Stiri pe scurt 20 Septembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 20 Septembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  20  Septembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 20 septembrie. In anul 1986, a încetat din viaţă lingvistul şi filologul Iorgu Iordan, membru al Academiei Române, întemeietor al Institutului de Filologie Română “Al. Philippide” din Iaşi. A primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţilor din Berlin precum şi al universităţilor din Montpellier, Gand şi Roma. (n. 1888).

În cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas de săptămâna trecută, sindicaliştii au discutat cu ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, şi cu cel al Sănătăţii despre categoriile care au fost exceptate de la ordonanţa privind salariile bugetarilor, fiind vorba despre personalul tehnic-administrativ (TESA) din spitale, funcţionarii din direcţiile de sănătate publică (DSP), angajaţii din medicina şcolară şi din creşe însă nu s-a ajuns la o înţelegere astfel că sindicaliştii au anunţat proteste. Peste o sută de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas s-a strâns, în faţa Ministerului Muncii, după ce în urma discuţiilor cu ministrul Muncii şi cel al Sănătăţii nu s-a ajuns la o înţelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale.

Urechelniţe şi şoareci au fost filmaţi în saloanele Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, existenţa rozătoarelor fiind confirmată de directorul instituţiei, care a spus că spitalul este amplasat lângă un parc mare, iar şoarecii pot intra din cauza uşilor lăsate deschise. Directorul Spitalului, Vasile Vultur, a confirmat, existenţa şoarecilor şi a declarat că instituţia se află într-o zonă în care trăiesc rozătoare. Acesta a adăugat că balcoanele au deschidere către un parc.

Poliţia şi IPJ Botoşani au început anchete după ce un copil de trei ani a mers neînsoţit la toaleta grădiniţei pe care o frecventează şi a căzut în fosa septică, mama micuţului găsindu-l învelit într-un prosop, iar angajaţii unităţii i-au spus să îi dea „o pastilă”. Din primele verificări a reieşit că, deşi ar fi trebuit să fie însoţit de către personalul de serviciu, băiatul de trei ani, înscris la Grădiniţa cu Program Normal Todireni din localitatea Sat Nou, judeţul Botoşani, a fost condus la toaletă de sora sa în vârstă de cinci ani, iar la un moment dat acesta a căzut în fosa septică, la o adâncime de doi metri.

Fetiţa a cerut ajutor, însă educatoarea ar fi chemat un vecin să scoată copilul din bazinul care nu era plin cu apă. IPJ Botoşani a început o anchetă, iar inspectorii vor să afle de ce bazinul nu era acoperit corespunzător şi care este motivul pentru care conducerea unităţii de învăţământ nu a sunat imediat la 112. Potrivit reprezentanţilor IPJ Botoşani, există norme prin care copiii de grădiniţe trebuie să fie însoţiţi la toaletă de către educatoare sau personalul de serviciu.

Super-comedia „#Selfie69”, în regia Cristinei Iacob, a adus în cinematografe weekend-ul acesta peste 25.000 de spectatori. Este cel mai tare prim weekend al unui film românesc. Şi acesta este doar începutul. „#Selfie69” a surclasat în trei zile comediile americane de pe marile ecrane din România. Plină de adrenalină, senzualitate şi slang fix pe sufletul tinerilor de la 13 la… 69 de ani, neconvenţionala comedie a fost lansată pe marile ecrane vineri, 16 septembrie, şi a făcut dublu faţă de prima săptămână în cinema a primului „#Selfie”, care a fost povestea cu cel mai mare succes românesc de box-office în 2014.

Parlamentul nu trebuie să grăbească procesul de legiferare a legii RCA, iar proiectul final rezultat în urma dezbaterilor din comisiile de buget-finanţe, pentru industrii, juridică şi comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor ar trebui supus consultării publice. Proiectul conţine şi alte prevederi, printre care faptul că un contract RCA poate fi încheiat şi pe o lună sau multiplul unei luni, că un contract poate fi suspendat la cererea asiguratului dacă are permisul suspendat sau vehiculul este imobilizat şi posibilitatea ca păgubitul să poată fi despăgubit de propriul asigurator, iar acesta să-şi recupereze ulterior banii.

Reţeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeşeană Corbi este infestată cu E.coli, iar apa este nepotabilă în alte patru localităţi din judeţ, mii de persoane fiind afectate. Subprefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a declarat că şi în alte patru localităţi rezultatele analizelor efectuate de DSP Argeş au arătat că apa este nepotabilă.

Harta Senzorială a Bucureştiului este un proiect cultural care constă într-un tur ghidat „performativ” prin istoria recentă şi mai puţin recentă a unor locuri relevante pentru oraş şi care cuprinde opt tururi în datele de 21, 23, 24, 29 septembrie şi 1, 2, 7 şi 9 octombrie (ora 19:00). Utilizând conceptul site-specific, Harta Senzorială a Bucureştiului pune în evidenţă clădiri pe lângă care locuitorii oraşului trec, în goana cotidină, fără să le acorde mare atenţie şi astfel fără să le cunoască trecutul. Participanţii vor avea ocazia să exploreze case vechi, mai puţin cunoscute ale Bucureştiului, să asculte poveştile oamenilor care le-au dat, cândva, viaţă şi să-i întâlnească pe aceia care mai locuiesc încă acolo.

Senatori de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR au votat împotriva cererii de urmărire penală formulate de DNA pe numele lui Gabriel Oprea pentru omor din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, printre ei numărându-se Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Chelaru sau Ilie Năstase. Anterior votului, senatorul PSD Şerban Nicolae i-a îndemnat pe colegii din Senat să se pronunţe împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, lansându-se într-un atac dur la adresa procurorilor anticorupţie.Senatorii din Comisia juridică avizaseră favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Guvernul a decis, că ANPC va fi autoritatea naţională responsabilă cu aplicarea normelor europene în domeniul comisioanelor interbancare pentru plata cu cardul, nerespectarea acestor norme de către prestatorii de servicii de plată fiind sancţionate cu amenzi de la 4.000 la 10.000 lei. La încheierea unui acord contractual cu un prestator de servicii de plată, consumatorul poate solicita să deţină două sau mai multe mărci de plată diferite pe un instrument de plată cu cardul, cu condiţia ca un astfel de serviciu să fie oferit de prestatorul de servicii de plată, iar nerespectarea acestui drept constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.

De asemenea, constituie contravenţie nerespectarea de către prestatorul de servicii de plată a oricăreia din prevederile referitoare la obligaţia acestuia ca într-un termen rezonabil premergător semnării contractului de servicii de plată să furnizeze consumatorului informaţii clare şi obiective cu privire la cu privire la toate mărcile de plată disponibile, funcţionalitatea, costul şi securitatea acestora şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Majoritatea curselor companiei de transport Lyft se vor realiza, peste aproximativ cinci ani, cu maşini fără şofer, aceasta devenind o modalitate de călătorie mai ieftină decât deţinerea propriului automobil. Lyft este o companie de transport care facilitează, cu ajutorul unei aplicaţii pentru mobil, deplasarea în sistem ridesharing. În ianuarie, Lyft a încheiat o înţelegere cu compania americană General Motors (GM) pentru a dezvolta un parc de maşini fără şoferi pe care le testează în San Francisco şi Phoenix.

Microsoft va închide birourile Skype din Londra, măsură care va duce la concedierea majorităţii angajaţilor. În plus, cel mai probabil clădirea de birouri va fi eliberată de Microsoft. Decizia gigantului american vine într-un moment când industria britanică de high-tech este ”disperată” să demonstreze că este deschisă pentru afaceri, în condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană. Microsoft a anunţat că a decis să ”unifice unele divizii de inginerie, ceea ce va pune la risc mai multe roluri la nivel global din cadrul Skype şi Yammer” şi va intra într-un proces de consultanţă pentru a scăpa de redundanţa din companie.

Cheltuielile importante (întreţinerea locuinţei, rate, plata utilităţilor etc.) nu pot fi acoperite din veniturile lunare de către 32,2% din gospodării. Dintre plăţile pentru care s-au înregistrat restanţe în cursul anului 2015, cele mai frecvente cazuri au fost la energia electrică şi abonamentul radio (54,6% din gospodăriile cu restanţe), întreţinerea locuinţei (53,2%) şi abonamentul telefonic (34,1%). Ponderi reduse s-au înregistrat la restanţele pentru rate la împrumuturi (9,1%) – „explicabil prin specificul acestor tipuri de plăţi care sancţionează mai sever nerespectarea termenelor de plată, precum şi prin frecvenţa redusă a gospodăriilor care au de restituit împrumuturi”.

De asemenea, 21% din gospodăriile populaţiei „nu şi-au permis consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile”, se mai arată în studiul INS. Documentul mai consemnează şi că 13,1% din gospodării „nu şi-au permis menţinerea unei temperaturi adecvate în locuinţă”, iar 69,2% „nu şi-au permis plata unei săptămâni de vacanţă”. După statutul ocupaţional al capului gospodăriei, se observă că gospodăriile de şomeri se regăsesc în situaţia cea mai dificilă, ponderea celor care nu şi-au putut plăti la timp sumele datorate fiind de 49,3%. Fenomenul restanţelor este de asemenea mai răspândit în cazul gospodăriilor cu copii şi mai ales al celor monoparentale (48,8%) sau în cazul gospodăriilor de doi adulṭi cu trei sau mai mulţi copii în întreţinere (46%).

Board-ul Electrica, una dintre cele mai valoroase companii unde statul este acţionarul principal, l-a numit pe Dan Cătălin Stancu director general (CEO), cu un mandat de patru ani, începând cu 24 octombrie. Din luna martie, poziţia de director general era vacantă, în urma demisiei lui Ioan Roşca. În toată această perioadă, directorul financiar Iuliana Andronache a asigurat interimatul.

Dan Cătălin Stancu (53 de ani) are o experienţă de peste 26 de ani în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani i-a petrecut în cadrul Grupului Electrica (1990 – 2009), perioadă în care a ocupat mai multe funcţii de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative şi privatizare. De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru în Consiliile de Administraţie ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova şi CEZ Oltenia.

Deţinutul de la Penitenciarul Jilava care a părăsit, luni, punctul de lucru a fost depistat de autorităţi după câteva ore; conducerea închisorii a demarat o anchetă internă. Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Ludovic Orban a mers, la instanţa supremă pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta precizând că nu a încălcat legea; la ÎCCJ sunt aşteptaţi şi alţi politicieni printre care Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Oprea. Procesul a fost amânat pentru 18 octombrie dată la care Ludovic Orban susţine că va da declaraţii în faţa judecătorilor. Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.

Traian Pom, ucis în 1950, victimă a regimului comunist, va fi deshumat, după ce luni seara, după o zi întreagă de săpături, s-a găsit mormântul acestuia în urma unei acţiuni de investigaţii arheologice în localitatea Bistra, judeţul Alba, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor. Acţiunea are drept scop deshumarea şi recuperarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Traian Pom, mormântul acestuia fiind găsit luni seara, după o zi întreagă de săpături, arheologii primind ajutor din partea Primăriei Bistra care a trimis un excavator şi s-a putut acţiona pe o suprafaţă mai mare.

Traian Pom s-a născut în anul 1901, a fost împuşcat în 1950 şi îngropat pe Dealul Muntelui, în zona Coasta Rea, pe locul numit Halci, situat la circa 5 kilometri în linie dreaptă faţă de centrul comunei Bistra. Alături de el, au mai fost executaţi alţi doi bărbaţi, acuzaţi că au desfăşurat propagandă anticomunistă, instigând sătenii la nesupunere şi împotrivire la încercările autorităţilor de a înfiinţa la Bistra o Gospodărie Agricolă Colectivă. Pentru săparea gropilor de mormânt, introducerea cadavrelor şi astuparea lor, au fost aduse cu forţa rude ale partizanilor, precum şi alţi chiaburi din Bistra, care fuseseră cu toţii anchetaţi la Câmpeni, moartea consătenilor fiindu-le dată ca exemplu.

Pompierii intervin în Prahova şi Buzău pentru evacuarea apei din subsoluri în urma ploilor abundente, la Câmpina apa depăşind, în subsolul unui bloc, un metru, iar la Buzău a fost inundat beciul Grădiniţei Micro III. Potrivit localnicilor, apa a dus şi ţiţei, iar acum subsolul este plin cu apă şi produs petrolier. Conform ISU Prahova, inundaţii s-au produs şi în alte zone din Prahova. ISU Buzău intervine pentru evacuarea apei din subsolul Grădiniţei Micro III din municipiul Buzău.

Unul dintre celebrii vampiri din seria Twilight este personajul principal din noul videoclip Fly Project, un featuring surpriză care va fi lansat pe 21 septembrie. Pentru că sunt prieteni foarte buni, actorul Edi Gathegi şi-a amânat călătoriile pentru noile sale filme şi programul extrem de încărcat, pentru a juca rolul principal, în videoclipul celui mai nou single Fly Project, featuring-ul surpriză al anului. Deşi atât rolul din Twilight, cât şi cel mai recent rol principal din controversatul serial The Blacklist sunt negative, în videoclipul trupei Fly Project apare într-o ipostază reală şi romantică, alături de iubita lui.

Soţul fostei iubite a lui Jim Carrey l-a dat în judecată pe actor luni, acuzându-l că i-a furniza ilegal Cathrionei White medicamente care se eliberează doar cu prescripţie medicală, astfel fiind vinovat pentru moartea ei. Procesul intentat de fostul soţ al lui White, Mark Burton, la Curtea Superioară din Los Angeles, îl acuză pe Carrey, în vârstă de 54 de ani, „că a folosit averea lui imensă şi statutul de celebritate pentru a obţine în mod ilegal şi a distribui substanţe ce provoacă dependenţă şi, care s-au dovedit, în acest caz, letale, substanţe care trebuie eliberate sub control medical.”

Una dintre cele mai cunoscute coafuri a fost, cu siguranţă, cea a soţiei regelui francez Ludovic al XVI-lea, Maria Antoaneta. Conform cercetătorului american Desmond Hosford, modul în care suverana îşi aranja părul a fost un element esenţial în stabilirea identităţii sale franceze. Regina era cunoscută pentru coafurile sale extravagante. Una dintre cele mai cunoscute coafuri a fost, cu siguranţă, cea a soţiei regelui francez Ludovic al XVI-lea, Maria Antoaneta. Conform cercetătorului american Desmond Hosford, modul în care suverana îşi aranja părul a fost un element esenţial în stabilirea identităţii sale franceze şi, mai mult decât atât, a contat pentru stabilizarea rolului său de regină a Franţei.

Adele a destăinuit fanilor că ar vrea să se înscrie la prestigioasa Universitate Harvard, deoarece din cauza programului său covârşitor de după succesul mondial, a trebuit să renunţe la studiile superioare. Pe de altă parte, Adele s-a hotărât să nu mai plece în turnee vreme de zece ani, după turneul mondial de promovare a ultimului său album, „25”, pentru a petrece mai mult timp alături de fiul său, Angelo.

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută ca Adele, este cântăreaţă şi compozitoare. Ea a debutat la 19 ani şi s-a bucurat de un real succes comercial, fiind apreciată şi de criticii muzicali. Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics’ Choice la BRIT Awards, iar în 2012 a câştigat şase premii Grammy. Înzestrată cu o voce excepţională, artista nu s-a ferit să exprime deziluziile sale în dragoste în melodii precum „Someone Like You” şi „Rolling in the Deep”. Cel de-al treilea album al cântăreţei, intitulat „25”, a fost lansat pe 20 noiembrie 2015, bătând toate recordurile, atât pe piaţa din Marea Britanie, cât şi în SUA.

Norul de fum produs anul trecut de incendiile de vegetaţie probabil a provocat peste 100.000 de morţi premature în sud-estul Asiei, relevă un studiu elaborat de cercetătorii de la universităţile Harvard şi Columbia. Cercetătorii au depistat peste 90.000 de morţi premature în Indonezia şi alte câteva mii în Singapore şi Malaysia. Ministerul indonezian al Mediului încă nu a comentat concluziile studiului. Anterior, autorităţile indoneziene au anunţat intensificarea eforturilor de evitare a incendiilor de vegetaţie. Incendiile au loc în principal pe insulele Sumatra şi Borneo, fumul fiind dus de vânt spre Singapore şi Malaysia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că Federaţia Navală Panelenă (PNO) a anunţat declanşarea unei greve de 48 ore la toate categoriile de vapoare, începând cu ziua de joi, 22 septembrie. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în ”App Store” şi ”Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Robert Fico, premierul Slovaciei, a declarat că Uniunea Europeană se va asigura că procesul de ieşire al Marii Britanii din Blocul comunitar va fi unul „extrem de dureros”. Robert Fico a afirmat că Marii Britanii nu i se va permite să transforme muncitoriii care fac parte din statele membre UE în „cetăţeni de clasa a doua”, în timp ce statul britanic încă se bucură de beneficiile pieţei libere. Acesta a declarat publicaţiei Financial Times că: „va fi foarte dificil pentru Marea Britanie, foarte dificil”. Potrivit lui Fico, Uniunea Europeană va folosi Brexitul pentru a demonstra celorlalte state membre importanţa rămânerii în UE.

Mii de imigranţi au fugit din tabăra Moria de pe insula greacă Lesbos din cauza unui incendiu provocat aparent de cineva în mod deliberat. Între 3.000 şi 4.000 de imigranţi au fugit din tabăra Moria, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP, subliniind că rafalele de vânt puternice au contribuit la răspândirea flăcărilor. Acesta a mai spus că nu are nicio îndoială cu privire la faptul că incendiul a fost provocat în mod deliberat. Aproximativ 500 de imigranţi păreau să se fi întors în tabără. Circa 150 de minori din tabără au fost evacuaţi spre o alta rezervată copiilor de pe insulă.

Cel puţin 12 persoane au murit în Siria după ce mai multe camioane care transportau ajutoare umanitare au fost vizate de raiduri aeriene în provincia Alep, la câteva ore după ce a expirat armistiţiul din această ţară. David Swanson, un purtător de cuvânt al biroului ONU pentru coordonarea acţiunilor umanitare, a spus anterior că acel convoi traversa localitatea Orum al-Koubra transportând „făină de grâu şi provizii medicale” pentru 78.000 de oameni din zonă. Armata siriană a anunţat luni reluarea ostilităţilor după sfârşitul perioadei de armistiţiu intrat în vigoare în urmă cu o săptămână.

Statele Unite nu ar trebui „să adăpostească un terorist” precum clericul musulman Fethullah Gulen, iar activităţile acestuia ar trebui interzise în întreaga lume. Gulen, care trăieşte de peste aproape două decenii într-un exil autoimpus în SUA, este acuzat de autorităţile de la Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din Turcia care a avut loc în luna iulie, însă clericul neagă vehement aceste acuzaţii. Autorităţile americane au anunţat că îl vor extrăda pe Gulen doar dacă Turcia prezintă dovezi care să susţină cererea de extrădare.

SPORT

Steaua continuă să umple stadioanele când joacă în deplasare, deşi asistenţa la meciurile disputate pe teren propriu este dezamăgitoare. La partida ACS Poli – Steaua au asistat nu mai puţin de 12.500 de spectatori, un record pentru bănăţeni în acest sezon. În ultimii ani, stadioanele din România au fost ocolite din ce în ce mai mult. Cauzele sunt multiple: dispariţia unor echipe cu tradiţie şi suporteri, calitatea slabă a fotbalului, lipsa de infrastructură sau atitudinea conducătorilor, care nu ştiu să-şi apropie fanii. Chiar şi Steaua şi Dinamo, echipele cu cei mai mulţi suporteri din România, au ajuns să joace într-un peisaj dominat de scaune goale.

Cu toate acestea, Steaua se bucură în continuare de popularitate când joacă în deplasare. Aproape de fiecare dată, asistenţa echipelor gazdă creşte considerabil când joacă împotriva Stelei. A fost şi cazul lui ACS Poli, o echipă nerecunoscută de adevăraţii fani ai lui Poli Timişoara. Pe ”Dan Păltinişanu” au venit aproximativ 12.500 de suporteri, de aproape patru ori mai mulţi decât media obişnuită. Este al doilea meci ca asistenţă din acest sezon, după Steaua – Dinamo, care a strâns aproximativ 27.000 de suporteri. Incasările din bilete pentru acest meci au fost de aproximativ 50.000 de euro. Jucătorii au apreciat şi ei atmosfera, chiar dacă a fost departe de cea cu care ne obişnuise Timişoara în trecut: „Te simţi fotbalist când joci cu 15-20.000 de oameni în tribună”, a declarat Croitoru.

Cornel Râpă a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului Pogon Szczecin, în care s-a prezentat suporterilor. Fostul fundaş al Stelei a semnat pe un an, cu opţiune de prelungire. Râpă spune că Szukala l-a convins să meargă în campionatul Poloniei. Cornel Râpă s-a despărţit în această vară de Steaua, după trei ani petrecuţi în tricoul roş-albastru. Fundaşul de 26 de ani era cel mai titrat jucător din lotul Stelei, cu trei titluri, o Cupă, o Supercupă şi două Cupe ale Ligii. Acum, după o perioadă de aşteptare, şi-a găsit un angajament în Polonia, la Pogon Szczecin, locul 12 în Polonia.

Mirel Rădoi a ales să se îndepărteze de România, cel puţin pentru o perioadă, şi îşi petrece timpul în casa sa din Dubai, de unde a vorbit într-un interviu despre perioada în care a activat ca fotbalist, despre perioada tumultoasă pe banca Stelei, dar şi despre aventurile din zona Golfului. Rădoi s-a întors în Dubai, după deziluzia trăită la Steaua, când a antrenat echipa roş-albastră, iar Dolce Sport a obţinut un interviu cu fostul căpitan din Ghencea, desfăşurat în una dintre proprietăţile sale. Deşi a recunoscut că viaţa în Golf poate fi dificilă din punct de vedere al condiţiilor meteorologice, partea financiară a compensat acest minus.

Balonul de Aur, trofeu acordat anual celui mai bun fotbalist din lume, nu va mai avea trei finalişti, ca de obicei, anunţă France Football, după ce publicaţia franceză şi FIFA şi-au încheiat, săptămâna trecută, colaborarea de şase ani. Din sezonul următor, va exista o singură listă cu 30 de jucători, de unde va fi ales câştigătorul. Iar acesta va fi stabilit doar prin voturile jurnaliştilor. În ultimii şase ani, perioadă în care trofeul s-a aflat în posesia celor două instituţii, au votat atât jurnaliştii, cât şi selecţionerii şi căpitanii tuturor naţionalelor afiliate la FIFA.

Nicolo Napoli ar putea fi dat afară de la CSMS Iaşi, echipă pe care o pregăteşte din 2014. CSMS Iaşi n-a mai câştigat de şapte meciuri oficiale şi se află pe locul 9 în Liga 1, cu 9 puncte acumulate. Napoli s-ar putea despărţit de CSMS Iaşi, din cauza rezultatelor sub aşteptări. Moldovenii n-au mai câştigat de şapte meciuri oficiale, unul în Cupa Ligii şi şase în Liga 1. Dolce Sport susţine că Florin Prunea vrea să-l înlocuiască pe Nicolo Napoli, în cazul în care CSMS Iaşi nu va reuşi să câştige astăzi, cu Pandurii, echipă care se află pe podiumul Ligii 1.

Conducerea clubului de fotbal ACS Poli Timişoara evaluează serviciul de ambulanţă privat cu care are contract, după ce un suporter în vârstă de 60 de ani aflat în tribune la meciul cu Steaua de pe stadionul „Dan Păltinişanu” a murit, fiindu-i trimisă în prima fază o ambulanţă fără medic.Sorin Drăgoi, preşedintele clubului de fotbal ACS Poli Timişoara, a declarat, că este evaluat serviciul de ambulanţă privat contractat, în funcţie de raportul referitor la incidentul care a avut loc duminică seara, la meciul cu Steaua de pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Manchester City şi-a prezentat al treilea rând de echipament, pe care în acest sezon îl va folosi în deplasările din Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Liga Campionilor. Noul echipament este colorat în violet şi portocaliu şi pare a fi făcut la solicitarea lui Pep Guardiola. City, cea mai în formă echipă din Premier League, propune pentru al treilea rând de echipament culori electrizante, în combinaţie de portocaliu şi violet. Este echipamentul pe care jucătorii lui Pep Guardiola îl vor îmbrăca în deplasările din Champions League, Cupa Ligii şi Cupa Angliei.

Istvan Fulop, golgheterul Ligii 1, ar putea juca pentru naţionala Ungariei. Atacantul de 26 de ani a depus cerere pentru primirea cetăţeniei maghiare şi spune că este monitorizat de forul fotbalistic de la Budapesta. Fulop este una dintre suprizele frumoase în acest sezon. Atacantul lui FC Botoşani a marcat de şapte ori în opt etape şi se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. Forma de moment l-a făcut pe Fulop să spere la o telegramă de la Christoph Daum. Jucătorul de 26 de ani a rămas dezamăgit că n-a fost inclus nici măcar în lotul lărgit şi spune că în această situaţie este tentată să joace pentru Ungaria.

Zenit Sankt Petersburg, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a obţinut o nouă victorie, scor 4-1 cu Rubin Kazan, în etapa a şaptea din campionatul Rusiei, după ce la mijlocul săptămânii trecute s-a impus cu 4-3 pe terenul lui Maccabi Tel Aviv, în grupele Europa League. Mircea Lucescu crede că succesul cu Maccabi, obţinut după ce formaţia israeliană a condus cu scorul de 3-0, le-a dat încredere fotbaliştilor lui Zenit. Antrenorul în vârstă de 71 de ani a mărturisit că au existat momente în care a fost nemulţumit de jocul echipei, deşi Zenit Sankt Petersburg a învins-o categoric pe Rubin Kazan şi rămâne neînvinsă în actuala stagiune a campionatului rus.

Shota Tevzadze (HC Adrian Petrea Reşiţa) a fost desemnat de ProSport cel mai bun jucător al etapei a 4-a în Liga Zimbrilor. Portarul georgian a avut o prestaţie remarcabilă în meciul Adrian Petrea Reşiţa – Dunărea Călăraşi, scor 27-17, diferenţa de scor de la final fiind realizată în mare măsură cu ajutorul lui. Cu o poartă sigură, Reşiţa a avut cea mai bună prestaţie din acest sezon şi a înregistrat a doua victorie stagională. Prin prisma valorii loturilor, Reşiţa – Călăraşi era considerată înaintea etapei una din cele mai echilibrate partide, alături de Turda – Steaua şi Timişoara – Dinamo.

Cornel Dinu a comentat cu ironie felul în care s-a prezentat Marius Şumudică, după eşecul cu 2-0 în faţa lui Gaz Metan Mediaş. Fostul fundaş al lui Dinamo spune că, probabil, jocul Astrei suferă din cauza unor probleme la antrenamente. Astra nu reuşeşte să-şi revină. Campioana României are o singură victorie în acest sezon şi este prima peste linia retrogradării. Nici măcar revenirea lui Marius Şumudică pe bancă n-a adus o schimbare în jocul Astrei. Giurgiuvenii au pierdut cu 2-0 în faţa lui Gaz Metan Mediaş, la capătul unui meci slab făcut de jucătorii lui Marius Şumudică.

Fundaşul senegalez Kalidou Koulibaly, ofertat în vară de Chelsea Londra, a semnat, luni, un nou contract cu Napoli, scadent în 2021, se arată pe site-ul oficial al vicecampioanei Italiei. Napoli a refuzat în vară o ofertă de aproximativ 70 de milioane de euro pentru Koulibaly, primită de la Chelsea. La acea vreme, fotbalistul şi-a exprimat dorinţa de a pleca şi spunea, prin intermediul impresarului, că nu are de gând să îşi prelungească înţelegerea cu Napoli.

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, aflată pe locul 55 WTA, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Seul, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 250.000 dolari, după ce a învins-o, scor 6-3, 6-0, pe japoneza Eri Hozumi (199 WTA). Niculescu a trecut de Hozumi, sportivă venită din calificări, în 59 de minute şi 36 de secunde. Monica Niculescu a servit patru aşi, a comis o dublă greşeală, iar procentajul primului serviciu a fost de 68 la sută. Niculescu a avut opt şanse de break, dintre care a concretizat şase şi nu a pierdut vreun game pe propriul serviciu.

Fără victorie în ultimele şapte meciuri oficiale, CSM Poli Iaşi are şansa de a se reabilita în faţa propriilor fani în meciul de marţi, de la ora 18:00, cu Pandurii Târgu Jiu, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 1. Elevii lui Nicolo Napoli au nevoie ca de aer de cele trei puncte cu gorjenii pentru a nu se rupe de plutonul fruntaş. Ieşenii au pierdut ultimele două partide şi nu îşi mai pot permite un nou pas greşit în Copou, în condiţiile în care urmează o nouă deplasare de foc, pe terenul campioanei Astra. Antrenorul Nicolo Napoli a declarat că nu îşi explică acest recul al echipei şi a pus seria de rezultate negative pe seama unui blocaj psihologic.

PROGNOZA METEO
20 Septembrie 2016

Vremea va fi în general închisã și va deveni rece pentru aceastã datã în toatã țara. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros și va ploua pe spații extinse în majoritatea regiunilor, iar noaptea aria de nebulozitate și ploi se va restrânge treptat cãtre sud-vest. Local cantitãțile de apã vor mai depãși 20…30 l/mp și izolat, cu precãdere în nordul Olteniei, 50 l/mp. În zona montanã înaltã, la peste 1800 m altitudine, vor apãrea și precipitații mixte. Vântul va avea intensificãri locale, în special în sud-estul țãrii și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în depresiunile intramontane și 20 de grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade.

Bucuresti

Vremea va fi în general închisã și va deveni rece pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi noros și temporar va ploua, în special pe timpul zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *