Stiri pe scurt 22 Iulie 2016

loading...

Stiri pe scurt 22 Iulie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  22  Iulie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 22 iulie. In anul 1996, s-a desfăşurat, la Constanţa, aplicaţia militară „Cooperative Partner ’96”, la care au participat statele membre NATO – Grecia, Italia, Spania, SUA, Turcia, Gruparea navală de intervenţie din Mediterana şi statele partenere România, Bulgaria şi Ucraina.

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine continuă să fie în topul celor mai căutate din România şi din cadrul Universităţii din Bucureşti, cu 76 de candidaţi pe loc, la specializarea Limbi Moderne Aplicate. Cele mai căutate limbi la specializarea Limbă şi Literatură au fost italiană, portugheză, rusă, japoneză, arabă, neogreacă, concurenţa variind între 25 şi 6 pe loc în funcţie de limbă. Popularitatea domeniului de limbi străine nu este întâmplătoare. Recent, o companie de resurse umane a plasat această specializare printre cele mai căutate pe piaţa muncii, iar perspectivele de angajare pentru absolvenţii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine sunt variate, atât ca rol, cât şi ca industrie.

Irina Rahmanov, traducător şi fondator AcademiadeTraduceri.ro a explicat că posibilităţile de angajare sunt mari pentru cei care cunosc mai multe limbi străine, în domenii precum customer care, contabilitate, IT, outsourcing, HR sau turism. De asemenea, ei pot urma o carieră în traduceri şi interpretariat, fie ca angajaţi full-time într-o companie medie sau într-o multinaţională, fie ca freelanceri colaboratori pentru firme de traduceri din Romania sau străinătate. Experţii mai spun că absolvenţii care vor avea cele mai mari salarii, chiar şi de la prima angajare, vor fi cei care cunosc limbi mai puţin cunoscute, precum daneză, finlandeză, olandeză, norvegiană, suedeză, chineză, arabă, japoneză, rusă sau hindi.

Lamia Beligan, fiica lui Radu Beligan, a precizat într-un mesaj postat, pe Facebook că trupul neînsufleţit al regretatului actor, care a decedat pe 20 iulie, va fi depus, la ora 20:00, la biserica Colţea pentru Priveghi, iar sâmbătă dimineaţă, la TNB. Actriţa Lamia Beligan le-a mulţumit, totodată, în mesajul său, celor care i-au adus sprijin atât ei, cât şi familiei sale, în clipele triste cauzate de moartea regretatului actor. Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, sâmbătă 23 iulie, între orele 10.00 – 13.00. Actorul Radu Beligan va fi înmormântat, cu onoruri militare, deoarece fusese decorat cu Steaua României.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată sâmbătă în Capitală, pe mai multe bulevarde din zona centrală, pentru deplasarea cortegiului funerar cu sicriul actorului Radu Beligan, de la Teatrul Naţional I.L. Caragiale către Cimitirul Bellu pe următorul traseu: Piaţa Universităţii – Bd. I. C. Brătianu – Piaţa Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Şerban Vodă – Piaţa Eroii Revoluţiei – Cimitirul Bellu. Pentru buna desfăşurare a traficului rutier, recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze cu atenţie şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi pe traseul de deplasare „. Radu Beligan s-a stins din viaţă, la 97 de ani, la Spitalul Elias.

Fiica pacientului de la Spitalul de Arşi pe rănile căruia au fost filmate larve şi soţul acesteia, însoţiţi de un avocat, au ajuns la Poliţia Capitalei pentru a da declaraţii în dosarul deschis după decesul bărbatului, urmând ca la audieri să ajungă şi angajaţi ai unităţii medicale. La ieşirea din sediul instituţiei, femeia a declarat că medicilor care l-au tratat pe tatăl său „ar trebui să le fie ruşine pentru ce au făcut”. Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspectă după apariţia unei înregistrări cu un pacient internat în Spitalul de Arşi, pe rănile căruia se aflau larve. În dosar a dat declaraţii şi Camelia Roiu, medicul care a înregistrat imaginile. Anchetatorii au demarat şi o a doua anchetă, pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la unitatea medicală după o transfuzie sanguină greşită.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a mers la Spitalul de Arşi din Capitală, precizând că primăria va acorda 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Antestezie Terapie Intentivă a unităţii medicale. Secţia de Antestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi a fost închisă de Ministerul Sănătăţii, pentru a fi renovată. Măsura a fost luată după ce au fost demarate două anchete penale.

Justificarea „geostrategică” a statului român, prin instituţiile sale fundamentale, nu explică în niciun fel lipsa de reacţie în faţa unui precedent extrem de periculos cum e situaţia din Turcia. Judecătorul spune că este „tragic” faptul că „deţinătorii de azi ai puterii (absolute) în Turcia îşi justifică acţiunile profund antidemocratice tocmai pentru apărarea democraţiei: ei pretind ca apăra democraţia, că respectă valorile de drept, dar suspendă şi arestează judecători şi procurori, funcţionari publici, profesori”.

Un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme a avut loc pe Podul Băneasa din Capitală, una dintre maşini fiind răsturnată pe linia de tramvai. Circulaţia în zonă a fost oprită, patru persoane fiind rănite. Două dintre acestea au fost transportate la spital iar celelalte două au fost rănite uşor. În urma impactului, una dintre maşini s-a răsturnat pe linia de tramvai, astfel că, la momentul transmiterii ştirii, circulaţia în zonă este blocată. La faţa locului au ajuns echipaje de ambulanţă şi poliţie, fiind demarate cercetări pentru a se stabili cine este responsabil de producerea accidentului.

Cei doi cetăţeni acuzaţi că au încercat să o intimideze pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, au fost plasaţi în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia iniţiala a Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu a celor doi cetăţeni israelieni, aceştiia fiind puşi în libertate joi seara.

Doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o intimideze pe Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia. În acelaşi dosar este vizată şi o a treia persoane, Yossi Barkshtein.

Un român stabilit în Franţa declară, la o săptămână după atentatul de la Nisa, că francezii nu se simt în siguranţă şi nu mai au unitate naţională. În seara atentatului, el spune că a fost ridicat de Poliţie,pentru că a strigat în stradă, dar poliţiştii, nervoşi în egală măsură, nu i-au făcut nimic. Dan Rezmuves, un român stabilit de 17 ani în Franţa, spune că formarea unei Gărzi Naţionale din rezervişti militari, în contextul intensificării măsurilor de securitate, nu este o soluţie şi cere expulzarea tuturor islamiştilor cunoscuţi cu fişa ”S”. În opinia acestuia, atentatul de la Nisa s-a produs ”cu siguranţă” ca urmare a unei ”breşe în dispozitivul de securitate”.

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, oferă 40% reducere pentru zborurile din septembrie din Timişoara către Germania, începând de vineri, până duminică la miezul nopţii. Această reducere se aplică pentru rutele din Timişoara către Berlin, Dusseldorf şi Frankfurt. Va conecta Timişoara cu centrele business cheie ale Europei, prin frecvenţe şi orare potrivite oamenilor de afaceri, ca Bruxelles, Bucureşti, Londra şi Milano. Pentru a sărbători numărul mare de rezervări din reţeaua noastră de rute din România, în acest weekend oferim 40% reducere pentru 3 rute din Timişoara din/către Germania, pentru călătorii în septembrie”, a spus Denis Barabas, sales & marketing executive Ryanair.

În lunile iunie şi iulie, căutările de proprietăţi generate de utilizatori români stabiliţi în Marea Britanie au consemnat un salt de peste 63% comparativ cu intervalul similar al anului precedent. Acesta este cel mai mare avans care a avut loc în perioada menţionată în ceea ce priveşte interesul din străinătate pentru piaţa imobiliară authotonă. Spre comparaţie, căutările din afara României s-au majorat, în ansamblu, cu circa 25% în acest răstimp. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari creşteri se situează Germania (+33%), Franţa (+26%), apoi Spania (+20%), respectiv Italia (+16%). Românii din Italia ocupă însă primul loc în ceea ce priveşte volumul căutărilor.

Reprezentanţii uneia dintre şcolile Lumina, despre care se presupune că ar fi finanţate de Fethullah Gulen, opozantul lui Erdogan, susţin că declaraţiile oficialilor turci de la Bucureşti privind măsurile cerute în privinţa şcolilor sunt o dovadă că ambasadorului turc îi e teama că va fi pedepsit. 10 unităţi de învăţământ preuniversitar şi o univesitate, care se presupune că ar fi finanţate Fethullah Gulen, funcţionează în România. Reacţia vine după ce Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş, a declarat că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, afirmând că Turcia a făcut demersurile pentru extrădarea lui Fethullah Gulen din SUA, care ar fi implicat în tentativa de înlăturare a preşedintelui turc.

România va participa, în 2016, cu până la 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS, anunţă, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după participarea ministrului Mihnea Motoc la reuniunea oficialilor din ţările membre ale Coaliţiei, ce a avut loc la Washington. Comunicarea vine după ce, între 20-21 iulie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL/DAESH la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii. Cei de la MapN susţin că la Reuniune au fost condamnate “cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIL/DAESH împotriva populaţiei civile”, în statele din Orientul Mijlociu, în statele europene şi în SUA.

Instituţia Avocatului Poporului a declanşat o anchetă în mai multe orfelinate din ţară, vizate de declaraţiile ministrului Dragoş Pîslaru privind „suspiciunea de trafic cu copii”. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, într-o emisiune televizată, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există „anchete în desfăşurare” pentru elucidarea acestor suspiciuni. Pîslaru spunea că ministerul a primit date în acest sens de la serviciile de informaţii. El a precizat, însă, că anterior investigaţilor a primit date în acest sens de la serviciile de informaţii.

Circulaţia rutieră este afectată, în zona localităţii sucevene Bălcăuţi pe DN 2, după ce un TIR turcesc încărcat cu struguri s-a răsturnat şi a blocat sensurile de mers. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat, că un TIR turcesc care transporta struguri din Turcia spre Polonia s-a răsturnat pe DN 2, în comuna Bălcăuţi. El a spus că şoferul TIR-ului a intrat cu viteză într-o curbă, a intrat în balans şi s-a răsturnat. TIR-ul a blocat ambele sensuri, iar circulaţia se face pe acostament, care este mai larg, în zonă fiind şi o parcare.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind numirea în funcţia de adjunct al directorului SRI a colonelului Romeo Cristian Bizadea şi a generalului de brigadă cu o stea Adrian Ciocîrlan începând din 1 august. Iohannis a semant alte decrete prin care sunt trecuţi în rezervă de la începutul lunii viitoare patru generali de brigadă cu o stea din Serviciul Român de Informaţii, Florea Ciobanu, Vicenţiu Mangra, Adrian Popescu şi Gheorghe Puiu.

Pompierii militari suceveni au avut, o intervenţie ciudată, după ce au fost chemaţi de o bunică speriată de faptul că nepotul ei, în vârstă de 11 ani, nu mai răspunde la uşă şi nici la telefon. Pompierii militari s-au deplasat la adresa indicată, din municipiul Suceava, cu o autoplatformă şi o ambulanţă SMURD. Apartamentul femeii se afla la etajul 4 şi avea una din ferestre deschisă. După ce au fixat autoplatforma, pompierii au întins braţul telescopic, până în apropierea ferestrei deschise, iar un militar a pătruns în apartament. Acesta l-a găsit pe băiat dormind, cu televizorul deschis pe un canal de desene animate. Echipajul SMURD l-a monitorizat pe copil din punct de vedere medical, fără să constate probleme.

Donaţii de câte doi euro pentru achiziţia sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi se pot face, începând de vineri, 22 iulie, şi prin SMS, a anunţat Ministrul Culturii, Corina Şuteu, prin pagina sa de Facebook. În câteva ore au fost trimise peste 800 de SMS-uri, potrivit informaţiilor de pe site-ul donatie.ro. De asemenea, unul din şase participanţi ai festivalului Electric Castle a donat pentru „Cuminţenia Pământului”, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook dedicată campaniei, numărul total al donatorilor din cadrul festivalului EC 2016 fiind 7.920.

Familia regretatului tenor italian Luciano Pavarotti a declarat că celebrul cântăreţ nu ar fi fost de acord ca Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, să îi folosească înregistrările din aria „Nessun Dorma”, de Giacomo Puccini, în cadrul campaniei sale electorale. După ce The Rolling Stones, Adele, R.E.M şi alţi artişti i-au cerut lui Donald Trump să nu mai utilizeze muzica lor în cadrul evenimentelor din campania electorală, familia din Italia a lui Luciano Pavarotti a avut aceeaşi rugăminte referitoare la melodiile cântate de tenor. Aria „Nessun Dorma” a fost cântată adesea în cadrul mitingurilor organizate de Trump.

Actorul britanic Michael Caine, în vârstă de 83 de ani, a hotărât să-şi schimbe numele său oficial de naştere, Maurice Micklewhite, după ce era forţat să stea la coadă la aeroport timp de oră ca agenţii de securitate să înţeleagă de ce pe paşaportul său nu era trecut numele său de actor. Ofiţerii de securitate de la aeroport rămâneau uluiţi când actorul britanic le prezenta un paşaport cu numele de Maurice Micklewhite, şi nu cel de Michael Caine, aşa că vedeta a hotărât ca actorul să şi-a schimbat numele.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat la un summit V4 de la Varşovia, că Uniunea Europeană se confruntă cu momente dramatice deoarece şi-a pierdut rolul pe care îl avea la nivel global, după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar. Uniunea Europeană a fost astfel retrogradată la poziţia de jucător regional deoarece Comisia Europeană a acordat cele mai nefavorabile răspunsuri posibile vizavi de fenomenul migraţiei, subminând în acest fel apartenenţa la Bloc a unuia dintre statele membre. Sarcina care trebuie îndeplinită acum este de a defini ce ar trebui să facă Uniunea Europeană pentru a redeveni un jucător global.

Opoziţia siriană a lansat, un apel la comunitatea internaţională, cerând ca, în loc să fie promovat jocul Pokemon Go, să existe operaţiuni de localizare şi salvare a copiilor din Siria afectaţi de război. Apelul a fost lansat prin intermediul biroului de presă al Forţelor Revoluţionare din Siria (RFS), cu hashtagul #PokemonInSyria. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Cel puţin 13 turişti au fost răniţi joi la New York, după ce autobuzul în care se aflau a intrat într-un copac, în apropiere de Central Park. Accidentul a avut loc pe Fifth Avenue, în apropiere de strada 63 East. Şoferul a declarat anchetatorilor că accidentul a avut loc după ce a fost nevoit să vireze brusc pentru a evita coliziunea cu un taxi. O investigaţie privind circumstanţele accidentului este în curs de desfăşurare. Persoanele rănite au fost transportate la spitalele locale, în stare stabilă. În urma accidentului, 11 persoane au suferit răni minore, iar alte două au fost rănite mai grav, însă viaţa nu le este pusă în pericol.

Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea sa drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA, în cadrul unui discurs susţinut la Convenţia Naţională Republicană de la Cleveland. Trump a promis să pună în Statele Unite pe primul loc să readucă prosperitatea şi siguranţa în ţară.Trump a fost introdus de fiica sa, Ivanka Trump, care a spus despre acesta că este un om din afara sistemului politic, dar cu idei mari privind schimbarea Statelor Unite ale Americii, adăugând că Donald Trump a fost campionul poporului în timpul campaniei. În discursul său, care a ţinut peste o oră şi 15 minute, Trump a subliniat că va vorbi pentru americani obişnuiţi, inclusiv cei ignoraţi de politicieni.

Atentatul de la Nisa a fost comis de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un francez de origine tunisiană, şi s-a soldat cu 84 de morţi şi 300 de răniţi. Procurorul-general al Franţei, Francois Molins, citat de BBC News online, spune că autorul atacului de la Nisa ar fi primit sprijin logistic din partea a cinci suspecţi care se află momentan în custodia Poliţiei franceze. Ministerul francez a anunţat că 38 din cele 84 de persoane ucise în atentatul de la Nisa erau de origine străină, victimele provenind din 19 state, între care Algeria, Germania, Tunisia, Belgia, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Italia, Polonia, Rusia, România, Elveţia, Maroc, Turcia sau Ucraina. În ceea ce priveşte persoanele rănite, aceştia sunt din aproximativ 29 de state, însă lista cu răniţii nu este încă finalizată. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre „soldaţii” organizaţiei.

Accesul Marii Britanii la piaţa unică europeană este condiţionat de garantarea liberei circulaţii a persoanelor, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, în timpul unei conferinţe de presă cu premierul britanic Theresa May. Un subiect major al campaniei pentru referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE a fost tocmai acela al imigraţiei, liderii pro-Brexit cerând limitarea imigraţiei cetăţenilor UE în Regatul Unit, fapt ce ar reprezenta o încălcare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor.

Cinci suspecţi, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, au fost puşi sub acuzare şi arestaţi preventiv pentru complicitate la pregătirea atentatului de la Nisa. Francois Molins a declarat într-o conferinţă de presă că atacul fusese plănuit cu câteva luni de zile în urmă. Acesta a adăugat că unul dintre suspecţi a filmat scena atacului. Trei dintre suspecţi, identificaţi drept Ramzi A, Mohamed Oualid G şi Chokri C au fost inculpaţi pentru complicitate la o „crimă comisă de un grup cu legături teroriste”. Un cuplu albanez este suspectat că ar fi furnizat un pistol lui Lahouaiej-Bouhlel şi au fost acuzaţi de „încălcarea legislaţiei privind armele în legătură cu un grup terorist”.

Un avion de pasageri al companiei aeriene nord-coreene Air Koryo a trebuit să aterizeze de urgenţă pe un aeroport din nord-estul Chinei, din cauza unui incendiu la bord. Un pasager neidentificat, a declarat că fumul a fost depistat la aproximativ o jumătate de oră după decolarea de la Phenian, echipajul cerând pasagerilor să nu intre în panică. Personalul de la sol din Shenyang au indicat că la bordul avionului a avut loc un incendiu, însă până la această oră nu există informaţii despre cauzele incidentului şi nici privind eventuale persoane rănite.

Un avion militar de transport cu 29 de persoane la bord a dispărut vineri deasupra Golfului Bengal. Nitin Wakanker a declarat că avionul de tip Antonov An-32 a decolat de la o bază din oraşul Chennai şi se îndrepta spre Port Blair, capitala insulelor Andaman şi Nicobar, însă aeronava a dispărut de pe radare şi nu a mai ajuns la destinaţie. Autorităţile indiene au lansat o amplă operaţiune de căutare, la care participă forţe navale, aeriene şi din cadrul pazei de coastă.

Încătuşaţi, cu sânge pe faţă şi pe trup, forţaţi să stea în genunchi sau culcaţi pe direct pe caldarâm, de multe ori doar în lenjerie intimă. Aşa apar cei mai mulţi deţinuţi prezentaţi de mass-media turce ca fiind participanţi la lovitură de stat eşuată. Sunt imagini degradante despre modul în care sunt trataţi şi cel mai probabil torturaţi, în arest preventiv, liderii din armată care ar fi pus la cale puciul menit să îl dea jos pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan a anunţat public că în perioada următoare se vor face „urgente” restructurări în rândul forţelor armate, deoarece este nevoie de „sânge proaspăt”. Şeful statului turc a declarat că o reuniune a Consiliului militar suprem, programată pentru data 1 august, ar putea fi devansată cu o săptămână, pentru a pregăti restructurarea forţelor armate. Acesta a promis pedepse dure pentru cei care au organizat lovitura de stat de vinerea trecută şi a declarat că va aproba pedeapsa capitală, dacă Parlamentul decide acest lucru, căci aceasta este voinţa poporului.

SPORT

Au mai rămas câteva ore până la startul noii ediţii de campionat. Echipele şi-au terminat pregătirea de vară, loturile s-au conturat în mare parte, iar Supercupa şi finala Cupeii Ligii, evenimente care marchează deschiderea noului sezon competiţional, s-au desfăşurat zilele trecute.

Clubul ACS Poli Timişoara a postat pe site-ul oficial un scurt comunicat de presă în care anunţă ca va depune plângere la DNA în cazul înscrierii celor de la Rapid în Liga 1. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a remis ProSport un comunicat în care avertizează că, dacă LPF va reprimi în Liga 1 echipa Rapid, va urma o plângere penală atât împotriva oficialilor care iau această decizie, cât şi împotriva lichidatorului judiciar şi a patronilor. Edilul afirmă că Rapid, fiind o societate comercială în faliment, nu mai are voie, prin lege, să facă niciun fel de cheltuială, iar reînscrierea echipei în Liga 1 este calificată drept „ilegalitate crasă, sfidare a justiţiei şi a normelor statului de drept“. Robu adaugă că ACS Timişoara va cere şi despăgubiri în instanţă.

Steaua a reînfiinţat echipa a doua a clubului la şase ani după ce conducerea clubului luase decizia de a renunţa la formaţia de juniori, informează DigiSport. Oficialii clubului roş-albastru au prezentat la FRF un dosar stufos şi au reuşit să înscrie noua echipa în Liga a treia. Măsura a fost luată pentru ca Steaua să nu mai treacă prin experienţa din urmă cu câţiva ani atunci când s-a calificat în grupele UEFA Champions League, iar Becali a fost nevoit să apeleze la Hagi pentru a lua juniori astfel încât să poată prezenta o echipă şi în Youth League. Regula folosirii obligatorii a unui fotbalist U21 în meciurile de Liga 1, regulă intens discutată în forurile decizionale ale fotbalului românesc, reprezintă un motiv extrem de important în luarea hotorârii de a reînfiinţa echipa secundă.

LPF vrea să introducă în Liga 1 o regulă care să le interzică echipelor să plătească pe bugetul de salarii mai mulţi bani decât încasează din drepturile TV. Măsură face parte dintr-un pachet de decizii prin care Liga încearcă echilibrarea financiară a fotbalului românesc. Situaţia financiară delicată a făcut ca multe cluburi din România să dispară în ultimii ani. Cele mai răsunătoare cazuri au fost cele ale Unirii Urziceni şi Oţelului, care s-au desfiinţat după ce au luat titlul. Principala cauză a fost managementul dezastruos, intenţionat sau nu.

LPF vrea să diminueze din aceste cazuri şi anunţă că vrea să introducă o regulă prin care bugetele de salarii ale cluburilor din Liga 1 să nu depăşească sumele venite din drepturile TV. Practic, bugetul de salarii al unui club fruntaş Liga 1 n-ar depăşi trei milioane de euro. Este o măsură nepopulară mai ales în rândul echipelor mari din Liga 1, care îşi permit să plătească salarii atrăgătoare. Conform graficului de împărţire a banilor, echipe ca ASA sau Astra şi-ar permite să plătească acelaşi nivel de salarii ca Steaua, deşi vicecampioana României ar produce mai mult. Anul trecut, steliştii au avut un buget de salarii de peste 5 milioane de euro. Echipele din Liga 1 îşi pot demonstra însă supremaţia financiară prin bonusuri pentru performanţe.

Pilotul de Formula 1 Nico Rosberg, liderul clasamentului mondial, a semnat, un nou contract cu Mercedes valabil până în 2018. Rosberg a venit la Mercedes de la Williams în 2010 şi a câştigat 19 Mari Premii, dintre care cinci în acest an. Nico a contribuit substanţial la succesul constructorului Mercedes în clasamentul mondial al ultimelor două sezoane. În ierarhia piloţilor, Rosberg s-a clasat pe locul doi în ultimele două stagiuni, în spatele coechipierului Lewis Hamilton. În luna mai a anului trecut, britanicul Lewis Hamilton, triplu campion al Formulei 1, a semnat un contract valabil tot până în 2018 cu Mercedes.

Federaţia Română de Handbal a stabilit azi programul Ligii Naţionale de handbal masculin. Sezonul debutează în 31 august cu două partide tari, Dunărea Călăraşi – CSM Bucureşti şi HCDS Dobrogea Constanţa – Poli Timişoara. Marele derby Dinamo – CSM Bucureşti este programat în etapa a 3-a, iar finalul de sezon este exploziv, cu Steaua – Dinamo şi CSM Bucureşti – Constanţa (ultima etapă). La fel ca şi ultimele două ediţii de campionat, sezonul 2016-2017 se încheie cu play-off şi playout. La sfârşitul sezonului regular, primele 8 echipe vor juca pentru titlu şi cupe europene.

Noua ediţie a Ligii 1 debutează astăzi deşi nu se ştie exact configuraţia „linie de start” şi nici ce se va întâmpla cu regula jucătorului Under 21. Primul meci al noului sezon este confruntarea dintre Voluntari şi Viitorul, partidă programată la ora 18:30. Florin Cernat, fost jucător la Viitorul, va juca la Voluntari în acest an. Pe lângă Cernat, ilfovenii i-au adus şi pe Laurenţiu Marinescu, Ionuţ Balaur şi Lucian Cazan. De partea cealaltă, pe lângă Cernat, Viitorul l-a pierdut şi pe Ianis Hagi – jucător transferat la Fiorentina.

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (locul 135 în clasamentul mondial) a pierdut, meciul cu Alison Riske (poziţia 78 WTA), scor 6-3, 2-6, 4-6, în optimile de finală ale turneului de la Stanford, Statele Unite, disputat pe hard şi dotat cu premii totale în valoare de 753.000 de dolari. Partida a durat două ore şi patru minute, iar ambele jucătoare au avut probleme la serviciu. Ana Bogdan a început foarte bine meciul şi a condus cu 5-0. Apoi, Alison Riske a preluat treptat iniţiativa, a căpătat consistenţă la serviciu şi şi-a adjudecat rapid setul doi. În decisiv, Riske a condus cu 5-2, Bogdan a revenit la 4-5 şi serviciul, dar a pierdut meciul în minutul următor.

Naţionala de junioare a României a pierdut primul meci important de la Campionatul Mondial de handbal (Slovacia), după ce a fost învinsă cu 25-22 (13-9) de Norvegia. Următoarea partidă este sâmbătă, ora 19:00, în compania Franţei, decisivă pentru a ocupa măcar locul 3 în grupă, pentru a evita astfel Danemarca în faza optimilor de finală. În mai puţin de 24 de ore, România a pierdut de două ori în faţa Norvegiei. Joi seara, reprezentativa de senioare a pierdut meciul amical cu reprezentativa nordică, scor 21-32. Vineri dimineaţa, junioarele au cedat cu 25-22. Dacă prima partidă nu a contat decât la palmares, în schimb, cea de la Bratislava are importanţă în economia Grupei C a Mondialului de la Bratislava.

Saga transferului lui Pogba este departe de a se fi încheiat. Mijlocaşul francez este disputat de Real Madrid şi Manchester United, englezii aflându-se în pole-position pentru aducerea sa potrivit presei internaţionale. „Diavolii” se află acum în China pentru un turneu amical, iar la conferinţa de presă premergătoare acestei întreceri Jose Mourinho a fost întrebat despre transferul lui Pogba. Antrenorul lui United a spus că deocamdată nu este oficial şi nu poate discuta despre jucătorii altor cluburi. „The Special One” a menţionat că mai doreşte un singur fotbalist în această campanie de transferuri şi este convins că oamenii din conducerea clubului vor putea aduce jucătorul dorit.

Ianis Hagi a avut prestaţii bune în meciurile amicale, dar românul nu este sigur de locul său în lotul Fiorentinei pentru sezonul ce urmează. Hagi jr. a oferit trei pase de gol şi a scos un penalty în trei partide de pregăire, însă ar putea fi împrumutat. FiorentinaNews notează că în cursul zilei de ieri antrenorul Sousa a avut o discuţie privată cu Ianis după ce fiul lui Hagi nu s-a descurcat prea bine la antrenamente. Sousa i-a explicat lui Hagi pas cu pas ce trebuie să facă în cadrul şedinţei de pregătire, iar italienii scriu că mijlocaşul ar putea fi cedat la o altă echipă pentru stagiunea viitoare.

După mai multe zile de incertitudine, ieri la prânz, oficialii LPF au anunţat că exclud clubul Rapid din Liga I iar locul va fi luat de ACS Poli Timişoara. Ieri seara, LPF şi-a schimbat poziţia dar nu a anunţat clubul FC Botoşani dacă va juca în prima etapă a Ligii I, cu cine ar trebui să joace sau dacă meciul va fi amânat. Conform programului Ligii I, FC Botoşani ar trebui să joace în prima etapă în deplasare cu Rapid sau Timişoara. Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, consideră că este inadmisibil ceea ce se întâmplă acum în Liga I.

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu s-a calificat, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Washington, după ce a trecut, alături de sportiva belgiană Yanina Wickmayer, de perechea americană Sanaz Marand/Jessica Pegula, scor 6-2, 3-6, 10-6. Niculescu şi Wickmayer au jucat perfect în primul set, nu şi-au pierdut deloc serviciul şi au reuşit două break-uri. Dublul româno-belgian a început cu break şi setul doi, dar l-au cedat în cele din urmă la 3. În maxi-tiebreak, Monica şi Yanina s-au aflat mereu la conducere.

Este a doua semifinală pentru româncă pe hardul american, după cea de la Miami (alături de rusoaica Margarita Gasparyan). Monica are şi un trofeu în acest an la dublu, la Shenzhen, China, împreună cu americanca Vania King. În schimb, Niculescu şi Wickmayer joacă pentru prima dată împreună, la Washington. Monica se află pe locul 29 în clasamentul ATP de dublu, în timp ce Yanina ocupă poziţia a 282-a. În penultimul act al competiţiei din Statele Unite, dublul Monica Niculescu/Yanina Wickmayer va juca împotriva favoritelor 1, Gabriela Dabrowski/Zhaoxuan Yang (Canada/China). Acestea au reuşit o finală în acest an, pe iarba de la Nottingham.

În penultimul act al competiţiei din Statele Unite, dublul Monica Niculescu/Yanina Wickmayer va juca împotriva favoritelor 1, Gabriela Dabrowski/Zhaoxuan Yang (Canada/China). Acestea au reuşit o finală în acest an, pe iarba de la Nottingham. Pentru parcursul de până acum de la Washington, Niculescu şi Wickmayer şi-au asigurat 110 puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 3.435 de dolari.

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat, joi seară, meciul cu dublul Olivier Marach/Fabrice Martin (Austria/Franţa), scor 6-1, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Washington, SUA, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 1.877.705 de dolari. Partida a durat fix o oră şi a fost controlată de către români, care nu şi-au pierdut niciodată serviciul. Mergea şi Tecău au comis destul de multe duble greşeli, şase, dar procentajul de reuşită pe primul serviciu a fost foarte bun, 88%. Pe de altă parte, Florin şi Horia au reuşit trei break-uri în meci.

Victoria tenismenilor români este una solidă, având în vedere că Marach şi Martin au un sezon bun la dublu, au disputat 38 de partide împreună, dintre care 25 câştigate, şi au în palmares două titluri pe hard în 2016, la Chennai (India) şi Delray Beach (SUA). În plus, în turneul american a rămas o singură pereche de pe lista capilor de serie, astfel încât românii au şanse mari să-şi treacă în palmares al doilea trofeu din acest an, după cel de la Bucureşti.

În semifinalele turneului de la Washington, dublul Florin Mergea/Horia Tecău va juca împotriva perechii Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin (Canada/Franţa), favoriţi doi la câştigarea trofeului. Nestor şi Roger-Vasselin se află la primul turneu jucat împreună în circuitul ATP după aproape un an, dar cei doi sunt mai bine clasaţi decât românii în ierarhia individuală de dublu. Daniel Nestor se află pe locul 9 ATP, după ce a ajuns în finala Australian Open 2016, iar Edouard Roger-Vasselin ocupă poziţia a 7-a, după sfertul de finală de la Roland Garros şi finala de la Wimbledon.

Rubin Kazan, formaţie din prima ligă rusă, a anunţat oficializarea transferului camerunezului Alex Song (28 de ani) de la FC Barcelona.clubul rus, Rubin Kazan, a anunţat mutarea lui Alex Song de la FC Barcelona, după ce în ultimii doi ani a fost împrumutat de gruparea blaugrana la West Ham. Song este produsul echipei franceze SC Bastia de unde avea să plece în 2005 la Arsenal Londra. Şapte ani mai târziu, camerunezul făcea pasul spre cea mai importantă echipă din CV-ul său, FC Barcelona. Gruparea blaugrana plătea 15 milioane de lire pentru înregimentarea lui Song, contractul fiind valabil pe cinci ani.

Voleibalista italiancă Luna Carocci este noul transfer al echipei CSM Bucureşti, formaţie care a câştigat în sezonul trecut Cupa Challenge şi are ca obiectiv cucerirea titlului de campioană. Jucătoarea a declarat că este foarte încântată că va lucra la CSM cu fostul său antrenor, Nicola Negro. Echipa de volei feminin CSM Bucureşti a reuşit un transfer important pentru sezonul următor. Italianca Luca Carocci va fi noul libero al câştigătoarei Cupei Challenge din 2016. Carocci vine din oraşul Lucca (Italia) unde a început să joace volei la vârsta de 7 ani. De-a lungul timpului, a ales să reprezinte mai multe echipe din liga 1, din Italia. Doar în sezonul 2012-2013 a evoluat în Baku pentru Azerrail. Jucătoarea de 1,74 m şi 65 de kg s-a născut la data de 10 iulie 1988 şi va ajunge în România în luna august.

PROGNOZA METEO
22 Iulie 2016

Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile temice, deși vor marca o creștere fațã de ziua precedentã mai ales în sudul țãrii, se vor menține totuși apropiate de cele normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar condițiile ca trecãtor și izolat sã plouã slab vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã și în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar temperaturile minime se vor situa între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoral.

Bucuresti

Vremea va deveni cãlduroasã, cu o maximã termicã de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 19…20 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *