Stiri pe scurt 22 Ianuarie 2017

loading...

Stiri pe scurt 22 Ianuarie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  22  Ianuarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 22 ianuarie. In anul 2001, a murit la Paris, editorul Constantin Tacou, nume cunoscut al diasporei culturale româneşti din Franţa. Tacou a fost în ultimele decenii conducătorul renumitei Edituri l Herne, unde au apărut de-a lungul timpului celebrele Cahiers de l’Herne, dedicate unor mari nume sau teme ale culturii europene (Heidegger, Eliade, Jung, Schopenhauer, Borges, Yeats, Malraux, Rimbaud, Musil etc).

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR), si Consiliul National al Elevilor (CNE) retragerea actualelor proiecte de Ordonanta de Urgenta a Guvernului referitoare la gratiere si modificarea codurilor penale. Organizaţiile semnatare spun că apreciază măsurile adoptate de acest guvern, precum suplimentarea consistentă a investiţiei în educaţie, diverse măsuri care vizează reintegrarea tinerilor fără ocupaţie sau dezvoltarea antreprenoriatului, însă se opun „oricăror măsuri care elimină (din) răspunderea funcţionarilor publici pentru fapte de corupţie şi asimilate acestora şi, în general, elimină răspunderea lor pentru folosirea unei demnităţi sau funcţii publice în urmărirea unor interese private şi în dauna interesului public, indiferent dacă aceste efecte rezultă prin modificarea legislaţiei penale sau prin graţiere.”

Tinerii spun că sunt îngrijoraţi şi de perspectiva graţierii unor condamnaţi pentru infracţiuni care presupun violenţa şi infracţiuni sexuale, chiar dacă persoanele vizate au peste 60 de ani. ANOSR, CTR şi CNE cer Guvernului să renunţe „la propunerile de modificare a legislaţiei penale prin care îngreunează identificarea şi condamnarea persoanelor care au comis infracţiuni şi care nu sunt impuse explicit prin decizii ale Curţii Constituţionale a României, inclusiv modificări prin care se îngreunează denunţul sau demararea anchetelor în cazul abuzului în serviciu prin termene limită restrictive, necesitatea unei plângeri prealabile sau prin stabilirea unui prag minim pentru prejudiciu”.

Audierile în dosarul deschis după incendiul din clubul Bamboo au fost reluate, unul dintre agenţii de pază ai localului spunându-le jurnaliştilor că este de părere că focul a fost pus. Anchetatorii susţin că n-au indicii privind o mână criminală. Administratorul clubului este audiat. La audieri a ajuns şi Radu Tarcan, administratorul clubului. Patronul localului, Joshua Castellano, a fost citat pentru declaraţii. Poliţiştii şi procurorii au mers, la faţa locului pentru a face o evaluare în vederea efectuării cercetării la faţa locului. Nu au putut ridica probe întrucât incendiul nu a fost lichidat.

În cursul nopţii, pompierii au făcut 162 de controale în cluburi, fiind date 118 amenzi în valoare de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.Pompierii au făcut 171 de acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţia în cazul izbucnirii unui eventual incendiu. Controalele au avut loc după ce în noapte de vineri spre sâmbătă clubul Bamboo din Capitală a ars în întregime, 44 de persoane având nevoie de îngrijirile medicilor.

MAI anunţă că în perioada următoare controalele se vor intensifica, precizând că ultima acţiune preventivă de amploare, derulată la nivel naţional, care a vizat imobilele în care funcţionează cluburi şi discoteci, a avut loc în perioada 11-12 noiembrie 2016. În cele două zile au fost controlaţi 448 operatori economici, fiind aplicate 405 amenzi, în cuantum de peste 788.000 lei, iar două localuri din municipiul Braşov au fost închise din cauza depăşirii numărului maxim de utilizatori.

Zeci de mii de craioveni au rămas, fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la Complexul Energetic Oltenia, unde un cazan s-ar fi fisurat. Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia susţin că problema va fi rezolvată în cursul zilei de astazi. Nu este pentru prima dată, în acest an, când craiovenii rămân fără apă caldă şi căldură. În urmă cu zece zile, o conductă de agent termic s-a spart din cauza gerului, astfel că furnizarea agentului termic a fost sistată în cartierul Valea Roşie. Locatarii a aproximativ 350 de scări de bloc nu au primit căldură în calorifere mai bine de 24 ore, până ce conducta a fost reparată.

DNA face noi precizări referitoare la restituirile definitive, instituţia susţinând că, „dintr-o regretabilă eroare, un angajat al DNA a prezentat o statistică a dosarelor restituite definitiv, aferentă ultimelor şase luni ale anului 2016 pe care a intitulat-o ca fiind aferentă întregului an”. Instituţia susţine că în anul 2015 s-a dispus restituirea definitivă în patru dosare, iar în 2014 tot în patru cauze. Explicaţiile parchetului vin după ce judecătoarea Florica Roman susţine că dosarul în care este acuzată de fapte de corupţie a fost restituit la DNA în anul 2016.

Duminică, 22 ianuarie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc. La tragerile loto de joi, 19 ianuarie 2017, Loteria Română a acordat peste 14.100 de câştiguri în valoare totală de aprox. 740.000 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 16,2 milioane lei (peste 3,6 milioane euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 1,8 milioane lei (peste 400.000 euro).

În urmă tragerii Joker de joi, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 2,2 milioane lei (aprox. 490.000 euro). La Noroc Plus, reportul categoriei I este de peste 24.000 lei (peste 5.300 euro). La jocul Super Noroc, reportul categoriei I este de peste 56.000 lei (peste 12.400 euro). Un jucător din Braşov a câştigat, la extragerile loto de joi, 19 ianuarie 2017, premiul de categorie I la Loto 5/40, în valoare de peste 57.000 lei. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 08-02 din Piaţă Sfatului şi a fost completat cu 4 variante simple la Loto 5/40, jucătorul câştigând, pe lângă marele premiu, şi 2 premii de categoria a III-a.

O fetiţă în vârstă de doi ani şi patru luni a murit, în urma unui incendiu produs la o casă din localitatea timişeană Sânpetru Mare, iar fratele acesteia, de patru ani, a avut nevoie de îngrijri medicale. La locul intervenţiei s-au deplasat patru autospeciale, dintre care două de lucru cu apă şi spumă, două ambulanţe şi nouă pompieri.

Aproape 40% din directorii generali ai companiilor din Europa Centrală şi de Est (ECE) sunt foarte încrezători cu privire la perspectivele de creştere ale companiei lor pentru următoarele 12 luni, aceeaşi cifră înregistrându-se şi la nivel global. În 2016, încrederea directorilor generali cu privire la perspectivele de creştere ale companiilor era de 37%. În prezent, 28% din directori sunt de părere că creşterea economică mondială va accelera, comparativ cu anul precedent, când 25% din executivi credeau asta la nivel regional şi 29% la nivel global, potrivit celui de-al 20-lea raport anual PwC CEO Survey.

Liderii de afaceri din ECE şi-au exprimat însă îngrijorarea cu privire la o serie de ameninţări la adresa afacerilor. Fiind întrebaţi cât de îngrijoraţi sunt cu privire la diverse aspecte de natură economică, politică, socială şi de mediu care le pot ameninţa perspectivele de creştere ale organizaţiei lor, 82% din directori au amintit incertitudinea geopolitică (în comparaţie cu 74% la nivel global), urmată de reglementarea excesivă (80%, la fel ca şi cifra globală) şi de creşterea economică incertă (78%, faţă de 82%).

Sondajul a constatat, de asemenea, că directorii de companii din regiune sunt în general mai optimişti cu privire la efectele globalizării decât colegii lor la nivel mondial. Întrebaţi cât de mult a ajutat globalizarea din diverse perspective, procentul de lideri care au răspuns „într-o mare măsură” a fost mai mare decât media globală în 11 din cele 12 subiecte atinse. Doar la subiectul al 12-lea, „eliminarea decalajului dintre bogaţi şi săraci”, regiunea s-a situat la un punct procentual distanţă, 12%, comparativ cu 13% media globală.

Cele mai mari diferenţe de percepţie faţă de anticipaţiile la nivel global au fost cele asupra globalizării ca motor pentru asigurarea accesului la infrastructura şi serviciile de bază (51% fiind de această părere în ECE, faţă de 34% la nivel global), îmbunătăţirea circulaţiei capitalului, persoanelor, bunurilor şi informaţiilor (76% faţă de 60%) şi pentru armonizarea reglementărilor (33%, comparativ cu 23%).

Cluburi fără autorizaţie de securitate la incendiu, cu căi de evacuare neluminate sau blocate au fost găsite, în urma unui control făcut de ISU Prahova, valoarea sancţiunilor date depăşind 20.000 lei. Au fost verificate opt cluburi şi discoteci, la care pompierii au găsit 34 de deficienţe. Dintre acestea, 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. Au fost date 34 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.000 lei. Printre neregulile depistate se numără neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau blocarea căilor de evacuare.

Noi proteste împotriva Ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codului Penal sunt anunţate duminică după-amiază, atât în marile oraşe din ţară, cât şi în diaspora. În Capitală protestatarii se vor întâlni, la ora 17.00, în Piaţa Universităţii, urmând să pornească în marş către Palatul Victoria, de la ora 18.00. Manifestaţii au mai fost anunţate, pe pagina de Facebook a evenimentului, şi în alte oraşe din ţară, printre care Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund în Norvegia.

Acum mulţi ani nu existau politicieni anchetaţi sau condamnaţi. Dacă erai un amărât mort de foame care fură o pâine, riscai ani de puşcărie. Dacă erai parlamentar şi furai organizat un hotel, o fabrică sau primeai un million de dolari mită, riscul era aproape 0. Suntem, după nişte ani de greoaie evoluţie, în punctual în care ne putem întoarce în timp. Evoluţia nu e garantată, ea poate fi ştearsă cu o simplă ordonanţă de urgenţă semnată de câteva marionete ale unor partied şi grupuri organizate ajunse la putere. Toată muncă unor procurori, judecători, ong-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaţilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor.

Locurile în care sute de pesoane petrec în fiecare noapte pot funcţiona pe propria răspundere a patronilor, chiar dacă nu au autorizare pentru securitate la incendiu, ca urmare a modificării succesive a legii privind apărarea împotriva incendiilor. Din nou la un pas de o tragedie, incendiul din Bamboo redeschide discuţia privind condiţiile în care cluburile funcţionează. Şi în acest moment, locurile în care sute de pesoane petrec în fiecare noapte pot funcţiona pe propria răspundere a patronilor, chiar dacă nu au autorizare pentru securitate la incendiu. Acest lucru este posibil după modificarea succesivă a legii privind apărarea împotriva incendiilor care a dus la amânarea intrării în vigoare a unor reguli stricte. Clubul Bamboo nu făcuse cerere de autorizare de securitate pentru incendii până în acest moment, însă avea un aviz obţinut în 2009.

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Kogainon Films prezintă în premieră filmul The Hunt for Transylvanian Gold, un documentar ce spune povestea furtului brăţărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 ianuarie, ora 17:00, la sediul muzeului. Documentarul pune accentul pe investigaţia care a durat mai bine de zece ani şi s-a desfăşurat pe două continente: Europa şi America de Nord.

Investigaţia a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe atunci procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, şi a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de către căutătorii de comori 24 de brăţări de aur dacice. Filmul are o durată de 50 de minute şi oferă informaţii inedite despre reţelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piaţa neagră internaţională, despre vânătorii de comori, experţii în antichităţi, suspecţii arestaţi şi cele 13 brăţări recuperate. Documentarul este o producţie Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români, cât şi americani.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Administraţia Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunţat accentele „naţionaliste” ale noului lider american, avertizând că UE nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia. Germania va avea nevoie de o nouă strategie economică, orientată spre Asia, în cazul în care Administraţia Donald Trump va iniţia un război comercial cu China.

Doi terorişti au murit după ce maşina-capcană cu care se deplasau a explodat în oraşul libian Tripoli, în apropierea ambasadei Italiei, care tocmai a fost redeschisă. Vehiculul-capcană a explodat în faţa Ministerului libian al Planificării, în apropierea ambasadei Egiptului, care este închisă, şi a ambasadei Italiei, redeschisă de doar câteva zile. Conform serviciilor secrete occidentale, ţinta atentatului era ambasada Italiei. Nicio altă persoană nu a fost rănită în explozie.

Cel puţin 36 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite după ce un tren a deraiat în sudul Indiei. Locomotiva şi nouă vagoane ale unui tren au deraiat în apropierea gării din Kuneru, în districtul Vizianagaram, situat în statul indian Andhra Pradesh. Cel puţin 36 de oameni au murit, alte sute au fost răniţi, iar mulţi sunt încă blocaţi între fiarele contorsionate. Cauzele deraierii nu se cunosc, dar accidentele feroviare sunt frecvente în India.

Peste un milion de americani au ieşit, pe străzile din Statele Unite pentru a protesta împotriva lui Donald Trump în prima zi după inaugurarea sa. Estimarea nu include şi sutele de mii de manifestanţii care au participat la „Marsul Femeilor” la Washington, pentru care nu s-a făcut încă nicio estimare oficială mulţimii, informează CNN. Manifestaţii pentru apărarea drepturilor civice s-au desfăşurat în mai toate marile metropole americane. Pe de altă parte, în alte 20 de state din intreaga lume au avut loc acţiuni similare.

O rachetă nucleară nearmată s-a îndreptat din greşeală spre Statele Unite, în cursul unui test militar efectuat de armata britanică în iunie 2016, dar Guvernul Theresa May a omis să transmită Parlamentului informaţii despre acest incident. Imediat după lansare, racheta de tip Trident II D5, care poate omorî milioane de oameni într-un atac, a funcţionat greşit, îndreptându-se spre teritoriul Statelor Unite şi căzând în ocean. Cauzele producerii incidentului rămân secrete.

Guvernul Theresa May a ascuns informaţiile despre eşecul testului balistic, cu doar câteva săptămâni înaintea unui vot al Camerei Comunelor pe tema viitorului sistemului Trident. Camera Comunelor a aprobat construirea a patru submarine dotate cu rachete Trident. Rachetele Trident au fost testate până acum doar de cinci ori, deoarece una singură costă 17 milioane de lire (19,6 milioane de euro).

Primăria Ierusalimului a aprobat, un plan de construire a 560 de locuinţe în partea de est a oraşului, revendicată de Autoritatea Palestiniană. Meir Turgeman, preşedintele Comisiei pentru Planificare şi Construcţii a Primăriei Ierusalimului, a declarat că autorizaţiile de construcţie erau pregătite şi au fost emise după încheierea mandatului Administraţiei Barack Obama, care s-a opus activităţilor israeliene de colonizare în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania. Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, pare să fie favorabil activităţilor israeliene de colonizare. În plus, el a semnalat intenţia de a muta ambasada americană în Israel de la Tel Aviv în Ierusalim, în pofida obiecţiilor Autorităţii Palestiniene, care vrea ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian, şi ale comunităţii internaţionale.

SPORT

Constantin Budescu a plecat în cantonament cu Astra, însă nu şi-a pus încă semnătura pe un contract cu gruparea din Giurgiu, iar şansele ca mijlocaşul să ajungă la Steaua cresc pe zi ce trece. Situaţia mijlocaşului ofensiv rămâne incertă, iar până la clarificarea situaţiei acesta refuză să joace în amicalele Astrei, pentru a nu risca o accidentare, notează Digi Sport. Conform sursei citate, o declaraţie a preşedinteului Consiliului de Administraţie al Astrei, Petre Buduru, l-a deranjat pe Budescu, care acum e tentat să accepte oferta Stelei, mai ales că este oricum mai bună decât cea a Astrei, din punct de vedere financiar.

Sorana Cîrstea părăseşte turneul în optimile de finală, după un meci în care a greşit extrem de mult, scor 2-6, 3-6 în faţa Garbinei Muguruza! Campioana din Spania a fost prea bună pentru Cîrstea, o jucătoare care a părut blocată şi a comis 26 de erori neforţate. „Sori” s-a grăbit în momentele importante, a lovit mingea necontrolat, fiind pedepsită de fiecare dată de Garbine. Sorana nu şi-a găsit ritmul pe care l-a arătat în partidele precedente de la Australian Open şi nu a rezistat în raliurile cu Muguruza.

Evident că a contat şi valoarea superioară a adversarei, campioana de la Roland Garros 2016 presând-o pe Cîrstea cu mingi lungi şi rapide. Garbine a jucat impecabil şi nu i-a lăsat niciun break Soranei, în timp ce românca şi-a cedat serviciul de patru ori. În ciuda înfrângerii clare, Cîrstea rămâne cu una dintre cele mai bune performanţe ale carierei! Sportiva în vârstă de 26 de ani a ajuns pentru a doua oară în optimile unui turneu de Grand Slam, după ce a mai făcut-o şi la Roland Garros 2009, atunci când se oprea în sferturi. În acelaşi timp, Sorana îşi continuă ascensiune superbă: după ce anul trecut se afla pe locul 244 WTA, românca va ocupa poziţia 58 în lume la finalul Australian Open.

Fază superbă reuşită de jucătorii lui Nottingham Forest în partida cu Bristol City, câştigată cu scorul de 1-0. Ben Osborn a marcat singurul gol al partidei în minutul 68, după ce el şi colegii săi au pus în practică o schemă de toată frumuseţea la o lovitură liberă de la peste 20 de metri. Vezi mai jos reuşita. Graţie victoriei Nottingham Forest s-a îndepărtat de zona retrogradării în Championship şi a urcat până pe locul 19, cu 30 de puncte.

Ianis Hagi a fost rezervă în victoria Fiorentinei de pe terenul lui Chievo, scor 3-0, în aceeaşi zi în care echipa Primavera a Fiorentinei a fost învinsă pe te teren propriu de AC Milan, scor 1-2. La final, jurnaliştii au vrut să afle de la antrenorul echipei de „tineret” a trupei viola, Federico Guidi, de ce nu se bazează mai des pe Ianis Hagi, însă acesta a explicat clar că mijlocaşul român a fost transferat de Fiorentina pentru echipa de seniori şi singurul motiv pentru care jucătorul de 18 ani a jucat şi la Primavera a fost pentru a strânge meciuri în picioare şi a fi în formă în momentul în care tehnicianul echipei mari, Paulo Sousa, va dori să se bazeze pe el. Guidi se arată fermecat de talentul lui Ianis Hagi şi e convins că acesta va reuşi să se impună în Italia.

Ajuns în urmă cu două zile sub comanda lui Eugen Neagoe, în Antalya, atacantul Bojan Golubovic a semnat, sâmbătă seară, contractul cu gruparea din Copou. Golubovic va fi jucătorul Iaşiului până în vara anului viitor şi va avea un salariu lunar de 5.000 de euro. Bojan Golubovic este al treilea transfer realizat de echipa din Copou în această iarnă, după fundaşul stânga Ionuţ Panţîru şi mijlocaşul central Alexandru Răuţă.

Marco Verratti este protagonistul unei faze controversate petrecută în timpul partidei Nantes – PSG, scor 0-2, în urma căreia a primit probabil cel mai ciudat cartonaş galben al sezonului. În minutul 29 al partidei, internaţionalul italian a fost avertizat de centralul Johan Hamel, după ce i-a pasat propriului portar cu capul, într-o fază în care balonul era la sol. Verratti a încercat astfel să „ocolească” regula conform căreia portarul nu poate prinde în mână balonul, dacă acesta îi este pasat de un coechipier cu piciorul. Italianul s-a apropiat de sol şi a trimis mingea cu capul spre Kevin Trapp. Totuşi, goalkeeperul lui PSG nu a luat mingea în mână şi i-a pasat mingea înapoi lui Verratti. Deşi centralul lăsase iniţial jocul să continue, acesta a fluierat după câteva secunde şi i-a arătat cartonaşul galben lui Verratti, spre uluiala mijlocaşului.

Elveţianul Stan Wawrinka (locul 4 în clasamentul mondial) şi francezul Jo-Wilfried Tsonga (locul 12 ATP) se vor înfrunta în primul sfert de finală de la Openul Australiei, după ce ambii tenismeni şi-au câştigat meciurile de duminică din optimile turneului de la Melbourne, jucat pe suprafaţă rapidă. Stan Wawrinka l-a învins pe italianul Andreas Seppi (locul 89 ATP), scor 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (4), după două ore şi 43 de minute. Elveţianul a reuşit 17 aşi şi a comis două duble greşeli, iar procentajele de reuşită la serviciu au fost foarte bune (80% cu prima minge şi 67% cu a doua).

Echipele româneşti se pregătesc pentru ultimele cinci etape ale Ligii 1, din sezonul regulat, iar până la intrarea pe ultima sută de metri trag tare în cantonamentele pe care şi le-au programat. Fie că se antrenează în Poiana Braşov, Spania, Italia, Cipru sau Antalya, echipele din Liga 1 îşi reintră în ritm, după sărbătorile de iarnă, integrează ultimele achiziţii şi leagă realaţiile de joc înainte de reluarea Ligii 1, pe 4 februarie.

Royal Excel Mouscron, formaţie antrenată de către Mircea Rednic, a câştigat, sâmbătă seară, meciul de pe teren propriu cu Lokeren, scor 2-1, în etapa a 22-a din campionatul Belgiei, şi a înregistrat primul succes după aproape trei luni. Lokeren a condus după reuşita lui Ninaj din minutul 27. Hubert a restabilit egalitatea în minutul 57, din penalty, iar Arslanagic a înscris în minutul 90+3, pentru prima victoria a lui Mouscron din ultimele 13 etape de campionat. În urma acestui rezultat, Mouscron se află pe locul al 15-lea, penultimul, cu 15 puncte, în timp ce Lokeren ocupă poziţia a zecea, cu 24 de puncte.

Tenismenul britanic Andy Murray (locul 1 în clasamentul mondial) a pierdut, duminică, meciul cu germanul Mischa Zverev (50 ATP), scor 5-7, 7-5, 2-6, 4-6, în optimile de finală ale Openului Australiei, de la Melbourne, primul turneu de Mare Şlem al anului. Partida a durat trei ore şi 33 de minute. Murray a servit 10 aşi şi a comis 6 duble greşeli, iar procentajul de reuşită cu serviciul al doilea a fost foarte slab (36%). Britanicul a concretizat doar 5 dintre cele 13 oportunităţi de break avute şi a cedat serviciul de 8 ori. Murray a fost destul de slab şi la retur, ritmul său de joc fiind unul scăzut.

A fost cea de-a patra confruntare dintre Murray (29 de ani) şi Zverev (29 de ani), germanul înregistrând primul succes. Mischa Zverev nu trecuse niciodată de turul secund al Openului Australiei, din opt participări. În plus, tenismenul de mână stângă s-a oprit în faza calificărilor în ultimii trei ani. De cealaltă parte, Murray este eliminat în optimi pentru prima dată după 2009. În perioada 2010-2016, britanicul a înregistrat cinci finale, o semifinală şi un sfert de finală la Melbourne.

Pentru parcursul din acest an, Andy Murray va primi 180 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 160.600 de dolari. În schimb, Mischa Zverev va juca în sferturi împotriva învingătorului din partida Roger Federer (Elveţia, favorit 17) – Kei Nishikori (Japonia, favorit 5).

Wayne Rooney a intrat definitiv în istoria fotbalului din Anglia, după ce a înscris golul cu numărul 250 în tricoul lui Manchester United în partida disputată de diavoli pe terenul lui Stoke şi încheiată la egalitate, scor 1-1. Rooney a transformat magistral o lovitură liberă în minutul 4 al prelungirilor şi a restabilit egalitatea, iar prin golul marcat l-a depăşit pe legendarul Bobby Charlton în topul celor mai buni marcatori din istoria lui United. Rooney a devenit cel mai bun marcator din istoria Premier League în meciurile din deplasare, cu 88 de reuşite, faţă de 87 câte a reuşit fostul internaţional englez Alan Shearer.

Speranţele românilor în concursul de dublu de la Australian Open au fost spulberate duminică dimineaţă: atât Florin Mergea, în echipă cu britanicul Dominic Inglot, cât şi Horia Tecău, alături de olandezul Julien Rojer, au cedat în optimile de finală.

Florin Mergea şi Dominic Inglot au jucat fantastic aproape două seturi în faţa favoriţilor principali Pierre Hugues-Herbert şi Nicolas Mahut, însă românul şi britanicul nu au avut sânge rece pe final, pierzând cu 6-2, 5-7, 2-6. Mergea şi Inglot au servit pentru calificare la 6-2 şi 5-4, moment în care au irosit nu mai puţin de trei mingi de meci! Herbert şi Mahut au reuşit break-ul, iar partida s-a întors incredibil, francezii intrând în control datorită unei serii de 6 game-uri consecutive. Campionii de la US Open 2015 şi Wimbledon 2016 nu au mai lăsat loc de dramatism, trecând de perechea Mergea/Inglot după două ore şi 4 minute de joc.

Horia Tecău şi Julien Rojer au făcut un meci mult mai slab în faţa australienilor Marc Polmans şi Andrew Whittington, intraţi pe tablou graţie unui wild-card! Echipa româno-olandeză continuă să dezamăgească, fiind eliminată în două seturi identice, scor 7-6(5), 7-6(5). A fost un joc oscilant arătat de Horia şi Julien, care au cedat prima manşă după ce reveniseră frumos de la 2-4. Apoi, favoriţii numărul 11 au condus cu 4-1 în setul al doilea, dar au scăzut din nou ritmul, cedând după o oră şi 46 de minute. Pentru prezenţa în optimile de finală de la Melbourne, Mergea şi Tecău vor încasa câte 20.000 de dolari australieni.

PROGNOZA METEO
22 Ianuarie 2017

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul precedent, devenind în general apropiate de mediile multianuale. În regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasã, asociatã trecãtor cu fulguieli, iar ceața se va semnala local, îndeosebi în Oltenia și Muntenia. În restul teritoriului cerul va fi variabil, însã mai ales dimineața și noaptea în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 4 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

Bucuresti

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentã și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros, trecãtor vor fi condiții de fulguialã și se va semnala ceațã, mai ales în primele ore ale intervalului. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -4 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *