Stiri pe scurt 22 August 2016

loading...

Stiri pe scurt 22 August  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  22 August  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 22 august. In anul 1890, a încetat din viaţă scriitorul Vasile Alecsandri, redactor şi proprietar al revistei “România literară”, membru fondator şi membru de onoare al Academiei Române; a publicat prima culegere de poezie populară românească. (n. 21 iulie 1821).

Au început examenele scrise pentru cei peste 42.000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamnă. Prima probă scrisă este la Limba şi literatura română. Marţi, 23 august, elevii de altă naţionalitate vor susţine examenul la Limba şi literatura maternă, în timp ce miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia vineri, 26 august, când absolvenţii de liceu vor fi examinaţi la una din materiile la alegere ale profilului şi specializării . Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate joi, în prima zi din septembrie, iar cei care nu au obţinut o medie mai mare de 6, vor fi declaraţi respinşi.

Cei 800 de elevi ai Liceului ”Mihai Eminescu” din Cluj au sperat degeaba că vor începe anul în şcoala lor. Ei sunt nevoiţi să înveţe într-o altă unitate, înghesuiţi în săli extrem de mici, fără aer, pentru că şcoala lor e un şantier de peste un an. Elevii Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” Cluj-Napoca vor începe anul şcolar înghesuiţi în sălile Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny”, care au 27 de metri pătraţi şi au fost amenajate în foste săli de internat, deoarece firmele constructoare nu au finalizat lucrările de reabilitare la şcoala lor, începute în iunie 2015 şi finanţate din fonduri europene. Acestea trebuiau, iniţial, terminate în mai 2016, după care s-au dat mai multe termene, toate depăşite, ultimul avansat fiind 30 noiembrie 2016.

Lucrările de reabilitare la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” costă peste 12 milioane de lei, acestea fiind începute în iunie 2015, cu termen de finalizare stabilit iniţial pentru 15 mai 2016. Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca a fost câştigată de asocierea a trei firme SC Codlea Construcţii – SC Grup Energoinstal – SC Dava Invest care a mai obţinut şi contractul de reabilitare a altei unităţi şcolare din municipiu, Şcoala ”Ion Agârbiceanu”, cu o valoare dublă, de peste 25 de milioane de lei. Firmele care au câştigat licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca se angajaseră să finalizeze la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, până la începerea anului şcolar, 15 septembrie 2015, un număr de 20 de săli de clasă, dar acest lucru nu s-a realizat, ci doar s-a decopertat acoperişul şi s-a început demolarea unor pereţi.

Astfel, sute de elevi ai Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” au fost mutaţi într-o clădire a Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny”, în clase improprii, de 27 de de metri pătraţi, amenajate în foste săli de internat, dormitoare cu patru paturi, în care au fost nevoiţi să înveţe înghesuiţi câte 19 sau 32, în condiţiile în care reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj au constatat că metri cubi de aer respirabil dintr-o sală sunt pentru 16 elevi.

Actorul Marin Moraru s-a stins din viaţă,la Spitalul Elias, la vârsta de 79 de ani, acesta fiind internat la spital în urmă cu zece zile „Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunţă cu imensă tristeţe despărţirea de unul dintre cei mai mari actori români din ultima jumătate de veac, Marin Moraru. Corpul neînsufleţit al regretatului actor Marin Moraru, va fi depus marţi seară, 23 august, la biserica Sfântul Gheorghe, iar pe 24 august, între orele 10-13 în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional. Cei care l-au iubit şi admirat îi pot aduce un ultim omagiu începând din seara zilei de marţi 23 august 2016 la biserica Sfântul Gheorghe şi miercuri 24 august 2016, între orele 10 – 13, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional, mai precizează instituţia de cultură.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” vrea menţinerea titlului de doctor ministrului de Interne, Petre Tobă, potrivit raportului transmis de membrii instituţiei către Ministerul Educaţiei, în document arătându-se că „cercetarea ştiinţifică a lui Petre Tobă a fost utilă”. Potrivit adresei transmisă în luna iunie, de către Universitatea de Apărare „Carol I”, ministerului Educaţiei, „instituţia, în callitate de IOSUD (n.r: instituţia organizatoare de studii universitare de doctorat), a analizat conţinutul tezei, constatând că acest demers ştiinţific este încă de actualitate, iar cercetarea ştiinţifică desfăşurată în calitate de doctorand a domnului Petre Tobă a fost utilă, căutând să identifice modalităţile de acţiune în domeniul cooperării poliţieneşti internaţionale, fapt ce se poate constata concret prin multitudinea de proiecte implementate de Poliţia Română alături de organisme internaţionale, privind urmărirea transfrontalieră, schimbul de personal şi de informaţii dar şi dotarea cu tehnică permanentă pentru susţinerea acestor proiecte”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta este „un mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înşelătorie” şi vrea „să-şi construiască un viitor în politică, cum şi-a construit şi trecutul, adică pe minciună”. Fostul premier Victor Ponta a susţinut, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor. Ponta a mai spus că la alegerile din 2014 au fost înfiinţate la fel de multe secţii de votare câte au fost şi la alegerile anterioare. Pe de altă parte, deputatul PSD a mai susţinut că unul dintre motivele pentru care a demisionat de la Guvern, în noiembrie 2015, a fost acela că ministrul de interne Gabriel Oprea i-ar fi spus că se pregăteşte incendierea unor instituţii şi transformarea României într-un fel de Ucraina.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a adresat, o scrisoare deschisă primarului Capitalei, Gabriela Firea, cerându-i să susţină proiectul „Marii Grădini Centrale a Bucureştiului” pentru ca Zidurile Parlamentului să fie dărâmate la inaugurarea Catedralei Neamului. Ovidiu Raeţchi susţine că proiectul trebuie demarat urgent, invocând demersurile juridice complicate şi necesitatea de a amenaja şi împăduri zona. Proiectul Marii Grădini Centrale a Bucureştiului ar integra nu mai puţin de 35 de hectare în circuitul verde al Capitalei, crescând spaţiul verde pe cap de locuitor şi asigurând un spaţiu semnificativ pentru evenimente culturale şi de divertisment.

Ministerul Sănătăţii a confirmat, că stocurile de Lanvis, un medicament folosit în tratarea leucemiei, sunt aproape epuizate, urmând ca instituţia să caute în regim de urgenţă un nou furnizor. Reprezentanţii bolnavilor de cancer transmit însă că probleme ar fi şi cu alte citostatice. În spitalele din România există un deficit de Lanvis, un medicament esenţial în tratarea leucemiei, iar Ministerul Sănătăţii urmează să caute un nou furnizor, având în vedere că problema nu este numai în România. Reprezentanţii bolnavilor de cancer spun însă că problema nu este numai cu medicamentul Lanvis, dar şi cu alte citostatice. UNIFARM, compania naţională care se ocupă de distribuirea medicamentelor, transmite că Tamoxifenul nu lipseşte de pe piaţă.

3,5 milioane de români muncesc în prezent în străinătate, iar, conform acordurilor europene, vechimea în muncă este recunoscută dacă au avut contracte legale. Mulţi spun însă că „importul” anilor de muncă este un proces greoi şi de durată, motiv pentru care unii renunţă la drepturi. Din ianuarie 2007, de când România a devenit membră al UE, se aplică prevederile legislaţiei europene în domeniul securităţii sociale, astfel românii care au muncit în spaţiul UE şi care au împlinit vârsta pensionării pot beneficia de o pensie comunitară, în funcţie de vârsta standard de pensionare în ţara în care au lucrat. Pentru a beneficia de aceste drepturi românii trebuie să depună o cerere şi actele doveditoare la Casa Naţională de Pensii.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a condamnat declaraţiile lui Victor Ponta conform cărora cozile din străinătate au fost formate pentru că românii s-au aşezat de 3,4 ori la coadă ca să se vadă la televizor, precizând că „este cea mai mare jignire pentru românii din diaspora”. FADERE precizează că i-a trimis lui Victor Ponta, pe 14 august 2014, o scrisoare în care i se arăta clar câte secţii de vot trebuie puse în diaspora şi unde anume, contrar afirmaţiei fostului premier, care a precizat că el a pus secţii de vot la fel ca în 2009 şi că nu îşi explică de ce acum a fost scandal şi în 2009 nu.

Gregorian Bivolaru a cerut, prin intermediul avocaţilor săi, ca din pedeapsa de şase ani cu executare pentru act sexual cu un minor să-i fie scăzut timpul petrecut în arest în Franţa şi Suedia, respectiv aproximativ 348 de zile, un nou termen în dosar fiind stabilit pentru 6 octombrie. Solicitarea lui Gregorian Bivolaru a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis totodată să fie trimisă o adresă şi către Interpol. Potrivit documentelor prezentate de avocaţii săi, liderul MISA a petrecut în arest în Franţa 148 de zile, iar în Suedia, 200 de zile.

ISU Timiş a fost solicitat să intervină, în cazul unui accident rutier care s-a produs pe autostrada A1, la kilometrul 502, unde un autobuz în care erau 20 de copii şi 5 adulţi şi un TIR s-au ciocnit, iar două persoane au fost rănite. Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, patru ambulanţe SAJ, un ofiţer şi 14 subofiţeri au intervenit. În autobuz se aflau cinci adulţi şi 20 de copii, iar în TIR – doi adulţi. Dintre ocupanţii autobuzului, doar şoferul şi un copil, în vârstă de 12 ani, au suferit contuzii minore, şoferul autobuzului refuzând transportul la spital.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări, la Spitalul CF2 din Capitală în cazul femeii care în urmă cu trei săptămâni a primit o transfuzie greşită de sânge. Controlul vine după ce Inspecţia Sanitară de Stat a constatat, în prima fază, că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului nu era autorizată, iar greşeala de transfuzie a avut loc din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. În urma verificărilor, o asistentă a fost amendată cu 700 de lei şi a fost sesizat Colegiul Medicilor.

Deţinătorii de carduri emise de băncile locale au efectuat în primele şase luni al acestui an plăţi la comercianţi în valoare de 7,6 mld. lei (1,7 mld. euro), în creştere cu 22% faţă de jumătatea anului trecut. In intervalul ianuarie-iu­nie a acestui an retragerile de nu­merar au crescut cu 17% şi s-au apropiat de 38 mld. lei (8,5 mld. euro). Românii au făcut în pri­mul semestru 66 milioane de plăţi la POS, ceea ce în­seam­nă că valoarea medie a unei tran­zac­ţii cu car­dul la comercianţi a fost de 115 lei, cu 2 lei mai pu­ţin faţă de primul semestru din 2015. Valoarea medie a retrage­ri­lor de la bancomate a fost în intervalul ianuarie-iu­­nie de 598 de lei, ceea ce reprezintă aproxi­ma­tiv o treime din salariul mediu net lunar de circa 2.000 de lei. Spre comparaţie, în 2015 valoarea medie a retrage­rilor cu cardurile locale era de 554 lei.

Băncile percep de regulă co­­misioane de 0,2% pentru su­­mele retrase de la ATM, în timp ce plăţile la comercianţi sunt gratuite. La finalul lunii iunie, băncile aveau în porto­folii circa 11,4 milioane de car­duri active, în creştere cu 800.000 de unităţi faţă de luna iunie a anului anterior. Cardurile active sunt cele utilizate în mod frecvent de că­tre deţinători. În acelaşi timp reţeaua de POS-uri instalate de bănci la comercianţii locali număra la jumătatea anului aproape 148.800 de unităţi, un maxim istoric, cu circa 13.000 de unităţi mai multe faţă de nivelul din iunie 2015. Numărul de bancomate a ajuns la 11.615, cu aproximativ 140 mai puţine faţă de anul anterior.

Medicul epidemiolog american Donald Henderson, care a condus cercetările OMS ce au permis eradicarea variolei, o maladie care a dus la moartea a milioane de victime, a decedat pe 19 august, la vârsta de 87 de ani din cauza unor complicaţii produse de o fractură la şold. Variola este o boală infecţioasă de origine virală, extrem de contagioasă şi care poate fi mortală. Ea este caracteriziată prin erupţii cutanate de forma unor pete rotunde şi roşii care se transformă în vezicule iar apoi în pustule, simptome care l-au făcut pe Dr Henderson să numească boala drept „una din maladiile cele mai detestabile”. Variola a dus la moartea a peste 300 de milioane de oameni şi este responsabilă pentru dispariţia unor populaţii autohtone din America, Africa şi Asia.Ultimul caz din SUA datează din anul 1949, iar ultimul din lume a fost reperat în Somalia, în anul 1977. Trei preşedinţi americani au supravieţuit variolei: George Washington, Andrew Jackson şi Abraham Lincoln.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că în intervalul 22-24 august vor avea loc averse care pot fi cu caracter torenţial, cantităţile de apă depăşind 20 l/mp, iar ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină pe arii restrânse. În intervalul 22 august, ora 09 – 24 august, ora 06, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Astfel de fenomene se vor semnala la început cu precădere în vest, nord-vest şi în zonele montane, apoi, local şi în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa intervin, pe plaja din staţiunea Saturn, pentru a scoate din apele mării trupul unui tânăr de 17 ani care s-a scăldat şi a fost purtat de curenţi între stabilopozii digului din zonă. Tânărul de 17 ani a intrat să se scalde, deşi marea este destul de agitată, iar salvamarii arboraseră steagul galben încă de dimineaţă, avertizându-i astfel pe cei aflaţi pe plajă asupra riscului la care se expun atunci când intră în apă. Trupul adolescentului a fost purtat de valuri şi curenţi, rămânând blocat sub stabilopozi şi nu s-a putut interveni pentru scoaterea acestuia din cauza mării agitate. Au fost solicitaţi să intervină scafandrii ISU „Dobrogea”, la locului accidentului aflându-se în aceste momente şi un echipaj de la Ambulanţă.

Transportatorii din mai multe oraşe, între care Alba Iulia, Bistriţa, Arad şi Vaslui, protestează faţă de scumpirea RCA, conducând autocamioanele cu viteză redusă şi claxonând. Pe Drumul Naţional 1, între Alba Iulia şi Sebeş, zeci de autocamioane se deplasează cu viteză redusă în semn de protest faţă de scumpirea RCA, iar traficul se desfăşoară cu dificultate. Transportatorii se manifestă zgomotos, claxonând în semn de protest faţă de scumpirea RCA, o parte venind, sincronizat, din Alba Iulia spre Sebeş, iar ceilalţi circulând din sensul opus de mers, cu viteză redusă, circulaţia desfăşurându-se astfel cu dificultate. Preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga, a declarat că transportatorii vor împărţi şoferilor pe care îi întâlnesc pe tronsonul Alba Iulia – Sebeş afişe cu mesajul ”Protestez RCA”.

Doi cetăţeni albanezi în vârstă de 29, respectiv 33 ani, care au încercat să intre ilegal în ţară, au fost opriţi la frontiera de vest, fiind predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş. Poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia, spre teritoriul României. O patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa a reţinut cele două persoane la aproximativ 400 de metri de frontieră, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Traficul rutier este blocat, pe DN 73, în localitatea argeşeană Mihăeşti, unde trei persoane au fost rănite, două fiind încercarate, după ce maşinile în care erau s-au ciocnit. Unul dintre participanţii la trafic a sunat la 112 şi a anunţat că trei maşini au fost implicate într-un accident rutier şi că sunt mai multe victime. Spre locul incidentului au plecat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş şi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. La faţa locului s-a constatat că în urma coliziunii dintre trei autoturisme, trei persoane au fost rănite, dintre care două sunt încarcerate.

Autorităţile irakiene au executat prin spânzurare 36 de bărbaţi găsiţi vinovaţi pentru implicare în mascrarea a până la 1.700 de recruţi într-o tabără militară din apropiere de Tikrit, incident care a avut loc în 2014 şi a fost atribut grupării teroriste Stat Islamic. Masacrul de la Camp Speicher, o fostă bază militară americană din apropiere de Tikrit, a avut loc după ce forţele grupării Stat Islamic au ocupat această zonă, în anul 2014. Masacrul a contribuit semnificativ la mobilizarea miliţiilor şiite din Irak împotriva grupării extremiste sunite Stat Islamic, având în vedere că o mare parte dintre recruţi erau şiiţi. Purtătorul de cuvânt a mai precizat că ministrul Justiţiei, al-Haidar Zamili, şi guvernatorul provinciei Dhi qar, Yahya al-Nasseria, au fost prezenţi la execuţii.

Germania a înăsprit controalele la frontiera cu Elveţia pentru a opri un flux de imigranţi ilegali, a declarat ministrul elveţian de Finanţe, Ueli Maurer. Ministerul de Interne al Germaniei a confirmat faptul că personalul de frontiere a fost întărit. Anul trecut, peste un milion de persoane care au fugit din cauza războiului şi a sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi din alte regiuni au sosit în Germania. Iniţial priviţi în mod favorabil de opinia publică germană, atitudinea faţă de ei s-a înrăutăţit în urma mai multor atacuri islamiste comise luna trecută în Germania, dintre care trei efectuate de azilanţi.

Un rapper cunoscut în Malaezia a fost plasat luni în arest preventiv pentru că ar fi „insultat islamul” într-un videoclip filmat parţial într-o moschee din această ţară majoritar musulmană. Rapperul Namewee, a cărui adevărată identitate este Wee Meng Chee, a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur în timp ce se întorcea din străinătate. Rapperul, care este şi realizator de film, riscă o amendă şi/sau o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru videoclipul controversat. Lui i se reporşează faptul că ar fi folosit cuvântul „Allah” şi sunete specifice chemării musulmanilor la rugăciune în melodia „O, Dumnezeul meu”, pentru care a fost creat şi un videoclip de patru minute în limba mandarină.

Ministrul britanic al Justiţiei, Elizabeth Truss, va institui în închisori unităţi speciale pentru islamiştii extremişti care ar putea, cel mai probabil, să îi radicalizeze pe alţi deţinuţi. Ea şi-a anunţat, de asemenea, planurile de a consolida verificarile asupra preoţilor musulmani din închisori şi de a elimina cărţile extremiste din bibliotecile închisorilor. În documentul de evaluare a extremismului în închisori se specifică faptul că a existat o „timiditate instituţională” în ceea ce priveşte contestarea viziunior extremiste în închisoare, personalul temându-se că ar fi putut fi considerat rasist.

Poliţia din Irak a reuşit să intervină la timp şi să prindă un minor, în vârstă de aproximativ 13 ani, în timp ce voia să detoneze o vestă cu exploziv ataşată de corpul său, la mai puţin de 24 de ore de la atacul sinucigaş din Turcia, comis tot de un minor. Băiatul, îmbrăcat cu un tricou în culorile echipei de fotbal FC Barcelona, se pare că a izbucnit în plâns în momentul în care a fost capturat de poliţiştii din Kirkuk, oraş situat la nord de Bagdad. Arestarea minorului, cu vârstă cuprinsă între 12 şi 13 ani, vine la mai puţin de 24 de ore de la atacul sinucigaş din Turcia, unde un alt minor, de până în 14 ani, s-a detonat la o nuntă, omorând 51 de oameni, alţi peste 100 fiind răniţi. Autorităţile internaţionale sunt în alertă din cauza faptului că ISIS, gruparea teroristă ce s-ar afla în spatele acestor atentate, recurge tot mai des la recrutarea minorilor, pe care îi foloseşte ulterior în plănuirea de atacuri teroriste.

SPORT

Manchester City a zdrobit-o pe Steaua, scor 5-0, în manşa tur a play-off-ului Champions League, iar returul din Anglia pare acum o simplă formalitate pentru echipa lui Pep Guardiola. Steaua merge în Anglia cu obiectivul declarat de „a nu lua multe”, însă partida de pe Etihad poate reprezenta şi scena perfectă pentru ca principalul produs de export al roş-albaştrilor, Nicuşor Stanciu, să arate că merită un transfer la o formaţie importantă a Europei. Probabil aşa se poate explica şi declaraţia dată de Gabi Tamaş după înfrângerea de la Bucureşti, când a încercat o comparaţie între Sergio Aguero, autor al unui hat-trick pe naţional arena şi Stanciu. Cu decarul Stelei câştigător, bineînţeles.

Autosuspendat din funcţia de preşedinte al CFR-ului timp de aproape 70 de zile, după ce DIICOT a început urmărirea penală împotriva sa într-un dosar de delapidare, Iuliu Mureşan a revenit în acest weekend lângă echipă, chiar înainte de victoria spectaculoasă, scor 5-1, obţinută de ardeleni în faţa campioanei en-titre, Astra. Oficialul din Gruia s-a arătat încântat de prestaţia elevilor lui Vasile Miriuţă, dar a recunoscut că şi oboseala acumulată de giurgiuveni a avut un cuvânt de spus în diferenţa uriaşă de pe tabela de marcaj. Deşi spune că salariile sunt plătite la zi la CFR Cluj, Iuliu Mureşan a anunţat că echipa sa va fi foarte probabil nevoită să vândă cel puţin un jucător pentru a asigura liniştea financiară.

Publicaţia germană Stuttgarter Zeitung scrie astăzi că fanii lui VfB Stuttgart sunt „îngrijoraţi” în privinţa viitorului lui Alexandru Maxim la echipa germană, după ce mijlocaşul român a fost lăsat să „fiarbă” pe banca de rezerve până în minutul 78 al partidei cu FC 08 Homburg Saar, din Cupa Germaniei, câştigată de şvabi cu 3-0. Deşi a avut evoluţii extrem de apreciate de fani în pregătiri, Maxim a început sezonul din 2.Bundesliga pe banca de rezerve. A fost însă trimis pe teren la pauză în prima etapă, într-un moment în care VfB era condusă cu 1-0 de St. Pauli, a marcat un gol şi a ajutat-o pe Stuttgart să câştige meciul cu 2-1. A urmat înfrângerea de la Dusseldorf (0-1), în care Maxim a fost integralist, iar în acest weekend a revenit pe banca de rezerve.

Folosită în special în sporturile profesioniste din SUA, moda discursurilor motivaţionale a prins extrem de bine şi în Liga 1, iar în ultimii ani am avut foarte multe exemple cu tehnicieni români care au încercat să-şi „monteze” jucătorii apelând la clipuri celebre din cinematografia modernă. Iată însă că celebrul actor american are acum un „rival” ce nu a avut nevoie de niciun scenariu pentru a transmite un mesaj la fel de puternic. Şi mai uimitor este că în acest caz „motivatorul” este un puşti de nici 10 ani.

Gabi Tamaş va scăpa nepedepsit după ce a petrecut toată noaptea ce a urmat derby-ului cu Dinamo, scor 1-1. Fundaşul Stelei a avut permisiunea patronului Gigi Becali să iasă în oraş, iar tehnicianul Laurenţiu Reghecampf spune că e interesat doar de ceea ce arată fundaşul pe teren, nu şi de ceea ce face în timpul său liber. Reghecampf spune că Tamaş s-a prezentat la antrenamentul susţinut duminică şi a „fost normal”, motiv pentru care nu are niciun motiv să ia vreo măsură disciplinară împotriva sa. Miercuri, Steaua întâlneşte Manchester City, în deplasare, în manşa retur a play-off-ului Champions League. În tur, trupa lui Guardiola s-a impus la scor pe Naţional Arena, 5-0.

După ce Brazilia a câştigat titlul olimpic la fotbal în cadrul Jocurilor Olimpice, fotbalistul Neymar şi-a făcut un tatuaj pe braţul stâng pe care scrie „Rio 2016” pentru a celebra performanţa obţinută de ţara sa, la care a contribuit din plin, informează CBS Sports. Starul Barcelonei a ţinut să-şi imortalizeze acest moment pentru tot restul vieţii, în onoarea naţiunii sale, care s-a bucurat de prima medalie de aur câştigată la fotbal, la Jocurile Olimpice. Pe contul de Instagram „adaorosatattoo”, al artistului Adao Rosa, a apărut o fotografie cu mijlocaşul brazilian în care acesta îşi expune noua „achiziţie”. Echipa masculină de fotbal a Braziliei a cucerit, medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după o victorie obţinută la loviturile de departajare, scor 5-4 (1-1 în timpul regulamentar), împotriva Germaniei. Meciul s-a jucat pe celebrul stadion Maracana, în faţa a 78.000 de spectatori, iar Neymar a marcat penalty-ul decisiv.

Fanii lui Arsenal au în sfârşit şi ceva motive de bucurie pe piaţa transferurilor, după ce managerul Arsene Wenger a confirmat că negociază pentru aducerea unui fundaş central. Este vorba de germanul Shkodran Mustafi, de la Valencia, care o va costa pe Arsenal peste 30 de milioane de euro. Chiar dacă nu este vorba de atacantul mult aştaptat de suporterii tunarilor de sezoane bune, aceştia sunt convinşi că Mustafi va reprezenta o piesă importantă în angrejanul lui Arsenal, mai ales că Per Mertesaker şi Gabriel Paulista sunt în prezent accidentaţi pentru perioade lungi. Arsene Wenger a confrimat negocierile pentru postul francez SFR Sport, precizând că încearcă să aducă şi alţi fotbalişti.

Angelique Kerber (Germania, 2 WTA) a ratat duminică seară şansa de a intra în istorie! „Angie” avea nevoie să câştige finala de la Cincinnati pentru a o detrona pe Serena Williams din fotoliul de lider mondial, însă presiunea imensă şi-a pus amprenta pe jocul nemţoaicei. Deşi era mare favorită în faţa Karolinei Pliskova (Cehia, 14 WTA), Kerber a luat doar patru game-uri în ultimul act al turneului de categorie Premier 5, scorul înregistrat pe tabelă fiind 6-3, 6-1. 1,34 era cota acordată de casele de pariuri pentru o victorie a lui Kerber în finala de la Cincinnati, în timp ce succesul Karolinei Pliskova primise cote de aproximativ 3,30.

Nici măcar fanii Serenei Williams nu mai sperau că favorita lor va rămâne pe locul 1 WTA după meciul uriaş pe care Kerber îl făcea cu Halep, scor 6-3, 6-4. Serena îşi vedea ameninţată poziţia de lider mondial pentru prina oară după trei ani şi jumătate, dar americanca a primit un ajutor nesperat din partea Karolinei Pliskova. Cehoaica a dominat într-un mod neverosimil ultimul act de la Cincinnati şi s-a impus într-o oră şi 5 minute, câştigând cel mai important turneu al carierei. Serena va egala recordul deţinut de Steffi

Serena Williams este acum sigură că va rămâne pe locul 1 în lume cel puţin trei săptămâni de acum încolo. Williams nu mai poate fi devansată până la încheierea turneului de la US Open (29 august – 11 septembrie), iar astă înseamnă că americanca egalează recordul absolut deţinut de Steffi Graf (186 de săptămâni consecutive petrecute pe locul 1 WTA). În acest moment, Serena are 7.050 de puncte în visterie, în timp ce principala urmăritoare Kerber a acumulat 6.860 de puncte.

Jucătoarea română de tenis, Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul WTA , după finalul turneului de la Cincinnati şi va ocupa locul 5, în timp ce Irina Begu a atins cea mai bună clasare din carieră, urcând de pe locul 23, pe locul 22. Învinsă de Angelique Kerber în semifinalele turneului de la Cincinnati, Simona Halep a rămas cu 5151 de puncte şi a început această săptămână pe locul 5 în clasamentul WTA, fiind depăşită de poloneza Agnieszka Radwanska, cea pe care Halep o învingea în sferturile de finală ale turneului din Ohio.În clasamentul dat publicităţii, Irina-Camelia Begu, cu 1860 de puncte, a urcat de pe poziţia 23 pe 22, aceasta fiind cea mai bună clasare din carieră a sportivei din România.

Steaua şi Dinamo au remizat, scor 1-1, în derby-ul Ligii 1, disputat sâmbătă, pe Arena Naţională din Bucureşti. Roş-albii au deschis scorul în minutul 11, prin Rotariu, iar Steaua a egalat şase minute mai târziu, prin De Amorim, după care a dominat partida, fără însă să mai găsească drumul spre plasa porţii lui Brănescu. După meci, deşi nu s-au impus steliştii şi-au proclamat superioritatea, cei mai vocali fiind patronul Gigi Becali şi directorul sportiv Mihai Stoica, aducând ca argument datele statistice. Nu a trecut mult şi a venit şi răspunsul dinamoviştilor, care le amintesc marilor rivali că sunt neînvinşi în confruntările directe de şapte partide. Directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, le aminteşte marilor rivali că în fotbal nu posesia sau numărul cornerelor contează şi le aminteşte de modul în care Steaua a realizat cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986, în faţa Barcelonei.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, favorită numărul 5, a pierdut, scor (5)6-7, 7-6(5), 6-10, meciul cu „dublul” Ivan Dodig/Marcelo Melo, în finala turneului Masters de la Cincinnati, dotat cu premii totale în valoare de 5,004,505 de dolari. Partida a durat o oră şi 53 de minute. Primul set s-a doveditat a fi extrem de echilibrat, niciuna dintre perechi nefăcând nicio greşeală la serviciu, astfel că s-a ajuns la tie-break. Acolo, Dodig şi Melo s-au impus, scor 7-5. Şi actul secund s-a dovedit a fi la fel de echilibrat, cele două echipe mergând cap la cap până la scorul 6-6, când s-a ajuns din nou la tie-break. Acolo, de această dată, Tecău şi Rojer au fost mai concentraţi şi au reuşit să egaleze situaţia la seturi, după ce şi-au trecut în cont actul doi, scor 7-6(5).

PROGNOZA METEO
22 August 2016

Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere în cea mai mare parte a țãrii. Astfel, în regiunile vestice și nord-vestice, unde înnorãrile vor fi accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, valorile termice diurne vor scãdea semnificativ fațã de intervalul anterior. În restul teritoriului, fenomenele specifice instabilitãții atmosferice își vor face apariția local, îndeosebi seara și noaptea, vremea menținându-se cãlduroasã, izolat canicularã și cu disconfort termic în sud-est. Ploile vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite și de vijelii și cãderi de grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade în dealurile vestice și pânã în jurul a 35 de grade în Bãrãgan, sudul Moldovei și Dobrogea continentalã, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade.

Bucuresti

Ziua, vremea se va menține cãlduroasã și cu disconfort termic dupã-amiaza, cerul va fi variabil la senin, iar maximã termicã se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Dar, spre searã și în cursul nopții gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, posibil moderate cantitativ, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *