.

După ce, anul trecut, controversatul chirurg italian Sergio Canavero a declarat că vrea să realizeze primul transplant uman cap-corp din lume, în anul 2017, o astfel de intervenţie s-a finalizat cu succes, la o maimuţă.O echipă medicală din China, căreia i s-a alăturat şi chirurgul italian Sergio Canavero, a reuşit să ducă până la capăt o intervenţia chirurgicală controversată: transplantul de cap. Pacientul a fost, în acest caz, o maimuţă, căreia i s-a ataşat capul alteia, în urma unei operaţii deloc uşoare, de peste 10 ore.

Medicii au conectat alimentarea cu sânge între cap şi noul corp, iar maimuţa a supravieţuit procedurii fără să aibă niciun prejudiciu neurologic. Cu toate acestea, din raţiuni etice care nu au fost făcute publice, animalul a fost eutanasiat la 20 de ore după această intervenţie. Cu toate că a fost prezentată drept o inovaţie în lumea medicinei, un astfel de transplant cap-corp, la o maimuţă, a fost realizat şi în anii 70. Ca şi atunci, medicii din China şi chirurgul italian au îngheţat creierul animalului la -15 grade, înainte de transplant, pentru a nu i se deteriora, în lipsa oxigenului, tesutul nervos.

Casa unui cunoscut om de afaceri din Argeş a fost făcută scrum în urma unui incendiu puternic. Vila era construită pe structură de lemn, iar flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins şi o altă locuinţă din apropiere. Pompierii veniţi la faţa locului cu şapte autospeciale s-au chinuit minute bune până să stingă flăcările. Unul dintre pompieri s-a rănit la picior în timpul intervenţiei şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acum, anchetatorii fac cercetări penru a stabili de la ce a pornit focul.

Dan Şova a fost eliberat. Senatorul a părăsit deja arestul politiei Capitalei dupa ce Curtea Supremă a respins contestaţia procurorilor anticorupţie împotriva lăsării în arest la domiciliu a senatorului. Dan Şova se afla în arest preventiv din data de 15 decembrie 2015 în dosarul CET Govora. Senatorul PSD este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Este într-o formă de zile mari, iar Anca Ţurcaşiu nu s-a dezminţit nici în vacanţă. Vedeta a demonstrat că la 45 de ani are un corp de manechin. Cântăreaţa şi actriţa s-a lăsat imortalizată în costum de baie, arătând încă o dată că a descoperit secretul perfecţiunii. Fără un pic de celulită, Anca ar putea concura oricând cu divele din tânăra generaţie. Asta da performanţă.

Nava de croaziera transporta pe 13 ianuarie 2012 în jur de 4 200 de personae. Un moment de neatenție al căpitanului a făcut ca, în apropiere de Insula Giglio, nava să lovească o stâncă subacvatică, producându-i o avarie suficient de serioasă, încât să se scufunde pentru totdeauna în Marea Mediterana. Pentru Italia, a fost cel mai grav dezastru maritim după cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Stânca a produs o gaură în spatele navei, inundând motoarele. Vasul, de 144 500 de tone, a devenit practic o capcană mortală pentru pasagerii care se aflau încă blocați, la bord.

Capitanul vasului, Francesco Schettino, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, fiind considerat principalul vinovat pentru dezastrul maritim, opinia publică supranumindu-l “Căpitanul Laș” din cauza faptului că, in momentul accidentului, acesta a părăsit vasul înainte ca toți pasagerii să fie salvați. În ciuda verdictului, căpitanul este și în prezent un om liber, având dreptul să uzeze de diverse tertipuri legale care pot să prelungească procesul. În ceea ce priveste recuperarea navei, aceasta ar putea fi cea mai scumpă operațiune de acest fel din istorie, costurile fiind estimate undeva la 1,2 miliarde de lire sterline.

Céline Dion şi-a condus pe ultimul drum soţul. Îndurerată, dar demnă, vedeta nu s-a depărtat nicio clipă de sicriul în care se afla omul care i-a fost partener, prieten, confident şi unica ei iubire. Înconjurată de copii, de familie şi numeroşi artişti din Québec, cântăreaţa i-a adus un ultim omagiu în impresionanta biserică din Montréal, locul unde s-au căsătorit în urmă cu 21 de ani. Versurile celebrului ei cântec: „Trois heures vingt” s-au auzit în incinta lăcaşului de cult, unde se aflau 2000 de invitaţi. Apoi, cântăreaţa a aşezat trei crini negri pe sicriul soţului ei.

Principalul candidat republican Donald Trump are un mare avans în cursa pentru nominalizare pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite în 2016, susţinut de 40,6% dintre cei intervievaţi, plasându-se cu mult înaintea rivalilor săi republicani. Sondajul, efectuat pe un eşantion de 582 de persoane, arată că Trump ar obţine cel mai mare procent de voturi, aproape egal cu cel al următorilor săi patru rivali luaţi împreună, senatorul de Texas Ted Cruz (10,5%), fostul neurochirurg Ben Carson (9,7%), fostul guvernator al Floridei Jeb Bush (9,2%) şi senatorul de Florida Marco Rubio (7,2%).

Liderii UE pregătesc măsuri pentru securizarea frontierelor cu Grecia, prin oferirea de asistenţă Macedoniei pentru blocarea imigranţilor, în cadrul unui plan ce stârneşte preocupările Guvernului Alexis Tsipras, care se teme că extracomunitarii vor rămâne pe teritoriul elen. Comisia Europeană şi Germania sunt pregătite să ofere asistenţă Macedoniei, stat nonmembru UE, pentru securizarea frontierei cu Grecia. Măsura riscă să izoleze Grecia, stat membru UE şi al Spaţiului Schengen, dar una din principalele rute de tranzit pentru extracomunitarii care vin din Orientul Mijlociu prin Turcia.

Manevra de izolare a Greciei intervine în contextul eforturilor de salvare a Spaţiului Schengen, după ce asistenţa de trei miliarde de euro oferită Turciei pare să nu fi diminuat afluxul de imigranţi. Cel puţin 43 de imigranţi, inclusiv 17 copii, s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia. Noul plan ar bloca imigranţii la frontiera nordică a Greciei, cu Bulgaria şi Macedonia. Premierul grec, populistul Alexis Tsipras, a exprimat temeri că Grecia va deveni o „cutie neagră pentru refugiaţi”.

O femeie din Marea Britanie are un bilet câştigător la Loterie, în valoare de 33 de milioane de lire sterline şi totuşi nu poate face nimic cu el. Femeia a fugit la o agenţie Loto imediat după extragere cu biletul. Într-adevăr, biletul are toate numerel câştigătoare, dar biletul a ajuns înainte în maşina de spălat. După ce a fost spălat, biletul a rămas fără codul de bare necesar pentru autentificarea câştigului. Combinaţia norocoasă de numere – 26, 27, 46, 47, 52, 58 – este pe bilet, dar codul de bare şi seria biletului nu se mai regăsesc pe hârtie.

„Sunt un pachet de nervi. Nu am dormit toată noaptea”, a explicat femeia, pentru The Times. De când am găsit biletul, nu am făcut altceva decât să îl usuc. Se vede că este din 2016, dar nu se vede data. Biletul a fost trimis, în cele din urmă, la conducerea Loteriei, care să decidă ce se va întâmpla în continuare.

Japonia a respins în 2015 aproape toate solicitările de azil, acceptând doar 27 de refugiaţi, o situaţie criticată de apărătorii drepturilor omului. Ministerul nipon al Justiţiei a indicat că Japonia a primit anul trecut un număr record de 7.586 de cereri pentru obţinerea statutului de refugiat, peste 99% din acestea fiind respinse.

Graniţele Europei s-ar putea închide pentru următorii doi ani de zile, în contextul avertismentelor Franţei că întregul proiect european este în pericol, din cauza fluxului de refugiaţi. Oficialii europeni se vor întâlni luni pentru a discuta suspendarea integrală a acordului Schengen,fapt ce ar destabiliza una dintre cele mai puternice părţi ale Uniunii. În plus, în Marea Britanie se intensifică discursurile legate de ieşirea din zona euro. Premierul Franţei a declarat, vineri, că „Toată Europa riscă să moară, nu doar zona euro”. Miniştrii de Interne din toată Europa se vor reuni, la Amsterdam, pentru a dezbate acest subiect.

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar două sunt în stare critică după ce un bărbat a deschis focul în propria casă şi la un liceu din centrul Canadei, printre victime fiind doi fraţi ai autorului atacului. Un tânăr şi-a împuşcat mortal doi fraţi, după care a deschis focul într-un liceu, în orăşelul canadian La Loche, situat în comunitatea Saskatchewan, la 600 de kilometri nord de oraşul Saskatoon. În Şcoala Comunităţii de amerindieni din La Loche învaţă aproximativ 900 de elevi. Atacatorul, un fost elev, a fost arestat, a declarat premierul canadian Justin Trudeau, aflat la Davos ( Elveţia) pentru Forumul Economic Mondial anual.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit, la Teheran, cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, după care va avea o întrevedere cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, pe tema îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale şi intensificării schimburilor economice. China încearcă să îmbunătăţească relaţiile bilaterale cu Iranul, în scopul iniţierii unei noi etape de relaţii complete, pe termen lung şi sustenabile cu Republica Islamică.

SPORT

Adrian Mutu a decis că vrea cu orice preţ să ajungă la Campionatul European din 2016 şi a semnat un contract valabil până în vară cu ASA Tg. Mureş. Această reîntoarcere a „Briliantului” în fotbalul autohton a generat vâlvă chiar şi în presa internaţională. „Cariera lui Adrian Mutu a luat, din nou, o întorsătură dramatică după ultima mutare” – aşa sună titlul articolului celor de la TheSportBible – aceştia povestesc momentele „colorate” din cariera sa, momente în care acesta a fost pe culmile gloriei, dar şi decăderea abruptă.

Aflată într-o suferinţă pricinuită de una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei, Simona Halep s-ar putea consola cu gândul că nu îşi va pierde locul din clasament în perioada următoare. În pofida faptului că a fost eliminată încă din prima manşă a Australian Open (4-6, 3-6 cu Shuai Zhang), şansele ca Halep să rămână pe locul 2 WTA şi în luna februarie au crescut considerabil.

Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA), principala urmăritoare, nu o mai poate depăşi pe româncă în ierarhia mondială, după ce a pierdut şi ea în mod neaşteptat, sâmbătă dimineaţă, în meciul contra Barborei Strycova (Cehia, 48 WTA), contând pentru turul trei al Australian Open (18-31 ianuarie). Garbine, care avea nevoie să atingă faza semifinalelor pentru a-i lua faţa Simonei în ierarhia mondială, a cedat cu un scor neverosimil, 6-3. 6-2 după o oră şi 18 minute de joc. Recunoscută drept o jucătoare super agresivă la retur, spanioloaica a reuşit contraperformanţa de a câştiga o singură dată pe serviciul advers, la 1-2 în primul set.

Ocuparea locului 2 WTA reprezintă un lucru extrem de important în vederea turneelor importante din calendarul WTA. Poziţia secundă îi conferă constănţencei statutul de cap de serie numărul doi, astfel că tragerile la sorţi nu îi pot fi altfel decât favorabile, rezervându-i dueluri cu principala favorită Serena Williams doar în ultimul act al competiţiilor. Simona Halep se situează pe 2 WTA, cel mai bun loc al carierei, din data de 23 august 2015.

Ciprian Marica a semnat în această iarnă cu Steaua, revenirea atacantului în vârstă de 30 de ani în România fiind o mutare comentată îndelung de lumea fotbalului. Marica a fost criticat de o parte a suporterilor dinamovişti pentru că a ales clubul rival, însă jucătorul spune s-a simţit jignit de ofertă din „Ştefan cel Mare” venită pe Whatsapp.

Nigel Sears, antrenorul Anei, a leşinat în lojă la scorul de 6-4, 1-0 pentru eleva sa, incident care a generat spaimă în tribunele Rod Laver Arena. Medicii turneului au intervenit imediat, iar britanicul a fost dus pe targă la ambulanţă, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.Presa din Australia anunţă că doctorii l-au stabilizat pe Nigel Sears la spital, antrenorul fiind conştient în acest moment. E clar că evenimentele au afectat-o pe Ana Ivanovic, care a pierdut setul doi cu Madison Keys, scor 6-4, 4-6.

Nigel Sears a fost transportat la spital, iar meciul dintre Ana Ivanovic şi Madison Keys s-a reluat după o întrerupere de aproape 50 de minute. Andy Murray, ginerele britanicului, nu a fost pus la curent cu incidentul şi continuă să joace în partida din turul trei, contra lui Sousa (1-1 la seturi şi 4-1 pentru Murray în manşa a treia). Fanii de pe Twitter critică decizia oamenilor din staff-ul numărului doi mondial, care refuză să îi dea vestea lui Andy.

Tehnologia video pe linia porţii va fi utilizată la Campionatul European din Franţa, urmând să fie implementată şi în sezonul viitor al Ligii Campionilor, începând cu faza play-off-ului. Tehnologia video pe linia porţii a fost utilizată la Cupa Mondială din 2014, fiind pusă în practică şi în alte patru mari campionate europene (Germania, Anglia, Franţa, Italia). Sistemul va fi folosit alături de arbitrii adiţionali, care vor continua să monitorizeze activitatea din suparafaţa de pedeapsă. Campionatul European, la care participă şi naţionala României, va avea loc în perioada 10 iunie-10 iulie.

Alex Teixeira, jucătorul lui Mircea Lucescu la Şahtior, este unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti în această perioadă de transferuri. Chelsea pare a avea cele mai mari şanse de a-l achiziţiona pe brazilian după ce Liverpool s-a retras din cursă. Ian Ayre, directorul sportiv al „cormoranilor”, s-a reîntors din Florida acolo unde a negociat cu oficialii clubului din Ucraina un eventual transfer al lui Teixeira. Discuţiile s-au oprit atunci când a venit vorba despre suma de transfer: 50 de milioane de euro. Jurgen Klopp a avut o reacţie in stilul său caracteristic pe seama acestui subiect: „Nu suntem la Disneyland să aruncăm cu banii!”.

Naţionala de polo a României a încheiat pe locul 10 Campionatul European de la Belgrad, după ce a pierdut drastic ultimul meci disputat în impresionanta arenă Kombank: 6-12 (1-6, 1-2, 1-2, 3-2). Tricolorii antrenaţi de Dejan Stanojevic au avut cel mai slab început de meci de la competiţia continentală. Cu o apărare apatică şi un atac moale, românii şi-au anulat şansele de a câştiga meciul decisiv pentru locul 9 încă din prima repriză. Partida avea o miză deosebită, locul 9 putând să aducă, într-o anumită conjunctură, calificarea la Mondialul din 2017, de la Budapesta.

Horia Tecău (România) şi Jean Julien Rojer (Olanda) şi-au respectat statutul de favoriţi principali şi s-au calificat sâmbătă dimineaţă în optimile de finală ale Australian Open, turneu de Grand Slam care se desfăşoară la Melbourne, în perioada 18-31 ianuarie. Victoria obţinută de Horia şi „Juls” nu a fost una fără emoţii, echipa româno-olandeză impunându-se în set decisiv contra outsiderilor Benjamin Becker (Germania) şi Dominic Thiem (Austria), scor 6-3, 3-6, 6-3.

Sunderland s-a despărţit de Costel Pantilimon, portarul român semnând un contract valabil pe trei sezoane cu Watford. Sam Allardyce nu putea aborda meciurile rămase din această stagiune cu doar doi portari în lot (Mannone şi Pickford) aşa că a fost nevoit să aducă şi un al treilea goalkeeper. Steve Harper, fostul portar al lui Newcastle, a fost alegerea antrenorului lui Sunderland chiar dacă Harper are acum 40 de ani. Portarul englez a semnat un contract pe termen scurt cu „pisicile negre”, cel mai probabil până la finalul sezonului, informează presa engleză. Mutarea nu a fost însă prea bine primită de fanii lui Newcastle.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna vor evolua, duminică, în turul trei al probei masculine de dublu de la Australian Open, în timp ce Horia Tecău şi Coco Vandeweghe vor juca în runda inaugurală a probei de dublu mixt de la primul Grand Slam al anului. Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie 4, va evolua în al doilea meci de pe terenul 2, cu favoriţii numărul 14, Treat Huey/Max Mirnîi (Filipine/Belarus). După acest meci, pe teren va intra şi perechea Horia Tecău/Coco Vandeweghe (România/SUA), care va întâlni echipa Lucie Hradecka/ Marcin Matkowski (Cehia/Polonia), favorită numărul 6.

Perechea Raluca-Ioana Olaru/Ysaline Bonaventure (România/Belgia) a fost eliminată, în turul doi al probei feminine de dublu de la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Olaru şi Bonaventure au fost învinse de perechea rusă Anastasia Pavliucenkova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 5, scor 6-1, 6-2 .La simplu junioare, Georgia Crăciun a fost învinsă în primul tur de australianca Baijing Lin, scor 7-5, 6-2.

Formaţia Petrolul Ploieşti a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul amical susţinut, vineri, în compania echipei azere FK Sumqayit, în stagiul de pregătire din Turcia, informează site-ul oficial al grupării ploieştene. Varga a deschis scorul pentru ploieşteni în minutul 44, Farjad-Azad egalând în minutul 90. Următorul amical va avea loc luni, în compania bulgarilor de la Montana.

PROGNOZA METEO
23 Ianuarie 2016

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade, iar cele minime se vor situa între – 20 și – 10 grade, posibil izolat mai scãzute în sud și în zonele depresionare, dar și ușor mai ridicate în vest. Cerul va fi temporar noros și numai cu totul izolat vor fi posibile fulguieli trecãtoare. Vântul va sufla slab și moderat. Se va semnala ceațã asociatã cu chiciurã, mai ales dimineața și noaptea, local în Oltenia, Muntenia, estul Transilvaniei și izolat în restul teritoriului.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã mai ales dimineața și noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimã va fi de -16…-14 grade. Cerul va fi temporar noros și, mai ales noaptea, se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã și, posibil, fulguieli trecãtoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *