Stiri pe scurt 21 Februarie 2016

Stiri pe scurt  21  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   21  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 21 februarie. La data de 21 februarie 1941,C.I.C. Brătianu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, îi recomanda, printr-o scrisoare, generalului Antonescu să nu angajeze România exclusiv de partea Germaniei, ci să lase deschisă şi o altă posibilitate de orientare externă. „Nu putem face politică de aventură şi nu trebuie să construim pe o singură ipoteză. Rezultatul războiului este cel puţin îndoios. România a putut să-şi menţină existenţa tocmai printr-un joc de basculă între marile puteri. Ea trebuie, pe cât posibil, să nu se angajeze prea mult, pentru a-şi menaja viitorul”.

53 de elevi din liceele din Bucureşti care au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la olimpiadele internaţioanele au fost premiaţi de Primăria Capitalei şi vor primi din partea PMB o excursie de cinci zile în Europa, urmând să viziteze oraşele Strasbourg, Berna, Stuttgard şi Luxemburg. Elevii premiaţi au obţinut rezultate foarte bune la următoarele discipline: chimie, informatică, matematică, biologie, geografie, limboi străine, astronomie şi astrofizică şi fizică. Elevii sunt înscrişi la următoarele licee din Capitală: Colegiul German „Goethe”, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, Şcoala Centrală şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş a declarat,într-o conferinţă de presă, că „veştile sunt bune” în ceea ce îi priveşte pe copiii internaţi cu sindrom hemolitic-uremic, ei fiind „mai bine decât ieri”. Sursa îmbolnăvirilor nu a fost încă depistată, dar Achimaş a spus că imediat ce vor exista concluzii de la Centrul European, acestea vor fi comunicate. Întrebat de jurnalişti dacă vor fi manageri de spitale demişi, dacă se vor constata nereguli, ministrul a răspuns: „Cu siguranţă”.

Un experiment desfăşurat de CNN face senzaţie pe internet, după de oameni simpli au fost rugaţi să lase un mesaj vocal prin care să povestească modul în care s-au îndrăgostit, dar şi cum le-a trecut iubirea printre degete. Cei care au dat curs invitaţiei celor de la CNN au împărtăşit cu restul lumii momentul magic în care s-au îndrăgostit, clipa în care şi-au dat seama că şi-au găsit jumătatea, precum şi sentimentele pe care le-au trăit atunci când au realizat că marea iubirea le-a trecut prin faţa ochilor, pierzând-o pentru totdeauna.

Formaţia Viţa de Vie a susţinut un concert dedicat celor 20 de ani de activitate, la Arenele Romane din Bucureşti. Pe lângă piesele deja consacrate, în cadrul show-ului, sunt prezentate şi câteva melodii în prima audiţie, cântece ce vor fi incluse pe nou album care este programat să apară în toamna acestui an. În avanpremiera concertului aniversar, formaţia le-a făcut o surpriză fanilor şi a lansat un nou single: „Inimi surde”.
Ministerul Afacerilor Interne organizează, online, un concurs de Miss la care pot lua parte angajate din structurile ministerului. Câştigătoarea va apărea pe coperta paginii de Facebook a ministerului, în perioada 1-8 martie, dar şi pe coperta revistei „Pentru Patrie”. La doar cinci ore de la publicarea anunţului, iniţiativa MAI a primit peste 400 de like-uri şi 47 de share-uri, iar în competiţie erau înscrise trei concurente.

Celebrul fizician şi cosmolog britanic Stephen Hawking intenţionează să accepte invitaţia de a călători cu noul avion spaţial prezentat de compania Virgin Galactic. Fondatorul companiei Virgin Galactic, Richard Branson, l-a invitat personal pe celebrul om de ştiinţă britanic de acum opt ani să zboare cu naveta SpaceShipTwo. Acum, visul lui Stephen Hawking de a observa direct spaţiul cosmic s-ar putea să se îndeplinească.

Două persoane au murit, după ce maşina cu care se întorceau de la discotecă s-a izbit de un cap de pod, pe raza localităţii Şirna, judeţul Prahova, în momentul impactului acul kilometrajului oprindu-se la 110 kilometri pe oră. In autoturismul înmatriculat în judeţul Ilfov se aflau doi bărbaţi de 43, respectiv 37 de ani, care se întorceau de la discotecă. Pe raza localităţii Şirna, maşina s-a izbit de un cap de pod, după care s-a răsturnat. Poliţiştii spun că impactul a fost extrem de puternic, acul kilometrajului oprindu-se la 110 kilometri pe oră.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost prins de poliţişti când conducea cu viteza de 246 de kilometri pe oră, pe autostrada A3 Turda – Borş, aceasta fiind cea mai mare viteză cu care aparatele radar au înregistrat un autovehicul pe autostrăzile din România. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei, iar permisul i-a fost reţinut pentru 90 de zile.

Trei persoane au fost rănite, la Cluj-Napoca, în urma unei explozii care a avut loc la un bloc din cartierul Grigorescu, din cauza unei acumulări de gaze, şapte apartamente fiind avariate. Explozia a avut loc în urma acumulărilor de gaze, fie de la aragaz, fie de la boilerul de încălzire a apei. Surse din cadrul anchetatorilor declară că trei ochiuri ale aragazului din apartament erau deschise în momentul exploziei.

Un cutremur cu magnitudine de 3.4 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţa în judeţul Buzău. Cutremurul s-a înregistrat în „zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 117 kilometri”, a informat Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Un cutremur de intensitate asemănătoare, dar la o adâncime de 146 kilometri s-a produs tot în judeţul Buzău, în 18 februarie.

CFR Călători pune în vânzare bilete la jumătate de preţ, pe 24 februarie, de Dragobete, iar îndrăgostiţii vor avea posibilitatea să-şi declare public dragostea, la megafonul din Gara de Nord. Prin oferta „Plimbaţi-vă în doi!! Jumătate tu, jumătate noi!”, reducerea este de 50% din tariful biletului întreg şi se acordă la cumpărarea a două bilete pentru acelaşi tren InterRegio. Oferta este disponibilă exclusiv la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR,

Cartelele telefonice clasice SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri integrate în telefoane mobile şi tablete electronice care le vor permite utilizatorilor să schimbe operatorul de telefonie prin simpla atingere a ecranului dispozitivului. În momentul de faţă, în lume sunt circa şapte miliarde de cartele SIM (modul pentru identitatea abonatului / subscriber identity module), potrivit unui raport al companiei Ericsson care va fi prezentat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, programat să înceapă luni în oraşul spaniol Barcelona.

Duminica, 21 februarie 2016, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la tragerile loto de joi s-au inregistrat 11.675 de castiguri in valoare totala de 710.037 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se inregistreaza un report in valoare de peste 2,28 milioane lei (peste 511.500) iar la Noroc reportul cumulat este in valoare de peste 1,9 milioane lei (aproximativ 430.000 de euro).

Loteria Romana continua traditia si organizeaza Tragerea Speciala Joker de Dragobete pentru care suplimenteaza fondul de castiguri al categoriei I cu suma de 100.000 de lei. In prezent, la categoria I a acestui joc se inregistreaza un report in valoare de peste 6,5 milioane lei (peste 1,46 milioane euro). La Noroc Plus, la aceeasi categorie, se inregistreaza un report in valoare de peste 39.400 de lei.

Euroaprlamentarul Damian Drăghici şi IP Irineu, mitropolitul Olteniei au marcat împlinirea a 160 de ani de la Dezrobirea romilor prin dezvelirea unei plăci comemorative dedicate memoriei reprezentanţilor acestei comunităţi. Evenimentul a avut loc, la mânăstirea Tismana (Gorj), la o manifestare unde au participat „reprezentanţi de vârf ai instituţiilor administraţiei centrale, Bisericii Ortodoxe Romane, Parlamentului României, dar şi ai societăţii civile”, conform unui comunicat al europarlamentarului.

Ron Howard va regiza versiunea live-action a poveştii „Pinocchio”, în care va juca actorul Robert Downey jr., înlocuindu-l astfel pe Paul Thomas Anderson, care a avut până acum sarcina de a transpune în scenă subiectul păpuşii de lemn care devine băiat. Paul Thomas Anderson a fost ales vara trecută pentru a scrie scenariul acestui proiect cinematografic live-action după povestea „Pinocchio”. Regizorul trebuia să se îngrijească şi de adaptarea după povestea iniţială, iar numele regizorilor vehiculate în presa internaţională erau Ben Stiller şi Tim Burton.

Trei bărbaţi au luat bijuterii şi numerar în valoare totală de peste un milion de franci elveţieni (aproximativ un milion de dolari), în urma unui jaf armat, dintr-un magazin de bijuterii din centrul oraşului Zurich. Trei bărbaţi au intrat în magazin şi au ameninţat doi membri ai personalului cu arma. Ei au luat bijuterii, pietre preţioase şi numerar, după care au reuşit să fugă. Forţele de ordine au lansat un apel către martori.

Fostul secretar de Stat Hillary Clinton a obţinut o victorie în caucusul care a avut loc sâmbătă din Nevada, a treia etapă în cursa pentru obţinerea învestiturii democrate, urmată îndeaproape de adversarul ei Bernie Sanders. Odată cu această victorie, Clinton face un pas important către învestitura în alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie. Ea încerca să demonstreze că poate să-i convingă pe tineri, care s-au raliat „rebeliunii” anti-Wall Street reprezentate de către senatorul Bernie Sanders din Vermont. Organizarea bună – directorul ei de campanie Robby Mook i-a condus campania în 2008 în acest stat din Vest – i-a permis să obţină 52,7% din voturile exprimate.

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise într-un dublu atentat cu maşină capcană la Homs, în centrul Siriei, potrivit presei de stat siriene şi unui ONG. Atacul a vizat studenţi şi funcţionari guvernamentali care se duceau la serviciu. El a fost comis în districtul al-Zahraa, un cartier aflat sub controlul regimului, cu populaţie majoritar alawită, o sectă din care face parte al-Assad.

Macedonia le-a închis frontiera de sud, cu Grecia, migranţilor afgani, permiţând doar trecerea irakienilor şi sirienilor. Autorităţile macedonene au anunţat că Serbia a făcut acelaşi lucru la frontiera sa de sud, cu Macedonia. Poliţia macedoneană a început să restricţioneze afluxul migranţilor la frontiera macedoneano-greacă sâmbătă, când a început să efectueze percheziţii corporale şi să ceară prezentarea paşaoartelor. Anterior, autorităţile macedonene au acceptat documente din partea poliţiei elene care atestau că o persoană a fost înregistrată. Acest lucru au condus la creşterea numărului migranţilor care aşteaptă de partea greacă a frontierei.

Poliţia germană apără modul în care forţele de ordine au gestionat un incident în cursul căruia un autobuz, în care se aflau solicitanţi de azil, a fost blocat de mulţime în faţa unei case pentru refugiaţi. Politicieni germani au condamnat acest incident, care a avut loc joi la Clausnitz, o localitate situată la sud de Dresda. O înregistrare video, publicată vineri, surprinde migranţi plângând în timp ce mulţimea striga „Noi suntem poporul!” şi „Plecaţi acasă!”. O a doua înegistrare video a declanşat acest val de critici la adresa poliţiei. În imagini pare că un poliţist ia un băiat din autobuz şi-l târăşte în casa pentru refugiaţi.

Opoziţia siriană a anunţat că acceptă „posibilitatea” unui armistiţiu temporar, cu condiţia să primească garanţii din partea aliaţilor Damascului, inclusiv a Rusiei, cu privire la o încetare a focului, o ridicare a asediilor şi furnizarea unor ajutoare în întreaga ţară. Rusia a lansat atacuri aeriene în Siria la sfârşitul lui septembrie, inversând situaţia pe teren în favoarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad în războiul care devastează ţara de cinci ani, în pofida susţinerii de către Statele Unite şi aliaţilor lor a unei rebeliuni care încearcă să îndepărteze regimul sirian de la putere.

Premierul britanic David Cameron a anunţat că va face campanie pentru rămânerea Martii Britanii în Uniunea Europeană (UE), în vederea referendumului pe această temă, pe care l-a programat pe 23 iunie. „Recomandarea mea este clară. Eu cred că Marea Britanie va fi mai sigură, mai puternică şi mai bună într-o Uniune Europeană reformată”, a declarat Cameron în faţa sediului Guvernului, la numărul 10, pe Downing Street. „Părăsirea Europei ne va ameninţa economia şi securitatea naţională”, a avertizat el.

Europa se confruntă cu cea mai mare ameninţare teroristă din ultimul deceniu, existând temerea că aproape 5.000 de jihadişti s-au întors pe continent după ce au participat la antrenamente în taberele teroriste. Europol estimează că există între 3.000 şi 5.000 de persoanecare au fost în taberele de antrenament teroriste, inclusiv în cele ale ISIS din Irak şi Siria, s-au întors în Europa. De asemenea, autorităţile se tem ca eventualii atacatori să ajungă în Europa şi folosindu-se de criza refugiaţilor, călătorind cu documente false.

Mexicul este zona de baştină a numeroaselor organizaţii care se ocupă cu traficul de droguri: de la renumitul cartel Sinaloa, la „La Familia”, „Knights Templar” şi „Juarez”, ţinutul sud-american adăposteşte zeci de grupări care se îmbogăţesc anual din acţiuni ilegale. Procesul este în general simplu: organizaţiile cumpără cocaină procesată din America de Sud şi o introduc în mod ilegal în Statele Unite pentru a o vinde la sume mult mai mari.

Un bărbat a ucis şase peroane şi a rănit alte trei,dintre care două se află în stare gravă, în trei atacuri armate pe care le-a comis, de la bordul unui vehicul, într-o localitate din vestul statului Michigan. Suspectul a fost reţinut în centrul oraşului Kalamazoo. În vehiculul suspectului au fost găsite arme. Poliţia crede că atacurile au fost comise la întâmplare, potrivit lui Matyas, care a catalogat acest lucru drept „cel mai grav scenariu”. Suspectul a deschis focul la un restaurant, la o reprezentanţă a unei firme de vânzări de maşini şi într-un complex de apartamente. Toate incidentele au avut loc în parcări, a precizat adjunctul şerifului.

Jeb Bush şi-a anunţat retragerea din campania pentru obţinerea învestiturii republicane în alegerile prezidenţiale, după ce a obţinut 8,3% din voturi în alegerile din South Carolina, în pofida eforturilor depuse de familia sa în zilele dinaintea scrutinului. Jeb Bush, în vârstă de 62 de ani, a fost dezavantajat de faptul că s-a îndepărtat de politică – el a renunţat la postul de guvernator după două mandate, în 2007 – într-o perioadă marcată de o radicalizare a Partidului Republican. Acest lucru l-a poziţionat către centru pe acest conservator, care a fost învins în primul scrutin la care a participat, în 1994, pentru că şi-a făcut campanie de pe o poziţie considerată prea de dreapta.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat pregătit pentru un armistiţiu, cu condiţia ca „teroriştii” să nu profite de el şi ca ţările care-i susţin pe insurgenţi să nu-i mai susţină. Al-Assad a făcut aceste declaraţii, după ce opoziţia siriană a anunţat că a acceptă „posibilitatea” unui armistiţiu temporar, dacă primeşte garanţii cu privire la faptul că aliaţii Damascului, inclusiv Rusia, încetează focul, cu privire la o ridicare a asediilor şi la o livrare a unor ajutoare umanitare în întreaga ţară. El a anunţat, de asemenea, că este necesar ca orice armistiţiu să garanteze că „alte ţări, în special Turcia, sunt împiedicate să trimită şi mai mulţi terorişti şi armament sau orice fel de susţinere logistică”.

SPORT

Dinamo se află într-o formă excelentă şi a ajuns la 10 meciuri oficiale fără eşec, după 4-0 cu Concordia Chiajna. Trupa condusă de Mircea Rednic a devenit astfel una dintre marile favorite la titlu, alături de Steaua. Jucătorii lui Mircea Rednic au avut un parcurs foarte bun în prima parte a sezonului. Cu toate acestea, ”Puriul” a simţit nevoia să facă unele schimbări în această pauză competiţională. Dinamo a avut una dintre cele mai interesante campanii de transferuri, în care a adus jucători care se pliază pe nevoile lotului.

În Ştefan cel Mare au ajuns astfel jucători precum Eric Bicfalvi – golgheterul Ucrainei în sezonul trecut, Sergiu Hanca şi Romario Kortzorg – doi fotbalişti de bază la ASA, Râmniceanu – titularul din poarta Viitorului în prima parte a campionatului sau Patrick Ekeng – un mijlocaş central cu prezenţe în Primera. Aceste transferuri au completat câteva dintre punctele slabe ale echipei şi i-au dat posibilitatea lui Mircea Rednic să aibă la dispoziţie o bancă de rezerve de valoare apropiată de primul ”11”. De asemenea, omogenitate este un al atu important pe care-l au dinamoviştii. Gnohere, un jucător ridiculizat în vară pentru surplusul lui Dinamo, s-a dovedit până la urmă o achiziţie foarte importantă. Atacantul francez este golgheterul lui Dinamo, cu nouă reuşite.

Astra Giurgiu nu va încasa banii pe Gabi Enache, în cazul în care fotbalistul va fi transferat la Steaua, cei circa 500.000 de euro urmând să fie reţinuţi de Fisc. Enache nu a fost încă prezentat oficial la Steaua, deşi Astra şi-a luat rămas bun de la jucător prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook. Steaua nu l-a anunţat încă oficial pe Gabi Enache, deşi transferul s-a făcut încă de joi seară. Ba mai mult, Astra şi-a luat rămas bun de la jucător, pe care l-a anunţat transferat la Steaua. Astra ar avea nevoie de acordul ANAF pentru a-l putea vinde pe Enache. Clubul din Giurgiu are poprire pe conturi pentru o datorie la stat de aproximativ un milion de euro. Până acum, spune GSP, cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu au răspuns solicitării. Drept urmare, Steaua încă nu a putut înregistra transferul.

Francesco Totti a intrat în conflict cu Luciano Spalletti, antrenor care a ajuns pe banca lui AS Roma în urmă cu o lună şi o săptămână. Legenda lui AS Roma este nemulţumit că nu joacă. Totti spune că încă mai poate juca, deşi a ajuns la 39 de ani. Însă îl acuză pe Luciano Spalletti că este rău-intenţionat. Legendarul italian susţine că vrea să joace mai des şi susţine că Spalletti îi grăbeşte drumul spre retragere. Luciano Spalletti l-a înlocuit pe Rudi Garcia la începutul acestui an, pe 16 ianuarie 2016, după un primă parte de sezon destul de slabă făcută de AS Roma. De la instalarea lui Spalletti, Totti a jucat în jur de 35 de minute, în două partide. Totti a debutat la seniorii lui AS Roma în 1992.

Anunţul făcut de Victor Grigorescu, ministrul Economiei, care a declarat că CEO îşi va retrage sprijinul financiar pentru Pandurii a zguduit clubul din Târgu Jiu. Se pare că oltenii vor avea probleme în a-şi plăti jucătorii. Într-o postare pe contul său de Facebook, Victor Grigorescu a anunţat că Pandurii nu vor mai beneficia de sponsorizări din partea Complexului Energetic Oltenia, ca urmare a dificultăţilor financiare cu care se confruntă compania. Asta se traduce printr-un minus de două milioane de euro în conturile echipei gorjene.

Acesta anunţ i-a luat pe nepregătite pe cei de la Pandurii. Edi Iordănescu susţine că există deja restanţe de două luni către jucători şi nici în următoarele trei luni nu le vor intra salariile în conturi. De asemenea, primele n-au mai fost achitate de patru luni. În conturile clubului vor intra o tranşă din drepturile TV, imediat după ce se va termina sezonul regulat, dar banii vor fi folosiţi pentru stingerea unor datorii mai vechi.

Ediţia din acest an a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) se desfăşoară cu 12 echipe la start. Campioana CSU Asesoft nu îşi poate apăra titlul, după ce a decis să se retragă din campionat. Astfel, după 5 ani, baschetul românesc va avea la sfârşitul sezonului o nouă campioană.

Regulile campionatului naţional de baschet masculin: La finalul sezonului regular s-au format forma două grupe: 1-6 şi 7-12. În aceste grupe, toate echipele iau ntrat cu punctele acumulate în sezonul regular si se vor mai disputa alte 10 meciuri, după sistemul fiecare cu fiecare, tur şi retur. Primele două echipe din grupa 7-12 se alătură echipelor din grupa 1-6 şi se va forma play-off-ul, unde se vor juca trei tururi (sferturi, semifinale şi finala), după regula „:cel mai bun din 5 partide”. În play-off-ul Ligii Naţionale de baschet masculin, echipele se vor împerechea după cum urmează: Locul 1 – Locul 8, Locul 2 vs Locul 7, Locul 3 vs Locul 6 şi Locul 4 vs Locul 5. Echipele rămase pe locurile 9-12 nu vor mai juca, păstrându-şi poziţiile din clasamentul grupei 7-12. Ultimele două echipe, clasate pe locurile 11 şi 12, vor retrograda în Liga I.

Fotbalistul român Marius Alexe a marcat,singurul gol al partidei Karabukspor – Kayseri Erciyesspor, din eşalonul secund al Turciei. Alexe a marcat în minutul 54 al disputei de pe teren propriu cu Erciyesspor. A trimis din apropiere în plasă balonul respins de portarul advers, după o lovitură de cap a unui coechipier. A fost cea de-a şaptea reuşită a lui Alexe în acest sezon, el devenind astfel golgheterul echipei sale, cu un gol mai mult decât Murat Akin.

Bedy Moratti, sora lui Massimo Moratti, a confirmat că Jose Mourinho a semnat cu Manchester United. Clubul englez n-a făcut încă niciun anunţ oficial despre această mutare. Acordul dintre Jose Mourinho şi Manchester United este dat ca sigur de jurnaliştii englezi, dar, până acum, clubul de pe Old Trafford s-a ferit să vină cu o poziţie oficială. Asta deşi informaţiile sunt confirmate din toate părţile. Şi o fostă şefă de-ale lui Mourinho susţine că portughezul a semnat cu Manchester United.

Golden State Warriors, liderul Conferinţei de Vest a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a câştigat, scor 115 – 112, meciul jucat în deplasare la Los Angeles Clippers, locul 4 în Conferinţa de Vest. Golden State Warriors au reuşit să se impună la limită, deşi a pierdut trei dintre cele patru sferturi jucate pe arena Staples Center, în Los Angeles. Los Angeles Clippers a început slab meciul şi a pierdut primul sfert la o diferenţă de 13 puncte, scor 20-33. Gazdele s-au impus la limită în următoarele două sferturi, scoruri 33-30 şi 31-30. În cele din urmă, Clippers n-a reuşit să recupereze deficitul din startul partidei şi a pierdut, deşi a câştigat şi ultimul sfert, scor 28-22.

Klay Thompson (Golden State Warriors) a fost cel mai bun marcat al meciului, cu 32 de puncte, iar coechipierul său Stephen Curry a înregistrat 23 de reuşite. De la gazde, s-au remarcat Jamal Crawford (25 de puncte) şi Chris Paul (24 de puncte). După această victorie, Golden State Warriors se menţine pe primul loc în clasamentul Conferinţei de Vest, cu 49 de victorii, 5 înfrângeri şi un procentaj de 0.907 al meciurilor câştigate. De cealaltă parte, Los Angeles Clippers ocupă locul 4, cu un procentaj de 0.655 al meciurilor câştigate.

Finală englezo-australiană la Open-ul Galez: Ronnie O’Sullivan şi Neil Robertson, jucători care şi-au împărţit cele mai importante două trofee ale începutului de sezon, Masters-ul şi Campionatul Regatului Unit (parte a „Triplei Coroane” din snooker, alături de Campionatul Mondial), îşi vor disputa, trofeul competiţiei. Neil Robertson şi-a asigurat primul biletele pentru finală, prin victoria, scor 6-4, în faţa lui Mark Allen. Australianul a cedat primele două jocuri, însă a fost ţinut în cărţi în prima repriză de un fault al nord irlandezului, care a pus astfel capăt unui break de 56 de puncte. Campionul mondial din 2010 a forţat egalitatea înaintea pauzei, 2-2 şi a preluat conducerea, impunându-se chiar dacă adversarul său a semnat cel mai consistent break al partidei, de 124 de puncte, în jocul opt.

De partea cealaltă, Ronnie O’Sullivan a trecut cu 6-3, de Joe Perry, dublându-şi astfel, per total, numărul de jocuri cedate în drum spre finală. „Racheta” a preluat din start conducerea, 1-0, a văzut în fotoliu cel mai mai mare break al meciului, în valoare de 139 puncte şi a răspuns imediat cu un break propriu de 124 de puncte, alimentat de o lovitură combinată de meci demonstrativ. Joe Perry a reuşit să menţină echilibrul partidei pţnă la pauză, întrucât cei doi jucători au plecat la cabine la egalitate, 2-2. Nivelul jucătorului de 41 de ani a scăzut însă în repriza a doua, iar O’Sullivan, cu break-uri de 101, 94 şi 88 de puncte, a tranşat practic disputa, înainte ca o lovitură riscantă de atac, ratată, să îi ofere încă un joc lui Perry.

Rafael Nadal nu îşi regăseşte drumul spre victorie nici măcar pe mult îndrăgita sa zgură: sâmbătă, târziu în noapte, spaniolul s-a înclinat din nou în semifinale, la turneul de 500 de puncte de la Rio, după ce cu exact o săptămână în urmă părăsea turneul de la Buenos Aires, de 250 de puncte, în aceeaşi fază a competiţiei. Ceea ce părea prilejul perfect pentru a-şi trece în cont, din a treia încercare, finala cu numărul 100 a carierei, s-a dovedit a fi o nouă prestaţie palidă, ezitantă şi încheiată frustrant, cu eşec, 7-6(6), 6-7(3), 4-6, a „Regelui Zgurii” în faţa unui foarte inspirat uruguaian, Pablo Cuevas.

Pablo Cuevas (45 ATP) şi Guido Pella (71 ATP) îşi vor disputa duminică, de la ora 23:30 (ora României), finala turneului de 500 de puncte de la Rio. Ultimul act are o distribuţie extrem de surprinzătoare, pe un tablou care, conform listei capilor de serie, anticipa o finală iberică, între Rafael Nadal şi David Ferrer. Pella va juca la Rio prima sa finală în circuitul ATP.

HCM Baia Mare şi-a asigurat în mare măsură prezenţa între primele 8 echipe ale Europei în handbalul feminin, după ce a învins vineri Thuringer cu 38-27. Publicul băimărean a savurat la maximum evoluţia fetelor, dar nu a uitat situaţia delicată în care a ajuns echipa de băieţi, astfel că a scandat în repetate rânduri „Minaur! Minaur!”. Mesajul a fost evident pentru primarul Cătălin Cherecheş, care a asistat la jocul fetelor de pe marginea terenului.

Cătălin Cherecheş a ţinut să reamitească de faptul că mass-media naţională ar avea cea cu Baia Mare – „am văzut la tot felul de televiziuni, mai ales cu caracter naţional, faptul că este mare durere că echipe din Baia Mare fac performanţe” -, a trimis la o „plimbare în jurul sălii” un participant la conferinţa de presă pentru că a îndrăznit să întrebe de vinovaţi, dar mai ales a susţinut în mod clar: „Azi este un punct zero, în care nu mai finanţăm HCM Baia Mare, nici echipa de fete, nici echipa de băieţi. Municipiul Baia Mare şi primarul Cătălin Cherecheş nu-şi mai pune semnătura pe niciun document prin care să finanţeze HCM Baia Mare!”.

Parcursul de vis din oraşul Jocurilor Olimpice din această vară s-a încheiat sâmbătă pentru Sorana Cîrstea, la capătul unei prestaţii care a readus în prim-plan inconsistenţa şi fragilitatea jucătoarei de 25 de ani. Cîrstea s-a înclinat, în semifinalele turneului de categorie International de la Rio, în faţa americancei Shelby Rogers (131 WTA), scor 4-6, 4-6, după o oră şi 34 de minute de la primul serviciu.

Chiar dacă jocul său din faza semifinalei a entuziasmat doar pe alocuri, prin lovituri spectaculoase de dreapta, Sorana Cîrstea trage linie şi rămâne cu multe plusuri după o nouă săptămână bună în Brazilia, la capătul celui mai lung parcurs într-un turneu WTA al ultimelor trei sezoane. În clasamentul în timp real al punctelor câştigate în 2016, Cîrstea se află acum pe locul 65, graţie punctelor aferente finalei de la Guaruja, titlului ITF la Bertioga şi semifinalei de la Rio.

PROGNOZA METEO
21 Februarie 2016

În regiunile intracarpatice vremea va fi închisã și vor cãdea precipitații, pe arii restrânse, moderate cantitativ, îndeosebi în nord-vest și la munte. În Banat va ploua, în Crișana vor fi ploi, dar în primele ore se vor semnala și lapovițe și ninsori, în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar la munte și în cursul zilei în Maramureș vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și numai izolat vor fi ploi slabe, trecãtoare. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, viscolind și spulberând ninsoarea, cu viteze de peste 65…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depãși 85…90 km/h. Unele intensificãri ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse și cu viteze de pânã la 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 13 grade, iar cele minime, în creștere fațã de noaptea anterioarã, se vor încadra între -1 și 8 grade.

Bucuresti

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *