Stiri pe scurt 21 Septembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 21 Septembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  21  Septembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 21 septembrie. In anul 1912, s-a născut Chuck Jones, celebru desenator, creator al multor personaje de desene animate: iepuraşul Bugs Bunny, sconcsul Pepe, pasărea Bip-Bip şi Willy Coyote; a realizat peste trei sute de filme şi a fost răsplătit cu patru Premii Oscar (m. 22 februarie 2002).

Zilele trecute, actorul Dragoş Bucur şi soţia lui, Dana Nălbaru, au stârnit o adevărată controversă în momentul în care au anunţat că îşi retrag fiica de la şcoală, optând pentru sistem de învăţământ de tip homeschooling. Cuplul ar putea fi amendat pentru decizia luată, deoarece în ţara noastră nu există legi care să reglemeteze educarea copiilor acasă. Spre deosebire de România, unde se estimează că aproximativ 200 de familii sunt adepte ale homeschooling-ului, în SUA există peste 2,3 milioane de copii care fac cursuri la domiciliu.

Statele Unite reprezintă un adevărat exemplu pentru acest tip de sistem de învăţământ, părinţii susţinându-l pentru faptul că ar dori să le ofere copiilor o alternativă religioasă (64%) şi/sau morală (77%) la sistemul de învăţământ clasic. Statisticile arată că americanii, la fel ca alţi locuitori ai ţărilor occidentale, devin din ce în ce mai puţin religioşi. Din acest motiv, părinţii educaţi într-un sistem în care religia ocupă un loc important se tem că urmaşii lor nu le vor călca pe urme şi vor alege să îşi trăiască viaţa într-un mod diferit de cel pe care ei îl cunosc.

De-a lungul timpului, cercetătorii americani care au avut drept subiect de studiu homeschooling-ul au arătat că educaţia religioasă nu este singurul motiv pentru care părinţii aleg să îşi educe copiii acasă. Printre celelalte argumente invocate se numără: asigurarea unui mediu de educaţie mult mai sigur decât cel oferit de şcolile publice, îmbunătăţirea relaţiei părinte-copil, educaţia realizată în funcţie de necesităţile individuale ale fiecărui copil etc.

Inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud în urma imaginilor apărute în spaţiul public. Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, este închiderea temporară a secţiei a II-a şi mutarea pacienţilor pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării şi dezinsecţiei. Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uşi cu plase metalice la uşile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătraţi şi este posibil ca un şoarece să intre pe uşa de la terasă care dă direct în salon. Inspectorii sanitari nu au constatat alte deficienţe în ceea ce priveşte proceduri legate de condiţiile igienico-sanitare.

UNJR condamnă modul în care Senatul şi DNA au comunicat în cazul cererii de începere a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea pentru uciderea din culpă a poliţistului Gigină, „conducând la impresia că justiţia se înfăptuieşte fie de parlamentari, fie de procurori, şi nu de către judecători”. Judecătorii le reamintesc senatorilor, prin intermediul documentului citat, că „votul dat asupra cererii de urmărire penală nu echivalează cu o sentinţă, parlamentarii neputându-se substitui judecătorilor.

Parlamentul României, că putere legiuitoare, nu poate acţiona că un organism judiciar care, făcând o analiză prealabilă a probelor administrate în cauza, să blocheze practic continuarea anchetei pe motiv că acestea sunt insuficiente”. În cazul de faţă era vorba despre anchetarea morţii unei persoane, faptă ce nu are legătură cu protejarea modului în care un senator şi/sau ministru îşi exercită funcţia. Este inadmisibil că, după atâţia ani, senatorii nu au înţeles încă limitele şi rolul imunităţii parlamentare.

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat, după audierea de la Parchetul General privind posibile suspiciuni de plagiat asupra lucrării sale de doctorat, că nu a avut niciodată niciun avantaj de pe urma acestei lucrări şi că nu a trecut-o în niciun CV. Întrebat de unde s-a inspirat pentru lucrarea sa de doctorat, edilul a transmis că „din foarte multe lucrări”, iar în ceea ce priveşte corectitudinea citării surselor, Robert Negoiţă a precizat că, din ce ştie el, „ele sunt menţionate, dar a înţeles că nu au fost menţionate corect”. Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că va decide în următoarele două-trei săptămâni dacă se alătură sau nu Uniunii Salvaţi România şi că alţi membri ai Cabinetului Cioloş ar putea opta pentru o intrare în acelaşi partid. Întrebat într-un interviu acordat RFI dacă intenţionează să intre într-un partid politic, Cristian Ghinea a confirmat că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România (USR). Ministrul a precizat că au existat două discuţii cu USR. ”Dacă ajungem împreună la concluzia că putem pune umărul tot împreună, pentru ca proiectele acestui Guvern să continue, atunci va ieşi ceva, posibil şi cu mine, posibil şi cu alţi miniştri, dar este complet prematur să intrăm în detalii acum”.

Ministerul Public are ca prioritate investigarea infracţiunilor contra vieţii şi umanităţii, care au reprezentat „o provocare de câţiva ani la inteligenţa profesională a procurorilor”, declară procurorul general Augustin Lazăr. Augustin Lazăr a adăugat că seminarul de la Alba Iulia urmăreşte identificarea modalităţilor investigative cele mai moderne pentru infracţiuni de violenţă şi contra vieţii, care ”sunt mereu în actualitate”. Totodată, procurorul general a afirmat că îşi doreşte ca, după seminar, participanţii, între care se află şi procurorul general al Procuraturii din Brescia, Pier Luigi Maria Dell’Osso, să se reîntoarcă la locurile lor de muncă ”plini de idei noi, cu conexiuni noi, cu metode şi tehnici de investigare noi”.

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, la New York, cu omologul său canadian, Justin Trudeau, cei doi apreciind că există perspective bune pentru ridicarea vizelor pentru românii care merg în Canada într-un viitor apropiat. Cei doi premieri au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetăţenii români, constatând că există perspective bune pentru ridicarea vizelor într-un viitor apropiat. De asemenea, au discutat şi despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la summitul de la Varşovia cu privire la flancul estic al NATO de la Marea Neagră.

Jolie şi Pitt, numiţi de lumea largă „Brangelina” au fost cel mai strălucitoar cuplu din lumea showbiz-ului de la Hollywood. Actorii sunt iconici pentru frumuseţe şi glamour, filmele de succes şi activismul social. S-au căsătorit în 2014, după ce au petrecut un deceniu împreună. Actriţa Angelina Jolie a depus actele pentru divorţul de actorul Brad Pitt, soţul ei vreme doi ani şi partener încă din 2005, semnalizând sfârşitul unuia dintre cele mai strălucitoare şi puternice cupluri de la Hollywood. Relaţia lor a fost „hrană” şi materie primă constantă pentru tabloide, poveştile din presă concentrându-se pe rolul pe care Jolie l-a jucat în destrămarea mariajului lui Pitt cu actriţa Jennifer Aniston şi, mai recent, pe posibilele probleme din cuplu.

Brad Pitt este furios după ce Angelina ar fi râspândit poveştile despre faptul că actorul este periculos pentru copiii săi, acuzându-l de comportament violent şi consum de alcool şi marijuana, surse apropiate de Pitt declarând că afirmaţiile Angelinei sunt „minciuni maliţioase”. După cum s-a relatat în presă, Angelina nu doreşte să aibă „custodie fizică partajată” cu Brad Pitt, dar actorul american va cere în instanţă să aibă custodie pentru a fi prezent în viaţa copiilor săi. Mai mult, Angelina şi-a expus copiii la risc după acuzaţiile pe care i le-a adus lui Brad Pitt. Se pare că Brad Pitt este furios, pentru că toată tensiunea divorţului se va resimţi în toată familia, pentru că toţi cei şase copii sunt ţintă pentru paparazzi. Brad ar fi spus că „Angelina a creat o situaţie oribilă”.

Toate cele 193 de state membre ONU, inclusiv România, vor semna o declaraţie comună prin care se angajează să lupte împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, care ucid în medie 700.000 de oameni anual. Guardian scrie că cele 193 de state membre ONU au decis miercuri să semneze o declaraţie prin care se angajează să lupte împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, problemă pe care sursa citată o numeşte ”cea mai mare ameninţare din medicina actuală”. Deşi datele arată că 700.000 de oameni mor anual din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice, Guardian scrie că cifra ar putea fi, de fapt, mult mai mare, deoarece nu există un sistem de monitorizare globală a numărului victimelor şi deoarece unor decese cauzate de bacteriile rezistente la medicamente le sunt atribuite alte cauze.

Doi adolescenţi în vârstă de 16 şi 17 ani sunt cercetaţi de poliţişti în cazul bebeluşului de trei luni care a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu o substanţă iritantă, tinerii fiind acuzaţi că au pulverizat în scara blocului un spray cu piper pentru a se distra. Cei doi adolescenţi sunt fraţi şi locuiesc în acelaşi bloc în care stă familia bebeluşului care a ajuns la spital. Reprezentanţii IPJ Vaslui spun că cei doi fraţi au cumpărat un spray cu piper de la un magazin din oraş, apoi au mers în scara blocului şi l-au pulverizat „pentru a se distra şi pentru a vedea ce se întâmplă”. Gazul a intrat pe sub uşile apartamentelor, emanând un miros înţepător.

Cei doi fraţi sunt cercetaţi de poliţişti şi, cel mai probabil, vor fi amendaţi pentru modul în care au ales să se distreze. Părinţii bebeluşului au sunat la 112 după ce de pe scara blocului în care locuiesc a venit un miros înţepător şi iritant. Bebeluşul a început să se agite şi să plângă, motiv pentru care părinţii săi au cerut ajutor. Copilul a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital, fiind în afara oricărui pericol.

La mai bine de patru ani de când a fost renovat Pasajul Latin, din centrul Bucureştiului, sistemul de monitorizare video din interiorul acestuia nu este încă funcţional. Deşi în subteran au fost montate opt camere video moderne de supraveghere, acestea nu au fost niciodată conectate şi la dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, dar nici la un alt centru de pază. Mai mult, unele dintre aceste dispozitive de supraveghere au fost vandalizate şi distruse, la fel ca întregul Pasaj Latin, care în prezent are pereţii mâzgăliţi de la un capăt la altul, neoanele au fost sparte, zidurile sunt dărâmate, iar lifturile pentru persoanele cu dizabilităţi sunt nefuncţionale.

Tribunalul Sibiu a amânat, pentru 17 octombrie, cauza în care Gregorian Bivolaru cere redeschiderea procesului în care a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor. Liderul MISA cere redeschiderea procesului deoarece, susţine el, a fost judecat în lipsă. La Tribunalul Sibiu, Gregorian Bivolaru a fost întrebat dacă îşi susţine cererea şi a răspuns afirmativ.

Grupul de investitori chinezi care a căutat finanţare pentru a cumpăra AC Milan, deţinut de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a oferit un raport bancar fals în prima etapă a negocierilor. Consortiul chinez, condus de omul de afaceri Li Yonghong, cunoscut şi Sino-Europe Sport Investment Management Changxing nu ”confirmă că a trimis vreodată un astfel de document”, refuzând să fie mai specific.

Patronatele din transporturile rutiere, UNTRR, APTE 2002, FORT şi APULUM, consideră că inclusiv tarifele asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) pentru persoanele fizice ar trebui să scadă în perioada următoare, până la aproximativ 400 de lei/an pentru un autovehicul. Patronatele din transporturile rutiere atunci când au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au ţinut cont de datele şi metodologia de calcul făcută public recent de către ASF, explică reprezentanţii transportatorilor.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că şi-ar fi dorit să se fi vorbit „transparent” în Memorandum despre veniturile salariale ale magistraţilor, care „includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu)”. Plenul CSM a decis, ca vineri să aibă loc o întâlnire între reprezentanţii consiliului şi asociaţiile de magistraţi pe tema Memorandumului privind justiţie, adoptat de 101 instanţie şi 28 de parchete.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, ca nefondată contestaţia fostului angajat SRI Daniel Dragomir, acuzat în cazul BlackCube, la măsura arestării preventive, astfel că acesta rămâne în continuare în arest. Surse judiciare au declarat că cei interesaţi să obţină informaţii despre procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar fi plătit 1,2 milioane de euro, plata fiind făcută de fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, deşi banii nu proveneau din buzunarul propriu. Potrivit surselor, informaţiile ar fi fost divulgate procurorilor de cei doi israelieni care au fost arestaţi în dosar. Aceleaşi surse au precizat că deşi suma ar fi fost plătită de fostul ofiţer SRI, banii proveneau de la alte persoane interesate să obţină informaţii despre Laura Codruţa Kovesi.

Şase cetăţeni irakieni şi doi sirieni care au trecut Dunărea cu o barcă şi încercau să ajungă în Austria au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră din Dolj, în localitatea Măceşu de Jos. Sunt şase sunt irakieni şi doi sirieni care au trecut Dunărea cu barca şi care intenţionau să ajungă în Austria. Au fost prinşi pe o arteră de comunicaţie pe raza localităţii Măceşu de Jos. Au trecut Dunărea cu barca, ajutaţi de o călăuză, apoi s-au strecurat pe calea de comunicaţie şi au fost surprinşi de patrulele noastre”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj, Romică Ivănoiu. Conform protocolului româno – bulgar, migranţii vor ajunge la Poliţia de Frontieră bulgară care va continua cercetările.

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani sunt invitaţi de ARTEXIM şi Institutul Cultural Român să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audiţiile vor avea loc pe 19 noiembrie 2016 la Bucureşti.Termenul limită pentru înscriere este 13 noiembrie 2016. Participarea la concerte şi turnee şi sesiunile de pregătire a tinerilor muzicieni selectaţi în orchestră sunt finanţate în totalitate de EUYO.

EUYO este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele susţinute în întreaga lume, colaborarea cu personalităţi ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din EUYO una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii.

Institutul Cultural Român, prin Direcţia Relaţii Internaţionale şi Institutul Cultural Român de la Viena, sunt parteneri al celei de-a doua ediţii „viennacontemporary”. „viennacontemporary” este un Târg internaţional de artă contemporană din Viena, cu un focus pronunţat asupra artei central şi est-europene, ce se desfăşoară, în perioada 22-25 septembrie 2016, la Marx Halle din Viena (Karl-Farkas-Gasse 19). România este reprezentată în acest an de patru galerii reunite în secţiunea Reflections a viennacontemporary.

Cu un juriu şi un comitet de selecţie specializate, structuri formate din critici de artă şi curatori renumiţi, „viennacontemporary” prezintă publicului lucrări de artă vizuală aparţinând tuturor formelor de expresie: pictură, sculptură, fotografie, desen, instalaţie, new media. „viennacontemporary” reprezintă un loc de întâlnire pentru vizitatori, artişti, curatori, colecţionari şi proprietari de galerii. La ediţia aceasta participă 112 galerii din 28 de ţări şi sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de vizitatori la Târg şi la evenimentele conexe organizate în muzee şi galerii din Viena.

Preşedintele Barack Obama a îndemnat palestinienii să recunoască legitimitatea statului Israel, iar Tel Avivul să recunoască că nu poate ocupa pe termen nelimitat şi coloniza teritoriile palestiniene. Eforturile preşedintelui Obama de a media conflictul israelo-palestinian au eşuat pe parcursul celor opt ani la Casa Albă, ultima iniţiativă de acest fel, a secretarului de Stat, John Kerry, s-a năruit în 2014.

Responsabili americani au menţionat la Adunarea Generală ONU că şapte state, printre care şi România, au promis să primească de cel puţin zece ori mai mulţi refugiaţi decât au făcut-o în 2015. România, Portugalia, Spania, Republica Cehă, Italia, Franţa şi Luxemburg au promis, potrivit unor responsabili americani, să primească prin schema de redistribuire europeană sau separat de cel puţin zece ori mai mulţi refugiaţi decât în 2015.

Aproximativ 72% din unguri se pronunţă împotriva mecanismului de distribuire automată a azilanţilor în statele membre UE, iar 78% ar vota „nu” la referendumul privind cotele de imigranţi, programat la data de 2 octombrie. În cadrul referendumului, cetăţenii ungari cu drept de vot vor avea de răspuns la următoarea întrebare: „Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze relocarea cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?” Fundaţia Szazadveg a realizat un sondaj de opinie în perioada 7-12 septembrie, la care au participat peste 2.000 de adulţi ce au fost intervievaţi telefonic. Potrivit sondajului, doar 3% din unguri ar vota „da” la referendum.

Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme care pot provoca distrugeri masive şi victime multiple. Tânărul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bombă într-un loc public, distrugerea unor bunuri private şi folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crimă violentă, potrivit Le Figaro şi Reuters. Anterior, el fusese inculpat pentru tentative de omor în urma unui schimb de focuri pe care l-a avut luni cu forţele de ordine. Ahmad Rahami este suspectat că a plasat, sâmbătă şi duminică, patru bombe artizanale, dintre care două au explodat.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat la dezbaterea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU că zeci de state s-au angajat să primească în total 360.000 de refugiaţi în anul 2017, dublu faţă de valorile actuale. Samantha Power, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, a declarat că acest lucru reprezintă „totuşi doar o fracţie” din ceea ce este necesar, deoarece Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a evaluat că aproximativ 1,2 milioane dintre aceştia trebuie reinstalaţi. Obama a declarat la summit că această criză a refugiaţilor este „un test al sistemului nostru internaţional unde toate naţiunile trebuie să împartă responsabilităţile noastre colective, deoarece marea majoritate a refugiaţilor sunt primiţi în doar 10 ţări”. Obama a spus că peste 50 de state şi organizaţii internaţionale care au participat la summit şi-au mărit contribuţiile la organizaţiile umanitare.

SPORT

Numirea lui Christoph Daum ca selecţioner al României ar putea redeschide subiectul revenirii lui Ştefan Radu sub tricolor. Retras de la naţională în 2013, Ştefan Radu (29 de ani) are în continuare „uşa deschisă”, anunţă secundul Ionuţ Badea, care a lăsat să se înţeleagă că şi noul antrenor şi-ar dori să-l aibă sub comandă pe fundaşul lui Lazio. Badea a vorbit despre o posibilă întâlnire a lui Daum cu Ştefan Radu şi a dezvăluit detalii dintr-o discuţie purtată în trecut cu fundaşul. Badea vorbeşte despre o anumită predispoziţie a fundaşului la accidentări şi temerea acestuia că un program şi mai încărcat decât cel avut în prezent la Lazio l-ar scoate perioade îndelungate din joc.

După o remaniere importantă a lotului, Steaua lui Laurenţiu Reghecampf a ajuns să se bazeze în acest sezon dar pe Bojan Golubovic pentru postul de atacant. Bosniacul de 33 de ani a fost adus în această vară de la Poli Iaşi, a primit şansa de a jucat titular încă din startul sezonului, însă după primele meciuri ale sezonului se confruntă cu un record negativ în ceea ce priveşte lipsa de eficienţă. Golubovic nu a reuşit să înscrie nici măcar o singură dată în acest sezon, în ciuda faptului că a fost folosit în şapte jocuri oficiale. Atacantul a evoluat 3 meciuri în Liga 1, unul în Europa League contra lui Osmanlispor, şi trei jocuri în preliminariile Ligii Campionilor, fără să se lipească la gol.

CSM Ploieşti s-a retras marţi oficial din Liga Naţională de handbal, astfel că la sfârşitul sezonului va retrograda direct doar o echipă. În şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie al FRH, pe ordinea de zi a fost luată în considerare şi o cerere a Rapidului, dacă echipa să fie acceptată sau nu în Liga Naţională. Au fost doi membri ai CA care au susţinut ideea readucerii Rapidului în prima ligă, chiar dacă din actualul sezon s-au disputat două etape. Cererea nu a fost însă aprobată pentru că s-ar fi încălcat astfel regulamentele Federaţiei Române de Handbal. În plus, Rapid a retrogradat la sfârşitul sezonului trecut, iar prima echipă care ar fi trebuit invitată în cazul unui forfait ar fi fost Ştiinţa Bucureşti, apoi CSM Slatina. La fel de adevărat, poate că problema Ploieştiului ar fi trebuit lămurită înaintea debutului de sezon.

Dacă în Liga Zimbrilor totul decurge normal, la fete sezonul a început cu mari probleme. CSM Ploieşti s-a retras din campionat, iar Cetate Deva nu are nici azi un lot capabil să facă faţă întrecerii, având la dispoziţie doar un portar şi 8 jucătoare. De fapt, Ploieştiul a încurcat şi Deva, după cum susţin oficialii clubului Cetate. Înainte de a începe sezonului, nou-promovata a avut promisiunea antrenorului Neven Hrupec că va veni la echipă, la ”pachet” cu cel puţin patru handbaliste. Despărţirea croatului de CSM Ploieşti s-a produs însă abia după meciurile cu Neistin din Cupa EHF, iar la Deva a ajuns după disputarea a două etape. Iar discuţiile dintre cele două părţi s-au încheiat rapid, după 2 zile.

Convocat în lotul lărgit al naţionalei pentru dubla cu Armenia şi Kazahstan, din preliminariile CM 2018, Florin Niţă a fost anunţat deja de colaboratorii lui Christoph Daum că va fi păstrat în lotul final doar în cazul în care unul dintre primii trei portari / Ciprian Tătăruşanu, Costel Pantilimon şi Silviu Lung Jr – va deveni indisponibil. Aflat într-o formă foarte bună în acest an, Niţă ar fi avut şansa să ajungă la naţională pentru partida cu Muntenegru, însă atunci Daum a preferat să-l lase la echipa de club, pentru a disputa restanţa cu CSM Poli Iaşi. Replica Stelei nu s-a lăsat aşteptată. „Niţă ar fi trebuit să fie prima opţiune la naţională”, a spus la acea dată Reghecampf, evident nemulţumit că portarul său nu a ajuns la lot.

Selecţia la echipa naţională naşte controverse şi în mandatul lui Christoph Daum, iar Bogdan Vătăjelu se arată deranjat ca a ratat lotul pentru dubla cu Armenia şi Kazahstan, deşi la partida că Muntenegru a fost chemat pentru a-l înlocui pe accidentatul Alin Toşca. „Ce trebuie să mai fac pentru a fi băgat în seamă?”, se întreabă fundaşul Craiovei, care a avut obiecţii şi în primăvară, când a aflat că nu a fost luat în calcul de Anghel Iordănescu pentru Euro 2016.

Gheorghe Hagi şi-a continuat înţepăturile către şefii FRF şi după remiza cu Dinamo, scor 1-1, iar fostul lider al Generaţiei de Aur l-a atacat inclusiv pe fostul selecţioner, Anghel Iordănescu, care i-a fost antrenor în cea mai bună perioadă traversată în tricoul echipei naţionale. Hagi spune că se simte persecutat şi că jucătorii săi nu sunt promovaţi la loturile naţionale pentru a nu căpăta expunere. Regele consideră că cel mai bun exemplu e reprezentat de Florin Tănase, care a ratat lotul pentru Euro 2016 deşi venea după un sezon 2015-2016 foarte bun: „De ce? Pentru că e la Hagi… Şi nu-l promovăm ca să nu vânda Hagi”.

Nepoata lui Angel Maria Villar, preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal şi vicepreşedinte UEFA, a fost răpită şi apoi ucisă, în Mexic, deşi familia plătise o parte din banii ceruţi pentru răscumpărare. Maria Villar Galaz (foto jos), în vârstă de 39 de ani, a fost găsită în oraşul mexican Toluca, la o săptămână după ce fusese răpită în timp ce scotea bani de la un bacomat. Răpitorii au forţat-o să retragă bani din cont, după care au cerut familiei în jur de 10.000 de euro pentru răscumpărare. Potrivit Mundo Deportivo, familia a plătit o parte din banii solicitaţi, însă corpul victimei a fost găsit fără viaţă.

Echipa de fotbal Auxerre, antrenată de Viorel Moldovan, a pierdut cu scorul de 0-2 meciul disputat, marţi seara, pe terenul lui Ajaccio, în etapa a 8-a din liga a doua a Franţei, şi se află la limita locurilor retrogradabile. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 2, prin Marvin Gakpa, iar Ouwo Moussa Maazou a stabilit scorul final cu un sfert de oră înainte de final. De-a lungul partidei, jucătorii pregătiţi de Moldovan au avut patru şuturi pe poartă, însă nu au reuşit să îl învingă pe Riffi Mandanda, fratele internaţionalului francez Steve Mandanda. Echipa lui Viorel Moldovan rămâne astfel cu o singură victorie obţinută în acest sezon din Ligue 2 şi se află pe locul 17 din 20, cu şase puncte, în timp ce Ajaccio ocupă locul 8, cu 11 puncte. În runda următoare, Auxerre va evolua pe teren propriu, vineri, de la 21:00, împotriva lui Le Havre, ocupanta locului 11.

Alcorcon, echipa antrenată de Cosmin Contra, a pierdut, un nou meci în Segunda Division, scor 0-1 pe teren propriu cu Cordoba, şi ocupă locul 20 în clasament după primele şase etape. Singurul gol al partidei a fost marcat de mijlocaşul spaniol Alejandro Alfaro, în minutul 65.Tehnicianul în vârstă de 40 de ani spune că este principalul responsabil pentru forma slabă prin care trece Alcorcon. Alcorcon a înregistrat o victorie, două egaluri şi trei înfrângeri în acest sezon din Segunda Division şi ocupă locul 20 în clasament. Pe ultimul loc, 22, se află echipa lui Răzvan Raţ, Rayo Vallecano, care a adunat patru puncte în cinci meciuri jucate.

Dinamo a remizat pe terenul Viitorului, scor 1-1, golul roş-albilor fiind marcat de Valentin Lazăr, care astfel a ajuns la cinci goluri şi trei pase decisive după doar 9 etape. După meci, mijlocaşul de 27 de ani a declarat că forma bună arătată în acest sezon se datorează încrederii primite din partea actualei conduceri tehnice şi ţinut să transmită un mesaj cu direcţie clară. „E diferenţă mare între oamenii care conduc acum Dinamo şi cei de anul trecut”, o aluzie clară la faptul că în urmă cu un sezon era îndepărtat de la echipă de Mircea Rednic.

Cotidianul britanic The Sun îi dedică astăzi un articol mijlocaşului Vlad Dragomir, pe care Arsenal Londra l-a cumpărat în urmă cu un an, când avea doar 16 ani, pentru aproximativ 100.000 de euro. În vârstă acum de 17 ani, Dragomir e văzut acum drept un „puşti-minune”, cu calităţi similare germanului Toni Kroos. Britanicii îi fac şi un scurt portret-robot românului. Dragomir e văzut drept un mijlocaş extrem de muncitor, cu calităţi ofensive remarcabile.

Jurnaliştii britanici notează că Arsenal vede în Dragomir un jucător important pentru viitor şi plănuieşte să-l lase pe mijlocaşul român să plece în următoarele două sezoane, sub formă de împrumut, pentru a putea căpăta experienţă jucând mla nivel de seniori. Dragomir s-a antrenat în mai multe rânduri cu prima echipă, alături de starurile din trupa lui Wenger, însă staff-ul tunarilor consideră că e încă prea fraged pentru a putea juca în Premier League.

Chelsea Londra a câştigat meciul disputat, pe terenul campioanei en titre Leicester City, scor 4-2 după prelungiri, şi s-a calificat în turul 4 al Cupei Ligii Angliei. Formaţia lui Antonio Conte s-a văzut condusă cu 0-2, după golurile înscrise de atacantul japonez Shinji Okazaki, în minutele 17 şi 34. Chelsea a revenit, însă, şi a egalat prin două goluri marcate de fundaşii Gary Cahill şi Cesar Azpilicueta, în prelungirile primei reprize, respectiv la patru minute de la startul părţii a doua. Cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar, Marcin Wasilewski a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, astfel că Leicester a fost nevoită să evolueze în inferioritate numerică în cele 30 de minute suplimentare. În prelungiri, Cesc Fabregas a marcat două goluri, în minutele 92 şi 94, şi a stabilit scorul final.

Antrenorul principal al echipei FC Botoşani aşteaptă de la elevii săi ca în meciul de miercuri de la Chiajna să recupereze puncte pierdute vinerea trecută pe teren propriu cu Viitorul. Leo Grozavu se aşteaptă la o partidă dificilă cu Concordia, în etapa a 9-a a Ligii 1, dar este optimist că poate obţine toate cele trei puncte puse în joc. Concordia Chiajna – FC Botoşani se dispută miercuri, de la ora 20:30, pe stadionul din Chiajna. Înaintea desfăşurării etapei a 9-a, ilfovenii sunt pe locul 10, cu 8 puncte, în timp ce FC Botoşani are 13 puncte şi e pe locul 5.

PROGNOZA METEO
21 Septembrie 2016

În cea mai mare parte a țãrii, vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal pentru aceastã perioadã din an, în special din perspectiva valorilor diurne. În sudul, estul și centrul țãrii, îndeosebi ziua, cerul va mai avea înnorãri și va ploua, local în zona montanã și submontanã, unde cu totul izolat se mai pot cumula 15…20 l/mp și pe arii restrânse în rest. În vest și în nord-vest cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie reduse. În zona montanã înaltã, trecãtor, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, ușor mai ridicate doar în vestul și sud-vestul Olteniei, iar cele minime între 4 și 12 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 2 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe spații mici, în special în cursul nopții, în zonele joase de relief se va forma ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține mult mai rece decât ar fi normal pentru aceastã datã, în special din perspectiva valorilor diurne. Cerul va avea înnorãri și trecãtor va mai ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *