Stiri pe scurt 23 Aprilie 2016

Stiri pe scurt 23 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  23  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 23 aprilie. În anul 1564, s-a născut dramaturgul şi poetul William Shakespeare, autor al pieselor de teatru „Furtuna”, „Visul unei nopţi de vară”, „A douăsprezecea noapte”, „Richard al III-lea”, „Henric al VIII-lea”, „Romeo şi Julieta”, „Hamlet” şi „Othello” (m. 23 aprilie 1616).

Niciunul din cele nouă spitale din judeţul Alba nu are autorizaţie de securitate la incendiu, dar unităţile nu pot fi amendate pentru acest lucru. Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Florin Zecheru, a explicat că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1739/2006, autorizaţia de securitate la incendiu este obligatorie doar pentru construcţiile care suportă modificări sau care sunt finalizate după intrarea în vigoare a acestei prevederi.

Zecheru a arătat că toate spitalele din judeţul Alba au fost construite înainte de anul 2006 şi, întrucât legea nu activează retroactiv, nu pot fi sancţionate pentru lipsa acestei autorizaţii. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat că documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru această instituţie, va fi depusă pe măsura finalizării lucrărilor de modernizare la diferite secţii.

Un copac de peste trei metri înălţime, situat în centrul municipiului Bistriţa, a fost decorat cu peste 600 de ouă confecţionate din hârtie sau plastic şi vopsite de către elevii de la şcolile generale din oraş. Ouăle, de diferite forme şi culori, au fost confecţionate în timpul Săptămânii Alltfel şi au fost agăţate în copac cu ajutorul pompierilor voluntari care au folosit o macara pentru a ajunge până la cele mai înalte crengi. Pomul va rămâne împodobit în centrul oraşului până la Rusalii.

Saşii din Transilvania obişnuiau ca în zilele dinainte de Paşte, după ce încondeiau ouăle, să împodobească un copac din curte sau un buchet de crenguţe , „pomul de Paşti” fiind perceput ca un simbol al comuniunii şi bucuriei în care oul simbolizează viaţa. Pomul de Paşti se păstra câteva zile în perioada Paştelui, în camera în care erau primiţi musafirii.

Peste 4.000 de persoane, în special elevi, au vizitat Cetatea Aradului, în ultimele patru zile, pentru a marca Ziua Forţelor Terestre, dar şi evenimentul Armata-O şcoală altfel. Cetatea Aradului este unitate militară, iar aici este cantonat Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, militarii făcând parte din Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii. Tinerii veniţi în vizită au fost încântaţi de exerciţiile demonstrative ale militarilor, desprinse parcă din filmele de acţiune de la Hollywood, dar şi de armamentul prezentat sau povestea Cetăţii Aradului.

Mai mulţi senatori PSD au depus la Senat două proiecte, aflate în dezbatere publică, pentru modificarea Legii educaţiei, prin care profesorii cu peste 25 de ani de experienţă îşi pot reduce programul cu două ore pe săptămână sau se pot pensiona la cerere cu trei ani mai devreme. Iniţiatorii intenţionează eliminarea sintagmei „cu „încadrarea în bugetul aprobat” din Legea educaţiei referitor la reducerea orelor pentru profesorii care se află aproape de pensionare pentru că bugetul aprobat este insuficient, în peste 90% din şcoli, „datorită modalităţii de stabilire a bugetului raportat la costul standard/elev”.

Aproximativ 2.500 de timişoreni participă, la evenimentul Timotion – Timişoara se mişcă, care cuprinde, printre altele, un semimaraton de 22 km şi un cros de 6 km pe străzile din municipiu. Din taxele de participare adunate şi din donaţiile sponsorilor s-au strâns aproximativ 170.000 de lei, care vor fi donaţi unor ONG-uri locale. Tot în cadrul Timotion, în Parcul Rozelor din Timişoara au loc ateliere pentru copii şi diverse activităţi pentru public de toate vârstele, printre care muzică, dans, jam session.

Poliţia Rutieră anunţă că în weekendul 23 aprilie – 24 aprilie sunt restricţii de trafic în mai multe zone din Capitală, având în vedere organizarea unor evenimente, cum ar fi procesiunea religioasă cu prilejul sărbătoririi Floriilor, turul ciclist sau parada maşinilor de epocă.Şoferii sunt sfătuiţi de Brigada Rutieră să găsească artere aleternative pentru a se deplasa.

De asemenea, în acest sfârşit de săptămână are loc, în Piaţa Constituţiei, Expoziţia Salon Auto Moto şi Paradă Maşini de Epocă şi Motociclete. Astfel, până la data de 24 aprilie, ora 23.00, traficul va fi restricţionat pe Bulevardul Libertăţii între Calea 13 Septembrie şi Bulevardul Naţiunilor Unite, precum şi pe Bulevardul Unirii, între I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei.

Exerciţii demonstrative, prezentarea tehnicii de luptă sau exerciţii de mânuire a armamentului pot fi urmărite, în Parcul Tineretului din Capitală, de Ziua Forţelor Terestre. Sute de oameni participă la evenimentele organizate special în Capitală, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre. Militarii din forţele terestre prezintă tehnica de luptă, armamentul şi echipamentul din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului.

Între orele 18.00-20.30, va avea loc un spectacol susţinut de formaţii artistice ale cercurilor militare şi de către elevi din colegiile naţionale militare. Evenimentele se vor încheia cu retragerea cu torţe, între orele 20.30 şi 22.00, pe traseul Parcul Tineretului – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – Piaţa Eroilor – Cotroceni.

Patru persoane au fost rănite, unele prezentând plăgi înţepate prin înjunghiere, în urma unui scandal care a avut loc în târgul de maşini din comuna Gilău, de lângă Cluj-Napoca, una dintre victime fiind în stare gravă şi este supusă unei intervenţii chirurgicale. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, că la locul incidentului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie pentru aplanarea conflictului şi se efectuează cercetări pentru a stabili cauza care a dus la acest incident.

În ultima săptămână, poliţiştii au depistat 185 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora erau emise mandate de arestare. Au fost depistate 64 de persoane urmărite în temeiul legii. 54 dintre acestea au fost încarcerate, fiind condamnate definitiv la detenţie. Şase dintre cei depistaţi au fost arestaţi în baza unor mandate de arestare preventivă iar pe numele altor patru fuseseră emise sentinţe de internare în spitale. Printre cei depistaţi de poliţişti se află un bărbat de 42 de ani din Gorj, care se sustrăgea executării unei pedepse de 21 de ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav. Acesta a fost prins la data de 16 aprilie şi încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Consilierii locali ai municipiului Constanţa au aprobat noul regulament al staţiunii Mamaia şi al Satului de Vacanţă, printre reglementările aduse fiind limitarea nivelului de decibeli, interzicerea prezenţei poneilor şi a comerţului ambulant pe plaje. In principal s-a pus accent pe limitarea nivelului decibelilor în staţiune, pentru ca turiştii să nu mai fie deranjaţi de zgomote. Cu excepţia zonelor dedicate pentru distracţie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevăzut prin lege (limita maxima admisă este de 75 db – n.r.). Barurile de pe plajă vor trebui să îndrepte boxele spre mare, iar terasele înspre interiorul incintei, nu spre promenadă. Poliţia Locală va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamaţii.

Străinii pot cumpăra terenuri agricole în România dacă le folosesc pentru culturi agricole în maximum şase luni de la cumpărare şi le păstrează destinaţia, nu au datorii la fisc nicăieri, sunt în asociaţii cu capital românesc de minimum 30%, au angajaţi români în proporţie de 60% în management şi 90% forţă de muncă, nu au activităţi cu companii offshore şi prezintă garanţii că protejează mediul şi respectă legislaţia, se arată în proiectului de lege.Daniel Gheorghe afirmă că aderarea la Uniunea Europeană a presupus şi liberalizarea vânzării terenurilor agricole, lucru care „a produs şi efecte adverse nedorite de legiuitor”, adică s-a „pierdut din vedere protejarea fermierului român”.

Circa 15% din utilizatorii de internet din mediul urban spun că au solicitat în ultimele 12 luni un împrumut de la o instituţie financiară nebancară, dintre aceştia, peste 25% declarând că îl folosesc pentru renovarea locuinţei şi pentru alte nevoi casnice. Pe locul al doilea în ierarhia motivelor de împrumut de la instituţiile financiare nebancare se situează nevoile personale neprevăzute şi urgenţele medicale, cu aproape 21%. Studiul a fost realizat de GfK România pentru Viva Credit, pe un eşantion online reprezentativ urban la nivelul României, pe o populaţie cu vârste de peste 21 ani, angajaţi cu un loc de muncă şi care au venituri de peste 700 de lei.

CNADNR a anunţat că a fost semnat contractul „Construcţia Variantei de Ocolire Mihăileşti -Relicitare”, care a fost atribuit, în urma finalizării procedurii de achiziţie publică, asocierii Copisa Constructora Pirenaica SA- Copisa Construcţii SRL (lider de asociere fiind prima companie). Valoarea totală a contractului este 31.347.743,98 lei fără TVA (aproximativ 7 milioane de euro). Finanţarea proiectului este asigurată în mare parte din fonduri europene POIM – FEDR (75%) şi de la bugetul de stat (GOR 25%). Obiectivul specific al contractului este construcţia variantei ocolitoare a municipiului Mihăileşti în vederea asigurării traficului de tranzit.

Bruno Mars şi Missy Elliott colaborează la un nou proiect. Cântăreţul american şi rapperiţa s-au întâlnit în studio, pentru a lucra la un proiect nou top secret. Momentan, nu se ştie dacă cei doi lucrează la un nou material pentru albumul pe care Bruno îl va lansa mai târziu, în decursul acestui an, sau pentru revenirea lui Elliott pe scena muzicală.

Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Ucraina riscă să îi fie îngheţate active de 380 de milioane de dolari din mai multe ţări, în urma unei sentinţe judecătoreşti. Igor Kolomoisky şi asociatul său miliardar Hennandii Boholiubov sunt acuzaţi de Tatneft, o companie rusească petrolieră, de obţinerea în mod ilegal a controlului unei rafinării în Ucraina şi sifonarea a milioane de dolari în firmele lor.

Ordinul a fost semnat de un judecător din Londra şi include confiscarea unor active precum un avion privat, o barcă şi proprietăţi în Anglia şi Franţa. De asemenea, această decizie vizează mai multe proprietăţi mobiliare din Londra, inclusiv o casă lângă Buckingham Palace, care valorează peste 5,7 milioane de dolari.

Federaţia Sindicală Hipocrat anunţă că proiectul salarizării, discutat la Guvern, nu rezolvă problemele, iar dacă inechităţile nu vor fi excluse, ar putea fi reluate protestele. Aceştia mai arată că există o nelinişte în cadrul membrilor de sindicat, pe motiv că revendicările care au generat pichetările şi protestele nu au şanse prea mari să fie soluţionate. Liderii de sindicat prezenţi la Consiliul Naţional Tripartit s-au declarat nemulţumiţi de planurile Guvernului privind noul proiect al ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, calificând-o drept o ”cârpeală” care va muta inechităţile ”un pic mai sus”.

Sinteza evenimentelor de la Operă. Program: Scena I – Extremism: „Afară cu străinii!”, ocuparea Sălii Mari, suspendarea spectacolelor. Scena II – Pacea: Cine are salariu, pardon dreptatea mai mare? Scena III – Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii, a deschis Cutia Pandorei.

Petreceri, concerte şi festivaluri de muzică, plus spectacole şi demonstraţii de arte marţiale au fost pregătite pentru cei peste 35.000 de turişti care sunt aşteptaţi să ajungă la mare în minivacanţa de 1 Mai. Hotelierii s-au pregătit din timp cu pachete de cazare şi oferte speciale şi, ca în fiecare an, cluburile vor surprinde prin petrecerile organizate, festivaluri de muzică. De asemenea, şi centrele balneo – spa sunt deschise, iar turiştii nu trebuie decât să se bucure de zilele libere şi de vreme frumoasă, condiţiile meteo anunţându-se a fi favorabile.

Startul sezonului estival va fi dat printr-un spectacol, sâmbătă, 30 aprilie, în Piaţeta Perla din Staţiunea Mamaia, începând cu ora 16.00. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Lucian Colareza şi columbienii Danny Mazo şi Widy care, împreună cu Pepe, îi vor încânta pe cei prezenţi cu ritmuri latino. Evenimentul va fi condimentat cu demonstraţii de arte marţiale – Taekwondo, piesa de teatru „Plata Birului”, precum şi multe alte surprize pentru părinţi, copii şi iubitori ai distracţiei.

Armata nigeriană a împuşcat sau a ars de vii peste 350 de civili şi apoi le-a aruncat cadavrele într-o groapă, în urma unei confruntări care a avut loc în nordul ţării în luna decembrie. Potrivit raportui elaborat de organizaţia Amnesty International, care include mărturii şi imagini surprinse din satelit în care poate fi văzut un posibil mormânt comun, armata nigeriană a atacat ilegal membri ai Mişcării Islamice (IMN) şi apoi a încercat să ascundă aceste crime.

În perioada 12-14 decembrie 2015, peste 350 de bărbaţi, femei şi copii aparţinând sectei Shia au fost ucişi în oraşul Zaria din statul Kaduna. Violenţele au izbucnit după ce susţinătorii IMN – unii dintre ei fiind înarmaţi cu bâte şi cuţite – au refuzat să permită unui convoi al armatei să traverseze o şosea situată în apropiere de sediul mişcării.

Preşedintele american Barack Obama a intervenit după cum era aşteptat în politica Marii Britanii, sfătuind britanicii să respingă Brexitul şi să rămână în Uniunea Europeană. Premierul Marii Britanii David Cameron va organiza pe 23 iunie un referendum privind exitul Regatului Unit din UE, un vot care pune de asemenea în balanţă încrederea populară în guvernarea sa. Guvernul lui Cameron susţine rămânerea în UE şi speră ca intervenţia lui Obama să convingă poporul britanic.

O maşină în care era instalată o bombă de mare putere a fost depistată în sudul Ucrainei, pe litoralul Mării Negre. În cursul unei operaţiuni desfăşurate în districtul Genicheski, a fost depistat un vehicul suspect marca Daewoo. La inspectarea vehiculului, au fost găsite substanţe explozive şi un detonator.
O bombă a explodat, pe 14 aprilie, în localitatea Novoalekseievka din regiunea Herson, atentatul soldându-se cu moartea unei persoane şi rănirea altor patru. Confruntări între armata ucraineană şi insurgenţi separatişti proruşi au loc în sud-estul Ucrainei începând din martie 2014, bilanţul fiind, potrivit estimărilor, de peste 9.000 de morţi.

Bilanţul cutremurului de 7,8 grade şi replicilor telurice din Ecuador a ajuns la 602 morţi, iar alte 130 de persoane sunt dispărute. Cea mai puternică replică recentă a avut loc joi seară (vineri dimineaţă, ora României), în zona Portoviejo, la adâncimea de doar zece kilometri, fiind de 6,0 grade pe scara Richter. Seismul de 7,8 grade pe scara Richter produs sâmbăta trecută a fost urmat de circa 700 de replici. În ultimele 48 de ore, în Ecuador au fost peste 70 de replici seismice.

Două avioane militare israeliene au fost trimise pentru a intercepta un avion de pasageri care nu putea fi identificat, aeronava civilă fiind escortată pe Aeroportul din Tel Aviv, unde a aterizat în siguranţă. Avionul de pasageri aparţine companiei egiptene Air Sinai şi zbura din Cairo spre Tel-Aviv. Echipajul aeronavei a omis să se identifice, probabil din cauza unor probleme la sistemele de comunicaţii.

Pilotul avionului de vânătoare sirian prăbuşit la periferia oraşului Damasc a fost capturat de reţeaua teroristă Stat Islamic, susţine agenţia de presă a organizaţiei fundamentaliste sunnite. Un avion militar s-a prăbuşit vineri la periferia oraşului sirian Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în timp ce organizaţia teroristă Stat Islamic susţine că aparatul aerian a fost doborât. OSDO nu a precizat cărei ţări aparţine avionul prăbuşit. Siria, Rusia şi coaliţia coordonată de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria.

Un bărbat a împuşcat mortal cinci persoane şi s-a sinucis, într-un incident armat produs în statul american Georgia, după un atac similar în Ohio, al cărui bilanţ a ajuns la opt morţi. Autorităţile americane au stabilit că autorul crimelor este Wayne Hawes. Individul a deschis focul în două case situate în localitatea Appling, la circa 40 de kilometri vest de oraşul Augusta.

SPORT

Devine tot mai clar că următoarea destinaţie a lui Mircea Lucescu va fi Turcia. Tehnicianul român a anunţat că o va părăsi pe Şahtior la finalul sezonului, iar Trabzon, Fernerbahce şi Galatasaray se luptă pentru a obţine semnătura antrenorului în vârstă de 70 de ani. Galatasaray se află în pole-position în această cursă. Cenk Ergun, directorul sportiv al clubului, a luat deja legătura cu Lucescu şi i-a propus acestuia o întrevedere pentru a stabili datele contractuale.

Lucescu pare dispus să asculte oferta celor de la Galatasaray şi a anunţat că se va prezenta la negocieri după data de 15 mai când se va încheia campionatul din Ucraina. Galatasaray are şi variante de rezervă în eventualitatea în care nu va putea să-l convingă pe „Il Luce”: Marcelo Bielsa şi Lucien Favre. Mircea Lucescu a mai antrenat-o pe Galatasaray între 2000 şi 2002, perioadă în care a câştigat titlul şi Supercupa Europei.

Într-un final de sezon în care Steaua ratează obiectiv după obiectiv, ”frăţia” autodeclarată între Reghecampf şi Stoica este pusă la îndoială chiar de declaraţiile celor doi. Comunicarea în presă este ireproşabilă pentru cuplul profesional format din Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica. Cei doi oameni din staff-ul Stelei au încercat să păstreze un discurs comun în ultima perioadă, una în care clubul la care sunt angajaţi au ratat două obiective importante, titlul şi Cupa României. Pe măsură ce ratează din obiective, discursul celor doi pare să urmeze drumuri separate, iar un ultim exemplu este dat de mărturisirile recente ale celor care se recomandă drept ”fraţi”.

Biancăi Răzor (22 de ani), una dintre cele mai valoroase sprintere din ţară. Eleva antrenoareai Ana Ille e specialistă în proba de 400 m. Luna trecută, sportiva din Cluj a cucerit medalia de bronz cu ştafeta de la 4×400 m (Adelina Pastor, Angelina Miklos, Mirela Lavric), la Campionatul Mondial indoor de la Portland (Statele Unite). Răzor s-a antrenat anul trecut la academia celebrului Michael Johnson. Sprinturile în apă, dedicaţia recordmenului mondial de la 400 m şi cizmele-minune de refacere sunt câteva dintre repereele unei perioade în care Răzor, exponenta unei probe tehnice, a atins maturitatea profesională

Eleva cu codiţe Răzor Bianca abia îşi amesteca într-un penar stilourile, pixurile şi cariocile. Şi câteva vise. Vise şi visuri. Unele aveau să prindă contur, altele aveau să-i coloreze viaţa. Iar de atletism şi-a legat soarta din trei priviri şi două mişcări. Fata cu ochi de un albastru gri are 21 de ani şi tot felul de amintiri sportive de povestit la bătrâneţe. E multiplă campioană naţională în proba de 400 m la toate categoriile de vârstă şi gândul că a doua ediţie de JO a carierei se apropie o nelinişteşte.

Andrei Ivan rămâne cel mai curtat fotbalist din Liga 1 în acest moment, iar vârful de 19 ani are şanse mari să părăsească România în perioada de transferuri din vară. Dorit în iarnă de Steaua, dar şi de Espanyol Barcelona, Ivan a intrat acum în vizorul unor formaţii din Ligue 1. Cotidianul L’Equipe scrie că tânărul atacant român a fost propus unor echipe din Franţa şi există o posibilitate destul de mare ca Ivan să joace în campionatul din Hexagon din sezonul următor.

Adrian Ungur (193 ATP) a acces sâmbătă în manşa secundă a calificărilor de la Istanbul (Turcia), turneu dotat cu premii în valoare de 483.000 de euro, după ce l-a învins cu 6-1, 1-6, 6-2 pe japonezul Hiroki Moriya (204 ATP). Ungur şi-a revenit repede după eşecul suferit în această săptămână în primul tur de la Bucureşti (5-7, 2-6 cu Guido Pella), iar românul e hotărât să intre pe tabloul principal al unui nou turneu ATP. Adi a început cu dreptul la Istanbul, trecând cu emoţii însă de Hiroki Moriya, un japonez rudimentar pe zgură, suprafaţa pe care se desfăşoară turneul de categorie ATP 250.

Andreea Mitu (România) şi Ipek Soylu (Turcia) s-au calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Istanbul (Turcia), fără să joace nici măcar un game! Japonezele Naomi Hibino şi Kurumi Nara nu s-au prezentat la semifinala turneului din capitala Turciei, astfel că Andreea ajunge în a doua finală WTA a carierei. Andreea Mitu, alături de turcoaica Ipek Soylu, are o şansă bună să-şi treaca primul titlu WTA în palmares. Perechea Mitu/Soylu vor evolua duminică în ultimul act al turneului dotat cu 226.750 de dolari, împotriva echipei Xenia Knoll/Danka Kovinic (Elveţia/Muntenegru). Knoll şi Kovinic au dispus în penultimul act de Renata Voracova/Laura Pous Tio (Cehia/Spania), scor 6-4, 6-2.

Espanyol a înregistrat trei înfrângeri în ultimele cinci etape din Primera Division (celelalte două meciuri s-au încheiat cu remize), iar echipa lui Gâlcă ocupă poziţia a 15-a, cu 37 de puncte. Espanyol are un avans de 5 puncte faţă de primul loc retrogradabil, cu menţiunea că echipele din subsolul clasamentului nu au jucat încă în etapa a 35-a. Tehnicianul român a pierdut partida cu Las Palmas, scor 0-4, şi are din nou emoţii în privinţa retrogradării. Gazdele au marcat primul gol în primul minut de prelungiri al primei reprize, iar în actul secund au mai înscris de trei ori.

Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, brazilianul Pele nu a jucat niciodată în cariea sa la un club din Europa, dar a dezvăluit că a avut o ofertă de la Real Madrid în perioada în care evolua pentru Santos şi a fost la un pas de a semna cu echipa din capitala Spaniei. A câştigat Cupa Mondială de trei ori în carieră, a înscris peste o mie de goluri în carieră, însă niciunul pentru o echipă din Europa, desi a avut numeroase oferte. Brazilianul Pele, poate cel mai important fotbalist al tuturor timpurilor a povestit la lansarea filmului „Pele: Naşterea unei legende”, că a fost aproape de a ajunge pe Santiago Bernabeu, însă mutarea a picat în ultimul moment.

O brigadă românească, cu Teodora Albon la centru, va oficia duminică, 24 aprilie, la partida dintre VfL Wolfsburg şi 1. FFC Frankfurt, din manşa întâi a semifinalelor Ligii Campionilor Europeni la fotbal feminin. Din brigada românească mai fac parte asistenţii Petruţa Iugulescu şi Mihaela Gomoescu dar şi Cristina Dorcioman, care va fi al patrulea oficial.

Jiangsu Suning, echipa antrenată de românul Dan Petrescu, a remizat, scor 1-1, în meciul jucat cu Guangzhou R&F, în deplasare, din etapa cu numărul şase a campionatului Chinei. Brazilienii Alex Teixeira, fostul jucător al lui Mircea Lucescu la Şahtior, şi Ramires, cumpărat de la Chelsea, au început meciul ca titulari, dar nu s-au făcut remarcaţi în ciuda sumelor exorbitante plătite în schimbul serviciilor lor. Ramires a fost schimbat în minutul 55 cu un alt brazilian, Jo, cel care avea să aducă formaţiei lui Dan Petrescu un punct în prelungiri.

FC Voluntari se mută în casă nouă. După ce pe tot parcursul sezonului a jucat meciurile de „acasă” pe terenul lui Dinamo, echipa ilfoveană va evolua în sfârşit pe stadionul propriu. Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari a primit toate avizele şi poate găzdui meciuri din Liga 1. Prima partidă care se va disputa pe noua arenă este confruntarea dintre FC Voluntari şi CS U Craiova, meci din etapa a opta a play-out-ului programată luni, ora 18:00.

Barcelona încearcă din răsputeri să-l vândă pe Neymar în această vară. Contractul brazilianului expiră în 2018, iar o eventuală prelungire va veni la pachet şi cu un salariu pe măsură. Clubul catalan nu-şi permite o asemenea cheltuială, iar The Sun scrie că Manchester United a intrat deja pe fir. „Diavolii” i-au promis lui Neymar un salariul săptămânal de 300.000 de lire sterline dacă va alege să vină pe „Old Trafford”. Brazilianul câştigă 77.000 de lire sterline pe săptămână la Barcelona, însă o dată cu prelungirea contractului automat va cere şi o mărire a remuneraţiei. Clubul blaugrana nu doreşte să facă acest pas pentru a nu destabiliza bugetul echipei.

Rafa Benitez, care va juca cu Newcastle United împotriva fostei sale echipe, Liverpool spune că îşi doreşte ca aventura sa la Newcastle să fie una de lungă durată, mai ales că fanii noii sale echipe i-au promis că îl vor susţine necondiţionat. În vârstă de 56 de ani, Rafa Benitez, este optimist că echipa sa va evita retrogradarea şi va evolua şi în sezonul viitor în Premier League. Jurnaliştii britanici au dezvăluit însă că tehnicianul spaniol va pleca dacă nu va reuşi salvarea de la retrogradare cu echipa de pe St James’s Park.

Jores Okore, fundaşul echipei engleze de fotbal Aston Villa a refuzat postura de rezervă la meciul cu Bournemouth iar managerul interimar al formaţiei din Birmingham nu a stat pe gânduri şi l-a trimis să se antrenze alături de jucătorii de la U21. Managerul interimar al lui Aston Villa a anunţat că nu este interesat să continue pe Villa Park şi după finalul sezonului. Black este la conducerea echipei de la demisia fostului antrenor Remi Garde şi a recunoscut că foloseşte aceleaşi metode ca şi Alex Ferguson când vine vorba despre indisciplina jucătorilor.

Neînvinşi în deplasare în ultimele 7 luni, ieşenii speră să-şi păstreze invincibilitatea pe teren străin şi după meciul din Gruia, cu CFR Cluj. Elevii lui Nicolo Napoli simt că pot profita de oboseala şi de euforia instalată în lotul ardelenilor după calificarea în finala Cupei României. Antrenorul Nicolo Napoli spune că elevii săi vor aborda meciul din Gruia la victorie, dar s-ar mulţumi şi cu un egal.

Digisport le face o surpriză frumosă iubitorilor de box din România. Postul a anunţat că va transmite în direct şi în exclusivitate pentru ţara noastră evenimentul de la finele săptămânii viitoare de la Washington, meciul pentru titlul mondia WBC la supermijlocie dintre românul Lucian Bute şi suedezul Badou Jack. Boxerul de culoare este deţinătorul centurii mondiale pe care Bute a promis că o va duce cu el la întoacerea în Canada. Partida va avea loc în jurul orei 6:30, în data de 1 mai (30 aprilie la Washington).

În aceeaşi gală va avea loc şi lupta pentru tiltul mondial IBF la supermijlcie, între britancul James DeGale şi mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii din cele două meciuri de titlu vor boxa undeva în toamnă pentru unificare. Badou Jack a câştigat centura WBC în urmă cu un an, după o victorie surprinzătoare (majority decision) în faţa lui Anthony Dirrell. În septembrie 2015, el şi-a apărat cu succes titlul (split decision) în faţa britanicului George Groves. Jack face parte din echipa lui Floyd Mayweather.

PROGNOZA METEO
23 Aprilie 2016

Vremea va deveni în general instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, îndeosebi dupã-amiaza și noaptea. Astfel de fenomene se vor semnala în zona de munte și în sud-vest și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantitãțile de apã vor putea fi mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade.

Bucuresti

Cerul va avea innorãri îndeosebi în a doua parte a intervalului și vor fi condiții pentru averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *