Stiri pe scurt 23 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  23  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   23  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 23 februarie. In anul 1965,a încetat din viaţă actorul american Stan Laurel (Arthur Stanley Jefferson), care a format alături de Oliver Hardy celebrul cuplu „Stan şi Bran”. Laurel şi Hardy sunt cunoscuţi ca formând una din cele mai longevive echipe de comici din toate timpurile. În 1960 Laurel a primit un premiu Oscar special, pentru creativitatea sa în materie de comedie. (n. 16 iunie 1890).

Cei 17 români care au făcut plângere împotriva statului român, în dosarul Revoluţiei, vor primi câte 15.000 de euro. Avocatul Ionuţ Matei a declarat,că toate concluziile CEDO arată aceeaşi situaţie. „Autorităţile naţionale judiciare nu au făcut o anchetă efectivă, după cum a spus CEDO. Statul trebuie să stabilească persoanele vinovate”, a declarat avocatul Ionuţ Matei. Conform deciziei CEDO, fiecare reclamant a cerut suma de 100.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral, dar Guvernul român a anunţat că sumele cerute au fost prea mari.

Românii din afara ţării trimit acasă în jur de 1,5 miliarde de euro pe an, însă potenţialul economic şi investiţional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro, a declarat premierul Dacian Cioloş, insistând asupra faptului că cei de peste graniţe aşteaptă o reformă a statului. Premierul a declarat că Guvernul are în vedere încurajarea revenirii în ţară a românilor care îşi doresc acest lucru sau stimularea legăturilor culturale, de afaceri şi ştiinţifice pentru cei care preferă să rămână în afară.

Sindicaliştii din sistemul de sănătate solicită Guvernului să majoreze salariile personalului medical cu 25% în 2016, conform negocierilor purtate anul trecut. Reprezentanţii personalului medical cer o majorare de 25% a salariilor din sistemul de sănătate, în 2016, la fel ca în 2015, când a fost aprobată prima tranşă de majorări de 25%. În luna decembrie, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a spus că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale şi complexităţii atribuţiilor la locul de muncă, iar mărirea salarială de anul trecut reprezintă doar primul pas în această direcţie.

Nouă organizaţii neguvernamentale, între care ActiveWatch şi CJI, fac apel la Parlament şi la Guvern să salveze televiziunea publică, precizând că schimbarea actualei legi de funcţionare a SRTv şi SRR este primul pas pentru depolitizarea şi reformarea serviciilor publice de radio şi televiziune. Apelul către Parlament şi Guvern este făcut, prin intermediul unei scrisori, de ActiveWatch, Convenţia Organizaţiilor de Media, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), FRJ MediaSind, Centrul de Resurse Juridice, Expert Forum, Miliţia Spirituală, Funky Citizens şi Centrul Român de Politici Europene.

Aproximativ 200 de mineri de la Mina Lonea se află blocaţi în subteran de mai bine de 24 de ore, iar în jur de 250 ortaci de la Mina Vulcan s-au solidarizat cu protestul colegilor lor. Minerii de la Lonea au declarat că nu vor să iasă din subteran până când ministrul Energiei, Victor Grigorescu nu va veni în Valea Jiului. Pe de altă parte, aproximativ de 250 mineri de la Mina Vulcan s-au solidarizat cu colegii lor. Ortacii din schimbul IV şi schimbul I au rămas blocaţi în subteran. Şi personalul TESA de la Mina Vulcan a oprit activitatea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, că îşi doreşte ca prezenţa românilor peste graniţe să devină ”o chestiune de alegere, nu de necesitate”, subliniind că diaspora trebuie să devină o prioritate naţională pentru statul român. Şeful statului le-a propus celor din diaspora un parteneriat ”bazat pe încredere şi scop comun: transformarea României într-un stat poster şi puternic” şi ”o nouă perspectivă asupra relaţiei dintre stat şi cetăţenii care au ales să trăiască în afara graniţelor ţării”.

Fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Patriţiu Abrudan este audiat marţi la DIICOT, în cauză fiind un dosar care vizează infracţiuni din perioada 2010-2012, comise de un grup care urmărea „însuşirea sumei de un milion de dolari” proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA. Patriţiu Abrudan a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) în mandatul lui Mircea Sandu.

BNR susţine că includerea programului Prima casă în legea dării în plată va înseamna creşterea de la unu la opt a numărului de ani necesari pentru strângerea avansului, un cost pe care tinerii nu ar avea de ce să îl plătească. Banca Naţională solicită din nou scoaterea programului Prima casă din legea dării în plată, cerinţă care a fost respinsă la vot săptămâna trecută în Comisia juridică şi cea economică din Senat. De altfel, toate amendamentele BNR la legea dării în plată au fost respinse: limita maximă pentru darea în plată să fie de 150.000 de euro, iar cei care pot fi consideraţi cazuri sociale să aibă un raport între rata de plată şi veniturile obţinute mai mare de 65%. Discuţiile pe marginea acestei legi controversate vor continua la Camera Depu­taţilor, care este for decizional.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, că proiectul legii salarizării întocmit de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, este ”irealizabil” din punct de vedere bugetar, social-democrata replicând că actualul Guvern greşeşte. Întrebat ce are de reproşat proiectului anterior, Cioloş a afirmat că vrea un proiect care să ţină cont de posibilităţile bugetare ale României. Fostul ministru al Muncii Rovana Plumb a replicat că actualul Guvern greşeşte. Ea a explicat că în varianta gândită de PSD, prevederile legii ar fi urmat să se implementeze gradual.

O companie din Bulgaria a relansat bicicletele Balkan, produse la scară largă în anii ’70 – ’80, când în statul comunist au fost fabricate şi vândute peste un milion de unităţi. Bicicletele Balkan, fabricate de producătorul original – Balkanvelo, vor ajunge la vânzare începând din luna martie. Noile biciclete sunt replici ale celor de dinainte de anii ’90, însă beneficiază de un număr mare de îmbunătăţiri. Balkan va fi disponibilă în două variante, clasic şi confort. Modelul clasic seamănă foarte mult cu bicicletele produse în perioada comunistă, în timp ce modelul confort dispune de mai multe viteze şi alte componente produse de branduri cunoscute la nivel global.

Peste 40% dintre brokerii imobiliari consideră că preţurile locuinţelor vor scădea cu mai mult de 20% în cazul intrării în vigoare a legii dării în plată, în timp ce trei sferturi se aşteaptă la creşteri cu 10-20% ale chiriilor. De asemenea, două treimi (64%) dintre participanţii la sondaj apreciază că o posibilă creştere a avansului solicitat de instituţiile bancare la acordarea de credite ipotecare va influenţa negativ şi în mare măsură piaţa imobiliară din România, ca urmare a scăderii numărului de clienţi eligibili sau a creşterii gradului de prudenţă a băncilor. Numai 4% consideră că o asemenea măsură nu va avea efecte asupra pieţei imobiliare.

Utilizatorul mediu al serviciilor de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 167 MB trafic de date, trimite 74 de SMS-uri naţionale şi vorbeşte 250 de minute. Un utilizator ocazional de telefonie mobila şi internet pe mobil consumă lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naţionale (din care 21 în reţeau proprie şi 3 în afara acesteia) şi sună în medie 83 de minute de pe terminalul propriu, atât în reţea (64 de minute), cât şi în afara reţelei (19 minute). Totodată, utilizatorul intensiv are un consum lunar de 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri naţionale (din care 192 în reţea) şi sună în medie 753 de minute (din care 579 minute în reţea). Datele sunt aferente primului semestru din 2015.

Toţii indicatorii Complexului Energetic Oltenia anticipează insolvenţa, compania având pierderi şi datorii mari, însă un proces de insolvenţă asumat din timp şi corect administrat „poate să facă minuni”, precum în cazul Hidroelectrica. Borza are însă îndoieli că un Guvern fără sprijin parlamentar şi într-un an electoral şi-ar asuma şi intrarea în insolvenţă al unui al treilea producător de energie, după Hidroelectrica şi CEH. Oltchim a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, în timp ce RAAN în luna septembrie a aceluiaşi an. În luna ianuarie a acestui an Tribunalul Mehedinţi a dispus intrarea în faliment a regiei.

Producătorii de energie deţinuţi de stat pierd câteva zeci de milioane de euro în fiecare an din cauza unui alt tip de „băieţi deştepţi”, cei care exportă electricitate, a declarat avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. România, prin diverse companii, a ajuns să importe energie scumpă şi să exporte energie în gol de sarcină, adică ieftină. Hidroelectrica a dat în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) din cauza acestei interpretări.

Un autotractor cu semiremorcă, încărcat cu bumbac s-a răsturnat pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, şoferul autovehiculului fiind transportat de urgenţă la spital. Şoferul TIR-ului, un bărbat din Constanţa, a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia pentru îngrijiri medicale. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere. Traficul rutier pe şoseaua de centură a fost blocat circa 60 de minute, fiind deviat prin Alba Iulia. Vehicolul a fost repus pe roţi după aproximativ 50 de minute.

Opt membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) s-au întâlnit, cu reprezentanţii ANAF pentru a discuta despre evacuarea televiziunilor grupului Intact, membrul CNA Valentin Jucan spunând că acestea nu sunt în situaţia iminentă a unei mutări, care să implice întreruperea semnalului. Întâlnirea a avut loc în contextul în care CNA a decis, în şedinţa din 18 februarie, să transmită ANAF o scrisoare prin care să comunice preocuparea Consiliului în legătură cu situaţia evacuării celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor şi posibile evoluţii negative, cum ar fi riscul unei întreruperi de emisie în cazul acestora.

Potrivit lui Valentin Jucan, reprezentanţii ANAF au explicat că notificarea pe care a primit-o trustul Intact săptămâna trecută invoca un articol din legislaţie ce făcea referire la „evacuarea de bunăvoie”. In privinţa proceselor dintre ANAF şi trustul Intact, reprezentanţii Agenţiei le-au mai spus membrilor CNA, că, „dacă pe fond unele au fost câştigate de Intact, în faza finală toate au fost câştigate de ANAF”.

Ciprian Costin, un tânăr artist român stabilit în Los Angeles, va prezenta pe 27 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, show-ul „The Masterpiece Experience”, care îmbină arta cu tehnologia, fiind inspirat din „Odiseea” lui Homer, într-o variantă science-fiction. Dirijorul, compozitorul, pianistul, producătorul şi specialistul în IT Ciprian Costin, creatorul şi producătorul show-ului epic „The Masterpiece Experience”, va veni în România pe 27 aprilie, la Sala Palatului, la invitaţia Vreau Bilet.

Trupa Taxi sărbătoreşte 17 de ani de la înfiinţare printr-un spectacol organizat, pe 29 martie, de la ora 22:00, în Berăria H din Bucureşti. În luna martie a anului 1999 a fost înfiinţată o nouă trupă care a intrat în showbizul românesc. 17 ani mai târziu, una dintre cele mai respectate formaţii din România organizează un concert aniversar în Berăria H din Bucureşti, aducând cu ea o mare parte din hiturile lansate, umorul şi ironia fină ce au devenit marca trupei. Formula trupei s-a schimbat în timp, stilul muzical a evoluat, dar esenţa a rămas aceeaşi: versuri cu mesaj, piese consistente, spectacole în interactivitate cu publicul, poftă de cântat.

În afară de Dan Teodorescu (voce, chitară acustică), din trupa Taxi mai fac parte Vicky Sava (voce), Daria Corbu (voce), Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitară bas), Cantemir Neacşu (chitară) şi Mugurel Coman (clape). Trupa Taxi a fost înfiinţată în anul 1999. Printre cele mai cunoscute melodii ale formaţiei se numără „Criogenia salvează România”, „Aici sunt banii dvs.”, „Trag un claxon”, „Mi-e dor şi doare”, „Comunitaru’”, „Ea încă mă iubeşte”, „Dragostea ca o pereche de pantofi”, „Iubeşte-mă în doze mici!”, „Cele două cuvinte”, „NonStop”, „Eşti iubibilă”, „Karma, zenu’ şi feng shuiu'”, „Un sfârşit e un început (de chelie)”.

Localnicii peruvieni au vorbit timp de secole despre un râu în Amazon, care are o temperatură atât de ridicată încât poate ucide. Conform legendei, conchistadorii spanioli s-au aventurat în pădurile tropicale în căutarea aurului, iar dintre ei puţini au fost cei care s-au întors. Unii dintre cei salvaţi povesteau despre o apă otrăvită, şerpi mâncători de oameni şi un râu care fierbe. Geologul peruvian Andrés Ruzo a fost fascinat de acest mit încă din copilărie. După finalizarea proiectului său de doctorat pe tema potenţialului energiei geotermale din Peru, Ruzo a ajuns să se întrebe dacă existenţa râului nu este doar o poveste, ci parte din realitate.

Partea cea mai enigmatică este mărimea absolută a acestui râu. Apele termale nu sunt o noutate, dar prin apropiere nu există nici un vulcan. E de luat în considerare faptul că râul este la 700 km de cel mai apropiat sistem vulcanic. Şi în acele părţi ale lumii bazinele termale nu se ajunge la asemenea temperaturi. Râul are până la 25 de metri lăţime şi 6 metri adâncime, iar „fierberea” are loc pe o suprafaţă de 6,24 km.

Filmul „Carol”, regizat de Todd Haynes, ce prezintă povestea de dragoste sfâşietoare dintre două femei de vârste diferite şi din clase sociale distincte, în haosul perioadei de tranziţie din America anilor ’50, va avea premiera în cinematografele din România pe 4 martie. Lungmetrajul „Carol” a fost nominalizat la şase premii Oscar la ceremonia din acest an a celebrelor trofee, care vor fi acordate de Academia americană de film, pe 28 februarie. Pelicula „Carol” a fost nominalizată inclusiv la categoriile cea mai bună actriţă în rol principal (Cate Blanchett), cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Rooney Mara) şi cel mai bun scenariu adaptat (Phyllis Nagy).

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar genera riscuri pentru economia şi securitatea ţării, a avertizat premierul David Cameron. Premierul conservator a îndemnat cetăţenii să voteze în favoarea rămânerii ţării în Uniunea Europeană cu ocazia referendumului din 23 iunie. David Cameron, aflat la originea iniţiativei de reconfigurare a relaţiei Marii Britanii cu UE, a declarat că a obţinut un „statut special” al ţării în cadrul Blocului comunitar.

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a convocat alegeri parlamentare în Siria pentru data de 13 aprilie. Ultimele alegeri parlamentare din Siria s-au desfăşurat în 2012 şi sunt organizate o dată la patru ani. Dat fiind că mandatul Parlamentului sirian expiră în luna mai a acestui an, Assad trebuia să convoace alegeri parlamentare până la această dată, şi nu doar în baza acordului cu opoziţia siriană convenit în decembrie, mediat de ONU.

Poliţia greacă a început să evacueze, marţi, imigranţii de la frontiera cu Macedonia, unde au rămas blocaţi din cauza restricţiilor impuse de autorităţile macedonene. Imigranţii s-au aşezat pe liniile de cale ferată din punctul vamal Idomeni, luni, în încercarea de a pătrunde în Macedonia. Poliţia greacă şi autocare goale au pătruns în zonă înainte de primele ore ale dimineţii. Într-unul dintre puncte de la frontiera cu Macedonia, circa 600 de persoane erau înconjurate de poliţia greacă, în încercarea de a-i evacua, poveşte aceeaşi sursă.

Un avion al companiei aeriene Japan Airline, care efectua o cursă internă în Japonia, a fost evacuat înainte de a decola după ce unul dintre motoare a luat foc. Piloţii unui avion Boeing 737 au abandonat, marţi, decolarea după ce în cabina lor a pătruns fum care provenea de la motorul drept al aeronavei. Avionul urma să efectueze o cursă internă în Japonia, pe ruta Hokkaido (nord) – Fukuoka (sud). Toţi cei 159 de pasageri şi cei şase membri ai echipajului de la bordul aeronavei au fost evacuaţi de pe aeroportul Chitose, unde trebuia să decoleze aeronava.

Reprezentanţi din Afganistan, China, Pakistan şi SUA se întâlnesc, în capitala afgană Kabul pentru o nouă serie de negocieri în vederea stabilirii un acord de pace cu talibanii. Oficialii din cele patru state au agreat în ianuarie să reia negocierile cu talibanii la finalul lunii februarie. Luni, ministrul afgan al Afacerilor Externe, Salahuddin Rabbani, a invitat talibanii să revină la masa de negocieri. Negocierile de pace dintre guvernul afgan şi insurgenţii islamişti au fost întrerupte în iulie 2015, când a fost anunţat decesul liderului talibanilor mollahul Omar, ceea ce a provocat o adevărată luptă pentru numirea succesorului.

Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite, în nord-estul Olandei, după ce un tren de pasageri a deraiat şi a ajuns în câmp, din cauză că a lovit un utilaj mecanic aflat pe şinele de cale ferată. ncidentul s-a produs în apropiere de localitatea Dalfsen, în urma căruia cel puţin două persoane au murit. Trenul a lovit un utilaj mecanic care traversa şinele de cale ferată, a deraiat şi a ajuns în câmp. Primarul localităţii Han Noten a anunţat că cel puţin o persoană a murit în accident, dar nu se ştie exact câte persoane au fost rănite.

SPORT

Purtătorul de cuvânt al PMB Alexandru Ichim a declarat, că Arena Naţională rămâne închisă, redeschiderea sa urmând să se facă când va exista „o bază legală”. De asemenea, PMB a trimis o adresă către ISU Bucureşti şi MAI prin care a cerut să i se prezinte prevederile legale în baza cărora stadionul ar putea fi redeschis. Pe 27 martie are loc meciul amical România – Spania, care ar fi trebuit să se joace pe Arena Naţională. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a transmis, prin intermediul site-ului oficial al instituţiei pe care o conduce, o scrisoare deschisă către Primăria Capitalei, pentru a urgenta rezolvarea problemelor şi redeschiderea Arenei Naţionale pentru meciul cu Spania.

ProSport a aflat în exclusivitate detalii din dosarul deschis de procurorii DIICOT. Punctul central al investigaţiilor e reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea. Subiectul a fost publicat în premieră de ProSport, pe 2 iunie 2014. Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport conform cărora FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro.

Simona Halep se află începând de luni, 22 februarie, pe un loc care nu era luat în calcul în startul sezonului: 4 WTA! Halep a început anul pe 2 WTA, însă rezultatele nesatisfăcătoare din sezonul de hard le-au permis rivalelor Angelique Kerber (Germania, 2 WTA) şi Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA) să o devanseze pe româncă în clasament. Simona e la mâna ei: revine pe 3 WTA dacă câştigă turneul, însă există şi un scenariu prin care poate pica pe 5 WTA.

Există şi posibilitatea ca Halep să se poziţioneze pe 5 WTA de lunea viitoare, în cazul în care Garbine Muguruza (4.642 de puncte) obţine un rezultat mai bun decât ea la Doha. Garbine a ratat şansa de a o depăşi pe Halep în clasament în timpul turneului disputat săptămâna trecută la Dubai (Emiratele Arabe Unite), spanioloaica pierzând în acelaşi tur secund, la câteva ore după înfrângerea Simonei cu Ana Ivanovic (Halep a pierdut cu 7-6, 6-2, în timp ce Muguruza a fost învinsă de Svitolina, scor 7-6, 6-3).

Mircea Sandu, fost preşedinte la FRF în perioada în care DIICOT susţine că a fost delapidată suma de 1 milion de euro, a declarat că din punctul său de vedere acest caz nu stă în picioare. Sandu precizează că banii veniţi de la forurile internaţionale au fost cheltuiţi conform cu acordul dintre FRF şi FIFA. Iuliu Mureşan, şeful CFR-ului, va merge la audieri la DIICOT în scandalul momentului din fotbalul românesc, dar preşedintele clubului ardelean spune că nu are nici cea mai mică emoţie în acest caz.

FC Voluntari a oferit surpriza etapei a 25-a din Liga I şi a reuşit să câştige meciul cu Steaua, scor 3-1. Dumitru Dragomir, preşedintele de onoare al celor de la Voluntari, spune că echipa sa a izbutit acest rezultat pentru că a fost mai determinată, iar jucătorii lui Ganea au alergat mult mai mult decât cei ai lui Reghecampf. Dragomir nu i-a rămas dator nici lui Daniel Stanciu. Oficialul de la ACS Poli Timişoara a acuzat arbitrajul de la meciul Voluntari – Steaua şi a lăsat să se înţeleagă că „vinovat” este Dumitru Dragomir.

Prinţul Ali al Iordaniei, unul dintre cei cinci candidaţi la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a solicita amânarea alegerilor programate, la Zurich. Acest demers este motivat de faptul că „FIFA s-a opus cererii de procedură accelerată” a Prinţului Ali, pentru utilizarea de cabine transparente cu ocazia votului, conform unui comunicat al avocaţilor parizieni Francis Szpiner şi Renaud Smeredjian. Conform acestora, FIFA s-a opus procedurii accelerate „pentru ca aceste probleme să nu poată fi tranşate înainte de 26 februarie”, ziua alegerilor.

Minaur Baia Mare a luat forma unui sac de box în această perioadă, încasează lovitură după lovitură! După ce săptămâna trecută a rămas fără un alt jucător, Uros Vilovski, formaţia băimăreană şi-a pierdut la începutul acestei săptămâni şi antrenorul. Petru Pop a decis să-şi încheie contractul de colaborare cu campioana României. După ce Lars Walther a plecat în toamna trecută, Petru Pop i-a preluat atribuţiile şi chiar a avut o serie de meciuri extraordinare cu Minaur în Liga Campionilor. Cu timpul, problemele de la echipă s-au acutizat, iar răbdarea i-a fost mereu pusă la încercare. Iar după alte tentative de a demisiona, Petru Pop a decis în cele din urmă să pună capăt acestei stări tensionate care a ajuns la limita suportabilităţii.

Steaua a perfectat astăzi transferul lui Gabriel Enache, după ce contractul jucătorului de 25 de ani a fost înregistrat la LPF. Deşi s-a făcut remarcat iniţial ca mijlocaş dreapta, Enache a arătat recent că poate evolua în egală măsură şi ca fundaş, iar acesta e rolul pregătit de Laurenţiu Reghecampf pentru fostul fotbalist al Astrei. 500.000 de euro a plătit Becali pentru transferul lui Enache, care vine în Ghencea să acopere un post considerat mult timp deficitar, dar pe care au jucat de-a lungul timpului jucători uriaşi precum Ştefan Iovan sau Dan Petrescu.

Muharrem Usta, preşedintele celor de la Trabzonspor, a declarat încă o dată în presa din Turcia că Mircea Lucescu va prelua echipa din sezonul următor: „Lucescu va veni la noi”. Nu este prima dată când şeful lui Trabzonspor dă ca sigură întoarcerea lui „Il Luce” în Turcia, presa de pe malurile Bosforului notând încă din luna decembrie despre proiectul ce va fi lansat la Trabzon o dată cu venirea românului. Fotospor informează că Lucescu se va întâlni cu Usta peste două săptămâni, la Madrid, pentru a pune la punct ultimele detalii şi pentru a parafa actele.

Scandalul de rasism de la partida HC Zalău – HCM Baia Mare (scor 26-36) din Liga Naţională de handbal masculin, care a avut-o în prim-plan pe Allison Pineau, a luat o altă întorsătură! Comisia de Apel a Federaţiei Române de Handbal a analizat luni cazul, iar la final a întors decizia Comisiei de Disciplină de săptămâna trecută, care dictase trei meciuri fără spectatori pentru HC Zalău. După ce a constatat că nu există manifestări rasiste, membrii Comisiei de Apel au anulat pedeapsa primită de clubul sălăjean la prima instanţă.

FC Voluntari, ocupanta locului 12 în clasamentul Ligii 1, a învins, luni, 22 februarie, scor 3-1, pe Steaua Bucureşti, formaţie antrenată de Laurenţiu Reghecampf, în ultimul meci al etapei a 25-a, iar Gabriel Tamaş (32 de ani) susţine că cei de la Voluntari au înscris la singurele ocazii. După această înfrângere, Steaua a căzut pe locul cinci al clasamentului, cu 43 de puncte, la unul singur în spatele celor de la Pandurii Tg. Jiu. De partea cealaltă, FC Voluntari acumulează 21 de puncte şi urcă pe locul 12 al clasamentului.

Alexandru Tudor a reacţionat cu privire la dialogul purtat cu oficialii şi jucătorii Concordiei Chiajna în timpul meciului cu Dinamo, pierdut de ilfoveni, scor 0-4. Centralul bucureştean spune că a încercat doar să urmeze o serie de recomandări primite de la cursurile de specializare şi nu a vrut în nicio clipă să-i acuze pe oaspeţi de noncombat. „Nu am folosit cuvântul blat”, spune Tudor, care explică apoi că ultima soluţie a fost să discute cu tehnicianul Chiajnei pentru a nu fi nevoit să ia o sancţiune disciplinară împotriva fundaşilor Chiajnei. Acuzat de Iulian Mamele că i-a încurajat pe Dinamovişti în timpul meciului, Tudor a precizat că vorbele sale au fost intrepretate greşit de jucătorul Concordiei.

PROGNOZA METEO
23 Februarie 2016

Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã din an în toatã țara, dar în special în regiunile sudice și sud-estice; temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, mai ridicate în Câmpia Românã și Podișul Dobrogei, pânã la 22…24 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade. În vestul, nord-vestul și centrul teritoriului cerul va fi mai mult noros, aria ploilor se va extinde treptat, iar izolat, mai ales în Banat și la munte, se vor cumula peste 20 l/mp. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorãri și ploi locale, în general slabe, seara și noaptea. Vor fi și averse, iar izolat vor fi posibile descãrcãri electrice. În cursul nopții, la munte, vor apãrea precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, izolat în sud-estul teritoriului, iar la sfârșitul intervalului și în regiunile vestice.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare cu mult mai caldã decât în mod normal în aceastã perioadã a anului, astfel cã temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *