Stiri pe scurt 22 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 22 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  22  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 22 mai. In anul 1858, s-au deschis lucrările Conferinţei de la Paris a marilor puteri, care trebuia să elaboreze o Convenţie privind organizarea Principatelor Române.

Noul ministru al Muncii, Dragoş Pâslaru, a dat asigurări că legea privind creşterea indemnizaţiei pentru mame, precum şi a perioadei de plată, va intra în vigoare exact aşa cum prevede legea, de la 1 iulie. El a precizat că noile prevederi se aplică şi mamelor care sunt în concediu fără plată sau s-au întors la serviciu, iar detaliile vor fi publicate în dezbatere publică, săptămâna viitoare. Întrebat despre finanţare, Dragoş Pâslaru a precizat că aceasta se va realiza în urma rectificării bugetare.

Legea privind creşterea indemnizaţiei pentru mame a fost adoptată în luna aprilie 2016, după mai multe luni de dezbatere şi tensiuni între Parlament şi Guvern. Ulterior promulgării, premierul Dacian Cioloş a menţionat că Guvernul nu are bani pentru astfel de majorări şi a solicitat Parlamentului să indice sursa. În cele din urmă, premierul a venit cu asigurări că legea va fi pusă în aplicare.

Peste 1.500 de persoane de peste 100 de ani au fost scoase din bazele de date de la Evidenţa Populaţiei după ce s-a descoperit că figurau deşi erau decedate, fiind făcute acum verficări pentru alte peste 1.000 pentru care există informaţii că au încetat din viaţă, dar nu sunt acte care să ateste. Rămân însă cu semnul întrebării, şi se fac în continuare verificări, pentru alte 1.014 de persoane tot cu vârsta de peste 100 de ani. Tot în contextul alegerilor din acest an sunt verificate şi persoanele care, în această perioadă, fac solicitări de schimbare a reşedinţei.

Discuţiile despre legea dării în plată durează de un an de zile şi am primit asigurări că totul este clar, totuşi primul client care a vrut să utilizeze legea s-a blocat şi acest lucru este o notă proastă pentru iniţiatori şi cei implicaţi, a spus Radu Georgescu, managing partner la CFO Network. El a adăugat că notarii au zis că nu ştiu cum se impozitează şi au trimis adresă către Ministerul Finanţelor, exact din prima zi. Ministerul Finanţelor a stabilit că valoarea la care se calculează impozitul pe venit în cazul dării în plată este cea a debitului, care cuprinde datoriile din contractele de credit, cu tot cu accesorii, fără costuri suplimentare.

Duminică, la nivel naţional, are loc prima dintre cele trei simulări ale alegerilor locale, la care va fi testat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului multiplu. Simularea va fi realizată în condiţii cât mai apropiate de cele din timpul votului, pentru a putea identifica şi remedia eventuale disfuncţionalităţi, anunţa ministrul Petre Tobă la începutul lunii mai. Verificarea de duminică este organizată de Autoritatea Electoral Permanentă(AEP) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale(STS). Reprezentanţii acestor instituţii sunt sprijiniţi la testare de cei din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei şi prefecturi.

Candidatul PDS la Primăria sectorului 5, Marian Vanghelie, promite în viitorul mandat construcţia unui cartier de 85.000 de locuinţe, un ”veritabil oraş în oraş”. El a adăugat că este important să continue izolarea termică a tuturor blocurilor din sector, oferind şi un motiv pentru care nu a fîăcut-o până în prezent. El a mai scris că nu îi uită nici pe pensionari şi pe cei cu venituri mici, care „în mod nepermis au fost neglijaţi în ultimul an”.

Edilul suspendat al sectorului 5 este judecat pentru corupţie. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20% din încasări.

Aproximativ două treimi (62%) dintre afacerile nou-înfiinţate dintr-un an sunt create de către foşti muncitori calificaţi şi necalificaţi, o treime (34,5%) sunt pornite de ingineri şi doar 3,5% aparţin foştilor manageri. Acesta a mai precizat că angajaţii sunt încurajaţi să intre în antreprenoriat şi de faptul că au un loc de muncă stabil şi un venit fix care le permite să obţină un credit pentru o investiţie iniţială şi astfel prind curaj să intre în afaceri.

Preţul mediu pe litrul de benzină a fost în primele trei luni ale anului cu 10% mai mic decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce litrul de motorină a fost cu aproape 17% mai ieftin. Astfel, un litru de benzină costa în medie circa 5,3 lei, în timp ce unul de motorină avea valoarea de 5,4 lei. In primele trei luni ale anului Petrom a vândut cu 4% mai multe produse rafinate, pe segmentul cu amănuntul creşterea în volume fiind de 3%. La nivel consolidat, OMV Petrom a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări de 3,5 miliarde de lei, cu 17% mai mici comparativ cu perioada similară din 2015 şi un profit net de 288 milioane de lei, în scădere cu 17%. Profitul a fost generat aproape în totalitate de segmentul de rafinare şi marketing.

Angajaţii care lucrează de acasă sunt mai productivi şi mai fericiţi, cel puţin acestea sunt concluziile unora dintre cele mai recente studii ale specialiştilor în resurse umane. Privită iniţial cu scepticism din partea angajatorilor, politica denumită „remote work“ sau „télétravail“ începe să devină un atu la recrutare, mai ales atunci când firmele caută specialişti cu competenţe greu de găsit pe piaţă.

Poliţia Neamţ a deschis, un dosar penal pentru infracţiunile de vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănatatea în muncă, după ce, vineri seară, mai multor persoane li s-a făcut rău la concertul Carla’s Dreams. Nouă persoane care asistau la concertul Carla’s Dreams au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, dintre acestea patru fiind transportate la spital.

Claudiu Bleonţ spune într-un interviu că piesa „Cum se cuceresc femeile” de Woody Allen, montată la Teatrul Metropolis, l-a ajutat să îşi descopere „straturile de eu”, actorul vorbind despre pasiunea sa pentru textele şi filmele regizorului american şi făcând mărturisi despre sine. Lumea văzută prin ochii personajului creat de Woody Allen din spectacolul „Cum se cuceresc femeile” are multe similitudini cu modul în care actorul Claudiu Bleonţ vede societatea, tinerii, viaţa din România de astăzi.

Prin Allen Felix, personajul principal interpretat de Claudiu Bleonţ în spectacolul de la Teatrul Metropolis, regizat de Liviu Lucaci, un personaj cu tribulaţii sexuale, fantezii, neputinţe, căutări şi ratări profund umane şi cu dorinţă a de a se face înţeles şi iubit, Bleonţ a vorbit despre sine. Potrivit actorului în vârstă de 56 de ani, omului contemporan nu trebuie să îi fie frică de propria sa năruire, de propriul său „dezastru personal”, de eşec, de respingere, de frustrări, de pasiuni precum şi de propriile slăbiciuni întrucât atunci când totul se năruie este posibilă o nouă reconstrucţie întrucât trebuie să scăpăm de straturile de „eu” fals pentru a ajunge la sine.

Pe 28 şi 29 mai au loc primele evenimente din cadrul ediţiei a V-a a Mogoşoaia ClasicFest. Fotografie, concerte de chitară şi violoncel, lecturi publice. Un univers cultural de la Astor Piazzolla la Napoleon şi Kafka. Festivalul va debuta sâmbătă 28 mai, în Sala Scoarţelor, unde de la ora 12 va avea loc prezentarea expoziţiei de fotografie “Instantanee muzicale”, aparţinând cursanţilor la Academia ICon Arts, urmată de recitalul susţinut de chitariştii Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ. Aceştia vor interpreta lucrări de: William BYRD, Mauro GIULIANI, Georg Friedrich HANDEL şi Astor PIAZZOLLA.

Cercetătorii australieni au publicat un studiu în revista Nature Scientific Reports care susţine că un incident de amploare, precum o deversare masivă de cărbune, ar putea ucide coralii şi peştii din cel mai mare sistem de recifuri de corali din lume. Specialiştii australieni au emis această teorie după ce au realizat un experiment, în cadrul căruia au expus o serie de specii marine la diferite niveluri de praf de cărbune. S-a demonstrat astfel că organismele care au intrat în contact cu concentraţii mari de cărbune au murit în decurs de două săptămâni. Coralii expuşi la concentraţii mai scăzute de cărbune au supravieţuit mai mult, însă cei mai mulţi dintre ei au murit după o lună.

O parte dintre peşti, dar şi iarba de mare, nu a reuşit să facă faţă concentraţiei mari de praf de cărbune, însă acesta doar a redus creşterea acestor populaţiilor la jumătate, în comparaţie cu cele care trăiau în apă limpede. Până acum nu au existat scurgeri majore de cărbune în zona Marelui Recif, însă eşuarea vasului chinez Shen Neng 1, în largul coastei Queensland-ului, în anul 2010, a arătat cât de dezastruoase ar putea fi consecinţele unui asemenea incident pentru organismele marine. Atunci, încărcătura de 60.000 de tone de cărbune de pe navă nu a fost pierdută, însă, după ce s-a scufundat, vaporul a distrus o parte a recifurilor pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri. Tot în timpul acelui accident, peste 4 tone de păcură au ajuns în apele Oceanului Pacific.

Anul trecut au fost înregistrate cele mai multe infecţii nosocomiale din ultimii cinci ani – 12.316, numărul total al acestora în perioada 2010-2015 depăşind cifra de 57.000, reiese din documentele trimise de Ministerul Sănătăţii Parlamentului.În 2010 au fost raportate 8.105 infecţii nosocomiale, în 2011 8.463, iar în 2012 8.278 de infecţii nosocomiale. Din 2013 numărul acestora a crescut constant. Astfel, în 2013 au fost 9.296 infecţii nosocomiale, în 2014 10.630, iar în 2015 12.316 infecţii nosocomiale. Anul trecut au fost verificate 367 de unităţi sanitare şi s-au aplicat 626 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 369 de amenzi în valoare totală de 340.900 de lei, 3 decizii de suspendare a activităţii şi au fost emise 254 de avertismente.

Un şofer chinez a fost amendat după ce a fost suprins conducând pe o autostradă trei camioane încărcate unul peste celălalt. Poliţiştii de pe autostrada din provincia nordică a Chinei Shanxi nu au fost însă deloc amuzaţi de situaţie şi l-au reţinut pentru supraîncarcarea camionului său. Bărbatul însă şi-a motivat alegerea prin faptul că transportul legal al unei asemenea încărcături este exorbitant şi nu şi-l poate permite. Cu toate acestea, poliţiştii rutieri i-au dat şoferului o amendă de 200 de yuani, echivalentul a 30 de dolari, şi un punct penalizare şoferului.

Cel puţin două persoane au murit şi alte 11 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul la un concert în oraşul austriac Nenzing, înainte ca atacatorul să se sinucidă. Bărbatul înarmat a început să tragă, aparent la întâmplare, în mulţimea strânsă la un concert în aer liber organizat de un club local de motociclişti, omorând doi oameni şi rănind alţi 11, înainte de a se sinucide. Presa locală, care citează echipajele de salvare, a anunţat că o parte din răniţi sunt în stare gravă. Susanne Dilp, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că nu poate confirma aceste informaţii, spunând doar că starea răniţilor este „foarte diversă.”

Mollahul Akhtar Mansour, cunoscut drept liderul talibanilor „a fost cel mai probabil” ucis în timpul unui atac cu dronă. Akhtar Mansour, liderul mişcării fundamentaliste talibane, a fost ucis într-un atac american cu drone, în zona de la frontieră dintre Afganistan şi Pakistan, a afirmat Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor. În ceea ce priveşte rezultatul atacului, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a declarat că „Datele privind raidul aerian încă sunt examinate şi va oferi mai multe informaţii pe măsură ce acestea devin disponibile.”

Grecia se pregăteşte pentru un nou val de măsuri de ausferitate, în condiţiile în care creditorii internaţionali si FMI-ul nu se pot hotărî asupra nivelului de relaxare a datoriei. Parlamentul din Atena va vota măsuri care variază de la accize pe cafea până la transferul mai multor proprietăţi deţinute de stat într-un fond de privatizare. Aceasta dezbatere legată de măsurile de austeritate va testa coaliţia condusă de Tsipras, care are o majoritate fragilă. Creditorii internaţionali, în frunte cu Germania, nu vor să asculte apelul FMI de a reduce tintele extrem de abitioase de rambursare a datoriei de către Grecia. Aprobarea măsurilor de austeritate este obligatorie pentru dezgheţarea următoarei tranşe din bailut-ul furnizat de Mecanismul de Stabilitate Europeană.

SPORT

Denis Alibec a reuşit un sezon de excepţie la Astra, stagiune la finele căreia a câştigat titlul de campion cu gruparea din Giurgiu. Atacantul în vârstă de 25 de ani a fost luat de Anghel Iordănescu în lotul preliminar pentru Campionatul European, iar în aceste condiţii ofertele pentru vârful Astrei vin pe bandă rulantă. Totuşi, Alibec este netransferabil. Anunţul a fost făcut de preşedintele Astrei, Petre Buduru, care a declarat că jucătorul va rămâne la Giurgiu pentru a ajuta echipa să se califice în grupele UEFA Champions League.

Ioan Andone are primele probleme la Dinamo. „Fălcosul”, care ar reveni pe banca lui Dinamo după cinci ani, a intrat în atenţia fanilor din „Ştefan cel Mare” după ce a anunţat care sunt primele transferuri pe care intenţionează să le facă. Suporterii dinamovişti nu sunt de acord cu revenirile lui Ţucudean şi Bălgrădean, jucători pe care îi consideră „mediocri” şi „trădători”.

Manchester United a cucerit Cupa Angliei, după ce a trecut de Crystal Palace, scor 2-1, în finala disputată pe stadionul Wembley, din Londra. Trofeul obţinut sâmbătă seară nu îl salveză pe Van Gaal. Tehnicianul olandez va pleca de pe „Old Trafford”, locul său urmând a fi luat de Jose Mourinho. „The Special One” va fi noul antrenor al lui United, numirea oficială fiind o chestiune de zile. Jorge Mendes, agentul lui Mourinho, va veni marţi în Anglia pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului astfel încât tehnicianul în vârstă de 53 de ani să parafeze înţelegerea cu „Diavolii”.

Paris Saint Germain a câştigat, sâmbătă seară, Cupa Franţei, după ce a învins în finala competiţiei, scor 4-2, pe Olympique Marseille, iar acesta este al treilea trofeul din acest sezon pentru echipa lui Laurent Blanc, după cucerirea campionatului şi a Cupei Ligii. A fost ultimul meci jucat de suedezul Zlatan Ibrahimovic la PSG, după 4 ani petrecuţi la Paris, în care atacantul de 34 de ani a cucerit 12 trofee.

PSG a început deja căutările pentru un nou atacant de clasă şi cel mai aproape de o venire la Paris este Gonzalo Higuain. Potrivit LeParisien, oficialii lui PSG au demarat deja discuţiile cu Napoli şi Higuain pentru o trecere a argentinianului în Ligue 1. Nicola Higuain, fratele atacantului care este şi agentul acestuia, a fost week-end-ul trecut în Franţa pentru a intermedia transferul ce s-ar ridica la 60 de milioane de euro.

Norbert Trandafir (28 ani) s-a calificat în finala probei de 50 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de Nataţie de la Londra, după ce a încheiat pe locul 4 în seria în care a luat startul. Înotătorul român a fost cronometrat cu timpul de 22:12, suficient pentru a obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din această vară. Norbert Trandafir devine astfel al doilea înotător din delegaţia României după Robert Glinţă care va fi prezent la competiţia supremă din Brazilia şi al 73-lea membru (dacă luăm în considerare faptul că atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef nu vor participa la JO după ce au fost depistaţi pozitiv la un control antidoping ţi au fost suspendaţi provizoriu).

Federaţia Română de Tenis de Masă a anunţat, printr-un comunicat de presă, că sportivul român Adrian Crişan s-a calificat la Jocurile Olimpice din Brazilia, ce se vor disputa în perioada 5-21 august la Rio de Janeiro. Federaţia Română de Tenis de Masă a primit o înştiinţate din partea ITTF, prin care i se comunica faptul că echipa naţională de fete, formată din Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro şi Bernadette Szocs, este calificată la Jocurile Olimpice, de la Rio. România participă la Rio cu numărul maxim de sportive, două, la simplu, Eliza Samara şi Daniela Dodean Monteiro. La masculin România va fi reprezentată, de doi sportivi: pe lângă Adrian Crişan, la Rio este calificat şi Ovidiu Ionescu.

CSM CSU Oradea a făcut un prim pas către primul titlu de campioană din istoria baschetului masculin, după ce a câştigat sâmbătă seara, pe teren proroiu, cu 85-79 partida cu BC Mureş. Bihorenii au câştigat partida la mare luptă, la capătul unei dispute echilibrate, dar în care oaspeţii au impus tempoul. Cu câteva excepţii, BC Mureş a condus permanent pe tabela de marcaj în primele 30 de minute. Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la începutul sfertului 3, când Goran Gajovic a înscris pentru 44-37.

Gigi Becali pregăteşte schimbări majore în lotul Stelei în această iarnă şi a anunţat deja despărţirea de 10 jucptori. Ciprian Marica, Paul Pîrvulescu, Cornel Râpă, Timo Gebhart, Houssine Kharja, Gabi Iancu şi Nicandro Breeveld şi-au dat deja acceptul pentru rezilierea contractelor, în timp ce Gregory Tade, Jean Sony Alcenat şi Tha’er Bawab refuză deocamdată condiţiile impuse de Steaua, însă e clar că roş-albaştrii nu se vor mai baza pe cei trei şi în sezonul viitor. Iar lista plecărilor poate creşte în zilele următoare, unul dintre cei vizaţi fiind fostul căpitan al echipei Alexandru Bourceanu. În vârstă de 31 de ani, închizătorul a revenit la Steaua în iarnă, la cererea tehnicianului Laurenţiu Reghecampf, însă prestaţiile sale au fost în general dezamăgitoare.

Fundaşul echipei Schalke 04, Roman Neustadter, născut în Ucraina şi fără cetăţenie rusă, a fost inclus de către antrenorul Leonid Slutskiy în lotul naţionalei Rusiei pentru Campionatul European din Franţa, ce va începe peste 19 zile. Oficialii Federaţiei de la Moscova au luat o decizie surprinzătoare: l-au inclus în lotul naţionalei Rusiei pentru Campionatul European pe Roman Neustadter, de la Schalke 04. Fundaşul în vârstă de 28 de ani, născut în Ucraina, la Dnepropetrovsk, nu are cetăţenie rusă şi a jucat până acum pentru aproape toate loturile de tineret ale Germaniei. Mai mult, Neustadter a debutat şi la naţionala mare, pentru care a evoluat în două meciuri amicale, cu Ecuador şi Olanda.

Pep Guardiola, noul antrenor al lui City, vrea să dea o primă lovitură rivalilor de United. Guardiola doreşte să-l transfere la noua sa echipă pe Leroy Sane de la Schalke, jucător care se află şi pe lista „diavolilor”. Leroy Sane, mijlocaş ofensiv în vârstă de 20 de ani, este cotat la 35 de milioane de lire sterline după un sezon foarte bun reuşit în Germania şi a atras atenţia cluburilor din Manchester. În aşteptarea duelului cu Mourinho din Premier League, „The Special One” nu a fost deocamdată confirmat oficial pe „Old Trafford”, Guardiola încearcă să câştige o primă bătălie cu vechiul său rival.

Juventus Torino, campioana ultimului sezon din campionatul Italiei, a câştigat, sâmbătă, scor 1-0, după prelungiri, meciul jucat cu AC Milan în finala Cupei Italiei şi a realizat eventul în acest sezon de Serie A. Echipa antrenată de Masimiliano Allegri a reuşit să cucerească eventul pentru al doilea an consecutiv. După acest rezultat, AC Milan nu a reuşit calificarea în niciuna dintre competiţiile europene ale sezonului viitor. Este al doilea an consecutiv când echipa patronată de Silvio Berlusconi nu se califică în Europa.

Paris Saint Germain a câştigat, Cupa Franţei, după ce a învins în finala competiţiei, scor 4-2, pe Olympique Marseille, iar acesta este al treilea trofeul din acest sezon pentru echipa lui Laurent Blanc, după cucerirea campionatului şi a Cupei Ligii. A fost ultimul meci jucat de suedezul Zlatan Ibrahimovic la PSG, după 4 ani petrecuţi la Paris, în care atacantul de 34 de ani a cucerit 12 trofee. În urma acestui rezultat, Paris Saint Germain câştigă al treilea trofeu din acest sezon, după titlul de campioană şi Cupa Ligii. Formaţia antrenată de Laurent Blanc a fost eliminată în sferturile de finală din Liga Campionilor, de Manchester City.

Bayern Munchen a câştigat, Cupa Germaniei, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare, în finala disputată pe stadionul din Berlin, acesta fiind ultimul trofeu pentru antrenorul Pep Guardiola la conducerea campioanei Germaniei. Partida dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund s-a terminat la egalitate după 90 de minute, scor 0-0 şi câştigătoarea s-a decis la loviturile de departajare.

Sokratis şi Bender au ratat pentru Borussia Dortmund, în timp ce Bayern a ratat prin Kimmich, iar formaţia lui Pep Guardiola s-a impus cu scorul de 4-3. Este a doua Cupă a Germaniei pentru Pep Guardiola şi a treia pentru formaţia bavareză în ultimii patru ani. Totodată, Bayern Munchen are în palmares 18 Cupe ale Germaniei, un alt record doborât sub conducerea tehnicianului spaniol.

CSM Ploieşti este a doua echipă din Liga Naţională de handbal masculin care a retrogradat la sfârşitul acestui sezon, după Danubius Galaţi. Echipa din judeţul Prahova a pierdut în ultima etapă a play-out-ului cu 32-26 în deplasare cu Minaur Baia Mare, astfel că a fost depăşită în clasament de CSM Focşani, victorioasă tot în deplasare cu 37-32 pe terenul Energiei Tg. Jiu.

Formaţia din Focşani va merge astfel la un turneu de baraj cu Ştiinţa Municipal Bacău, CSU Suceava, CSM Satu Mare, CSM Oradea şi Minaur sau HC Vaslui. Cele două echipe şi Energia Tg. Jiu au terminat la egalitate de puncte la sfârşitul sezonului play-out, însă nu este încă cert cine merge în turneul de baraj şi cine a scăpat de emoţii. Dacă vor conta doar rezultatele directe din play-out, atunci HC Vaslui şi Energia Tg. Jiu s-au salvat. Dacă se iau în considerare şi meciurile directe din sezonul regular, atunci Minaur şi Energia Tg. Jiu au scăpat de barajul de promovare / retrogradare.

PROGNOZA METEO
22 Mai 2016

Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a zilei în zonele montane, în special în Carpații Orientali, unde pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice. În restul țãrii ploi de scurtã duratã vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 27 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade, mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. În orele dimineții vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *