Stiri pe scurt 20 Martie 2016

Stiri pe scurt 20 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  20  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru 20 martie. In anul 2003, Presedintele american, George W. Bush a anuntat, la ora 10.15 (05.15 ora României), începutul operatiunilor militare împotriva Irakului. Primele bombardamente americano-britanice asupra Bagdadului au început, în jurul orei locale 05.35 (04.35, ora României), apararea antiaeriana intrând în actiune imediat. Trupele americane aflate la frontiera dintre Kuwait si Irak au fost vizate de noua rachete irakiene, care au explodat în apropierea militarilor americani.

Tot mai multi angajatori din zona de productie se confrunta cu probleme legate de lipsa personalului calificat si a infrastructurii deficitare care reprezinta un impediment major în atragerea investitorilor. Una din marile probleme pe care le avem în prezent este legata de forta de munca din cauza faptului ca nu mai exista scolile profesionale. Ne gasim în situatia de a lucra cu echipe de oameni care au peste 50 de ani si din urma nu vine nimic. Învatamântul profesional din România a fost desfiintat în 2009 si reînfiintat în 2012, la cererea angajatorilor, care nu mai gaseau „meseriasi“ disponibili. În 2013, cel mai recent an pentru care exista statistici, în învatamântul profesional erau înscrisi mai putin de 26.000 de elevi fata de 208.000, câti erau înscrisi în 1993.

Jucatorii din piata de carburanti sunt rezervati în a face previziuni optimiste în legatura cu evolutia pretului petrolului în perioada imediat urmatoare, estimând continuarea trendului descendent, cel putin pe termen scurt. Scaderea în continuare a pretului va avea un impact negativ si asupra preturilor produselor comercializate de companii, este de parere Dan Coflea, director comercial în cadrul Bulrom Gas, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de GPL (gaz petrolier lichefiat).

Ana Blandiana a fost desemnata „Poetul European al Libertatii”, sâmbata seara,19 martie, în cadrul celei de-a patra editii a competitiei cu acelasi nume, care este organizata de orasul Gdansk, sub patronajul Ministerului Culturii si Patrimoniului National din Polonia. Ana Blandiana a câstigat marele premiu al competitiei „Poetul European al Libertatii” cu volumul „Patria mea A4”, care a aparut în traducere Joannei Kornas-Warwas în limba poloneza, în luna ianuarie 2016, premiul fiind acordat si traducatoareii, conform regulamentului. Pe lânga distinctia acordata, Ana Blandiana primeste si 100.000 de zloti (104.720 de lei, conform cursului BNR din 20 martie: zlotul polonez = 1,0472 de lei).

OUG privind interceptarile intra de luni în procedura la Senat, PSD sustinând ca exista îndoieli referitoare la constitutionalitatea actului, în timp ce presedintele Comisiei juridice, liberalul Catalin Boboc, spune ca „România are nevoie de asa ceva” pentru ca traim „într-o zona tulbure”. Membrii Comisiei juridice contactati au însa opinii diferite cu privire adoptarea sau respingerea acestei ordonante sau referitoare la ramânerea Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor la SRI.

Extragerea bonurilor fiscale câstigatoare emise în perioada 1 – 29 februarie va avea loc duminica, 20 martie, fondul de premiere pentru extragerea lunara fiind de un milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selectia câstigatorilor va fi realizata în doua etape. Duminica va fi organizata prima etapa de selectie, care consta în extragerea bilelor care vor desemna ziua si valoarea bonurilor câstigatoare. Dupa centralizare, daca sunt peste 100 de cereri de revendicare a premiilor, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câstigatoare.

Politistii de la serviciul Omoruri care au realizat ancheta în dosarul coloanelor oficiale ale Gabriel Oprea, deschis dupa ce politistul Bogdan Gigina a murit în misiune în timp ce-i asigura prioritatea fostului ministru de Interne, acuza ca dupa finalizarea investigatiilor au primit nu mai putin de trei controale. Primul control la serviciul Omoruri a început la aproximativ o saptamâna de la ridicarea imunitatii lui Gabriel Oprea de catre Senat. Atunci, politistii trimisi în control i-ar fi tras la raspundere pe anchetatori cu privire la verificarile efectuate la evidenta populatiei în cazul decesului Bogdan Gigina, din moment ce acesta era decedat. Acest tip de verificari la evidenta populatiei sunt, însa, clar impuse de procedurile legale, astfel ca întrebarile referitoare la acest subiect au stârnit suspiciuni în rândul agentilor.

În desfasurare se afla la aceasta data un al doilea control, dispus de Politia Capitalei, care analizeaza planurile de munca, organizarea si alte aspecte administrative. Sursele citate de HotNews arata ca, de fapt, acest exces de zel poate fi pus pe seama faptului ca ancheta în cazul Bogdan Gigina s-a desfasurat „asa cum trebuia”, mai ales ca, spun acestea, în ultimii trei ani toate dosarele de omor au fost solutionate. În plus, dintre tentativele de omor, 219 din cele 220 de dosare au fost sau sunt în curs de solutionare, iar politistii adauga ca au mai fost rezolvate si dosare din 1998, care, în timp, fusesera clasate.

Are o sinceritate care te dezarmeaza, jongleaza cu vorbele, dar nu se ascunde în spatele lor. Reuseste sa te faca sa râzi când nici nu macar nu vrei sa zâmbesti. E Dan Tudor, actor, regizor, om. Drumul lui a început pe santier, unde era sofer, dar o întâlnire cu Silviu Stanculescu i-a schimbat traiectoria. A reusit sa-si schimbe conditia si sa înlature toate piedicile pe care viata i le-a pus. Astazi crede ca la baza acestor trairi se afla cea care i-a dat viata.

Traficul rutier va fi restrictionat, în Bucuresti, gradual, pe soseaua Kiseleff si pe Calea Victoriei, pentru desfasurarea Paradei St. Patrick’s Day. Brigada Rutiera a Capitalei recomanda conducatorilor auto sa utilizeze urmatoarele rute ocolitoare: bd. Ion Mihalache — str. Buzesti — Calea Grivitei — bd. Dacia — Piata Romana — Piata Universitatii; Calea Stirbei Voda — Calea Plevnei — str. Vasile Pârvan — Splaiul Independentei; Piata Arcul de Triumf — Piata Charles de Gaulle — Calea Dorobantilor — sos. Stefan cel Mare. De asemenea „politistii le solicita conducatorilor de autovehicule, sa evite deplasarea în zona, sa foloseasca rutele ocolitoare, sa circule cu prudenta si sa respecte semnalele oamenilor legii”.

Antreprenorii români din zona echipamentelor si a sistemelor din industria energetica atrag atentia asupra ritmului lent cu care se fac investitiile, mai ales în zona de infrastructura. Mai mult, desi în perioada 2009-2013 firmele din domeniul lucrarilor si serviciilor energetice au beneficiat din plin de boom-ul înregistrat în zona de proiecte de energie regenerabila, odata cu schimbarea legislatiei care sprijinea sectorul si aceasta oportunitate de afaceri a fost anulata. Electrogroup, compania controlata de fratii Teofil si Simion Muresan din Cluj, este specializata în livrarea de proiecte la cheie pentru sectoarele energiei si telecomunicatiilor. Recent, aceasta a anuntat ca îsi va deschide o filiala în Marea Britanie, dupa ce firma a aplicat strategii similare pentru pietele din Germania si Rusia.

Piata locala de comercializare online de buchete de flori si aranjamente florale a înregistrat în perioada 1-8 martie un numar semnificativ mai mare de comenzi, în raport cu anul precedent, valoarea medie fiind de asemenea în crestere. În ciuda pregatirilor facute de companii pentru aceasta perioada, numarul de comenzi a fost cu mult peste asteptari, astfel ca o parte din livrari nu au fost realizate în termenul solicitat de clienti – respectiv ziua de 1 martie (Martisor) si 8 martie (Ziua Femeii).

Piata locala de flori, atât offline cât si online, inclusiv vânzarile „la gri“, este estimata la circa 100 de milioane de euro pe an. Magnolia, una dintre primele florarii care au deschis un magazin online pe plan local, a înregistrat anul tre¬cut venituri de 15,5 milioane de lei (circa 3,5 milioane de euro), în crestere cu aproape 30% fata de 2014, cererea crescând atât în mediul online, cât si în magazinele fizice.

Cele mai vulnerabile sectoare ale economiei în privinta insolventei sunt constructiile si farma, din cauza platilor întârziate, dar o situatie dificila se regaseste si în agricultura. ICAP ofera companiilor servicii de monitorizare a firmelor, prezentând rapoarte si alerte privind riscul de insolventa al acestora, ceea ce le pemite clientilor sa reactioneze din timp si sa previna pierderile. În opinia consultantului, printre industriile sanatoase se numara în primul rând comertul, care are o evolutie pozitiva, vizibila si în cresterea numarului de angajati, dar si transporturile, industria alimentara si fabricarea articolelor de îmbracaminte.

Trebuie facut tot ce se poate pentru mentinerea capacitatii de a da sistemului energetic lignit, spune fostul presedinte Traian Basescu, care afirma despre Complexul Energetic Oltenia: „Ne apropiem de zona iresponsabilitatii, cu privire la un domeniu strategic fundamental”. Fostul presedinte a afirmat ca vrea sa atraga atentia asupra unui aspect care va obliga Guvernul sa gândeasca: „În curând se împlinesc 30 de ani de la darea în functiune a primului reactor nuclear de la Cernavoda, care produce 900 de MW.

Va intra în revizie pentru doi ani, iar la CEO se pregateste reducerea masiva a productiei si accentuarea somajului. Sigur, ca om care nu este în functie executiva, nu pot avea o decizie. Dar atentionez de la Târgu-Jiu ca trebuie facut tot ce se poate ca CEO sa-si mentina capacitatea de a da sistemului energetic lignit. Este esential pentru ca atunci când se va opri reactorul 1 si ma tem ca se opreste în 2017, nu o sa stim si nu o sa mai prididim cu importul de carbune, pentru a ne pune termocentralele în functiune”.

Producatorul de materiale de constructii Cemacon Zalau, care detine doua unitati de productie pe piata locala, se asteapta anul acesta la o crestere de cel putin 10% a vânzarilor. Cresterea va veni din stocurile existente, dar si dintr-o majorare a preturilor. În plus, de anul trecut, compania este prezenta pe piata nu doar cu caramida, ci si cu produse complementare, vata bazaltica, sisteme de cos de fum. Producatorul a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 68 de milioane de lei, în crestere cu 24% fata de 2014, în timp ce profitul operational s-a majorat cu 27%. Cresterea a venit si din redeschiderea celei de-a doua fabrici a Cemacon, care era în conservare din 2011, la Zalau.

Sute de mineri si energeticieni din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie vor merge pe jos la Bucuresti, în data de 11 aprilie, unde vor depune un memorandum pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia, iar apoi vor protesta în fata Guvernului. Salariatii solicita pastrarea locurilor de munca din Oltenia, care depind de energia produsa pe baza de carbune si vor prezenta propuneri pentru salvarea CEO. Presedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a spus ca sute de mineri si energeticieni vor participa la mars. Sindicalistii vor organiza la final si un miting în fata Guvernului, în semn de nemultumire fata de propunerea Complexului Energetic Oltenia, care a anuntat ca 2.000 de oameni ar trebui sa fie disponibilizati începând cu data de 1 iulie.

Adolescentul de 16 ani oprit cu focuri de arma de politisti dintr-o cursa nebuna pe strazile Capitalei a fost eliberat.El urmeaza sa fie cercetat sub control judiciar pentru ultraj, conducere fara permis si parasirea locului accidentului. Parintii acestuia acuza însa autoritatile ca le-au batut copilul cu brutalitate si au depus o plângere în acest sens. Parintii si pasagerul din dreapta au o varianta complet diferita de cea a autoritatilor. Acestia sustin ca agentul s-ar fi ranit de fapt la picior de la loviturile aplicate celor doi.

Duminca, 20 martie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc. La tragerile de joi, 17 martie, Loteria Româna a acordat 9.852 de câstiguri în valoare totala de 538.821,6 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistreaza un report în valoare de aproape 5,3 milioane lei (peste 1,18 milioane euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2 milioane lei (peste 461.790 euro).

În urma tragerii Joker de joi, la categoria I, se înregistreaza un report în valoare de aproximativ 7,7 milioane lei (peste 1,72 milioane euro). La Noroc Plus, la categoria I se înregistreaza un report în valoare de aproximativ 103.000 lei (peste 23.000 euro). Pentru Loto 5/40 se înregistreaza un report în valoare de 185.740 lei (peste 41.500 euro). La Super Noroc, reportul categoriei I este de peste 5.200 lei. „La tragerile loto de duminica, 13 martie 2016, Loteria Româna a acordat 26.110 de câstiguri în valoare totala de 1.284.682,09 lei”.

România va contribui pentru gestionarea crizei migratiei din Grecia cu 70 de politisti, sase autospeciale, doua nave de patrulare maritima si 50 de corturi si containere. În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 17-18 martie si la care România a fost reprezentata de Presedintele României, cei prezenti „au adoptat o serie de actiuni si masuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementarii acordului cu Turcia în gestionarea crizei migratiei”.

Cel putin 14 persoane au murit, iar alte 30 au fost ranite în urma unui accident, în nordul Spaniei, în care a fost implicat un autocar la bordul caruia se aflau aproximativ 50 de studenti care se întorceau de la un festival de artificii.
Salah Abdeslam si-a petrecut prima noapte, de sâmbata spre duminica, la o închisoare de maxima securitate, în Bruges, dupa ce a fost inculpat pentru „crime teroriste” în Belgia si a început sa fie interogat de catre anchetatori. Francezul, în vârsta de 26 de ani, urmeaza sa compara miercuri în fata Camerei de consiliu, o jurisdictie de instructie, când mandatul de arestare emis pe numele sau „va fi prelungit” cu o luna. El va fi extradat catre Franta dupa maximum trei luni.

Grecia urmeaza sa treaca la punerea în aplicare a Acordului încheiat de Turcia si UE, si anume sa trimita înapoi în Turcia nou-sositii pe insule, sa se ocupe de cei blocati pe teritoriul sau si sa faca totul respectând dreptul de azil,o adevarata munca de Hercule. Potrivit Comisiei Europene (CE), aproximativ 4.000 de specialisti urmeaza sa fie mobilizati în cadrul acestei operatiuni. Grecia, depasita, cu o administratie vlaguita dupa sase ani de austeritate, a obtinut de la partenerii sai europeni promisiunea unui sprijin imediat, constând în aproximativ 2.300 de experti, a anuntat premierul Alexis Tsipras, care a prezentat rezultatele summitului de la Bruxelles.

Fostul secretar de stat pentru Tara Galilor Stephen Crabb a fost numit sâmbata în functia de secretar de stat pentru Munca si Pensii, în locul lui Iain Duncan Smith, dupa ce acesta din urma a demisionat în semn de protest fata de proiectul taierii unor ajutoare pentru persoane cu dizabilitati. Crabb, în vârsta de 43 de ani, care, spre deosebire de Duncan Smith, împartaseste pozitia premierului cu privire la ramânerea Marii Britanii în Uniunea Europeana, este membru al Parlamentului din partea circumscriptiei Preseli Pembrokeshire, în Tara Galilor, din 2005. Înainte sa intre în politica, el a fost consultant în marketing, potrivit unei biografii postate pe site-ul circumscriptiei.

Un puscas marin american de la o baza a coalitiei înfiintata recent în apropiere de Makhmur a fost ucis într-un atac cu racheta comis de SI”, afirma Pentagonul într-un comunicat, adaugând ca alti sapte puscasi marini au fost raniti în atac. Makhmur se afla la aproximativ 70 de kilometri sud-est de Mosul, capitala de facto a SI în Irak. Coalitia internationala care lupta împotriva jihadistilor în Irak si Siria a anuntat sâmbata, anterior, moartea unui militar „în urma unei actiuni inamice”, dar nu a precizat nationalitatea acestuia.

Cel putin 44 de persoane au fost ucise în atacuri aeriene la Rakka, bastionul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria. Între victime se afla 39 de civili, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care precizeaza ca cinci copii au fost ucisi în atacuri care au vizat mai multe cartiere din Rakka, în nord-estul Siriei. Cinci militanti din cadrul SI au fost de asemenea ucisi, precizeaza aceasta organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul în Marea Britanie.

Demonstranti au blocat o autostrada, în Arizona, catre un miting de campanie în apropiere de Phoenix al lui Donald Trump, iar protestatari s-au adunat în fata Trump Tower, la Manhattan, împotriva favoritului la învestitura republicana. Miliardarul newyorkez a sustinut un discurs în fata sustinatorilor la Fountain Hills. Aproximativ 50 de protestatari au provocat blocaje în trafic, agitând postere cu sloganul „Dump Trump”.

Mitingurile magnatului în domeniul imobiliar au fost marcate, recent, de o serie de incidente. Un miting la Chicago, în urma cu o saptamâna, a fost anulat în urma unor proteste.

Doi migranti au fost gasiti morti, dupa ce ambarcatiunea la bordul careia se aflau a ajuns pe Insula greaca Lesbos, în urma intrarii în vigoare, la miezul noptii de sâmbata spre duminica, a Acordului UE-Turcia privind gestionarea crizei refugiatilor. Membri ai personalului medical au efectuat manevre de resuscitare asupra celor doi barbati, însa fara rezultat. La bordul ambarcatiunii supraaglomerate se aflau zeci de migranti, provenind din Turcia.

Tibetanii în exil din întreaga lume votau duminica pentru a alege un nou premier, un guvern în exil cu sediul la Dharamsala, în nordul Indiei, si un nou Parlament. Guvernul tibetan în exil, care nu este recunoscut de nicio tara, exercita o puternica influenta în rândul celor aproximativ 85.000 de tibetani care traiesc în întreaga lume, dar concentrati în principal în India, Nepal si Bhutan. Tibetanii din Statele Unite, Europa, Rusia, Africa de Sud, Japonia si Australia voteaza, de asemenea, pentru a-si alege un premier si pe cei 45 de membri ai Parlamentului.

SPORT

Steaua a câştigat meciul cu Viitorul, scor 3-1, partidă contând pentru etapa a treia a play-off-ului, iar Hagi şi jucătorii săi au acuzat arbitrajul la final. Una dintre cele mai savuroase declaraţii a fost oferită de Romario Benzar. Inspirat de evoluţia naţionalei României de handbal de la turneul preolimpic, Benzar a făcut o comparaţie amuzantă. „Meciul s-a decis la acea lovitură de la 11 metri. Nu cred că Steaua avea nevoie de ajutorul arbitrilor. Centralul nici nu a văzut, deşi era lângă fază, dar adiţionalul a intervenit. Sperăm în continuare să ne revenim si să avem evoluţii mai bune. Cum să dai aşa penalty, incredibil! Apoi henţ. Nici Cristina Neagu, la handbal, nu preia mingea aşa de bine”, a declarat Benzar.

Artem Milevskiy este unul dintre cele mai inspirate transferuri din această iarnă. Fostul star ucrainean a marcat deja de patru ori pentru Concordia Chiajna, dintre care trei reuşite sunt în Liga 1. În urmă cu nu foarte mulţi ani, Milevskiy era unul dintre cei mai bine cotaţi jucători din Europa. Liverpool a făcut chiar o ofertă de 15 milioane de euro, dar Dinamo Kiev, club la care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, a refuzat-o. Însă viaţa extrasportivă i-a umbrit talentul. Petrecerile stropite bine cu alcool i-a adus multe probleme.

În mai 2002, după ce Gigi Becali şi Viorel Păunescu organizau o Adunare Generală la FC Steaua în care preluau puterea de facto, Gică Hagi organiza o conferinţă de presă pentru a demasca modul în care cei doi, spunea el, furaseră clubul. „Vor să facă afacerea vieţii lor“, acuza „Regele“, care nu-l cruţa nici pe finul său, Gigi Becali, îmbogăţit din afaceri dubioase şi abia intrat în fotbal: „I-aş spune să fie atent, câinele care muşcă o dată muşcă şi a doua oară!“. ProSport consemna că Adunarea Generală, programată pe 6 iulie 2002, fusese convocată pe furiş, pe 8 mai, la sediul hotelului „Lido“, pe atunci deţinut de familia Păunescu, într-un moment în care Hagi şi alţi opozanţi erau plecaţi din ţară. Acea şedinţă uitată între timp avea să fie decisivă pentru soarta ulterioară a clubului.

România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio pe tărâm danez, după două victorii clare cu Danemarca (32-25) şi Uruguay (36-19). Naţionala şi-a îndeplinit obiectivul după un ciclu de 4 ani destul de intens, la finalul căreia a atins o maturitate deplină. Cu un joc foarte consistent, cu care a bătut în ultimele 3 luni şi cele două campioane mondiale din aceast ciclu olimpic, Brazilia şi Norvegia, tricolorele pot visa acum la o performanţă şi mai mare la Rio.

Andrei Ivan este unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti români, iar de serviciile sale s-au interesat cluburi importante din Europa. Atacantul Craiovei spune că şi-ar dori să joace la Napoli, club pe care îl consideră similar formaţiei din Băniei din punct de vedere al atmosferei creată de fani. Ivan este sigur că va fi convocat la naţională de Iordănescu şi afirmă că următoarea tumbă a bucuriei va fi pe unul dintre stadioanele din Franţa.

Mircea Rednic s-a supărat pe Marius Şumudică. Antrenorul lui Dinamo a declarat că a avut un pact cu omologul său de la Astra, înţelegere care nu a fost respectată de Şumudică. De partea cealaltă, Şumudică a afirmat în numeroase rânduri că ar prefera ca Dinamo să câştige titlul dacă Astra nu se va putea impune. Dinamo a remizat în două rânduri cu Steaua în 2016, în Cupa României şi în campionat, în timp ce Astra a pierdut în faţa roş-albaştrilor atât în Cupa Ligii, cât şi în campionat.

CS U Craiova – ACS Poli Timişoara deschide ziua de fotbal în Liga 1. Cele două formaţii se duelează, în etapa a treia din play-out. Craiova a înregistrat două înfrângeri în ultimele trei etape şi nu îşi mai permite vreun pas greşit, în timp timişorenii se află la coada clasamentului, fiind depăşiţi de Concordia şi Voluntari. În sezonul regulat cele două echipe au remizat, scor 1-1, în ambele confruntări.

Nico Rosberg a câştigat, prima etapă a noului sezon de Formula 1. Plecat al doilea de pe grila de start, pilotul germanul s-a impus, în faţa coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton.Deşi a plecat din pole-position, Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre a sosit al doilea, după ce s-a impus la în duelul cu neamţul Sebastian Vettel de la Ferrari. Vettel a fost la un pas de a pierde şi podiumul după ce, cu două tururi înainte de final, a frânat violent şi a ieşit pentru câteva sute de metri în decor. Cursa de la Melbourne nu a fost lipsită de incidente. Spaniolul Fernando Alonso a scăpat nevătămat, după un accident, în turul 18, când a încercat să-l depăşească pe Esteban Gutierrez însă a acroşat monopostului pilotului de la Haas. Roata din faţă dreapta a lui Alonso a fost smulsă, iar McLaren-ul său s-a izbit de parapeţii de protecţie.

Liderul clasamentul ATP, Novak Djokovic va juca finala turneului Masters 1000 de la Indian Wells, după ce l-a învins în semifinale, în două seturi, 7-6, 6-2, pe spaniolul Rafael Nadal. Novak Djokovic a câştigat 10 dintre ultimele 11 meciuri disputate împotriva lui Rafael Nadal şi a ajuns, astfel, la un bilanţ de 25 de victorii şi 23 de înfrângeri în confruntările directe cu spaniolul. Jucătorul sârb, principalul favorit al turneului, nu a mai pierdut la Indian Wells de la ediţia 2013, când a fost învins în semifinale de argentinianul Juan Martin Del Potro.

Patrick Mouratoglou (45 de ani), antrenorul Serenei Williams (1 WTA), a vorbit în termeni laudativi despre eleva sa, în timpul turneului de la Indian Wells, însă cuvintele sale devin totodată ofensatoare pentru rivalele americancei. Francezul spune că, după suspendarea pentru dopaj a Mariei Şarapova, eleva sa a rămas singura tenismenă care generează un interes maxim din partea fanilor. Mouratoglou uită că Simona Halep (5 WTA), jucătoarea învinsă joi de Serena Williams (scor 6-4, 6-3), atrage fanii către arenele din întreaga lume, fie că vorbim despre suporteri români ori străini. Tehnicianul care o pregăteşte pe Serena din anul 2012 a exclus-o însă pe sportiva noastră din galeria vedetelor care vând bilete.

Mourinho va ajunge mai mult ca sigur la Manchester United din vară. Jurnaliştii spanioli de la ElPais au aflat că „The Special” a semnat deja un precontract cu gruparea engleză şi va numit pe banca „Diavolilor” la finalul sezonului. Jose Mourinho şi Jorge Mendes, impresarul tehnicianului, s-au întâlnit cu oficialii englezi şi au pus la punct toate detaliile. În precontract sunt stipulate şi sume ce trebuie achitate de United drept despăgubire. Mai exact, dacă înţelegerea oficială nu este semnată până la 1 mai, Manchester trebuie să-i plătească lui Mourinho 6,5 milioane de euro, iar dacă actele nu sunt parafate până la 1 iunie în contul lui Mourinho vor mai intra alte 13 milioane de euro.

Fotbalistul echipei Steaua Bucureşti, Alexandru Chipciu, neconvocat de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru meciurile amicale cu Lituania şi Spania, a spus la finalul meciului cu Viitorul Constanţa că ia în calcul o despărţire de Steaua la finalul sezonului. Dezamăgit că a ratat convocarea la lotul naţional pentru meciurile amicale cu Lituania şi Spania, Alexandru Chipciu, speră ca la vară să joace la Campionatul European din Franţa.

Marian Oprea s-a clasat pe locul 10 la Mondialele de sală de la Portland. Struţu a avut trei sărituri, cea mai bună măsurând 16,37 m, rezultat care nu i-a permis să intre în finala de 8 a probei de triplusalt. Doar trei atleţi au avut rezultate de peste 17 metri, aceştia cucerind medaliile la triplusalt: 1. Bin Dong (China) 17,33 m, 2. Mark Hess (Ger) 17,14 m, 3. Benjamin Compaore (Fra) 17,09 m.

Elena Panţuroiu (21 de ani) a încheiat pe locul 5 proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Mondiale indoor de la Portland (SUA). Atleta tricoloră a reuşit un concurs bun, îmbunătăţindu-şi performanţa cu fiecare săritură. A debutat cu 13,96 m, apoi a ratat următoarea tentativă. Al treilea elan i-a adus un rezultat de 14,02 m, care i-a asigurat prezenţa în grupul celor 8 finaliste. Următoarele două încercări au fost identice, 14,11 metri. Conform regulamentului competiţiei, doar primele trei clasate după cinci tentative au mai avut şansa de a face a şase săritură. Înaintea Elenei Panţuroiu s-au clasat: 1. Yulimar Rojas (Venezuela) 14,41m, 2. Kristin Gierisch (Germania) 14,30 m, 3. Paraskevi Papahristou (Grecia) 14,15 m, 4. Keturah Orji (SUA) 14,14 m.

PROGNOZA METEO
20 Martie 2016

Vremea va fi apropiatã de regimul termic normal pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii, cu valori maxime de temperaturã cuprinse între 5 și 13 grade și minime de la -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali pânã la 5 grade în Dealurile de Vest. În cursul zilei vor fi înnorãri temporare, dar numai izolat vor cãdea precipitații slabe, fulguieli la munte și ploi în restul teritoriului. Noaptea, cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în vestul și nordul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în nordul Carpaților Orientali se va semnala și lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, iar ziua, la cote mai reduse, și în celelalte regiuni. La sfârșitul intervalului local în centru, sud și est se va produce brumã.

Bucuresti

Vremea va fi normalã din punct de vedere termic pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros ziua și mai mult senin pe timpul nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãșeneascã spre -2 grade. Vor fi condiții de brumã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *