Stiri pe scurt 21 Ianuarie 2016

Stiri pe scurt  21 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  21  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 21 ianuarie. In anul 1919,s-au deschis lucrările Conferinţei de pace de la Paris, la care a participat o delegaţie română din care faceau parte I.I.C. Brătianu, Al. Vaida-Voievod, C. Angelescu, Victor Antonescu. În cadrul Conferinţei au fost elaborate textele tratatelor de pace dintre ţările învingătoare în Primul Război Mondial (27 de state, printre care România) şi ţările învinse (Germania, Austria, Ungaria, Bulgaria şi Turcia).

Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc între 23 mai şi 10 iunie. Conform calendarului, evaluările vor avea loc în perioada 23 mai – 10 iunie, după cum urmează: clasa a VI-a (23 mai: Limbă şi comunicare, 24 mai: Matematică şi ştiinţe); clasa a IV-a (30 mai: Limba română, 31 mai: Matematică, 2 iunie: Limba maternă); clasa a II-a (Limba română: 6 iunie – scris şi 7 iunie – citit; Limba română pentru minorităţile naţionale – scris/citit: 7 iunie; Matematică: 8 iunie; Limba maternă: 9 iunie – scris şi 10 iunie – citit).

Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani. La clasa a II-a, responsabilitatea administrării testelor aparţine administratorului de test – învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă. La clasele a IV-a şi a VI-a, administratorul de test va fi un cadru didactic diferit de cel care predă în mod obişnuit la clasă.

Pe toată durata administrării testelor, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă şi care are rolul de a susţine procesul de administrare a instrumentelor de evaluare. Sălile în care se susţin evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI.

Arhiepiscopul de Canterbury, liderul Bisericii Anglicane, a declarat că poartă discuţii cu Papa Francisc şi Patriarhul Tawadros al II-lea, care conduce Biserica Ortodoxă Coptă din Alexandria, pentru ca Paştele să fie sărbătorit în aceeaşi zi a fiecărui an, punând astfel capăt uneia dintre cele mai mari dispute dintre confesiunile creştine. Liderul Bisericii Anglicane a anunţat, la finalul unei întâlniri cu episcopii din subordinea sa, că negociază deja cu Papa Francisc şi Tawadros al II-lea pentru fizarea Paştelui, astfel încât cea mai importantă sărbătoare creştină să nu mai aibă dată variabilă şi să fie marcată în acelaşi timp de adepţii tuturor cultelor creştine.

În prezent, creştin-ortodocşii stabilesc data Paştelui în funcţie de fazele lunii, după indicaţiile lăsate în urma primului Sinod Ecumenic, în anul 325. Atunci, liderii creştinilor au stabilit ca Paştele să fie sărbătorit în funcţie de Echinocțiul de Primăvară (21 martie). Mai exact, în prima duminică după prima lună plină apărută după Echinocţiu. Dacă prima lună plină apare într-o duminică, atunci Paştele se sărbătoreşte peste o săptămână, nu în acea zi,regulă impusă la început pentru ca sărbătoarea creştinilor să nu coincidă cu Paştele iudeilor.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român va intra în proces de consolidare şi restaurare, începând de săptămâna viitoare, după ce în acest sens va fi semnat un ordin al ministrului Culturii, urmând ca din 8 februarie să fie dezafectată expoziţia permanentă din corpul dinspre Muzeul Antipa. Virgil Niţulescu a mai spus că Muzeul Ţăranului Român trebuie să relocheze birouri, magazii şi o parte din expoziţiile permanente. Astfel, expoziţia din corpul Muzeului Ţăranului Român dinspre Muzeul Antipa, în care vor începe lucrările, va putea fi văzută până pe 7 februarie, după care obiectele vor fi depozitate în interiorul instituţiei muzeale.

Numărul turiştilor români care vor pleca în acest în croaziere va creşte cu circa 15%, de la 8.000 anul trecut la peste 9.000. Vânzările vor continua să crească şi anii următori, cu un ritm mai scăzut. Dacă ne ducem în urmă cu 7-8 ani, avansurile anuale erau de 30, 40 şi chiar 60%. Era perioada de început. Acum începe să se aşeze produsul, să fie cunoscut, este mult spus să se maturizeze. Nu se va maturiza fiindcă sunt pieţe în toată lumea unde nu este matur produsul. Dar este aşezat, e o pantă de creştere care va mai dura pe piaţa locală. Şi acest sector a fost afectat de atentate şi de ameninţările teroriste, însă fără impact asupra vânzărilor.

Procurorii DNA Târgu Mureş fac percheziţii la Primăria Târgu Mureş şi filiala Romgaz din localitate într-un dosar privind fapte de corupţie. Au loc percheziţii la primărie şi la filiala companiei Romgaz din localitate într-un dosar de fapte de corupţie. Sursele citate nu au precizat despre ce fel de fapte este vorba sau ce persoane sunt vizate. Percheziţiile sunt făcute de Biroul DNA Târgu Mureş.

Una dintre cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău care au fost aduse la Spitalul de Arşi din Bucureşti, a murit miercuri seară. Cele trei femei grav rănite în incendiul din 9 ianuarie dintr-o clădire din Chişinău au fost aduse la Spitalul de Arşi din Bucureşti şi operate toate în zilele următoare. Femeia care a decedat miercuri seară avea 26 de ani şi era în starea cea mai gravă. Avea arsuri pe 42 la sută din corp, arsuri de căi respiratorii şi era intubată şi ventilată mecanic, prognosticul fiind foarte rezervat.

Filmul românesc „Brâncuşi din eternitate”, regizat de Adrian Popovici, va fi distribuit în cinematografele din Marea Britanie, premiera peliculei în această ţară urmând să aibă loc pe 24 ianuarie. Trei perioade de timp, trei poveşti, trei planuri şi trei personaje construiesc intriga filmului „Brâncuşi din eternitate”, poveste care îşi propune să zugrăvească personalitatea sculptorului Constantin Brâncuşi. Fiecare personaj „vorbeşte”, în felul sau, despre talentul şi operele unuia dintre cei mai mari artişti români.

Kanal D vrea să îşi extindă zona de difuzare în Republica Moldova, să crească numărul programelor informative difuzate şi să modifice structura emisiunii sale „Wowbiz”, în sensul promovării cazurilor sociale şi a prezentării unui „monden curat”. Societatea Dogan Media International SA, care deţine licenţa audiovizuală prin satelit a Kanal D, a solicitat CNA prelungirea licenţei cu nouă ani, în condiţiile în care aceasta ar fi expirat pe 30 ianuarie. Reprezentanţii Kanal D au solicitat CNA şi modificarea licenţei televiziunii, astfel încât aceasta să poată emite nu doar în România, ci şi în Republica Moldova. În plus, aceştia au cerut modificarea structurii de programe a Kanal D, în sensul creşterii producţiilor proprii şi a programelor informative.

Lungmetrajul „Star Wars: Episode VIII”, următorul film din franciza „Războiul stelelor”, va fi lansat în decembrie 2017, cu nouă luni mai târziu faţă de data stabilită iniţial, au anunţat, miercuri, reprezentanţii studiourilor Walt Disney. Filmul „Star Wars: Episode VIII”, ce va fi scris şi regizat de Rian Johnson, va fi lansat în cele din urmă pe 15 decembrie 2017. Iniţial, producătorii acestei pelicule au anunţat că filmul urma să fie lansat pe 26 mai 2017.

Dramaturgul Matei Vişniec a anunţat,la Suceava, că scrie o piesă de teatru despre actualul val de imigranţi, el exprimându-şi îngrijorarea că Europa se „sinucide cultural”, după ce a avut două tentative eşuate, respectiv cele două războaie mondiale. În cadrul conferinţei, Matei Vişniec a anunţat că încearcă să scrie o altă piesă, pentru că Europa este confruntată cu un alt şoc de civilizaţii, un şoc sociologic, uman.

Procurorii DNA efectuează percheziții în 19 locații situate în județele Iași și Botoșani, dintre care trei sunt la sediile unor instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție și asimilate acestora, comise în anul 2015. Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Prin învestirea noului Guvern, care îşi declară prioritară opţiunea proeuropeană, Republica Moldova a realizat un pas important în depăşirea crizei politice, precizează preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că îi asigură pe partenerii de la Chişinău de întregul sprijin al României. „Stabilitatea acestui stat este importantă atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană. Noul Guvern de la Chişinău are foarte mult de lucru în perioada următoare, reforme importante trebuind să fie demarate şi realizate. Urmăresc cu atenţie evoluţia de pe scena politică de la Chişinău şi îi asigur pe partenerii noştri de întregul sprijin al României”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

La minus 20 de grade, trotuarele necurăţate au devenit patinoare. Şi sunt multe, dacă vedem cât de aglomerate sunt secţiile pe primiri urgenţe din spitale. Într-o singură zi, numai în Bucureşti, medicii ortopezi au avut de tratat zeci de fracturi. Poleiul a creat mari probleme pietonilor, care au alunecat pe trotuare. Şi, ca în fiecare an, firmele de deszăpezire au ieşit să cureţe drumurile abia după ce au fost amendate de primării.

Parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și la UE au fost, sunt și vor rămâne pilonii fundamentali pe care se construiește politica externă a României”, a spus șeful statului, la reuniunea cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România. Evenimentul a fost deschis de noul Nunțiu Apostolic în România, monseniorul Miguel Maury Buendia.
Drapelul Federației Ruse a fost arborat, dintr-o eroare, cu susul în jos în timpul pregătirii întrevederii dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american, John Kerry,la Zurich. Banda albă se afla în partea de jos, iar cea roșie în partea de sus. Greșeala a fost observată de unul dintre cameramanii ruși, care a sesizat imediat partea americană care se ocupa de pregătiri, înainte de sosirea delegației oficiale a Ministerului rus de Externe.

O fețită în vârstă de trei ani a trăit un coșmar greu de suportat, la care a fost supusă chiar de către prietenul mamei sale. Fetița, sechestrată într-un dulap și având mâinile și picioarele legate, era folosită drept sclavă sexuală de Francisco Rios-Covarrubias.Micuța a fost descoperită de polițiști în locuința agresorului, după ce acesta și-a invitat un prieten să își satisfacă dorințele sexuale cu copila. Acest prieten este cel care le-a dat pontul autorităților care au dat buzna în locuința lui Rios-Covarrubias. Fetița a fost găsită într-o stare deplorabilă, murdară, rănită și înfometată. Ea a fost spitalizată și plasată ulterior în custodia serviciilor sociale.

Kremlinul monitorizează cu atenţie evenimentele din Republica Moldova şi îndeamnă toate părţile să respecte legea şi să se abţină de la violenţe, a declarat, Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, comentând pe tema protestelor violente de la Chişinău. Proteste violente, soldate cu zece răniţi, au avut loc la sediul Parlamentului din Chişinău, după ce Legislativul a aprobat un nou Guvern.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în partea centrală a Chinei. Nu s-au raportat victime sau pagube imediat după seism, care a avut loc la o adâncime de zece kilometri, în ţinutul Menyuan din provincia Qinghai. Serviciile de telefonie din Menyuan operau normal, precizează aceeaşi sursă. Numeroşi oameni, care au ieşit din locuinţe speriaţi de cutremur, şi-au petrecut restul nopţii de miercuri spre joi în automobile, în pofida unor temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Zece persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale la Chişinău, după ce zeci de protestatari au pătruns cu forţa, pentru scurt timp, în Parlamentul moldovean şi au cerut alegeri anticipate. Protestatari au luat cu asalt intrarea principală a Legislativului, după ce parlamentarii au dat votul de încredere unui Guvern proeuropean. Ei au fost opriţi să intre mai departe în Parlament de către forţele antirevoltă ale poliţiei. Şapte poliţişti şi trei persoane au primit îngrijiri pentru răni la nivelul capului, inclusiv fostul şef de stat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, şi liderul platformei Dreptate şi Adevăr (DA) Chiril Motpan.

Asasinarea fostului spion Aleksandr Litvinenko în 2006 a fost „probabil” aprobată de către preşedintele Vladimir Putin, a conchis o anchetă publică. Litvinenko a decedat la vârsta de 43 de ani, la Londra, în 2006, la câteva zile după ce a fost otrăvit cu poloniu-210, o substanţă radioactivă extrem de toxică, pe care a ingerat-o dintr-o ceaşcă de ceai. O anchetă publică referitoare la moartea acestui fost agent KGB, care s-a instalat în Marea Britanie, a fost deschisă în ianuarie 2015. Judecătorul Sir Robert Owen a declarat joi că este probabil ca preşedintele rus Vladimir Putin să fi aprobat asasinatul, în urma unui conflict mai vechi. Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova „nu este interesată” de concluziile anchetei britanice.

Fostul Preşedinte al Parlamentului moldovean Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PLM), a fost agresat, în Parlamentul de la Chişinău, de protestatari nemulţumiţi că a susţinut Guvernul Pavel Filip. Mihai Ghimpu are o plagă în zona capului după ce a fost bătut de protestatari furioşi. Ghimpu fusese huiduit în timp ce venea spre Parlament, fiind atacat cu bulgări de zăpadă. Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a declarat că Mihai Ghimpu este încă în Parlament, fiind protejat de poliţie. Chirtoacă a precizat că sunt căutate soluţii pentru evacuarea în siguranţă a persoanelor agresate.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a minimizat speculaţiile privind riscul unei crize bancare majore în Italia, în contextul în care analiştii pieţelor financiare sunt îngrijoraţi de creanţele acumulate de companii bancare. Investitorii se tem de riscurile din sistemul bancar italian, în contextul unor creanţe care depăşesc 200 de miliarde de euro, un record în ultimele două decenii. Conform unor surse, Banca Centrală Europeană a cerut clarificări din partea băncilor italiene, situaţie care a generat îngrijorări suplimentare.

Forţele kurde, partenere-cheie ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, au distrus mii de case în nordul Irakului, aparent într-o încercare de a deplasa cu forţa populaţii arabe, acuză Amnesty International. Un oficial kurd a respins acuzaţiile organizaţiei nonguvernamentale (ONG) cu sediul la Londra, punând distrugerile pe seama luptelor. Amnesty a anunţat că aceste distrugeri au avut loc după ce forţe kurde au cucerit zone care se aflau sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care a cucerit în 2014 bucâţi vaste din teritoriul irakian la nord şi la vest de Bagdad.

Ucraina a impus miercuri noi sancţiuni Rusiei, ca răspuns la măsuri ruse, în contextul unei escaladări a unui adevărat război comercial. Produsele supuse anterior acestui embargo erau carnea, peştele, alcoolul şi dulciurile. Kievul a decis să-l extindă şi în ceea ce priveşte ketchupul şi produsele de patiserie provenind din Rusia.Este vorba despre un nou episod în războiul comercial căruia i se livrează cele două ţări.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a demarat o anchetă penală în cazul violenţelor comise miercuri seara, în timpul protestelor de la Parlament faţă de învestirea Guvernului condus de Pavel Filip. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, faptele sunt investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă. În comunicat se mai spune că grupul de urmărire penală cercetează sub toate aspectele circumstanţele cazului şi lucrează la identificarea persoanelor implicate în comiterea şi provocarea acţiunilor violente. În cazul în care se stabileşte vinovăţia persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la opt ani închisoare.

Membrii noului Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, au depus jurământul. Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean Nicolae Timofti, a anunţat că demisionează, după ce Guvernul Filip a depus jurământul într-o ceremonie închisă şi secretă, recunoscând că a „dezinformat” presa fără să vrea. Vlad Ţurcanu a mulţumit tuturor pentru colaborare şi a precizat că urmează să scrie cererea de demisie.

SPORT

FRF este acuzată că a încălcat regulamentele UEFA şi face speculă cu bilete la meciurile pe care România le dispută în această vară, la Euro 2016, în timp ce piaţa e inundată de oferte ale agenţiilor de turism. Suporterii grupaţi sub titulatura „Uniţi sub Tricolor“ s-au sesizat şi cer intervenţia UEFA după ce au văzut la televizor, în ziare şi în mediul online că diverse agenţii de turism şi, aparent, firme partenere ale FRF oferă sejururi cu bilet inclus sau, chiar, de-a dreptul doar bilete la meciurile tricolorilor. Contactaţi de ProSport, oficialii federaţiei conduse de Răzvan Burleanu spun că o cotă-parte de bilete a ajuns de la UEFA la FRF, dar neagă orice legătură cu biletele ajunse în oferta agenţiilor de turism. La rândul lor, operatorii spun că le achiziţionează de la parteneri din străinătate.

Rapidul se confruntă cu mari probleme financiare, iar situaţia nu pare deloc aproape de rezolvare. Jucătorii giuleşteni au decis astăzi să părăseasacă cantonamentul echipei şi să nu se prezinte la partida amicală cu Domneşti, care era programată de la ora 13:00, la Chiajna. Comform sursei citate, rapidiştii au restanţe salariale de peste două luni, plus primele pentru şase meciuri din acest sezon.

Becali l-a dat ca „sigur” la Steaua, imediat după ce Laurenţiu Reghecampf a fosts numit ca antrenor principal, însă mutarea nu s-a mai concretizat şi astăzi a devenit cert că transferul nu se va face în această iarnă. Este vorba despre fundaşul polonez Piotr Celeban, care între timp a devenit căpitanul lui Slask Wroclaw. Aflat în ultimele şase luni de contract cu Slask, Celeban îşi dăduse acordul să revină în Liga 1, conform spuselor lui Becali, însă mutarea a intrat în scurt timp în impas, cel mai probabil din cauza faptului că jucătorul nu a găsit înţelegere şi la actualul club.

Football Leaks a publicat contractul dintre Real Madrid şi Tottenham pentru transferul lui Gareth Bale, relevând că suma reală a transferului a fost de peste 100 de milioane de euro, deşi clubul spaniol susţinut întotdeauna că transferul galezului a costat 91 de milioane de euro. Real a acceptat să plătească patru rate de 24,9 de milioane de euro, plus o taxă de solidaritate (sumă ce e distribuită între cluburile care au contribuit la formarea jucătorului) în valoare de 1 milion de euro. Trei dintre aceste rate au fost deja achitate, în timp ce ultima urmează să fie plătită la finalul acestui sezon.

După ce, miercuri, Adi Popa posta pe Facebook imagini din timpul unei şedinţe de criosaună efectuată de jucătorii Stelei în cantonamentul din Turcia, astăzi preparatorul fizic Thomas Neubert a publicat un clip în care Toşca, Papp, Pintilii şi Marica sunt surprinşi în timpul unei sesiuni cardio, într-un jacuzzi. Primul cantonament al iernii pentru Steaua a fost unul dedicat în special acumulărilor fizice, iar după antrenamentele intense roş-albaştrii au avut parte şi de sesiuni de refacere pe măsură.

Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF a constatat, în şedinţa de miercuri, că jucătorul echipei ASA Târgu Mureş Claudiu Voiculeţ a avut drept de joc la partida cu Steaua, din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. FC Steaua, cea care a depus o contestaţie în acest sens, va avea drept la recurs. După partida de la Târgu Mureş, încheiată la egalitate, scor 1-1, FC Steaua a contestat dreptul de joc al jucătorului echipei ASA, susţinând că a fost transferat de la CFR Cluj după termenul limită stabilit de către Federaţia Română de Fotbal. Într-un alt caz, membrii Comisiei de Soluţionare a Litigiilor au obligat clubul FC Voluntari să achite drepturile financiare restante faţă de fotbalistul Nicolae Grigore.

Jucătoarea Shuai Zhang, locul 133 WTA, care a produs cea mai mare surpriză a turneului Australian Open de până în prezent, eliminând-o în prima manşă pe Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-3, pe franţuzoaica Alize Cornet, locul 33 WTA, în turul al doilea al competiţiei. Zhang s-a impus într-o oră şi 26 de minute. În faza următoare, Zhang va juca împotriva americancei Varvara Lepchenko, locul 51 WTA, care a trecut în turul al doilea, cu scorul de 7-6 (7), 6-4, de spaniola Lara Arruabarrena, locul 86 WTA.

La 28 de ani, Habib Habibou ar putea primi o nouă şansă pentru a-şi relansa cariera. Atacantul francez, care în prezent este legitimat la Rennes, este dorit de Nottingham Forest, liga a doua a Angliei. Vârful care a fost împrumutat la Steaua în anul 2008 traversează o perioadă slabă a carierei. Habibou a fost transferat de Rennes în 2014, după ce şi-a încheiat conturile cu Gent, dar n-a reuşit să se impună. În primul sezon a jucat 27 de meciuri, dar a marcat doar de trei ori. Drept urmare, în acest sezon a fost trecut pe linie moartă şi are o singură apariţie pentru Rennes. În rest, se antrenează cu echipa secundă.

Schimbarea lui Mirel Rădoi cu Laurenţiu Reghecampf a generat un nou joc al Stelei. Oamenii din fostul staff al echipei nu înţeleg cum campioana s-a schimbat atât de mult după venirea noului tehnician. Nicolae Dică, fost secund al campioanei în mandatele lui Gâlcă şi Rădoi, susţine că o asemenea diferenţă nu poate să apară în câteva zile. La revenirea la echipă, Laurenţiu Reghecampf acuza şi forma fizică în care i-a găsit pe unii dintre fotbaliştii din lot. Între timp, Thomas Neubert are grijă ca aceştia să fie bine pregătiţi în cantonamentul Stelei din Turcia. Preparatorul neamţ a implemntat noi metode de pregătire, folosite şi de cluburi mari precum Bayern sau Real Madrid.

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 4, s-a calificat, joi, în turul doi al probei de dublu de la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Florin Mergea şi Rohan Bopanna au învins în primul tur, cu scorul de 7-5, 6-3, cuplul australian Omar Jasika/Nick Kyrgios. În runda următoare, Mergea şi Bopanna vor întâlni perechea cehă Lukas Dlouhy/Jiri Vesely.

Comitetul Executiv al Federaţiei Bulgare de Fotbal a confirmat, retrogradarea din prima ligă a fostei echipe a lui Laurenţiu Reghecampf, Litex Loveci. Astfel, Litex Loveci va evolua în sezonul viitor în liga a doua bulgară. Litex Loveci rămâne angrenată în acest sezon în Cupa Bulgariei, competiţie în care a ajuns în semifinale.

Grupul chinez Rastar, condus de Chen Yasheng, a devenit, acţionar majoritar al clubului Espanyol Barcelona, la care antrenor principal este Constantin Gâlcă. Grupul Rastar a cumpărat 54 la sută din acţiunile clubului spaniol şi investeşte pentru început peste 50 de milioane de euro. Cheng Yasheng a fost cooptat în Consiliul de Administraţie al grupării Espanyol Barcelona, alături de alţi cinci chinezi: Huang Ting, Lu Zuilan, Wang Lirong, Zheng Zefeng şi Mao Ye Wu. Grupul Rastar este producător de jucării şi de jocuri video.

Luis Suarez nu uită şi nu iartă suspendarea drastică primită din partea FIFA (patru luni departe de teren şi 80.000 de euro) după ce l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la CM 2014, iar uruguayanul şi-a arătat încă o dată sentimentele faţă de forul internaţional în momentul în care a refuzat invitaţia de a fi prezent la gala în care Messi a primit Balonul de Aur, în calitate de cel mai bun jucător al Campionatului Mondial al Cluburilor. Starul Barcelonei a fost deranjat şi de faptul că a fost „uitat” de pe lista finală de trei jucători deşi a avut un an 2015 excepţional. Finalişti au fost Messi, Neymar şi Cristiano Ronaldo, însă nu puţine voci au susţinut că uruguayanul i-ar fi putut lua locul lui CR7.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu, cap de serie numărul 9, a fost eliminată, în runda inaugurală a probei de dublu feminin de la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Begu şi Niculescu au fost învinse, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, de cuplul Dominika Cibulkova/Kirsten Flipkens (Slovacia/Belgia). Meciul a durat două ore şi patru minute. Premiul pentru participarea în primul tur al probei de dublu la Melbourne este de 14.800 de dolari australieni.

PROGNOZA METEO
21 Ianuarie 2016

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasã îndeosebi dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între – 16 și – 6 grade, mai scãzute în depresiuni și în sudul țãrii. Cerul va avea înnorãri în majoritatea regiunilor și va ninge slab, îndeosebi ziua, local în Maramureș, Crișana, Transilvania și la munte și pe arii mai restrânse în celelalte zone, cu precãdere în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, unde va spulbera zãpada, dar trecãtor și la cote mai reduse și în sud-vestul și nord-estul teritoriului. Local, dimineața, în Câmpia Românã și izolat în rest va mai fi ceațã asociatã cu depunere de chiciurã.

Bucuresti

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea. Vor fi înnorãri și ceațã cu depunere de chiciurã în prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil. Noaptea, nebulozitatea se va accentua din nou și trecãtor va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimã va fi de -15..-13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *