Stiri pe scurt 20 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 20 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  20 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 20 octombrie. La data de 20 octombrie 1740, Maria Tereza devine împărăteasă a Austriei, Ungariei şi Boemiei. Este fiica lui Carol al VI-lea împărat romano-german (1685–1740), soţia împăratului Francisc Ştefan şi mama împăraţilor Iosif al II-lea şi Leopold al II-lea.

Elevii clasei a 7-a B ai Şcolii „I.L. Caragiale” din Piteşti vor fi sancţionaţi cu scăderea notei la purtare după ce au protestat, trei zile consecutiv, refuzând să intre la ore, faţă de prezenţa unui coleg cu probleme de sănătate, care i-ar ameninţa şi i-ar agresa. Copiii, împreună cu părinţii lor, au protestat în holul de la intrarea în instituţia de învăţământ. Ei au purtat pancarte prin care cereau să fie lăsaţi să înveţe, iar colegul lor cu probleme de sănătate să fie transferat la o altă şcoală. Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, a declarat, că elevii au intrat la ore, iar elevul contestat a primit scutire medicală până când va ajunge la o clinică din Bucureşti unde are o programare pentru o evaluare medicală.

Azi se comemorează un an de când poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit în timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficială lui Gabriel Oprea, an în care familia a aşteaptat găsirea unui responsabil. Dosarul încă este la procurori. Bogdan Gigină avea 28 de ani şi lucra la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei de opt ani. Unul dintre colegi era chiar tatăl său. În seara de 20 octombrie 2015, agentul Gigină a fost motociclistul desemnat să deschidă coloana oficială lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier şi ministru al afacerilor interne. Pe o ploaie măruntă, vizibilitate redusă şi cu o viteză de 84 km/h, spun procurorii, în zona Bulevardului Ştirbei Vodă agentul a pierdut controlul motorului şi a căzut într-o groapă ce fusese săpată pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor.

Radet Bucureşti anunţă, că furnizarea energiei termice pentru apă caldă şi căldură, se realizează sub parametri normali, din cauza unor avarii apărute în cursul nopţii la centralele CET Vest şi CET Grozăveşti aparţinând Elcen. Efectele vor fi resimţite în sectoarele 1 şi 6 şi, parţial, în sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, respectiv în zona Panduri şi Ana Davila.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, va fi plasat sub control judiciar, la cererea procurorilor anticorupţie, a decis instanţa supremă. Una dintre interdicţiile impuse este de a lua legătura cu mai multe persoane, printre care şi Călin Popescu Tăriceanu. Bogdan Olteanu este judecat pentru trafic de influenţă de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ. Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Adrian Sârbu a ajuns, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) unde a fost audiat în calitate de martor de procurorii militari, în dosarul Mineriadei din 1990. În anul 1990 Adrian Sârbu ocupa funcţia de secretar de stat în Guvernul Petre Roman. Cercetările în cazul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 au fost reluate după 25 de ani de la evenimente, perioadă în care au fost emise mai multe decizii de neîncepere a urmării penale, mai multe victime ajungând să fie despăgubite la CEDO în absenţa unei hotărâri judecătoreşti în ţară.

Evenimentele de la mineriada 13-15 iunie 1990 au fost anchetate din 1997 de procurori miliari şi civili, sute de persoane fiind audiate ca martori şi alte câteva zeci, printre care mai mulţi oficiali, fiind puse sub învinuire. Într-o decizie din 17 septembrie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stipulat că România este obligată să continue investigaţiile în dosarul Mineriadei şi să facă dreptate victimelor crimelor împotriva umanităţii, indiferent de timpul scurs de la săvârşirea acestora. Decizia a fost luată în cauza Mocanu şi alţii împotriva României, în care Anca Mocanu, Marin Stoica şi Asociaţia 21 Decembrie 1989 s-au plâns de ineficienţa cercetărilor interne cu privire la evenimentele din 13 – 15 iunie 1990.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la cea de-a 6-a conferinţă la nivel înalt a Oficiilor Naţionale de Recuperare a Creanţelor provenite din infracţiuni, că actul de justiţie este incomplet dacă nu se recuperează şi bunurile obţinute ilicit. El a precizat că acesta a fost principiul de la care a pornit când a luat decizia ca, în completarea progreselor care au fost făcute de România în întărirea sistemului judiciar şi a actului de justiţie, să operaţionalizeze şi Agenţia Naţională a Recuperării Bunurilor Ilicit. De altfel, Cioloş a a reamintit că Raluca Prună, ministrul Justiţiei, şi-a luat angajamentul, încă de începutul mandatului acestui Guvern, să găsească mijloacele necesare în aşa fel încât la sfârşitul acestui an ANABI să fie operaţională.

Potrivit reprezentanţilor Oficiului de Căpitănie Moldova Veche, din judeţul Caraş-Severin, traficul fluvial pe Dunăre a fost închis, pentru toate categoriile de ambarcaţiuni, atât pe sectorul dunărean al Serbiei, cât şi pe cel al României. Traficul fluvial este oprit în apropiere de Moldova Veche, între kilometrii 1040 şi 1096, din cauza vântului puternic. Traficul fluvial va fi reluat atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

Poliţiştii din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Poliţiei Rurale Sânnicolau Mare, au prins, cinci cetăţeni iranieni şi nouă irakieni, între care doi adolescenţi, care mergeau către localitarea Dudeştii Vechi, încercând să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Cele 14 persoane, între care doi adolescenţi în vârstă de 16, respctiv 17 ani, au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. Acestea au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Cei 14 sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Aproximativ o treime dintre părinţi (71%) au declarat că îşi întreabă copiii ce produse să cumpere, potrivit studiului „Copiii, reclamele şi tehnologia”, care spune că accesul timpuriu la tehnologie a dus la modificarea mecanismelor decizionale din familie în ceea ce priveşte achiziţia de produse .Studiul este al treilea din seria Bold by Lowe Group şi analizează comportamentul copiilor (din mediul urban) din trei categorii de vârstă, 5-7, 8-12 şi 13-16 ani, în mediul digital. Aproximativ 85% dintre copiii din România cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani şi cu acces la internet intră zilnic online, aceştia petrecând, în medie, peste cinci ore pe zi pe reţelele sociale. Dau click să afle mai multe în special pe Facebook (28%) şi pe bloguri şi doresc să cumpere produsul după ce au văzut reclama în interiorul unor jocuri sau pe Facebook.

Pe Facebook, copiii dau, cel mai des, like la postările prietenilor şi vorbesc pe chat, însă se remarcă o înclinaţie a adolescenţilor (peste 57%) să dea like la paginile brandurilor şi ale vedetelor. În ceea ce priveşte publicitatea în mediul digital, adolescenţii de 14-16 ani văd reclamele în special la începutul clipurilor video de pe YouTube, pe Facebook, pe site-uri şi în interiorul unor aplicaţii sau jocuri. Datele arată că vârsta medie la care copiii primesc device-uri este de 8,5 ani pentru tabletă, 9 ani pentru computer, 10 ani pentru smartphone şi 11 ani pentru alte dispozitive smart. Însă, chiar şi înainte să aibă un device personal, cei mici au acces la dispozitivele părinţilor.

Dezvoltarea industriei autovehiculelor cu propulsie electrică ar putea determina investitorii să se retragă din sectorul companiilor de energie. Adoptarea la scară largă a vehiculelor cu propulsia alimentată cu energie din baterii reprezintă o ameninţare serioasă pentru industria petrolieră. Analiştii acceptă că ar putea dura mult timp pentru ca maşinile electrice să devină o forţă perturbatoare prin adoptarea la scară largă, dar evidenţiază un scenariu sumbru pentru companii petroliere precum Chevron, ExxonMobil şi Royal Dutch Shell. Agenţia atrage atenţia că ameninţarea maşinilor electrice poate crea „o spirală a morţii pentru investiţii” pe măsură ce deţinători de active neliniştiţi se retrag din sector, făcând mai scumpă finanţarea prin acţiuni şi obligaţiuni.

In noaptea de miercuri spre joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul turc Onder G., în vârstă de 54 de ani, la volanul unui automarfar încărcat cu ţevi metalice din Turcia pentru Germania. Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au verificat automarfarul şi au descoperit, ascunşi în lada de unelte de sub remorca acestuia, doi bărbaţi. Cei doi sunt cetăţeni sirieni, cu vârste de 25, respectiv 28 de ani. Aceştia au declarat că s-au ascuns în locul „special” amenajat al TIR-ului într-o parcare din Sofia, cu intenţia de a ajunge în Germania. Călătoria celor doi sirieni a fost întreruptă, iar şoferul, automarfarul şi cei doi migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare.

Cel puţin nouă persoane au fost rănite, într-un accident produs la ieşirea din Orăştie, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Poliţiştii au declarat că accidentul s-a produs după ce o femeie aflată la volanul autoturismului nu a acordat prioritate de trecere dubiţei care circula pe DN7. Cei nouă răniţi, opt bărbaţi şi o femeie, au fost transportaţi la spitalele din Deva, Orăştie şi Hunedoara. Potrivit ISU, opt răniţi au leziuni care nu le pun viaţa în pericol. O persoană, care rămăsese încarcerată, a suferit răni grave, de tip „cod roşu”. Circulaţia pe DN 7, la ieşirea din Orăştie, blocată imediat după accident, se desfăşoară, la ora transmiterii acestei ştiri, alternativ, pe o bandă de mers.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade s-a produs joi dimineaţa în estul Japoniei, în apropiere de oraşul Omigawa şi la puţin peste 80 de kilometri de Tokyo. Seismul a avut loc la ora locală 11.50 (5.50, ora României), la o adâncime de 26,3 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 2 de kilometri nord-vest de oraşul Omigawa din prefectura Chiba şi la peste 80 de kilometri est de capitala japoneză Tokyo. Agenţia de Meteorologie a Japoniei a estimat magnitudinea siesmului la 5,3 grade. Seismul nu a generat valuri tsunami şi nici nu au fost semnalate victime sau pagube materiale importante.

Candidatul republican la preşedenţia Statelor Unite, Donald Trump, a refuzat să garanteze că va accepta rezultatul scrutinului din data de 8 noiembrie chiar şi în cazul în care va pierde. Candidata democrată a mai oferit şi alte exemple de cazuri în care Donald Trump a contestat rezultate care îi erau defavorabile. Cu doar câteva ore înainte de dezbatere, Mike Pence, candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte al SUA, a declarat: „cu siguranţă că vom accepta rezultatul acestor alegeri”.

Peste 117 milioane de cetăţeni americani adulţi sunt înregistraţi într-o bază de date de recunoaştere facială a autorităţilor, potrivit unui studiu care ridică întrebări în privinţa încălcării intimităţii şi răspândirii tehnologiei de supraveghere rasială părtinitoare. Numeroase departamente de Poliţie deţin tehnologie de „recunoaştere facială în timp real” care permite camerelor de supraveghere să scaneze feţele trecătorilor în timp ce merg pe stradă. În statul Maryland, Poliţia a utilizat programe de identificare facială în fotografiile protestatarilor pentru a le suprapune pozelor persoanelor care deţineau mandate, potrivit Uniunii americane pentru libertăţi civile (ACLU).

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au întâlnit miercuri seara la Las Vegas pentru cea de-a treia şi ultima dezbatere televizată între cei doi candidaţi la preşedenţia Statelor Unite, cu mai puţin de trei zile înainte de alegerile programate pe data de 8 noiembrie. La fel ca de-a lungul întregii campanii electorale, dezbaterea a fost una tensionată, punctată de invective şi afirmaţii controversate. Cei doi candidaţi au refuzat să se salute, atât înainte cât şi după dezbaterea găzduită de Universitatea din Las Vegas şi moderată de jurnalistul Fox TV, Chris Wallace. Unul dintre momentele cele mai controversate ale dezbaterii a fost refuzul lui Donald Trump de a spune dacă va accepta rezultatul scrutinului chiar şi în cazul în care va pierde.

Femeile din India îşi oferă părul zeului Vişnu, pentru protecţie, dar din templele hinduse podoaba lor capilară ajunge în mâinile muncitorilor chinezi exploataţi, care iau şuviţele de păr, le descurcă, le vopsesc şi le pregătesc pentru export sub forma extensiilor de păr. La Templul Yadagirigutta din sudul Indiei, femeile sărace aşteaptă cu răbdare să le vină rândul la „coafor”, unde părul lor lung de culoarea abanosului va fi ras. Majoritatea femeilor de aici nu şi-au vopsit niciodată podoaba capilară, nu au uscat-o cu pheon-ul, nu şi l-au întins cu placa. Deseori numit şi „păr virgin”, frizerii şi styliştii pun mare preţ pe această comoară. Uneori, chiar şi 50.000 de femei (pe zi) stau la coadă pentru a participa la ceremonia de „tundere”. Este considerat un act de pelerinaj, în care capetele lor sunt rase apoi acoperite cu o pastă antiseptică din lemn de santal.

Părul femeilor din India este de mare calitate, mai ales al celor din sud, pentru că acestea nu folosesc şampoane pline de chimicale, şi-l piaptănă frecvent şi folosesc doar ulei de cocos pentru a-l menţine mătăsos. Deşi culoarea este închisă, şuviţele de păr reacţionează bine la decolorare, deci pot ajunge şuviţe blonde, care sunt cele mai populare în saloanele de cosmetică din Marea Britanie. Templele nu sunt scutite nici de raidurile dealerilor care călătoresc în Asia şi Europa de Est, oferind femeilor tinere şi sărace sume mici în schimbul şuviţelor de păr atât de valoroase.

Hillary Clinton este considerată câştigătoarea dezbaterii de miercuri seară de către 52% dintre alegătorii care au urmărit înfruntarea, în timp ce doar 39% au declarat că Donald Trump s-a descurcat mai bine, arată datele unui sondaj CNN/ORC. Candidata democrată a părut mai sinceră şi autentică pentru 46% dintre participanţi, în timp ce 47% au spus acelaşi lucru despre Donald Trump. Pe de altă parte, republicanul a surclasat-o pe Clinton la capitolul atacuri la adresa oponentului, 60% dintre votanţii fiind de această părere, în timp ce 23% au considerat că Hillary Clinton a atacat mai mult. 43% dintre participanţii la sondaj au fost de opinie că atacurile lui Trump au fost nedrepte, faţă de 34% în cazul atacurilor lui Clinton la adresa lui Trump.

Madonna le-a spus spectatorilor de la un show din New York că le va face sex oral dacă o vor vota pe Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale din acest an. Comentariile Madonnei vin la doar câteva zile după ce cântăreaţa a fost huiduită şi a fost nevoită să iasă de pe scenă la un show în Florida, pentru că l-a criticat pe Donald Trump.

SPORT

Christoph Daum a fost apreciat de oamenii din fotbalul românesc pentru că a oferit încredere tinerilor jucători la echipa naţională. După Benzar şi Răzvan Marin, staff-ul reprezentativei pregăteşte debutul unui alt fotbalist de perspectivă. Vlad Dragomir a fost urmărit „pe viu” de secundul Rudi Verkempinck la meciul dintre Arsenal şi Ludogoreţ din Youth League. Ionuţ Badea, al doilea secund al lui Daum, spune că Dragomir este monitorizat atent şi este posibil ca în scurt timp să-l vedem în tricoul echipei de seniori.

Înaintea partidei din această seară cu Mainz din Europa League, Herman Van Holsbeeck a vorbit pentru prima dată despre cea mai aglomerată perioadă de transferuri din istoria celor de la Anderlecht. Managerul general a discutat despre aducerea lui Stanciu, dar şi despre cel mai mare regret al său din perioada de mercato. În opinia lui Herman Van Holsbeeck plecare fundaşului central Sebastian De Maio (împrumutat la Fiorentina cu opţiune de cumpărare definitivă la 1 milion de euro) a fost cea mai greşeală a conducerii clubului. Când vine vorba de decizii bune luate de Anderlecht, transferurile lui Stanciu şi Chipciu sunt trecute la capitolul „plusuri”.

Steaua este în căutarea primei victorii din grupele Europa League. Roş-albaştrii vor juca în această seară, ora 20:00, partida cu FC Zurich, meciul cu numărul trei din faza grupelor. Până acum, Steaua a înregistrat o înfrângere (0-2 cu Osmanlispor) şi un rezultat de egalitate (1-1 cu Villarreal). Elveţienii, teoretic cel mai slab adversar din Grupa L, vin pe Arena Naţională din postura de echipă de ligă secundă, dar şi de ocupantă a locului 2 în grupa de Europa League.

Înaintea acestei partide, Laurenţiu Reghecampf are dileme serioase în ceea ce priveşte linia defensivă şi cea de atac. După ce Mitrea a intrat în dizgraţia patronului ca urmare a partidei cu Gaz Metan, antrenorul este obligat să găsească alternative pentru compartimentul defensiv. În atac, deja arhicunoscuta problemă a vârfului care nu marchează, însă până la venirea lui Alibec Reghe trebuie să se descurce cu ce are la dispoziţie. Înaintea acestui meci, Steaua se află pe ultimul loc în Grupa L, cu un singur punct. Villarreal conduce clasamentul cu patru puncte, urmată de FC Zurich cu trei puncte.

Echipa naţională a României a coborât două poziţii în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), dat publicităţii şi se află pe locul 34, cu 746 de puncte, după ce a învins Armenia şi a remizat cu Kazahstan pe 8, respectiv 11 octombrie, în preliminariile Campionatului Mondial. Dintre adversarele României din campania de calificare la Campionatul Mondial 2018 din Rusia, Muntenegru a înregistrat cea mai mare ascensiune faţă de luna septembrie, urcând 49 de poziţii în clasament. Polonia a urcat, de asemenea, două locuri, până pe 15, iar Danemarca, Armenia şi Kazahstan au coborât. Ierarhia este condusă în continuare de Argentina, cu 1621 de puncte, urmată de Germania, cu 1465 de puncte, şi Brazilia, cu 1410 puncte, care au depăşit selecţionata Belgiei.

Astăzi au loc meciurile din cadrul etapei a treia din grupele Europa League. Între cele 24 de partide programate sunt 2 care ne interesează şi pe noi, Steaua urmând să joace acasă un meci extrem de important cu FC Zurich, în timp ce Astra a plecat în Cehia pentru duelul cu Plzen. Într-o astfel de zi super interesantă pentru pariori, specialiştii PariuriX.com s-au gândit să vă ofere şansa să câştigaţi alături de ei peste 1.050 RON, asta fără a risca nici un ban.

Acest lucru este posibil datorită promoţiei exclusive PariuriX.com la Unibet. Pariul Gratuit oferit de operatorul Unibet rambursează jumătate din valoarea primului pariu plasat (50%), în cazul în care acesta se încheie ca fiind pierzător, însă dacă te înregistrezi prin link-urile de pe PariuriX.com vei primi un Pariu 100% FĂRĂ RISC până la 150 RON, care îţi asigură rambursarea totală a primului pariu plasat (dacă biletul se dovedeşte a fi necâştigător).

În sesiunea de dimineaţă a zilei a treia a Campionatului European de tenis de masă de la Budapesta, Bernadette Szocs şi Camelia Poştoacă Iacob au debutat în manşa inaugurală a probei de dublu. Cuplul tricolor s-a calificat în turul secund după victoria în minimum de seturi, scor 4-0 (11-9, 11-5, 11-5, 11-5) cu perechea din Cehia, Dana Cechova / Renata Stribikova. Bernie şi Cami vor juca în faza următoare cu unguroaicele Sandra Pergel / Dora Madarasz, care au trecut în faza precedentă de slovenele Manca Fajimut / Tamara Pavcnik, scor 4-0. Obiectivul delegaţiei României îl constituie cucerirea a două medalii. Competiţia durează până duminică.

Cu optimism, dar si cu realism, asa priveste Ilie Dumitrescu, Ambasador Unibet, sansele de castig ale echipelor romanesti in noua etapa din grupele UEFA Europa League. Steaua si Astra au sanse de a obtine victoria, iar fostul mare fotbalist roman puncteaza cele mai interesante cote la pariuri online. Cu moralul foarte bun dupa egalul cu Villarreal si victoria cu CSU Craiova, Steaua spera la prima victorie in Europa League. Pana si palmaresul intalnirilor cu echipe din Elvetia este de partea romanilor: doar 2 infrangeri in 10 meciuri in cupele europene in compania unor echipe elvetiene. „In lipsa unui marcator autentic, Laurentiu Reghecampf are nevoie de inspiratie pentru gasirea unei formule ofensive. Steaua are insa in loc jucatori capabili sa transeze partida”, considera Ilie Dumitrescu, indicand cota simpla pentru victoria Stelei – 1.85 – pe unibet.ro.

CSM Bucureşti a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru partida cu FC Midtjylland, programată sâmbătă (ora 19:30), în cadrul etapei a 2-a a Ligii Campionilor şi a început planul de acţiune, din punct de vedere organizatoric, şi pentru următorul joc cu Gyor (vineri – 28 octombrie, ora 18:00). Clubul din Capitală a pus deja în vânzare biletele pentru partida în care se va reedita finala Ligii Campionilor din luna mai, prin reţeaua eventim.ro. Iar în primele 24 de ore a vândut 10% din capacitatea Sălii Polivalente, adică aproximativ 500 de tichete. De asemenea, au fost rezervate 150 de bilete pentru partida CSM – Gyor, clubul mai are 350 de abonaţi, iar formaţia maghiară şi-a anunţat prezenţa la Bucureşti cu 150 de suporteri. Aşadar, 20% din arenă este deja ocupată, oficialii clubului estimând că la acest joc se va stabili un record de asistenţă în istoria CSMB.

Lidl îşi surprinde o angajată pasionată de fotbal şi organizează cel mai spectaculos meci, invitându-l pe idolul acesteia să arbitreze – Helmuth Duckadam. În urmă cu 30 de ani, Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni la fotbal, graţie în primul rând portarului Helmuth Duckadam, care a apărat 4 lovituri de la 11 metri. Începând de atunci, mulţi români s-au mândrit cu această performanţă şi l-au transformat pe Duckadam în idolul lor. Deşi are doar 22 de ani, Florina, vânzător la Lidl, îl admiră pe „Eroul de la Sevilla” foarte mult.

Pasionată de fotbal de mic copil, aceasta activează în prezent ca mijlocaş central la clubul CFR 1933 din Timişoara, având deja o veritabilă o carieră în acest sport. În cadrul meciurilor de fotbal jucate alături de colegii săi, Florina menţiona adesea cât de mult şi-ar dori să îl întâlnească pe Duckadam. Fascinaţi de performanţele ei în fotbal, dar şi de dedicarea ei la Lidl, colegii au decis să îi îndeplinească visul. Astfel, într-o zi obişnuită de lucru, au surprins-o şi l-au invitat pe Helmuth Duckadam să o cunoască. Surprizele s-au ţinut în lanţ, pentru că Duckadam a acceptat provocarea să arbitreze un meci în care Florina a jucat alături de colegi pe un teren special construit în faţa magazinului din Timişoara şi i-a oferit ocazia să şuteze la poarta apărată de fostul jucător stelist.

Chiricheş a revenit după accidentare fix într-un meci de Champions League. Românul a fost integralist în confruntarea cu Beşiktaş, aceasta fiind de altfel şi prima sa partidă de Champions League în tricoul lui Napoli. Decizia lui Sarri de a-l titulariza pe Chiricheş i-a enervat la culme pe fanii italieni. Napoli a pierdut confruntarea de pe teren propriu, scor 2-3, iar fundaşul român a fost găsit vinovat la două dintre golurile turcilor. Suporterii napoletani nu l-au menajat deloc pe stopper-ul naţionalei. Pe blogurile dedicate fanilor lui Napoli, Chiricheş a fost aspru criticat.

Un jucător de fotbal al echipei AS Unirea Gârla Mare, care activează în Liga a V-a Mehedinţi, a decedat, în urma unui accident rutier produs chiar pe raza comunei respective. În vârstă de doar 19 ani, Valentin Lorin Mladen a pierdut jocul cu viaţa, după ce autoturismul în care se afla, ca pasager, s-a izbit violent de un copac. La volan se afla chiar coechipierul său de la echipa de fotbal AS Unirea Gârla Mare, Gabriel Gheorghe Bărăitaru, care nici nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul se află internat în spital şi e în afara oricărui pericol. De precizat că, Bărăitaru fusese eliminat pentru că a lovit un adversar, în timpul partidei cu AS Ghiciulescu Hinova, încheiată cu scorul de 4-1, motiv pentru care fusese, marţi seara, cu o zi înainte de tragicul accident, suspendat pentru 4 jocuri, de Comisia de Disciplină a AJF Mehedinţi, pentru gestul său nesportiv din etapa a VII-a a Ligii a V-a Mehedinţi.

Atacantul celor de la Atletico Madrid, Antoine Griezmann, crede că trebuie să câştige trofee pentru a ajunge la acelaşi nivel cu Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo şi este convins că nu trebuie să plece de la actuala sa echipă ca să reuşească acest lucru. Internaţionalul francez se numără printre favoriţii pentru câştigarea Balonului de Aur, chiar dacă Franck Ribery, compatriotul său, a spus că atacantul în vârstă de 25 de ani nu este încă un jucător de talie mondială. Griezmann admite că nu se află încă la acelaşi nivel cu atacanţii de la Barcelona şi Real Madrid, dar spune că va face tot posibilul ca să îi ajungă.

Circul Globus din Bucureşti găzduieşte luni 31 octombrie o nouă gală de arte marţiale mixte sub brandul Divizia MMA. Evenimentul este organizat de Federaţia de MMA din România, în colaborare cu UFT Promotions şi va fi alcătuit din 13 meciuri, 6 de amatori şi 7 de profesionişti. Va intra în cuşcă, printre alţii, cel mai valoros luptător român de mma al momentului, constănţeanul Ion “Bombardierul” Pascu. Din Copou vor veni să lupte în arena circului trei urmaşi ai lui Cătălin Moroşanu de la clubul Scorpions Iaşi, Corneliu Lascăr – Bestia Moldovei, Florin “Rambo” Lampagiu şi Alexandru Galanton.

Bucureştiul va fi reprezentat de durul Ciprian Chiru şi de Alexandru “Ghiaurul” Radnev. Nu va lipsi clujeanul Izidor “Spartanul” Bunea (foto), care va lupta într-un meci revanşă cu braşoveanul Marinică Bejenaru. În premieră pentru Divizia MMA va avea loc şi un meci de fete, între tulceanca Georgiana Iorga şi bucureşteanca Roxana Dinescu. Gala este programată pe 31 octombrie la Circul Globus din Bucureşti şi va fi transmisă în direct de Sport.ro de la ora 20.00.

Josep Guardiola (45 de ani), managerul celor de la Manchester City, consideră că eşecul suferit de echipa britanică, miercuri, pe Camp Nou, scor 0-4 cu FC Barcelona, în grupele Ligii Campionilor, nu este cel mai dur din cariera sa de antrenor. A fost doar al doilea meci oficial pierdut de Manchester City în mandatul lui Guardiola, după cel cu Tottenham, scor 0-2 în campionat. Lionel Messi a reuşit hat-trick-ul, în minutele 17, 61, 69, iar Neymar avea să înscrie pentru 4-0 în minutul 89, după ce ratase o lovitură de la 11 metri cu două minute mai devreme.

Problemele financiare par să nu-i sperie pe jucătorii lui CSM Poli Iaşi. Chiar dacă nu şi-au luat salariile de trei luni, elevii lui Eugen Neagoe încearcă să se concentreze pe latura sportivă şi au încredere că preşedintele Florin Prunea şi ceilalţi oficiali din Copou vor rezolva în scurt timp această criză. Venirea lui Eugen Neagoe în Copou a schimbat atmosfera la echipă. Jucătorii apreciază metodele de antrenament ale fostului secund al echipei naţionale şi sunt convinşi că Iaşiul încă mai poate emite pretenţii la play-off.

PROGNOZA METEO
20 Octombrie 2016

Valorile termice vor marca o creștere ușoarã fațã de intervalul precedent în cea mai mare parte a țãrii, dar în regiunile estice și sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi mai mult noros și trecãtor se vor semnala precipitații slabe, ploi sau burnițã, izolat în est și sud-est și mai ales ploi și lapovițã, pe arii restrânse la munte, cu precãdere în a doua parte a intervalului. Noaptea, ploile se vor semnala pe arii restrânse în partea de vest și nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în Banat și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 11 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceațã.

Bucuresti

Valorile termice diurne vor fi în continuare mai scãzute decât cele normale în aceastã perioadã a anului. Cerul va fi mai mult noros dar condițiile de burnițã sau ploaie slabã vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *